5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Wasse 1 #4102 Sziasztok!Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.Megkaptam ezt a játékot másoltan.De amikor crackelem ezt írja ki amikor elszeretném índitani a játékot:Az eljárás belépési pontja (_BinkShouldSkip@4)nem található a DLL-ben (binkw32.dll).
Mi lehet a baj?A segítséget előre is köszönöm. :) -
lee56 #4101 Hát igen, de tökmind1 milyen cuccod (ló, bárány, banán, aluminium...stb...stb...stb...) van a városaid hatáskörén kivül, a lényeg, hogy a kulturális határaidon belül legyen. Mindent ki tudsz használni, ami még a kulturádban van, az már csak részlet kérdés, hogy a városod nem tud dolgozni rajta, ha ráépitetted workerrel amit rá kő :), és az utakon eljut a városaidba. Persze sokkal jobb, ha ugy hozod ki, hogy a városaid minél jobban kihasználják ezeket, mert mindegyik ad valamilyen bónuszt (extra produkció/kaja/pénzZz, esetleg mindezt egyszerre
), ha a városod nem éri el, nem kapod meg a bónuszokat.
A város határok: bár már leirtam neked egyszer, és ugytünik rájöttél, de a biztonság kedvéért megkapod megint :), képzelj el egy 25 kis négyzetből álló táblát (5x5-ös mező), aminek a közepén csücsül a városod, és le van tiltva a tábla négy sarka, szal egy város hatásköre amit aktivan meg tud müvelni 20 darab négyzetecske, már ha magát a város-központot nem számitjuk, azért az is hoz valamennyit.
-
Yossi #4100 ez az eszakra, keletre, delre, nyugatra ket ket negyzet (kiveve az atlokat) csak a varos kaja/kalapacs ellatasara vonatkoznak. az itt termelt kaja/kalapacs gyarapitja csak a varost.
ha lo, arany, vas, aluminium, banan, stb. kell, akkor az akarmennyire lehet a varosoktol. lenyeg, hogy megmuveld es uttal kosd be a legkozelebbi varosba. a tobbi varosba meg eljut ugy, amin csatlakozik (ut, folyo, tenger) -
Jah SDI ay atom elleni védelem. CyrSyS próbáld ki a pangeát, ott csak egy nagy szárazföld van, tengerrel körülvéve.
Más: milyen hülyeség, hogy a vazallusomtól nem tudok technológiát követelni. Kár volt Capituláltatnom, jobban jártam volna, ha technológiát kérek a békért.
Azt hittem, miután kapitulált a kis mocsok majd lenyúlhatom a 4-5 technológiáját. Hát nem :((((
-
a vassal state hűberes államot jelent, így tényleg erősebb kötelék, mint egy sima megnemtámadási szerződés :)
az ICBM shot down üzenet szerintem azt jelenti, hogy az adott ellenfél megépítette azt a wondert (most nem jut eszembe a neve, talán SDI?), ami 75% esélyt ad arra, hogy kilövi a rakétát még becsapódás előtt. ezt amennyire tudom, nem lehet hatástalaníta, szóval pech... -
CyrSyS #4097 Tegnap igen modern háborút vívtam. Warlords szinten igaz, de még tanulom a játékot. Már nagyon sok mindenre rájöttem ami meg is látszik mert 4 ellenfelem volt és senki nem mert velem packázni. ! ellenfélből 3-an vassal state-et kötöttek velem, bár nem egészen jöttem rá hogy az mi, de erősebb mint a defensive pact szerintem. Tehát 3 friendly és 1 cautious kedélyállapotú ellenfeleim voltak a XIX. századra. Volt mindenenem ami kell. Gondoltam valakit jól hátbavágok 1-2 atommal. kezdtem a leggyengébbel. Kapitulált a végén. Majd jött a következő. Na ott vettem olyan észre hogy nem dobta le az atomot ----> ICBM shot down. Ez mi? Bomb Shelder csinálja ezt vajon? Ez az atomtámadás ellen is véd ez? :D
Nem..... igen....... az ellen nem vééééd :D
No tehát volt hogy 2 atomot nem tudtam ugyanarra a városra ledobni egyás után. Hogy tudom kiikatatni az atom védelmét?
