Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
* Egy játékot lehet többféleképp is megnyerni? - igen, 6-féle módon
* szeretnék mindenképp conquest victory-t elérni. Van rá esélyem? - a megoldás az, ha nem megtartod, hanem lerombolod az elfoglalt városokat. Így a birodalom területe nem nõ, azaz nem éred el a domination victory-t.
* Egyébként, melyik vallás miben különbözik? - nincs kölönbség. Pénzed úgy lesz, hogy megépíted az adott vallás shrine-ját a szent városában. A szent város az, ahol a vallást alapították. A shrine-t csakis egy great prophet építheti meg, úgyhogy generálnod kell egy ilyet. Érdemes a játék elején megépíteni a Stonehenge-et vagy az Oracle-t, ezek ugyanis great propheteket generálnak. Ha ez megvan, terjeszd a vallást mindenhol, akivel van open border agreemented. Ha egy országban teokrácia van, akkor a misszionáriusod tehetetlen viszont. Misszionárius pedig kétféle módon gyárthatsz: 1. Organized Religion civic esetén bárhol, minden egyéb esetben csak olyan városban, ahol megépült az adott vallás monastery-je.
* törekedjek kialakítani egy államvallást, a nagyobb hatékonyságért? - feltétlenül. Az államvallás épület nélkül is egy happyface-t és 1 kultúrát ad. Újonnan alapított városok határa tehát nõ, ha jelen van az államvallás. Viszont ahányféle vallás jelen van a városban, mindnek építhetsz templomot/katedrálist/monasteryt, amik növelik a happinesst/research-öt/kultúrát, tehát elemi érdeked, hogy minél több vallás jelen legyen minden városdban.
* Milyen módok vannak arra, hogy egy új várost a lehetõ legyorsabban felduzzasszak, amivel már termelékeny, hatékony lehet? - universal suffrage civic mellett szerintem érdemes megvenni neki a granary-t és a forge-ot, így gyorsabban nõ és termel már alapból.
Stratégiai faq-nak pedig ezt a fórumot ajánlom.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Egy játékot lehet többféleképp is megnyerni? Van még néhány zavaró folt a térképen, (ellenséges városok), amiket le kellene takarítanom, meg is van hozzá a haderõ, de bejött a domestic victory, mert elfoglaltam a világ 59.xx %-át, viszont én szeretnék mindenképp conquer victoy-t elérni. Van rá esélyem? Itt olvastam valakitõl, hogy, ha én fejlesztek ki egy vallást, akkor a többi ország folytonosan fizetni fog, azthiszem azok a városok, amik azt a vallást gyakorolják. Rágyúrtam, és sikerült az összes vallás atyjának lennem, de valahogy mégsem tûnik úgy, mintha gyûlt volna a sok pénz a vallásokból. Egyébként, melyik vallás miben különbözik? Mármint, gondolom, van, amelyik a harcos népeknek elõnyösebb, van, ami a technokratáknak... Az nem gond, ha majd minden városban másmilyen vallást favorizálnak, vagy törekedjek kialakítani egy államvallást, a nagyobb hatékonyságért?
Milyen módok vannak arra, hogy egy új várost a lehetõ legyorsabban felduzzasszak, amivel már termelékeny, hatékony lehet?
Apropó, van már valahol egy részletes faq, stratégia tippekkel? Ez a fórum is olyan akarna lenni, csak rengeteg a felesleges plusz infó benne, amit a kevés szabadidõm mellett követni sem könnyû.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
* Happyface-t generáló épületek (pl. temple, colosseum)
* culture slidert tedd 0-nál nagyobbra
* csodák (pl. Notre Dame)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
de url-t most nem tok adni sorry,vírust irtok😞
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
most elkezdtüünk 1 gémet 1.52es peccs+az ehhez tuningolt realism mod,és vagy én lettem igen hüly és elbénáztam,de nagyon nincsen pénzem😞,market bank meg minden nem hozna nannyit mint azelött?meg a courthouse sem
nem tom mitõl lehet ez
de máskor már hemzsegek a létõl most meg 85%kon van a kutatás😞
Ha az a bajuk a városlakoknak h túl zsúfolt a város, akkor mit lehet tenni?
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
A fenntartási költséget meg úgy látom a lakosság szerint számolja, ezért az új városok lakosságát valszeg alacsonyan fogom tartani, amíg nincs bíróságom. A fõvárost meg hagyom fejlõdni.
