Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy mutatja az évszakok változását ha 1 kör alatt min 1 év telik el?és az is csak a legvégén😄
onnan letöltheted,de eze az évszakos dolog így elsõ olvasásra vicc
próbálta már vki?
kijött valami új mód(most olvastam a magyar honlapon itt) állítólag valós földgolyón játszhatunk
" Bár kipróbálni még nem tudtam, de a fejlesztõk azt mondják, hogy változnak az
évszakok(tavasz, nyár, õsz, tél) és a növényzet, vagyis az egész bolygó, él!! "
mondjuk ezt nem teljesen értem
" Bár kipróbálni még nem tudtam, de a fejlesztõk azt mondják, hogy változnak az
évszakok(tavasz, nyár, õsz, tél) és a növényzet, vagyis az egész bolygó, él!! "
mondjuk ezt nem teljesen értem
ha elfoglalják 1 városom(nekem a fõvárosomat 1körig),akkor abból automatikusan kivesznek a GP-k miket oda telepítettem?és még azt érzékeltem hogy a csodák nem de bizonyos épületek felszívodtak,nah meg 4szintet vissza is esett
meg vannak szerintetek elõre határozva hogy melyik épületek,vagy csak úgy randomra semmisültek meg?
meg vannak szerintetek elõre határozva hogy melyik épületek,vagy csak úgy randomra semmisültek meg?
a kultúrvárosaidra meg szeretettel lövöm majd az atomot,az tutkóra jót tesz majd nekik😛
én is próbálom tartani az 5 cellát néha négy lesz belõle de alább nem megyek. 10% kultúrát én is mindig nyomok, ha nem venne le a kutatásból akkor adnék rá többet, dehát levesz😊 de nem tom köv játékban lehet elhagyom azt a tizest is... bár azt is kiprószálnám miven ha mondjuk 60-40re rakom. (csak akkor kutatásnak sanyi azaz nekem is sanyi, de azért kiv lennék mennyi plusszot ad az a 40%)
Azt hiszem nem élek ezzel a moddal,maradok a jó öreg kézivezérlésnél. :-) Várost érzéssel a csodákat meg majd én tudom jelszóval. :-) Amúgy is van vmi megkötés a csodákra. Asszem nemzetire 2-3,általánosra meg 10 körül.
valki emlitette,lejebb a civ2-t,ezzel a 4-el idaig nekem is csak annyi a bajom,hogy nem lehet körbe jarni,es a legnagyobb terkep is kicsi.Anno PSX-en nekem is volt 300 varosom,egy jatek oktobertöl,marciusig tartott.
Ja! a hivatkozott modnak még az is sajátossága hogy 1-1 városban max. 2 db nemzeti és 4 db általános csoda épülhet meg, így "minden városok õse" egyáltalán nem teng túl.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
10%-nyi a kultúrára költött maxi lóvé nálam, de az mindig bejön és az esetek nagy részében jól is jön vagy a happyface-ek biztosítása érdekében vagy egyszerûen csak a határmeni zónák biztosítása érdekében (azért egyszerre mindenki ellen nem harcolok soha fegyverrel).
A mod ez esetben csak azért is jó mert a 4-es távolság a Te alapelved, ugyanakkor az AI vagy human ellenfél kezét ez nem köti, erre csak egy mod képes.
A mod ez esetben csak azért is jó mert a 4-es távolság a Te alapelved, ugyanakkor az AI vagy human ellenfél kezét ez nem köti, erre csak egy mod képes.
jaja 4 cellánál közelebb én még mód nélkül sem szoktam😄
mármint én kultúrára nem költök %ot 100%kutatás a kultúra csak a csodák szintjén,amiket általában 3-4 városba osztok le egységesen
szvsz csak a fejlesztés gõzerõvel,persze ehhez jót tesz a tech trade kikapcs is😄
mármint én kultúrára nem költök %ot 100%kutatás a kultúra csak a csodák szintjén,amiket általában 3-4 városba osztok le egységesen
szvsz csak a fejlesztés gõzerõvel,persze ehhez jót tesz a tech trade kikapcs is😄
Helló Népek!
Mizujs?
