A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• EBoti
    Üdv!
    Ti milyen fokozaton játszátok a játékot? Már hogy minden vallást ti fejlesztettek ki, meg 20 -nál több városotok van. Nekem nekem a mostani játékban csak 4 városom volt kb. 1420 -ig, amikor az egyik szomszéd város átállt. Az érdekes csak az volt benne hogy a városban fel volt építve a Taj Mal, vagy mi a csoda, és mégis átállt. Meg 1850 körül átállt egy másik város is, de akkor a fővárosom már elérte a "legendás kúltúrát".
    Amúgy én a magyarokkal játszom, Kossuth bátyó irányítása alatt.
    A játék elég érdekesen alakul, 14 nemzet volt egy kontinensen, ami kb. akkora mint mondjuk Ázsia, úgy is néz ki nagyjából, és van elég messze még két kisebb kontinens amik össze vannak kötve egy keskeny sávval, hasonlóan az amerikai kontinensekhez. A térkép huge típusu.
    Ezen a kontinensen csak barbárok éltek, én 1800 körül értem el azt a partot és vagy 6 huszárral partraszálltam, majd lassan kezdtem elfoglalni a városokat. Az északi kontinensen volt vagy 6-7 város, amiket elfoglaltam, persze ahogy én elkezdtem ott foglalgatni jöttek a többiek is, még csodálkoztam hogy addig békén hagyták azt a részt. A városokat puskások és gránátosok védték, majd később meg gyalogság de akkor már tankokkal támadtam. Érdekes hogy a barbárok is fejlődnek, bár általában a harci egységeik egy szinttel elmaradottabbak voltak, de a terület 60-75% meg volt művelve minden város körül, és a városok is úttal/vasúttal voltak összekötve.
    Most a játék 1900 körül jár, én még csak a 4-ik vagyok a sorban, az oroszok, amerikaiak és a mongolok után, de mind a három nemzettel "defensive pact" -om van kötve, már közzel 400 éve, csak igy sikerült megmaradnom közöttük. Érdekes hogy volt még egy nemzet (malinese) aki védő szövetséget akart volna kötni velem, de a többiekkel nem volt valami jó viszonyban ezért ejtettem.
    És akkor osszak meg pár okosságot, azokkal akik még nem elég jártasak a játékban. Pl. ellentétben a civ 3-al, itt csak aki felépíti an U.N.-t indul főtitkári választáson, a vetélytársa peddig a legerősebb nemzet vezetője lessz. És a főtitkár mondja meg hogy miről menjen a szavazás, ha akarja akkor nem kell megszavaztatnia külömböző dolgokat, mert nem biztos hogy a javára fog eldőlni a dolog. Tehát ha úgy érzed hogy a legtöbb nemzet nem rajong érted akkor nem kell pl. megszavaztasd a diplomáciai győzelmet. Érdemes a nagyobb nemzetekkel ápolni a jó viszonyt, ha kérnek ezt azt, akkor megadni nekik, és ha lehet akkor a vallás is hasonló legyen. Meg kell nézni milyen tudományokat fejlesztettek ki a többiek, és ha lehet akkor olyat fejleszteni ami a többinek nincs meg, még ha nem is az az alapvető cél, de ha már ki van fejlesztve akkor elcserélhető több nemzettel más más tehnologiákra. Igy egy fejlesztéssel több tudományt meg lehet tanulni egyszerre.
    Persze a fentebb leírt dolgok főleg csak az egyéni játékmódra vonatkoznak, emperor szinttől felfelé.
    További jó játékot mindenkinek.