400
  • Mike
    látom már ez is olyan mint egy vallás

- nekem kék rollim van
    - nekem zöld
    - az enyém jobb
    - nesze te köcsög
  • Mike
    maradjunk annyiban, hogy a MAc szép csendben csődbe ment volna ha nem "pécésedik" el.

senki nem különb azért, mert mondjuk mac-je van, de ha pc-je van attól sem, ezek csak eszközök

igen sekélyes dolog ha valaki a vackai alapján osztályozza az embereket
  • Laci
    De biztos mi vagyunk hülyék és ok nélkül vagyunk így vel:)) Igen hát persze!
  • Laci
    "...ő azt a gépet pedig kb 5,2x szereti jobban, mint a Windowsosok a PC-iket"

Még csak annyit hogy ezzel nem csak én vagyok így! Van még "egy-két" Amigás emberke aki ezt a dolgot hasonlóan érzi...:)
  • asas
    Ki mondta mac-re nincs játék?
    http://www.macgamedatabase.com/ssps (persze kevesebb)
    Az apple szerint fényévekre van az xp-től.
    (pl. hangal irányítod az egész gépet,nincs regisztri ami szédbaszódna stb..

Amúgy elégedett pc felhasználó vagyok,válogatott alkatrészek,válogatott progik na és persze drive image vagy norton ghost (pár perc alatt letudom ha kezd behülyülni)
  • Laci
    Sőt! Teljesen igazad van. Tegnap pont ezt akartam én is leíni, csak kimaradt . EZ MOST KOMOLY:)
  • Sityi
    "a "Mack-esek" legalább dupla annyira szeretik a számítógépeiket, mint a "Windows-osok" a PC-iket" - Hihihi... Ez csak most esett le... Erről eszembe jutott valami. Laci Amigás hozzászólásai alapján ő azt a gépet pedig kb 5,2x szereti jobban, mint a Windowsosok a PC-iket (és Laci a WinPC-ket 6,8x jobban utálja, mint az átlaglyúzer szereti). Ne haragudj, Laci, nem bántani akarlak, csak ezt nem hagyhattam ki. Ugye nincs harag?
  • Laci
    "túl nagy különbség ma már nincs köztük"
    Hát ez meg elég szomorú hogy amúgy konvergálnak egymáshoz. Bizony ez a pécésedés sem a minőséget segíti elő.
  • Laci
    "Ha nem hasznalod jatekra, nem teszel fel kulso drivereket, nem teszel ra codec-okat, akkor egy olcson osszerakott PC is eleg megbizhatoan fut."

Igaz. Tovább fejlesztem a dolgot: Ha pl. nem is kapcsolom be akkor nincs is vele semmi probléma. Ez remek, ezt az oldalát eddig nem is néztem a dolognak. Nahát. Kikapcsolva milyen csendes ez a gép. DE AKKOR MINEK VAN??????
  • Mike
    látom a Mac tulajdonosoknak kisebbrendüségi komplexusuk van :)

szvsz a Mac is egy számítógép meg a PC is
    túl nagy különbség ma már nincs köztük
  • Laci
    "hanem pl. vmi miatt ujra kell bootolni. Sztem ez egy otthoni gépen stabilnak számit."

PONT ERRŐL VAN SZÓ (soxor említett igénytelenség)!SZERINTED!!. Ennél évekkel ezelőtt sokkal jobb volt a helyzet és most így befogták az emberek pofáját.

"...de mindent összevetve mégis remek teljesitményü :"

Ja órajelben. DE azzal már stabilan egy médiaalkalmazás nem jeleníthető meg hiba folyamatossági nélkül. Egy dolog hogy ezzel a többség nem foglalkozik vagy nem veszi észre. Csakhogy ennek nem kéne így lennie. Már csak ilyenek miatt sem lehet a pc soha olyan mint akár egy MAC.

Éljen az inkompatibilitás (ezekszerint én ezt eddig nem becsültem eléggé)!

