Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom de sztem nem olyan nagy ez a warlords hogy ne érné meg megszerezni😊
Botond
Na,ha van vkinek vmi ötlete,hogy az alap játék scenarioit hogy lehet warlordsosítani az ne kíméljen! Csak simán a térképek kellenének és warlordsos speckók (például earth pálya,ahol németek építhetnek spéci gyárat).
Morfi
engem az érdekelne hogy nem-e lehtne kisebb, mert hát a huge az nem az én vasamnak van írva <#falbav>

Botond
Azt hogy lehet megoldani,hogy a föld térképen játszon az ember a warlords kieggel? És a valós helyen is kezdjenek a népek.
Morfi
hehe, ha már prince leigáznak akkor mit várjak az emberektõl? 😄 még nem akarom elveszíteni a játék iránti kedvemet 😊

Ammég hagyján de ahogy látom mostanában senkinek sincs kedve multizni😞
Na majd talán hétvégén az egymás elleni 2 vs 2 ben😊
Morfi
Nem megy ez már nekem, most írtottak ki prince-en 😄

megszüntethetõ csak olyan követelést kell kérni a vazallustól, h ne teljesítse, azonnali hadüzenetnek számít...
Huuuu ma megint mekkora multit nyertünk😊
Pedig római volt az ellenfél és nagyon de nagyon fostam a preatorianusától.
Szerintem buktuk is volna,de támadt egy ötletem😊
INkával voltam s annak az alapharcosa kicsit jobb mint a warriror,ijaszok ellen pedig külön bonusza van.
Gondoltam egyet,és 5 kör alatt legyártottam 7 db ilyen egységet (5öt a fõváros 2 õt a 2.városom) majd gyorsan Roma a morte jelszóval az ellenfél fele vettem az irányt,a 2.városát könnyedén beromboltam egy warrior állt csak benne,és pillanatok alatt odaértem,szerencsére még csak 1 paretoriánus készült el,igy 5-6 körrel megelõztem a katasztrófát.
2warriorral és 1 paretorianussal esélytelen volt a 7fos harcosom ellen beálltam a vasára a dombra,innentõl kezdve nem tudott gyártani semmit.
Nem várta be az elefántjaimat,melyeknek gyártása 2 kör mulva megkezdõdött volna hanem fel is adta,s rögvest a másik is😊
Na igen ezzel a két technológiával nem szabad sokat várni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Mindenhova, csk elõbb kell elegendõ kajáról gondoskodni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

LSSAHPAUL
"fosni kell a cottage-t" 😄
én ha látom hogy sok városom lesz akkor már kezdem is kifejleszteni a marketet, meg kúrthauzt, ugyanis ha beköszönt a dínom dánom sok város, akkor lehet fel is adhatom a meccsett mert már nem lehet kifejlszteni mert 0% kutatásnál is minusz 20-ban vagyok, nekem eddig 2x volt már hogy tropára mentem, át kellett adjam az elfoglalt városokat valakinek.. vazze mindenkörbe pár militari egységet diszbandolt a gép, annyira örültem neki...

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Hova érdemes rakni a házikókat?
Nekem nem szokott gondot okozni, ha sok városom van. Lehet, hogy egy idõre vissza kell venni egy kicsit a fejlesztést, de általában egy jóféle háború után 30%-on is több pénz mrgy kutatásba, mint elõtte 90%-on. Az új helyekre fosni kell a cottage-t, ha financial vagy a hamlet-bõl már 2 helyett 3 aranyat akapsz (6 kör alatt nõ), utána minden rendben lesz.
Szerintem egy birodalom sohasem lehet elég nagy.

Attól függ melyikekre gondolsz.
Great Engineert igen durva hiba beépiteni városba.hisz csodákat 1 kör alatt épithetsz igy.
Great Scientistet ugyszintén.,azokkal akadémiat kell alapitani.
GM dettó,az meg ugye sok pénzt hoz.
Egyedül a Great Artistet érdemes beépiteni a határvárosokba a +4000 kultúra miatt😊
Helyesen tetted leverted a barbárokat,de ennek semmiféle minimalis nehézséget sztem nem szabad hogy okozzon,ill visszaesést sem fejlettségögyileg.3 archer szokott bentállni mindegyikben oszt ennyi.
5-6 axeman/swordman seperc alatt kiüt egy 3-4 városból álló barbár államot.
Morfi
pirnce környékén plussz-minusz 1 szint, attól függ milyen "bátor" vagyok 😊 A gond is csak az volt hogy voltam én baloldalt alattam a japán birodalom és jobra tõlem egy durva barbár birodalom 😊 gondoltam inkább én foglaljam el, mert volt ott jó pár nyersanyag mint hogy a gépé legyen. Akkor ezek szerint lett volna a gépé?

Mostanság a nagy emberekbõl 1 max 2 aranykort csinálok, a többit beépítem a városokba a gyorsabb fejlõdésekért. Egész jól tudják fejleszteni, vagy nem kellene?

