5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• dr Kotász
    Érdekes, amit mondasz. A Civilopédia több száz oldal, a csodák, épületek, tech-ek hatásának megismeréséhez mind nyelvtudás kell... Vagy pl. hogy döntesz az egységed előléptetéséről, ha nem tudod mit jelent a shock vagy a combat a flank? Ehhez a játékhoz pont, hogy jó nyelvtudás szükséges.
  • Magic Boy
    Honnan lehet leszedni az ingyenes demót?
  • Shan
    Hát, szerintem meg ez pont nem az a játék, ahovó MINIMÁLIS szótárazgatás elég lenne...persze nem mélyreható/mindent manuál-irányótó játékkal el lehet kattintgatni.
  • Amiga
    Szvsz ez egy olyan játék, amivel minimális szótárazgatással egy angolul nem tudó is elboldogul.
  • Cream78
    Na ez engem is rohadtul érdekel, angolból 0 vagyok.... Addig inkább el sem kezdem míg nincs magyarítás....
  • Charly
    Sziasztok van már magyar verzió is vagy magyarosittás hozzá?
  • atomanty
    érdemes mert a templomok plussz happyfacet adnak ha jól tudom,és ha a freereligions civicre váltasz akkor ott további bónuszokat kapsz vallásonként
  • bigapó
    akkor ezek szerint ösztönösen jól csináltam:) közben olvastam a civfanatics-on, hogy érdemes az államvallás mellett több vallást is favorizálni egy-egy városban, ahol erre lehetőség van. ezt tényleg érdemes megcsinálni? tehát, mondjuk buddhizmus az államvallás, de ahol lehet más vallás templomait is felépítem. próbálkoztatok már ezzel. nekem sokszor adta a tippet, hogy építsek más fajtát is, de nem akartam "kavarni".
  • petersz
    Szerintem ezzel nincs gond. Ezek játékbeli egységek, nem a valóság. Úgy nyomhat egy le egy lovas egy tankot, mint a sakkban a gyalog egy beszorított huszárt, vagy ahogy backgammonban 3 árva köved kerülhet nyerő pozícióba egy jó dobástól, vagy góban, ha egy árva kővel megélesztesz egy nagy haldokló csoportot :)
  • Atomreaktor
    hi.

www.civfanatics.com

Itt nézegess;)
    Főleg a fórum modpack menüjében:)
  • Molnibalage
    Hi!

Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a Földön játszani, de úgy hogy ne azzal a beállítással, hogy 8 nemzet van és mind az Óvilágban. Nem lehet valahogy megoldani, hogy 18 nemzet legyen a Földön szétszórva?

Hogyan tudok és belenyúlni a játékba és moddolni? Láttam már olyan modot (Europe mod), ahol a tech tree is át lett írva és a csdák számát is megváltozatták. Ezt hogyan lehet csinálni?
  • Rafaelo
    nekem fekete halál :(
  • fonixmadar
    nálam 6600gtvel fut,mint minden game,cel2600al,1gb rammal
  • leveskocka
    tenyleg:)
  • ollie
    Valóban, de egy vallással kapcsolatos kérdésre válaszoltál. :)
  • leveskocka
    nem is vallast irtam:)
  • Rafaelo
    a 9600 asomon tök jól ment a játék a 6600gt men mindig kilép lefagy

a kurva anyát annak aki miatt ez van grrr
  • ollie
    A lényeg, hogy olyan vallást válassz, amit te fejlesztettél ki (vagy elfoglaltad a szent városát), mert akkor a szent városában felépítheted a szent épületét (egy nagy próféta kell hozzá). Ez után minden város után kapsz egy plusz aranyat, amiben megtalálható a te vallásod (ellenfelek városai után is). Ha még több vallás szent épületét te építed fel (mert vagy te fejleszted ki, vagy elfoglalod a szent városát), akkor a többi után is kapsz extra aranyakat. Továbbá e miatt érdemes is terjesztened misszionáriusokkal a vallást ezerrel. Ilyen módon körönként akár több száz pluszpénzhez is juthatsz.
  • ollie
    De az nem vallás, hanem államforma.
  • dr Kotász
    Diplo bónusz jár érte.
  • bigapó
    és ezekben még több bónuszt kapnak? ez benne van a cicilopediában?
  • leveskocka
    ha jol tudom,minden civilizacionak van kedvenc allamformaja...indiaiaknal ha jo tudom az univerzal suffrage
  • bigapó
    Hi!

kezdem kitapasztalni ezt a frankó kis gémet, de azért még vannak homályos pontok. visszaolvastam a vallással kapcsolatban és nagyjából tiszta is. már a játék alatt is megértettem a lényegét (szerintem).

azt már tudom, hogy lényegtelen, hogy melyik vallás az államvallásom. ez azt jelenti, hogy ugyanolyan előnyöket/hátrányokat élvezek, ha kiválasztok egy adott civics-et, bármelyik vallásról is legyen szó?

leszedtem a realism modot. a 0.63-ast. ez a legújabb? ha ezt felrakom, az hatással lesz a vallásra a korábban említett módon?
    a blue marble-es modot már felraktam, szerintem sokkal szebb vele.
  • leveskocka
    vajon milyen gepre irtak a jatekot?p2.6,1g ram,6600gt,es rendszeresen diazik...
  • leveskocka
    annyira azert nem veszelyes,nem tepek hajat azert...csak ne irja azt senki,hogy ez igy jol van megcsinalva:)majdnem tokeletes,egy-ket bug belefer...:))
  • leveskocka
    "The Battle of Isandlwana was a battle in the Anglo-Zulu War in which a Zulu army wiped out a British force on January 22, 1879."

