25347
  • Marcinko
    komoly
  • lac coo
  • BooMiller
    Komoly? mert 5 éve fújkálom:)))
  • Marcinko
    A logitech potméterek belsejében lévő anyagot oldja a WD40, plusz a WD40 még jobban gyűjti a port ergo "nem ajánlott"
  • BooMiller
    Értem:)) de MOMO FORCE-ról beszélünk:)))))
  • maffioso
    Nekem is formula force ex van, és már évek óta befog a fék. 30-35% dead zone-t szoktam rátolni aztán nincs gond. Néhány játék, mint a gran turismo, nem engedi kalibrálni, de az belövi magának.
  • BooMiller
    Jah az a Force a valtos fos a racing:))) Nekem elég hamar lett ilyen kicsit fog a fék de ez orvosolható semmi mas baja nincs, nem is tudom mikor vettem de régen nagyon..
  • Met
    Nekem a piros MOMO van, annak nem volt gond a pedáljával.
    Csak a kormány középpont állítódik el néha.
  • BooMiller
    Nekem a Logi Momo Force birta:))) De elöjön megint, de pl AC-ben is be lehet allitani mikortol erzékelje a pedalt, nég anno Norbi kérdezte hogy mért fékezek az egyenesben:DDDDDDD
    Igen Laccoo TV-röl volt a post:)))
  • lac coo
    De gondolom lehet egy kis holtjátékot adni neki, azt jóvan .
  • lac coo
    Persze nem mindent, de én nem kockáztatnám :)))
  • Alexease
    Attol fugg, milyen muanyag:) Ami ezekben van, valszeg em marja meg:D
  • lac coo
    WD 40 megmarhatja a műanyagot ! Azt ne használj ilyenre ....
    Kontakt spray, azt használj .
  • Met
    Még semmit nem próbáltam, most vettem észre, verseny közben tűnt fel hogy sorra hagynak le.
    Befújom wd40-el is, hátha. Aztán kalibrálom.

Először a setupra gondoltam hogy nem töltöttem be és amiatt van.
  • Alexease
    A fixed setup (elvileg) azonnal betoltodik, nem is lehet varialni vele.
    De ha a fekkijelzes minimalisan latszik, akkor valszeg fog a fek. Probaltad ujrakalibralni?
  • Met
    Baj van, valamiért lassú vagyok.
    Rajt után, előttem a sor, a draft működik mert hallani a motoron hogy pörög mint állat, de az előttem lévők szépen lehagynak, mögöttem jön 2 kocsi, kanyarban külső ívről leelőznek és azok is otthagynak.
    Nem tudom mi van, padlógázzal megyek, a zöld oszlop maxon van (zöld oszlop felette egy fekete vonal és egy zöld vonal), annyit vettem most észre hogy a fék egy nagyon picit fog, egy fél mm-es piros vonal látszik csak.

Fixed versenynél be kell tölteni a setup file-t? Mert lehet most elfelejtettem de amikor egyedül mentem akkor annyi volt a végsebesség mint TT-n szokott lenni.
  • Alexease
    Az elozo szezonhoz kepest a RUF (legalabbis a GT3), foleg hogy belekerult az rendes ABS/TC, atomstabil lett:) Nekem semmi gondom nincs vele.
    A 3 autoval (minimalisan setuppolva oket) a RUF-fal vagyok a leggyorsabb (Watkins Classic), 0.5-0.5 masodperc van az autok kozott (RUF-BMW-McLaren).

Annyi mizeria van, hogy en vakon (es a valos eredmenyek) alapjan a McLarent varnam elorebb. Lehet hogy tul stabil setup-ot allitok be, es a McLarent idegesebbre kellene vennem, ki kellene hasznalni a felepiteset vagy mittudomen:D

Hosszutavot nem mentem veluk, de erzesre korrektnek tunik a gumi melegedes es kopas is, a BMW-t elol a RUF-ot hatul daralom el. A meki egyeletes.

Persze, ezek sajat tapasztalatok, az en kezembe, de en 2-3 masodperc hatranyban vagyok a top-hoz, valszeg nem ezen a szinten kellene meregetni a dolgokat:)
    De a hasonlo hozzaallas, kezeles es idok alapjan csak jelent valamit:P
  • Marcinko
    Engem annyira nem zavar, hogy a BMW szuper tuti lett, megvettem volna amúgy is ( szerintem sokan vannak így ). Érthető pénzügyi okokból, hogy miért kell "tökéletesre" megcsinálni a BMW-t, na de ehhez miért kell teljesen elbaxni a RUF-ot, eddig volt egy stabil, könnyen vezethető autó most meg egy labilis, nehezen fékezhető autó, ami azok kezében is akik profik lassabb lett.

Kettőnek nem kellett volna együtt járnia. Szóval a season 3-ban biztos lesz kiegyensúlyozás....szerintem....remélem.

