Örök vita - Macintosh kontra PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ketto

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

harom

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Woooohohhohohohhhh!😊 PC rulez!😊)

mireez
kuss, leszarom ki mit mond, PC forever!!!!
"Én tudom milyen egy mac. Te is tudod."
Hát ha már itt tartunk sok alkalmam nem volt hozzá. Video, képszerkesztõ, meg emulátor programokat láttam rajta és próbálgattam. Nem éppen dolgozhattam bele magamat. Csakhogy van olyan is hogy technikai háttér és az nem mindegy hogy milyen.

Én tudom milyen egy mac. Te is tudod. Õk meg úgyse fogják megtudni, csak felb@szod magad.
Annyi ilyet olvastam már, de annyit...
Szóval biztos fáj, hogy nem melléd álltam, de hidd el annyira azért nem szar minden PC, de az átlag valóban az.
De van kivétel, és sajna Mac-bõl is.
Hadd kérjek elnézést azért amit itt összeírtam. Mindegyik gép ugyanolyan jó nincs jó vagy rossz. A MAC csak csili-vili a pc jobb mert olcsóbb és ugyanannyit tud. Egy C64 egyébként még jobb is mint egy G5ös mert csendesebb és a relatív gyorsasága is nagyobb. Egyébként tényleg! A 286os jobb mint a PIV mert nem melegszik annyira stb. stb.

Emberek!
Két különbözõ dologról beszéltek. A probléma ott kezdõdik, hogy ebben a kérdésben (melyik a jobb) egyszerûen nem lehet egyértelmû választ adni. Példát, ellenpéldát mindenre lehet hozni ez csak egy vég nélküli vita csak így. Arra is van példa hogy a cigi egészséges (olyan izmokat lazít el a szív körül a dohányfüst, amiket semmi más), mégis baromság még leírni is.
Szóval állásfoglalás helyett a saját szerény véleményem (IMHO):
Ötödik éve melózok Mac-en (g3, most dualG5), Photoshop, Quark, mostmár InDesign. Régebben 8, 8.5 9.2-es OS, mostmár OSX.
Idelyét se tudom mióta van PC-m otthon. Az bizos, hogy az elsô 386-os volt. Aztán 166, 400, 800, most egy 1,7-es XP. Oprendszer dos-tól Xp-ig.

Ezek után csak azt tudom mondani, mindkettõnek megvannak az elõnyei, hátrányai, hülyeség és teljesen felesleges összehasonlítgatni õket.
Szerintem (IMHO) Mac ezerszer jobb melóra, már csak azért is, mert a sok W32-es virnyák, és a spyware-adware sz@rok nem keserítik az ember életét, mikor szorít a határidõ.
Játszani lehet Mac-en is, de otthonra nem vennék, egyszerûbb egy PC-n, szívni kell azzal is, de sokkal kevesebbet. Filmet nézni szintén egyszerûbb PC-n (Bár Win-en is az MPlayer a kira, mert nem kell szívni a kodekekkel, az van OSX-re is)

Szerintem mindkettõ jó a maga területén, illyeve mindkettõ másra jó. Kellõ fegyelemmel PC-n is lehet dolgozni. (nem teletömve sok sz@r proggival.) Lehet Mac-e játszani, sok jó proggival. (Ha gyõzöd kivárni mire kiadják.)

Ha mégis vitázni akartok, szerintem válasszátok külön a vasat a softwaretõl, mert így végképp baromság:
Melyik a jobb vas: G5, Brand PC, dzsunka PC? (Mac-et dzsunka PC-vel összehasonlítani külön baromság, aki látott brand PC-t tudja mennyivel jobb. Mac árakat is max brand PC árakkal szabad összehasonlítani.)
Melyik a jobb Oprendszer: OSX*, (Esetleg 9*), WinXP (Esetleg 98), Vagy a Linuxok*?
Melyik a jobb proggi? Fruity Loops vagy Logic Audio? (Vagy Logic Express, vagy Garage Band*)
Final Cut Pro (esetleg iMovie*, iDVD*) vagy Premiere? (Az adobe azért nem gyártja Mac-re tovább, mert nem él megy a FCP mellett).

Szóval a sok hülyegyerekes beszólás (nem láttam még olyat de csak sz@r lehet, ha nekem nem olyanom van, mer' csak) után igazán kiváncsi vagyok olyanok véleményére, akik ismerik mindkét oldalt (HW, vagy SW), és úgy mondanak véleményt, valami mellett, ill. ellen.

*=a géppel együtt ezt is kapod, vagyis nem kerül pénzbe.
Hát sajnos, nekem nem szép. Na de persze nem akarok most itt ezen vitatkozni, mert ugye ahány ember annzi izlés, mindenesetre örülök ha neked tetszik.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Hát az USA-ban nagyon keveset (nem minden államban egyformán), de van ahol semmit. Pl. Californiában a legmagasabb (7.25%) de általában 4-7% között mozog, 5 államban meg nincs ÁFA (FTA) - élelmiszerre álltalában sehol sincs (csak egy érdekes megjegyzés).

A honlapon feltüntetett árak meg álltalában már tartalmazzák az adót is.http://www.taxadmin.org/fta/rate/sales.html

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

HUN Tick
Na mutasson valaki egy szépségben ehez a PChez fogható Mac-et!!Hát nem gyönyörõ??? Click here

az Apple weblapján lévõ árakra mennyi adót kell még fizetni, ha kell (USA-ban)?
mert az Apple nem adja senkinek, hogy gártsa, és egymaga még állmában sem tud az egéssz világgal versenyezni. Na de ha még mindég kételkednél, akkor pl. mondhatod, hogy az SGI vagy a Sun munkaállomások is gyengébbek a PC-nél, mert ugye azok még kevésbé elterjedtek. Én itt röviden azt akarom mondani, hogy nem a gépben van a tudomány, hanem abban aki mellete ül és dolgozik rajta...

Elfáradtál mire leírtad ezt? Mert ezt már rengetegen leírták és rengetegszer átvitattuk és most megint ugyanazokat a demagógiát látom vissza... Nem értjük mi egymást.

Szoval:

-Reset nálam az is ha egy mezei program miatt újra kell indulni a gépnek, persze ez a windózra vonatkozik inkább.
-x86. Csináltak már ezerszer jobbat. Hidd el nem kell tõle annyira elámulni hogy milyen jó. Ez most diplomatikuskodás volt!
".bár egy éveben talán 1x, ha kéne)."
Ez azért ERÕS túlzás, vagy pedig többnyire mailezõ meg szövegszerkesztõ az illetõ aki használja.
"a MAC kerekded formái, ami nem futurisztikus, hanem béna"
Nahát ezzel egyetértek ezt és sem szeretem. Nem tudom mi szükség van erre..
"Sõt, vannak mûszeres gépek, melyek még 386-os procira épülnek"
Nah ezt hogy érted? Mi az hogy egy mûszeres gép 386os procira épül?? Milyen gép pontosan?
"ez a vita kb. ugyanakkora hülyeség, mint az ATI vs. nVidia, meg Intel vs. AMD. Tiszta gyerekes."
Hát ilyen érvekkel tényleg. Ezek általános közhelyek, hogy nem jobb egyik a másiknál, meg ugyanolyan, de mondom ez egyszerûen hazugság. Akkor minek fejlesztik mondjuk a PPC-t? Mert azt legalább mintha fejlesztenék is.
"Szerintem tartsuk tiszteletben mások érzéseit, véleményét."
Az én érzéseimet is tiszteletben tarthatná a microsoft amikor kényszerít arra hogy winpécét vegyek a cégeknek, meg amikor állandóan azokkal kell szenvedni az intézményekben munkahelyeken.

Elfáradtam mire elolvastam.

Laci: Az, hogy neked a resetet kell nyomkodnod éjt nap alá téve, az szerintem a te lámaságodból is fakad. Valószínûleg te is a raktárban maradt szar olcsó dzsunkán gyártott alkatrészekbõl rakod össze a géped, mert nincs pénzed...ahogy MAC-re sincs, ezért kell most minden bizonnyal a PC-n a resetet nyomkodnod.
Én már az idejét sem tudom, mikor kellett utoljára a reset gombhoz nyúlni. Sõt, ha megnézed, nagyon sok márkás gépen (pl. Compaq, HP, Dell) nincs is ilyen gomb...bár egy éveben talán 1x, ha kéne).
A MAC szépségérõl vitatkoznék: ez egy relatív dolog. Pl. ez olyan, hogy valakinek ez a nõ, valakinek meg az jön be, ezen nem kell vitatkozni. A régi MAC-ek is csúnyák voltak. Nekem az új sem tetszik. Inkább a márkás PC ház (Chieftec, Antec Sonata stb), nem pedig a MAC kerekded formái, ami nem futurisztikus, hanem béna (szvsz, persze mint mondtam, relatív, másnak tetszhet).
Ráadásul ahogy már más is mondta, szeretni a nõket kell, nem a gépet.
Informatika+EÜ: nos, mivel nincs pénz, ezért maradnak a szar gépek az EÜ-ben. Ha lenne pénz, akkor sem kéne oda MAC, csak egy normális gép, normális szoftverekkel. A normális alatt itt nem a csillagászati összegbõl összepakolt gépet értem - és szoftver alatt nem winfosra gondolok.
Pl. ahol én dolgozok, az egy gyógyszergyár. Évek óta csak Compaq HP és DELL gépeket vesznek. Sõt, vannak mûszeres gépek, melyek még 386-os procira épülnek. Szerintem ha a gyógyszerek gyártását rá merik bízni egy Laci által szarnak/visszamaradottnak titulált x86-os architektúrára, akkor vmi nem stimmel. Biztos a gyár a hülye, hogy nem MAC-ekkel dolgoznak.
Fõleg, hogy egy MAC 2.5x olyan drága, mint egy PC, ami valós teljesítményben ugyanazt tudja.
Mégvalami: valószínûleg Laci barátunk biztos tudna jobbat csinálni az x86-nál, mert annyira fikázza, hogy nála már biztos megvan a jövõ architektúrája, mely hibátlan, kifinomult és teljes mértékig letisztult.
Eszembe jutott továbbá az is, ami Laci említett: A ventilátorok és vinyó zaja.
Nos, azt kell hogy mondjam, egy márkás HP gép által keltett zajt már 1m távolsából alig hallani, csak ha nagyon hegyezed a füled (persze nem éjjel, amikor olyan csönd van, mint egy kriptában...jobb helyeken😊
Persze, nem mondom, hogy nincs hibája a PC-knek, sõt! Persze ez annak is köszönhetõ, hogy 1000 féle gyártó terméke közül kell válogatni, és gyakoribbak a "fennakadások", köszönhetõen a dzsunka cuccoknak. Persze lehet, hogy ez MAC-nél is így van, csak mivel nálunk a PC az elterjedtebb, ezért nem tudhatjuk, mi az igazság MAc téren, de ahogy itt olvastam, az sem tökéletes.
Az amerikaiak meg buták, nem az idejüket értékelik többre, csak lusták egyszerûen. A japánok egy értelmesebb nép, csakhogy a pénz is több. Ez látszik abból is, hogy MAC mellett még tudnak PS2-t is tartani. Igaz, hogy a PS2 grafikája messze nem éri utol egy PC-ét, de ha nekik jó, akkor hajrá.
Dobozeffektus: jobb helyeken itt is úgy kapsz (komplett márkás) gépet, hogy kiveszed a dobozból és már nyomulhatsz is.
A MAC amiben nagyon jó, az az, hogy nincs az a kábelrengeteg, ami a PC esetében. Kicsit átgondoltabb, rendezettebb. Ellenpéldaként márkás PC gyártó gépen belül hasonlóan rendezett, bár nincs annyira átgondolva.
Én nem akarok az ügyben döntõbíró lenni, mert felõlem mindenki azzal tölti az idejét (olyan gépen), amivel/amin akarja, de ez a vita kb. ugyanakkora hülyeség, mint az ATI vs. nVidia, meg Intel vs. AMD. Tiszta gyerekes.
Én csak azt nem szeretem, hogy egyes emberek egyedül akarják megváltani a világot és mindenkivel megpróbálják elhitetni, hogy nekik bizony igazuk van, mindenki más hülye. Szerintem tartsuk tiszteletben mások érzéseit, véleményét.

