Örök vita - Macintosh kontra PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
leti szempontbol van osszeganyolva szutyok kinai & vietnami alkatreszekbol.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
"A te PC-d biztosan lefagyna😛"
Nemcsak az enyém. Most még a végén azt hozzák itt ki hogy a pécé nem is tud lefagyni a MAC-el meg minden baj van. "
Ember te nem érted a poént, egyáltalán nem ezt akartam kihozni belõle. Csak te a nagy maces, te aztán tudod, hogy pc-n mikor hogy és mi fagy le.
"Érdekes eddig még mindenki tudta hogy ez fordítva van. Valamiféle erõlködõ kampányhullámnak néz ez ki..."
Igen? Tudod te most hány ember nevében beszélsz? Nem lennék ebben olyan biztos.
Ja, a mek meg ugy lefagy mindig hogy ujra se indul...
Igen😊) Ilyenekbe kell belekötni de a LÉNYEGrõl hogy hallgat mindenki (alább említettem én is azt a lényeget).
Nemcsak az enyém. Most még a végén azt hozzák itt ki hogy a pécé nem is tud lefagyni a MAC-el meg minden baj van. Érdekes eddig még mindenki tudta hogy ez fordítva van. Valamiféle erõlködõ kampányhullámnak néz ez ki...
"2-3 másodpercig???? Pécén ez kb. úgy meg hogy lefagy de akkor TELJESEN. Ott aztán a resetig nem indul újra semmi az biztos."
A te PC-d biztosan lefagyna😛
De aki jobb rendszerhez szokott az nem elégszik meg ezekkel a dolgokkal, amibõl persze mint tudjuk pécén nem furdulhat elõ egy sem igaz?😊)
Csakhogy ez az õ érdekük nem a sokkal több felhasználóé.
Na kb. attõl tartok ez lehet a pécével is. Aki azt tanulta meg kezelni, ahhoz ért a legjobban és szereti a hibákból adódó kihívásokat az hallani sem akar a jobb gépekrõl. Gondolom kitalálták egyesek hogy szerintem ha nem is mindenki de lehet mindenhol egy-két ilyen helyzetben lévõ ember.
Aztán lehet rá mondani hogy hülyeség meg üldözési mánia, de a jeéenség akkor is szükségszerûen létezik.
De ezek a dolgok az ALAPARCHITEKTÚRÁLIS végérvényes különbségeken úgysem változtatnak ettõl még a MAC, de nemcsak az hanem az összes pécétõl eltérõ platform eleve jobb, mert olyan alapra épült amit ott nem véletlenül választottak a csak marketingra épülõ intel féle alap helyett.
" Toast-on ra klikkellek a hogy kezdje el irni a Dvd-t abban a pillanatban 2-3 masodpercig lefagy a gepem!!! es utana kezdi irni."
2-3 másodpercig???? Pécén ez kb. úgy meg hogy lefagy de akkor TELJESEN. Ott aztán a resetig nem indul újra semmi az biztos.
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
És a különbözõ vélemények:
Hol kezdjem... a beepitett hangszorok nagyon gyerek 😞
Nalam a "computer szobamban" sajnos meleg van mert fent az emeleten es a masik gep is hot termel so most hogy hasznalom mar vagy 2 oraja a gepet megy venti es hallom de nem olyan hangos mint az iMac G4 volt most 100%-san megy a CPU, bar nem hasznalok sok mindent nezzek egy riport fimet a quicktime-on megy a Bittorrnet /ami mindig megterhelte nekem a CPU-mat nem csak az internetemet/ es megy a Safari es a Software update. A hatterben meg be van kapcsolva a firewall, little snitch, mail, etc.
Meg nem tudok sokat mondani a geprol egyelore meg nem veszem eszre a 2GB memoriat sem, ez majd kesobb amikor majd imovie, iphoto dvd masolas stb fogok csinalni.
Hat az hogy hogy mindent at helyeztem a regi gepemrol erre nem csinalta azert olyan jol, pld par ikonom megvaltozott.
Na most megyek mert ujra kell inditanom a gepet 😞
Ami meg erdekes, hogy be mentem a boltba hogy megveszem a gepet es szeretem volna venni hozza wireless keyboard-ot es mouse-t es a gyerekek azt mondtak hogy az nem fog most menni mert ha ezzel szeretnem a gepet akkor varnom kell lehet hogy 1 honapot mert valami chip problemajuk az Apple-nek. Erdekes?! Pedig szerettem volna ezt hasznalni hozza.
Mi?? a iMac G4 halk volt???? Azt nem mondanam. Nalam allandoan ment a ventije es egyaltalan nem volt halk.
