25347
-
#15190 Na mára is jutott egy update:D
Simulation:
User Interface
- Add checkbox to turn delta bar on and off.
- Update various driving screen UI components so they are no longer relative to other UI elements and can be moved around indepedantly.
Cars:
Chevrolet Impala-COT
- Fix a bug where if 100% tape was ever selected in the garage at any time, the motor would bump up to qualifying trim power levels and stay there for the entire rest of the event, even through the race.
Chevrolet Silverado
- Updated all setups adjusting the toe to a better setting.
Chevrolet SS-Gen6
- Fix a bug that was causing pitstops to be a second or so slower than they should be. Now pitstops will be the same as the Ford Fusion-Gen6.
- Fix a bug where if 100% tape was ever selected in the garage at any time, the motor would bump up to qualifying trim power levels and stay there for the entire rest of the event, even through the race.
Ford Fusion-Gen6
Toyota Camry-Gen6
- Fix a bug that was causing pitstops to be a second or so slower than they should be. Now pitstops will be the same as the Ford Fusion-Gen6.
- Fix a bug where if 100% tape was ever selected in the garage at any time, the motor would bump up to qualifying trim power levels and stay there for the entire rest of the event, even through the race. -
#15189 Éppen akartam írni, hogy van update és tölthető is természetesen :) -
#15188 Mai update:
Simulation:
Bug Fixes
- Fixed a bug that could potentially crash the sim if trying to adjust the mirror in the F9 black box if a car has no mirrors to adjust.
- Fixed a bug that can cause the drivetrain of all cars to oscillate strangely if the clutch pedal was disengaging at all.
Updater
- We've made a small update to improve some of the error reporting if the updater has installation failures.
Cars:
Ford Falcon V8 Supercar
- We had unintentionally released the car with a half-developed v5 tire update, so we have reverted the car and tires to the same as Season 1.
Legends Ford '34 Coupe
- Increased strength of wheels so they don't damage so easily when brushing the wall.
Modified - SK
- Increased strength of wheels so they don't damage so easily when brushing the wall.
Modified - Tour
Riley Daytone Prototype
- Remove the one too many rear ride height sensors from the telemetry.
Silver Crown
Sprint Car
Star Mazda
- Fix a bug where the car was not immediately responding to adjustments of anti-roll bar torque.
Street Stock
- Add a newsmyrna setup.
Toyota Camry-Gen6
- Fixed a bug in the driver's animation.
Tracks:
Animation
- Improved the animated crowds to have less impact on the frame rate.
Circuit of the Americas
- Improved how the visual track surface aligns to the physical track surface.
- Move the rolling start grid for the West configuration up so it's past the cone barrier.
Lucas Oil Raceway
- Metal barrels moved behind the pit wall.
Kansas Speedway
- Fixed a bug in the horizon imagery. -
#15187 Nem vészes, de kell az erőgép is ám! :D Oda olyan VGA kell ami azt a megnövekedett felbontást szuttyogás nélkül viszi is :) -
#15186 Gozom sincs, 1 monitorom van:) -
#15185 3 monitort mennyire nehéz bekalibrálni? Szóval ha van a VGA-n 3 csatlakozó, rákötök 2 monitort a szélekre, és minden játék felismeri, hogy az az "oldalra" nézés helyettese akar lenni mondjuk? -
#15184 Azok hivatalos futamok, azoknak, akiknek javitani kell es/vagy feljebb akarnak jutni meg a 13. heten;) -
#15183 Az official FUN futamokon számolja az tuti, mert oval-on sikerült nekem is a mutatvány..... -
nadatomi #15182 Tegnap három futamon sikerült 3.50-ről 3.12-re levinnem az SR-t Spec Raceres futamokon. 2 versenyen is nem indult el az előttem lévő autó. Nekem úgy tűnt, hogy ki kerültem őket, de mégis megkaptam a 4-4 büntetőpontot.
Régen nem úgy volt, hogy a fun héten nem számolja az SR-t? -
#15181 Ja nagyon fasza lesz :)
Viszont mondta, hogy a Rift nélkül 2mp-el gyorsabb körönként. Szóval meg kell szokni majd :) -
#15180 Rengeteget szamit vezetesnel, igaz, mar a 3 monitor is jo lenne. Be lehet rendesen latni a kanyarokat (tobb helyen CotA-n is vakon fordulok), es persze versenyben sem mindegy, ki hol van mellettunk. Hiaba van max-ra veve a tukor, melettem azert boven vannak holterek. Es ha mind a ketten 1 monitort bamulunk, akkor marad a jo oreg vakon es bizalombol kanyyarodas;) -
#15179 Verseny Oculus Riftel
-
#15178 Előző szezonban a Ruf-al ment az élmezőnyből mindenki, mert az stabilabb és gyorsabb volt mint a McLaren. -
#15177 Amugy a parhuzamos Fun resszel, talan meg plusz elofizetoket is nyer(het)nenek! Sokan vannak akik a rendszer miatt nem hasznaljak (SR + "szetszort" mezony).
