400
  • Laci
    Látom jönnek a szakmaibbnál szakmaibb érvek:))
    Könnyű ám mindenre azt mondani hogy mesedélután.
    Ez talán nem felesleges?
    De ez attól még tény. Én is úgy olvastam, nem pedig kitaláltam nyugi:)
  • tajfun
    "Heh most meg az a baj hogy nem zúg állandóan annyi ventillátor. Ott legalább meg tudják oldani a hűtést normálisan."
    LOL. Mert PC-re ugye nincs vizhutes? LOL. Es akkor a nitrogenhutesrol nem is beszeltunk. Az mekre nincs is? Deszar...
  • Laci
    "-Ki is gyártja a Mac procit???"
    Mac proci?? Az mi? Inkább úgy hívják hogy Motorola PowerPC tudtommal.

-Miért is melegszik és fogyaszt annyit az új 2,5 G5, hogy már csak folyadék hűtéssel megy...
    (egyetlen PC-nél se megkötés ez)"

Heh most meg az a baj hogy nem zúg állandóan annyi ventillátor. Ott legalább meg tudják oldani a hűtést normálisan.
  • tajfun
    "És akkor még meg sem emlékeztünk a DMA+Multitasking+PnP hármasról ami a pécé elterjedése előtt az összes többi gépen NORMÁLISAN működött. Köszönjük meg hogy most mér ez sincs így!"
    LOL. Mesedelutan 2?

"Amihez üzleti szempont alapján választanak központi egységet egy másik helyett (amit amúgy eredetileg akartak és a többiek is azt használták) az logikusan következik hogy minőségét de minden mást is tekintve jó már nem lehet."
    Ami 30 eve volt, az nem ma van. Kiveve neked, mert a meked biztos meg mindig azon a szinten toporog. "Boldog sz@rakodást" a mekeddel!
  • Laci
    "Senki nem erolteti rad"

Azért hazugság ez a közhiedelem, mert vannak helyet ahol KÖTELEZŐ ezt használni. Sőt sokszor MEGVENNI is KÖTELEZŐ.
  • Laci
    "Szerintem feleslegesen tépjük a szánkat, úgysem tudjuk elmagyarázni, hogy a PC elterjedtebb, pedig ezen nicns mit tagadni"

Mit? Épp ezaz! Minek akartok ti bárkit meggyőzni amikor úgyis a pécé van elterjedve???? Ennek senki nem mondta az ellenkezőjét!!!!
    Pont nektek nem kell győzködni senkit mert a ti drágalátos pécétek van úgyis ott mindenhol. Az inkább sokkal ésszerűbb hogy a nem elterjedt gép jó tulajdonságait akarják felvonultatni a pécével szemben.
    Magyarázzátok el mert ez így elég zavaros!
  • tajfun
    "Hát pont ez az amit nem bírok benne, hogy szinte semmit nem fejlődik, hanem inkább rá van erőltetve a népre."
    Senki nem erolteti rad, maradj csak a mekednel, es hidd azt hogy 20 ev mulva is az a legfejlettebb technologia, mert nem kapsz mast. De nehogy kinyisd a szemed, meg a vegen eszrevenned a valosagot!

"Nem biztos hogy az a 10 évvel ezelőtti MEK annyit fagy mint ez a pécé és olyan sokkal kevesebbet tudna. Sőt!"
    LOL, mesedelutan van? Akkor en is nevezek vmi hasonloval: a 286os kevesebbet fagy mint a mek, es tobbet tud mint amit a mek 300 ev mulva. Na ezt ubereld...
  • Laci
    És akkor még meg sem emlékeztünk a DMA+Multitasking+PnP hármasról ami a pécé elterjedése előtt az összes többi gépen NORMÁLISAN működött. Köszönjük meg hogy most mér ez sincs így!

Az egész vitát egyébként egyetlen dolog szemszögéből is el lehetne dönteni de sokakat sajnos nem érdekel:
    Amihez üzleti szempont alapján választanak központi egységet egy másik helyett (amit amúgy eredetileg akartak és a többiek is azt használták) az logikusan következik hogy minőségét de minden mást is tekintve jó már nem lehet. Aki ezt nem akarja megérteni, annak mást sem lehet megmagyarázni. Kb. ez a lényege az egésznek. Boldog sz@rakodást a pécékkel!
  • Laci
    "Ez a PC legfobb elonye: folyamatosan fejlodik, nem kell x evet varni hogy jobb gepunk legyen."
    Pffff. Hát pont ez az amit nem bírok benne, hogy szinte semmit nem fejlődik, hanem inkább rá van erőltetve a népre.

"A 10 evvel ezelotti mek meg a mai teszkos pct is alulmulja."
    Nem biztos hogy az a 10 évvel ezelőtti MEK annyit fagy mint ez a pécé és olyan sokkal kevesebbet tudna. Sőt!
  • Laci
    "Mennyit fizet az Apple neked, hogy reklámozd az eladhatatlan szarjukat?"
    Épp ez az hogy annak szoktak fizetni akinek egy köztudottan SZ@RABB terméket kell reklámozni és fényezni.

"Apropó, te nem véletlenül a Fix TV-ből vagy az András álnéven?:))"
    Nem! Azt sem tudom ki az.
  • Laci
    "A 32 >> 64 bit valoban nem 1szeru, az amd fele modszerrel valoban hurcoljuk tovabb a kompatibilitasi okokbol megmaradt lassito megoldasokat."
    Ja hát ez meg a másik ami újabban is fellépett igen, ez még csak ESZEMBE SEM JUTOTT ugyanis nem erre gondoltam. Ez is csak egy újabb akadály, jó hogy valaki megemlíti. Mégegyszer mondom a 8bites címzés és a többi ezzel járó jellemző kiterjesztése az ALAP gond amin annak idején az intel nem volt hajlandó fejleszteni, gondolta így befektetés nélkül is rá tudják majd sózni a népre. Igazuk lett. Csakhogy nem hinném hogy büntetlenül maradnak mert nagy valószínűséggel ez az ami eltűntetni is fogja ezt az egészet csak sajnos arra még várni kell, ugyanis az ÜZLET az ami életben tartja nem pedig az hogy olyan jó lenne. Kár hogy sokszázezerszer megbeszéltük már ezt is. A pécé éppen ezért is egy rugalmatlan eleve elcseszett szerkezet.
    PL. a HWSW-n is összefoglalták már valahol a 2Ghz-s P2 bejelentésekor is:
    "az Intel jelenleg legfejlettebb 32 bites x86-os architektúrája bizony számos tekintetben gyengébb, mint a legnagyobb konkurens AMD-jé. Persze nem az első eset ez, hogy az Intelnek sikerül meggyőznie partnereit és a vásárlóközönséget arról, hogy érdemes egy nyilvánvalóan gyengébb architektúra mellett letenniük a voksukat. Így volt ez több mint húsz évvel ezelőtt is a Motorola 6800 és 68000, vagy éppen a Zilog Z80 és Z8000 ellenében is."

"Mivel a mek is tele van hasonlo hibakkal, aminek a tobbsege a keves felhasznalo miatt fel se bukkan, nameg persze senkit se erdekel, ezert kevesebbet halani rola."
    Mintha csak egy windózrajongó mondta volna a biztonsági rések növekvő számának hallatán. Ott is ez a szöveg pedig a windóznak is rengeteg súlyos hibája van ilyen szempontból is a többi oprendszerrel szemben már a mem- és taskkezeléssel kezdve is.

A MEK is tele van hasonló hibákkal????? Mivan???? És még én nem tájékozódom??? Nanemá!
    A 68000-es családdal már a HETVENES ÉVEK VÉGÉN túl voltak ezen a problémán!! Sőt lehet hogy a Texas Instruments még előbb is, de ebben nem vagyok biztos.
    Hasonló problémák?? Hogy pontosan milyen problémák súlytják a PPC-t arra kiváncsi vagyok de hasonló problémák nem lehetnek ugyanis ez 20-30 évvel ezelőtt jelentett erre a vonalva nézve gondot. Csakhogy ők akkor képesek voltak fejleszteni rajta ezzel elkerülve az inkompatibilitás ilyen formájú veszélyét az intel meg ahogy már én is leírhattam cseszett tenni valamit mert ugye így olcsóbban megúszta. Gratula! Meg lesz ennek még a böjtje! Várjuk csak ki!

"A mek is szar, a PC is szar, de legalabb olcsobb."
    Így van ne is gondolkozzunk, ne is érdeklődjünk ne is vitatkozzunk róla hanem pofa be, kuss jó az a pécé, ne foglalkozz a MEKkel.
    Végülis lehet hogy ez a jó felfogás. Az hogy relatíve olcsóbb jó érvnek tűnik. Meg egyes egységeit talán a pécének könnyebb kicserélni, de kicserélés helyett lehet a régi mellé tenni is egy hw-t, így ez sem lenne túl nagy áldozat.
  • DW
    Kedves PC hívő társaim (tajfun, archkoven, Amero és a többiek). Szerintem feleslegesen tépjük a szánkat, úgysem tudjuk elmagyarázni, hogy a PC elterjedtebb, pedig ezen nicns mit tagadni. Ezen nem segít az sem, hogy a MAC architektúrája olyan szupi, mint ahogyan itt egy-két elvakult MAC fan állítja. Én részemről befejeztem a vitát, és csak jókat röhögök azokon, akik nem képesek felfogni, hogy úgyis az van, amit a felvilágosulatlan és igénytelen többség akar. Ezen pedig nincs mit vitatkozni. Na uff.
  • archkoven
    Nexus te szerepet tévesztettél:
    "És ez a bibi kispajtások!!!
    A korás meg tecsógazdaságos pc is pécé ám..."
    -ezt a nagy arcú stílust myomasd a maces haverjaidnak. Itt nem jön be. Még nem vagy akkora jampi...
    Ezért négyszemközt már kaptál volna egy nevelőcélzatú pofont, csak hogy egy kicsit visszavegyél abból a nagy maces arcodból okostojás.
  • archkoven
    "Nekem inkáb a szüklátókörű, tájékozatlan, sznob, mac buzikkal van a bajom"
    -ezzel én is pont így vagyok, itt a fórumon is van belőlük kettő.
    Kár velük vitatkozni, mivel teljesen elfogultak, nekik nem hatnak az érvek.
  • Amero
    Férreértés ne essék. ahogy már leírtam engem nem a mac zavar, ha lenne pénzem vennék is egyet, mert annyira nem tartom szarnak. mondjuk G5 alá nem adnám.
    Nekem inkáb a szüklátókörű, tájékozatlan, sznob, mac buzikkal van a bajom. Csak a Mac a jó faszság, a Pc pedig csak szar lehet.
    Közbe egyetlen olyan kritikára se tuftak még mindig megbízható választ adni amit én többször is felvetettem.
    Pl.:
    -Mért susmusolja el az apple, hogy Taiwani alkatrészeket tesz bele a gépeibe dupla, vagy háromszoros áron??? (ez mindnek elszál a füle mellett)
    -Mondjatok egy független tesztet egy hasonló mac és pc között???
    -Ki is gyártja a Mac procit???
    -Miért is melegszik és fogyaszt annyit az új 2,5 G5, hogy már csak folyadék hűtéssel megy...
    (egyetlen PC-nél se megkötés ez)
  • tajfun
    "Én aktuális konfigokról dumálok"
    es kozben azon sirsz hogy tul jok a PCk, nem tudsz versenybe szallni a mekeddel.

"Gondolom azér a márkás PC-k azért csak annyira fejleszthetők mint a MAC, tudod egyedi alaplap miegymás."
    Ha a markas alatt az OEM markakat erted, akkor igen, az suxx. Nem is a fejlszethetoseg miatt, hanem inkabb hogy szinte mindent lehetne benne fejleszteni. A Dell, Compaq ia onnan vasaol, ahonnan az Apple: kinabol, vietnambol. Egy ASUS, Abit, Intel/AMD, Pioneer cuccban jobban megbizok mint a csingcsung alkatreszekben, amire Dell matricat ragasztottak.
  • NEXUS6
    "Most azert kukazzunk egy 486-ost, mert a meked csak azt tudja lenyomni?"

Miröl beszélsz? Én aktuális konfigokról dumálok!!!!

Gondolom azér a márkás PC-k azért csak annyira fejleszthetők mint a MAC, tudod egyedi alaplap miegymás.
  • tajfun
    "Eszetekbe jutott már, hogy 1 000 000 konfiggal kell szembe éllítani kb 5 aktuális MAC konfigot?"
    Most azert kukazzunk egy 486-ost, mert a meked csak azt tudja lenyomni?

Ez a PC legfobb elonye: folyamatosan fejlodik, nem kell x evet varni hogy jobb gepunk legyen. A masik meg hogy sokan gyartjak 1massal versenyezve, igy 1mas profitjat szoritjak lejjebb, neked pedig venned kell 2 ferrarit Sztiv Dzsobsznak hogy kapjal 1 meket.

"A korás meg tecsógazdaságos pc is pécé ám, azok meg a közelébe se néznek a MAC-nek."
    A 10 evvel ezelotti mek meg a mai teszkos pct is alulmulja. Ez is korrekt osszehasonlitas...
  • NEXUS6
    Nos fiúk akkor meg van már a PC definiciója?

Könnyű úgy fikázni egy adottt paraméterekkel, specifikációval rendelkező Apple vagy akármilyen konkrét terméket, hogy én a kisújamból feleannyiért kirázok egy sokkal jobbat.

Van egy olyan érzésem, ha ez nagytételben valóban lehetséges lenne akkor az Apple is már rég megtette volna ám!
    Gondolom nem annyi költségvetése van ami a kajapénzből megmaradt.

Eszetekbe jutott már, hogy 1 000 000 konfiggal kell szembe éllítani kb 5 aktuális MAC konfigot?

Akár télleg elképzelhető, hogy a legfrissebb hardverekből télleg össze lehet állítani egy olyan konfigot ami jobb ezeknél a jó pár hónapja összeállított MAC konfigoknál, hiszen mire egy új MAC típus bóltba kerül, akkor a legújabb hardverhez képest akár elavultnak is tekínthető.

De úgye viszont az is kijelenthető, hogy az aktuális 5 MAC termék fényévekkel jobb, mint a piacon levő PC-nek nevezett számítógépek átlaga!!!!!

És ez a bibi kispajtások!!!
    A korás meg tecsógazdaságos pc is pécé ám, azok meg a közelébe se néznek a MAC-nek.
  • archkoven
    A Ferrari, hogy megtartsa a márka presztizsét limitálja az évenként gyártott autók számát.
    A Mac-nek a magas ár/gyenge harver kombó limitálja.
  • archkoven
    Hát Lacika te tényleg súlyos eset vagy:))))
    Mennyit fizet az Apple neked, hogy reklámozd az eladhatatlan szarjukat?
    Apropó, te nem véletlenül a Fix TV-ből vagy az András álnéven?:))
    Neki is erekciója támad Safaritól meg a Docktól.
  • tajfun
    "Ezt hogy érted??? Mitől nem vagyok tájékozott????"
    Hat ha szerinted a PCben semmi ujitas nincs...

"Az hogy nincs semmi újítás benne a szükségszerű "tuning"on kívül azt hittem legalább evidens"
    Ha olvasnal idonkent szamitastechnikai hireket is, nem hitted volna azt.

A 32 >> 64 bit valoban nem 1szeru, az amd fele modszerrel valoban hurcoljuk tovabb a kompatibilitasi okokbol megmaradt lassito megoldasokat. Ez technologiai szempontbol nem a legjobb, de meg igy se annyira szar mint ahogy a mekesek elkepzelik. Mivel a mek is tele van hasonlo hibakkal, aminek a tobbsege a keves felhasznalo miatt fel se bukkan, nameg persze senkit se erdekel, ezert kevesebbet halani rola. De eleg csak beleolvasni az alant belinkelt beszeljukmek forumra.

A mek is szar, a PC is szar, de legalabb olcsobb.
  • tajfun
    A ferrari se annyival egy hondanal mint amennyi az ara kozti kulonbseg. Talan ezert nem is veszik annyian.
  • tajfun
    "Csak annyit hogy én is pécével kellett és kell hogy foglalkozzam a legtöbbet mégha nem is akarom"
    Laccik is rajtad hogy direkt nem is akarsz erteni hozza. Mind1, a meket is el kell sozni valakinek, steve jobsnak is kell 1 uj ferrari...
  • Laci
    Najó én most egy időre abbahagyném ezt a vitát, de még egy dolgot nem értek:

""Ezekszerint a pécé előzött volna? Hogyan amikor semmi újítás nincs benne, csak teljesítménynövelés???"
    Ebbol is laccik hogy nem vagy tajekozott PCs temakban. Ilyen alapon viszont ne nagyon eroltesd hogy miert szol bele vki akinek nincs meke."

Ezt hogy érted??? Mitől nem vagyok tájékozott???? Az hogy nincs semmi újítás benne a szükségszerű "tuning"on kívül azt hittem legalább evidens, de látom itt ezzel sem foglalkozik mindenki. Ugyan annak a 8bites architektúrának a kiterjesztett változata a 16, 32, 64 bitesnek mondott összes x86os kacat. Így a megcímezhető memóriával is ugyanez a helyzet.
    A teljesítmény is csak sokszorozott, de ebből már stabil rendszer soha NEM LESZ!!! De nem is tehetnek mást, mert akkor meg az sw-kkel nem lennének visszafelé kompatibilisek! Viszon újra el tudják adni ugyanazt az elavult vackot minimális befektetéssel. Ez az intel féle cégek módszere (meg a m$-é is persze).
    Azt hittem ez nem is jelentheti vita tárgyát de látom itt még ez sem egyértelmű...
    Mit gondolsz miért ólcsóbb mint egy PPC rendszer????
    Nem véletlen. De ha valaki úgy ítéli meg hogy neki jó a pécé hát akkor legyen, biztos nektek van igazatok.
  • Laci
    "Adott penzbol a PC hozza ki a legnagyobb teljesitmenyt, nem a mek, errol van szo."

Hát jó ez is egy nézőpont. De a minőség látom senkinek sem számít. Rendben. Pécét kell akkor venni. Megértettem.
  • Laci
    "Persze a tobbseget nem lehet megteveszteni."

Jujj!:) Na erről asszem ennyit:) Hehh:) Ennél nagyobb hülyítés nem is kell. Mindegy legyen igazad. Jó a pécé!

"Ebbol is laccik hogy nem vagy tajekozott PCs temakban."

Csak annyit hogy én is pécével kellett és kell hogy foglalkozzam a legtöbbet mégha nem is akarom...
  • tajfun
    A mek senkiet nem fenyegeti, csak a vezetosege akarja megprobalni. Ezert ontik anyakadba a reklamdumat, nehogy kinyiljon a szemed. Persze a tobbseget nem lehet megteveszteni.
  • tajfun
    "Ezekszerint a pécé előzött volna? Hogyan amikor semmi újítás nincs benne, csak teljesítménynövelés???"
    Ebbol is laccik hogy nem vagy tajekozott PCs temakban. Ilyen alapon viszont ne nagyon eroltesd hogy miert szol bele vki akinek nincs meke.

"Ja meg a renderelés ugye nem szükségszerűen real time folyamat. Pont ott jön ki a pécé szarsága leginkább amikor videolejátszás vagy felvétel van."
    Viszont szamitasigenyes. Adott penzbol a PC hozza ki a legnagyobb teljesitmenyt, nem a mek, errol van szo. Lehet hogy 2 PC kell 1 mek helyett, de ha meg igy is feleannyiba kerul, akkor is sporoltal 50%-ot.

"Engem ne hurrogjon le szűk látókörű pécé fan se és másokat se!"
    Minket meg ne hurrogjon le szuk latokoru mek fan! Es masokat se...
  • tajfun
    "Hát ezaz hogy én meg azt kérdezem hogy ivel magyarázzák hogy több gagyi sorozatot (Szikveszt, Sztártrek, Banilonöt) A4000+SGi-vel rendereltek."
    Ezt nem kell magyarazni, hiszen a mek ugye erre valo (lenne), a buntetes az az ha megse. A felsorolt sorozataid mar evtizedek ota mennek, nyilvan akkor megvettek a meket, aztan addig hajtjak amig be nem doglik. Ez cegeknel termeszetes, pl. a nagy banki rencerekben is van ami meg Cobolban van irva. Ott nem divat a fejlesztes, hiszen altalaban celfeladatra kell a gep, nem nagyon valtozik rajta a szoftverkornyezet, ami eddig is ment, az ezutan is menni fog. Az otthoni felhasznalas viszont eppenhogy valtozik, ott szempont hogy az ujdonsagokat is lehessen futtatni.

A Final Fantasy viszont viszonylag uj film (a fenti sorozatokhoz kepest mindenkepp), igy a keszitok az akkori legmegfelelobb megoldast, a PCt valasztottak. Ennyit valtozott a vilag par evtized alatt.
  • Laci
    "Es minek a PC elleni reklam?"

Nem olvasod végig a commentemet sem, de úgy is teszel mintha nem tudnád miről van szó. Pont a pécé az ami rémuralmat gyakorol ellene logikus a reklám érthető okokból. DE a MAC kinek a területét fenyegeti???? Ez szerintem tök logikus csak a félreértém meg a félremagyarászás az ami homályosítja. De nekem már elegem van, nehogy már én legyek a hibás amikor meg merészelem jegyezni, hogy nem minden olyan jó ami itt megy!!
  • tajfun
    Kiraly az ibook melegedes topic. Irja a csavo hogy mar 1 dvd grabbeles utan tuzforro a gep, nekem a "szar" noti PCm 2 nap utan is ugyanolyan uzemi homersekletu mint volt. De azert a PC a szar, a meknel a melegedes a direkt feature...
  • Laci
    "Azt mivel magyarazod ki hogy a Final Fantasyt PCvel rendereltek es nem mekkel???"