Te meg akkor nem dolgoztal Dual G5-ossel, iszonyu idegesito hangja van, folyamatosan zug benne minden, amikor meg nagyon dolgozik, akkor olyan mintha egy repulogep mellett allna az ember.. Miota a Powerbookot hasznalom, azota tok jo erzes, hogy csond van este az asztalomnal 😊
És a végére a legjobb iMac G5 poén figyeljetek:
Ez gaz!
Irtam Dvd-re ki egy 4,4GB -os filmet es azt vettem eszre hogy nagyon lassu 😞 Lassab mint a G4-en volt????!!!!! Erre most megneztem hogy milyen "Superdrive" van benne es csodalkoztam hogy a G4- ben egy SONY DVD RW DW-U10A cahe size 8MB es a G5-ben meg egy MATSHITA DVD-R UJ-825 cache size meg csak 2MB!!!!
Ja es majdnem 30 perc kell ahoz hogy ki irja a DVD-t!!!!
Plusz meg ami nagyon erdekes hogy amikor a Toast-on ra klikkellek a hogy kezdje el irni a Dvd-t abban a pillanatban 2-3 masodpercig lefagy a gepem!!! es utana kezdi irni.

PowerBook G4 képernyõ
Lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de úgy tûnik, mintha nem lenne teljesen középen a gépemen a megjelenített kép. Nem szignifikáns, csak kiszúrtam és most meg nem hagy nyugodni a dolog. Van valami lehetõség a korrekcióra?
"Intel® Pentium® 4 Processor with HT Technology
Extreme Edition
Power for the passionate gamer and advanced performance for advanced users, the Intel® Pentium® 4 Processor with HT Technology† Extreme Edition delivers an incredible experience for those users who need processing power for today's most advanced applications, available in speeds at 3.20 and 3.40 GHz."
Ilyen mek fele "tenyeket" en is tudok bemasolni az inteltol.
Sõt nekik talán nem is jelenthetett gondot mivel 8bitesrõl eleve át tudtak térni a valóban 16bites architektúrára. Majd persze a 32bitesre is késõbb.
Ja de a kihatásait ma is jól érzékelhetjük.
Az sokszor még a DOSban is képes volt lefagyni egy szimpla parancs-sorozattól.
És mégis mi lenne az a valóság mester?
Ha jól értettem inkább pont azt írta a z illetõ hogy az kell hozzá! Érdekes ha ebbõl valakinek az jön le ebbõl hogy nincs rá😊)
Könnyû ám mindenre azt mondani hogy mesedélután.
Ez talán nem felesleges?
De ez attól még tény. Én is úgy olvastam, nem pedig kitaláltam nyugi😊
LOL. Mert PC-re ugye nincs vizhutes? LOL. Es akkor a nitrogenhutesrol nem is beszeltunk. Az mekre nincs is? Deszar...
Mac proci?? Az mi? Inkább úgy hívják hogy Motorola PowerPC tudtommal.
-Miért is melegszik és fogyaszt annyit az új 2,5 G5, hogy már csak folyadék hûtéssel megy...
(egyetlen PC-nél se megkötés ez)"
Heh most meg az a baj hogy nem zúg állandóan annyi ventillátor. Ott legalább meg tudják oldani a hûtést normálisan.
LOL. Mesedelutan 2?
"Amihez üzleti szempont alapján választanak központi egységet egy másik helyett (amit amúgy eredetileg akartak és a többiek is azt használták) az logikusan következik hogy minõségét de minden mást is tekintve jó már nem lehet."
Ami 30 eve volt, az nem ma van. Kiveve neked, mert a meked biztos meg mindig azon a szinten toporog. "Boldog sz@rakodást" a mekeddel!
Azért hazugság ez a közhiedelem, mert vannak helyet ahol KÖTELEZÕ ezt használni. Sõt sokszor MEGVENNI is KÖTELEZÕ.
Mit? Épp ezaz! Minek akartok ti bárkit meggyõzni amikor úgyis a pécé van elterjedve???? Ennek senki nem mondta az ellenkezõjét!!!!
Pont nektek nem kell gyõzködni senkit mert a ti drágalátos pécétek van úgyis ott mindenhol. Az inkább sokkal ésszerûbb hogy a nem elterjedt gép jó tulajdonságait akarják felvonultatni a pécével szemben.
Magyarázzátok el mert ez így elég zavaros!
Senki nem erolteti rad, maradj csak a mekednel, es hidd azt hogy 20 ev mulva is az a legfejlettebb technologia, mert nem kapsz mast. De nehogy kinyisd a szemed, meg a vegen eszrevenned a valosagot!
"Nem biztos hogy az a 10 évvel ezelõtti MEK annyit fagy mint ez a pécé és olyan sokkal kevesebbet tudna. Sõt!"
