5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• LSSAHPAUL
    Valószinüleg nem lesz pont ugyanannyi a bejövő összeg/kutasás elkészül X forduló mulva hányados, de a legjobb az lesz ha párszor elolvasod hogy mi az előnye az állam-forma beálításokank.. A komunista állam stare property vagy mi csak akkor kell ha másik szigetet támadsz meg szóvak nagyon távoli városaid van. Rosszúl foglalmaztam szal inkább kötelező kommunizmusra váltani kivéve ha úgy érzed nincs szükséged azokra a távoli városokra.. lehet jobban jársz ha inkább burn baby burn-ra klikkelsz és beveted sóval ezeket a távoli éppen elfoglalt városokat.
  • sz4bolcs
    Szerinted jó az olyan custom játék huge világ méretű mapon, hogy csak conquesttel lehet nyerni, és semmi mással? :))) time victorytol kezdve dominanciáig minden ki van x-szelve, csak a conq nincs.
  • LSSAHPAUL
    Mindenképpen jó ha a vallás egyezik valamelyik másik civvel is.
    Pláne ha te alapítottad a vallást ( te fedezted fel elsőnek, bejön egy video,meg dalolás, a gép megkérdezi hogy akarod é ? persze mindig akarodra kell kattintani, lehet lesz 1 kör anarhia de sebaj ). Utána ha megalapítottad valahogyan próbálj meg nagy prófétát "gyártani". Szerencsés esetben ha felhúzod a stonhange-et az megoldja, egyébként templomot gyártol és a városban egy földről leveszel egy őstermelőt és jobb oldalt a papnál + gombra kattintól.
    Ha megszületik a nagy próféta megnézed a vallás ikonon hogy melyik városodban alakult meg a vallás és oda viszed a prófétát. Itt látni fogod a próféta lehetőségeinél hogy valami új is van :D Na az lesz a vallás szent épülete, ha megnyomod a próféta eltünik, és az épület megépületedik :)
    Ha egy városban megjelenik a vallás +1 arany, akár tiéd a város akár nem.
    Látod az ellenfelek azon városait amikben jelen van e vallás.
    Diplomáciában +ot jelent az azonos állam vallás, de tök mindengy szvsz ne éld bele magad a "nagy haverom segítem mindenben" szindrómába :)
    Inkább ez a nyerő viselkedési forma: elején písz, Resource csere 1000-rel. ha megvan az alfabet tudományokat úgy fejleszteni hogy véletlenül se legyen meg senkinek, majd csere mindenkivel valamiért. Figyelni mindig azt hogy lehet e valakit valakire ráuszítani, ez nagyon fontos eleme a játéknak. Közben sasolni van e elefánt. :D ha van akor gloális war, mármint miután vagy 15öt legyártottál. Ha nincs elefánt ( ez a default :) akor sasolni van e lú és vas. ha van akkor cavalry, és global war. ha nincs akkor marad a tank és global war :D
  • sz4bolcs
    Meg még olyan kérdésem lenne, hogy ha lecövekelek mondjuk a kommunista diktatúránál, akkor utána tudok még ugyanúgy fejleszteni, vagy a kommunista - kapitalista államformák fejlettségi szintet jelölnek?
  • sz4bolcs
    A CivBlueMarble tartalmazza az egész világot?
  • sz4bolcs
    hány kör, amit még érdemes? Amúgy most olvastam bele a magyar kézikönyvbe, melyik a leggyorsabb fokozat, ahol a leggyorsabban épülnek a dolgok? A marathon, vagy pedig a másik, ami legalul van? (bocs csak így tudom elmondani, de nincs előttem a játék)
  • robotnyk
    sok kört nem érdemes, mert lemaradsz.
    huge elég nagy, lesz majd hajó, azzal tudsz terjeszkedni :)
  • sz4bolcs
    Meg az is érdekelne, hogy a huge térkép mekkora. Pl. van ilyen hogy az egész föld benne van, és nagy nagy óceánok? Akkor mivel lehet az óceánon túlra terjeszkedni? Általában indiában kezdek az indaiakkal.
  • sz4bolcs
    Miért jó az, ha ellenfél városában az én hitem van? Mondjuk mitől lesz nekem jó az, ha buddhista szerzetesekkel buddhistává változtatom az ellenfél városát?
  • sz4bolcs
    Srácok: Tegnap játszottam ezzel a játékkal, és első ránézésre nagyon tetszik. Csak egy tutorialt játszottam, ahol elmagyarázza nagyjából a dolgokat, csak nem nagyon tudtam rá figyelni, és csak töredék dolgok maradnak meg.