Ne butáskodj már, miért ne tudnék számlát nyomtatni? Doom 3 készül - bár játékra én konzolt használok, így nagyon nem érdekel.
HL2 valóban nincs, van helyette Final Cut, az inkább izgat... 😊

APEH nyomtatványokat nem tudom, hogy tudok e használni, az legyen a munkáltatóm baja - minden esetre, az ne a Mac hibája legyen, ha az APEH nem támogatja.
Corel erre felé nem nagyon rúg labdába, Adobe, Macromedia meg egyszerre szokta kihozni a termékeit a két platformra (láttál már Photoshopot Mac-en? Oda született, és ez látszik is).

Ne haragudj, de ha neked egy dock, egy exposé csodacsicsát jelent, akkor azt hiszem, hogy soha életedben nem láttál (használatról ne is beszéljünk) OSX-et. 😞

Nem igazán értem, hogy minek megépíteni mégegyszer azt, amit valaki már megtett...
Írom mégegyszer - nézd meg, hogy mit kapsz egy megvásárolt OSX-el, és mond azt, hogy átvertek egy ingyenes alapon nyugvó OS-el (ami SZVSZ egy zseniális ötlet volt Jobséktól).

"Egyébként nyugi, 2006-ban akinek kell benne lesz mindenféle csili vili a Longhornban is"

Nekem nem kell izgulnom, hiszen már ma használhatom azt a sok csilli villit (ami számomra rengeteg nélkülözhetetlen funkciókat takar, a sok szemetgyönyörködtetõ semmire sem jó effekt mellett ), amit a MS csak ígérget - videó helyett inkább használom a gépem.

zozo2001hu
Egy dock exposé iLife csodacsicsáért cserében, nem tudsz bank terminál progit futtatni, nem tudsz Apeh nyomtatványokat kitölteni és elektronikusan elküldeni, sõt nem tudsz számlázóprogramból számlákat kinyomtatni és még Doom3-azni, vagy hogy aktuális legyek HL2-õzni sem tudsz sajna😞 A legfrissebb Adobe, Macromedia és Corel termékeket sem tudod kipróbálni lassan Mac-en, csak pár hónap késéssel?

PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal

zozo2001hu
Az egész NT-s W2k-s XP-s Longhorn-os vonalat az MS saját maga fejleszti a kerneltõl kezdve, nem vonta be a mai napig a nyílt forráskódú fejlesztõ csapat ingyenes munkáját, ezzel szemben az Apple bevonja és kihasználja a közösséget ezerrel! Ugye volt egy olyan idõszak nem is olyan régen, amikor kikerült talán a Win2k forráskódja a netre, senki nem cikkezet arról hogy találtak volna benne Unix vagy Linux kódokat!!! Nyilván lassabb egy olyan rendszer fejlesztése, ahol nem dolgozik több ezer programozó a háttérben állandóan ráadásul TÖK INGYEN!!!