-Kultúrárúl:
Meglepsz atomanty! Szvsz. a kultúra a legfontosabb dolog a gamában, szinte minden errõl szól: a kult.határ fogja egységbe a birodalmat, védekezõ- és támadóerõ, a jólét és a haladás garanciája; nem feltétlen arra gondolok hogy nincs jobb dolog a kult.gyõzelemnél hiszen az valóban unalmas, de ennek a Civ verziónak a kultúra a -bizton mondom- legfontosabb része.
-Barbárokrúl:
Én nagyon kedvelem és hasznosnak tartom az agressziv, "örjöngõ" barbárok beállítást. Magam is gondoltam arra hogy vszinü csak ellenem jön ennyi derék barbi és végeztem elemzést, amibõl azt derült ki hogy bíz a barbárok "nyomnak" ám mindenkit. Azok a birodalmak szívják persze leginkább amelyek határa mellett a barbárok települést hoznak létre. A barbárok egyébként egy diaszpórában elõ civilizáció a játékban amelyet nem sújt a birodalom fenntartásának költsége. Ugyanúgy kutatnak, improválnak és "léteznek" mint a többi civilizáció csak az elszigeteltségük miatt ez valahogyan nem "adódik" össze (ha jól láttam nem termelnek kultúrát!!!!), a legmagasabb kutatási szinten náluk a feudalizmust láttam vizsgálgatni és találkoztam barbár longbowman-nel, 9. szintü barbi várost védett amiben (elfoglalás után) kiemelt mérnökkel felszerelt forge-ot találtam és vettem át hasznosításra (a várost egyébként Barcelonának hívták, ami ugye eredetileg a 2. spanyol város, de vettem már be barbároktól a 6. szintü Londont is, igaz elég ramaty állapotban😊). A hasznosságuk az elején meg ott jön ki, hogy éberen és frissen "tartják" a haderõdet, valamint az irodalom kikutatása után lazán el lehet kezdeni megirongálni a heroic eposzt (4. szintü egység) és a West Point akadémia helybõli leépíthetõsége (5. szintü egység) sem kérdéses és mindez úgy hogy alkalmasint békében éldegélsz a közvetlen "civilizált" szomszédokkal😊. Egy ízben megtörténz hogy találtam a határom mellett egy igen csak erõs védelemmel bíró barbár várost ami folyamatosan "termelte" ellenem a portyázókat, de nem bántottam õket hanem ide küldtem "gyakorlatozni" a friss regrutáimat, egyébként is 1. szintü volt távol mindenkitõl és vártam arra hogy majdan 2. szinten meghódítom mert elég jó kis környéken terült el; no erre jön a baromarcu Makedónsanyi és felégeti a jó kis barbi várost, de úgy hogy a saját birodalma se közel se sehol ide, részint e miatt tört ki az emlékezetes "szászok miatti kínai-görög" háború és a késõbb idetelepült settlerem kegyeletbõl itt alapította Saxon városát😊.
- Városok távolságárúl:
Most egy olyan modot használok ami meg sem engedi a 4 cellánál közelebbi városokat, nem rossz bár kissé "szellõsek" a birodalmak és olykor a "késõn megmutatott források" (amihez vmilyen kutatás kell elõbb, szén ,olaj ...) kikerülnek a mûvelési zónából.
Mizujs?
-Kultúrárúl:
Meglepsz atomanty! Szvsz. a kultúra a legfontosabb dolog a gamában, szinte minden errõl szól: a kult.határ fogja egységbe a birodalmat, védekezõ- és támadóerõ, a jólét és a haladás garanciája; nem feltétlen arra gondolok hogy nincs jobb dolog a kult.gyõzelemnél hiszen az valóban unalmas, de ennek a Civ verziónak a kultúra a -bizton mondom- legfontosabb része.
