Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szép kis multiparty alakult végre tegnap😊
Ezuttal nem 5 en,hanem végre 6 an magyarok sikerült belevágni,természetesen 3 óra játék után ujabb incomplete lett az eredmény,de hálistennek ezuttal ugy néz ki folyt.köv,és nemcsak a game befejezése,hanem továbbiak is követik😊
Kb 1óra lehet még hátra belõle😊
A game számomra legalábbis (de ahogy kiderült mindenkinek) nagyon tanulságos volt,sztem izgalams is,és mindenki tanulhatott belõle.
Zero,Uwu and Me csaptunk összes VAkos,RP,il Tomi-Bullal, a filizofikus vs financiális vezetõk igen nagy párbaja alakult ki,mi képviseltük a pénzeszsák stratégiát😊
Az elején némi elõnyre tettünk szert a stonehenge és az oracle lévén,ingyen metal casting és kereszténység.
A Piramist természetesen az ellenfél vitte haza,igy a reõresentation miatt aztán a sok tudóssal hatalmas technologiai boost vette kezdetét odaát,mig az elejen az összes csoda mienk lett ,Parthenon Art.Templom Colossus,Great Lighthouse stb)de aztan többekközött a Sankore Egyetem ill pl az Angkor Wat már jelezte,hogy ellenfelünk van elõnyben,s ezt a soksok tudósuk és a fil vezetõüknek köszönhetõen (meg persze az államforma) még fokozni is tudták,mig nálunk lassan (de aztan annál biztosabban) ért be a sok cottage.
A liberalizmus körül csucsosodott ki az ellenfél elõnye,az ingyen asztronómiával együtt lehetett vagy 3-4 tech,mondhatni a taktikai harcot elvesztettük,fel voltunk készülve az invázióra,de hálistennek nem jött,mert mint kiderült a technologia fejlettség nem jeletett katonait is.
Aztán egy 10 kör mulva csak megkezdõdtek a harcok,stratégiában pedig hálistennek ezuttal még mi bizonyultunk jobbnak vmivel,pl sikerült átcsusszanni 3 fregatt között akkor még a galleonjainknak,majd rombolni az ellen legjobb városát (ez Uwu remek munkája volt) majd az ellenfél partraszálló galleonjait melyet nem fedezett semmi (sokaig nekem csak caravellaim voltakde abbol egész sok) a felfedezett kémia segitségével iziben fregattokká fejlesztettem,igy szegény partraszálló erõk elõbb kipróbálhatták a 10 fokos tengervizet,majd cápaeledelként végezték.
Majd sikeresen visszanyomtunk még egy inváziót (pedig ezuttal partraszálltak)
és végül (most már infantrynál tartunk a fán)beérett a sok ezuttál már town,igy mi kerültünk 2-3 tech elõnybe,jó esélyeink vannak a gyõzelemre (.(85-90%)lévén egy nagyobb partraszállo erõ sikeresen földet ért és ujabb várost hintett be sóval de nem is ez a lényeg igazábol,hanem hogy (remélem nem beszélek senki nevében nem igazat) mindenki ugy tûnik élvezte,és sok hasonló ill még jobb összecsapás követi még😊

Idõvel lehet h én is kipróbálom a multit, habár én is inkább békésen szeretek építkezni, nem szeretem a rusht.

www.republiknet.hu

A kiegrõl olvashatsz egy szuper leírást. A #3677-es hszben megtalálod a linket.

www.republiknet.hu

Alwares
A kiegészõ milyen? Jó dolgok vannak benne? Mert akkot lehet felteszem.

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Jó ez a barbáros scenario. Kirahta a camp-et egy szigetre ami egy hegybõl állt, persze el tudtam hajózni, de egybõl kiírta, hogy vesztettem.
Remélem ha csinálok újat nem defeat-tel kezd.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