Itt jegyzem meg, hasonlóan az Apple céghez a Novell is totál kihasználja az nyílt forráskódú közösséget, megvásárolta a SUSE distro-t, hamarosan saját desktop linuxal rendelkezik majd, és nyilván nem ingyen rakja tele a saját megoldásaival, ez így szerintem nem fair. Az egész közösségnek az egyik alapja, hogyha én valamit ingyen közkinccsé teszek, akkor ezt elvárom a másiktól is nem?

Egyébként nyugi, 2006-ban akinek kell benne lesz mindenféle csili vili a Longhornban is, de szerintem a legtöbben maradunk a classic kinézetnél, amúgy meg addig is nézzetek egy két concept videót:

http://msdn.microsoft.com/Longhorn/productinfo/conceptvid/default.aspx

1- amennyiben ennyire egyszerû egy OSX szintû oprendszert fejleszteni, ugyan mi a lótojást pöcsölnek a redmondiak a longhornnal?
2- kicsit nézz utána, hogy mit kapsz egy 50.000,-Ftos párduc megvásárlásával... nekem önmagában az iLife megérne ennyit, de hát nem kell fizetni érte, mert jár a géphez.

Azért napi 8 óra pcn töltött munka közben nagyon (!) sok, csak az OSXben használt feature hiányzik ám! A wordöt meg a powerpointot odaadnám egy dock+exposé párosért! 😊

Nemtom, itt most össze-vissza megy a vita...

Én nem tudom hogy mi a rossz az x86-ban, de az biztos hogy nem csak Win vs MacOSben lehet gondolkodni, van más oprendszer is...

Ha egyszer teljesítmányben nincs különbség, akkor az oprendszer számít, amibõl meg lehet válogatni... valamennyire. Vagy tévedek? Innentõl meg a számítógép tulajdonosa dönti el a milyenséget...

http://www.reasonunderground.hu - reason portál

Ja de ettõl a pécé még nem lesz jó platform...

Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe hogy akkor most pl. Hitlert vagy Sztálint is el kéne ismerni vajon? Valamiben õk is "szakértõk" voltak. Ha csak ez alapján nézzük a dolgokat úgy tûnik mintha buta lenne az is aki mondjuk õket fikázza...

Elismerni azt ha valaki valamiben nagyon jó -ne adj isten a legjobb- az nem seggnyalás hanem valamiféle tisztelet (és ennek semmi köze a szeretethez vagy szimpátiához), márpedig Bill Gates a pénzcsinálásban nyilvánvalóan az egyik legjobb a világon. Ez nem pusztán gátlástalanság meg rámenõsség kérdése, ugyanis sok gátlástalan és rámenõs ember van világon, mégsem viszik semmire anyagi értelemben, bárhogy is igyekeznek.
Valakit nem elismerni abban amiben tényleg jó butaság, bár sokakat nyilván csak az irígység vagy a nagyképûség vezet.
Szóval Bill Gatest hülyének tartani szerintem a szerénytelenség olyan foka amit már kezelni kellene.
Egyébként meg szarok az IKEA-ra...

zozo2001hu
Van egy magyar mac-es portál: www.beszeljukmac.com
mostanában oda is szoktam irogatni. Hát ha ellátogattok oda, bizony a hardware és a szoftver fórum szekciókban is rengeteget lehet olvasni a legkülönfélébb mac-es hibákról!!! Azért ez durva egy kétszeres háromoszoros pc-s árú platform esetében.

Amúgy meg Steve Jobs legalább akkora "csibész" mint Bill Gates.

És miért? MACOSX DARWIN PROJECT ugye az egész oprendszer UNIX vagyis FREEBSD alapokkal rendelkezik, amit a világon sokezer lelkes programozó fejleszt INGYEN a szabadidejében, hoppá! Az apple ráhúzott egy opengl-es grafikus és fejlesztõi felületet és kész a Macosx!! Mennyi egy MacosX 40-50eFT? Hát nem nagy üzlet? Bevonták a nyílt forráskódú közösség ingyenes munkáját, õk pedig kaszálnak ezerrel, errõl ennyit pont.