A Stonehenge amugy singleben királyság,de multiban sokat nem ér.
Mondjuk multiban minden csoda jó,ha másra nem akkor azért,hogy ne az ellenfélé legyen😊
A GW igazi értéke nem a tulajdonságaiban rejlik (sztem az szinte semmitsem ér) hanem a körönként kapott +2 GE pontban amit ad,sztem az a legjobb nagyember😊
Lehetsz de az egyenlõ kvázi a játék feladása szóval miért akarsz lenni?😊
Milyen fokozaton játszol?
Hacsak nem emperor/felette akkor a barbároknak nem szabad hogy bárminemû gondot okozzanak.
Ami pedig a nagyságot illeti,sztem pont azért voltál lemaradva technikailag mert tulterjeszkedtél nem a barbárok miatt.
Hány% on volt/van a kutatás?
Morfi
Ahogy így mondtátok hogy oracle meg stonhange már kezdem érteni miért 😊
Esetleg még más kis apró ötlet a csodákkal vagy a nagy emberekkel? 😊

Morfi
ÉS én is lehetek más vazalussa?

Most játszottam a kartagóiakkal...az öreg agusztussal volt nagyon jó viszonyom, de technikailag elöttem jártak, hiába voltam nagy és szép, nem használt a fejlõdésnek a barbárokkal vívott harcom 😊

Nem nem szüntethetõ meg ill csak ugy hogyha a vazallusod bontja fel de az automatice hadüzenetnek számit😊
Miért akarod megszüntetni?!
A GG +2 expje amit ad a városban gyártott egységekre természetesen a játék végiég tart miért lenne másképp?😊
Botond
A kezdõváros helyétõl is függ az a 18 kör. Nekem sose volt még 18 kör, 20kör volt a leggyorsabb kezdõvárosnál,de nem ritka a 30 kör sem.
Ááá tegnap életemben elõször kellett kilépnem multiplayerbõl😞
Akkora vihar kerekedett hogy öröm volt nézni😊
Más:nekem single playerben bugosnak tûnik az imperealistic...
Legalábbis nem vettem észre hogy gyorsabban épitené a settlert ugyanugy 18 kör mikor 1 es a város és csökken szépen párral 2 esként stb mint a többi népnél...
Nállam az Oszmánokkal bajvan! Kifagy a program😞 Bakker
Morfi
Az lenne a kérdésem hogy ez a great general opciójában van az hogy csatlakozik a városhoz és +2 XP-t a seregnek. Ez meddig is tart?

Én csak singlet játszottam large-on panagea-án, érdekesen 2-é osztott volt a földrész, nekem volt 2 vazalusom meg a görögöknek, a japánok meg köztünk ülve figyelte ki fog elvérezni elöbb 😄 ennek köszönhetõen kicsit fejletteb volt olykor.
A vazalusság nem szüntethetõ meg valahogy?

Ma multiztam egy nagyon jót, el is mentettem a végét, mikor mindenki lelépett, és csak AI-k maradtak.
Kontinensen játszottunk mindenki mindenki ellen, volt két szomszédom.

A középkor hajnalán durván megtámadtak, szerencsére a védekezés közben kaptam egy great generált, rányomtam a városvédelemre, és az elõléptetésektõl felgyógyulva hõsiesen megvédték a várost.<#violent>

Csináltam egy sereget 40 egység + a városvédelem + az áramló utánpótlás, 40%-on fejlesztettem, nagyon drága sereg volt. De megérte, mert mikor megmutattam az egyik szomszédomnak egy városfoglalás keretein belül, egybõl lelépett.<#hehe>
A seregen nem látszott a veszteség, áramlott az utánpótlás. Az akció keretein belül kaptam még két great generált. Mikor a másik ellenfelemnek is egy város elfoglalásával felvázoltam a helyzetet õ is lelépett.

Morfi
<#taps> akkor jól tippeltem hogy van benne valami kis "nagyra vágyás" bár én is így szoktam olykor.

Azért pontositsunk😊
1 szer volt szerencsénk egyszer pechünk egyszer meg okosak szépek ügyesek erõsek stb voltunk😄
Szóval sztem az elsõ az igenis bravur volt hogy hoztuk😊
Morfi kérdésére válaszolva pedig az Oracle azért fontos mert a metal castinget ingyen kapod ami az elejen nagyon drága technologia,és ráadásul ugye onnantol nagyon korán épithetsz forgeot ami +25% termelés😊
És igen a great prophet miatt is az,én pl az elsõ great prophettel szoktam megalapitani a kereszténységet (feltalálom a thelogyt) ami amellett hogy szintén drága,ugye +1 vallás is.
Az internet aztokat a technológiákat adja meg amik legalább 2 népnek megvannak.

Ma ismét bebizonyosodott, hogy a játék csak arról szól, hogy ki kerül jobb helyre.
Játszottunk tegnap 3 multit, abból 2x szerencsénk volt, 1 maradt reménytelen.

