25347
  • Alexease
  • petesilver
    Ahha! :) En mondtam, hogy ne versenyezz, csak autozd le a tavot;) Ha az embert elkapja a versenyszellem, lenyegtelen hogy az utolso korben, akkor is megszivatjak:))

Space.

Itt már rég elfelejtettem a kérdést, azt hittem rosszul írtad a béke szót! :) /Peace/
  • Alexease
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1102651213&no=7710 :)
  • Alexease
    Szerintem, mar kerdezted, es meg mindig SPACE:)
  • Morpheus01
    Valami ilyesmit meg kéne valósítaniuk mert laguna secába pont így csúsztam bele az előttem levőbe aki megpördült. Amúgy nekem Roadon még nem fordult elő hogy direkt ki akart volna lökni habár egy paraszt a dugóhúzóban 0-ra lefékezte a kocsit én meg puff
  • petesilver
    keresem, de nem találom sehol, visszajátszásnál mivel lehet eltűntetni a keretet? szóval az alsó kijelzőt :)
  • Alexease
    A valodi hibas pilotat nehez kiszurni, mert nem egyertelmu az elorol-hatulrol ert utes, nehez figyelni a kikerulo manovert, veszfekezest stb. Foleg igy, hogy neha meg ping problemak is vannak...

De ha mar csak a kozvetett dolgokat nem szamolna, pl. egy lost control vagy utkozes kornyeken nem buntetne a tobbieket az utkozesert, palyaelhagyasert, talan mar jobb lenne. Bar ez is lehet necces, mert elofordulhat, hogy megpordulsz, de nem kikrulnenek, hanem odebbtolnanak, mivel ilyenkor ugy sem szamolna az utkozest:))) Lehet, hogy belerongyol a tomegbe, balesetbe, mert ha sikerul megusznia, sokat nyer vele, ha nem, SR-t nem veszit, es majd a kovetkezo futam jobb lesz (a napi 10-be belefer:DDD).
  • petesilver
    Nem hiszem hogy bonyolult lenne összefüggés algoritmust beletenni az SR számításba. Eleve figyelnie kéne az ütközési pontokat, hogy melyik résszel mibe ment bele, valamint ha akibe belementek elötte loose controllal keresztbeállt, akkor ugye eleve büntit kap+az autó helyzete kersztbe az úton+az oldalába szállnak bele autó elejével, ergo a mögötte levő kapna 0 büntit. Másik: SR nek elrettentőbbnek kéne lennie. 1 futamon összeszed kocsi elejével x incidenst, aznap nem indulhatna több futamon. Mindjárt átgondolná négy ilyen után, hogy agyatlanul kockáztat-e.
  • Alexease
    Azert a "zart-szervereknek" is meg van a hatranyuk, legalabbis versenyezhetoseg, rugalmassag szempontjabol. Eppen azert jo a jelenlegi rendszer (is), mert barmikor, barkivel, napjaban tobbszor is lehet indulni, nem kell elore tervezni (foleg az "idosebbeknek", akiknek a munka, csalad ossza be elsodlegesen a szabadidejet).

Nekem pl. tokeletes (lenne), mert en legtobbszor egyedul autokazom, de ha olyan kedvem van eppen, kettot kattintok, es mar mehetek is online (a pontok, bajnoksag nem erdekel, a sorozatokbol mindegyik tetszik, lehet road vagy oval).
  • Alexease
    Ez altalanos:) Engem sokszor koroztek le (:D), az elejen meg kitoltak parszor es/vagy olyan helyzetbe hoztak, hogy megszivtam ("lehetettlen", ertelmetlen helyen elozes, meg ha nincs is mogotte senki, "raerne").

Aztan 1-2 verseny utan, mar az idoket figyeltem, es ha jott valaki, mar 1-2 korrel elotte megterveztem az elengedeset, szamolgattam, hogy jo helyen jojjon ki. Utana mar nem volt gondom.:P
    De viccces, hogy kepesek kockaztatni az elso 1-3. helyuket egy idetlen lekorozessel?! Nem tud varni 1-2 kanyart.
    Persze, ez annak is a kovetkezmenye, hogykorabban nem volt kek zaszlo es/vagy szartak a lekorozottek a mogottuk halodra, igy sokan hozzaszoktak, hogy mindegy ki van elol, le kell gyurni:DDD

Az hogy az 1-2 korhatranyban levok, ertelmetlenul elozgetnek es ledaralnak, az megint egy masik tema:))) Nem mondom, hogy lepjen ki, menjen nyugodtan, sot , el is engedem (ugy sem nyer vele semmit:P), de legalabb ne akarjon legyilkolni:D

Ha sikerulne megcsinalniuk normalisabban az "SR-szamitas" (ha egyaltalan foglalkoznak vele?!?!), hogy lehetoseg szerint, csak az kapjon buntetest aki hibazott es/vagy ne kapjon mindenki akinel elkerulhetetlen volt a hiba (fuvon kerulte a balesetet), akkor talan valosabb kepet mutatna az SR, es ha azok alajan (is) ossza be a szerverre a mezonyt, talan kevesebb lenne a kamikaze:)

