Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Azon kívül rengeteget lehet belõle tanulni, alapvetõen történelmi dolgokat. De ha egy két játékot végigjátszottál vele, akkor kapsz egy általános képet arról, hogy hogy mûködik a társadalom, így aztán pl a politikusok demagógiájának nem fogsz többet bedõlni.
Politikusoknak amúgy kötelezõvé tenném és aki nem képes legalább közepes szinten végigvinni, azt a parlament közelébe sem engedném!
😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
azt szeretném kérdezni
hogy érdemes-e ezt a játékot letölteni.
Mit kell benne csinálni?
Thx
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
aza kár hogy islandos mapon játszunk össz 5 nép külön szigetek,a szigeteken max 12 város fér el(nekem csak 9),és nincsen semmilyen más kis sziget,míg a custom kontinenseken tele van,hanem nagy sok oceán,flottám nincs,ebbõl most sokat tanultam,elfoglalták a fõvárost s mire visszafoglaltam,pár épület eltünt belõle😄
ez gondolom a harcoktól,és remélem 1csoda sem hiányzik😄
de nagy prófétát hogyan tudok generálni?mert tudósból annyi van hogfy már nem tudok mit csinálni vele,proféta meg már nagyon kellene
Bocs hogy nem irtam egybe mindent,kicsit szét vagyok esve.<#nemtudom>#nemtudom>
Ez persze csak az egyik ok!
most rágyúrok a hadicuccokra azt megadom neki ami jár
meg még 1 kérdés:
cseréltem vasért lovat,de csak nem tudok lovas unitokat gyártani,ez mitõl van?
Gratula.
Lehet hogy nekem sem kellett volna feladnom azt a térképet?😉
Na ezt csak azért irtam,hogy az elején még semmi nem dölt el,Nagyon sokat változhat a helyzet ha ügyes vagy.(Large map,continents,Noble,8 civ)
Mizujs?
Az információ bizony nagyon értékes dolog a Civ4-ben is, akkor is ha különösebben tudáscsere(eladás) vagy kereskedelem nincs, a külügy nagyon jól tájékoztat az ellen relatív fejlettségérõl. Sajnos a Civ3-hoz képest kimaradt a "bemutatom az ellenfelet" lehetõség (miért?😞(). Érdemes "vizes" pályákon alacsony tengerszintet kérni mert így lehetõség nyílhat néhány opponenssel már a gama elsõ szakaszában a kapcsolatfelvétel.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Elõször is túlterjeszkedtem magam ie 1800 körül már volt vagy 10 városom, pénzem meg semmi. Kutatás tehát leállt. Nagynehezen olyan 1000 év alatt kezdtem összeszedni magam, már kutatni is tudtam.
De ekkor elkezdett valami szörnyû gyanú szívemben feltámadni, AD500 körül fogtam egy gályát és körbehajóztam a kontinensemet. Semerre egy közeli szárazföld!
Eközben az üzenetek meg csak jöttek, hogy ilyen szentember, meg olyan tudós született egy távoli földrészen. Amikor egy barbár kalóz gálya lecsapta az egyetlen vizi egységemet (amit 2 emberke beáldozásával építettem 50 kör helyett) akkor feladtam és betöltöttem a térképszerkesztõt.
Véletlenszerûen generált nagy térképen játszottam, és rajtam kívül mindenki egy hatalamas kontinensen volt, elérhetetlen távolságban!!!
Szal inkább kezdtem egy új térképet, mert ettõl kicsit elment a kedvem, pedig ahogy néztem annyira nem is húztak el tõlem, csak mire én egy tengeri hajót kifejlesztek addigra õk már fényévekre lesznek!
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
De érdemesebb úgy rakni hogy pl erdõben legyen és hasokan jönnek akkor ne csak 1 legyen ott mert hamar elfogy az.
Neztem, hogy minden nepnek van egy kedvelt Civic-je. Jelent az valamit ha az adott nepemmel azt civic-et valasztom, van valami jelentosege?
még annyi ha megépítem az Oracle-t akkor majd én választhatok egy tudományt vagy a gép fogja felajánlani?
A vallások között semmilyen különbség nincs: pl hindu és zsidó között? Funkcionálisan megegyeznek?
Ha két vallásom van s mindkettõt elterjesztem a városba, akkor duplán dõl a suska?
Függ a zsúfoltság szintje attól, hogy mennyi farm/mine/cottage/stb. van az adott város vonzáskörzetében, vagy egyáltalán a cottage/town mennyiség befolyásolja ezt? Esetleg csak a happiness növelõ dolgok építése, fejlesztése marad?
Próbáld ki csak azt hogy hódításos gyözelem legyen és akkor az utolsó csepp vérig megy a játék.
Gyerekek, sikerült már valakinek nyerni Emperor fokozaton? Én akárhogy próbálkozom nem igazán akar sikerülni. Peddig az elõtte levõ fokozat még könnyü volt.
Elég símán ment itt is minden kb. 1860 -ig, akkor építettem fel az Internet-et és megkaptam az ellenfelek tehnológiáit. Ami azt jelentette hogy már csak a Future Tech maradt még amit fejleszteni lehetett. Akkor rágyúrtam a space shipre mert a többiek már javában építették az ürhajó elemeit. És amikor már kb. 9-10 forduló kellett volna csak hogy meglegyen minden alkatrész, a kínaiak megnyerték a játékot Space Victory -val. Ja és ez 1895 ben volt.
Na akkor vissza mentem az idõben kb. 100 évet (betöltöttem egy régebbi mentést) és elkezdtem gyúrni inkább a tankokra, majd Modern Armoryra és megtámadtam kínát. Ily módon sikerült kicsit húzni még a játékot, de így meg Diplomáciai gyõzelmet aratnak a kínaiak 1910 környékén. Az összes szavazatokból (kb. 1180) összeszed 850 körülit és kb. 770 kell hogy megnyerje diplomáciai úton. Azt se nagyon értem, hogy bár én építettem fel az UN -t és mégsem tudom én eldönteni hogy mit szavazzunk. Sajnos a 6 megmaradt népbõl 4 a kínait pártolja én max. semleges vagyok nálluk. Peddig volt olyan hogy körönként tobb ezer aranyat osztottam szét adományban hogy növeljem a befolyásomat.