Na Amiga Rulez Forever mindenkinek emberek, szépjónapot!😊)

Látom miondig elérkezünk a topikokban a "tárgyhoz" én meg csak most veszem észre hogy pl. ez a topik is már csak az én hathatós "segítségemmel" is közeledik a botrány felé, de vessünk egy pillantást az "Örök vita" kifejezésre és így már mindjárt felmentve érzem magam, mint egyik vitaelõidézõ.

De ha már megint elérkezünk (az úgyis legjobb😊 Amigához, akkor már a pécérõl tényleg értelmetlen szót ejteni, mert az Apple-Amiga-stb. tartományból az elvileg úgyis lemorzsolódik. Nem akartam én sem a nyugalmat megzavarni, de érdekes hogy az informatika egyik oldala kezd átmenni egy szûkebb réteg kezébe, akik fanatizmusból is fenntartanak akármit a többség viszont egyre gyengébb dolgokat kell hogy használjon... Mi lesz még ebbõl?

NEXUS6

Nagy vagy, bár egy kicsit szélsõségesen fogalmazod meg a véleményed😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Bocsesz ez természetesen macjuzernek ment.

Mint látod te még egy konszolidált problémával találkoztál!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Én meg most voltam szemésznél, éppen indultam amikor a doki megkérdezett hogy hova sietek. Mondom neki hogy nekem úgy tûnik mintha végeztünk volna. Erre õ mondja hogy nem mert még nyomtatunk. Nézek a gépre meg anyomtatóra, semmi!
Erre õ elmagyarázta, hogy mivel az eü program dosos nem tudják közvetlenül használni a nyomtatót, hanem win alol kell futtatni a progit, ami átküldi a winnek az anyagot és utána már kézbe is lehet venni a papírt. Erre én megkérdem, nincs aki átírja win alá a progit. Õ megrántotta a válát és kijelentette hogy õ biztosan nem fogja, még néhány szót elejtett a saját anyagi illetve az egészségügy siralmas helyzetérõl, mire a nyomtató felzúgott és már kézbe is vehettük a még meleg papirost.

Szal eü helyzet + pc = pokol.

NEXUS6
Na ehhez a szeret nem szeret vitához én még azért hozzászólanék.
Ahhoz hogy egy rendszert megszeressen az ember idõ kell. Billi gyerek viszont erre nem igazán ad idõt az embereknek, na meg a pc-s "szabványok" (höhö😉)) sem. Ha az amiga az élet nagy szerelme, akkor a mac egy jó feleség, a pc meg egy kurva. Bocsesz, csak azért írom mert a júzert rákényszerítik hogy úgy használja, váltogassa a hardvert, oprendszert mint más a barátnõit.
Speciel én monogám természet vagyok, igaz ez mostanában nem divat.

arc hkóven!
Az utóbbi idõben felmerült még egy ipse, mint aki a leggazdagabb és ezért egyesek számára segnyalásra megérett. Az ikea tulajára gondolok. Jól érzem, hogy te fõleg ehhez a hálózathoz tartozó bútorbótokból rendezted be a lakásod?

"nekem (mint betegnek) kellett ma megcsinálnom a rendelôben egy win98-at, mert simán kékhalállal indult..."

LOOOOOOOOOOL!!!! Ez nagyon tetszett!!!!! 😊))))

Én neveztem Gates-et "informatikai segédmunkásnak", engem terhel a felelõsség emiatt az elnevezés miatt. Amúgy csak viccenk szántam.

nem tudom, nekem nincs felsôbbrend?ségi komplexusom amiatt mert mac-et használok, de a pc-mel azért sokkal többet szenvedek napi használat során.

a mac talán nem igényel akkora nem-felhasználói tapasztalatot

mindenesetre elszomorító, és ehhez kapcsolódik hogy a magyar egészségügyben az informatika olyan szinten elhanyagolt, hogy nekem (mint betegnek) kellett ma megcsinálnom a rendelôben egy win98-at, mert simán kékhalállal indult...
Ezt nem tudom megjegyzés nélkül hagyni. Gates inkább üzletember, mint számtech-es. És azért a világ leggazdagabb embere, mert erre hajtott, ez volt neki a legfontosabb (meg a hatalom egy sajátos formája). A PC csak egy eszköz volt a számára. Sosem törekedett rá, hogy valami igazán jót csináljon, csak megragadta az adódó lehetõségeket.

