400
-
cue #78 1- amennyiben ennyire egyszerű egy OSX szintű oprendszert fejleszteni, ugyan mi a lótojást pöcsölnek a redmondiak a longhornnal?
2- kicsit nézz utána, hogy mit kapsz egy 50.000,-Ftos párduc megvásárlásával... nekem önmagában az iLife megérne ennyit, de hát nem kell fizetni érte, mert jár a géphez.
Azért napi 8 óra pcn töltött munka közben nagyon (!) sok, csak az OSXben használt feature hiányzik ám! A wordöt meg a powerpointot odaadnám egy dock+exposé párosért! :)
-
mechorg #77 Nemtom, itt most össze-vissza megy a vita...
Én nem tudom hogy mi a rossz az x86-ban, de az biztos hogy nem csak Win vs MacOSben lehet gondolkodni, van más oprendszer is...
Ha egyszer teljesítmányben nincs különbség, akkor az oprendszer számít, amiből meg lehet válogatni... valamennyire. Vagy tévedek? Innentől meg a számítógép tulajdonosa dönti el a milyenséget... -
Laci #76 Ja de ettől a pécé még nem lesz jó platform... -
Laci #75 Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe hogy akkor most pl. Hitlert vagy Sztálint is el kéne ismerni vajon? Valamiben ők is "szakértők" voltak. Ha csak ez alapján nézzük a dolgokat úgy tűnik mintha buta lenne az is aki mondjuk őket fikázza... -
archkoven #74 Elismerni azt ha valaki valamiben nagyon jó -ne adj isten a legjobb- az nem seggnyalás hanem valamiféle tisztelet (és ennek semmi köze a szeretethez vagy szimpátiához), márpedig Bill Gates a pénzcsinálásban nyilvánvalóan az egyik legjobb a világon. Ez nem pusztán gátlástalanság meg rámenősség kérdése, ugyanis sok gátlástalan és rámenős ember van világon, mégsem viszik semmire anyagi értelemben, bárhogy is igyekeznek.
Valakit nem elismerni abban amiben tényleg jó butaság, bár sokakat nyilván csak az irígység vagy a nagyképűség vezet.
Szóval Bill Gatest hülyének tartani szerintem a szerénytelenség olyan foka amit már kezelni kellene.
Egyébként meg szarok az IKEA-ra... -
#73 Van egy magyar mac-es portál: www.beszeljukmac.com
mostanában oda is szoktam irogatni. Hát ha ellátogattok oda, bizony a hardware és a szoftver fórum szekciókban is rengeteget lehet olvasni a legkülönfélébb mac-es hibákról!!! Azért ez durva egy kétszeres háromoszoros pc-s árú platform esetében.
Amúgy meg Steve Jobs legalább akkora "csibész" mint Bill Gates.
És miért? MACOSX DARWIN PROJECT ugye az egész oprendszer UNIX vagyis FREEBSD alapokkal rendelkezik, amit a világon sokezer lelkes programozó fejleszt INGYEN a szabadidejében, hoppá! Az apple ráhúzott egy opengl-es grafikus és fejlesztői felületet és kész a Macosx!! Mennyi egy MacosX 40-50eFT? Hát nem nagy üzlet? Bevonták a nyílt forráskódú közösség ingyenes munkáját, ők pedig kaszálnak ezerrel, erről ennyit pont. -
Laci #72 Na Amiga Rulez Forever mindenkinek emberek, szépjónapot!:))
Látom miondig elérkezünk a topikokban a "tárgyhoz" én meg csak most veszem észre hogy pl. ez a topik is már csak az én hathatós "segítségemmel" is közeledik a botrány felé, de vessünk egy pillantást az "Örök vita" kifejezésre és így már mindjárt felmentve érzem magam, mint egyik vitaelőidéző.
De ha már megint elérkezünk (az úgyis legjobb:) Amigához, akkor már a pécéről tényleg értelmetlen szót ejteni, mert az Apple-Amiga-stb. tartományból az elvileg úgyis lemorzsolódik. Nem akartam én sem a nyugalmat megzavarni, de érdekes hogy az informatika egyik oldala kezd átmenni egy szűkebb réteg kezébe, akik fanatizmusból is fenntartanak akármit a többség viszont egyre gyengébb dolgokat kell hogy használjon... Mi lesz még ebből? -
Nagy vagy, bár egy kicsit szélsőségesen fogalmazod meg a véleményed;) -
#70 Bocsesz ez természetesen macjuzernek ment.
Mint látod te még egy konszolidált problémával találkoztál! -
#68 Én meg most voltam szemésznél, éppen indultam amikor a doki megkérdezett hogy hova sietek. Mondom neki hogy nekem úgy tűnik mintha végeztünk volna. Erre ő mondja hogy nem mert még nyomtatunk. Nézek a gépre meg anyomtatóra, semmi!
Erre ő elmagyarázta, hogy mivel az eü program dosos nem tudják közvetlenül használni a nyomtatót, hanem win alol kell futtatni a progit, ami átküldi a winnek az anyagot és utána már kézbe is lehet venni a papírt. Erre én megkérdem, nincs aki átírja win alá a progit. Ő megrántotta a válát és kijelentette hogy ő biztosan nem fogja, még néhány szót elejtett a saját anyagi illetve az egészségügy siralmas helyzetéről, mire a nyomtató felzúgott és már kézbe is vehettük a még meleg papirost.
Szal eü helyzet + pc = pokol. -
#67 Na ehhez a szeret nem szeret vitához én még azért hozzászólanék.
Ahhoz hogy egy rendszert megszeressen az ember idő kell. Billi gyerek viszont erre nem igazán ad időt az embereknek, na meg a pc-s "szabványok" (höhö;))) sem. Ha az amiga az élet nagy szerelme, akkor a mac egy jó feleség, a pc meg egy kurva. Bocsesz, csak azért írom mert a júzert rákényszerítik hogy úgy használja, váltogassa a hardvert, oprendszert mint más a barátnőit.
Speciel én monogám természet vagyok, igaz ez mostanában nem divat.
arc hkóven!
Az utóbbi időben felmerült még egy ipse, mint aki a leggazdagabb és ezért egyesek számára segnyalásra megérett. Az ikea tulajára gondolok. Jól érzem, hogy te főleg ehhez a hálózathoz tartozó bútorbótokból rendezted be a lakásod? -
Sityi #66 "nekem (mint betegnek) kellett ma megcsinálnom a rendelőben egy win98-at, mert simán kékhalállal indult..."
LOOOOOOOOOOL!!!! Ez nagyon tetszett!!!!! :))))) -
Sityi #65 Én neveztem Gates-et "informatikai segédmunkásnak", engem terhel a felelősség emiatt az elnevezés miatt. Amúgy csak viccenk szántam. -
macuser #64 nem tudom, nekem nincs felsőbbrend?ségi komplexusom amiatt mert mac-et használok, de a pc-mel azért sokkal többet szenvedek napi használat során.
a mac talán nem igényel akkora nem-felhasználói tapasztalatot
mindenesetre elszomorító, és ehhez kapcsolódik hogy a magyar egészségügyben az informatika olyan szinten elhanyagolt, hogy nekem (mint betegnek) kellett ma megcsinálnom a rendelőben egy win98-at, mert simán kékhalállal indult... -
dez #63 Ezt nem tudom megjegyzés nélkül hagyni. Gates inkább üzletember, mint számtech-es. És azért a világ leggazdagabb embere, mert erre hajtott, ez volt neki a legfontosabb (meg a hatalom egy sajátos formája). A PC csak egy eszköz volt a számára. Sosem törekedett rá, hogy valami igazán jót csináljon, csak megragadta az adódó lehetőségeket. -
dez #62 Na, én nem szállok be ebbe a vitába, el sem olvasom, csak 1-2 megjegyzés. Azt gondolom, hogy:
- aki vad, anyai módon védelmezi a Windows+PC-t, annak valami érdeke fűződik ehhez (esetleg egy reflex-Win-bot)
- A Mac-eket nem egy bádogdobozos, fusi PC-hez kell hasonlítani, hanem egy minőségi(bb) HP, stb. konfighoz (persze nem biztos, hogy az itthoni pénztárcához van ez optimalizálva)
- A MacOS-X tényleg elég jó (mellesleg unix-alapú).
De a lényeg: ki kell próbálni egy Mac-et, és meg lehet látni, hogy tényleg jó. -
archkoven #61 Az a "Gates nevű informatikai segédmunkás" évek óta a világ évek óta az USA és a világ leggazdagabb embere.
Nem hiszem, hogy bármi félnivalója is lenne ebben az életben, legkevésbé a "seggberúgástól".
Ha annyira félős lenne valószínűleg ott tartana ahol most te vagy. -
archkoven #60 "47 százalékot a gyakori rendszer-összeomlások és fagyások zavarnak leginkább"
Nyiláván én vagyok a lámer, de nekem a Win98 omlott össze utoljára, amióta XP-m van még fagyás is csak nagyon ritkán fordult elő, de azok is mindig valami hardwer probléma miatt, pl. a memóriám egy idő után nem bírta az emelt órajelet, valamint egyszer egy memóriám tönkre is ment, legutóbb pedig elkezdett szórakozni az egyik vinyó és a legváratlanabb időpontokban fagyasztotta a gépet. Miután egy hibát kijavítottam a gépem hetekig ment fagyás nélkül.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a fagyások zöme a hardwerrel kapcsolatos és nem maga a windows okozza.
A Mac-ről meg annyit, hogy az is jó (bár az nem igaz, hogy ne tudna fagyni) meg szép is, de ilyen áron szóba sem kerülhet, aki szeret játszani annak meg főként nem. -
Razgon #59 Én használom mind a kettőt. Két egymástól eltérő asztali gép és ennyi. Nem hiszem, hogy hitvitát kellene folytatni róla. Játékgépnek nem a legjobb választás, az biztos.
Szerintem nyitottnak kell lenni minden elérhető és használható technológiára. Én annak örülnék, ha 6-7 architektúra folytatna egymással versenyt.
-
Laci #58 Hát akkor legyen ez az egyik végszó:)
Még a Gates nevű informatikai segédmunkással kapcsolatban annyit azért szeretnék tudni, hogy Ő nem fél a a seggberúgástól? Csak mert a Linux szó hallatán remegő pofával kezd a levegőbebeszélni minden féle hülyeséget, hogy ő NEM FÉL. Vajon mi idézi ezt elő? És vajon miért is terjed a Linux és miért id duplázódik az Apple bevétele? A jövőben remélem megkapjuk a választ. Minden jót addig is! -
Sityi #57 Laci! Meggyőző, amiket technikailag modasz a "rivális" platform(ok)ról, és én el is hiszem. A WinPC nem a legsikerültebb platform (azt hiszem, ez indulhatna az év legdiplomatikusabb kifejezése címért), de némi piszmogás után azért egy többé-kevésbé használható képződményt kapunk, amivel - noch dazu - munkára emlékeztető tevékenységet is lehet többé-kevésbé végezni. Hogy Váncsa Istvánt idézzem: "... ami eleven, az valamilyen szinten borulékony, míg a tökéletesen stabil rendszer szükségképp halott." Egy átlagtitkárnő elklikkelget egy WinPC-n, de ha Linuxot tolsz a képernyőre grafikus felülettel meg egérkezeléssel - MacOS X-ről nem is beszélve - sírva fakad, sokkot kap és hónapokig nem jut el az orgazmusig. Egy Gates nevű informatikai segédmunkás kb. 20 éve elmondta, kit hogy fog seggberúgni, és megtette. Az, hogy ez sikerült neki, az nem csak rajta múlt. És most persze van sírás és fogaknak csikorgatása... -
IStexI #56 "Tényleg felesleges itt ezen vitázni."
Még 1 kicsit basztatlak aztán hagylak macezni: minden 1.5 hozzászóló te vagy:) -
Laci #55 Annak azért örülök, hogy valakinek még jókedvet is hozott itt a tevékenységem. Ezt igazán hasznosnak találom belőle:) -
Laci #54 Nah ezt egy kiadós kényszerű reset után meg némi kis memóriában tárolódott adatvesztés után írom:) Szal ez cool:) Tényleg igazatok van kezdem érezni a pécés fíling ízét is, nem is olyan rossz. Tele van kihívásokkal.
"Nem csak a te ócskavasad:)" Ez egyébként nem poén. Sokunknak van még ilyen "ócskavasa":)
gizdaságos MAC?:) Az meg milyen? Gondolom ott windózt tolnak arra is nem:))
Amíg nem akarok multimédiával foglalkozni nekem is csak annyi bajom van vele, hogy sokszor fél nap mire a programok balhézás nélkül teljesítenek szolgálatot, azt is egy darabig. -
Sityi #53 Teszkó gizdaságos Macintosh... :)))) -
IStexI #52 Nem csak a te ócskavasad:) <--szigorúan pojén -
IStexI #51 Már mér lenne felesleges?
Ok gondoltam, hogy a szarráfagyott maces példába könnyen bele lehet kötni de ezzel nem általánosítani akartam mindössze annyit, hogy azért a mac is képes ilyesmire. Amúgy win98ig illetve Me-ig jogos lenne a dolog de az xp szvsz qrva yoo és stabil és ezt nem fórumon olvastam hanem 2 év nyúzás tapasztalata beszél belőlem. 1 baja van, hogy nagyon elterjedt és ezért a rossz akaró emberkék elsődleges céltáblájává vált (spam vírusok). Ha akarnák a linuxot a macos-t vagy bármit ugyanígy szétszednének mint a winfost. Ja és még valami: a pc-t azért kis hozzáértéssel meg lehet szelidíteni, értem ez alatt azt, hogy az én gépemen semmi védelem nincs és még 1x mondom fél éve seemi bajom. A postaládámban bejön napi 5 spam oszt ennyi... Ápám laptopja amin semmit nem csinál csak lekéri a leveleit meg netezik de komolyan ennyi az havonta van formázva mert folyton szétmegy, pedig a tűzfal a norton antivir, spam és spyware kereső minden szart feltettem neki és mégis ez van. -
Laci #50 "Örök vita - MAC vs. PC" - Röviden összefoglalta a topik címe a problémát. Most már értem mit akar mondani:))
Egyébként "A program szabálytalan műveletet hajtott végre..." Egy percre hagytam itt a gépet és ezt olvasom. Böngésző bezárása sem, de a további használata sem lehetséges. Ezt a MAC-ek is szokták csinálni? -
Laci #49 "PC-seknél az a gond inkább, hogy a csóró többségnek az alja hardverből szerelt gépek jutnak, vagy esetleg selejtraktárból visszamaradtak. Aminél nem is csoda, hogy fagynak a programok. uram bocsá' még a Windows is."
Jó nem várom el hogy mindenki mindent elolvasson, de korántsem CSAK ERRŐL VAN SZÓ. Tényleg felesleges itt ezen vitázni. -
Laci #48 És még írni sem tudok rendAsen:) -
hungi #47 "Végülis egy-két mail elküldésére jó, meg alap dolgokra, nem kell vele videózni, meg mindenféle ilyen "baromságokat" csinálni."
Szerintem te el vagy tévedve. Teljesítménybeli különbség nincs a mai PC-k és a Mac-ek között (ha ugyanannyiért nézed mit kapsz).
PC-seknél az a gond inkább, hogy a csóró többségnek az alja hardverből szerelt gépek jutnak, vagy esetleg selejtraktárból visszamaradtak. Aminél nem is csoda, hogy fagynak a programok. uram bocsá' még a Windows is.
Most lehetne mondani, hogy na igen de a windóz akkor is mekkora egy fos, bezzeg a macOs (bár win2000 óta ezen is vitatkoznék...), de hát ugye linux is van Pc-re...
-
Laci #46 Hát igen:)
Pont ezért falrahányt borsó az egész, látom ahogy itt olvasgatok. Most már belétom.
Azonban most hívnám fel a figyelmet arra, hogy nyugodtan lehet ezzel a felfogással is élni, nem kell igényeskedni, de akkor majd senki se csodálkozzon ha pl. a Bill Gates által közhelyesen felvázolt jövőkép esetleges megvalósulása esetén már minden más számítógéppel irányított külyü, eszköz is a reset gomb sűrű nyomkodását fogja igényelni, hogy egyátalán legyen valami.
Akkor jövök én aki hihetetlen "bölcs" módon majd az emberek többségének képébe vágja: "Én bezzeg akkor is megmondtam hogy ez lesz..."
Nem kell a dolgok mögé nézni, meg kutakodni, fogadjuk el azt amit ránk sóznak.
OK. Nem érdames Mac-et venni, mert a pc sokkal elérhetőbb és olcsóbb. Arra jó amire a legtöbbeknek. kell... -
intrex #45 IStexl: "Láttam már olyan macet ami szarrá fagyott.."
Igen, valóban volt már olyan, én is emlékszek, még ha nagyon homályos is az emlék. Viszont azt te is beláthatod, hogy 2394752831 darab példát tud bárki felsorolni, hogy a windows hányszor fagyott. Erről pedig ennyit. :) -
Sityi #44 Lemondasz az "advocatus diaboli"-szerepről? Pedig én úgy élveztem ezeket a vitákat, sokat okultam belőlük! -
IStexI #43 Hát szentem a Pc olcsóbb mint a mac és bár minden van hozzá azért a winfos támogatottsága azért nagyobb. A pc stabilitását sokan fikázzák. Nekem fél éve van fent az xp, a gépem tökátlagos és még a proci is húzva van de még 1x sem fagyott le. Láttam viszont olyan macet ami szarrá fagyott és újra kellet rakni. Erről ennyit. 1 gb rammal pedig 1xerre futtatok 3dmaxot indesignt photoshopot paint shop prot közben netezek és zenét hallgatok, jah és amit mecen soha nem fogsz megcsinálni: közben még csézek is online! Ettől függetlenül én nem mondom azt, hogy szar gép a mac. Átlag szövegszerkeztő júzernek aki nem akar baszakodni vele tökéletes és komolyabb progik futtatására is alkalmas. Ami nem teccik az egészbe az inkább az elvakult mac fanatikusok véleménye. Olyan ez mint a vegetáriánusok (legalábbis akikkel én kapcsolatba kerültem). Elmondja, hogy te milyen hüje vagy, hogy húst eszel közben pedig az ember mindenevő. Egye mindenki a sajátját és ha ízlik neki akkor legyen vele boldog! -
kev #42 Miért nem Machintosh számítógépe van az emberek többségének ?
Röviden : Drága.
Egy új Machintos árából olyan Pc-t vehetsz ami teljesítményben és grafikában is sokszorosan felülmúlja az Apple gépét.
-
Laci #41 Najó. OK.
Igazatok van pécések!
Maradjon a pécé mindenhol! Végülis ha jobban belegondolok mégsem az informatika a legfontosabb dolga az embernek. Jó lesz ez. Ha tényleg olcsóbb, akkor legyen. Végülis egy-két mail elküldésére jó, meg alap dolgokra, nem kell vele videózni, meg mindenféle ilyen "baromságokat" csinálni.
Ahogy Dez írta: "Így jó ahogy van, a számok reálisak."
Bizony így jó ahogy van (ha jól értem). Meggondoltam magam, nem akarok senkit sem rávenni semmire. Jó a windóz is meg a pécé is arra amire kell, atb. stb.
Minden jót mindenkinek, használja egészséggel (már ha lehet)! -
Laci #40 "maradjunk annyiban, hogy a MAc szép csendben csődbe ment volna ha nem "pécésedik" el."
Ez sajnos megintcsak nagyon valószínű. A többi hozzászólás pontosan olyan relativizálás ami csúsztatással egynértékű és már rég ki van beszélve ezerszer.
"mindenkire egy felső-közpékategóriás autót akarnál rásózni fulluxus felszereltséggel, és aztán a Suzukisok érvelnek ellened."
Azt sem először írom hogy ameddig a pécé nem volt elterjedve addig a többi MÉG OLCSÓBB IS VOLT nem csak JOBB!! -
Sityi #39 Valami oka biztos van, csak a jelek szerint ezt sokan nem fogadják el (legalábbis az alapján, ahogy a hozzászólásaidra reagálnak).
Én csupán annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy amit te művelsz itt a fórumon, azt én ahhoz tudnám hasonlítani, mintha mindenkire egy felső-közpékategóriás autót akarnál rásózni fulluxus felszereltséggel, és aztán a Suzukisok érvelnek ellened. Vannak persze nagyon szép és nagyon jó tuningSuzukik is, de nem ugyanaz a kategória. Átlag bambagizi még fel bírja fogni valahogy a gáz-fék-kuplung-segbáltó-kormány ötösfogatot, de a tempomatról, a GPS-ről, a tolatóradarról, meg a többi hi-tech kütyütől már megijed. -
#38 vavalamivel meg kell ideologizálni az amúgy értelmetlen döntéseket