Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és én az ókori speciális unitokat sem értékelem annyira,az hamar elmulik nem?
de 1 marineval a végjátékban tudsz nyomulni vagy akár 1 panzerral is
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"Helló Népek!
Mizujs?" -ra irtál egy makrót hogy mindig igy kezded az összes üzidet? 😄DD
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Másik fontos dolog, ami a korai terjeszkedésben gondot jelent, az a pénz!
Ha a választott néped/vezetõd viszont rendelkezik az Organized tulajdonsággal, akkor a fenntartási költségek a felére esnek. A Financial tulajdonság is jól jöhet, ami a mezõk kereskedelmi bevételeit duplázza. A két tulajdonságot egyesitõ vezetõ mondjuk az amcsi Washington, csak náluk meg a korai spec egység hiányzik.
A kultúra szintén nagyon fontos, hiába vannak már az elején 7-8 szintû városaid, ha az emberek fele csak lázong. A Creative vezetõ viszont városonként 2 kultúra pontot kap, ami az elején jól is jön (késõbb már nem annyira). Szal pl az orosz Catherine jó választásnak tûnik bár a lovasságot kiváltó kozákok kicsit késõn jönnek.
Elég kiegyensúlyozottak a vezetõk, és kevesebb az akivel semmit sem lehet kezdeni. Szerintem ezekhez az utóbbiakhoz tartoznak az arabok, aztékok, a görögök, a francia Napoleon, a német Bismarck, meg az indiai Ghandi, bár az utóbbi 3-nál valszeg a csodákra kell rágyúrni. A többi 20-szal viszont asszem elég jó eséllyel lehet nyomulni.
Nekem továbbra is a Rómaiak a kedvenceim!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mizujs?
Ha a cellán álló stack zászlajára mutatsz akkor valóban -a rendkívül rászletes leírás miatt- nem fogod látni az egységek darabszámát, viszont érdemes csak a cellát címezni a kurzorral és ekkor csak egy egysoros, tömör leírást kapsz az egységekrõl, persze olyan 30-40 egység (ilyet még soha nem tapasztaltam) esetén már ez sem fér fel a képernyõre; saját egységeknél meg nem lehet probléma mer ilyenkor alul lehet scrollozni.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
nem hotmail.com?
Mi már vagyunk négyen.Ebbõl hárman már régebbtõl játszogatunk.
Esténként szoktunk 1.5-2 órát . Igyekszünk egymáshoz alkalmazkodni, és egy meccs eltarthat akár egy hétig is.Most találtuk ki hogy pontra menjen több meccs,így a második helynek is lesz értéke,a diplo így egy kicsit bonyolódik. Kezdtünk is egy 4 meccses sorozatot próbának.Természetesen a pályákat közösen határozzuk meg.
Szóval valami ilyesmiben godolkodom.Köszi a jelzésed, ha továbbra is érdekel majd konzultálunk.Elérhetõ vagyok :[email protected] messengerben,vagy skype-n a tttt03 néven
még elején voltunk,szóval tutkó csalt
😛
de itt a vizsgaszezon😄
uhhogy rám számíthatsz
ajánlani tudom:hub map 6néppel kettes szövetségesekkel,no tech csere,no barbárian,azt mehet a menet😄
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Az új patchre is érdemes a jó öreg harkonnent felnyomatni. (Bár ugye a készítõk nem javasolják😉
Igaz hogy alapbeállításból (80M😎 jobb esetben kilép, viszont a harkonnen.ini-ben 32MB-ra levéve a videomemcsi felhasználást már csodálatosan megy, és megint csak élvezhetjük többek között a sokkal rövidebb betöltési idõt!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Hú a végére rengeteg városom volt. Olyan 40 körül. 80%-os kutatás volt, havi bevétel a folyamatos harc ellenére a végére havi +300 volt. Megmaradtam végig kaszt rendszerben, de a rabszolgaságot is sokáig tartottam, minden civicet úgy választottam, hogy minimális legyen a kiadás.
A végén 2-7 kör volt egy technológia kifejlesztése, de még mindíg csak 2 év volt egy kör. Pénzem mint a pelyva annyi volt, a max az 40 000.
Az universal suffragét sokáig hanyagoltam, mert azon kívül, hogy meg lehet venni a városban épített dolgokat semmi elõnye nincs. A pénzt a hadsereg upgrédelésére használtam. Amikor a végén átálltam rá, akkor a fejlesztési idõ duplája lett!!!
Volt egy idõ amikor mást nem tudtam gyártani csak katonát, szal eszméletlen erõs hadseregem volt, 20 bombázó, 10 vadász 40-50 helikopter, 40-50 artillery, meg a maradékok az elõzõ fegyverkezési rengeteg rifleman, gyalogság stb. Talán nem olyan sok egy ekkora birodalomhoz, de a többieknél 3-4 generációval voltam fejlettebb, szal a másik hadseregeit veszteség nélkül mészároltam. Hajóm nem volt sok, 4 romboló, 2 repgép anyahajó (dísznek) azon kívül 1-1 egység. A Japánokkal a harc emlékezetes volt. Volt hogy öt percig csak azt néztem, ahogy támadja az egyik városomat, de hiába. 3-4 ilyen hullámot csinált aztán elkezdett elfogyni a rengeteg egysége.
Amikor már több városnyira elõre vonult a front, akkor volt egy érdekes húzása. Vagy 5-6 galleonnal egy jó kis hadsereget próbált a seggembe csempészni, akik azért komoly meglepetést okozhattak volna. De marhára nem volt szerencséje!!!😉 Abban a városban amit kinézett magának, még ott lapult egy rombolóm egy szállítóhalyóm, meg tengeralattjáróm. Szal csak 2 galleon érte el a partokat. (aztán õk is hullámsírba végezték) A kitett egységek nagyrészét pedig a gyorsan összevont egységeim 1 kör alatt ledarálták! A vasút, meg a légimozgékonyság csodája😉 Támadni nem tudott, mert a bombázóim a maradékot is eszméletlenül legyengítették.
Szal egy nagyon fontos tanács: oda ne építs várost, ahol nem hemzseg az arany! Nekem szerencsém volt az elején olyan 10 várost tudtam jó helyre, viszonylag gyorsan építeni. Aztán nekimentem a perzsáknak. A barbárokon feltápolt Pretóriánusok eszméletlenül erõsek voltak. Aztán jöttek a franciák. Õket 2 részletben nyomtam le. A légiósokkal 1-2 városát foglaltam el a helyi forrásokért. Aztán bevártam a fejlesztéseimet és a lovassággal meg az ágyúsokkal végigmentem rajtuk, aztán lendületbõl, a második legerõsebb görögökön is! Ezzel meg volt nyerve a játék!
Mizujs?
Játékbeállítás: ne használd a Play now menüt hanem a Costum game inkább hiszen itt lehet nagyon finoman hangolni a játékot.
Harcrendszer: a játékalap harcrendszere nem a valóságot másolja teljes hûséggel, mindösszesen azt juttatja érvényre hogy a magasabb technológiai szintü (ez az erõsség) unit a neki megfelelõ legjobb counter egység ellen mekkora sanszokkal harcol, tehát nem az számít hogy a bunkós hapsi hogyan nyom egy helikópáter ellen hanem az hogy egy 2-es erõsségü egység hogyan szerepel a módosítóival felturbózva egy 20-as erõsségü tankvadásszal szemben (na puff egy elhajított kõ betörte a gépes ablakát😊))!
Az ellen: az alapban patchok nélkül egyedül Gandhi van felnyomva irreálisan (ott csal is az AI, spy-okkal kisaseroltam pl. hogy egy 32 kalapácsos városa 1 kör alatt nyom le egy battleshipet😊 és ez csak ez egyik érdekessége a Nagylelkünek, asszem az utóbbi patch javítja😊), a pontszámot nem csupán a technológiai fejlettségre kapod hanem a népességszámra, városok számára, a birodalom nagyságára, a csodákra,.....
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Esetleg tudnál egy-két tippet adni, hogy mit ronthatok el? Noble-n szoktam játszani, ált szigetes mappon.
A végsõ pontszám 183665 volt!😉))
Csak kár hogy elnéztem a beállításokat és noble fokozatban játszottam (az elején újrakezdtem, ez meg valszeg visszaállította;(, én meg eddig azt hittem monarchon nyomom.)
Próbálok szervezni egy kis multis bajnokit , ha valakit érdekelne jelezze.
A szabályokat közösen megalkotnánk , aztán rajt.
Vedd meg a gamét! Ha más nem, ez megérdemli. Ezzel jó esetben több évig fogsz játszani! A fejlesztõk kiemelt figyelmet szentelnek a visszajelzésekre, folyamatosan adják ki az optimalizált, továbbfejlesztett játékélményt nyújtó patcheket. Az év játéka nem ér meg koszos 1k-t havonta(1 évre vetítve)???
akkor ma esti multi még peccs nélkül fog menni😄
amugy érdemes feltenni az új peccset?
A patch leírásában valami olyasmit írnak, hogy eltávolítottak néhány használaton kívüli betûkészletet, attól tartok a Realism, pont az egyiket használta!;(
Valszeg befejezem ezt a játékot, aztán újra telepítem a patcht, meg keresek valami értelmes modot.
ez most is így van még?mert akkor nem telepítem a peccst
amugy valami vélemények a peccrõl?mi tapasztalható?
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Tessék sokat hallgatnia Civ fõzenéjét, az úgyis ilyen témájú!😉