Na, én nem szállok be ebbe a vitába, el sem olvasom, csak 1-2 megjegyzés. Azt gondolom, hogy:
- aki vad, anyai módon védelmezi a Windows+PC-t, annak valami érdeke fûzõdik ehhez (esetleg egy reflex-Win-bot)
- A Mac-eket nem egy bádogdobozos, fusi PC-hez kell hasonlítani, hanem egy minõségi(bb) HP, stb. konfighoz (persze nem biztos, hogy az itthoni pénztárcához van ez optimalizálva)
- A MacOS-X tényleg elég jó (mellesleg unix-alapú).
De a lényeg: ki kell próbálni egy Mac-et, és meg lehet látni, hogy tényleg jó.

Az a "Gates nevû informatikai segédmunkás" évek óta a világ évek óta az USA és a világ leggazdagabb embere.
Nem hiszem, hogy bármi félnivalója is lenne ebben az életben, legkevésbé a "seggberúgástól".
Ha annyira félõs lenne valószínûleg ott tartana ahol most te vagy.

"47 százalékot a gyakori rendszer-összeomlások és fagyások zavarnak leginkább"
Nyiláván én vagyok a lámer, de nekem a Win98 omlott össze utoljára, amióta XP-m van még fagyás is csak nagyon ritkán fordult elõ, de azok is mindig valami hardwer probléma miatt, pl. a memóriám egy idõ után nem bírta az emelt órajelet, valamint egyszer egy memóriám tönkre is ment, legutóbb pedig elkezdett szórakozni az egyik vinyó és a legváratlanabb idõpontokban fagyasztotta a gépet. Miután egy hibát kijavítottam a gépem hetekig ment fagyás nélkül.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a fagyások zöme a hardwerrel kapcsolatos és nem maga a windows okozza.
A Mac-rõl meg annyit, hogy az is jó (bár az nem igaz, hogy ne tudna fagyni) meg szép is, de ilyen áron szóba sem kerülhet, aki szeret játszani annak meg fõként nem.

Én használom mind a kettõt. Két egymástól eltérõ asztali gép és ennyi. Nem hiszem, hogy hitvitát kellene folytatni róla. Játékgépnek nem a legjobb választás, az biztos.

Szerintem nyitottnak kell lenni minden elérhetõ és használható technológiára. Én annak örülnék, ha 6-7 architektúra folytatna egymással versenyt.

Hát akkor legyen ez az egyik végszó😊
Még a Gates nevû informatikai segédmunkással kapcsolatban annyit azért szeretnék tudni, hogy Õ nem fél a a seggberúgástól? Csak mert a Linux szó hallatán remegõ pofával kezd a levegõbebeszélni minden féle hülyeséget, hogy õ NEM FÉL. Vajon mi idézi ezt elõ? És vajon miért is terjed a Linux és miért id duplázódik az Apple bevétele? A jövõben remélem megkapjuk a választ. Minden jót addig is!

