400
-
#360 Azért ez egy brutál állat PC:
Alienware csúcsgép dupla videokártyával
Ezzel már össze lehetne mérni egy Dual G5-öt végre! -
Laci #359 "Minden architektúrának megvan a maga baja."
Már megint a maszatolás. Igen minden architektúrának megvan a baja, de pont azt próbáltam ecsetelni hogy a pécének NAGYSÁGRENDEKKEL több ALAPproblémája van az architektúrális hibák terén. De ezt azt hittem mindenki tudja...
"És kinek a kezében vannak a PC BIOS szabadalmai,.."
Jujj! Még jó hogy valaki említi a pécé újabban előbukkanó nagy gyengeségét a pcbioszt. Nah hát igen. Ez is elég árulkodó, de nekem már eszembe sem jutott.
"Csak te a nagy maces, te aztán tudod, hogy pc-n mikor hogy és mi fagy le."
Bár ne tudnám. De rengetegszer lefagy az sokmindentől. Nem kell hozzá lámernek sem lenni... -
#358 És akkor még egy kis adalék, annak akit még érdekel illetve akik csípik a konspirációs elméleteket.
Asszem Amero vetette fel, hogy a M$ 30%-os részvénycsomagot birtokol az Apple-nél.
Egy ilyen hányatott sorsú cég esetében még a részletek pontosabb ismerete nélkül is kijelenthető, hogy gyak a M$ kezében van a cég, és ehhez még csak nem is kell semmilyen aranyrészvény és egyéb apróbetús rész biztosította jog az igazgatói tanácsban. Elég ha vitás helyzetben a M$ a részvények eladásával fenyegetőzik, vagy megkezdi el is adni őket. Ez a részvények azonnali áresését és nagyvalószínűséggel a pénzügyi lehetőségek beszűkülését, kritikus esetben végül akár csődöt is jelenthet a cégnek. Ha időközben "jobb belátásra térnek" a vezetők a M$ nyomott áron visszavásáról annyi részvényt amennyit csak akar, és még keres is az üzleten. Azt hogy eddig nem tette ezt meg az azt jelenti így is azt tesz amit akar.
Nem tartjátok furcsának, hogy egy az agresszív üzletpolitikájáról híres cég és annak a vezetője beszáll az ellenfele támogatásába, pénzeli a konkurens, rivális céget?? Milyen verseny, milyen piac ez egyáltalán?
Szerintem semmilyen.
Ezer egy indoka lehet annak, miért tesz így a M$. Szerintem viszont része annak a manőverezésnek, amivel a legnagyobb piaci részesedés mellett próbálja elkerülni, hogy komolyabb tröszt ellenes vizsgálat alá vessék. Ennek tökéletes módszere, ha annyira uralja a piacot, hogy még az ellenfelei is az ő kezében vannak.
Hogy örül pl mindenki a Linux előretörésének, csak megjegyzem, hogy a 90-es évek végén az IBM OS/2 hasonló szinten volt, aztán a M$ gondolt egyet és kinyírta. Az OS/2 pedig mindennben jobban állt mint most a Lin. A Lin soha nem lesz jelentős tényező, a M$ bármikor kinyírhatja ha úgy tetszik neki!
Nem tökéletes a MAC? Ez tény. De a jelenlegi szitu ismeretében egyre kisebb az esélye, hogy valaha is az lesz, hogy a M$ engedi, hogy számottevően jobbá válljon mint a PC. Pedig a platform egy kézben való tartása ezt biztosítani tudná, szemben ugye a PC szerteágazó, egymásmásellen ható fejlesztési törekvéseivel. Nem kell mást tennie, mint a fejélesztők elbocsájtását követelnie,racionalizálási indokkal, és máris nem sikerül elérni a kitűzött célokat.
A sok sznob tényleg meg fogja venni a drágább és nem TÚL jó, a PC piac számára nem kezelhetetlenül jó Mek-et.
