Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morfi
noble-n még van rá esély hogy imátkozol egyett hogy ne támadjanak le 😊

avan
szetment az alaplapom. most vettem egy athlon 64 3500-os procit es mivel ennek mar pci-e s alaplap kellett igy ma veszek egy nvidia 6800-at is. 1 gb ram tegnap elott bovult. kivancsi leszek igy milyen lesz a game. van valakinek ilyesmi gepe? milyenek a tapasztalatok? eddig p4 2.8 volt, 512 ram, es egy 5900xt vga. nem szakitott valami fenyesen vele

Sipocz
Nemtom hogyan vagytok vele, de én még a "bosszankodó", sõt volt hogy a "gyûlölködõ" vezérnek is felajánlok második-harmadik.... termeléseket. Úgy tekintem hogy annak a cellának a +pénztermelése. Persze ha rossz a diplomáciai kapcsolta akkor én sem forszírozom a katonai szempontból fontos termelés eladását. Az igazi röhej, hogy az én csekély áraimmal szemben ha egy AI-vezér felajánl valamit pénzre annak nagyon megkéri az árát (36 arany pl. egy kis luxusért).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

custom gammel probálkozz

Conqest??Nem látok olyat a menüben!Voltam már 1 játékmódban(Play Now)majd kiválasztottam mindent,de itt még egy gyárépület legyártásáig sem jutottam el mert A Total Time Victory felirat közbe lépett.Ilyen rövid a Gamma?Ne már-biztos van hosszabb játékmód!?
jah az ai nem mindig normális sztem,ez a rézért bari+4arayn körönként meg bug gondolom,de jót röhögtem rajta,nem tom hogy emiatt-e de jött minden nemzet hogy szakítsam meg a kapcsolatomat velük,de mért is tenném?😉

Sipocz
Volt már úgy hogy búzát cseréltem el halra azzal együtt hogy nekem is volt késõbb haltermelésem. Amikor elkezdtem a mûvelését akkor sem szakítottam meg a kereskedést mert a partner szövetségesem volt és +2 pont (persze ez egy többszörös kapcsolat eredménye és nem csak a hal-búza miatti) diplomáciában az jó, meg úgy láttam neki nem volt búzája. Nemtom jellemzõ-e, de nálam minden esetben csak luxus vagy eü. forrást cserél az AI még akkor is ha szövetséges és látom hogy több azonos strtégiai forrást is mûvel.

jah hagyom inkább a monarchot,mert most rendesen hazavágtak😞 noblénél 1 kicsit kéne nehezebb csak,de legalább gyakoroltam a kétségbeesett harcot,a reménytelenül védekezõ,de kitartok a végsõkig hozzáállást
mondjuk szvsz akkor lenne igazán buta 1 játék ez ha ötvöznék pl a panzer 1gyel,mert a harc ezzel a számolgatós izével nem az igazi

Sipocz
Monarch fokozaton szvsz. nem vagy pariban az AI-vel az elején, de nagyon nem és a hibatürése a noble-nak jó csak igazán. Legyen kihívás, szórakoztató kihívás, de ha esélyem sincs.....

már kötöttem az AIval olyan szerzõdést is hogy,rézért cserébe kaptam birkát +körönként 4 aranyat,azt késõbb mikor már láttam a szigetét észreveszem hogy ott van neki is a réz😄

engem eddig nem nagyon támadgattak a szigeteimen,vagy ha meg is tették rosszul jártak,szvsz szigeteknek aza titka hogy elsõk között fejleszd ki a hajós skilleket+1.nek kerüld meg a földet+állits fel 1 olyan armadát amivel meg tudsz akadályozni egy esetleges inváziót.
amugy én még nem találkoztam,azzal hogy 1bõl betámadna az AI,bár sztem nagy ostobaság lenne tõle
szigeteken szvsz aza fontos,hogy a terjeszkedésnél tieid legyen azok a párzellás kis szigetek,amik sok erõforrással rendelkeznek pl ha szinte az összes olajat megszerzed,az már egész jó kis elõny

Sipocz
Még agresszív AI beállítás mellett is lehetnek szövetségeseid, praktikus a conquest mellé meghagyni a dominancia (és esetleg biztos-ami-biztos alapon a culture) gyõzelmi feltételt is. Nem annyira veszélyes dolog a pangea, mert szvsz. a hamari találkozás nem csupán a háborúság, de a békesség, együttmûködés kialakításának is jót tesz. Kedvelem a pangeát azzal együtt hogy általában closed border van meg óvatosság és bosszankodás a többi vezér részérõl viszont ha sikerül rájuk nyomigálni a közös vallást akkor a szmoszéd(ok) részben jó kereskedelmi partner(ek) lehet(nek) és ha sikerül védelmi szerzõdést kötni velük a folyamatos háborúságot is garantálhatják. Azt gondolom a pangeán amig meg nem erõsödsz jobb a csendes fejlesztgetés, persze pofátlan követeléseknek engedni nem szabad és garantált az is hogy egy-két vezér biztosan háborút kezd ellened utóbb. A szeparált kontinens szvsz. a legveszélyesebb térképféle, hiszen kevéske az információ az ellenrõl és amikor az AI már elkezd hajókázni sanszosan nem a békehadtestet küldi látogatóba.

Kodlovag
Én meg már múlt hét vége óta nem civeztem. Most meg unatkoztam, gondoltam játszok egy kicsit. Úgyhogy nekoondultam Dual mapon 4 ellenfél ellen. Hát mit mondjak, nagyon észnél kell lenni. Ugyanis mindössze annyi hely van, hogy még 1 várost megalapíts, de csak ha gyors vagy, mert különben a gép még azt a kis helyet is elveszi. Meg aztán az se egy nagy elõny, hogy az új városnak egy szomszédos fõváros mellé kell települnie. Egyszerûen tényleg nincs hely.
Meg aztán képzelhetitek, mennyire kevés nyersanyag jut egy ekkora területre. Pl nincs vasam meg lovam se. Ezzel együtt baltás csapataim már elfoglalták Egyiptom fõvárosát, így legalább márványt, birkát meg rákot sikerült szerezni. Összességében nincs mit panaszkodnom, most még erõs vagyok, késõbb meg az elefántjaimmal túl fogom élni a lõfegyverek megjelenéséig, és majdcsak szerzek vasat is. Csak nekem kell az elsõnek lenni, aki óceánjáró hajót épít. Kell itt még lenni földnek máshol is.

monarchon probáltam a témát,de elvette a kedvemet😄

Morfi
Keresni egy jó vallást és imádkozni 😊)
Avagy ha meglehetõsen erösebb vagy és nyájas akkor nincs gond.

jaja karavella pl képes vinni misszionárust,de se katonát se settlert,de érdemes az 1.vel körbehajózni a világot😉,de a galleon már csak úgy röpíti a unitokat
én meg újra elõvettem a pangeát,de amilyen szerencsés vok berakott középre,nah ilyenkor lehet valamit kezdeni?

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Nameghogyjártam! Májerkodtam itt korábban, hogy a pangea térkép nálam a nyerõ. Tegnap kipróbáltam egy archipelago berendezést és csudamód le....tam magam, mert számomra most derült ki hogy a karavella nem képes settlert és katonát a fedélzetére venni -az olvasottságot semmi nem pótolja és hiába van beleírva a helpbe hogy kizárólag speciális egységet tud behajózni csak ahhoz bamba vagyok hogy meg is nézzem😞(. Nagynehezen összebarmoltam egy 6 városos birodalmat (ebbõl egy város egy egycellás szárazulaton, egy meg a jégmezõkön), hiába volt "karnyújtásra" telepedni való sziget a gálya nem képes kimászni a mélyvízre. Amikorra meg már meglenne a galleon tuti a bukta, pedig Angliai Erzsébet nagyon jó adottságu vezérnek bizonyult: rengeteg GP papot adott akik "feláldozták magukat a tudás oltárán".

Morfi
conqest

Nem vagyok sajna tisztában a játék-kezdésekkel,melyik az amikor addig tart a Game míg csak 1nemzet marad(tehát elfoglalni az egészet és nem szakítja meg semmiféle Victory).<#nemtudom>
Morfi
anyira nem, mert ahogy gyarapodik a város és a lakosság úgy nõ a területe is.

Lacee
elvileg az összes épület látszik, ha rázoomolsz, bár a nagyobb városoknál már nyilván elég zsúfolt sajnos.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Morfi
Az kimaradt belölle. Lehet hogy úgy gondolták valami valamiért 😊

nah lassan beköszönt a vizsgaszezon,valakinek jó kis multipartykhoz nem lenne kedve?

sztem nem,ebbõl ez kimaradt

Magic Boy
Nemúgy gondoltam!
Máshogy nemlehet?<#szomoru1>

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

meg persze.
zoommal😄

Magic Boy
Meglehet valahogyan nézni a városképet?

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Morfi
A strike-ot hogy lehet gyorsan megszüntetni anélkül hogy az egységem eltünnének?