Laci! Meggyõzõ, amiket technikailag modasz a "rivális" platform(ok)ról, és én el is hiszem. A WinPC nem a legsikerültebb platform (azt hiszem, ez indulhatna az év legdiplomatikusabb kifejezése címért), de némi piszmogás után azért egy többé-kevésbé használható képzõdményt kapunk, amivel - noch dazu - munkára emlékeztetõ tevékenységet is lehet többé-kevésbé végezni. Hogy Váncsa Istvánt idézzem: "... ami eleven, az valamilyen szinten borulékony, míg a tökéletesen stabil rendszer szükségképp halott." Egy átlagtitkárnõ elklikkelget egy WinPC-n, de ha Linuxot tolsz a képernyõre grafikus felülettel meg egérkezeléssel - MacOS X-rõl nem is beszélve - sírva fakad, sokkot kap és hónapokig nem jut el az orgazmusig. Egy Gates nevû informatikai segédmunkás kb. 20 éve elmondta, kit hogy fog seggberúgni, és megtette. Az, hogy ez sikerült neki, az nem csak rajta múlt. És most persze van sírás és fogaknak csikorgatása...

"Tényleg felesleges itt ezen vitázni."

Még 1 kicsit basztatlak aztán hagylak macezni: minden 1.5 hozzászóló te vagy😊

Annak azért örülök, hogy valakinek még jókedvet is hozott itt a tevékenységem. Ezt igazán hasznosnak találom belõle😊

Nah ezt egy kiadós kényszerû reset után meg némi kis memóriában tárolódott adatvesztés után írom😊 Szal ez cool😊 Tényleg igazatok van kezdem érezni a pécés fíling ízét is, nem is olyan rossz. Tele van kihívásokkal.
"Nem csak a te ócskavasad😊" Ez egyébként nem poén. Sokunknak van még ilyen "ócskavasa"😊
gizdaságos MAC?😊 Az meg milyen? Gondolom ott windózt tolnak arra is nem😊)
Amíg nem akarok multimédiával foglalkozni nekem is csak annyi bajom van vele, hogy sokszor fél nap mire a programok balhézás nélkül teljesítenek szolgálatot, azt is egy darabig.

Teszkó gizdaságos Macintosh... 😊)))

Nem csak a te ócskavasad😊 <--szigorúan pojén

Már mér lenne felesleges?
Ok gondoltam, hogy a szarráfagyott maces példába könnyen bele lehet kötni de ezzel nem általánosítani akartam mindössze annyit, hogy azért a mac is képes ilyesmire. Amúgy win98ig illetve Me-ig jogos lenne a dolog de az xp szvsz qrva yoo és stabil és ezt nem fórumon olvastam hanem 2 év nyúzás tapasztalata beszél belõlem. 1 baja van, hogy nagyon elterjedt és ezért a rossz akaró emberkék elsõdleges céltáblájává vált (spam vírusok). Ha akarnák a linuxot a macos-t vagy bármit ugyanígy szétszednének mint a winfost. Ja és még valami: a pc-t azért kis hozzáértéssel meg lehet szelidíteni, értem ez alatt azt, hogy az én gépemen semmi védelem nincs és még 1x mondom fél éve seemi bajom. A postaládámban bejön napi 5 spam oszt ennyi... Ápám laptopja amin semmit nem csinál csak lekéri a leveleit meg netezik de komolyan ennyi az havonta van formázva mert folyton szétmegy, pedig a tûzfal a norton antivir, spam és spyware keresõ minden szart feltettem neki és mégis ez van.

"Örök vita - MAC vs. PC" - Röviden összefoglalta a topik címe a problémát. Most már értem mit akar mondani😊)

Egyébként "A program szabálytalan mûveletet hajtott végre..." Egy percre hagytam itt a gépet és ezt olvasom. Böngészõ bezárása sem, de a további használata sem lehetséges. Ezt a MAC-ek is szokták csinálni?

"PC-seknél az a gond inkább, hogy a csóró többségnek az alja hardverbõl szerelt gépek jutnak, vagy esetleg selejtraktárból visszamaradtak. Aminél nem is csoda, hogy fagynak a programok. uram bocsá' még a Windows is."

Jó nem várom el hogy mindenki mindent elolvasson, de korántsem CSAK ERRÕL VAN SZÓ. Tényleg felesleges itt ezen vitázni.

És még írni sem tudok rendAsen😊