Morfi
jó, azt tudom hogy aki megépíti az kap egy ingyen technológiát...olyan mint az internet kb, csak az 2 olyan technológiát ad amit már mások felfedeztek, azt hiszem. De azt véltem gondolni hogy van más szerepe is (a prófétán kívül).

Earth mapot nem bírja a gép 😞

Szia!

Az éppen kutatható technológiák közül a választásod szerint rögtön megkapsz egyet.

Szokott valaki a sima Earth mapon játszani?
Morfi
Na majd éjjel kiderül, hogy elbírok-e én is a barbárokkal vagy a múlté lesz a civilizációm 😄

azért valaki elárulhatná miért fontos mindenkinek az oarcle?

Jójó de én már elbirok a barbárokkal legroszabb esetben 1 max 2 reload de ez is ritka.
Kellemetlenek meg minden és sokat segit a GW,de az Oracle nekem akkor is többer ér😊
Morfi
nemtom, nekem hasznos mert barbár + agresszív barbár használata mellett hatásos, ma nem sikerült megépítenem...be is törtek a barbárok 😊
stonhange-vel mindig reizélek mert 1 vagy 2 kör kellene mire kiírja hogy megépült 😄

Sztem Single playerben nagyon hasznos az egyik kedvencem,multiplayerben viszont nem ér semmit.
Hogy miért nem épitem meg általában singleben sem?
Egyszeruena Stonehenge és az Oracle fontosabb...
Morfi
akkor beszálok culágernek és átépítem 😊 végülis nem az zavart hogy nem hat vagy hat, hanem hogy a birodalmam közepén van egy elkerített rész 😊 kicsit frusztrált lettem. Na jó nem lovagolok rajta többet, a lényeg hogy van nagy fal és kész.

gergod
Egy falat azért mégsem lehet csak úgy odébb rakni. Pont ez benne a dilemma. Megvárjam, amíg a köv városomat lerakom, de ezzel megkockáztatom, hogy valaki más építi meg, vagy pedig megépítem hamarabb, de akkor kisebb területen hat. Ez így jó.

Illetve nem emléxem pontosan, de szerintem a hatása kiterjed a falon kívüli, de saját területre is, nem csak a falon belülre. Legalábbis nekem utána nem jöttek be barbárok a területemre.

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

Morfi
Jó de kina is csak addig építette a flat amíg a birodalma határa terjedt és tovább nem terjeszkedett, de én szeretnék 😄

ollie
Mért kár? Logikus nem, hogy Kína elfoglalhatja akár egész Eurázsiát is, de attól még nem fog automatikusan nõni a Nagy Fal.

Morfi
arra én is rájöttem hogy nem nõ pedig már majdnem odébb építettem 😄 bár kár na mindegy, frederick sem rossz, de akkor már inkább Chatrina.

a fal csak azt a teruletet vedi, ami a keletkezesekor a te kulturalis hataraidon belul van. utana mar nem no 😞
kelta szerintem is siraly, de en asszem maradok a jo oreg Frederick kel 😊

Morfi
Végre ma már eljutottam oda hogy kipróbáljam és megalázzon a gép 😄
Ez a great wall ez tetcik benne, de mi van akkor ha tovább terjed a birodalmam határa akkor is ugyan úgy véd vagy csak ahol van a fal?

Az új népek meg hát hogy is mondjam, a kelta tetcik a legjobban 😊

A barbárok meg egyszerûen jönnek mint az oroszok, lehet hogy ki kellene kapcsolnom az afresszív barbárokat, de még bírom talán.

Nem tartalmazza az alapot,ha az alapjáték nincs fenn akkor nem is tudod feltenni a warlordsot.
Az az igazság nem próbáltam még de miért fontos ez hiszen a warlodrs tartalmazza az alapjátékot is😊
Srácok nektek hogy indul el az 1.61-es patch után az alapjáték?
Igen,ezt hadoválta egy ürge a civfanaticson is,hogyha a karthágoi numidiai lovasra rárakod a +20EXP t a GG t mikor kapod akkor a knightig semmi sincs mi megállitsa😊
ja és nemsoká ott lesz (szerintem még ma, ha a szerkesztõ felrakta)
emberek van/lesz kész magyarítás a Warlordshoz is...
http://civhu.uw.hu oldalon a letöltések közt lesz meg...magyarosítás
dronkZero
Ja, és Dzingisz(Dzs) a scenarioban karizmatikus és imperialista. Csak úgy özönlenek a Great Generalok(GG). Úgy csináltam, hogy Dzs-t ráültettem egy lovasíjászra, adtam neki +20 XP-t, meg beválasztottam a +50% XP elõléptetést, és minden plusz GG-t kettõ egységre teszem: Dzs-re, meg az új GG egységre. Dzs már 80XP környékén jár, megvan neki a Combat VI, a +25% melee, +25%? mounted, +60% visszavoulási esély, valami irtózatosan durva, olyan, mintha tankkal mennék.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN