iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

? miért ?

most vettem egy logitech dfgt-t, azzal csak tudom már vezetni

vagy hogy értendõ ?

javítsatok ki,de én ezeket vettem le a 7. epizódból(bocs ha fals) 😊

a köv update-ben amit leszürtem ezek lesznek:
F-mod sound engine (nfs:shift,forza... ilyen játékok hang motorja)
Törés modell javítás

ami jönni fog majd egyszer valamikor:
Gumi modell,most tesztelik vagy mi a csoda...
ACURA LMP2-es
Interlagos
4 japán pálya van lemodelezve (vkinek talán új ez)

Alexease
Nah, az erdekes lesz😉
ok, kipróbálom...

Alexease
Ez a szimulatorok koze sorolhato (LFS, netKarPro, rF)😛 Sajat engine, eredetileg Papy/Kreammer (NR2003).
Ez a legpontosabb (lezeres cuccok), ebben van a legtobb liszensz, es ez a legdragabb😄
úgy látom elég népszerû ez a játék is. én most rá vagyok kattanva az autós szimulátorokra. kérdésem az, mivel ezt még nem próbáltam, hogy ez melyik engine-re épül ?

vki 1x már korábban leírta nekem az összes jelenleg is játszott autósra vonatkozólag, de már nem találom vmelyik topicban.

rFactor
live for speed

és ezek enginéjére épülõ egyéb újabbak...

ez hová sorolható ?

Alexease
"Az a hid meg all! Mar nem..." 😊)
lol.

Alexease
Szektoridot nem biztos hogy 1,5 evig csinaltak, csak addig nem volt elerheto😉 Lehet, hogy osszedobtak 2 het alatt😉))

Rendes gumifizikara 2 ev nem sok. Foleg, hogy amellett sokminden massal is foglalkozik.

Nezd meg az LFS-t. Legalabb 2 eve csinalja, de lehet, hogy 3-4 eve😉 Es O amellett "semmit" nem csinalt;P Legalabbis a programmmal nem nagyon foglalkozott😉 De latszik, teljesen uj alapokra helyezi a dolgokat (olyasmi, amirol korabban mar szo volt talan itt is).

Kunos is folyamatosan piszkalja a gumit, legalab 5 eve non-stop😊 De ott nincs bevetel, es barmikor, barmit valtoztathat szabadon (lehet jobb-rosszabb), nem koti "szerzodes", es tobb ezres elofizetoi tabor felelosege.

Az ISI (rF2) egyelore felejtos, semmmi hir, ketlem hogy volt idejuk vele ennyire komolyan foglalkozni (az infok szerint 1,5 eve kezdtek komolyabban venni az rF2-ot). Valszeg marad a 10 eves style, csak itt-ott finomitgatva.
basszus...ezt akartam...

Tudod ki az a Moriarty? Na õ hozzád képest csupa pozitív energia! 😄

www.smart-bus.hu

Alexease
Lattam, de aztan ket evet visszaugrottal😊

Amugy teljesen lenyegtelen, legalabbis az en szempontombol, most mentem 2-3 kort, es 2:44:xx 😊))
Ugy nez ki, az utobbi idoben mar sikerult beloniuk a koridoket pontosabbra, es/vagy ez az auto/palya kombo eleg jo😉

De itt is "szarul" jon ki 2-3 valtaspont, gyorsulnom kellene 50-100 metert hogy jobb legyen😉 Az legalabb 1-2 masodperc😛
symbol
ahha. ezt a két éve csinálja a cuccot duma lehet tényleg azért van mert profi a csávó. vagy... (és bocsi de én ezt tartom valószínûbbnek..) kibaszott lassan dolgozik és minden mással foglalkozik amivel lehet nem neki kellene, illetve szar a szervezés, meg tökömtudja.

megjegyzem, ha másfél évig tartott a szektor idõ, akkor road pályára teljes értékû gumifizikát majd kapunk 3 év múlva. talán...

(plusz a szektor idõ, sem olyan hihetetlenül profi cucc, jónak jó, de láttam már jobbat és testre szabhatóbbat.., ebbõl kiindulva az a gumifizika sem biztos, hogy hiperszuperlegjobb lesz...)