Igaz, ezalapjan lennenek komoly roncs-derby szerverek is, ahol csak a hibazos, bevallalos, keves SR-es pilotak gyilkolnak egymast:DDDDDDD
  • mag1c
    Sajnos pub szerveren ez a jellemző amíg nem lesz bajnokság csak az idegesség marad és hogy most vajon ki fog lökni vagy nem?!:)
  • petesilver
    Kedvencem múlt hétről, Limerock, T5 nagyjából asszem, a hátsó gyors jobbos, aminek a végén lezúdulsz, és ráfodulsz a célegyenesre. Srác beszú jobbra az apexre. Ugyebár azt a kanyart eleve lendületből kívülről kezded meg, de úgy is el lehet dobni, belülre szúrni elég őrült dolog. Beszúrt, én meg pont úgy voltam, hogy külső íven hagyva neki helyet, kanyarodtam vele, már 4 kör óta csúszkált elöttem, azokat kivédtem, untam. Erre már az egyenes részen kanyar után, oldalról nekem jön, olyan picit elöbb volt, ráhúzós jelleggel. Ez egy incidens, lepattan, majd visszaránt, 2 incidens, ekkor már keresztbe fordul elöttem, begyűrödött közém meg a fal közé, közben még párszor kiírta az incidenst a progi, majd amikor begyűrődött, na az már engem átvágott a szemközti falra, loose control, + incidens a falon. Asszem olyan 10 incidenst kaptam. Írtam neki, hogy fucking idiot. És most jön a kedvencem, a válasz, el is neveztem az ilyen versenyzőt ennek: I HAD INSIDE !! Hogy övé volt a belső ív. Ezzel el is van intézve. Be se kellett volna oda szúrni. Beszúrt, hagytam neki teret. DE utána nem kéne nekemjönni az egyenes részen. DE ő volt belül bazz. Aztán Limerockon lezúzott egy srác, iszonyat gyors, de agresszív paraszt, úgy gondolja neki alanyi jogon jár minden kanyar, mert gyors. T1-et elszúrta Limon, lesodródott, picit keresztbe állt, belül elmentem volna, de nem korrigált, átjött a pályán, eltalált hátulról. Amint megingott az autóm ettől, az övé egyenesbe került, már előzni akart a balosban. Ott belül maradtam, kivülről rámhúzott, maradtam helyemen, a jobbosban nekemjött, rólam fordult be, én meg susnyásba. Na Lagunán találkoztunk. Célegyenesre fordítóba rámesik, belső íven akar elmenni. Na, kiváncsi voltam mit csinál, Senna stílusban kezdtem felszorítani a falra, én voltam előrébb. Finoman zártam elötte, amikor jött volna a fal, nekem jött, aztán megint:) Jót mosolyogtam, aztán elengedtem. DE szerintem jellemző, hogy pici lassítás és kerülés helyett inkább nekem jött 2*, pedig nekem az 0 incidens, neki 2.
  • Alexease
    Sokszor ugy vettem eszre, az SR nem nagyon tartja vissza az embereket, foleg Rookie-ban, lehet hogy cak azert kevesebb a baleset egy free szerverhez kepest, mert draga a program;))))
  • petesilver
    használ, csak lesz*rja, mert ő van elöl, vagy mert ő van belül, vagy ő van kívül, vagy mert ő van középen. Válassz. Sajna ez van oválon-roadon: a kanyarból kimenet nem sokakat érdekel, csak a bemenetnél be tudjon szúrni.
  • Morpheus01
    Mekkora állatok vannak oválon 1 nyugodt kör nem volt mert az a szerencsétlen ott bohóckodott a pálya közepén és állandóan ki akart lökni vagy nem használ spottert meg tükröt?
  • petesilver
    Ez azért hihetetlen, az ügyes emberek miket tudnak kitalálni, megalkotni. Nekem leesett az állam, nagyon cool. Nem tudom jó lesz-e valamire, de igen érdekes dolog. A HUD új Featureéről van szó.

Íme olvassátok:
    Stephane Turpin:
    I start a new feature for THUD, a function to alert you before 'Lost of Control' !

In fact, it display 2 parameters used by the full function:
    - Angle = car angle in function of direction
    - Oversteer = red show car start oversteer

Actually, it's hard coding for Skip Barber, so I need to implement the algorithm to calc automatically the data for all cars...
    After, I need to handle this value to show to the player the good information at the right time to allow him to make action to control the car. I think I will use the idea of Mark Carpenter, I will see...