A M$ mindíg is a pénzes vásárlókból, az üzletemberekből és a sznobokból élt. Csak annyira fogja az embereket üldözni, amennyire a pénzesvásárlókat el tudja téríteni a wareztől. Lásd BSA politikája. Ebbe az elgondolásba pedig tökéletesen belefér egy a fő üzletet (PC Win)nem veszélyeztető, minőség fanatikusoknak fenttartott játékszer. Ez a mek, manapság! -
#357 Es mi is az a mek?
A mek egy olyan házi számítógép, melyet az Apple nevű cég gyárt. A gyártáshoz minden szabadalommal rendelkezik. Ez a szabadalom egyrészt megvédi őt, attól, hogy (jelenlegi üzletpolitikája értelmében) olyan valaki is gyárthasson ilyen számítógépet aki erre felhatalmazást nem kapott, nincs szerződése a céggel.
Ez a szituáció egyrészt megkötéseket másrészt nagyobb minőségi garanciát jelent, mint amit egy átlag nóném PC átlag vásárlójátvásárlója kap.
Persze a közhiedelemmel ellentétben lehetséges házilag otthon is meket építeni, csak mivel sokkal macerásabb, mint egy csavarhúzó és józan paraszti ész segítségével egy PC-t összedobni, ezért ez nem is nagyon elterjedt. A dolog jogi vonzatáról nem is beszélve. Lásd itt:házi mek
A BIOS, és egyéb a rendszer szempontjából fontos szabványok szabadalmai tehát az Apple, mint a rendszert kifejlesztő és birtokoló cég kezében vannak.
És kinek a kezében vannak a PC BIOS szabadalmai, mert elvileg ugye az IBM fejlesztette ki? Sok sikert kívánok a téma felgöngyílítéséhez. Roppant tanulságos lesz!!!!!
-
DW #356 "Szal egy MEK-et nem biztos hogy arra csinálnak hogy az ember hetenként turkáljon benne, meg naponta reinsallozon."
Olvasnád magad:) Nem arra csinálták. LOL. Mert a PC arra van. Pl. én 1 éve nyúltam volna hozzá legutób, ha közbe nem tesztelek videókarikat, ás ugye ahhoz szét kell szedni. Egyébként nem nyúltam volna hozzá.
Reinstall? Asse tom mikor látott utoljára Windows lemezt a gépem (és én sem tudom, mikor láttam, vagy fogtam a kezemben).
Ember, gondolkozz, mielőtt ilyeneket irkálsz. Nem vagy tisztában a PC-s dolgokkal, úgy látom. -
Alex Shrub #355 "Na tőled is megkérdezem mi is az a PC?"
Es mi is az a mek?
"Mert akkor most a több ezer intel prockót meg szabvány vinyókat használó szuperszámítógépek is PCk?"
A PC az 1 szuper szamitogep. :)
A mekbe ne is nagyon turkalj, kiesik belole a vietnami kondi. -
#354 Háj zozo!
"Egy az Apple cég által gyártott PC (Nvidia vga, IBM proci, Maxtor winyó, MATSHITA DVD-R, ki tudja milyen ramok és TFT?), amelyen fut egy Unix - Linux alapú oprendszer (ingyenes FREEBSD), megspékelve egy XFree alapú grafikus szerverrel, amelyre ráhúztak egy OpenGL-es Aqua skint."
Na tőled is megkérdezem mi is az a PC?
Mert akkor most a több ezer intel prockót meg szabvány vinyókat használó szuperszámítógépek is PCk?
Asszem lassan itt az ideje és súgnom kell: van egy olyan cuccos amit úgy hívnak BIOS, nem árt errefelé tapogatózni.
Teccett az a beírás, amiben a láma júzernek elromlott a mek gépe.
Na akkor most idézzek az ismeretségi körömhöz tartozó nem túl kvalifikált PC júzerekkel megtörtént esetekből, vagy mi legyen?
Amúgy szerintem, ha egy átlagfelhasználó egy hiba esetén csak áll és széttárja a kezét az azt is jelentheti ám, hogy azért nem tudja mi legyen mert soha életében nem találkozott a hibával. Az átlag PC-s viszont rövid időn belül expert júzerré válik.
Amúgy gondolom pistike a csavarhúzójával elég jelentős kárt tudna okozni pilanatokon belül, ha a koráspécéjét is vízhűtésesre csinálnák. Szal egy MEK-et nem biztos hogy arra csinálnak hogy az ember hetenként turkáljon benne, meg naponta reinsallozon. -
DW #353 ezért mondtam, hogy felesleges a MAc-et szentnek és sérthetetlennek beállítani. Minden architektúrának megvan a maga baja. -
#352 És ugye vannak szerencsétlen használtgép vásárlók is, mivel sajnos kis hazánkban nincs pénzük új Mac-re, vajon miért nem vesznek inkább új Pc-t egy használt Mac áráért? Rejtély mindenesetre következzék az alábbi tanulságos történet:
"Sziasztok!
Nemrég vettem egy iMac G3-at (400Mhz) a régi pc-m helyett, internetezésre. Minden tök frankó volt, elégedett voltam stb., de...
Néha így krákogott szegény (erre nem tudok jobb szót, egy érdekes hangot hallatott néha, amik kb. 2-5 másodpercenként követték egymást, és ilyenkor gyengélkedett/fagyogatott is a gép). Ezt eddig megoldottam annyival, hogy megmozgattam ez egeret, vagy vártam egy kicsit, így általában elmúlt. Volt olyan nap, amikor nem is csinálta.
Legutóbb használat közben lefagyott minden, csak forgott ott a színes kör. Pár perc múlva fogtam, és hosszan megnyomtam a bekapcsoló gombját, így ki tudtam kapcsolni. Eddig tart a tudományom a mac-kel kapcsolatban.
Most viszont bekapcsolni sem tudom. Elindul, eljut odáig, hogy forog az a kis izé az elején, és onnan nem megy tovább. (gondoltam berakom az install cdt, hátha történik valami, onnan bootol vagy ilyesmi, de már a cdt sem adja ki-witzig, mi?)
Azt nem tudom, hogy van-e összefüggés a krákogás és ez között.
Légyszi segítsetek, hogy mi ilyenkor a teendő, mit tudok csinálni, esetleg hova tudom elvinni javíttatni!
Köszönöm!"
Folytatás az alábbi linken:
HELP - iMac G3 error -
#351 Gyerekek a fenti képen látható számítógép tulajdonképpen tudjátok mi?
Egy az Apple cég által gyártott PC (Nvidia vga, IBM proci, Maxtor winyó, MATSHITA DVD-R, ki tudja milyen ramok és TFT?), amelyen fut egy Unix - Linux alapú oprendszer (ingyenes FREEBSD), megspékelve egy XFree alapú grafikus szerverrel, amelyre ráhúztak egy OpenGL-es Aqua skint.
És ez kerül bruttó 430.000 Ft-ba, gratulálok hatalmas átverés, óriási üzleti siker...
Ja a Safari böngészőt eredetileg a K Desktop (KDE konqueror) fejlesztői készítették és fejlesztik ingyen!!! Magyarul mindent lenyúl az Apple az ingyenes világból, és nem képes a nyílt forráskódú társadalomnak visszadobni egy szar Quicktime Playert sem, a mai napig nincs Linuxon!!! Egyszóval lenyúlnak mindent és semmit nem adnak vissza ez aztán a kölcsönösség elve, köszönjük Steve óriási vagy!!!
Fotexnetes Apple G5 csoda megspékelve a HDSys Kft extra profitjával most csak bruttó 433.000 HUF, tessék rámozdulni végre!
