Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet,hogy nagyon lama kerdes,de hogy lehet a felkesz dolgokat megfinanszirozni.Ezt nem talalom sehol,a regebbiekben meg lehetett venni a felkesz dolgokat,azaz penzel lehetett gyorsitani az egyes varosok fejleszteset.
ja én is Ghandipárti vagyok,és indiát ennyire nem szólnám le,bismarck is jó,nem kell neki auquaduct,napoleont még nagyon nem probáltam,de én 1 olyat sem szólnék le akinek industry skillje
és én az ókori speciális unitokat sem értékelem annyira,az hamar elmulik nem?
de 1 marineval a végjátékban tudsz nyomulni vagy akár 1 panzerral is

nemtom szeritnem Gandhi nem rossz, sõt, elég erõteljesen lehet csodákra nyomulni vele szvsz 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

te erre a
"Helló Népek!
Mizujs?" -ra irtál egy makrót hogy mindig igy kezded az összes üzidet? 😄DD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

NEXUS6
Én olyan népet tudok ajánlani, ami az ókori hadseregeket illetõen rendelkezik speciális egységekkel. Az õskorban nem érdemes nagyon terjeszkedni, mert nincs mit elfoglalni, utána meg már késõ. Pl az amcsik modern kori fegyverzetét nem nagyon lehet kihasználni.

Másik fontos dolog, ami a korai terjeszkedésben gondot jelent, az a pénz!
Ha a választott néped/vezetõd viszont rendelkezik az Organized tulajdonsággal, akkor a fenntartási költségek a felére esnek. A Financial tulajdonság is jól jöhet, ami a mezõk kereskedelmi bevételeit duplázza. A két tulajdonságot egyesitõ vezetõ mondjuk az amcsi Washington, csak náluk meg a korai spec egység hiányzik.
A kultúra szintén nagyon fontos, hiába vannak már az elején 7-8 szintû városaid, ha az emberek fele csak lázong. A Creative vezetõ viszont városonként 2 kultúra pontot kap, ami az elején jól is jön (késõbb már nem annyira). Szal pl az orosz Catherine jó választásnak tûnik bár a lovasságot kiváltó kozákok kicsit késõn jönnek.

Elég kiegyensúlyozottak a vezetõk, és kevesebb az akivel semmit sem lehet kezdeni. Szerintem ezekhez az utóbbiakhoz tartoznak az arabok, aztékok, a görögök, a francia Napoleon, a német Bismarck, meg az indiai Ghandi, bár az utóbbi 3-nál valszeg a csodákra kell rágyúrni. A többi 20-szal viszont asszem elég jó eséllyel lehet nyomulni.

Nekem továbbra is a Rómaiak a kedvenceim!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Ha a cellán álló stack zászlajára mutatsz akkor valóban -a rendkívül rászletes leírás miatt- nem fogod látni az egységek darabszámát, viszont érdemes csak a cellát címezni a kurzorral és ekkor csak egy egysoros, tömör leírást kapsz az egységekrõl, persze olyan 30-40 egység (ilyet még soha nem tapasztaltam) esetén már ez sem fér fel a képernyõre; saját egységeknél meg nem lehet probléma mer ilyenkor alul lehet scrollozni.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

ok beszélhetünk róla
nem hotmail.com?

Hali!

Mi már vagyunk négyen.Ebbõl hárman már régebbtõl játszogatunk.
Esténként szoktunk 1.5-2 órát . Igyekszünk egymáshoz alkalmazkodni, és egy meccs eltarthat akár egy hétig is.Most találtuk ki hogy pontra menjen több meccs,így a második helynek is lesz értéke,a diplo így egy kicsit bonyolódik. Kezdtünk is egy 4 meccses sorozatot próbának.Természetesen a pályákat közösen határozzuk meg.
Szóval valami ilyesmiben godolkodom.Köszi a jelzésed, ha továbbra is érdekel majd konzultálunk.Elérhetõ vagyok :[email protected] messengerben,vagy skype-n a tttt03 néven
engem is hátbatámadott a szemétje,de jól csinálta,mert el is véreztem és multiba felkellett volna adnom😄,csak nem tudom honna találta ki,hogy onnan kell jönnie
még elején voltunk,szóval tutkó csalt
😛