A célom az, hogy isz.1-re legyen egy 10 városos alap birodalmam. mert viszont én azt vettem észre az AI nem erölteti nagyon a városépítést. Ugyan erre az idõre max 5-6 városos birodalmakat hoz létre.
Szal most fejlesztem a bíróságot, a következõ valszeg az ABC(nem a kisáruház😉 lesz, hogy tudjak technológiát cserélni. A bronzmûvesség megvan, szal valahogy majd csak kihúzom a barbárokkal. Szerencsére réz is van a közelben.
A fejlesztési szintet még mindíg 90% körül tudom tartani, és közben még 1-2 pezó is csörren körönként a kasszában!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A magam részérõl a csodákat inkább a szerencse ajándékának tartom, mint hogy tudatosan csak azokra rájátszva nyerjek. Igyeszem úgy fejleszteni a dolgokat, hogy elég erõs legyen a birodalmam és még az se fogjon ki rajta, ha egy egy, vagy szinte az összes csodát más építi meg.
A legutóbbi játékomban szerencsém is volt, mert az ütemet is sikerült elkapnom a csodák építéséhez, meg aztán elfoglaltam azokat a városokat is ahol a mások által felhúzott csodák voltak, valszeg így sikerült egy horribilis pontszámot elérnem. szal a csoda jó dolog😉))
Az ókori spec unitok meg szerintem szintén fontosak, mert ha az ókorban teszel szert nagy birodalomra akkkor azt a végéig sokkal jobban fel tudod fejleszteni. Ha csak a középkorban foglalsz el városokat, vagy még késõbb, akkor mire azok magukhoz térnek, már vége is a játéknak, a pontszámod meg jóval kevesebb, mint amennyi lehetett volna.
Szerintem...😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Atinál fontos szempont a Smartgart AGP vezérlõ. Az alap catalistnál vagy bekapcsolod vagy nem, namost az ATI TrayTools-nál a Samartgart opció alatt van vagy 8 dolog amit állíthatsz. Stabil nálam csak akkor marad, ha max az elsõ a FastWrite van bekapcsolva, Az összes többi bizonytalanná teszi a mûködést. Sima Catalist drivernél ezért jobb is kikapcsolni, mert a különbözõ funkciókat szerintem összevissza kapcsolgatják a különbözõ catalist verziók.
A Harkonnen 1.52 alá is feltehetõ és ott is kifejti a maga áldásos hatását. Csak a Harkonnen.ini-ben le kell venni a video memória felhasználást 32MB-ra 128-as kártya esetén. És ami szintén fontos, hogy a Civ4Configban át kell állítani a köv dolgot: MemSaver = 0.
Ez utóbbi gondolom azt akarja bekapcsolni a gyári patchnél, amit a harkonnen is mûvel, ezért össze vesznek. (Szerintem a Firaxisnál még mindíg kihívásokkal kûzdenek programozás tewrén, mert a Harkonnen még ilyen kevés memcsivel is látványosan javítja pl a betöltési idõt)
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
feltem 😊
Mizujs?
OK. hogy kikutattad a "demokracia"-t, de át is kell lépned az "universal suffrage"-be, nemtom ezt megtetted-é?
a harkonen patch-et hogy kell normalisan felrakni? nekem csak szallt tole a jatek 😞 de lehet elbenaztam.
érdekes még az is benne ha elfogynak a saját városnevek akkor jönnek az amarikai városnevek, mindegy hogy melyik civvel vagy 😊
verd le a mongolokat is
a grafikat fullrol visszaveve, cache torlessel inditva most ugy nez ki mukodik.
de ha tenyleg a grafika "erosseg" a baja, akkor hidat csinalok. egy 3.2-es, 1G-as, 6600GT-s gep is keves ennek a jateknak?
mas: vki kerdezte a gigantic mappot. egyszer probaltam. fagyott, es szerintem tok felesleges, eleg a huge is.
a fold korbe hajozasat a bal oldali uzeneteknel kiirja (persze ki veszi eszre)
mit lehet tenni egy frissen elfoglalt varos megtartasa erdekeben? Cyrus agyonvertem, de az elfoglalt varosara a mongolok rogton ratettek revolttal a kezuket. meg lazadtak, nem tudtam semmit sem epiteni.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!