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

Mint ahogy lejjeb lathatod en is a 2010-es idot irtam be eloszor. 😊
Most beszéltem az iracing irodával telefonon. Nem sokat beszéltünk mert meeting van bent. Pár percet csak késõbb vissza hívom. Gumimodellrõl is kérdeztem annyit mondott, h Kreamer nagyon maximalista és nem adja ki míg nincs vele megelégedve. Valamint, h 2 éve csinálja. Majd beszélek vele késõbb aztán kifaggatom<#nevetes1>

Alexease
Erdemes azert a frissebb idoket nezni (Mazda MX-5 Cup, Road America, 2010): http://www.mx-5cup.com/event/results.php?ID=1139&event=106
Alexease
Nem a kovetkezo update tartamlat irtam, csak azt, amirol a videoban beszltek es eddig megjelent😉
Az S1-ben Interlagos sem lesz, de lehet F-Mode sem😉 SprintCar, ugy nez ki, igen.
Tire model kimarad... s2-re halasztottak.
Alexease
Igen, az egy Honda Acura LMP2-es cucc (ALMS)😊

Es ha mar uj bejelentesek: Sprintcar, Interlagos, "F-MODE" (hangok), Damage Repair, "Tire Model". Az idezojeleseket eddigis tudtuk, csak mar hosszu ideje huzodik😉

Es a regiek: Impala B-Class, Ford GT, New Jersey, Oran Park, Olton Park, Okayama, Zolder, Suzuka.

Lehet szidni az iR-t, hogy nem vagy lassan fejleszt, de azert folyamatosan jonnek a cuccok😉 Persze, ezek nem "fejlesztesek", "csak" tartalmak, de tetszik nem tetszik, elsosorban ezekkel lehet fenttartani az erdeklodest (es ezek a fo beveteli forrasok😛).

Az uj gumifizikarol en nem szurtam ki sehol, hogy hivatalosan mondtak volna, hogy csak a nagy ovalokra lesz, vagyis meg barmi megtortenhet😊)
bardocz
Ha jól értem, jön majd interlagos, egy prototípus autó, amit nem értettem micsoda, de nekem a P2-es Acura-ra hasonlít, meg egy sprintcar.
symbol
tudom. de valljuk be, azért ez kurvára nem így indult az elején, szó sem volt róla, hogy csak X autók kapják meg. ez szvsz kibaszott nagy kommunikációs hiba, a road fanok nem csondálkoznék rajta ha idegbajt kapnának, amikor már ráizgultak a témára. kábé akkora blõdség az egész, mint a high prioritású szektoridõk, aztán a következõ frissítésnél sem volt semmi belõle. mindegy, kár ragozni a témát, de azért ezekkel a bejelentésekkel vigyázhatnának, mert csalódás, meg "fórumon való lázadás" a vége. az meg sosem jó reklám.

tibi: szép kör, grat!

Egy kis ízelítõ a februárban kezdõdõ Skip Barber bajnoksághoz. Ilyen csaták lesznek😊
Video

Jelenleg Road America skip barber WR iracingben: 2:32.921 (qp), 2:32.779 (race)

Nos itt van nehany skip barber valos verseny quali korido:

Skip Barber National Championship at Road America with ALMS – Lyons Gains Momentum into Round 12 8/22/2010 12:00:00 AM

1. Isaac Lyons (2:32.747)
2. Dennis Trebing (2:32.813)
3. Felix Serralles (2:32.930)

Szoval a felhozott peldat nezve (skippy + RA) is nagyon nagyon kozel van az IR es a valos korido...
Ez 1 mp-vel marad el a wr-tõl. Bár az is igaz itt nem volt szélárnyék.

Ez még vsynces idõszakomban volt<#circling>. Nem tudom mennyivel menne most jobb. Pár tizeddel biztosan.

Alex most mar mindegy...vasarnap 2:37-et kell menned minimum 😄
Alexease
Ez mar sokszor elokerult, hogy konnyen elofordulhat, hogy csak a toppos ovalos autokra erkezik (eloszor) az uj gumifizika.
Alexease
NEM azt mondtam, hogy EN tudok sokkal jobb idoket menni, hanem altalaban, a gyorsabbak mennek jobb idot😉

De ez sokmindentol fugg, peldaul idojaras, ami igazabol sokat szamit, de ami az iR-ben meg nincs😉