LSSAHPAUL
Tegnap játszottam egy europa térképen, 10-en voltunk de 2 ember kilépett helyettük meg ai jött be agressive beállítással. Kár mert kifosott 3 kör alatt vagy 20 egységet és legyalult.. jó game lett volna mert törökökkel voltam és nem sok kellett volna a Janicsárhoz. A nagy lol az volt hogy mekkora harc volt egy vallásért vagy csodáért 😄 Én tudtam hogy ez lesz, kapásból a zsidóságra mentem ami meg is lett bár a stonehange építésénél hibáztam.. ugye a törököknek nincs misticism, 4 kör kellett hogy eltudjam kezdeni, a végén 2 körrel lemaradtam :p Hátha lesz ma este is 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Botond
Van egy mod,ami 24 civessé teszi a játékot,mert azt alapból nem támogatja,ez amit linkeltem egy csak egy térkép,amit ebben a modba kell berakni,és akkor 3 térkép közül választhat az ember. 23 civ a kelták nélkül,hogy ne legyen zsufi európában még jobban. 24 cives,ahol nem huge a map hanem egyel kisebb,illetve a 3. amit linkeltem ami huge meg 24 civ is,de a kelták vietnám/thaiföld környékén kezdenek.

Viszont huge mapon 24 civnél most járok a puskapor feltalálása körül és erõsen begondolkozik a gép kör léptetésnél,pedig erõsen izomgép ketyeg itten. ^.^
nem tom mit csináltál, de azon az oldalon le van írva hova kell másolni, és akkor mindenféle cucc nélkül simán mod-ként elindul... :-)
Botond
Megoldottam,még egy cuccot le kellett hozzá szedni. Indiával ownolok éppen. Több pontom van,mint a második,harmadiknak együtt. :-D
Botond
Itt a 24 szereplõs Föld scenarió. Azt írja load a modként,na ez megvan,utána load scenarióként,de a load a scenario gomb szürke. Alapból i sszürke volt. Ilyenkor mi történik? Nektek is szürke a load a scenario gomb? Csak warlords scenario gomb aktív.
Azóta felvettem mindenkit szóval remélem ma 9 fele akkor ujabb 2 vs 2 veheti kezdetét a feltételek térképügyileg olyanok lesznek amit csak szeretnétek,én bármelyiken szivesen játszom.
Mit nem értesz?Mint kiderülhetett szavaimból nem volt tökéletes az MSN em ebbõl mi nem volt világos?😄😛
MSn t szinten küldd el privibe légyszi😊
Ezt nem értem...ma vett fel egy másik srác minden gond nélkül....akkor esetleg adj te egy cimet
Szoljatok nekem is ha beférek valahová.
Azon vagyok de du 2 óta a köv felirat fogad mikor megkisérlem:cimjegyzéke nem modosithato😄
Szaruman
Asszem én vagyok az állandó partner😊 Engem is vegyetek föl msn-re, címem: [email protected]

Viszont nekem holnap nem jó este, max 9-10 után😞

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Már ha felveszel msn-en,mert én nem tudom a cimed.
Ma már nem megy,de holnap szerintem ok,de még beszélünk holnap msn-en
Nyugodtan sztem 8 tól üthetünk egyet ha minden jól megy😊
Épp tesztelgetünk,készülünk ellenetek....hehehe