Más jellegű kérdésem:
Ti engedélyezni szoktátok a Technology cserét is?
No meg lehet hogy nem mondok újat de amit korábban kérdeztem a dolgozó rétegekről, hogy hány négyzet egy város dolgozó körzete meg stb... arra a kérdésre magam kaptam meg igazán a választ. Még hozzá arról van szó hogy a várostól minden oldalon ha egyes négyzeteket más Impassable négyzet nem fedi, akkor a központtól 2-2 négyzet távolság a max mukaerőt befogadó terjedelme a városnak. Igen ám,de tegyük fel hogy adott 1 nagy város és mondjuk a határvonala elég jól van már terjedve. A várostól mondjuk 5. négyzeten van ló. Ott ugye a fentiek szerint nem tud dolgozni az adott város. Csak akkor ha a paciktól olyan távolságra teszek le egy új várost amely beleesik a pacik munkaterületébe. Tehát oda tudok kört tenni így konyhanyelven. No de rájöttem hogy felesleges új város.
Szabály: ami a városok határán belül van az az enyém. Tettem a pacikra Pasturet és lám tudtam lovas egységeket gyártani. Pedig ott nem dolgoztak, csak összekötöttem úttal a várost és a Pasturet. Ez tök jó :D
Tudnátok egy olyan pálya konfigot mondani ami szárazföld és sok és változatosak az erőforások. A Great plains-en kívül. Én most terrán játszom Standard erőforások. Ez nagyon jó lenne de van sok víz annak ellenére hogy a Sea: Low-on van.
köszike a válaszokat és boldog ünnepeket a kedves fórumozóknak a és játékosoknak. -
JLH Fans #4096 Áhh Hannibál havercsávó,az elején pl egy csicska technológiáért beszállt a törökök elleni háborúba ami egy darabig jól jött,azért fogadtam el gyakorlatilag a vazallusságát,hogy megmentsem a spanyoltól akivel háboruban állt.Mostanra kb +10-12 es lehet a viszony:)
Remélem amugy ma este még nekünk is sikerül visszavágni a tegnap elszenvedett ritka vereségünkért majd multiban:)
-
JLH Fans #4095 A helyzet közben tovább fokozodott ugymond,már 1400 van,a kutatás 750 immár 60% on és rohamosan növekszik körönként majd 50 et.
Azért a mellettem levő Szaladin nem lesz egyszerű,majdnem 20 városa van,és 1400 ban ARTILLERY vel nyomul
A spanyol fronton közben az előrenyomulás sebességét gyakorlatilag csak az korlátozza,hogy nem érnek oda a lemarado knightok az elfoglalt városokba hogy benne tudjam helyőrségként hagyni őket
Lehet,hogy kivételesen diplomaciai győzelemre megyek,bár vérmérsékletemet ismerve nem tudom hogy fogom megállni,hogy ne irtsam ki addig Mansa Mussát és Rooseveltet is,ami elég sztem a conquesthez. -
uwu #4094 Egyébként innen már biztos a győzelem. -
uwu #4093 Vigyázz, mert aki felajánlja a vazzallusságot, az vissza is tudja mondani, az nem olyen mint a kapituláció. Az ilyen népet nem szabad úgy kizsigerelni üzletileg, mint a porba fetrengő kegyelemért esedező, az életükért hálás népeket. -
JLH Fans #4092 No egy kis helyzetjelentés az immortal fokozaton jatszott gamemből,főleg ha már ugysem ir ide senki.
Ugye ott hagytam abba,hogy miutan az inkákat kiirtottam és a törökök behodoltak birodalmuk majdnem teljes megsemmisitése után,AD 1000 környékén pedig a mocsok Péter hadat üzent,és szörnyű védelmi háboru vette kezdetét,ám a néhany Great General kitartott,és szép lassan a kezdeti nehézségek után sikerült felülkerekedni,16 városából 8 at elfoglaltam,s ezután meglepően korán Péter is a vazallusom lett
,de a meglepi még csak ezután következett...
Éppen gondolkodtam Hannibálnak vagy SZaladinnak menjek neki majd a cavalry kifejlesztése után (végül Szaladin mellett döntöttem) fogta magát Hannibál és egyszer csak beszélni akart velem,és ingyen és bérmentve magától felajánlotta hogy a vazallusom lesz
Majdnem falnak mentem a meglepetéstől ilyet eddig a gép vhogy nem nagyon szokott:)
AD 1300 van, mostanra lett csak meg a cavalry,de legalább a csődhelyzet megszűnőben van:
immár 50% on fejlesztek 500 felett,pénz pedig bőven van a kincstárban,lassan 2000 arany.
Amugy iszonyu jók tényleg ezek a Generalok,ugyan csak 6db van belőle most upgradeltem őket cavalryvá ingyen,és kb 150 expjük van átlagosan,fentvan rajtuk minden elképzelhető promó,a 6 csillag,a menetközben valo gyogyulás,a blitz hogy körönként 2X támadjanak,a kommandó,hogy az ellenség utjait is ugyanugy használhassák mintha saját területen lennék,a vezetés,hogy 2X gyorsabban kapjak az exp t,és kinomban már lassan minden tipusu unit ellen felteszem rájuk a +25% ot mert elfogynak lassan a promok
Nem hiszem,hogy tul sok spanyol egység fog tudni ellenállni nekik,ugyanis közben mégis Izzy lesz az akit megeszek reggelire,ugyanis hadat mert üzenni szegény vazallusomnak Hannibál a kaninálnak:)
Jah és a gépek nemrég meglévő 9-10 technoligia előnye lassan a felére olvadt.
Nem akarom elkiabálni,de innen már sztem csak én cseszhetem el a dominationt.
-
JLH Fans #4091 Emlékszem arra a gamere én is bennevoltam 
Kapott is érte a warrior vagy 10 exp t helyből
Mellesleg visszatértem BP ről,ugyhogy reszkessenek ismét az oroszok ma aztán a többiek:) -
uwu #4090 Kb. olyan, mint amikor egy alap warriorral agyonvertem egy halálra promózott impit. -
lee56 #4089 12 macemannal nem tudtál kiütni egyetlen gránátost
, ez statisztikailag szinte lehetetlen, vagy iszonyat nagy pechh
-
uwu #4088 AKURVAÉDESANNYÁTAMÁZLISTÁKNAK
Azért ez már durva, hogy ennyire a szerencsén múljon.
Játszottam egy kontinensest multiba (1kontinens/player)
Az egyik nagyon elhúzott technológiába, és csak ketten maradtunk.
Gondoltam jól megmutatom neki, bepkolram 12 buzogányost a galleonokba, és partraraktam egy város mellett amibe egy buzogányos állt.
A következő körre gránátos lett belőle, meg volt 60%-os védelme, megtámagtam, és vesztettem, nem sikerült lerombolni.
Azért egy kicsit megnyugodtam, mikor az ürge kilépett, mivel ment még 6 buzogánsyos 6 trbuchettel a másik nagy tengerperti város alá. -
Bull #4087 Én Izabellát utálom a legjobban,a nyomorult budhizmus miatt amit az esetek nagy részében ö visz el,állandoan erölködik és ha egy kicsit is gyengébb vagy nála azonnal támad,akár 2 db ijjásszal is a nyomorult sunyi szemét minden egyéb ok nélkül is.Montezumárol legalább mindenki tudja hogy egy psziohopata állat,az legalább nem okoz meglepetést. -
lee56 #4086 a kis francia louise is egy cigány ha már itt tartunk, most jutott eszembe :D -
Igaz:) -
uwu #4084 Shakáról se feledkezzetek el, az is psziho, volt hogy 3x üzent hadat egy játékban, többször csak azért nem mert kiírtottam a zulukat. -
lee56 #4083 \o/ -
Monty és Alex a legdurvábbak. Péter, Mao a második (3-4.) a f*sszopók sorában. Izzy is egy ribanc, utálom is rendesen:)
Dzsingisz nálam ritkán van, róla nem tudok nyilatkozni. -
JLH Fans #4081 Jah:)
Alex,Dzsingisz Kán meg Péter talán a 3 legdurvábban sunyi vezető:) -
lee56 #4080 hehe, ebben van valami, hülye alexxel egyik sokkal korábbi játékomban, rohadtjó viszonyom volt, felvette a vallásom is, 10+ felett volt, aztán egy szép napon (évben) hadatüzent és kipakolt a szigetemre sok-sok katonát, szemét :)
Akkor az a beállítás hogy random personalities, az pont erre vonatkozna? -
Nem, a mai politika nincs beleépítve (szerencsére). A vezetőknek van egyénisége, pl tokugava antiszoc, monty/alex mindenkinek hadatüzen, Izzy meg mindenkire ráerölteti a buddhizmust... -
lee56 #4078 jó nehézségi szinttől is függ, gondolom immortalon nemnagyon fognak barátkozni a mocsok sunyi csaló gépek -
lee56 #4077 Gondolom valamilyen szinten függ a kulturális különbségektől is, arabok is ritkán kedvesek az amcsikkal :) -
Az gandi. Próbálj meg katitól vagy a mansától vmit freebe. hacsepsut is odaad mindent amúgy. -
lee56 #4075 Azért összejöhet legalább egy barát aki segit a bajban, najó nem fog segiteni háboruban, de ha nagyon jóba lesztek és békeidő van, lehet köthettek def. pactot. Vagy azt próbáltad már, hogy kérsz technlógiát, egész meglepő, hogy ha nagyon jóban van veled egy gép, kérhetsz pénzt, technot, meg resourszot is a semmiért (még a két szép szemed sem kell
). Nekem mostani gamémban, pl ghandival mióta megismerkedtünk csak +volt szinte (civikek miatt +7, meg a kereskedelemtől is volt vagy +4, +még sok plusz
), free religonnál meg eltünt az a kis minusz is, és vagy 4x ajánlott def pactot.
-
JLH Fans #4074 Sorry a pozitivat véletlen 2X irtam és itt ugye nem lehet hsz-ást javítani
-
JLH Fans #4073 Szövetséges?Ugyan mi fejében?A 2 szép szememért?:)
Örülök,hogy nem utál mindenki mint a szart,hanem nagyjából sikerült a cautious viszonyt fenntartani,a többfrontos háború végzetes lehetne,jó viszonyom meg hiába lenne bárkivel is,ugyse segitene háboruban.
Ami a legnagyobb baj,hogy az Education nevű tech,ami kb 850 re meglett,és ezt még általában mindenkivel el szoktam tudni cserélni és odadnak érte ilyeneket mint Music,Gunpowder,Banking,Chemistry meg Gulilds,szóval 850 re minden egyes gépnek már megvolt:D
Igy minden technologiat saját magamnak kell külön-külön fejleszteni,szóval....
Hát igen Emperoron simán aláztam techbe a gépet,a legjobbak előtt is vezettem 1-2 vel,most meg...
Hát én azért bizom benne,hogyha vhogy sikerül kigolyóznom Péter elvtársat is,akkor a kb 25 városom már elég kell legyen vmire.
Ami negativ,hogy 1 várost szinte biztos bukok,mert teljességgel felkészültetlen vagyok a háborúra,ami pozitiv,hogy a prodictionom azért 2X akkora lehet az ellenfélhez képest,szóval előbb-utóbb át fogok tudni menni támadásba,és az viszont pozitiv hogy ő üzent hadat,hiszen igy 50 kör múlva se lesz gond a háborús elégedetlenséggel.:) -
lee56 #4072 Hát igen, ez a nehéz fokozat kemény próbája, mit kezdesz a géppel, ha már technikailag elhúztak, hiába lehetsz katonailag jobb, előbb-utóbb kinyirnak, főleg ha nincs szövetségesed. No azért nem szeretném elvenni a kedved, de tényleg szükséged lesz arra a jó szerencsére amit kivántunk neked
-
lee56 #4071 Hé, miaz hogy ezen felül, én már kivántam neki, vakegér
-
JLH Fans #4070 Ehh hülye gép nem akartam még elküldeni a hozzászólást 
Szóval vészterhes idők járnak a galaxis...pardon birodalomban.
Nem elég,hogy se pénz,se fejlesztés még mindig,a helyzet javitása érdekében bejelentett JLH-csomagnak már a hirére is fellázadtak az emberek:
,szóval vissza kellett vonatni:)
Ami a lényeg:a kutatás éppenhogy 100,és bizony AD 1000 van,a jobb gépek ennek 4-5ösét kutaják,és már mindenki 5-6 technológiával elhúzott.
Éppenhogy befejeződött a hitetlenek elleni háború,pihenésre nem lesz idő,mert még ugyanabban a körben az ördöggel cimboráló aljas Péter cár és birodalma nekünk esett...
Nem lesz egyszerű móka,ugyanis 10-15 catapultunk hősi halált halt az előző háborúban,szóval a sereg 5great generalból (knightok már hálistennek) áll,nameg 15 lepukkant immortalból,és a deficites államkincstár mellett 1nek sincs pénz az upgradejére.
Az ellen ellenben :)elég szépen el van látva mind knightokkal mind muskétásokkal.
SZóval a köv 100-150 évben meg kell ismerkedni a keserves védekezéssel,de egy biztos,fog még Péter is előttem térdelni vazalusságért könyörögve,de ő nem kap kegyelmet majd
-
JLH Fans #4069 Thx,szükségem lesz rá:)
VÉgülis népem megkegyelmezett nekik,és miután porig aláztuk a birodalmukat,nem irtottuk ki őket teljesen,hanem megengedtem hogy a rabszolgáim (vazallusaim)legyenek -
Én pedig ezen felül még jó egészséget is kívánok :) -
lee56 #4067 frankó, akkor sok sikert a "hitetlenek" legyőzéséhez
, ég áldja a birodalmad, és jó egésséget még legalább 1000évig ;)
-
JLH Fans #4066 Bocsánat nem 820 hanem 720 ban vitték el a liberalizmust.
Deityn jatszva sztem BC ben lenne liberalizmusuk a gépeknek és 1000 ben tank,igy remélem csak 1500 ban lesz:) -
JLH Fans #4065 Igen:)
Természetesen annak:)
Azota kicsit folytattam ám,és történtek érdekes dolgok:)
Nem birtam megvárni a guildset,tul sok idő lett volna még....
A gépek 10 kör alatt a technologiai egálból ugyanis 4-5 technologiával elhuztak nagyon durva....
Szaladin 820!!!!ban elvitte a liberalizmust,emperoron ugy 1200 felévinnék el,,én szoktam elvinni ugy 1100 körül ott.
Szóval nekimentem azt irt sereggel a tereknek,és a 24 es Istambul ugy elesett hogy öröm volt nézni:)
Miután 5 catapult megszorta,utána a generalok 80% körüli eséllyel ütötték má a macemant is
Szóval,a török birodalmat lehet immortalokkal fogom elfoglalni:D
Én is tudnek macemant már egy ideje,de nem éri meg
Az immortal annyira olcsó,hogy már vagy 25-30 db van belőle,és meg se kottyan ha elvesztek mondjuk 5öt,1,vagy max 2 kör alatt pótolom:D
-
lee56 #4064 hmm, a képet nem tudtam linkelni (asszondja a képfeltöltés.hu-ról nem lehet, hát akkor honnan lehet
, kérdem én mint aki még nem töltött fel képet sehova freemail-en kivül, de onnan meg nem lehet hivatkozni, namind1), akkor leirom:
A játék mostanában ilyen hibaüzivel zárul be, viszont csak akkor amikor kilépek, rendesen exittel a gaméból :
Alkalmazáshiba : A "0x01a2787c" cimen található utasitás a "0x000000" memóriacimre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a köv. müvelet: read" A program befejezéséhez kattitson az OK gomra.
Annyira nem zavar mivel a játékot nem befolyásolja, viszont érdekelne miért csinálja eztet, csak utóbbi pár hét óta csinálja, talán a warlordos patch óta, de szerintem inkább utánna valamikor, szal nemhinném hogy a patch miatt. -
lee56 #4063 hehe
, nagyon szép kis-regényt írtál, gratula 
egy apróbb hibát azért kiemelnék belőle:
"...nem rettentek meg a hitetlen törökök longbowmanjeitől..."
A törököknél is menő az iszlám vallás : "A lakosság 98%-a iszlám vallású. Legtöbbjük a vallás szunnita ágához tartoznak, de jelentős az alevi (síita) muszlimok száma is." <wikipédia>
Bár ha csak apoénnak szántad a hitetlent akkor vedd ugy hogy meg-se szólaltam