25347
  • Alexease
    Csinalj videot, adj setup-ot, most mar kivancsi vagyok:)
    En meg nem birtam vele korbeforogni, szandekosan is eleg nehez. Legalabbis normalis onboard ABS/TC beallitasokkal. Haminden OPFF, azert mar figyelni kell, foleg fektavon.
  • antiqueA
    Na most lett elegem! Három napja mást se csinálok, csak kiforgok a BMW-vel. 1/3-ad fékre meg 1/4-ed fékre 3-ból lassítva egy enyhe íven kiforog. Aha, persze. Replayben megnéztem, nem blokkolt a hátsó kerék. A dobozos Caddym nem pörög ki ha így fékezek a körforgalom előtt, ez meg egy versenypálya versenyautóval, slick gumival. Jelenleg épp ki van röhögve az iR by me.
  • Alexease
    Gondolom belekalkulaltak, hogy mennyi ido alatt koszolodik (a rendkivuli allapotokat valszeg nem:P), es a pit-ben ugy is megpucoljak.
    A gombnyomasra pucolas max a openwheel-nel mukodik, amit a pilota letepked a plexirol. Szelvedot pucolni menetkozben eleg maceras:)
    Bar tobb autonal is van ablaktorlo, elobb vagy utobb mukodhetnenek azok is:)
  • endy papp
    Az utóbbiakat megértem ,de azért nem árt ha ki is lát az ember,1 órás körözgetés után is......
    Ennyi erővel az open wheel kocsiknál is koszolódhatna,a sisak rostély,de szerencsére ott nincs ilyen.
    Azért megoldhatták volna hogy ki lehessen kapcsolni,vagy mint a net kar-nál anno egy bill lenyomása után tiszta lett.
  • antiqueA
    Én úgy gondolom azt nem lehet kikapcsolni, mint ahogy azt sem tudod, hogy kopjon a gumi vagy fogyjon az üzemanyag.
  • endy papp
    Üdv .
    Az lenne a kérdésem ,a beállításoknál,pontosan melyik sorból kell kivennem a pipát hogy NE koszolódjon a szélvédő.
    Előre is köszi.
  • nadatomi
    Köszi, jók lesznek ezek a leírások.
    Remélem sikerül valamit javítanom a Porschén. Watkins Glenben minden fékezéskor megpördülök, egy kicsit több tapadás kéne hátra.
  • Alexease
    Videot eddig nem lattam, de a banner alatti resz utolso sorat megszortam beallitasi segitsegekkel.
    Az elso a gyari iR-es (angol), azmi iR-specifikus (elnevezesek), ezert hasznalhato.
    A masodikat PS forditotta es keszitette, az egyik legjobb.
  • Roger6
    Tudom, hogy rF-es setup guide, de szerintem nagyon használható, tisztán leírt dolgokról van szó benne, amiket lehet iR-re is használni (ja, és magyar - bár nincs animáció benne):

Általános beállítási segédlet

Mire figyeljünk kiemelten? No. 1

Mire figyeljünk kiemelten? No. 2
  • nadatomi
    Sziasztok!

Tud valaki olyan videóról, ahol animációkkal elmagyarázzák az autó beállításának lehetőségeit. Régebben láttam egyet, ahol a kerék dőlésszögét magyarázták el, de nem találom. Most vettem meg a RUF-ot és elég sok olyan paramétere van a felfüggesztésnek, amiről el sem tudom képzelni, hogy hogyan működik.
    Vagy esetleg egy jó magyar leírás is megfelel.
  • antiqueA
    Köszönöm!
  • Alexease
    Akkor meg sem kell nezzem, erre gondoltam en is:P
  • hungary27
    app.ini ben

