5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Wasse 1
    Ollie,megtudnád adni a címét a honlapnak?Thx előre is.
  • ollie
    van
  • Wasse 1
    Van magyarítás a gamehez?
  • uwu
    Total realism moddal játszok earth mapon emperor fokozaton Ramsessel.
    AD 140-ben elvittem a liberalizmust, és körbehajóztam a földet ugyanabban a körben.
    Jó lenne ez a mod, emperoron verhetőek a gépek, deity-n is tuti meg lehet csinálni, szerintem nem is kéne túl sok loadgame.
    De van egy hatalmas hibája, nagyon lassúak a körök, szerintem tápos proci kéne hozzá (ami nekem nincs) ezért nem biztos hogy végigjátszom.
  • Random_
    Ja végül mi is erre jutottunk.
  • uwu
    nyomjátok sima multiplayerbe
    csak accont-ot kell csinálni, de sokkal kényelmesebb, mint a direct ip
  • Random_
    Nem megy a direct ip-vel. Mi lehet a baj? Egyikőnk se tud a másikhoz csatlakozni. Router van, de tűzfalat kilőttük.
  • lee56
    Nah leszedtem én is, és, hát, én is el vagyok varázsolva :)
  • uwu
    A total realism mod is jó. Nagyon kemények az immortálok, kár hogy csak 10-et enged belőle.
  • gabber a hun
    nemisértem a firaxist mit mit szorakozik a gyagyi kis kiegészitőivel :D én fognám és felvenném az ilyen modok készitőit és szabad kezed adnék nekik...
    má naon várom amugy, hogy vmi xml mágus(ok) csináljanak egy iszonyat jó valóságot faszán játékba átültetett modot(korrekt gazdasági rendszerrel,ténylegesen a játékbeli történelemre emlékező lakosokkal!, stb,stb...) na egy ilyené még fizetnék is kajakkra
  • Sanko
    csatlakozom, király ez a cucc
  • Cormac
    Srácok, nekem nagyon bejön a VISA mod...leszedtem és egyszerűen nem találok rajta fogást, annyi az újdonság! Majdnem leestem a székről, mikor a MAGYAR egységeim őket irányítva kinyögték hogy: "Probléma nélkül"...és a többi újdonság..szuper :)
    A hunokat is ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok ők milyen nyelven beszélnek. :)
    Remélem soká múlik el az újdonság varázsa!
  • uwu
    total realism moddal kezdtem egyet emperoron, és annyi barbár jöttm hogy kaptam belőlük 2 great genetalt
  • uwu
    multizni általávan qick speeden szoktak, és 1-2 óra egy játék
    sokkal jobb, mint nézni hogy mennyire pofátlanul csal a gép, és loadgame-elni ezerrel
  • Lupis
    Eltudom képzelni ,hogy nehéz lehet jól megcsinálni ,de ettől függetlenűl rakhattak volna bele egy ilyen beállítást is. Amúgy multiplayerben mennyire jó játszani és kb mennyi idő egy menet?
  • Szaruman
    Ennek igen 1xű oka van. Aki már programozott, tudja, h milyen nehéz egy jó AI-t írni. Csak 1xűen gondolj bele, h milyen helyzetben te hány módon reagálsz, és képzeld el, h mindezt összeszedned és formalizálnod kell. Nem egyszerű.
  • Lupis
    De pont az lenne benne a pláne ,hogy könnyen elpicsázni az ellent ha megmer támadni. erre végig a ranglista legalján kullogtam könnyű beállításokkal:I
  • lee56
    Mer különben szarrá verné a 6éves unokahugom is a legdurvább gépet :)
  • gabber a hun
    bizony kő hozzá.... a hadúrak :D +az europa scenarioba (a visában) kábé 40 db ai játékos
  • Lupis
    ez egy akkora szar játék miért kell a gépnek állandóan csalnia mind csatában mind építés/kutatásban...
  • Pluskast
    És ehhez a Visa modhoz elég a civ4 vagy kell a warlords is?
  • uwu
    bocs ez a beta volt
    most nézem a 2.1-et
  • uwu
    A total realism taotalisan el lett baszva.
    1. Lovasságnak kolloteral demage
    2. Túl tápos promók az egységeknek (berserker)
    3. ipari leader = +1 kalapács, ha van legalább 3

Ha Ramsessel kezdesz a fél világot leírtod a war chariottal, a maradékor meg cataphract-tal deity fokozaton. Nincs ellnszer egyszerűen menni kell a lovakkal és kész...Túl lettek tápolva bizonyos dolgok, amivel a gép nem tud mit kezdeni.
  • lee56
    ugy kb :), az a biztos ha élőben kipróbálod, és kisérletezgetsz vele.
  • gabber a hun
    itt van sok jo letoltheto mod :D jaja jo a total realism is ,de ez az új visa frissítés hmmmm (ezé vettem újra elő civet amugy) csomo uj tech, uj csodák(persze egy modhoz képest igényes új videókal!), unitok, nyersanyagok, s egy ido után bekövetkezik a genetikus era és ako mán lehet vizi városokat is építeni.ja + ha beállitod ako nem 2 kockára ér a város aglomerizácio(mitoménhogymondják:D) hanem 3 ra. A total realismal egy bajom volt hogy amiko én nyomattam vele ako még csak a leglassabb sebességen lehetett játszani... meg hát nem olyan megszámlálhatatlanul sok új dolog van benne...
  • Pluskast
    És azt honnan lehet letölteni?
  • Amiga
    Nekem a Total Realism van fenn, szenzációs mod.
  • gabber a hun
    sztem bizonyos dolgokban ez a mod jobb mint a kiegészítők ez enyhén meghosszabitja a játékot.... :D
  • Razak
    csak mondjuk ez attól is függ, hogy mit generál a gép mellém.

