Örök vita - Macintosh kontra PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a monitor is olyan mint a metróaluljáróban a jegyautomata képernyõje😄 gratula a designereknek
""A maceken nem nagyon latni ilyet, nem tudok jobb szot ra, vegig minden "folyik"."
Foleg a penzed ki az ablakon. 😊"

Jó duma😄
De jaccol mint mindenki mas, es ugye a jatek fontosabb mint az ures OS meg a hiperszuper de kihasznalatlan hardver.
"nagyon jo a hw es az os is."
Ezt nem vitatta senki.
"PC-n meg fullextras ht-s p4-en is szerencsetlen win mennyit ossze tud swapolgatni, mikor kifogy a szuszbol, ekozben persze keptelen barmit is csinalni, meg azt is latni sokszor, ahogy nyogi ki a kepre az ablakokat.."
Nem tomatobol kell gepet epiteni, akkor nincs ilyen problema.
"A maceken nem nagyon latni ilyet, nem tudok jobb szot ra, vegig minden "folyik"."
Foleg a penzed ki az ablakon. 😊
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
A PC-sek fényezik a tuningolt dzsunkáikat, meg hajtogatják mint egy papagály: nincs rá játék, nincs rá játék, nincs rá...
A Mac-esek is ugyanazt ugyanúgy... (Szerintem is jobb a Mac, de: egymillió légy nem téved, nem azért terjedt el a PC mert mindem PC-s hülye, és mindem PC sz@r)
Sõt én is ugyanazt ugyanúgy mint mát mittudomén hányszor....
ááááááááááá!
Olyan ez emberek, mintha öszze akarnátok hasonlítani a buszt meg a teherautót.
- A busz gyorsabb!
- De a teherautó többet visz!
- De a buszba többen férnek!
- A teherautó platójára is lehet ülni!
- A buszban meg lehet játszani is!
- A platón meg kártyázni!
stb...
Egy Mac guru írta jórégen egy ilyen vitában, hogy a mai számítástechnika már messze van valódi számítástechnikától. Egy SZÁMÍTÓGÉP nem fagy meg. Soha. A hõskorban voltak ilyenek. Amik most vannak azok sokkal inkább híradástechnikai eszközök, mint a TV, vagy a mosógép. Nem számítástechnikai szempontok, hanem kõkemány marketing szempontok alapján vannak tervezve. Szóval kb. olyan arról vitatkozni, hogy Mac vagy PC, mint hogy Indesit, vagy Wirphool. (Szerintem Indesit, gyertek, üssetek!
)
Példa marketing mostani durvaságára, és erejére:A tomshardware besokalt
Nagyon kemény, nõttek a szememben (csak picit), pedig már utáltam õket sok sz@r cikk miatt.
Ha nem jatszanek, macem lenne, nagyon jo a hw es az os is. PC-n meg fullextras ht-s p4-en is szerencsetlen win mennyit ossze tud swapolgatni, mikor kifogy a szuszbol, ekozben persze keptelen barmit is csinalni, meg azt is latni sokszor, ahogy nyogi ki a kepre az ablakokat.. A maceken nem nagyon latni ilyet, nem tudok jobb szot ra, vegig minden "folyik".
Es a win hianyos-hibas kivetelkezelese, ami oly sok embert 'orvendeztet'.. Elegge osszecsapott igenytelen cucc.
Amugy vilageletemben pc user voltam, vagyok, de aki nem ismeri el a jot, az nem okos.
Viszont az egy dolog, hogy megmutatta, de asztali gépbe még nincs Dothan/Banias. AMD-ben meg már elég régóta ez a tendencia.
g5 2.5Giga duplaproci: $2,999.00
Dell Precision 650 Dual Xeon Computer Workstation - 3GHz Dual Xeon, 512MB Memory, 40GB System Drive and WinXp $ 3,699.95
"Azért egy 3000 dolláros dual G5-öt nehogy már egy fele-harmad annyiba kerülõ pc-vel hasonlítsunk össze és állapítsuk meg hogy a Mac mennyivel jobb!!!"
Nem. Foleg ha hozzavesszuk hogy PC-n is inkabb a 2.4 a jellemzo mint a nalunk meg nem is kaphato 3.6.
Neked lehet, de nem biztos hogy masnak is. Az nforce-on pl. van pc warez, konzol warez, mindenfele warez, de mek warez nincs. Ez azert mutat valamit.
Ejnye, minek így veszekedni, hát a változatosság nem gyönyörködtet? 😊))
Mac-esektõl kérdezem: Mennyire tudná elsajátítani egy Windowson szocializálódott átlagos, ábrándos tekintetû, szõke titkárnõ a Mac, MacOSX használatát? Komolyan kérdem ám! Egyszer egy hasonló kaliberû emberkének mutattam SuSE 9.1-et KDE 3.2-vel: "ehhez én hülye vagyok" felkiáltással le is zártuk a témát. 😞 Ezért kérdem...
Ezt azoknak mond, akik csak az Intelt ismerik. Lényegében az AMD már megmutatta, hogy a nagyobb teljesítmény eléréséhez nem az órajel emelése az egyetlen út. Az Intel csinálja a legnagyobb parasztvakítást ezen a téren.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Nálam a reset az a reset gomb megnyomását jelenti. Amit te említesz, az reboot. Nem ugyanaz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
miert ne tudnak? Es a 2.5 nem tunik kevesnek a 3.6-hoz kepest? Csak mondtam valamit.
Es en direkt nem fikazom a PC-t, azon is meg tudtam csinalni mindent, nem fagyott soha az XP-n. Es tenyleg draga a Mac, de nekem megerte ez az artobblet azert amit kaptam. Mas erzes rajta dolgozni. Nem mindenkinek(!), de nekem igen.
De te honnan tudod, hogy milyen a SW ellatasa? Kepzeld, hogy nagyon is jo! Lehet 100ad annyi van ra, de ha keresel valamit, akkor nem 500-bol kell valogatnod, hanem 5-bol, amibol a 2. mar tokeletes a celra😊
Ne nézzetek hülyének, és a fórumot se volt idõm végigolvasni, de mondja el nekem vki lécci, milyen is pontosan az a Macintosh os gép? Ha linket adtok, ahol tok errõl olvasni, az is jó
Köszi😊
"Azt hogy hw szinten jobb a mek mint a pc, elhisszuk, de mi hasznalni is szeretnenk a gepunket valamire, es nem vagyunk grafikusok"
En rengeteg dologra hasznalom a Mac-et, kicsit tobbre mint a PC-met elotte (zene: hallgatas, szerkesztes(loop-ok), rip - video: nezes, szerkesztes, vagas, kodolas, DVD authoring, rippeles - jatek - munka: DTP, Webdesign, Flash/PHP/SQL fejlesztes - tovabba barmi, amihez gep kell). Nem tudom miert allitasz ilyet ha nem hasznaltal meg OS X-et. Es ezzel most nem akartam minositeni semmit, nem hiszem hogy ebbol barmit PC-n ne lehetne megoldani, csak ne terjesszuk tevesen, hogy csak grafikai munkara lehet hasznalni a Mac-et!
Azért egy 3000 dolláros dual G5-öt nehogy már egy fele-harmad annyiba kerülõ pc-vel hasonlítsunk össze és állapítsuk meg hogy a Mac mennyivel jobb!!!
Egyébként sem szeretem azt amikor egy cég maga bizonyítja teszteken, hogy a saját terméke mennyivel jobb mint a konkurenciáé.
Láttuk már mindannyian ezerszer, hogy mit tud az éppen reklámozott mosópor a "hagyományos" mosóporhoz képest...
Ja, csucsszuper amikor egy Dell gepben (P4es, nem egy otvar regi darab) levo ultragagyi halokartya gyartojanak meg a nevet se ismeri a google...
Ez alapvetoen rossz hozzaallas. Nehogy mar a gyarto akarja nekem eloirni hogy nekem mi a jo... 1szer a 3dfx is meg akarta magyarazni hogy minek nekunk a 32 bit, jol csodbe is ment. A dolog ott kezdodik hogy az embernek van 1 szukseglete, es neki az a jo, ami azt kielegiti. Ha ez a valami hw szinten szarabb, akkor is a celnak jobban megfelel, mert legalabb van.
Szoftver teren tevedsz, ugyanis az Apple Pro App-ok nagyon durvan jok.
Hat pedig az emberek tobbsege azt akar. Hiaba jobb a hardver, azt nezegetni nem nagy elvezet, hasznalni is kene valamire. Tok jo hogy van fotosop meg mialofasz grafikai stuido izek mekre, ez kell is vagy 3 embernek. Majd ha szoftverek teren is vezetni fog, es meginkabb a'rban (nem a magasabb a jobb), akkor majd kiraly lesz, addig meg csak 1 alternativ probalkozas. Ez van.