400
  • intrex
    "milyen egér az amin 1 gomb van???"

rövid válasz: egygombos
    hosszabb válasz: köss rá a macre bármilyen másik egeret, és akkor több gombos/görgős lesz. Ennyire 1xű.
  • archkoven
    Konkrétan melyik cikkeik miatt utáltad a Toms Hardware-t? Ugyais én rendszeresen olvasom TH-t és őket tartom a legjobbnak az Anandtech mellett.
    Egyébként az nem tetszik a TH-nak, hogy a bejelentett termékek sokszor jelentős késéssel jelennek meg a piacon és akkora már lehet, hogy nem is azonosak a bejelentett és általuk tesztelt hardverrel. Nem lesz olyan hosszúéletű az a besokalás!:))
  • DW
    Hiba van az érvelésedben. Elmondom miért.
    Ad 1:"a júzer saját maga által beállított desktopja hosszú időszakon keresztül kínál egy változatlan környezetet"
    Hát én még kevés embert láttam, aki ne változtatna a desktopján egy idő után, mert egy idő után baromi unalmassá tud válni.

Ad 2: "Egy olyan rendszerhez/oprendszerhez/arhitektúráhhoz ami ezektől jobbára mentes, és a készítők láthatóan azért készítették, hogy ők is ezt használják akár 5-10 évig(!)"
    Itt jönne az, hogy 5-10 évig mire tudod használni? Szöveget szerkeszteni. Ez ugyanúgy igaz PC-re is.

Ad3:
    "És ne jöjjön senki azzal, hogy az ő w98/xp gépe már mióta üzemel, mert ha mondjuk videót nézni, meg jáccani is próbált vele akkor már rég szétcs.szte!!!"
    Videónézéssel miért cseszte szét? Mert fel mert rakni egy codec-et? Azt még a "nagy" MAC-re is kell. Azért ne essünk át a ló túloldalára.

ja és mégegy.
    Ad 4:
    "Az viszont akinek minden félévben új gépe van, úgy se tudja elképzelni miröl is beszélek. Sajnos."
    Nos, valószínűleg akinek minden félévben új van, az megteheti, hogy újat vegyen és mindig az éppen aktuális legújabb konfig álljon az asztalán. Nincs ebben semmi kivetnivaló. Valószínűleg azért nem MAC-t vesz, mert szeretne a legújabb gamekkel nyomulni, amihez erős PC kell, MAC meg szóba se jöhet.

na mégegy.
    Ad 5:
    "nos az ilyen rendszerhez az ember valóban tud érzelmileg kötődni"
    Ez már az orvosokra tartozik
  • IStexI
    :)))
    Nagyon ott van ez a topic...szét röhögöm magam.
  • DW
    Azt a béna amerikaiaknak találták ki, akik nem tudják megjegyezni, hogy melyik a jobb-, és melyik a bal gomb. Valamint, hogy melyik mire való:) Vagy, ahogy itt más már elmondta, többre értékelik az idejüket. Egy gombbal időt spórolnak meg, ugyanis ha csak egy gombot kell nyomkodni, akkor csak egy ujjadat kell kontrollálni, és nem telik időbe, amíg az idegrendszereden végigmegy az ingerület a másik ujjadig is, mert az bizony sok idő:)
  • IStexI
    Többé-kevésbé végigolvastam...hát én már csak ennyit fűznék hozzá: milyen egér az amin 1 gomb van???:)
  • Macc
    Ja ezt mar en is irni akartam, hogy ha egy jo rendszer van elotted, akkor nem izgat hogy masnak "mennyivel jobb" a harware...
  • NEXUS6
    Itt a fórumon két tévedést látok az emberek fejében:
    1. "a fenti statsztikák hót szuper pontosak és csak az értelmezésen kell anyázni egymást."
    Nos, kiindulva a különböző közvéleménykutató cégek eredményei közötti átlag min 10%-os különbségekből ez a cikk mindenre jó csak arra nem hogy ez alapján elvitatkozzunk a "realitásról";)
    Bár igazság szerint a cikk maga mintha nem is izgatná az itt hozzászólókat;)

2. Ha van egy rendszerem x hw paraméterekkel akkor egy 2x paraméterekkel rendelkező rendszer 2 szer olyan kúl fasza.
    Ez is egy olyan szamárság, ami olyankor szokott előfordulni ha az embereknek nincsen már semmi érve.

Szerintem nagon kicsi teljesítményű hardverre is lehet kurva jó rendszert készíteni. Egy elcseszett rendszeren viszont a 100 szoros teljesítmény sem fog segíteni.
    Ha a munkát/játékot, a homokóra, a belassuló ablak/képernyőfrissétés, a képernyő közepén megmerevedő egér, valamint az állandó rendszerbabusgatás megszakítja azon nem fog segíteni sem a márkás alkatrész sem a 10 GHz.

Egy olyan rendszerhez/oprendszerhez/arhitektúráhhoz ami ezektől jobbára mentes, és a készítők láthatóan azért készítették, hogy ők is ezt használják akár 5-10 évig(!), valamint a júzer saját maga által beállított desktopja hosszú időszakon keresztül kínál egy változatlan környezetet, nos az ilyen rendszerhez az ember valóban tud érzelmileg kötődni. Főleg ha egy másik rendszernél tapasztalt negatív élmények is mindíg visszahajtják.

Az viszont akinek minden félévben új gépe van, úgy se tudja elképzelni miröl is beszélek. Sajnos.

De hogy konkrétabb legyek, bizonyára van PC-ben is olyan gép, amit vagy 5 évig változatlanul lehet használni, sőt a régiek mellett akár újabb funkciókat beleépíteni, csak én még ilyet nem láttam.
    És ne jöjjön senki azzal, hogy az ő w98/xp gépe már mióta üzemel, mert ha mondjuk videót nézni, meg jáccani is próbált vele akkor már rég szétcs.szte!!!
  • Zsoldos
    Tajfun, lehet, hogy te csak jatszol, remelem nem tagloz le a hir, de egy szamitogepnek "nemileg" tobb funkcioja is van.

Te akarmit osszeraksz olyan lesz, ez a winchesterkezelesbol, az osszeganyolt os-bol adodik, nem kell hozza 1 tomato alkatresz sem.
    Arban meg kb pont ugyanott van, mint egy igenyesebb pc. (felso kategoriaban gondolkozz, ne ketezerotosbarton-ban)
  • zozo2001hu
    Szét röhögtem az agyam az utolsó 3 hozzászóláson, szereztetek nekem egy poénos estét, "folyik főleg a pénzed ablakon kifelé" és ez a "tortazselé és metrós jegyautomata" is nagy dumák voltak.

Ezzel most egy csomó ember lelkivilágába gázoltatok az tuti. Állítólag egyik haverom mondta, hogy azért olyan drágák még a használt mac gépek is mivel a legtöbb mac tulajdonos "érzelmileg kötődik" a gépéhez. Érzelmileg kötődik, na ezen is kiakadtam rendesen!!! Sokszor van ilyen hirdetés pl.: G3 300 - 400 Mhz-es rendszerek 120 - 150 e Ft-ért na tökre megéri nem? Mégegyszer mondom http://www.beszeljukmac.com minden van rajta mac hírek, hardware software fórum, mac apró...stb. Érdemes böngészni, ott aztán tutira mac tulajok vallanak a problémákról szép számban.

Amúgy poén lenne ha ilyen dumákkal bemennétek egyszer a fix.tv mac-es műsorába, sokat dobna rajta az fix.
  • DW
    Nézem ezt a képet, de szegény MAC olyan ocsmány. Mintha az egész gép tortazselével lenne bevonva.:P Átlátszó, csillog...jó lehet amikor rásüt a nap:D
    Az a monitor is olyan mint a metróaluljáróban a jegyautomata képernyője:D gratula a designereknek
  • DW
    Hát jah, én speciel nem lepődtem meg.

""A maceken nem nagyon latni ilyet, nem tudok jobb szot ra, vegig minden "folyik"."
    Foleg a penzed ki az ablakon. :)"

Jó duma:D
  • tajfun
    "Ha nem jatszanek, macem lenne"
    De jaccol mint mindenki mas, es ugye a jatek fontosabb mint az ures OS meg a hiperszuper de kihasznalatlan hardver.

"nagyon jo a hw es az os is."
    Ezt nem vitatta senki.

"PC-n meg fullextras ht-s p4-en is szerencsetlen win mennyit ossze tud swapolgatni, mikor kifogy a szuszbol, ekozben persze keptelen barmit is csinalni, meg azt is latni sokszor, ahogy nyogi ki a kepre az ablakokat.."
    Nem tomatobol kell gepet epiteni, akkor nincs ilyen problema.

"A maceken nem nagyon latni ilyet, nem tudok jobb szot ra, vegig minden "folyik"."
    Foleg a penzed ki az ablakon. :)
  • tajfun
    ME'G nincs, de mar joideje azt nyilatkozta az intel hogy hagyja a faszba a Prescottot es jon a Pentium-M az asztalra is, ezert nem is ertem miert akkora hir hogy nem lesz 4 gigas Prescott. A kerdes inkabb az hogy eddig miert eroltette a Prescottot.
  • tajfun
    Persze ha nem Dellt veszel, mingya feleannyibol megvan.
  • tajfun
    Far Cry, Rome: Total War van mekre?
  • pafi
    baz, ugyan ott tartunk...
    A PC-sek fényezik a tuningolt dzsunkáikat, meg hajtogatják mint egy papagály: nincs rá játék, nincs rá játék, nincs rá...
    A Mac-esek is ugyanazt ugyanúgy... (Szerintem is jobb a Mac, de: egymillió légy nem téved, nem azért terjedt el a PC mert mindem PC-s hülye, és mindem PC sz@r)
    Sőt én is ugyanazt ugyanúgy mint mát mittudomén hányszor....
    ááááááááááá!
    Olyan ez emberek, mintha öszze akarnátok hasonlítani a buszt meg a teherautót.
    - A busz gyorsabb!
    - De a teherautó többet visz!
    - De a buszba többen férnek!
    - A teherautó platójára is lehet ülni!
    - A buszban meg lehet játszani is!
    - A platón meg kártyázni!
    stb...
    Egy Mac guru írta jórégen egy ilyen vitában, hogy a mai számítástechnika már messze van valódi számítástechnikától. Egy SZÁMÍTÓGÉP nem fagy meg. Soha. A hőskorban voltak ilyenek. Amik most vannak azok sokkal inkább híradástechnikai eszközök, mint a TV, vagy a mosógép. Nem számítástechnikai szempontok, hanem kőkemány marketing szempontok alapján vannak tervezve. Szóval kb. olyan arról vitatkozni, hogy Mac vagy PC, mint hogy Indesit, vagy Wirphool. (Szerintem Indesit, gyertek, üssetek!)
    Példa marketing mostani durvaságára, és erejére:A tomshardware besokalt
    Nagyon kemény, nőttek a szememben (csak picit), pedig már utáltam őket sok sz@r cikk miatt.
  • Zsoldos
    Azert nem olyan rossz a software ellatottsag a macekre.. Meg warez is akad boven.

Ha nem jatszanek, macem lenne, nagyon jo a hw es az os is. PC-n meg fullextras ht-s p4-en is szerencsetlen win mennyit ossze tud swapolgatni, mikor kifogy a szuszbol, ekozben persze keptelen barmit is csinalni, meg azt is latni sokszor, ahogy nyogi ki a kepre az ablakokat.. A maceken nem nagyon latni ilyet, nem tudok jobb szot ra, vegig minden "folyik".

Es a win hianyos-hibas kivetelkezelese, ami oly sok embert 'orvendeztet'.. Elegge osszecsapott igenytelen cucc.

Amugy vilageletemben pc user voltam, vagyok, de aki nem ismeri el a jot, az nem okos.
  • Macc
    ez csak azt mutatja, hogy rossz helyen keresel...
  • DW
    Jaja, de most maradjunk az asztali gépeknél.
    Viszont az egy dolog, hogy megmutatta, de asztali gépbe még nincs Dothan/Banias. AMD-ben meg már elég régóta ez a tendencia.
  • pafi
    ááááááááááááááá! legalább megnéznéd mind a három linket...
    g5 2.5Giga duplaproci: $2,999.00
    Dell Precision 650 Dual Xeon Computer Workstation - 3GHz Dual Xeon, 512MB Memory, 40GB System Drive and WinXp $ 3,699.95
    "Azért egy 3000 dolláros dual G5-öt nehogy már egy fele-harmad annyiba kerülő pc-vel hasonlítsunk össze és állapítsuk meg hogy a Mac mennyivel jobb!!!"
  • Sityi
    A TorrentReactoron van Mac részleg...
  • Sityi
    Nálam már a grafikus felületnél "lefagynak". Hogyhogy nincs Sajátgép? Ez az OpenOffice nem ugyanaz, mint a Word. A Konqueror miért mutatja másként, mint az Explorer? stb...
  • tajfun
    Az intel is megmutatta, ugy hivjak hogy Banias meg Dothan.
  • tajfun
    "Es a 2.5 nem tunik kevesnek a 3.6-hoz kepest? Csak mondtam valamit."
    Nem. Foleg ha hozzavesszuk hogy PC-n is inkabb a 2.4 a jellemzo mint a nalunk meg nem is kaphato 3.6.
  • tajfun
    "De te honnan tudod, hogy milyen a SW ellatasa? Kepzeld, hogy nagyon is jo! Lehet 100ad annyi van ra, de ha keresel valamit, akkor nem 500-bol kell valogatnod, hanem 5-bol, amibol a 2. mar tokeletes a celra:)"
    Neked lehet, de nem biztos hogy masnak is. Az nforce-on pl. van pc warez, konzol warez, mindenfele warez, de mek warez nincs. Ez azert mutat valamit.
  • DW
    Jaja, de nem kell ahhoz MacOS, elég a Linux:DD Pontosan ahogy írtad. Tőlem is kérdezik, hogy tudom-e, mert ők elvesznek amint szöveges felületet látnak:D
  • Sityi
    csit nem figyelek ide, máris így elfajultok? :)))
    Ejnye, minek így veszekedni, hát a változatosság nem gyönyörködtet? :)))
    Mac-esektől kérdezem: Mennyire tudná elsajátítani egy Windowson szocializálódott átlagos, ábrándos tekintetű, szőke titkárnő a Mac, MacOSX használatát? Komolyan kérdem ám! Egyszer egy hasonló kaliberű emberkének mutattam SuSE 9.1-et KDE 3.2-vel: "ehhez én hülye vagyok" felkiáltással le is zártuk a témát. :( Ezért kérdem...
  • DW
    "Persze, de egy PC-re bealitott agyu embernek azt mondod, hogy 1.8GHz, akkor azt mar kapasbol lassunak tartja..."

Ezt azoknak mond, akik csak az Intelt ismerik. Lényegében az AMD már megmutatta, hogy a nagyobb teljesítmény eléréséhez nem az órajel emelése az egyetlen út. Az Intel csinálja a legnagyobb parasztvakítást ezen a téren.
  • BlackRose
    Ja, hogy ne legyen háború... lehet, egy MSI nForce4 (ha kijön) + AMD64 3500+ + a többi ugyanaz, ez persze szintén csak úgy kb. 2.x GHz -en kettzeg, de ugye az nem gátolja meg, hogy versenyezzen a P4 3.x GHz-ével vagy a Mac 2.5 GHz-ével ugye?
  • DW
    Nem tudom milyen feladatot lát el pontosan, és hogy pontosan milyen gép. Ezek célgépek (marhanagyok és falra vannak szerelve, nem dekstop pc-k, viszont az alapjuk az), melyek a gyártásban/kutatásban/fejlesztében aktívan résztvesznek.

Nálam a reset az a reset gomb megnyomását jelenti. Amit te említesz, az reboot. Nem ugyanaz.
  • Macc
    Nem vagyok az az atlagember ja, de nem is akarom, hogy mindenkinek Mac-je legyen. Sztem sok elonye abbol szarmazik a Mac-nek hogy nincs annyira elterjedve. Pont elegge ahhoz, hogy "minden" meglegyen ra, viszont annyira mar nem, hogy megbenitsak a virusok, es spyware-ek, es ellepjek a szedett vedett ocska programok (itt most a magukat programozonak tartok tomegei altal termelt sz*rokra gondolok)
  • BlackRose
    Brand PC-t csak a cégek vesznek meg a xxxxx (inkább nem irnám ide még kicsodák). Általában kevesebb pénzből ay ember összehoz egy csucsgépet pl. olvasd a gépem specifikációját az aláírásban. A baj ott van, hogy ez egy kis hozzáértést és időt követel, a Macánál meg kiveszed a dobozból és kész. Ami a DELL, HP meg hasonló Brand PC-ket illeti, a minőségük nagyon változó a piactól függöen, pl. az USA-ban szuper, de itt középeurópában gyagyi, de mindegy egy pl. MSI 925X + P4/3.2 + MSI 6800GT + Chieftec + Pioneer DVD + Seagate Barracuda HD + Viewsonic, Samsung vagy NEC TFT, ay valami amiről egy HP, DELL vagy X Brand PC csak álmodni tud...
  • Macc
    "Es a mekre beallitott agyu emberek nem is tudjak hogy van 2.5 GHz-s mek is?"

miert ne tudnak? Es a 2.5 nem tunik kevesnek a 3.6-hoz kepest? Csak mondtam valamit.
  • Macc
    ne olvass olyan gyorsan, ott van az is:)
    Es en direkt nem fikazom a PC-t, azon is meg tudtam csinalni mindent, nem fagyott soha az XP-n. Es tenyleg draga a Mac, de nekem megerte ez az artobblet azert amit kaptam. Mas erzes rajta dolgozni. Nem mindenkinek(!), de nekem igen.

De te honnan tudod, hogy milyen a SW ellatasa? Kepzeld, hogy nagyon is jo! Lehet 100ad annyi van ra, de ha keresel valamit, akkor nem 500-bol kell valogatnod, hanem 5-bol, amibol a 2. mar tokeletes a celra:)
  • tajfun
    Elhiszem, de gyanithatolag nem te vagy az atlagember a statisztikakban. Mint ahogy az autoknal se a ferrari vezet az eladasi listakon, pedig jobb mint a trabi, csak epp nem kicsit dragabb.
  • tajfun
    Es a mekre beallitott agyu emberek nem is tudjak hogy van 2.5 GHz-s mek is?
  • Macc
    http://www.apple.com

innen sokat megtudsz. De a reszletekkel kapcsolatban inkabb google
  • tajfun
    Valahogy kimaradt a felsorolasbol a jatek. Van olyan is mekre? 2nel tobb? De felreteve a trefat: a mek hw szinten lehet baszott jo, de ugyanakkor kurva draga, es a PC-nel joval kisebb ra a szoftver valasztek, foleg az elterjedtseget biztosito hazi juzereknek. Ugyanakkor a PC se annyira szar mint egyes mek fanok szeretnek beallitani, ugyanaz a teljesitmeny mekbol 2-3szor dragabb mint PCbol.
  • Macc
    Persze, de egy PC-re bealitott agyu embernek azt mondod, hogy 1.8GHz, akkor azt mar kapasbol lassunak tartja...