Amugyregebben sok osszehasonlito videot csinaltam, de altalaban amugy is, ha megjelent egy uj palya/auto, kerestem valos idot, es kiprobaltam.
A tapasztalat az volt, hogy EN vagy viszonylag gyorsan elertem a valos idot, vagy 10-30 kuzdelemmel.
A Skippy vs. Road America-hoz majd' 70 kor kellett😊 Bar ezeknel fontos volt, hogy ugy menjek mint Ok - valtasok, kanyarok - es tizedre stimmeljenek a kanyarokban az idok😉
Ja, es akkor az EN isomnel, a gyorsabbak az iR-ben, masodpercekkel mentek jobbat😉

Persze, mar reg nezegettem, azota sokminden valtozott (pl. fizika, palyak).
symbol
látom már van olyan topic az ir fórumán, hogy mit csinálsz, ha csak oválos járgányokra érkezik új gumi. 😄 böktem egyet a "lelépek"-re...

szal úgy látszik nem csak nekem kezd "uncsi" lenni, merthát nem én csináltam azt a topicot. 😄

bardocz
Valahol meg lehet nézni, hogy a pályák a különbözõ szériáknál fognak-e változni?
bocs 2:37-nel jobb idejet. ma mindent elrontok.. 😊
Mindenesetre most mar vasarnapra varom Alexease 1:37-nel jobb idejet, mert ugye SOKKAL jobb idoket lehet menni iracingben 😄
gviski
melegebb volt a valóságban az aszfalt és jobban tapadt azért van a 4 tized 😄
De ugyan olyan körülmények között a játékban jobb idõt lehet menni, szerintem is.

Virtual SimRacing

Elrontottam. SZoval

Laguna Seca MX5 iRacinges legjobb race ido 1:41:3. 2008-bol talaltam adatokat, valosagban a legjobb ido 1:41.7 volt. Naez 4 tized 😊
Alex ha ez igy van, akkor varjuk a 2:35-os RoadAmerica koridodet 😄 Nezz utana az Eric Foss milyen idoket megy a mazdaval a valosagban es ir-ben es meg fogsz lepodni. Mustang kupas idoknel is az a tapasztalat hogy nagyon kozel vannak (mondjuk 1 seccel gyorsabb az iracing ez esetben, de nem SOKKAL).

De azert irok peldat. Laguna Seca MX5 iRacinges legjobb race ido 1:43:3. 2008-bol talaltam adatokat, valosagban a legjobb ido 1:41.7 volt. Naez 4 tized 😊
Köszönöm.
Úgy néz ki nekem még nagyon sok gyakorlás kell a 2:41-es idõhöz.
Igaz 2:44-el azért nem vagyok teljesen elégedetlen.Egy hete van kormányom,még csak most tesztelgetem.Nagyjából látom is hol lehetne faragni az idõbõl.
Láttam egy videót MX-5-el mentek ezen a pályán,egy kicsit más dimenzióban autókáztak mint én,az biztos 😊
Alexease
A valos idoknel, az iR-ben, mindig mindig (sokkal) jobbat lehet menni😉
Most latom 2008ban 2:37-eket is mentek 😊
2010 mx5 kupaban (az igaziban) ez volt a pole ido: 2:39.545.

Valoszunleg iracingben is hasonlo lesz. mentem 4 kort 2:41 vege volt a legjobb.. szoval 39-40et meg lehet celozni 😊
bardocz
Szimulátorban max az egyik programtól lehet szabadulni, amíg valami másikkal szórakozik az ember😊
b-type
Sztem nem képes többre. Valszeg nem annyira fontos...csak saját magamból kiindulva mondom.
Egyszerûen már nem annyira fontos...talán a társaság hibája, talán az életben betöltött súllyozás.
Alex' (talán) nem tud szabadulni a szimezéstõl, nem is akar. De ennél több energiát nem képes kipréselni, mert az már nem esik jól.