-Barbárokrúl:
Én nagyon kedvelem és hasznosnak tartom az agressziv, "örjöngõ" barbárok beállítást. Magam is gondoltam arra hogy vszinü csak ellenem jön ennyi derék barbi és végeztem elemzést, amibõl azt derült ki hogy bíz a barbárok "nyomnak" ám mindenkit. Azok a birodalmak szívják persze leginkább amelyek határa mellett a barbárok települést hoznak létre. A barbárok egyébként egy diaszpórában elõ civilizáció a játékban amelyet nem sújt a birodalom fenntartásának költsége. Ugyanúgy kutatnak, improválnak és "léteznek" mint a többi civilizáció csak az elszigeteltségük miatt ez valahogyan nem "adódik" össze (ha jól láttam nem termelnek kultúrát!!!!), a legmagasabb kutatási szinten náluk a feudalizmust láttam vizsgálgatni és találkoztam barbár longbowman-nel, 9. szintü barbi várost védett amiben (elfoglalás után) kiemelt mérnökkel felszerelt forge-ot találtam és vettem át hasznosításra (a várost egyébként Barcelonának hívták, ami ugye eredetileg a 2. spanyol város, de vettem már be barbároktól a 6. szintü Londont is, igaz elég ramaty állapotban😊). A hasznosságuk az elején meg ott jön ki, hogy éberen és frissen "tartják" a haderõdet, valamint az irodalom kikutatása után lazán el lehet kezdeni megirongálni a heroic eposzt (4. szintü egység) és a West Point akadémia helybõli leépíthetõsége (5. szintü egység) sem kérdéses és mindez úgy hogy alkalmasint békében éldegélsz a közvetlen "civilizált" szomszédokkal😊. Egy ízben megtörténz hogy találtam a határom mellett egy igen csak erõs védelemmel bíró barbár várost ami folyamatosan "termelte" ellenem a portyázókat, de nem bántottam õket hanem ide küldtem "gyakorlatozni" a friss regrutáimat, egyébként is 1. szintü volt távol mindenkitõl és vártam arra hogy majdan 2. szinten meghódítom mert elég jó kis környéken terült el; no erre jön a baromarcu Makedónsanyi és felégeti a jó kis barbi várost, de úgy hogy a saját birodalma se közel se sehol ide, részint e miatt tört ki az emlékezetes "szászok miatti kínai-görög" háború és a késõbb idetelepült settlerem kegyeletbõl itt alapította Saxon városát😊.
- Városok távolságárúl:
Most egy olyan modot használok ami meg sem engedi a 4 cellánál közelebbi városokat, nem rossz bár kissé "szellõsek" a birodalmak és olykor a "késõn megmutatott források" (amihez vmilyen kutatás kell elõbb, szén ,olaj ...) kikerülnek a mûvelési zónából.
😊))
sajnos elején emiatt tényleg vki nagyobb hátrányba kerülhet amibõl aztán már késõbb nem tud majd kikavarodni.
sajnos elején emiatt tényleg vki nagyobb hátrányba kerülhet amibõl aztán már késõbb nem tud majd kikavarodni.
Épp ezt mondom, hogy kellenének, de jöjjenek 1-enként amolyan lassan csöpögõ xp-csapként... 😄
multiba szvsz barbárokat télleg ki kell kapsolni mert nem egységes számú és erõsségû barbárok mennek rá mindenkire,ez ért ha a kollega(jelen esetben atomreaktor😛) elkezd nyávogni,hogy én azér vagyok akkora király mert nem jönnek a barbárok,akkor télleg ki kell kapcsolni,és a végén 10atommal elkenni a száját😄DDD
öszpontszámba vezetõhöz nem kapcsolodik a csoda meg a vallásos dolog se ez tuti szvsz,rohadt taj mahallal má csomószor beszoptam,vallást is kaptam már hátrébbról
Mégvmi, linkeljetek már képet légyszíves, hogy kb. milyen sûrûséggel szoktátok applikálni a városokat egymás mellé, kíváncsi lennék rá. Gondolom csak nekem hóbortom, hogy a kifejlett határnagysággal érnek csak épphogy egymáshoz...
Szvsz aszerint adja oda a csodákat meg az elsõ fejlesztéseket, hogy összpontszámban ki hogyan áll.