Ha a sok, sokszor uresen allo Practice szerver helyett, akar hasonlo rovidebb idohosszusagu free/fun race szervereket inditananak (SR nelkul, lathato bejelentkezes listaval), sokan visszajonnenek, mert barmikor ossze lehetne jonni egy-egy gyors futamra. -
#15176 Engem az idegesit, hogy sokkal tobbet hasznalnam az iR-t, mert tuti a program, de "nem tudom".
Mint tobbszor irtam mar, a lehetosegek miatt (rasznahato ido) nehany honap alatt gyorsan elvereznek az SR-rendszer miatt:) Egyszeruen nem tudok orakat keszulni egyfele futamra. Nem a helyezes miatt, mert az nem erdekel, hanem hogy ne harapjam meg soha a fuvet (nem kicsuszas!). Plusz szerencsem sincs, tuti mindig kitolnak, elem allnak, kerulni kell stb. Raadasul, nem mindig tudom befejezni a verseny (beszarik a gep, elmegy a net vagy a kedvem, piszkalnak, jon valami munka stb).
Raadasul mar nem erdekel egyfele sorozat, ha kedvem tartja, naponta massal mennek, legyen az oval vagy road;) Ez eleve kizarja a tuti felkeszulest es az SR-biztos versenyt:)
Vagyis nekem a folyamatos Fun lenne a tuti, ha parhuzamosan lenne minden sorozatbol a rendes szezonban is;)
Vagy az offline AI, de az itt felejtos... -
#15175 Elvileg sikerult egyszintre hozni oket, foleg hogy mindharomnal mukodnek az ABS/TC cuccok; de teny, mindharom eleg eltero vezetesi stilust igenyel. Korabban irogattam a haromrol.
"Atlag halandonak" tuti hogy a BMW a legkezesebb (az adottsagai miatt), egy "profi" kezeben meg talan a McLaren lehet a nyero.
Persze ez egy "jatek", egy program, akarmennyire is "profi", vannak/lehetnek kiskapuk, amelyeket gep elott ulve jobban ki lehet hasznalni mint az igazinal. Igy elofordulhat, hogy az alapbol stabilabb kezeles miatt, a BMW-t fogjak kihegyezni a tutira;)
Hoszonkoroket (~30 perc) mentem veluk versenyszimulacioban es versenyen, ott NALAM annyi egyertelmu kulombseg volt, hogy a BMW biztonsagosabb, nehezebb hibazni, egyszerubb korigalni.
Az hogy mennyire zabaljak a gumit, mennyire valtozik, autonkent mennyit szamit versenyen, az igazabol csak hosszabb (>60 perc) derul ki. Es ez szamit igazan.
Persze itt ismet bejon a kepbe a "jatekos" resz: ha valaki ufo-idoket tud osszehozni valamelyik autoval (extra kezeles vagy setup), hiaba a hosszutavu kompenzalas (gumi, kezeles), ha annyit nyer vele, amit lehetetlen behozni.
De ezen felesleges ragodni, ez mindig igy volt es igy is lesz:) -
#15174 Igazából arra voltam kíváncsi hogy a McLaren változott-e hogy a Ruf-al egy szintre hozták, de úgy néz ki nem :)
Watkinson próbáltam alap settel őket, Ruf-al simán mentem 3 kört, McLarennel meg mért kört se tudtam menni, féktávon instabil lett állandóan, és még mindig nem lehet normálisan megfogni az autót.
Van az a jelenség, hogy kanyar bemenetelnél megcsúszik a hátulja valahogy sikerül megfogni, aztán utána újra kitör az autó hátulja, egyből azután, hogy ráakarod húzni a kormányt az ívre. Nem tudom ezt miért csinálja, Rufnál ez nem probléma.
BMW Z4-et próbálta már valaki összevetni a kategória társakkal, időben mennyivel gyorsabb/lassabb? -
#15173 Amugy van "sok" Hosted verseny/szerver, ott vegyesen vannak az autok es palyak, erdemes nezegetni ha versenyezni akarsz.
Persze van koztuk zart, gyakorlas vagy amibol nem lesz semmi, de a lenyeg hogy van;) -
#15172 Spec Racer-rel naponta mas palya van, de a Whelen is valtot palyakon megy;)
Uj palya, promo, teszteles, ilyenkor mindig az uj tartalmakat teszelik. Nem csinalhatnak tobb tucat fun szervert, gondolom ilyenkor rakjak rendbe es keszitik elo a szervereket a kovetkezo szezonra. Raadasul, hiaba lenne +2 fun, lenne akinek mas kellene, igy a +4 sem lenne eleg:)
De teny, az a resze a rendszernek, hogy nem lehet casarlas elott kiprobalni a cuccokat, meg mindig necces.
Ha mar online rendszer, megoldhato lenne, hogy mindenki minden tartalmat, egyszer 1 oran/napon keresztul ingyen tesztelhessen.
Vagy a 13. heten minden tartalmat ingyen lehetne hasznalni.
Pl. akinek ssemelyik GT3 auto nincs meg, de erdekelne a dolog, eleg necces vakon belevalasztani. -
#15171 De szemetek ájrészingnél. Csak a COTA-n rendeztek FUN-t roadon így ha nem veszed meg nem versenyezhetsz -
#15170 egy kis hangélmény :)
-
#15169 Ha en is ott fekeznek ahol a ficko, eselytelen lenne megallni es korbefordulnek:D En a lathato groove kornyeken kezdek fekezni. -
antiqueA #15168 Na, ha én így veszem az első kanyart, már ki is ment a feneke, már a fékezésnél. -
#15167 Hideg gumin es verseny elejen 4-4 (fo a biztonsag:P), aztan boven jo a 2-2. ABS-bol igazabol a legkisebb (1) is eleg. Igazabol TC-bol is, de szukebb kanyarbol kigyorsitasnal vagy dolesnel "kesobb kapcsol", egyik oldalon "eltolja", es hajlamos eltekeredni az auto.
Az ABS lekapcsolgataskor erdemes a fekerot is fokozatosan elore tolni, mert az alap sok ABS miatt elegge hatul van. -
antiqueA #15166 Mekkora ABS-t és TC-t használsz pl a BMW-ben? -
#15165 Shaun Cole új szimes műsort készít. Aki nem tudná ki ő annak link. -
#15164 Jóféle! Tetszik ! Remélem egyszer a másikban is el akar majd forogni a kerék ...:) -
#15163 Szerintem tele van a Youtube vele, es mar nem is csinaltam:) Ezt dobta eloszor:P
-
#15162 Ha raknál be IR-es videót is, talán meg is tudnám hallgatni ! ?:DD -
#15161 Es jo a BMW-nek az onboard hangja, eleg jol eltalaltak, foleg igy, hogy rendesen szamolja a TC-t, pont ugy es akkor csattog amikor kell.
Kigyorsitasokon erdemes hallgatni, egy az egyben ilyen, telejsen jo az iR-ben.
-
#15160 Erzesre teljesen jol sikerult osszehangolniuk a 3 autot, foleg igy, hogy bekerultek rendesen az ABS/TC lehetosegek. Ezeket az autokat eleve ugy tervezik es epitik (felfuggesztes, gumi, motorkarakterisztika) hogy ezek nelkul kicsit halalosak:)
A 3 auto teljesen eltero koncepcioja, felepitese, sulyelosztasa miatt, ezeknek a hasznalata is teljesen kulonbozik: a BMW-nel egyszeruen segit; a Mekit erre terveztek, szukseges hozza; a Porsche-nal meg nelkulozhetetlen:)
Tegnap este meg mentem rotalva egymasutan a 3 autoval, es nagyon jok. Rahangolodva az autora, a beallitasokra, annak az egyedi kezelesere, a vegere ugyanolyan koridoket futottam mindharommal.
De mig a BMW-hez eleg volt 2 kor, addig a masik kettohoz kellett 4-5 kor, kicsit setup-olva. SR-biztos valasztasnak a BMW a legjobb, azzal max elfekezni es lecsuszni lehet az ivrol. A Mekivel megforogni, a Porsche-val megporogni;D
Mivel "hotlap bajnoksag", es vannak profi es raeros emberek, valszeg megtalaljak melyikbol lehet a legtobbet kihajtani. Valodi versenyre valszeg a Meki lenne az idealis valasztas, de a BMW stabilitasa miatt, tuti hogy ahhoz fognak extra beallitasokat es kezelest talalni, es azzal lesznek a brutal "drotonhuzott" koridok;) -
endy papp #15159 A leírtak alapján jó hogy nem vettem meg a mekit és a rufot,érdemes volt várni a bömösre.
Az első perctől jó vezetni.
Csak el ne csesszék valami új gumifizikával.
Az valóban igaz hogy tolja az orrát néha, de próbálgattam másképp venni a kanyarokat,amolyan "hirtelen bedobálóssal"persze érzéssel ezt is, lehet kompenzálni valamelyest.
Igaz alap baseline setupal megyek ,majd ha találok valamit hozzá akkor biztos javít még rajt de így is elég jónak tűnik.
Az biztos nagyon forszírozni kell hogy megforogjon,leginkább kanyar kijáraton kigyorsításnál lehet eldobni,ahogy írtad szinte atom stabil.
Az nem tudom időben ez a setup majd mire lesz elég ,majd kiderül.
-
#15158 Kösz az infókat! -
#15157 A McLarent teljesen mas erzes vezetni, mint a BMW-t. Abszolut mas felepitesuek.
A McLaren-t hiaba utcai autobol epitettek, lenyegeben palyara keszult auto. Kozep motor (ami megiscsak hatul van), pilota "kozepre rendezve", elol konnyu, "terhelesi aranyban" 3/4 (elol/hatul).
A BMW valoban utcaibol keszult, bar valszeg kicsit eloregondolkodtak;) Orr motoros, ami szinte az auto kozepeig tart, minden egyeb hatul. Terhelesre 3/3.
A McLaren emiatt tipikus versenyautokent tulkormanyzott, ezt kell setup-olni es lekezelni.
A BMW-bol az orrtolast kell kikuszobolni.
En bena vagyok, nekem az alulkormanyzott autok jobbak, a BMW-vel bo 1 masodperccel megyek jobbat.
De valszeg egy hozzaerto kezben a McLaren gyorsabb.
A Porsche a ketto kozott van, nagyon gyors, de vigyazni kell vele:P
-
antiqueA #15156 Az én tapasztalatom az, hogy a mekiből még annyit se lehet kilátni, mint a bmw-ből, úgyhogy én nem is versenyzek vele :) -
#15155 Összességében milyen a McLaren a RUF-hoz és a BMW-hez képest? Következő szezonban mekivel szeretnék menni, de még nem vettem meg. -
#15154 Amugy sikerult vegre menem egy teljes versenyt, nem telefonaltak ram, nem zuztak ossze:)
Azert latszik hogy 13. het van es kicsit fun a dolog, a 40 indulobol 30-an fejeztuk be az elso kort. Az elso kanyarban tizenmasodpercig kerulgettem az embereket:D Aztan koronkent szep lassan elfogytak. Lenyegeben egyet sem eloztem meg, akit igen, a igazabol sokkal lassabb volt, elengedett;D
A vegere 9-en fejeztuk be koron belul, es meg jonehanyan korhatranyban.
8. lettem, ami eleg jo:DD Igaz, kettot elengedtem, nem akartam osszeakaszkodni, az elso 3 meg teljesen mas dimenzioban autozott, 3-4 msodperccel voltak gyorsabbak.
A Porsche egyertelmuen gyorsabb (azzal en is 2 masodperccel jobbat mentem), jol beallitva teljesen versenyezheto.
A Meki is utos, de ahhoz talan tobb beallitas kell valamirt, macerasabb volt vele korbemenni.
A BMW atomstabil, kozben allitgatva az ABS/TC-t, eleg jol utana lehet menni a guminak.
A 22 korbol 6 korben voltam 1:32-on felul (elengedes, lekorozes), a tobbi nehany tizeden belul. Meg az utolsoelotti korben is 1:31-est tudtam futni, 1 tizeddel rosszabbat a legjobb kornel. -
#15153 Akkor told fel az ABS-t 8-ra;) Minimalisat lassit de valszeg stabilabb lesz.
Amugy milyen kormanyod/pedalod van? A konfignal a fek erzekenyseg hova van allitva? -
antiqueA #15152 Jah, ne haragudj, de nincs kedvem videóval pöcsölődni. Úgy képzeld el, hogy enyhe ív tartás, teszem azt 15°-os kormány eltekerés, 3-dikban tolom, majd elveszem a gázt, 1/4-ed féket nyomok és slutty, megy ki a hátsója. -
antiqueA #15151 Alap setup, ABS 4, TC 2
De a Caddym is alap setupos :P