Fotexnet Áruház Apple iMac G5 17" -
tajfun #350 Nyugodj meg, a mek is TISZTAN es CSAK uze
leti szempontbol van osszeganyolva szutyok kinai & vietnami alkatreszekbol. -
DW #349 ja mégvalami: te elvárod tőlünk, hogy beismerjük, hogy a MAC-el nincs semmi baj, egy csúcsgép, egy fasza architektúra. Vedd már észre: épp te vagy az, aki el akarja hallgatni, hogy a MAC-nek is vannak hibái és gyermekbetegségei. Itt fényezed a MAC-et, és egy istenien megálmodott, hibátlan gépnek tünteted fel (ezzel párhuzmosan folyamatosan a sz@r jelzővel illeted (-képletesen-) a PC-t). Szerintem annak, akinek van PC-je, az többynire tisztában van a hibáival (itt nem közvetlenül a technológiai vagy architektúrális problémákra gondolok), és ennek igaznak kéne lennie fordítottan is, de ez a te esetedben nem áll fent. Én elismertem, hogy bizony, a PC-nek megvannak a maga hibái, és tényleg nem a legfejlettebb architektúra. Tény, hogy van jobb, és lehetne is jobb, de nem tudod megváltoztatni a világot (én sem, és úgy néz ki, hogy egyenlőre senki sem képes erre)! -
DW #348 A monitort csak mellékesen jegyeztem meg, nem attól szar, csak éppen csúnya.
"A te PC-d biztosan lefagyna:P"
Nemcsak az enyém. Most még a végén azt hozzák itt ki hogy a pécé nem is tud lefagyni a MAC-el meg minden baj van. "
Ember te nem érted a poént, egyáltalán nem ezt akartam kihozni belőle. Csak te a nagy maces, te aztán tudod, hogy pc-n mikor hogy és mi fagy le.
"Érdekes eddig még mindenki tudta hogy ez fordítva van. Valamiféle erőlködő kampányhullámnak néz ez ki..."
Igen? Tudod te most hány ember nevében beszélsz? Nem lennék ebben olyan biztos.
-
Laci #347 TISZTÁN üzleti szempontból/CSAK üzleti szempontból. Szándékosan már akkor KIEMELTEM amikor többször is leírtam. -
tajfun #346 Mer a mek az nem uzleti szempontbol keszult, mi? Biztos a te kedvedert, ingyen gyartja szemelyesen sztiv dzsobsz, es meg fizet is erte... -
tajfun #345 Hat itt a cikkben is milyen ga'ny mar a mekes monitor. Kb fele van kihasznalva, mint anno a haboru elotti tv-ken. Biztos ugyanaz a technologia... -
tajfun #344 ""2-3 másodpercig???? Pécén ez kb. úgy meg hogy lefagy de akkor TELJESEN. Ott aztán a resetig nem indul újra semmi az biztos.""
Ja, a mek meg ugy lefagy mindig hogy ujra se indul... -
Laci #343 De a lényeges dolgokra: az üzleti szempont alapján választott alapra ami az egész pécéteket eleve tette minden szempontból alkalmatlanná senki nem akar magyarázatot írni. LOL. Pedig ettől tartunk most itt. -
Laci #341 "Ja ami még gusztustalan, az a MAC képernyője. A gyártók igyekeznek a TFT monitorokat vékony kávával gyártani, ezek meg olyan ocsmány nagy kávát tudnak csinálni, hogy az már fáj."
Igen:)) Ilyenekbe kell belekötni de a LÉNYEGről hogy hallgat mindenki (alább említettem én is azt a lényeget). -
Laci #340 "A te PC-d biztosan lefagyna:P"
Nemcsak az enyém. Most még a végén azt hozzák itt ki hogy a pécé nem is tud lefagyni a MAC-el meg minden baj van. Érdekes eddig még mindenki tudta hogy ez fordítva van. Valamiféle erőlködő kampányhullámnak néz ez ki... -
DW #339 Ja ami még gusztustalan, az a MAC képernyője. A gyártók igyekeznek a TFT monitorokat vékony kávával gyártani, ezek meg olyan ocsmány nagy kávát tudnak csinálni, hogy az már fáj.
"2-3 másodpercig???? Pécén ez kb. úgy meg hogy lefagy de akkor TELJESEN. Ott aztán a resetig nem indul újra semmi az biztos."
A te PC-d biztosan lefagyna:P -
Laci #338 Egyébként ezek a MACosok által felsorolt problémák is azt jelzik hogy ők nem újjonganak mint a pécések ha egy hónapig nem kell resetelni. Ha annyira el lenne mindenki igénytelenítve mint a legtöbb ember akkor nem írnának ezek az emberek sem valami sok használható jelentést a problémákról.
De aki jobb rendszerhez szokott az nem elégszik meg ezekkel a dolgokkal, amiből persze mint tudjuk pécén nem furdulhat elő egy sem igaz?:)) -
Laci #337 És még olyan ember is van aki ezt nem tudja?? Nem hiszem. Ezért feltételezek ilyenkos sokszor szándékosságot, vagy más érdeket. A windózosok is nagyon büszkék hogy ők értenek a windózhoz, persze sokszor CSAK ahhoz és ezzel azt hiszik hogy az informatika mesterei. Pedig az windóznak sincs sok köze az informatikához. De gondoljunk bele mi lenne ha a windóz kacatjük helyett elterjedne egy másik oprendszer a win meg szépen lassan eltűnne: A nagy szakértelmük amit felépítettek mivel csak a windózról szól utána nem érne olyan sokat. Attól tartok sokan emiatt is be akarnak tenni minden alternatívának és akármilyen szar a windóz azt fényezik, mert abból élnek hogy azt pofozgatják helyre, meg egész nap a registry-t bújják.
Csakhogy ez az ő érdekük nem a sokkal több felhasználóé.
Na kb. attől tartok ez lehet a pécével is. Aki azt tanulta meg kezelni, ahhoz ért a legjobban és szereti a hibákból adódó kihívásokat az hallani sem akar a jobb gépekről. Gondolom kitalálták egyesek hogy szerintem ha nem is mindenki de lehet mindenhol egy-két ilyen helyzetben lévő ember.
Aztán lehet rá mondani hogy hülyeség meg üldözési mánia, de a jeéenség akkor is szükségszerűen létezik. -
Laci #336 Érdekes ez az erőlködés, mintha a MAC bárkire is veszélyt fenyegetne és attól akarnátok megmenteni az embereket. Úgyis tudják hogy nem érdemes megvenni, mert drága, stb. stb.
De ezek a dolgok az ALAPARCHITEKTÚRÁLIS végérvényes különbségeken úgysem változtatnak ettől még a MAC, de nemcsak az hanem az összes pécétől eltérő platform eleve jobb, mert olyan alapra épült amit ott nem véletlenül választottak a csak marketingra épülő intel féle alap helyett. -
Laci #335 Mintha pécén ezek a problémák nem lennének meg hatványozottan. A több program egyszerre való futtatását nemtudom egyáltalán bírná e akár így is akármelyik pécé, de mint tudjuk a multitasking maeg a DMA is nagy gyengéje mint minden más...
" Toast-on ra klikkellek a hogy kezdje el irni a Dvd-t abban a pillanatban 2-3 masodpercig lefagy a gepem!!! es utana kezdi irni."
2-3 másodpercig???? Pécén ez kb. úgy meg hogy lefagy de akkor TELJESEN. Ott aztán a resetig nem indul újra semmi az biztos. -
Laci #334 Pontosan erről van szó. -
#333 Nos ezek után is olyan szépen fest a fenti képen látható 64 bites szuperszámítógép? -
#332 iMac G5 20"
És a különböző vélemények:
Hol kezdjem... a beepitett hangszorok nagyon gyerek :(
Nalam a "computer szobamban" sajnos meleg van mert fent az emeleten es a masik gep is hot termel so most hogy hasznalom mar vagy 2 oraja a gepet megy venti es hallom de nem olyan hangos mint az iMac G4 volt most 100%-san megy a CPU, bar nem hasznalok sok mindent nezzek egy riport fimet a quicktime-on megy a Bittorrnet /ami mindig megterhelte nekem a CPU-mat nem csak az internetemet/ es megy a Safari es a Software update. A hatterben meg be van kapcsolva a firewall, little snitch, mail, etc.
Meg nem tudok sokat mondani a geprol egyelore meg nem veszem eszre a 2GB memoriat sem, ez majd kesobb amikor majd imovie, iphoto dvd masolas stb fogok csinalni.
Hat az hogy hogy mindent at helyeztem a regi gepemrol erre nem csinalta azert olyan jol, pld par ikonom megvaltozott.