Köszi szépen mindenkinek😊Lehet a végén még 3 vs 3 is lesz belõle?😄
KIrály lett a cikk😊
[email protected] nekem is egy állando partnerem..ugyhogy adott is lenne a 2v2
Botond
Bronz az réz amúgy,de a többi stimmel. :-)
Van valami balance vagy esetleg mirror map opció? Civ-et még nem játszottam multiban, de single üzemmódban már igazán veterán vagyok 😊. Én is a nyugodt építkezõs játékot preferálnám a warrior rush helyett. (Msn címem egyébként : seridur kukac gmail . com)
Civ4 multit én is játszanék szívesen valamikor...
Akkor légyszi dobj meg egy cimmel...😊
Angol-Inca szövetséget csinálunk akkor,ha kontinenseken játszunk vagy szigeteken.
Lévén a financial alaptulajdonásgot tartjuk a legtáposabbnak,márpedig mind2 vezetõ azzal kezd,ezen belül az Victoria imperealista Elizabeth meg filozofikus mindkettõ nagyon hasznos,a jó öreg Capac mester az inka oldalról pedig ipari,na egy olyan kell a csodák miatt.
Itt ez tipikusan fejlesztgetõs játékok,az astronomia (galleon) feltalálásaig át se lehet kelni a másik kontinensre ,szoval van idõ 10-15 várossal benépesiteni és csak aztan van háboru.
Van még a Hub és Pangea,na itt ugyan 1 kontinensen vagy az ellenfelekkel,de mivel kicsit messze vannak,ezért van lélegzetvételnyi idõ mondjuk egy Oraclere meg 3-4 városra,de többre már nem.
Az összes többi 3-4 map arról szol hogy az ellenfél ante portas, 10-15 kockára vannak kb a fõvárosok,szóval kezdettõl fogva csihi-puhi,üsd vágd nem apád csõd miatt felesleges aggódni,nincs mibe belerokkanni ha addigra a másikat kiirtja az ember😊
Ez utobbi játékokat azért nem szeretjuk csak annyira,mert félig szerencsejáték.
Tegyük fel nincs se lo se vas se bronz,az ellenfélnek meg vmelyik ott fityeg 1 kockára a fõvárosa mellett.
Innentol kezdve sok esélyed van tudástól/nemtudástól függetlenül😊
Szasztok.
Milyen tipusu multit nyomtok?Olvaslak benneteket régota,Angol-Inca szövetség...stb,általában gondolom 2v2-ben rush-olás megy mi?Semmi nyugi,állando feszültség,folyamatos háboru?
Elég régi civ-es vagyok,néha lehet hogy beszállnék,esetleg valamikor egy jo probajátékra.....az az igazság hogy én kissé kényelmesebb vagyok,elöször szeretem kialakitani a stabil hátországot és gazdaságot,aztán háboruzni,mert utálok belerokkanni a saját háboruimba.
msn-em van természetesen.
Tovább is lehet fejleszteni azt a technologiát máris pontosabb infokat kapsz😊
Amugy meg a városokat nem lerombolni kell hanem elfoglalni és visszaadni az eredeti tulajnak azért is sok zsé jár😊De majd megbeszéljük TS😊
Persze, ha kifejlesztem annyit mond, hogy a kincs valahol észak angliában, bagy európában van, de hiába ütöttem szét az összes várost, egyikben sem volt kincs.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Ezen a problémán sztem tudok segiteni ha magam is belenézek kicsit a küldibe ill annak civilopédiájába és tech-treejébe,van ott kincsvadászat is az tuti😊
PS:Mé nem vagy TS en?😄
Szia a cikk sztem tök cool szóval 1 embernek má tuti tetszik😄😊
De sztem lesz ammég több is.Ami meglepett az csak 2 dolog volt, a teológia feltalálásának idõpontja,ill az oracle felhasználása.
Multizni szoktál néha?
Mert sajnos egyre ritkábbak a magyarok elleni 2 vs 2 õk,és sztem mindenki szivesen látna😊

Végeztem a vikingrs scenaroval, de nem úgy mint várható volt.
A játék célja az lett vola, hogy összeraboljak kb. 50000 aranyat. Mindenféle kincsekre kellett volna vadászni, de nem találtam semmmit. Az elsõ két véros adott 2x200 aranyat, de azután sehol sem kaptam. Az összes várost, az összes falut, és bányát leromboltam, csak az utak maradtak meg, mégis csak kb 20000 aranyat sikerült rabolnom, és vége lett a játéknak conqest victory-val.
Végül semmi nem lett a kincsvadászatból, pedig az érdekelt volna inkáb, csak simán gyalulás volt.<#levele>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

LSSAHPAUL
a nagyfalhoz pár szó. 2 nyilas barbár tört be a játék elején a területemre, egy warriornak kellett volna szembe néznie velük :p Pont mire a város mellé értek felépült a nagy fal a barbárok meg eltüntek... szal nem csak bejönni nem tudnak ,hanem akik bennt vannak azok azonnal megszünnek létezni.. nem kitoloncolódnak hanem megszünnek létezni.