"LACIKÁM! FIGYELJ DRUSZÁM!" - :))Ez nagyon nagy volt ez tetszett!:)) A többi megintcsak elég megcáfolható, de ne fárasszuk egymást:)
  • asdasdasd
    Ha nem hasznalod jatekra, nem teszel fel kulso drivereket, nem teszel ra codec-okat, akkor egy olcson osszerakott PC is eleg megbizhatoan fut.
    Szeretni a lanyokat kell, a gepet hasznalni.
    Vagy forditva?
  • Sityi
    "súlyos architektúrabeli alapproblémák vannak a pécével (ezt még én is tudom, nem kell hozzá Einstein-nek lenni, eleget volt alkalmam ülni előtte és utánanézni dolgoknak), de már mindenhol csak ez elérhető úgyhogy MUSZÁJ használni, de ez azért van mert most éppen ilyen csóró helyzetben vagyunk" - A jó öreg autós példánál maradva :))) : egy Saab vagy egy Volvo mennyivel jobb architektúra, mint egy Suzuki Swift, mégis ez utóbbiból rohangál a legtöbb a magyar utakon...
  • Sityi
    Nekem sjana nem volt cseresznyém Mac-et kipróbálni, így nem is mondok véleményt. Engem egyelőre csak az zavar, hogy olyan áron veszegetnek Mac-eket, hogy az átlag homeuser ijedtében an asztalba harap...
  • arty
    jajj, tudtam hogy jönnek a levegőben logo "de a pc x86 architektura halott" ... persze, hogy van jobb architektura, de mindent összevetve mégis remek teljesitményü :) most hagyjuk, h milyen lehetne, ha .... az már nem x86 lenne.

ha stabilitásrol beszélünk... játszok, netezek, letöltök, dvdrip(encode, author, ...), premiere, mspaint ;) , és még ezer apro program - ennek ellenére nem ritka az egy hetes uptime, és nem azért egy hetes mert lefagyok, hanem pl. vmi miatt ujra kell bootolni. Sztem ez egy otthoni gépen stabilnak számit.

Nemigazán érdekel egy MAC 400 ezerért, ami elérné a mostanim teljesitményét, ráadásul ugyanazokat mint PCn meg sem tudnám csinálni....
  • arty
    mivel az izlés szubjektiv dolog, ezért el tudom képzelni, hogy a reklámon felnőtt amcsi társadalom egyetlen mércéje a kinézet, az egyszerű használat, de ....

a teljesitmény objektiv, és jelenleg a PC alacsonyabb áron gyorsabb :)

emlékeztek még, amikor a g5-ről kijöttek a hamis fotosop teszteredmények? (opteron ellenében)

a MAC az apple marketingeseinek nagy dobása :)
  • Laci
    Pffff. Látom nem volt megint valami világosan érthető a hozzászólásom. Rövidítve annyi akar lenni hogy súlyos architektúrabeli alapproblémák vannak a pécével (ezt még én is tudom, nem kell hozzá Einstein-nek lenni, eleget volt alkalmam ülni előtte és utánanézni dolgoknak), de már mindenhol csak ez elérhető úgyhogy MUSZÁJ használni, de ez azért van mert most éppen ilyen csóró helyzetben vagyunk. Olyan hogy jó pécé ugyancsak az architektúrája miatt nincs, nem pedig a márkabeli minőségre értettem.
    Persze most itt úgy tűnhet hogy én flémindító vagyok, de az ilyen egy kalap alá hozások miatt van mind a politikában, mind máshol az, hogy egyesek el akarják hitetni ugyanolyan mindkét oldal pl. (persze ez nem igaz) és így marad nekünk az ami van (pl. most a gagyi pécé van és ezzel a felfogással marad is). Ez az amit vakításnak neveznek... És ezért tart itt az informatika is, meg sokminden más is.
    Remélem azért lesz valami javulás is..
  • Stewe
    Ne egészen arra a pc-re gondolj már, amit otthon a sufniban barkácsolsz. Tőlünk fejlettebb országokban egy átlagos suhanc megvesz egy hp, vagy packard bell gépet, amit ügyanúgy összedug, és ugyanúgy működik mint egy mac.
  • BlackRose
    Én nem gyűlölöm a PC-t, da a G3 korában a Mac OS-X még csak megjelenésben volt, nem igen voltak hozzá natív programok, és nem tudom, hogyan volt akkor az ocska OS-ével (Mac 9.x) jobb egy Windows 2000 PC-től, ha meg OSX-et telepítettél rá akkor emulációban dolgoztak a programok... na de jó. Különben én pl. PowerMac G4-en és ujabban a dual G5-ön dolgoztam éppen vágó és DTP dolgokat, hát sajnos nem értek egyet veled, Premiere Pro esetében mondjuk rá, hogy igazad van, viszont a FinalCut Pro az valami ami térdrever a PC-n mindent. A Combustion és az After Effects mondjuk rá, hogy egyenrangú a Shake-el... Ami pedig a design dolgot illeti, hát szeretném ha lenne egy olyan szép kis hűtőládám mint neked, mert azok a Mac-ok amikkel én találkoztam nagyon is szépen voltak megcsinálva, a G4-es mondjuk, hogy túl kerek az én izlésemhez, de OK a G5 az nagyon cool, míg az iMac G4, (a karos LCD a félgömbön) az talán valami túlvilági design, és mindezt mondom úgy mint egy grafikai tervező. Az új iMac G5 (ami itt a képen látható) viszont nekem nem tetszik, szerintem az Apple most melléfogott, bár ami a designet illeti.
  • fluga
    úgy látom, hogy itt mindenki gyűlöli a pc-t. LACIKÁM! FIGYELJ DRUSZÁM! használj macet, ha ennyire utálod a pc-t, és TE a NAGY LÁSZLÓ az első informatikus isten, bizonyára te tudod a legjobban, hogy miért terjedt el a scsi helyett az ide...(az ata-t ne keverjük ide jóóóóó?)
    én bizony találkoztam ellenpéldával is..egy kedves barátom régóta dolgozik macen (g3 al kezdett), mint vágó. kezdetben, a g3asok korában a mac TÉNYLEG jobb volt. Most már viszont hihetetlen gyorsasággal cserélték le a maceket pcre. és miért? mert ugyanolyan árból, egy kb 15-20%-al gyorsabb pc-t hoztak ki, ami ráadásul stabilabb volt win2000-el, mint macos-el. a szoftverek? meg ugyanazok. ja és a vágógép architektúrája is lecserélődött pc-re. szóval ennyit a macről.
    p.s.: amikor először megláttam a macet, bele akartam tenni a felmelegedett sörömet.szvsz úgy néz ki mint egy hűtőláda.
  • CSOCSO
    a kepen lathato megnem is annyira de amit en probaltam (Mac szalonban( az egy szelesvasznu moncsi volt.. es olyan JBL hangfalakkal hogy ...majd megorultem... eszmeletlen volt..
  • CSOCSO
    volt szerencsem egy G5-t kiprobalni.. hat huhh baze!!!!!!
    nagyon zsir asztal volt meg az a sok grafika szirszar amit csinalt egy sima ablak megnyitas vagy bezarasnal.. kurvajol nezett ki!
  • Pontius #15
    én nem értek hozzá de szerintem iszonyu bután néz ki...
  • IrkaBirka
    Én meg szeretem a tollamat meg a ceruzámat :)

A lyúzer meg csak szeresse kétszer háromszor jobban azt, ami van neki, mint a másikat ami nincs neki.
    Ezért lyúzer a lyúzer.
  • BlackRose
    Na nekem volt alkalmam PowerMac-on dolgozni elég sokat, és mondhatom, hogy igen nemes gép, szép, jó és igazán egyszerű a használata. Szoftver, meg csak, hogy megnyugtassam az aggodókat van rá elég sok, mármint pl. a grafikában (Photoshop, Illustrator, InDesign, ..., Videoban a csodálatos FinalCut Pro amit használtam és mondhatom, hogy jobb a PC-s Premiere Pro-nál és Vegasnál (azokat is használom sokat), Shake ..., de ott ahol igazán erőss az a tudományos szoftver, vagyis pl. laboratóriumi munkára vagy egésszégügyi szimulációkra amit csak elképzelsz megvan rá, ez így igaz a kémia, a fizika vagy esetleg a genetika terén is. Ennek persze az USA és Japán (igen Japánban is őrült sok a Mac) egyetemeken való elterjedése lehet az oka. Ugyanígy van rá MS Office is, meg pl. Oracle Business Suite (de e mellett még sok más üzleti csomag, habár ezen a téren a PC sokkal jobban felvan szerelve). Összegében a Mac jó gép de a PC-is lehet az, ha jó darabokból rakják össze, viszont az sajnos ritkán fordul elő. És még ritkábban az átlag felhasználóknál. Ezért népszeű a Mac főleg Amerikában és Japánban, mert ott az emberek sokkal jobban értékelik idejüket, és ahelyett, hogy órákat veszítsenek a gépük rendezésével vagy heteket egy igazán jó konfigurácio összerakására (kiválasztod az alkatrészeket, mivel a felső kategóriábol valók - egy igazán jó PC esetében ez muszálj, álltalában nehezen szerzed be, vársz egy két hétig még megérkezik... és így tovább) míg a Mac esetében kiveszed a gépet a dobozból és nyomhatod vele a netet, a zenét a filmeket stb, és még e mellett gyönyörű. Ja igen, hát játszani nem igen megfelelő, de bár ami az USA-t vagy Japánt illeti, hát ott mindenkinek van már PS2 vagy XBox nem igaz?

Na a végén, ha engem kérdeznek akkor így szavaznák:

PC - 50%
    Mac - 50%

mert ez lenne a rendje, mindkét gép sokat tett az IT fejlődéséért, hogy melyik tett többet, hát félek, hogy itt a válasz már egyértelmüen piszkos lenne.
  • dez
    (Egyébként Douglas Adams is rajongott a Mac-jéért.)
  • dez
    Úgysem fogja mindenki ugyanazt gondolni (vagy ha igen, hát nem ebben az évezredben). Így jó ahogy van, a számok reálisak.
  • macuser
    hát én erre mit is mondjak... :)
  • Laci
    "A PC jobb minőségű termék, mint a Macintosh - vélekedik a Microsoft termékeit választók 26 százaléka."

Neeem, nehheem na nemm. Ezek kétvállra fektetnek! Ekkora orbitáslis baromságokra már commentet sem lehet írni. Nemtudom hogy ennek a baromságnak a kimondatása mennyibe kerülhet valamely cégeknek, de szerintem egy kicsit túlmennek már a célon. Eddig is rengetek ökörséget lehetett olvasni a pécénnevelkedett felfogásból adódó vélemények folytán de ez már annyira primitív paradox, hogy remélhetőleg az is belebukik, aki kitalálta a terjesztését. A pécé jobb minőségű termék pffff, MINÉL???? Az ember már a fejét fogja, hogy le ne fagyjon az is mint a windóz (épp az előbb vette nekem is zokon öt program párhuzamos futtatásának kísérletét). Ja értem már! Biztos erről van szó:
    - Hogy milyen jó hogy az amúgy a drágalátos pécés romhalmaz elterjedése előtt használni tervezett SCSI-ről visszaeshettünk az EIDE meg a PATA szintjére. Éljen! Ott a pont! Én voltam a hülye, hoszen milyen jó is a HDD "lágy" kerregését hallgatni állandóan, addig sem kell a gépen nagyon sok mindent csinálni (ti. nem is lehet..)
    . Vagy talán azért vagyok hülye hogy nem örülök az ócskavas elterjedtségének, mert a külső zajokat elnyomó "pihentető" ventillátorhang (a "kiváló elhelyezés és rendfezés mellett") nem is lehetne ilyen mértékben a "segytségünkre" ha nem mindenhol eme "csodának "örülhetnénk"?
    - Jajj hát persze a "nagyszerű" x86-os architektúrát ne felejtsem már ki van itt minden jó! Igaz hogy az egész egy erőltetett (több száz MHz-n egyre instabilabb) teljesen elmaradott "technológián" nyugvó, miden tulajdonságában kiterjesztett meg sokszorozott teljesítményű igénytelen kacat, de ugye nekünk szövegszerkesztő meg 3Dkártyával játszadozó embereknet meg kell hogy feleljen, ne legyünk má telhetetlenek! Ja jó ez a pécé!
    - Biztos bennem van a hiba hogy a Plug&Play-nek elnevezett amúgy gyenge utánzat-szégyen látszatműködésének nem tudom már úgy örülni, de hát én már előtte úgy hozzászoktam a működő változathoz hogy sajnos ez most nem vidít fel Bocsánat érte.