Na most megyek mert ujra kell inditanom a gepet :(
Ami meg erdekes, hogy be mentem a boltba hogy megveszem a gepet es szeretem volna venni hozza wireless keyboard-ot es mouse-t es a gyerekek azt mondtak hogy az nem fog most menni mert ha ezzel szeretnem a gepet akkor varnom kell lehet hogy 1 honapot mert valami chip problemajuk az Apple-nek. Erdekes?! Pedig szerettem volna ezt hasznalni hozza.
Mi?? a iMac G4 halk volt???? Azt nem mondanam. Nalam allandoan ment a ventije es egyaltalan nem volt halk.
Te meg akkor nem dolgoztal Dual G5-ossel, iszonyu idegesito hangja van, folyamatosan zug benne minden, amikor meg nagyon dolgozik, akkor olyan mintha egy repulogep mellett allna az ember.. Miota a Powerbookot hasznalom, azota tok jo erzes, hogy csond van este az asztalomnal :)
És a végére a legjobb iMac G5 poén figyeljetek:
Ez gaz!
Irtam Dvd-re ki egy 4,4GB -os filmet es azt vettem eszre hogy nagyon lassu :( Lassab mint a G4-en volt????!!!!! Erre most megneztem hogy milyen "Superdrive" van benne es csodalkoztam hogy a G4- ben egy SONY DVD RW DW-U10A cahe size 8MB es a G5-ben meg egy MATSHITA DVD-R UJ-825 cache size meg csak 2MB!!!!
Ja es majdnem 30 perc kell ahoz hogy ki irja a DVD-t!!!!
Plusz meg ami nagyon erdekes hogy amikor a Toast-on ra klikkellek a hogy kezdje el irni a Dvd-t abban a pillanatban 2-3 masodpercig lefagy a gepem!!! es utana kezdi irni.
-
#331 És még hány ilyen beszólás van hardware ügyben is... (Új iMac G5 problémák folyt köv...) -
#330 Tud valaki segíteni?
PowerBook G4 képernyő
Lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de úgy tűnik, mintha nem lenne teljesen középen a gépemen a megjelenített kép. Nem szignifikáns, csak kiszúrtam és most meg nem hagy nyugodni a dolog. Van valami lehetőség a korrekcióra?
-
tajfun #329 Foleg meken. -
tajfun #328 Akarcsak a mek. -
tajfun #326 PCre viszont nem kell, csak lehet. Mert a szar mekre mar nem eleg a leghutes. Ez a szopacs. -
tajfun #325 Nesze tenyek az intel.com-rol:
"Intel® Pentium® 4 Processor with HT Technology
Extreme Edition
Power for the passionate gamer and advanced performance for advanced users, the Intel® Pentium® 4 Processor with HT Technology† Extreme Edition delivers an incredible experience for those users who need processing power for today's most advanced applications, available in speeds at 3.20 and 3.40 GHz."
Ilyen mek fele "tenyeket" en is tudok bemasolni az inteltol. -
Amero #324 Na én addig nem írok újra ide míg nem ad valaki egy értékelhető tesztet...
-
Laci #323 "Hogy pontosan milyen problémák súlytják a PPC-t arra kiváncsi vagyok de hasonló problémák nem lehetnek ugyanis ez 20-30 évvel ezelőtt jelentett erre a vonalva nézve gondot."
Sőt nekik talán nem is jelenthetett gondot mivel 8bitesről eleve át tudtak térni a valóban 16bites architektúrára. Majd persze a 32bitesre is később. -
Laci #322 "Ami 30 eve volt, az nem ma van."
Ja de a kihatásait ma is jól érzékelhetjük. -
Laci #321 "a 286os kevesebbet fagy mint a mek, es tobbet tud mint amit a mek 300 ev mulva. Na ezt ubereld.."
Az sokszor még a DOSban is képes volt lefagyni egy szimpla parancs-sorozattól. -
Laci #320 " meg a vegen eszrevenned a valosagot!"
És mégis mi lenne az a valóság mester? -
Laci #319 "Az mekre nincs is? Deszar..."
Ha jól értettem inkább pont azt írta a z illető hogy az kell hozzá! Érdekes ha ebből valakinek az jön le ebből hogy nincs rá:))