Szóval: Ha van kolosszeumom és színházam és 20%-ot adok, akkor: +5 boldogság?

Mivel a dráma miatt: +2, színház: +2 és a kolosszeum: +1? vagy valamit elszámoltam?
  • lee56
    "minél több luxuscikk beszerzése" persze ugy értendő hogy minél több fajta, mer hiába van 5 ivory-d attól nem lesznek 5x boldogabbak az embereid, persze kereskedéshez nemárt ha több van :)
  • lee56
    Az a "Culture Rate" a játékban 10%onként emelheted, a dráma kifejlesztése után használható, és néhány épületből is többet hoz ki, colusseum pl 20%onként +1 boldogságot ad a népnek, theater 10%onként, csakugy mint a broadcast tover, szal ez az egyik legjobb módja a boldogság emelésnek, persze a leg gazdaságosabb minél több luxuscikk beszerzése, mer a culture rate a pénzből finanszírozódik...
  • Razak
    Nekem konkrétan a zsúfoltság a gond. Egészséggel nincsen gond. Akkor szóval azt csinálhatok, hogy kaparhatok folyamatosan a boldogságot adó épületekre és a vallási épületekre.....

Mi az a luxusadó emelése? Erről még nem hallottam
  • Szaruman
    A legegyszerűbb: nézni, h a városnak aktuálisan hány "sárga(boldog) feje" van. És úgy csinálni, h a piros fejek "száma" kevesebb vagy egyenlő legyen. Ekkor a város annyi mezőt használ, amennyi a szintje. Ha túl lép, és 4-5 körön belül nem tudod eltüntetni a piros fejeket, vagy sárgát csinálni, akkor fejleszd vissza a várost.
  • Amiga
    Pontosabban nem a túlzsúfoltságon segít az aqueduct, hanem a szennyezettséget csökkenti (egészségpontokat ad), ezért jobb lesz a kajatermelés.

A lázongás viszont nem a szennyezettség miatt van, hanem a zsúfoltság miatt. Ez ellen több módon lehet harcolni: boldogságot adó épületek húzásával, vallással, luxusadó emelésével (cultural: érdemes feljebb 5-10 %-kal, vagy ameddig a lázongás meg nem szűnik), államformákkal és nagyobb hadsereg állomásoztatásával a városban. A problma megoldására tehát számtalan lehetőség van, de ezeket a lehetőségeket hasznosan kell kombinálni ahhoz, hogy a hatásukat érvényesíteni tudd.

Ha pedig a lázongás épp elül, esetleg gyárts workereket és settlereket és akkor addig a város nem nő tovább.
  • ollie
    Persze, Aqueduct.
  • Razak
    akkor majd jobban keresgélek, de akkor egy gyors kérdés:
    A népem amiatt lázadozik, mert a város túl zsúfolt. Ez ellen mit tehetek? Mert idegesít, hogy a termelésem ezért olyan rossz. Valami módszerrel meglehetne oldalni, hogy a népességem is nőjön, de közben a termelésem is jó legyen?
  • uwu
    Olvass visza! Sok játékmenetet, élménybeszámolót találsz ezen a fórumon is.
    Az összes győzelemhez vezető út minden rejtelmével együtt ki lett már vesézve.
  • Razak
    Tudnátok olyan oldalt mondani, ahol magyarul olvashatnék tippeket a játékról?
  • Szaruman
    Közbe azt igyekeztem kideríteni, h kontinensesen melyik AI líder a legszarabb. Tévedtem, meglepő módon nem toku. Deitin dzsigisz elől úgy vittem el a liberalismot, h még az education sem volt neki (le is szarta vagy még 20 körön keresztül). Viszont majdnem kultvictoryval nyert a kis genny, kb 5-10 körrel a SR victorym után meg tudta volna csinálni (=megnyertem első deity játékomat:P persze always peace, mer nem volt kedvem azzal szarozni, h esetleg mint toku, 260 ad-ban befigyel a kurválkodásával). Btw, még shaka is egy rakás fos. Hogy miért? Mert nem kezdenek fishinggel. Toku 2(!!) kör alatt csinálta meg a fishing boatot, a kis édes. Viszont ha nincs neki fishing, sztem nem fejlesztik ki rögtön (ugyanis sztem ha van nekik beépített tengerparti nyersanyag, akkor 6-8 kör alatt 5-7es városuk van).
  • Wlakos
    :D