[View]
    cockpitLookAngle=35.000000
  • Alexease
    Nem hasznalom a nezelodest, talan van megoldas, este megnezem.
  • antiqueA
    Tehát nincs ilyen opció. Értem.
  • kigyi
    Full HD felbontás a dev kit2-ben már és 350 dolcsi. Ez nem kevés pénz, de nekünk szimeseknek... költünk pénzt kormányra és külön pedálra cocpit-ra, brutál pc-re, hogy meg se reccenjen a game :) És 3 monitorra :) Ha így nézzük a 2 monitor árából megvan az oculus és a 3. monitor jó a normál használatra :D
  • bardocz
    Barkácsolj egyet. Ha tudsz forrasztani, infraledekből összerakod, és már csak egy webkamera, meg egy szoftver kell hozzá, freetrack, facteracknoir.
  • antiqueA
    Az még túl drága és low felbontás. Talán TrackIR, de az is péz. Egy ilyen opció meg ingyé van. Ha van.
  • thedriver
    Pontosabban Oculus. :D
  • thedriver
    Ocolus Rift. :P
  • antiqueA
    Arra esetleg van opció, beállítási lehetőség, config vagy akármi, hogy oldalra nézésnél ne nézzen el 70°-ot, csak mondjuk 35-öt?
  • antiqueA

Vajon tényleg benne lesz a régi is?!
  • zzeN
    Oh God

• kigyi
    Használ valaki telemetriát? Az iSpeed-et néztem most, de ahhoz nem nagyon van már frissítés így nem tudom támogassam-e még a projektet egy kulcsért, hogy tudjam használni rendesen. Ha valaki használ akkor ne tartsa vissza milyet és hogyan :)
  • Alexease
    En is csak beirtam, a hasznalat az mar maskerdes:) Meg este is orulok ha vegig tudom tolni (tegnap a 22 korbol 17-et sikerult, aztan ki kellett lepjek:P).
  • hungary27
  • antiqueA
    Ki mondta, hogy napközben versenyzünk? Melóból írtam, nekem is csak este van időm oda ülni :) A schedule-t viszont melóból is meg tudom nézni :)
  • thedriver
    Irigyellek titeket, hogy így ráértek napközben. :)
    Örülök, ha este egy kis időre oda tudok ülni. :) Még szerencse, hogy 13. hét van az iR-ben. :)
  • antiqueA
    Ouh... most nézem, hogy 70 perces verseny lesz Cota-n. Ne már, légyszi! Hogy tartsa így az ember az SR-t?! B-ben egy fél órás versenyen is olyan nehéz, nemhogy 70 percesen...
  • Alexease
    Valszeg ez a palya epen csak elkeszult erre a build-re, tuti lesznek hozza (foleg ilyen) finomitasok.
  • hungary27
    Viszont néhány helyen durván le lehet vágni. Például az utolsó előtti kanyart úgy lehet bevenni, hogy a kanyarcsúcson lévő piramis a kocsi alatt van.
  • HRC Dodi
    Csak le kellett volna nyitnom egy posztot... Elnézést az offért és köszi a segítséget!
  • HRC Dodi
    Köszönöm!

Csak egy kérdés előtte gyorsan: Magyar/Angol az egész? Hogy érdemes keresni őket? Az oké ugyan, hogy angol a sok poszt, de látok itt Kiss Norbit, meg Hanyik Urat, aki ha jól tudom a GTR-Masters-ben tevékenykedik.
  • Alexease
    Igen, ki lehet kapcsolgatni. A mindkettonek tobb allasa van, plusz a full OFF. Elvileg mindkettohoz lehet elore beallitott erteket is rendelni, amihez kulon kapcsolo van. Ez persze mind allithato es kapcsolhato onboard-rol is.

Este futni is akarok megegy versenyt, minimal setup-pal (tegnap csak 2 kort mentem elotte;P). A verseny elejen magas ABS/TC-vel, hogy a helyezkedeseknel biztonsagosabb legyen, aztan 2-3 kor utan, mikor mar bemelegedtek a gumik es szetrazodott a mezony, levenni oket minimumra, aztan a verseny feletol, ahogy kopnak a gumik, fokozatosan felfele allitani.

Az elore beallitott kapcsolasok, nehany speci kanyarhoz (szuk kigyorsitas vagy tempos elnyujtott) mar nem fernek bele az tuti:P
  • LaszloLedzenyi
    Őket keresd meg, ajánlom!
  • HRC Dodi
    Üdv!

Egy komoly szimulátor projekt (komplett formula replika autóval) megvalósításához kérnék segítséget! Ha a szakik közül lenne olyan, aki időt nem sajnálva megkönnyítené a munkánkat, tippjeivel, tanácsaival, stb... azt nagyon megköszönném! Amint valaki jelentkezik, a továbbiakban írok neki PÜ-t!