A kérdésem az lenne, hogy hova érdemes az első várost telepíteni, illetve érdemesebb a settlerrel körökön át vándorolni, mire olyan helyet talál, ahol sok pénzt meg kaját mutat a játék, vagy nemes egyszerűséggel letelepítem máris az első körben, és elkezdek gyártani?
    Illetve milyen sorrendben kell gyártani a városban, miután letelepültem?
    A tutorialban olyan gyorsan épült minden, aztán kezdtem egy custom game-et, és ott meg dög lassan kezdett építeni. Ez valami beállítási lehetőség, hogy miléyen gyorsan épüljön meg valami?
  • uwu
    Már késő nem volt semmi.
    Nekem ez a hétvége nem jó, de jún.27. után ráérek.
  • Sanko
    Szombaton 18-tól multiztok?
  • JLH Fans
    50-50%.
    Elvileg tökéletes,de még nem tudni szombat vagy vasárnap lesz meccsnézéssel sörözgetéssel meg hasonlokkal egybekötött pokerparti:)
    AMinek kezdete 18 óra lesz szintén:)
    Azért 3 an remélem leszünk min.akár most akár máskor:)
    MOndjuk jövő hétvégén lesz még egy osmerősöm az tuti.
  • dr Kotász
    Sok cives van... csak nem mindenki ér rá multizni
  • uwu
    18:00 kezdés jó?
    Írok privátba is azt is nézd.
  • uwu
    Csak 2-en leszünk?
    Ennyire kihalt ez a topic?
  • JLH Fans
    Nyert:)
    Szombat este jónak tűnik,ami meg az állásom illeti csak hogy nehogy jólérezzem magam az orosz háboru legvégén (azota 2 városuk maradt már csak az sem maradt volna sokaig) mikor mind a 20 egyégem teljesen másfele kolbászolt Tokugawa bácsi hadat üzent csak ugy...
  • uwu
    Mikrofonod van?
  • uwu
    Nem használok MSN-t
    De itt is meg tudjuk beszélni, legalább ha valaki meglátja lehet, hogy csatlakozik.
    Nameg van privát is...
    Egyébként a szombat lenne jó nekem, egész nap
  • JLH Fans
    Nyomass egy MSN cimet a pontos részletek végett:)
  • uwu
    Hétvégén van kedve valakinek egy civ4 menethez?
    Jó lenne ha összejönnénk egy 2v2, vagy 3v3-as meccsre.
    Úgy tűnik nincs más esély a normális játékra, csak ha itt és most egyeztetünk.
  • dr Kotász
    Melegülés :)

Egy gépen helycserés játék.
  • uwu
    Mi az a hot seat?
  • JLH Fans
    Ezért jó a hot seat ha kellően sok civ fanatikus barátod van:)
    Igaz,hogy sokáig tart dehát nem kell elsőre befejezni:)
    És jól ellehet lenni azért amig az éppen aktuális játékos lépked csak persze kicsit nehéz a szobában ugy rendezni a dolgokat hogy senki se lássa a másikat de akkor is...
    Közben emperoros állásomban 1100 ig jutottam,éppen a nagy offenziva előtt kellett lefeküdnöm egyelőre sajni csak 6.vagyok 8ból viszont ez tuti változni fog lévén 12 katapult és ugyanannyi war elefánt várja hogy végre kiadjam a Barbarossa 2 hadművelet megkezdésének a titkos kódját melynek eredményeképp remélem min.a jelenleg 3.helyen álló minden oroszok cárjával Péterrel való helycserét várok,a minimális program a 12 es Szentpétervár és a 10 es Rosztov bevétele:)
  • uwu
    Ti hogy játszotok multiba?
    Én kbaszott nehezen találok jétszótársat
    Az a problémám, hogy ha nagynehezen sikerül is elkezdeni a játékot, mikor valaki szarba van egyből lelép. Volt olyan hogy az egyik szövetségesemet irtották ki az elején és még az ellenségek is leléptek. Meg rendszeresen, ha neked van a legtöbb pontod az ellenségek lelépnek.
    Örülnék, ha egyszer egy játékot végig tudnék tolni. Mert így megyek vissza az AI-k ellen.
  • JLH Fans
    Még ennél?:D:(
  • Botond #3315
    De igen,agresszívabbak lesznek. ^.^
  • JLH Fans
    Elvileg a barbár civeknek nem a feudalism vagy vmi ilyesmi az utolsó fejlesztésük amit megkapnak?:)
    De ha 30 as nem is 15ös "városka" simán elképzelhető:)
    Száz szónak is egy a vége:kiváncsi lennék rá.