És nézzétek: Oversteer function video
  • Morpheus01
    Kösz az infókat srácok:) akkor még maradok a rookie nálnél
  • petesilver
    Sokszor tapasztaltam, hogy akik ieogatják az elején, hogy óvatosan az ittmegitt, meg jó sok szerencsét, azokra általában vigyázni kell, mert puskagolyóként lő ki ezután a rajtnál,le se szarja ki merre van, és már nyomul, helyzkedik. Az ilyennek azt kéne írni, hogy sok szerencsét-ellenem, mert ha közeledbe kerülök, szükséged is lesz rá++ :)
  • petesilver
    Azért le a kalappal az iracingesek elörr, a játék fizikája csodákra képes. 2 fajta autó van a játékban: van könnyű seggű és van nehézseggű. Kemény munkával sikerült megoldaniuk, higy bármelyikkel megy az ember, mindkettőnél ugyanarra kell vigyázni: nehogy eldobja a seggét az autó de hirtelen! :) Ez a Specford egy rettenet, Limerockon próbáljatok vele végigmenni, érdemes kipróbálni. Bármilyen setupal a kritikus pontoknál szikrát szórva leér a segge. És ha leér, akkor tuti el is dobja a verdát. Külön kiemelném a jobbra dombra fel. Ott nagyon gonosz helyen van a pukli. Egyébként Alien szintűek is tépték a hajukat ezzel az autóval ezen a pályán kombóra a fórumon.
  • Alexease
    Sokaknak ez alap "versenytaktika":)
  • petesilver
    Az igen. Lehet ben is hallott még a fairplay-ről
  • viziloitato
    Ez nem tetszett...Mazda
  • petesilver
    Hogyaza majdnem mondtam valamit. Bakker, ma éjféltől új hét kezdődik, én meg kedd éjfélre emlékeztem. Ha ez elöbb eszembe jut, vagy picit is következetes lenne az iracig, máshogy alakítottam volna a mai napot. Most iszonyat mérges vagyok bakker. Kezdték anno a szombati véltással, aztán a keddivel, most meg hétfő:(
  • petesilver
    képzeld, sehol sics nyoma. rendszerkezelőben semmi, a verseny regisztrált 6 kört, de csak oda írt pit-et, ahol hivatalosan pitbe mentem, és kiléptem.érthetetlen :(
  • petesilver
    Van valami hud editor, de azt nézve nem jöttem rá mit kell csinálni, meg én Alextől tanultam a szakmát, így az ini-t barkácsolom. Az offset utáni értékek x, y az a pozició, hogy hova rakja, ahol 0 meg 1 van, ott ha 0 akkor nem írja ki, ha 1 akkor igen.
  • mag1c
    lehet valahogy varialgatni a kiirasokat?
  • Cowek
    Elmelegedett volna?
  • petesilver
    nincs szerencsém a skippivel. Megyek, jön a durva lassú jobbos kanyar a célegyenes előtt infineonon, rákészülök a fékezésre még az egyenesben, ééééééés.....: elfeketedik a monitor, se FFB a kormányon, se kép, se hang, bár az néha halkan szaggatottan. Hát így se jártam még, de kár hogy nem láttam, ahogy a skippi falbafúródik. Szerencsére a gép újraindult, de megijedtem hogy heló videokártya, vagy valami.
  • petesilver
    Sehogy, már nem létezik
  • viziloitato
    Az adv. Solstice-t megölte, a Spec Racer sajnos. A Solstice volt az egyik legjobb bajnokság, nem volt ember, aki ne szerette volna, ez az erőltetett szar meg eltakarította az útból. Nekem nagyon, de nagyon hiányzik.
  • NIBI
    Lenne még olyan? :)
  • Morpheus01
    Sziasztok!

Ma regisztráltam és már is lenne egy kérdésem:) Az SR-emet feltornásztam 3.00 fölé viszont nem tudom elérni az advanced solstice gépjármüvel. Nem tudjátok hogy lehet elöcsalogatni? :D
  • mag1c
    nah felraktam minden fost most mar megy thx:)
  • pointer4
    2.0 net keretrendszer, readme biztos írja melyik kell neki. Windows frissítések között keresd. (el is felejtettem hogy ilyen alap cumók is kellenek :) )
  • symbol
    a telemetriás program, elemzésre. (a kettő összeakad)
  • mag1c
    2 keretprogi?:)
  • petesilver
    annak mennie keel
    iracing folderbe a d3d9.dll meg a iRacingD3D9Plugin.dll
    dokumentumok/iracing könyvtárba meg a d3d9.ini

aztán kakukk, ennek így működnie kell, kivéve ha a 2 keretprogi nincsen fent.
  • mag1c
    xp,sp3-al
    direct hogy lehet fullra frissiteni egyszer rakja fel ember azt kesz nem?:D
  • pointer4
    Pedig annyi az egész, csak előtte fullra kell frissíteni a directX9-et, ha vista ha win7, akkor is.
    Milyen oprendszer?

Dale Earnhardt Nascaros filmet hogy lehetne megnézni ?
  • mag1c
    akkor most az enyimet oldja meg vki
    legyszi legyszi:D