Kvantumfizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez pedig úgy hangzik, mintha nem tudnánk õket megszámolni...
dixitque deus fiat lux
Nem az egyik küldi el a másiknak a fotont, hanem mint a két titkosítást végzõ fél megkapja egy EPR pár egyik felét.
dehát az atomban is elektron adja le =)
úgyértettem, hogy ez elektronon kívül más tud-e leadni...
mert nem tudok másról.
dixitque deus fiat lux
hogy indítasz két fotonpárt?...mármint úgy hogy össze is fonódjanak...mert ha én a lámpámat felkapcsolom, akkor sok foton fog elindulni...mégse kódolok semmit...legalábbis tudatosan nem...
...kár h hülye vagyok x_x
dixitque deus fiat lux
szerintem is jó...csak néha uncsi =)
a focilabdás sztori egész kó volt 😉...
dixitque deus fiat lux
Ez a lényeg. Nincs közbensõ csatorna, mert a hatás idõ és tér nélkül terjed. A két foton egy, amíg az egyikkel nem történik valami. Hiába vannak kilóméterekre egymástól. Akkor aztán a másik olyan tulajdonságot vesz fel, hogy a két foton tulajdonságainak összege megegyezzen akiinduló állapottal.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Az csak a két titkosítást végzõ személynél van meg.
Az egész lényege , hogy fotonpárokat indítunk, amiket a küldõ és a fogadó kap meg. Ezek mindig ellentétes polaritásúak. Ezek EPR párok ,csatoltak , entangled fotonok.
Az idõlista azért kell hogy tudjuk , melyiknek melyik a párja. Az a foton,amelyet egy harmadik személy elkap, azt már a fogadó nem kaphatja el, az kiesik a titkosításból.
Tökéletes védelem.
Ráadásul az , hogy a polaritás merre áll éppen, teljesen véletlenszerû, nincs algoritmus, a kvantummechanikai törvényeg döntik el.
Már írtam
"Ha valaki lehalgatja az optikai kábelt valahogy, az nem azokat a fotonokat fogja elkapni amit az titkosítást végzõk. Más fotonpárok lesznek a lehalgatónál, és más a két eredeti személynél."
Nem ér vele semmit, minden fotonnak csak egy párja van, és csak azzal korellál.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Mérünk egy csomó fotonbecsapodást. Felírjuk az idõket és a polaritást. Ezt megcsinálja a partner. Átküldjük az idõlistát, amibõl a másik tudni fogja, hogy az õ listájából melyeket kell használnia. És kész.
Hol itt a baj?
Elég jó megoldás ez a féle kódolás, de ennek is van hátulütõje "csak a detektálás idõpontját kell egyeztetni"
it van a kutya elásva...
akkor inkább már 2 kulcsos rendszer ...
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A csatolt fotonpároknál ha az egyik polaritása up a másike biztos down. Csak a detektálás idõpontját kell egyeztetni külsõ csatornán, hogy pontosan tudják melyiknek melyik a párja.
Nem kisérlet, hanem szemléltetés akart lenni, de szerintem nagyon melléfogtak ezzel a példával. /is 😄/
Talán a részecskék elhanyagolhatón (?) kicsi sürüsége egy adott térben.
Repatarurgyán
Lásd azt az esetet, amikor az egyik KF elméletet Neumann J. számításai alapján kizártak a lehetõségek közül, és nem volt senki évtizedekig, aki meg merte volna kérdõjelezni, hiszen a nagy Neumann számolta ki. Aztán kiderült, hogy elõjelprobléma miatt még se lehet kizárni azt a bizonyos elméletet.
Repatarurgyán
DE!
Ha megkérdõjelezed a használt modellet, mely matematikailag helyesen van megfogalmazva(különben nem lehetne használni jó közelítésekhez, márpedig használják), akkor tulajdonképpen a matematikát kérdõjelezed meg.
Repatarurgyán
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Errõl kiválló, ámbár szinte olvashatatlanságig túlrészletezett, regényt írt Stanislaw Lem, aminek magyarul Az Úr Hangja a címe (Master Voice project), igaz nem a kvantumfizikáról szól, de a lényege ugyan az.
Repatarurgyán