És még lehetne sorolni a rengeteg "jó" tulajdonságot aminek örülni "KELL" és pofa befog! De a jóból is megárt a sok úgyhogy erről mára ennyit.

"Windows operációs rendszereket használó személyek 60 százalékának a Windows elterjedettsége és az általa nyújtott szabványosítás tetszik, 46 százaléka pedig a széles kínálat miatt választotta ezt a platformot."

Ó igen végre a magam fajta balga ember is láthat ogazi "technikai érveket" Csak így tovább! Az erőltetett szbvány, igen. Amióta van, azóta más platformok is megszabadulhattak a zökkenőmentes hw-illesztésektől, éljen!!

"Azt azonban már csak a felhasználók 20 százaléka gondolja, hogy a Windows technikailag fejlettebb a Macintoshnál"

Ezt meg nem értem szintaktikailag sem. Mi az hogy a Macintosh a windóznál? Nem éppen "egy síkon" elhelyezkedő a két dolog, vagy én tudom rosszul. Talán MacOS-et akartak írni. A windóz technikai fejlettsége:))) Viccgyüjteménybe emlegy, de technikailag inkább a "no comment" kategória, ezt szvsz inkább tényleg hagyjuk...

"ám 12 százalék szerint a windowsos PC-t könnyebb kezelni, mint a konkurenst."

Ó hát ez is biztos így van. Attól függ mire kell. Aki a mechanikához ért jobban annak biztos

Ugye ez mind milyen szép és jó. Csak azért nekem lenne egy nagyon kicsi kérdésem: KÖNYÖRGÖM MÉG MEDDIG, MEDDIG KELL EZT CSINÁLNI???? MIÉRT KELL MINDENKINEK AZ IGÉNYTELENSÉG CSAK AZÉRT MERT EGYESEK ÚGY ÁLLNAK HOZZÁ "NEKEM ez is jó, mindenki más aki nem elégedett ezzel a LÁMER"??? Ez lenne a minőség, mert akkor én ezek szerint a szó ellenkező értelmét tanultam meg Mert ugye az ilyen hozzáállás miatt kell még mindenkinek a "jó kis" pécével fosakodni. De hajrá, nehezítsük meg mindennapjainkat!
    Meg most az is hogy egyesek minnél nagyobb hatalmat akarnak, legyen már elég és adják már át a helyüket valami minőségibb dolognak is(biztos meg fogják tenni).

Művigyor az arcomon és a resetelésektől nem megy el a kedvem! Éljen. Mége szerencse hogy van remény, mert ahogy másutt olvasom kezd az Apple feljönni és kezd új területekre a reklámozást illetően is bejutni. Csak így tovább, legyen legalább egy kis versenyhelyzet!
    Sorry...
  • whitehawk
    A PPC archiktektúra felülmúlja a PC-t az biztos.
  • Tetsuo
    "A PC jobb minőségű termék, mint a Macintosh - vélekedik a Microsoft termékeit választók 26 százaléka. Azt azonban már csak a felhasználók 20 százaléka gondolja, hogy a Windows technikailag fejlettebb a Macintoshnál, ám 12 százalék szerint a windowsos PC-t könnyebb kezelni, mint a konkurenst."
    Ezek soha nem is halottak a Macről..
  • The Garrett
    a bill még oké de az egér suxx.
    Azt viszont alaírom hogy videotvagni, grafikai munkat vegezni 10000000x gyorsabb egy "elerhető árú" pc nél.
  • Vers
    azért a mac sem a csucs a design jo , de a 25 ezres billentyüzetével mindent lehet csak irni nem

• lola
    Nem csak iskolában meg könyvtárban. Ti. az usa-ban a Macintosh jobban elterjedt, mint a PC.
    PS: ha bármilyen amerikai filmet megnézünk, azokon mindig Macintosh látszik.
  • Cat #2
    amerikában általános iskolai gép, szinte minden oktatási intézményben, könyvtárban az van
  • Lacc
    Használjon Mac-et akinek két anyja van, alig van rá valami emlitésre érdemes program.