• endy papp
    Na igen a 70 perces már érdekesebb lesz.
    Mondjuk tegnap egy Ruf-al is jót csatáztam eléggé jól bírta az iramot,no meg gondolom jobb jobban vezet mint én,de igazából az biztos hogy a bömös egyenlőre verhetetlen.
    Majd mindenki bömösre váltott mert senki sem annyira mazoista hogy kínozza magát mikor van egy kocsi amit "szinte" csak álló helyzetben lehet megforgatni.
    Nekem tetszik főleg hogy a MC és a Ruf,nincs meg.....
    Jó az az idő, annál már csak jobb lehet....
    Pedig gondolom állítgattad ide-oda.
    Habár nekem már az elejétől baseline set-el is nagyon tetszett.
    Vagyis inkább könnyű vezetni, hál isten,persze míg el nem piszkálja az iR.
  • Alexease
    Ez mar konteo-vonal, de lazan belefer, ok is penzbol elnek;))))
    Ez a GT3 szezon ugy a fun-rol szol, legalabbis a 30 perces futamok alapjan tuti;P Ez normal helyzetben 60-90 perc kellene legyen. Valszeg elobb utobb az is lesz, de most a nepszerusites miatt ez a legjobb valasztas. Lehet, majd a kovetkezo szezonra "rakjak rendbe" az eroviszonyokat.

Bar, igy egyszeru foldonfutokent, nem biztos hogy el tudom donteni, mennyire jo igazabol az eroviszony:D
  • frango
    Szerintem simán benne lehet az is, hogy direkt csinálják kicsit jobbra(vagy ez nagy hülyeség?). Hogy vegyék az emberek. RUF-nál is ugyan ez volt. Már én is gondolkodtam, hogy megveszem, de túlságosan is élvezem a McLarent.
  • Alexease
    Igen, most hogy ujra elolvastam, tenyleg:) Sorry:P

Talan 70 percnel mar (jobban) kijonnek az autok kozti kulonbsegek (sulyelosztas, felepites), mert egyelore a BMW eleg durva;) De szerintem azt is lazan vegigtoljak ilyen tempoban es/vagy durva elonyuk lesz;)
    Nem tudom az iR hogy lotte be, talan hosszutavban es gumiban gondolkodtak, de lehet ezen meg csiszolni fognak:)
    Vagy egyszerunen, meg nagon friss es divatos a BMW, es miutan rasszallnak az emberek a McLaren-re (setup, kezelesm akarni), meg radobnak ezekre az idokre 1-2 masodpercet:DDDD

Bar nekem telejsen mindegy, mert 2-3 masodperccel vagyok lemaradva az elejetol (1:08:xx):D Meg a BMW-vel is:P
  • endy papp
    Tudom.....azért eddig én is eljutottam D.
    De most néztem az verseny átlagot,gondolom mivel lassabb volt a mezőny,így csak ennyi fért bele a 30 percbe.
    Na a 70 percesek kemények lesznek
  • Alexease
    GT versneyhez van igazitva, vagyis nem koroket szamol hanem idot. Ezek 30 perces (sprint) versenyek, de lesznek 70 percesek is;)
  • endy papp
    Most mentem versenyen a bömössel,50 literrel a tankba,270 volt(szélárnyékba) de csak a kocsiban levő órán,mert nincs teljesen szinkronban a hud-al a sebesség mérő,a kocsié picit előrébb jár.
    Mellesleg a kocsiban ha hátra menetet kapcsolok nem mutatja az "R" 0-t ír,de nem lényeges ritkán használom D.
    Érdekesség :most csak 27 körös volt a verseny,az eddigiek 28-ak.
    Már találkoztam ilyennel,gondolom lassabban tettük meg a 30 percet.....
    Igaz nem "fértem" be az elit"1" szerverre,lehet nem is baj.
    De ennyi indulót..... 204 induló,7 szerverre leosztva.
    Ilyet is rég láttam.....nagyon népszerű ez a kocsi-pálya kombó.
  • Alexease
    Az iR ebben (is) kicsit vaskapalos;) Regebben semmit nem lehetett allitani, csak a FOV-ot (alapbol [/] billentyuk). Most elvileg mar lehet allitani minimalisan az ulsespoziciot, de talan csak INI-bol.

En a Motion Cocpkit View plugint hasznalom, sokkal tobbet lehet allitani, autonkent elmenti.

Motion Cockpit View iR Forum
  • Alexease
    Az iR (teljesen) mashogy szamolja az FFB-t. Kicsit iparibb:P Az AC talan elvezetesebb, vagy inkabb fun, de erzesre meg kicsit a "regebbi*" rendszert hasznalja.