igazan nemtudok angolul,de az evszam felismerheto...nos,ebben az evben nemigen volt lanctalpas,belsoegesumotoros,forgathato lovegtornyu peldany...ergo nem illusztralja:))barmikor kiallok egy lovascsapat ellen egy Panzer IV.-el:)
    (raadasul a tankot hamarabb megtanulnam kezelni,mint a lovat:))
  • dr Kotász
    Igen, azt. Az, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen, illusztrálja pl. ez a csata.
  • Atomreaktor
    sokszor írtuk már, ha kiakaszt a rossz harcrendszer akkor realistic mod:) sok lovas tankot győz:) lehet volt egy-két molotov koktél is kezükben, nem?:D
  • leveskocka
    amikor a tankot lenyomja egy lovas egyseg,arra is azt mondod,hogy az elorejelzes jo volt?:)egyszeruen NEM gyozhet lovas egyseg tank ellen.ezt nem lehetett volna jol megcsinalni?
  • bigapó
    ja, olyat még nem játszottam:)) még kezdő vagyok;)
  • ollie
    De ki lehet kapcsolni, asszem Custom Game-t kell indítani, és ott lesz rengeteg beállítás.
  • bigapó
    tudtommal az időlimitet nem lehet kikapcsolni. ja, hogy ilyen mod van-e? szerintem nincs:) meg nincs értelme. amikor már csak aprítod, amolyan favágás módjára, az szerintem unalmas. inkább kezdenék újat.
  • TommerHead
    Melyik az a játékmód amikor végig tudom vinni azaz szeretném az egész földrészt magamnak tudni!Mindig Time Victorynál finitó és annyi opció van,hogy nem tudok kiigazodni rajta.Szeretném a hagyományos más játékoknál megszokott(pl:RTWstb)módon győzelemmé tenni a játékot"ha sikerül mert nem 1×-ű a game":)
  • Yossi
    nem egy tul diplomatikus pasi. a tobbiek ha nekik esek, eleg hamar jonnek a peace treaty val, fizetnek is :) o meg, csak nezte hogy esnek el a varosai.
  • edeleny
    Egyreszt kerdeznek,nalam is volt mar ENSZ szavazas,es en is nyertem,igaz nem ez volt beallitva gyozelemnek,szoval en nyertem,es utana,szinte rendszeresseggel kert szavazast mindig,van ennek ertelme? -A masik,hogy nem mindig a tamadas a megfelelö taktika,egyszer,Cesarral egy par mezöböl allo foldnyelv kötött össze,es ö ugy gondolta,hogy jobb engem haborgatni,szerencsere, meg idöben sikerült megerösitenem a vedelmet,a Geppuskasaim derekan alltak a sarat a Harci elefantokkal szemben,es szereztek sok sok harci bonuszt.Miutan megunta a gep,hogy a falak alatt halomravéreznek a katonai,az egy lehetseges mezön megprobalt elmenni a varos mellett a nyiltabb,nehezebben vedhetö terep felé.Én meglepödtem,hogy az ujjonc lovassagom nem bir a tamadokkal,akkor telepitettem ki a varos vedöinek egy reszet,es mivel az en vedöim erösebbek voltak mint az ö tamadoi,hagytam hogy kollektiv öngyilkossagba fussanak,az ujjoncok meg a maradek ostromgepeken szereztek a harci bonuszt.
  • Atomreaktor
    nálam ment rendesen. hányas realism mod?
  • Kodlovag
    Nektek sikerült már valaha Tokugawa császár bácsival technológiát cserélni? Hiába volt a játék folyamán +10 a viszonyunk, mégsem cserélt soha egyetlen egy technológiát sem. Meg más játékokban is mindig ez van. Tokugawának ilyen a személyisége? Van egyáltalán ilyen személyiségük a vezéreknek?
    Azért annyira nem haragszok Tokugawára, mert a +10 viszonynak köszönhetően rám szavazott a diplomácia győzelem című szavazáson a gonosz Fredrickkel szemben, így pont elég szavazatom volt a győzelemhez.
  • Kodlovag
    Egyetértek. Főleg azért, mert mindig én támadok. Én utálok akár csak egyetlen egy katonát is elbukni (rendszerint szükében vagyok a hadseregnek, sokszor nem jut minden ellenfélre saját katonám) , ezért mindig úgy taktikázok, hogy én határozhassam meg az összecsapást, és hogy általában támadó fél lehessek. És az a szemét gép meg lehetetlen esélyeknél is sokszor kinyírja a támadómat. Olyat meg már eleve nem is csinálok, hogy azonos combat oddsok mellett megtámadjam. Sokkal rosszabbak az esélyeim, mint 50%.
    Ez a védőknek jobb esélye van különösen a játék elején jelentkezik. A fő problémát abban látom, hogy a combat oddsnál nincs figyelembe véve a first strike. Például vegyük azt az esetet, amikor egy City Raider 1 (+25%) maceman támad egy várost, amit egy Level 1 Strenth(+10%) longbowman(+25%) véd(+25%). Ez egy elég standard eset. Akkor a combat odds úgy néz ki, hogy 10 vs. 9.6. Ennek alapján több, mint 50% esélyem van győzni. Csakhogy a longbowmannek First strikeja van, ami garantálja neki az első sebzést, és aztán jön a csata. Ekkor a sérült macemannak már sokkal rosszabb esélye van. Kb 3-ból 2-szer bebukja.
  • hzsolt
    Biztosan ezért reality ;) A reneszánsz után már nem történt semmi érdemleges :))
  • Running
    Sziasztok.

Feltettem a 1.52 patchet...meg a reality modot és mikor elérem a reneszánsz utáni kort, akkor kilép a game...ez a mod hibája??

Játszik még valaki ezzel a moddal? Ismerős a gond?

Üdv