Hát ezaz hogy én meg azt kérdezem hogy ivel magyarázzák hogy több gagyi sorozatot (Szikveszt, Sztártrek, Banilonöt) A4000+SGi-vel rendereltek. Aztán utána mellé jött két-három MAC meg 10-15 Pentium 1. De miért az Amigából volt egy a MAC-ból két-három és a pécéből 10 körül???? És miért csak az Amiga4000-et használták először. Ami pécé alapjáraton kb. 2-3szor volt magasabb órajelen mint a régebbi A4000. Biztos mert lámerek voltak igaz??
    Ezekszerint a pécé előzött volna? Hogyan amikor semmi újítás nincs benne, csak teljesítménynövelés???
    Ja meg a renderelés ugye nem szükségszerűen real time folyamat. Pont ott jön ki a pécé szarsága leginkább amikor videolejátszás vagy felvétel van. Nincs az a pécé ami tökéletes folyamatosságú (nem sebességű!!!) képet ad. Többet is láttam már. Érdekes PowerMAC egyből 100%folyamatos képet produkált --> x86 agyonfelosztott műveletvégzése vs. folyamatosan fejlesztett PPC. Hát ez az egyik nagy különbség. Csak mivel az emberek ezekkel nem foglalkoznak, igénytelenségből jó nekik a pécé. És akkor én is fogjam be és legyek elégedett mi. HÁT NEM! Engem ne hurrogjon le szűk látókörű pécé fan se és másokat se! Meg magát pártatlannak kikiáltó ködösítőember sem, aki aztán mégis inkább a MACet szidja mindenhol. Ezek nemkem nem hitelesek.
    Nem hagyjátok magatokat. És vegyetek pécét mert az olcsóbb meg otthonra jobb. Lehet.
  • tajfun
    "Akkor minek a MAC-elleni reklám????"
    Es minek a PC elleni reklam?
  • tajfun
    "Zozo2001hu is látom nagyon próbálkozik. De ettől a pécé még nem lesz jobb."
    Nem. De a mek se, hiaba probalod ugy beallitani.
  • tajfun
    Ez buntet, foleg hogy mekes forumon mekes tulajok szajabol halljuk a tapasztalatokat. Tanuljatok belole mek hivek, mielott beszopjatok az ujabb reklamszovegeket!
  • tajfun
    Nem. Van eleg arlista a neten, szamold ossze!
  • tajfun
    "Mivel a pécé mellett senki nem tud komolyanvehető érvet"
    Akarcsak a mek mellett.

"Az a divat hogy: Márkás alkatrészek. Ez a technikai érv. Relatíve mindent hibáját ezzel akarják kimagyarázni az általam érthetetlen módon agyonfényezett pécéjüknek. De ez nem konkrétum."
    Pedig az. Veled ellentetben nekunk volt mind2, igy sajat szemunkkel latjuk a kulonbseget. Te panaszkodsz arra hogyszar a PCd, nalunk nem fordulnak elo a hibaid. Mi markas alkatreszeket hasznalunk, te nem. Ebbol levonhatod a tanulsagot. Persze egy mekesnek ez tulmagas, te azt is elhiszed hogy az Apple mindent sajat maga barkacsol neked, mindent a minoseg erdekeben, kozben meg ott virit a made in vietnam felirat a szutyok mek alkatreszeiden.

De a legnagyobb buntetes a meknek az hogy manapsag mar grafikus munkakra is inkabb PCt hasznalnak, pedig ez volt az 1etlen terulet amiben a mek vezetett. Azt mivel magyarazod ki hogy a Final Fantasyt PCvel rendereltek es nem mekkel???
  • datango
    én azt veszem , ami olcsó .
  • Sityi
    Az átlagember a hathatós nevelésnek köszönhetően a "ne gondolkozz, fogyassz!"-elvet követi, így persze, hogy az üzletileg legsikeresebb modell évekig megmarad. A (khm) kaka ugyanúgy kaka marad, akármilyen díszes csomagolásba teszik bele. És ez mindenre vonatkozik, nemcsak PC-re, MAC-re.