LOL, mesedelutan van? Akkor en is nevezek vmi hasonloval: a 286os kevesebbet fagy mint a mek, es tobbet tud mint amit a mek 300 ev mulva. Na ezt ubereld...
Az egész vitát egyébként egyetlen dolog szemszögébõl is el lehetne dönteni de sokakat sajnos nem érdekel:
Amihez üzleti szempont alapján választanak központi egységet egy másik helyett (amit amúgy eredetileg akartak és a többiek is azt használták) az logikusan következik hogy minõségét de minden mást is tekintve jó már nem lehet. Aki ezt nem akarja megérteni, annak mást sem lehet megmagyarázni. Kb. ez a lényege az egésznek. Boldog sz@rakodást a pécékkel!
Pffff. Hát pont ez az amit nem bírok benne, hogy szinte semmit nem fejlõdik, hanem inkább rá van erõltetve a népre.
"A 10 evvel ezelotti mek meg a mai teszkos pct is alulmulja."
Nem biztos hogy az a 10 évvel ezelõtti MEK annyit fagy mint ez a pécé és olyan sokkal kevesebbet tudna. Sõt!
Épp ez az hogy annak szoktak fizetni akinek egy köztudottan SZ@RABB terméket kell reklámozni és fényezni.
"Apropó, te nem véletlenül a Fix TV-bõl vagy az András álnéven?😊)"
Nem! Azt sem tudom ki az.
Ja hát ez meg a másik ami újabban is fellépett igen, ez még csak ESZEMBE SEM JUTOTT ugyanis nem erre gondoltam. Ez is csak egy újabb akadály, jó hogy valaki megemlíti. Mégegyszer mondom a 8bites címzés és a többi ezzel járó jellemzõ kiterjesztése az ALAP gond amin annak idején az intel nem volt hajlandó fejleszteni, gondolta így befektetés nélkül is rá tudják majd sózni a népre. Igazuk lett. Csakhogy nem hinném hogy büntetlenül maradnak mert nagy valószínûséggel ez az ami eltûntetni is fogja ezt az egészet csak sajnos arra még várni kell, ugyanis az ÜZLET az ami életben tartja nem pedig az hogy olyan jó lenne. Kár hogy sokszázezerszer megbeszéltük már ezt is. A pécé éppen ezért is egy rugalmatlan eleve elcseszett szerkezet.
PL. a HWSW-n is összefoglalták már valahol a 2Ghz-s P2 bejelentésekor is:
"az Intel jelenleg legfejlettebb 32 bites x86-os architektúrája bizony számos tekintetben gyengébb, mint a legnagyobb konkurens AMD-jé. Persze nem az elsõ eset ez, hogy az Intelnek sikerül meggyõznie partnereit és a vásárlóközönséget arról, hogy érdemes egy nyilvánvalóan gyengébb architektúra mellett letenniük a voksukat. Így volt ez több mint húsz évvel ezelõtt is a Motorola 6800 és 68000, vagy éppen a Zilog Z80 és Z8000 ellenében is."
"Mivel a mek is tele van hasonlo hibakkal, aminek a tobbsege a keves felhasznalo miatt fel se bukkan, nameg persze senkit se erdekel, ezert kevesebbet halani rola."
Mintha csak egy windózrajongó mondta volna a biztonsági rések növekvõ számának hallatán. Ott is ez a szöveg pedig a windóznak is rengeteg súlyos hibája van ilyen szempontból is a többi oprendszerrel szemben már a mem- és taskkezeléssel kezdve is.
A MEK is tele van hasonló hibákkal????? Mivan???? És még én nem tájékozódom??? Nanemá!
A 68000-es családdal már a HETVENES ÉVEK VÉGÉN túl voltak ezen a problémán!! Sõt lehet hogy a Texas Instruments még elõbb is, de ebben nem vagyok biztos.
Hasonló problémák?? Hogy pontosan milyen problémák súlytják a PPC-t arra kiváncsi vagyok de hasonló problémák nem lehetnek ugyanis ez 20-30 évvel ezelõtt jelentett erre a vonalva nézve gondot. Csakhogy õk akkor képesek voltak fejleszteni rajta ezzel elkerülve az inkompatibilitás ilyen formájú veszélyét az intel meg ahogy már én is leírhattam cseszett tenni valamit mert ugye így olcsóbban megúszta. Gratula! Meg lesz ennek még a böjtje! Várjuk csak ki!
"A mek is szar, a PC is szar, de legalabb olcsobb."
Így van ne is gondolkozzunk, ne is érdeklõdjünk ne is vitatkozzunk róla hanem pofa be, kuss jó az a pécé, ne foglalkozz a MEKkel.
Végülis lehet hogy ez a jó felfogás. Az hogy relatíve olcsóbb jó érvnek tûnik. Meg egyes egységeit talán a pécének könnyebb kicserélni, de kicserélés helyett lehet a régi mellé tenni is egy hw-t, így ez sem lenne túl nagy áldozat.
"És ez a bibi kispajtások!!!
A korás meg tecsógazdaságos pc is pécé ám..."
-ezt a nagy arcú stílust myomasd a maces haverjaidnak. Itt nem jön be. Még nem vagy akkora jampi...
Ezért négyszemközt már kaptál volna egy nevelõcélzatú pofont, csak hogy egy kicsit visszavegyél abból a nagy maces arcodból okostojás.
-ezzel én is pont így vagyok, itt a fórumon is van belõlük kettõ.
Kár velük vitatkozni, mivel teljesen elfogultak, nekik nem hatnak az érvek.
Nekem inkáb a szüklátókörû, tájékozatlan, sznob, mac buzikkal van a bajom. Csak a Mac a jó faszság, a Pc pedig csak szar lehet.
Közbe egyetlen olyan kritikára se tuftak még mindig megbízható választ adni amit én többször is felvetettem.
Pl.:
-Mért susmusolja el az apple, hogy Taiwani alkatrészeket tesz bele a gépeibe dupla, vagy háromszoros áron??? (ez mindnek elszál a füle mellett)
-Mondjatok egy független tesztet egy hasonló mac és pc között???
-Ki is gyártja a Mac procit???
-Miért is melegszik és fogyaszt annyit az új 2,5 G5, hogy már csak folyadék hûtéssel megy...
(egyetlen PC-nél se megkötés ez)
es kozben azon sirsz hogy tul jok a PCk, nem tudsz versenybe szallni a mekeddel.
"Gondolom azér a márkás PC-k azért csak annyira fejleszthetõk mint a MAC, tudod egyedi alaplap miegymás."
Ha a markas alatt az OEM markakat erted, akkor igen, az suxx. Nem is a fejlszethetoseg miatt, hanem inkabb hogy szinte mindent lehetne benne fejleszteni. A Dell, Compaq ia onnan vasaol, ahonnan az Apple: kinabol, vietnambol. Egy ASUS, Abit, Intel/AMD, Pioneer cuccban jobban megbizok mint a csingcsung alkatreszekben, amire Dell matricat ragasztottak.
Miröl beszélsz? Én aktuális konfigokról dumálok!!!!
Gondolom azér a márkás PC-k azért csak annyira fejleszthetõk mint a MAC, tudod egyedi alaplap miegymás.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Most azert kukazzunk egy 486-ost, mert a meked csak azt tudja lenyomni?
Ez a PC legfobb elonye: folyamatosan fejlodik, nem kell x evet varni hogy jobb gepunk legyen. A masik meg hogy sokan gyartjak 1massal versenyezve, igy 1mas profitjat szoritjak lejjebb, neked pedig venned kell 2 ferrarit Sztiv Dzsobsznak hogy kapjal 1 meket.
"A korás meg tecsógazdaságos pc is pécé ám, azok meg a közelébe se néznek a MAC-nek."
A 10 evvel ezelotti mek meg a mai teszkos pct is alulmulja. Ez is korrekt osszehasonlitas...
Könnyû úgy fikázni egy adottt paraméterekkel, specifikációval rendelkezõ Apple vagy akármilyen konkrét terméket, hogy én a kisújamból feleannyiért kirázok egy sokkal jobbat.
Van egy olyan érzésem, ha ez nagytételben valóban lehetséges lenne akkor az Apple is már rég megtette volna ám!
Gondolom nem annyi költségvetése van ami a kajapénzbõl megmaradt.
Eszetekbe jutott már, hogy 1 000 000 konfiggal kell szembe éllítani kb 5 aktuális MAC konfigot?
Akár télleg elképzelhetõ, hogy a legfrissebb hardverekbõl télleg össze lehet állítani egy olyan konfigot ami jobb ezeknél a jó pár hónapja összeállított MAC konfigoknál, hiszen mire egy új MAC típus bóltba kerül, akkor a legújabb hardverhez képest akár elavultnak is tekínthetõ.
De úgye viszont az is kijelenthetõ, hogy az aktuális 5 MAC termék fényévekkel jobb, mint a piacon levõ PC-nek nevezett számítógépek átlaga!!!!!
És ez a bibi kispajtások!!!
A korás meg tecsógazdaságos pc is pécé ám, azok meg a közelébe se néznek a MAC-nek.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A Mac-nek a magas ár/gyenge harver kombó limitálja.