Amúgy vki megerõsítené abbéli feltételezésemet, hogy a barbik arra ugranak rá elõszeretettel aki kultúrában a legelõrébb van? Mert pl. tegnap esti multis partyn is majdnem filmszakadás volt nálam a barbi zerg okán, a kezdeti "szélrózsa minden irányából 3-4 csapat jön egyszerre 2 körös repoppal és futtában szedi fel az utakat/farmokat/bányákat" miatt... Másik ilyen ami érzékenyen érintett, hogy a frissen elfoglalt városból, ami a coppert, iront mégcsak hírbõl sem ismeri egy körön belül kászálódik elõ az axeman. Szóval kellenek ínyencségnek az elejére a barbárok, de vhol határt kellene húzni ebben a dologban.
Amúgy vki megerõsítené abbéli feltételezésemet, hogy a barbik arra ugranak rá elõszeretettel aki kultúrában a legelõrébb van? Mert pl. tegnap esti multis partyn is majdnem filmszakadás volt nálam a barbi zerg okán, a kezdeti "szélrózsa minden irányából 3-4 csapat jön egyszerre 2 körös repoppal és futtában szedi fel az utakat/farmokat/bányákat" miatt... Másik ilyen ami érzékenyen érintett, hogy a frissen elfoglalt városból, ami a coppert, iront mégcsak hírbõl sem ismeri egy körön belül kászálódik elõ az axeman. Szóval kellenek ínyencségnek az elejére a barbárok, de vhol határt kellene húzni ebben a dologban.
Azt az ismerkedést én már az 1-2-vel elkezdtem, csak a 3 maradt ki... Mondjuk ilyen mélységekbe nem merültem, de viszont mélyebbre hatoltam a felületének a karcolgatásánál. 😄
biztos láma vagyok de nem tartom sokra kultúrát,vagyis nem fektetek olyan nagy súlyt bele,mint ahogy itt másokébóé olvasom
nem inkább napoleon ghandi vagy roosevelt,mind a kék színárnyalatai,bár a rühes amcsik a legvilágosabbak😄
Szintén 14. Lajos?:-D Nem emlékszem többire,de a fehér volt a nyerõ,folyton a ruszkikkal voltam. :-D
hmm felcsigázol ezzela színkóddal,nem hinném hogya buddhizmusnál olyan nagy üvegcsékbeni eltérés lenne.
hogy voltak színek?kék hányadik volt?😄
hogy voltak színek?kék hányadik volt?😄
van külön mod vmi gigantic mappal az asszem 4szer nagyobb mint a huge,de még nem mertem kiprószálni,mi most realistic modot akarjuk megnézni.kiváncsi leszek rá milyen
Fejlesztésnél civilopédia írja,hogy pontosan hány fejlesztési üvegcse kell egy egy fejlesztéshez,szerintem,ha még egyszerre is éritek el akkor is rangsorolható a dolog,hogy mégis ki érte el hamarabb.
Civ2ben például sor volt a népek között. A fehér volt az elsõ a körben. Oroszok/rómaiak meg még vki,na velük kellett lenni,mert ha egy körben fejezte be több nép a csodákat akkor a fehéré épült meg. :-D Gondolom itt is van vmi rendszer,én az üvegcsékre szavazok,de lehet még mindig színkód van. :-D
Civ2ben például sor volt a népek között. A fehér volt az elsõ a körben. Oroszok/rómaiak meg még vki,na velük kellett lenni,mert ha egy körben fejezte be több nép a csodákat akkor a fehéré épült meg. :-D Gondolom itt is van vmi rendszer,én az üvegcsékre szavazok,de lehet még mindig színkód van. :-D
Civ2ben a huge map arányaiban sokkal nagyobb volt,itt a 4esben szerintem huge mapra 60-80 életképes városnál több nem fér. Civ2beni rush taktikával közel 300 városig lehetett nyomni,mire beszûkült az élettér ami feltételezett még 50-100 várost a gépi ellenfeleknél. Képzelheted,hogy egy p200mmx-en 32mega rammal 1,5 óra volt egy kör az 1900as évek körül. :-D 3ban már jóval kisebbek a mappok, és ahogy néztem a 4ben még ebbõl is visszább vettek a folyamatok optimalizálása helyett.
mi sem vagyunk olyan nagy spílerek,de itt a 256városos taktika nem biztos hogy nyerõ😄,javaslom hogy a techcserét kapcsoljátok ki,mert úgy igazán kiélezett a multi😄
Már,ha az behatóbban foglalkozásnak mondható,hogy a civ2höz külön miattam csináltak egy patcht,mert sírtam nekik,hogy csak 256 városa lehet az embernek,utána kiakad a gém. :-D
2 napja toljuk a 4et,én az 1-2-3al foglalkoztam behatóbban a többiek újak a témában,és mivel a kezdõ rush taktikát levédték azzal,hogy nincs pop növelés settler és worker gyártása közben így nekem is az új taktikát kell még csiszolgatni,de türelem,jövõ februárban már a panzerjeim fogják szétkergetni a phalanxaid. :-)
ha csapatban vagytok akkor nekünk az úgy jött le hogy ketten fejlesztik ugyanazt normál speedel,egyneként csak fele olyan gyorsan jön a dolog,nah és mi nem mertük kiprószálni hogy mindegyikünk lehet-e hindu egyszerre,és lesz két szent város vagy mivan?amugy nem gép ellen sokkal érdekesebb is lehet,teljesen más probáljátok ki,megkapod a másik fejlesztését is de fejlesztehttek 1szerre is,lehet kombinálni rendesen😄
FFA,idõszakosan szövetkezünk a gép ellen,de én már régóta beígértem 2 ICBMet Chrisnek,csak mindig elfáradunk a középkorban. :-)
Vallásban mit nem értesz?
Vallásban mit nem értesz?
csapatban probáltátok már?mokás 1 dolog😄,bár ott is a vallásos dolog amit nem teljesen értek
Random pangea,temperate,large vagy huge 3an 3 gépi ellenféllel,tech csere és barbárok is vannak,aztán amit dob a gép.
plusz csapatban is elég jó partit lehetne csapni mondjuk hatan 2-es csapatokban. na az jó móka lenne😉
milyen mapokta használtok?
mert mi játszottunk már párszor(én singlében alig nyomom),és azok a következtetések jöttek le,hogy minden külön szigeten,vagy a hub nevû map,ami multira van inkább kihegyezve,persze barbárok és techcsere szigorúan kikpacs😄
mert mi játszottunk már párszor(én singlében alig nyomom),és azok a következtetések jöttek le,hogy minden külön szigeten,vagy a hub nevû map,ami multira van inkább kihegyezve,persze barbárok és techcsere szigorúan kikpacs😄
megbeszéltük
többiek még csak ismerkednek a dologgal,amint eljutunk vmi emberi szintre szólunk,hogy ellenfél kéne :-)
egyszer nyomhatnánk többen is 1 gamét
Oda jutottunk,hogy mostmár az újraindítás se segít, csak 1 IPt enged be direct IP connectionnál, viszont felkúsztunk a netes részre ott csináltunk egy játékot és az tökéletes volt a barbárok zergelését kivéve, igaz Chris?:-D
Kösz az infót!😉
Másrészt most nézem, hogy az egyik vallásokra specializált mod pont kihagyta a konfucionizmust és berakta helyette a zoroasztriánusokat. Pont arra hívatkozva, hogy a konfuciánizmus inkább filó, meg világnézet mint igazi vallás.
Másrészt most nézem, hogy az egyik vallásokra specializált mod pont kihagyta a konfucionizmust és berakta helyette a zoroasztriánusokat. Pont arra hívatkozva, hogy a konfuciánizmus inkább filó, meg világnézet mint igazi vallás.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Megmondom az õszintét még nem fejeztem be a játékot vele. De sokkal nyugisabb, nem az a kapkodás, mint az alap civ4. Elvileg a csatáknál még kevésbé fordul elõ a warior pirossarok lopakodó kéksarok, gyõz piros sarok effektus. Viszont én még is jópárszor visszatöltöttem, mert marhára nem tetszett hogy a 3-as szintû légiós cityrájderemet lenyomta egy feleakkora erejû, lealázott védelmû városban csücsülõ nyilas emberke (bizti mérgezett nyilat használt😉
Amúgy már én is alig várom, hogy az atomtengeratlattjáróimmal megtámadhassam a kiba amcsikat!😉))
Amúgy már én is alig várom, hogy az atomtengeratlattjáróimmal megtámadhassam a kiba amcsikat!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs