5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Szaruman
    Deity, duel continents, 260AD: toku elviszi a liberalismot. GG. (1485-ben meg az apollo program, tipikus kőművesszex).
  • lee56
    Na mind1, azért még mindig jobb mintha lenne 3 fokozat a gépeknek, és legnehezebben is viszonylag simán lehetne nyerni, persze ha esélytelen diety-n nyerni, akkor meg mi értelme az is igaz :)
  • Szaruman
    Ja, én azt csináltam most gandival. 600 körül deitin úgy viszik a liberalismot, h csak zörög:)
  • uwu
    Persze van más megoldás.
    Always peace
    De az nagyon gagyi, úgy lehet kultúrális győzelmet csinálni, vagy modern korban spacerace-t.
  • uwu
    Ráadásul nem szokványos mérető sereggel kell mahinálni, nagyon sok idő(min 1 óra/kör) amíg lépsz azzal a 60-80 támadő egységgel (még védők is kellenek) ami a minimum ilyen fokozaton, és így is alig engedheted meg magadnak, hogy 1-2 csatát bebukjál.
  • uwu
    Jó lenne ha rendes játékmenettel lehetne nyerni deity-n, de azzal van bajom, hogy ha ilyen szinten akarsz játszani akkor egy játék több hónapig is eltart, és egyáltalán nem élvezetes, ikáb munka jellege van a sok load/save miatt.
    Rendesen adminisztrálni kell, melyik mentést miért csináltad, mi lett melőle, milyen következményei vannak, mit változtat a random-ban, ha másba kezdesz visszatöltés, újabb kombinációk, töltögetés még...szóval szar hogy így kell deity-n játszani, ezért nincs is hozzá kedvem.
  • lee56
    Hát én nemtudom, szerintem jó hogy van olyan fokozat, ahol még kihívás a játék, még akkoris ha dietyn már nagyon könnyü a gépnek, az embernek meg szinte lehetetlen :)
  • uwu
    Egy peccsel ezelőtt (már lassan fél éve) levertem a gépeket deity-n, most meg emperoron 20 kört bírok ki élve... Bár ha bevetettem volna load/save csodafegyvert biztos elvergődök egy darabig.
    Ha ezt "megjavítják" inkáb csak multizok. Idegesít ha egy játékot nem tudok a leg nehezebb fokozaton játszani.
  • lee56
    hehe, az gáz, de lehet hogy még jobban is jártál igy, utolsó játszmám immortálon csunya véget ért 1400 körül, már épp kezdtem megerősödni, aztán hadatüzent 2 nép pff, utánna még vergődtem egy keveset (cavalary + granadier + riflemenek vs spearman + longbowman + war elefant) aztán feladtam :)
  • Wlakos
    :D
  • uwu
    Fél éve nem játszottam AI ellen, gondoltam nyomok egyet emperoron mentés nélkül, erre az őskorban kiírtottak a barbárok vastagon borították be a térképet esélyem se volt.
    Mi lesz ha ezt még "megjavítják" ???
  • Sanko
    http://www.sg.hu/cikkek/51346/jon_a_civilization_masodik_kiegeszitoje
  • donatus13
    DE jo lenne ha már a magyarokat is beleraknák a játékba
  • lee56
    Engem inkább jobban izgat a 10 uj nép, uj egységek és épületek csodák, bővitett kémkedési lehetőségek, katasztrófák, meg az átdolgozott grafikára is kiváncsi vagyok, de ez valahol a legutolsó szempont egy ilyen játéknál (eljátszogatnék én a civ1-el is ha menne :D)
  • Szaruman
    Érdekesen hangzik. 1 dolog, amin mosolygok: erősítik az AI-t. Hm, talán még jobban fog csalni?
  • lee56
    hó hó hó jön az új kiegészítő, ha minden jól megy júliusban, ollé :)
  • Carmang
    Hmm... olvasom a topic-ot, jó dolgok vannak benne, kár hogy a régi linkek már nem működnek.
  • AC2
    Töröld és töltsd fel újra vagy nevezd át és ugyanez.
  • uwu
    valami gáz van nem tudom visszavarázsolni
  • lee56
    üdv névtelen, illetve névképtelen uwu :)
  • Szaruman
    Csak a kép tünt el:)
  • uwu
    lol eltünt a nevem...
  • uwu
    A leg egyszerűbb, ha rágyúrsz a katonáskodásra, és elfoglalod az összes várost. Mellesleg nehezebb fokozaton nem is lehet másképp...
    De ha visszaolvasol a fórumba, jópár játékmenetet leírtak már.
    A filozófikus, vagy financiális taktika is sikerülhet közepes fokozaton.
  • Carmang
    Szevasztok.
    Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol hasznos tippek vannak, hogyan lehet alázni az AI-t? Tudom Google a barátom, de nekem olyan kell (a kismillió közül) ami már bevált.
    Vagy ti tudnátok néhány tippet ide pötyögni?
    Már kezdem megelégelni, hogy a saját intelligenciámból csak Score alapján nyerek közepes fokozato(ko)n.(vagyis... a múlt héten, hogy-hogynem sikerült a Space Race-t megnyerni 2047-ben)

Kösz.
  • hooah
    Valaki játszott már a Warlords alatt valamejyik moddal? Mert nekem mindegyik csak betölt de a játék semmit sem változik pedig a megfelelő patc is fent van. Hogy lehetséges ez?
  • hooah
    Hali a Warlordshoz a magyarosítaás letölthető a civhu.uw.hu oldalról.
  • donatus13
    hello
    légyszi küldje el valaki a walrordshoz a maygaritást a félkészt vagy ami
    éppen a legujjabb
    [email protected]
    kösszii
  • ollie
    Gondolom nem jó a driver, majd később jobb lesz, ha az nvidia összeszedi magát.
  • robotnyk
    reinstall xp.
  • RemX
    Szasztok srácok!

Vista alatt próbálta valaki? Csak mert XP alatt tökéletesen ment de Vista alatt nagyon szaggat a játék...

Athlon64 3700+, Geforce 6600GT, 1 giga ram stb...

Valakinek ötlete?
  • Random work
    A betegség probléma megoldódott visszafogom a teljeszkedést és akkor nincs gáz. Szabályozom a városokat és így talán nem lesz gond csak mindig figyelni kell.

• lee56
    Hja ez a legjobb megoldás az tuti :))
  • lee56
    A bategségekre a legjobb gyógyszer ha minél több olyan "nyersanyagot" szerzel (saját területen vagy kereskedéssel) amik adnak + health-et, és vannak épületek, amik ezeket fokozzák (pl granary, harbour, grocer, stb...). Aztán még sok lehetőség van a + ok növelésére, de ezek már a modern kor felé vannak (medicine-el korházak épitése, genetika +3 health-et ad minden városodba, future tech minden szintje növeli +1 -el) és ott van az enviromentalizmus civic is ami +6 minden városba. Az épületek miatti szennyezést meg megszünteti a recycling canter, szal szép nagy városokat lehet növeszteni idővel :)

Diplomáciában is bizonyos fejlesztésekhez kötött néhány lehetőség (pl térképeket csak a paper felfedezése után tudsz cserélni, ugyanigy valamilyen kutatás kell ahhoz is, hogy védelmi szerződést köthess (nem akarok hülyeséget mondani pontosan nem tudom mi kell hozzá, nézz utánna), ezen kívül nagyon fontos az adott országgal való viszonyod, akik utálnak nyilván nem fognak veled szövetkezni, védelmi szerződéshez elég jó viszony kell általában...

Dehogynem te is tudod kérni a gépet, hogy üzenjen hadat másik gépenk, szakitsa meg vele a kereskedelmet, sőt arra is hogy vegye fel a vallásod vagy változtasson kormányán, más kérdés hogy abban az esetben ha a gép nagyon ellenséges, vagy erősebb nálad, ezek felejtősek :)
  • uwu
    Meg kell hódítani a világot, akkor tied lesz az összes egészséget adó nyersanyag (búza,tehén,hal,ilyesmi), és nem rohadnak többé a városaid.
    Egyébként ez nem nagy gond, kajával meg lehet oldani, csak nem lesz hatékony a város, mert pénz és kalapács helyett kajára kell reknod a termelést, és meg kell élégedned a város jelenlegi méretével.
    Egyébként az AI-k alattomos férgek nem érdemes velük szövetkezni, úgyse segítenek soha, jobb ha kiírtod az összeset.
  • Random work
    Az volt a baja a patch-nek szerintem, hogy nagyon egyedi helyre telepítettem. Miután újraraktam és csak kicsit módosítottam a telepítési útvonalon azonnal megtalálta.

Új problémám van.
    Egyjátékosban a következő beállításokkal játszok: pangea, no time victory, agresive AI, prince fokozat, no tech trade, no barbar és 12 AI ellen nyomom.
    Az egész kezd jól menni, de egy idő után mindig elkezdenek lepusztulni a városaim. Betegek lesznek a lakosaim és azt írja, hogy egyrészt kevés a hely másrészt meg az épületek miatt.
    Milyen módon lehet ezt elkerülni? Hiába épül vízvezeték, kikötő vagy egyéb. Néha ok az őserdő is, de általában nem csak az a befolyásoló.

Minden játéknál előjön ez a gond és nem tudom mi lehet a megoldás.

A másik kérdés, hogy hogy lehet diplomáciailag megoldani, hogy kölcsönös védelmi szerződés kössek? Vagy segítséget hívjak háborúhoz? Nekem általában nem enged semmit a gép meg állandóan be akar rángatni háborúba vagy, hogy szakítsam meg a kapcsolataim valakivel tőlük meg viszont ezt nem tudom kérni.
  • lee56
    de, rakd fel a legujabb patch-t és ne krekkeld :)
  • Razak
    Hellosztok! Nekem a következő a problémám:

Miért van az, hogy amikor elkezdtem most játszani a játékkal akkor kb pár kör után azt írja ki, hogy valamelyik nép nyert "Time Victory" Alig megy kb 10 kört a játék és mindig így van vége hivatalosan. Nem tudod mit tehetnék ez ellen? 3600-ig jutok el Krisztus előtt.
    Mit állíthattam el? 1.52-es verzió van és majd felrakom nem sokára az újabbat. Addig valamilyen tipp nincsen?
  • Botond #4185
    Ráraktad a kieget is? Akkor az már patchelt, a kieget patcheld fel.
  • Random_
    Nos van egy gondom.
    Nem megy fel a legújabb patch. A civ-et kértem, hogy keressen frissítést és el is kezdte leszedni az 1.61-et és mikor telepíteni kellett volna kiírta, hogy nem talál civ4-et a gépen.
  • Botond #4183
    Pedig eléggé gyökeresen megváltozott a 2-3 óta, és szerintem előnyére.