A nagy részéhez megvan az alap(az autó is), a mozgatás megoldása, és az elektronikus dolgok összekapcsolása a nehézkes... Pneumatikus dolgok ha nem muszáj ne... (Aktív kormány<->mozgatószerkezet) Az esetleges dolgok legyártása se okoz gondot. Na de a többit majd akkor, ha sikerült összehozni a segítséget...

Köszönöm előre is!
  • antiqueA
    Igen, igen, abszolút érthető a rendszer. Valószínű csak hozzá kell szokni és szigorúbban kell figyelni magunkra.

Ezeket a TC-ket ki lehet kapcsolni? Én is észrevettem, hogy mintha túl könnyű lett volna vezetni a Bömit. Nagyobb kihívásra számítottam.
  • Alexease
    A BMW mar latanyra is ey nagy, lapos, szeles tepsi, oldalrol megnezve brutalis felepitessel es sulyelosztassal. Mar latvanyra is sokkal "foldhozragadtabb":)

Raadasul, hogy a mostani build-ben megjelentek a TC-k es bovitettek az ABS-reszt, meg durvabban "sinautos" erzest ad, a korabbiakhoz kepest. Nagyobb a biztonsag erzet, de fektavokon es kigyorsitasokon erezhetoen kerreg es csattog az ABS/TC, ami azonnal alulkormanyzassal jar, igy termeszetesen lassit. Ezt versenyhelyzettol es tavtol fuggoen, piszklani kell majd kozben is:)

A palya valoban jo. Sokan szidtak, de annyira nem rossz a helyzet. Mestersegesnek nez ki, es foleg a GP miatt hosszu, szeles, nagy bukoterekkel, de ha kicsit elnagyolva es hosszan, megis van benne klasszik Amcsi-palya jellegzetesseg is, "macers es bonyulult" kanyarok, tempos kombinaciok, es "ugy hagott" szintkulonbsegek.

A megnyito ota mar tobbszor atpiszkaltak, akar verneyenkent, sorozatonkent a kerekvetoket, foleg a csucspontoknal. Szelesites, ilyen-olyan megemelesek, bukkanok, poznak stb.

Szigoruan buntet, de valszeg kompromisszum, mert a palyaszelesseg es a tempossag miatt, sokat lehetne nyerni mar nehany kerekszelesseggel is.
  • antiqueA
    Tetszik a BMW, nagyon jó lett, de nem akkora feeling, mint a RUF :)

A COTA pedig, sztem eszméletlen jó pálya. Nagyon trükkös, nagyon jó ívek vannak rajta. Ami nem tetszett benne, hogy nagyon szigorú a pályaelhagyó-figyelő rendszere (jól megaszondtam). Ami más pályán simán belefér, itt bünti. Nagyon gyorsan össze lehet szedni az X-eket.
  • Alexease
    Ha adna SR-t, akkor vonna is, az meg mar nem olyan jo;)))

En is mentem egy versenyt. Lenyegeben utolso helyrol indultam, mert az leso kanyarban korbeforgattak:D Tizenparkor latt feljottem talan 7-nek, de aztan nekialltak csorgetni az osszes telefont, kenytelen voltam kilepni:D
    Talan 3-5-nek fel lehetett volna kapaszkoni.

De az elso kiforgatas, es a vagy 10 fu harapas (lekorozes, baleset kerules) miatt osszejott 15 hibapont, ha szamolja az SR-t, a vegere tuti nagyon megszivokm;)

Ez idegesit es tart tavol az les online-tol, hogy en osszetorni, kicsuszni, kanyart levagni es hasonlok nem szoktam. De ezek (vetlen/kenyszeru minimal 1 kerekes palyaelhagyas) miatt lazan ossze lehet szedni az SR minuszt (foleg 1 oras versneyen). Ha elottem ideallis iven ketten osszetorve allnak, nem repulhetek at felettuk:) Vagy belejuk megyek -4-ert vagy megyek a palyaszelere -1-ert;)

Persze, sok verseny atlag alatt szinten lehet tartani, de nem tudok sok versenyt menni (ezt sem tudtam befelyezni:P).