Elobb utobb (remelhetoleg) a hang reszt is rendberakjak. De az iR "maceras", mindent szamoltatnak. Kizarolag effektkent nem nagyon tesznek bele ilyesmit - legalabbis ami kozvetlenu az autoval kapcsolatok.
    Ha lesznek speci gumihangok, akkor azt valszeg tutin szamolni is fogja.

*A korlatozott visszajelzes miatt (csak kormany, nincs kaszni es G-erok), mas engine-ben kicsit trukkoztek a gumi visszajelzessel. Pl. be lehetett allitani, hogy a kormanyon mennyit lehessen erezni az elso es hatso gumikbol, es a gumik tapadasanak az erzese hany szazaleka legyen az egesz FFB-nek (amihez a felfuggesztesis hozzajon). Igy "latvanyosabb" visszajelzest adnak, mar csak az a kerdes, mennyire korrekt;)
    Az iR csak azt adja vissza, amit valoan is erezni, nincsenek ilyen trukkok.
  • alma2
    Meg egy kerdes, az ules poziciot, vagy legalabbis a kamera poziciojat lehet kicsit allitani? A nyitott fordban nem zavart, de a mazdaban, hogy a kormany kitakarja a fel vilagot nem tetszik.(bar ki is kapcsolhatnam valoban) Meg picit lehetne elorebb az ules(kamera).
    Olvastam valami regi forumon glovpie valamit, amivel lehetett anno buheralni, de nincs ennek egyszerubb mondja, a jatekon belul?
    Koszi.
  • alma2
    maris szebb az elet igy, koszi.
    --
    Multheten mentem par versenyt, de valahogy borszasztoan hianyzik, hogy az kormany felpuhuljon, amikor kezd megcsuszni a kocsi. (pl AC-nal ahogy mukodik)
    A gumi is egy bizonyos hangero utan mar csuszik, a hang marad ugyanaz. Amig nem ereztem a kocsikat, levettem az engine soundot, gumi fel, hogy tudjam mi tortenik, mert sok visszajelzes nincs, max amikor mar porogtem :)
    De kezdok szerencseje azert csak sikerult rookie kent ketszer a 4. helyen vegeznem.
  • Alexease
    Most mar valasztani is lehet a valaszokbol:DDD
  • Alexease
    A HUD-ot az ALT-K nyomasa utan lehet tologani. Meretezni meg CTRL-PageUp es CTRL-PageDown.

Mivel nincs megcsinalva a pilota animacio, igy csak odaig fordul;) De normalis animaciot nem is lehet igazabol csinalni, azt nem is biztos hogy eroltetniuk kellene. A valtas meg megcsinalhatjak, az meg OK (bar ott is lehetnek anomaliak).
  • hungary27
    alt+k

Azért mutat csak 90 fokot, mert az animáció csak addig van megcsinálva. Ha a beállításoknál beállítod, hogy csak a kormányt mutassa és a kezeket ne, akkor addig fordul ameddig forgatod.
  • alma2
    A jatekban a kis hud elemeket nem lehet elpakolni mashova a kepernyo szelerol?
    Illetve
    a kormany az direkt mindenhol csak 90 fokot fordul(a kepernyon)?
    Koszi
  • thedriver
    Előző szezonban a Boot volt. Gondolom kell a változatosság. Ez a vonalvezetés a road pályák ovalja. :D
    Lesz Brands Hatch Indy is, ott még sűrűbb lesz a mezőny... Itt is leizzadtam mondjuk. 30 percen át 1 mp-en belül előtted és mögötted is autó. Elég kemény. :D
  • Alexease
    De miert a Classic nyomvonalat raktak be?!?!? Ezt nem is ertem:/
  • thedriver
    Sok múlik a szélárnyékon. 260 felett.
  • Norbi1990
    RUFal 259-el tudtam menni most practicen. BMW mennyit megy?
  • frango
    16km/h-val lassabb is az egyenes végén...........................
  • frango
    Most a BMW tényleg ennyire jó? Watkins Glenben megszenvedek a 06-os időért Mclarennel, ezek meg mennek 05-öt...Ahogy néztem atom stabil. Állítólag sebességben is jobb. Meg amilyen féktávokat vesznek vele...
  • Alexease
    Egyedul barmivel tudsz barhol menni:)

A Host versenyekre barki belephet, ha meg van hozza a cucc. Es meg az SR-t sem szamolja, csak illik jol viselkedni, es surun elnezest kerni az esetleges zuzas utan:P
    De azokat magan emberek inditjak, arra alapozni es tervezni nem lehet. Vagy keves vagy sok, nincs free, nincs olyan auto/palya vagy akarmi.

Es (elvileg) a Spectator versenyekre (az osszes sorozat, road, oval, race, qual, tt, prac, host stb.) is barmivel be lehet lepni. De az meg Ghost race, ok nem latnak teged, es utkozni sem tudsz:D De en szeretem:DDDD