    Azt hiszem a monarchos győzelem után most jönni fog végre első emperoros és epikus jatekom:)
    Remélem a szintnövelés miatt nem lesznek még aggresszivabbak a barbibabák is:)
  • avan
    es lett egy 30-as barbar varos, vagy mi? :) atomot nekik
  • LSSAHPAUL
    Hát igen, kicsit lehetne pőrgősebb is ez a topik. Szólok egy havernak hogy tegye már be a barbár szigetes képét :) Hihetetlen, évszázadokig háborítatlanul éltek a barbárok egy szigeten.
  • JLH Fans
    Coopolni utoljára a Skála Coopban coopoltam sztem szóval ha már multi akkor legyen minimum utolsó vérig:D
    Amit most 2 napja kezdtem ugy néz ki én is megnyerem bár csak cultural victory néz ki eddig az volt a gond hogy fütyültem a vallásokra és kicsit tulterjeszkedtem magam az elejénde mostmár...:P
    Amugy szörnyunek tartom hogy csomo akár több éves jatek foruma is igen aktiv minden nap egész mostanaig a civ 4 meg...meghalt januarban...
    Ennyire azért sztem nem rossz játék sőt:(
  • LSSAHPAUL
    Én is monarch-on játszom, és már 1953 van és nem nyertem még meg. Igaz 2x annyi pontom van mint a 2. helyezettnek, muszáj voltam hadat üzeni pár népnek mert elkezdték építeni az űrhajót. Én is veterán vagyok (emléxem hogy 1992-93-ban a civ1 miatt belopóztam fater munkahelyére mert ott olyan 286-os volt amihez vga monitor volt, nekem otthol csak cga), szal nem értem hogy megy ilyen szarul a civ4.. kellemes fokozat a monarch :)
    Pár tanácsom azért van..
    -ha háború van ( sőt még előtte!!) minden várodban próbáld meg beállítani hogy great artist szülessen, mert egy elfoglalt városba beteszed és +4000 culture, olyan várost kapsz mintha örökre a tiéd lett volna,gyárthatsz benne utánpótlást! ellenben ha nem így teszel vagy 100 kör mig magához tér a város, 10körig komoly katona jelenlét szükséges..
    -az egységeket csak is a fronton fejleszd!! mert lehet mire a frontra ér más speckóra lesz szükség. Megmondom őszintén hogy én csak is és csak is a város ostrom előtt fejlesztem az egységeket ( kivétel a játék eleje amikor élet-halál harcot vívok a barbárokkal ). ( az gondolom tudod hogy mielőtt kigurul egy katonai egység a gyártósorról válts át teokráciára és vassaluge-ra )
    -diplomácia: ne várj sok jót a többi civtől :D , de luxus cikkeket jól lehet csereberélni velük, ha valakit összeúszíthatsz valakivel akkor tedd meg.. az a pár technology amit elkér simán megéri hogy a fél világ egymásnak rontson
    Mennem kell melózni, ha vége a VB-nek nyomhatunk egy multit. akár coopban gép ellen :)
  • JLH Fans
    Jah és még egy kérdés...Earth pályán nem lehet kikapcsolni semmilyen victory modot?!
  • JLH Fans
    Sziasztok játszik még ezzel valaki?
    Én februárban elnyomtam pár multiplayert,ugy hogy előtte egy single playert sem jatszottunk szóval mindenkinek totál ismeretlen volt:)
    Jó kis gamek voltak,de sajnos azóta nem állt modomban jatszani de most több hetem is van rá...
    Már 3 gamet is kezdtem amugy de sima monarchon levernek:(
    Legalábbis én tudok kb 8 várost csinálni mert olyan drága a gép meg 2X annyit,ugyan élek de utolsó előtti vagyok...
    Civ veterán vok 15 éve játszom és nagyon siman vertem a gépet emperoron 1,2,3 ban is de most tanácstalan vok milyen stratégiat jatsszak és szivesen vennék néhány instrukciot:)
  • ollie
    Mia hibaüzenet?
  • Botond #3306
    nem
  • Balli
    Miért van az hogy az eredeti game a legújabb patchel, egyszercsak váratlanul kilép az XP-bve egy hibaüzenettel?
    Nevetséges, nektek is csinál ilyet?
  • Piko888
    Az 1.61-essel megy a müxik a magyarosítás?
  • ollie
    De.
  • dr Kotász
    Nem 1.61 az utolsó?