Morfi
Elöbb-utóbb bisztosan .Doccsinálja.

Magyarosítás várható a játékhoz?
NEXUS6
Kezdek hozzászokni, hogy minden második hozzászólásomban revidiálnom kell a nézeteimet😉

Szal mégiscsak van környzetszennyezés!!!
A civfanatics infocenterére hagyatkoztam, meg egyéb forrásokra és most látom hogy jó pár tévedés van benne.

Asszem autentikusabb info forrást kell alapul vennem a jövõben, pl Sipöcz-t.😉)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

csuhi
nálatok nincs olyan hogy a huge mapokat egyszerûen nem tölti be?
mert mikor a töltés végére ér, egszerûen megáll, és megfagy...
kevés neki a 768 DDR? vagy mi az oka?

NEXUS6
Én baromkodtam el valamit, de most mindent visszaállítottam a config fájlban (elõször az atitraytools miatt nem indult, és a nagytanácstalanságomban jól összekavartam a dógokat itten).

De most már minden nagyon ûberkúlfasza!!!😉))
Szal aki ATI TrayTools-t használ az elõbb lõje le!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Morfi
akkor sztem majd kaja után én is megpillantom mit is és hogyan is kell vele bügykölni 😊
Igaz nekem annyira nem lassú a körök után, bár be van kapcsolva hogy az ellent lássam. Nah majd kiderül

NEXUS6
Most jáccottam egy sort, és volt amikor a diplomáciai animációk lassúak voltak de volt amikor rendesen mûködött. Amúgy vegyes beállítások voltak, szal lehet hogy bezavart valami, bár pecs nélkül is indítottam, és akkor egyáltalán nem jelentkezett lassulás.

De a töltés, körök közötti várakozás, viszont látványosan felgyorsult.

Morfi
És ez milyen grafikai beállítás mellett van?

NEXUS6
Közben kipróbáltam a pecset, alapvetõen gyorsít mindent, csak a diplomáciai animációkat lassította be rendesen.

Szal nem rossz.
A visszatöltés utáni elsõ kör végén eddig akár 15 percet is elgondolkodott, most ez teljesen megszûnt!!!

Morfi
most hogy így leszed-felrak dolot elvégeztem jópárszor, driver sem a legujabb, most még eddig nem lépett ki 😊
1Gb rammal sem sokkal jobb, de ha majd le tudnám cserélni a a videkarit akkor talán nem fog akadni full grafikán 😊
Esetleg ha esetleg médiumra rakod a grafikát nem fog annyia akadni, nekem is így vab és nem akadozik, max huge-on ha rengetegen vannak rajta.

NEXUS6
Nálam egy régebbi stabilabb driverre való visszaállás megoldotta a dolgot, meg most bõvültem fel 512MB-ra. Azóta nincs gondom a fagyással, viszont olyan sokat nem is gyorsult mint vártam;(((((

De minnyá kiprószálom az alant hirdetett mimcsipacst, aztán leirom mit tapasztaltam.

(Amúgy szerintem szégyen és gyalázat, hogy egy körökre osztott stratégia 512 alatt csak nyögvenyelõsen mûxik, miközben a játék komplexitása sem egyértelmûen nõtt - a környezetszennyezést is szépen kihagyták a gámából, nehogy tovább lassitsa a játékot a végefelé. Ez elött tizen x éve 3D tereppel, valós idõben a Settlers 1MB memcsivel megvalósitotta kb ua összetettséget, virtuális memcsi meg 3D gyorsitókártya nélkül! Nem akarok csodát, de pl a Settlers4 szebb grafikával 1 nagyságrenddel kisebb gépigénnyel dolgozik valós idõben, na most jól kidühöngtem magam😉)))

Atomreaktor
nah erre kiv vok, most tesztelem.

dr Kotász
Csak egy jóindulatú javaslat: az öntésföld helyett használjuk már az árterület szót...
LSSAHPAUL
A civ 3-ban már rég megcsinálták ezt a bugot. ha kivágsz fát éd ujratelepíted majd megint kivágod akkor már nem ad pajzsot.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

gondoltam😄

csak nyugisan settler<#alien><#vigyor5><#nyes>

nem rossz,milyen fokon nyomod?
ez biztos csak a betûk véletlen kombinációja lehet😄

sajna hétvégén nem tudom kipróbálni😞,de kérem jelezzétek a fórumba ha érzékelhetõ valami változás

lol
még hogy mi barbárok?😄DD

remélem segíteni fog,mert én csak standard mapon tudok játszani élvezhetõen,így lehet még azta hatalmas mapot is ki tudnám próbálni😄