Versenyzési kulturában viszont élmezõny, bárhol, bármilyen mezõnyben,..tapasztaltam 😊
Magam részérõl bármilyen mezõnyben szivesen versenyeznék vele..kiélvezve az egymás elleni 'fineszes' kûzdelmet...nem foglalkozva az abszolut eredmény elérésével....de sajnos én még nála is kevesebb idõt szánok a szimekre...bár szabadulni sosem fogok tõle 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

symbol
persze nekem sem tisztem megmondni, ki hogy szórakozzon, csakhát nem értem mi a jó abban egy idõ után, hogy kullogok a többiek után amikor többre is képes lennék. az ilyen versenyzõk a valóságban már rég visszavonultak volna 😄

symbol
igazából még az is poén, hogy alex setupolgat. oké, lehet autót állitgatni, váltót meg pár dolgot, de amíg az ember nem tanul és tud a játékbeli fizika határain autózni, vagy annak közelében, addig kicsit feleslegesnek érzem azt, hogy valaki setupolgasson. pl hogy a fenébe tudnád megmondani egy beállításról, hogy gyorsabb vagy vele és jobb mint a régi, amikor messze elvagy maradva attól a szinttõl amikor fix és komolyabb idõket mész. egy két jobban sikerült kanyarban azonnal tizedeket félmásodperceket lehet nyerni, aztán ilyenkor döntse el az ember, hogy jobb lett a setup vagy most ennyivel jobban vettem a kanyart, vagy szarabb a setup, és a régivel még gyorsab lehettem volna most...

jó dolog az amit alex csinál, autókázni meg minden, de szerintem kicsit uncsi lehet úgy. "nincs cél", nincs motiváció, ellenben érdektelenség van, mert már elõre leírja magát, és szerintem akármilyen autósportban vagy szimben akkor a legnagyobb élmény kezelni az autót, ha tényleg határon mész. és az, hogy másodpercekkel ezen idõk mögött vagy (akármilyen pedál és skplung gáz/fék használattam), nem határon autózás, márpedig szerintem ott ismered meg mit is tud a kicsi, ott a legizgalmasabb minden. pláne ha futam közben így csatáztok. 😊

Itt volt szó bõvebben a pedálról:

Load cellás pedál mod

http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27

A gumi amit mi használunk igencsak tartósnak bizonyult, korábban más anyagokkal is kisérleteztünk, azt hamar szétnyomtuk, ezen még nyomsa sincs a kis "keresztnek".

Igen, load cellát használok, korábban írtam róla részletesen:

http://picasaweb.google.com/olomkristaly/LogitechG25G27PedalMod#

35kg-s elane.net-ról származik, és teljesen problémamentes.

Sziasztok

MX-5,Road America pályára tudna valaki egy elfogadható köridõt mondani ?
Teljesen kezdõ vagyok,így jó volna valami viszonyítási alap.

Üdv.
Igazából én is csak meg tudom erõsíteni tilus véleményét, hogy a filléres gumibetét felbecsülhetetlen (minden másra meg ott az eurocard mastercard 😊 )
Anno amikor én is beszereltem a sajátomat kb. 3-5 tizedet hozott a köridõkben. Aki a beszerelés mellett dönt, érdemes a kis gumidarab 2 végére valami keményebb mûanyagot stb. tenni, mert így sokkal tartósabb lesz, mert nem / nehezebben forgácsolódik szét.

tilus neked loadcell van a pedálodban, ha igen, akkor milyen?
"Amugy az alulkormanyzottsag is igaz, sose szerettem a "tulkormanyzott", erzekeny beallitasokat. Valszeg igazabol sem negyedeket, feleket tekernek a kormanyon kanyaronkent😉 Huttu is mondta - ha jol emlekszem -, hogy meglepoen erzekeny volt a kormany a Star Mazdaban."

Erre van megoldás, picit alulkalibrálod a kormányodat iRacingben.
A kalibráció második lépcsõjében nem tekered el 900ig, csak mondjuk 800-ig
Máris könnyebben irányítható az egyébként ideges autó is.

A másik a fék..gumibetét filléres cucc, 1000ftért postaköltséggel szivesen kimegyek a postáig és küldök egyet bárkinek.
Garantálom, hogy csak ettõl stabilabban és késõbb fogsz fékezni, majd gyorsabban mész rá a kanyarra.

Alex! G25-nél nem kell jobb kormány! Géped nemtom milyen, de ma 1 monitoron iracing egy régebbi középkategóriás gépen is 80fps felett fut, ha beállítgatod.

"mindig vannak akik felrúgják a szabályokat"

Persze, mindíg van 1-2 akinek mindegy milyen fos kormánnyal nyomja, meg mind1 milyen a framerate, õk az igazán tehetségesek. Nekünk meg küzdeni kell, ez van. De a különbség nem 1-2-3mp hanem tizedek, ha az ember igazán akarja.