Amiga
Sziasztok! Írtam egy cikket a kiegészítõrõl, itt van:

Warlords

Remélem, tetszeni fog.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Na tegnap este sikerült egy olyat civezni ami olyan 50 bõl 1 szer jön össze és ami visszaadja hosszu idõre az ember játékba vetett hitét az ilyen gamekért mint a tegnapi érdemes multizni😊
Nem véletlen hogy Uwu és én is uj rekorddal 32 ill 36 ezer ponttal zártunk😊
Morfi
Annak viszont örülök hogy sikerült a félreéréseket tisztázni, legalább ez a topic ne legyen olyan mint rengeteg más ahol az emberek egymást szapulják hogy te így te meg úgy és ezt neked meg azt. Ez egy nyugodt játék szerintem...és nincs kivétel 😄

Morfi
2v2-ben szerintem sincs kereskedelem 😊 Mindenki tudja hogy csak õk az ellenfelek és a cél a teljes pusztulás 😄

izé, egy 2v2-ben ahol tudod hogy õ az ellenség és õt kell legyõznöd tuti nem fogsz vele kereskedni mert minek segitenéd... (ergo nekem pl ez nem szimpatikus a multiban 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

LSSAHPAUL
Hát alapból nem kell olyan pályán játszani ahol a szádban van a másik. Akkor már tiszta age of empire a játék, persze van aki ezt szereti.
De egy normális térképen ( nem pangea vagy mi ) ha rossz területed van akkor védekezni kell és nyomni a tudományt. A támadó nagyon sokat szív a háborúval.. hosszú az út mire oda ér a csapat, lehet már el is avul.. ha meg veszit egy egységet neki kb 10 kör mig helyettesíti szemben a védõvel aki akár körönként kiszarik egy egységet.. nem beszélve arról hogy milyen bonuszok vannnak város vagy hegy védekezésnél.. és még van egy igen jelentõs tényezõ : az idõ. már kb 20 egységnél nincs is idõ normálisan belenézni a városokba, szinte gondolkodni nincs idõ hogy mit fejlesz ha még egyáltalán jut pénz a fejlesztésre.

mert a gepfegyveres csak vedekezni tud, nincs attack pontja.
vegulis logikus. egy nehez gepagyuval nem lehet lerohanni az ellenseget. csak beassa magat es vedekezik.

Falabu
Ha se ló se vas nincs akkor kell kereskedni. Lehet neki meg az nincs ami neked van és azmeg neki kéne, meglehet gyõzni õket, hogy cseréljetek😊!

Az miért van hogy a gépfegyveres egységem nemtudja megtámadni az ellenség muskétását, de a cavalry simán osztja neki???

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Bocs ezt egy kicsit félreértettem, azt hittem szó szerint nehezedre esik kezdõkkel játszani.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Egyébként ez totálisan igaz fõleg olyan pályákon ahol az ember 1 kontinensen van az ellenféllel és jó közel.
Most ha se ló se bronz se vas,az ellenfélnek meg igen akkor onnantól kezdve kapáltak,lehet vki bármilyen játékos tulsokmindent ugysem fog tudni csinálni😊
Az elõzõrõl meg annyit hogy azota hálistennek mint kiderült csak félreértettél ennek örülök😊
"
Sziasztok! az MSN cimem [email protected] ha játékot szerveztek és eltudtok viselni 1 ujoncot😊 "
Erre irtam hogy igen persze hogy el tudunk😊
Hát basszus ha ez baj hogy leirtam...No komment.Visszakérdezek hogy az elõzõ beirásod miért kellett?
Mert arra nem volt szükség sztem de mind1.
Most nem az,végigjatszottunk egy csomo multit szóval nem gáz,de amugy ez a kérdés sztem szintiszta kötekedés volt nem más.No de mind1.

Egyébként, az hogy ki a gyõztes 90%-ban azon múlik, hogy milyen kezdõhejre kerül az ember. Nyersanyagok és kaja nélkül semmit sem lehet csinálni.

Pont az ilyen beszólásokra gondoltam az elõbb.
Az elsõ sort mégis miért kellett?

Morfi
Énis, én is, én is akarok multizni vad idegen emberekkel 😄 MAx a multiban vagyok újonc meg hogy mit hogyan merre és mikor 😄 amúgy ha idõm engedi akkor szivesen betársulok én is 1-2 ilyen kellemes véres harcba, csak az a lényeg hogy utánna az ellenfelek ne öljék egymást halálra szavakkal se 😊 Ne legyünk már "buták" 😊

El tudunk viselni bárkit😊
Sõt sztem az lenne a cél hogy minél többen kátsszuk a fórumon ezt a remek játékot és közben jol szorakozzunk akármi is az adott game eredménye éppen.