Ezt velem is megprobalta ljatszani,marmint a hatbatamadast,de szintugy a hullamsir volt a vege.
Botond
ha 78 egységed van egy kockán akkor nem látszik :-D
mi már ketten vagyunk is így esténkénti idõpontokra,szóval ha neked is van 1 társad akkor akár 1 2vs 2õt nyomathatunk is😄

hali! multis bajnokság nem rossz ötlet,csak mivel 1 játék nem 10percig tart,kisit körülményes csinálni!
de itt a vizsgaszezon😄
uhhogy rám számíthatsz
ajánlani tudom:hub map 6néppel kettes szövetségesekkel,no tech csere,no barbárian,azt mehet a menet😄

Atomreaktor
igen látszik😊 én ha ráviszem az egeret akkor csodálatosan látok mindent bal oldalon... vagy ha a saját egységeid akkor alul is látod õket.

Magic Boy
Melyik szerinted a legjobb nép?

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

leveskocka
hmm...latszik egyaltalan,amit irok?
NEXUS6
Még egy tipp!

Az új patchre is érdemes a jó öreg harkonnent felnyomatni. (Bár ugye a készítõk nem javasolják😉
Igaz hogy alapbeállításból (80M😎 jobb esetben kilép, viszont a harkonnen.ini-ben 32MB-ra levéve a videomemcsi felhasználást már csodálatosan megy, és megint csak élvezhetjük többek között a sokkal rövidebb betöltési idõt!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

leveskocka
ahoj! kerdesem ismet:hogy lehet megnezni,hany egyseg van egy adott ponton,mert amit kiir lista bal oldalon,az eltunik az egben,ott lehet 20-vegtelen egyseg is...elore is koszi
új patchben be is lehet kapcsolni hogy mindig randomizálja ezeket szal pl a laod után nem kell mást csinálni akkor is lehet más eredmény lesz...

LSSAHPAUL
Hardcore single playereseknek egy tanács: a véletlen szám generátor a civ4-ben is kibillenthetõ. ha egy fontos csatát nem nyersz meg akkor elõtte áldozz fel egy láma egységet és próba.. ha most sem akkor ujabb láma egység 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

NEXUS6
Realistic volt a gámszpíd. Szal idõm mint a tenger, annyi volt. A többiek nem értem miért maradtak le annyira. Az elfoglalt városokat mindet megtartottam (ki is kaocsoltam az elpusztítást.)

Hú a végére rengeteg városom volt. Olyan 40 körül. 80%-os kutatás volt, havi bevétel a folyamatos harc ellenére a végére havi +300 volt. Megmaradtam végig kaszt rendszerben, de a rabszolgaságot is sokáig tartottam, minden civicet úgy választottam, hogy minimális legyen a kiadás.
A végén 2-7 kör volt egy technológia kifejlesztése, de még mindíg csak 2 év volt egy kör. Pénzem mint a pelyva annyi volt, a max az 40 000.

Az universal suffragét sokáig hanyagoltam, mert azon kívül, hogy meg lehet venni a városban épített dolgokat semmi elõnye nincs. A pénzt a hadsereg upgrédelésére használtam. Amikor a végén átálltam rá, akkor a fejlesztési idõ duplája lett!!!

Volt egy idõ amikor mást nem tudtam gyártani csak katonát, szal eszméletlen erõs hadseregem volt, 20 bombázó, 10 vadász 40-50 helikopter, 40-50 artillery, meg a maradékok az elõzõ fegyverkezési rengeteg rifleman, gyalogság stb. Talán nem olyan sok egy ekkora birodalomhoz, de a többieknél 3-4 generációval voltam fejlettebb, szal a másik hadseregeit veszteség nélkül mészároltam. Hajóm nem volt sok, 4 romboló, 2 repgép anyahajó (dísznek) azon kívül 1-1 egység. A Japánokkal a harc emlékezetes volt. Volt hogy öt percig csak azt néztem, ahogy támadja az egyik városomat, de hiába. 3-4 ilyen hullámot csinált aztán elkezdett elfogyni a rengeteg egysége.
Amikor már több városnyira elõre vonult a front, akkor volt egy érdekes húzása. Vagy 5-6 galleonnal egy jó kis hadsereget próbált a seggembe csempészni, akik azért komoly meglepetést okozhattak volna. De marhára nem volt szerencséje!!!😉 Abban a városban amit kinézett magának, még ott lapult egy rombolóm egy szállítóhalyóm, meg tengeralattjáróm. Szal csak 2 galleon érte el a partokat. (aztán õk is hullámsírba végezték) A kitett egységek nagyrészét pedig a gyorsan összevont egységeim 1 kör alatt ledarálták! A vasút, meg a légimozgékonyság csodája😉 Támadni nem tudott, mert a bombázóim a maradékot is eszméletlenül legyengítették.

Szal egy nagyon fontos tanács: oda ne építs várost, ahol nem hemzseg az arany! Nekem szerencsém volt az elején olyan 10 várost tudtam jó helyre, viszonylag gyorsan építeni. Aztán nekimentem a perzsáknak. A barbárokon feltápolt Pretóriánusok eszméletlenül erõsek voltak. Aztán jöttek a franciák. Õket 2 részletben nyomtam le. A légiósokkal 1-2 városát foglaltam el a helyi forrásokért. Aztán bevártam a fejlesztéseimet és a lovassággal meg az ágyúsokkal végigmentem rajtuk, aztán lendületbõl, a második legerõsebb görögökön is! Ezzel meg volt nyerve a játék!

Köszi vagom,valszeg a Play Now volt a gond. Koszi az infot.
Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Játékbeállítás: ne használd a Play now menüt hanem a Costum game inkább hiszen itt lehet nagyon finoman hangolni a játékot.
Harcrendszer: a játékalap harcrendszere nem a valóságot másolja teljes hûséggel, mindösszesen azt juttatja érvényre hogy a magasabb technológiai szintü (ez az erõsség) unit a neki megfelelõ legjobb counter egység ellen mekkora sanszokkal harcol, tehát nem az számít hogy a bunkós hapsi hogyan nyom egy helikópáter ellen hanem az hogy egy 2-es erõsségü egység hogyan szerepel a módosítóival felturbózva egy 20-as erõsségü tankvadásszal szemben (na puff egy elhajított kõ betörte a gépes ablakát😊))!
Az ellen: az alapban patchok nélkül egyedül Gandhi van felnyomva irreálisan (ott csal is az AI, spy-okkal kisaseroltam pl. hogy egy 32 kalapácsos városa 1 kör alatt nyom le egy battleshipet😊 és ez csak ez egyik érdekessége a Nagylelkünek, asszem az utóbbi patch javítja😊), a pontszámot nem csupán a technológiai fejlettségre kapod hanem a népességszámra, városok számára, a birodalom nagyságára, a csodákra,.....

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Illetve megvalami,ha leszedem a legujjabb frissitest abba benne vannak a regebbiek is?A jatek magat frissitette par napja,es feltettem a Blue Marabel patchot is,igy mar körbe lehet menni.
Nos lassan vegzek az elsö vegigjatszassal,(a karacsony miatt eleg keves az idöm,illetve az mikor ertelmesen lehet jatszani),ugy latom a harcot kell meg tanulnom.Valahol azt olvastam,hogy realisabb lett a harc,nos,nem ertem akkor hogy tudja a bunkos harci egyseg megsebezni a helikopterem,de ettöl függetlenül nagyon jo idaig.De megis lenne egy kerdesem,hol tudom valtoztatni,az indulasnal,hogy hany ellenfelem legyen,illetve a barbarok aktivitasat,illetve lentebb irtatok,valami Technologia cseret.Bosszant,hogy az utanam következönek minden meg van amit en fejlesztek,monsjuk pontban a fele sincs neki,es minden varos elfoglalasaval,csak nö ez a külömbseg.
Komolyan nem értem hogy tudtok ilyen gyorsan fejleszteni, és ekkora pontszámot elérni! Jó esetben követni tudom a történelmet a kutatásaimmal...
Esetleg tudnál egy-két tippet adni, hogy mit ronthatok el? Noble-n szoktam játszani, ált szigetes mappon.

dr Kotász
Game speed mi volt? És az elfoglalt városokat megtartottad vagy újakat alapítottál? Hány városod volt? Hogy küzdöttél meg a sok város magas maintenance-ével? Bocs a sok kérdésért, csak nagyon szenvedek a terjeszkedéssel a városok költsége miatt...
NEXUS6
Na túl vagyok egy 25 órás largemappos Realism modos játszmán. A végén bekeményítettem és 1628-ban dominancia gyõzelemmel megnyertem a játékot. Az utolsó fejlesztésem az atomreaktor volt.

A végsõ pontszám 183665 volt!😉))
Csak kár hogy elnéztem a beállításokat és noble fokozatban játszottam (az elején újrakezdtem, ez meg valszeg visszaállította;(, én meg eddig azt hittem monarchon nyomom.)

leveskocka
koszi a segitseget😊
Hali mindenkinek!

Próbálok szervezni egy kis multis bajnokit , ha valakit érdekelne jelezze.
A szabályokat közösen megalkotnánk , aztán rajt.
No warez pls!
Vedd meg a gamét! Ha más nem, ez megérdemli. Ezzel jó esetben több évig fogsz játszani! A fejlesztõk kiemelt figyelmet szentelnek a visszajelzésekre, folyamatosan adják ki az optimalizált, továbbfejlesztett játékélményt nyújtó patcheket. Az év játéka nem ér meg koszos 1k-t havonta(1 évre vetítve)???
tobias88
nekem nincs crack, de a pacth elött se megy, így nekem egy crack is jó lenne, csak a bitcometen kívül nemtalálom sehol
cseszter
A cracket rajta volt azon amit az apukám letöltött ja a másik nekem is jól jönne

tobias88
a cracket honnan szerezted, mert nekem is kéne 😄, de a játékhoz ilyenkor a patchnél újabb crack kell, vagy az exe fájlt átírja a patch, így azt nemtudod feltenni!
cseszter
Van egy kis problémám feltettem az 1.52-es peccset de amikor el akarom inditani a játékot azt irja ki hogy kéri az eredeti cdt (nem az eredeti van meg) ujra felteszem a cracket és semmi.Help plz

NEXUS6
Viszont a régi kimentett állásokkal nem kompatibilis!

NEXUS6
Khm, biztos, hogy azok eredeti lemezek?😉

NEXUS6
Közben valaki megcsinálta az 1.52-höz való Realism modot!!!!!

Letöltés civfanatics fórumról.

tobias88
HELL, nekem nemmegy a game!!! Felrakom és kéri a cd-t! Próbáltam mindkét cd-t, de a mindegyiknél ezt írja ki! Mi van vele?
leveskocka
ahoj.hogy lehet megnezni,hany egyseg van egy adott ponton,mert amit kiir lista bal oldalon,az eltunik az egben,ott lehet 20-vegtelen egyseg is...
thx
akkor ma esti multi még peccs nélkül fog menni😄

amugy érdemes feltenni az új peccset?

NEXUS6
Hát nem igazán jött össze a dolog, és mivel a patch-hez uninstaller sincs ezért újratelepítés lett a vége(2X)!

A patch leírásában valami olyasmit írnak, hogy eltávolítottak néhány használaton kívüli betûkészletet, attól tartok a Realism, pont az egyiket használta!;(

Valszeg befejezem ezt a játékot, aztán újra telepítem a patcht, meg keresek valami értelmes modot.

üdv! valamelyikõtök irta hogy 1.52es patch és a realism mod nem szereti 1mást
ez most is így van még?mert akkor nem telepítem a peccst
amugy valami vélemények a peccrõl?mi tapasztalható?

LSSAHPAUL
Átvettem a vezetést 134 ponttal, pár kör és meglesz az elsõ 50 expés unitom. 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

IGN-en is
Giovanni Gatto
A Gamespot-on az év pc-s játéka lett a Civ4<#worship>

Tomalak
Boldog Karàcsonyt! de én attol a zenétol màr csak ideges tudok lenni pedig régen rohadtul tetszett :d
NEXUS6
Boldog Karácsonyt!

Tessék sokat hallgatnia Civ fõzenéjét, az úgyis ilyen témájú!😉

avan
karacsonyt mindenkinek

Atomreaktor
békés boldog Karácsonyt minden CIV fannak és nem fannak egyaránt😊 éjféli mise helyett gyertek éjféli multipartyra😄D