400
  • Mage
    Ne vicceljetek már. BloodRayne, Max Payne 2, Far Cry, Half-Life, Doom3 simán igényel 8.1-es Videokártyákat.
  • NEXUS6
    Háj Laci

Persze az az igazság, hogy a PC fanoknak igaza van!

Amikor azt látni, hogy az egyetlen talpon maradt más platform alig tud pár százalék piaci részesedést összekaparni, úgy hogy közben a nagy BG keze ráadásul 30%-ig a seggükben van!
    Amikor az egyetlen változatosságot jelentő oprendszer (Lin) gyakorlatilag az átlagfelhasználónak nem pálya.
    Akkor tényleg csak a WinPC marad.

A gond az, hogy egyesek elhiszik, hogy ez nem a pofátlan profithajhászás, hanem a platform mögött állók szakmai zsenialitása miatt van így.

De ami még rosszabb az emberekbe egyre inkább győkeret vert a gondolat, hogy ez már így is marad, és nem tudnak és nem is akarnak ezen változtatni.
  • NEXUS6
    Háj DW!

Onnnan indultunk, hogy mire megjelenik egy játék addigra már nem is lehet kapni azt a Grafkari generációt amire írták, sőt már az egyel utánit sem!
  • zozo2001hu
    Szóval Mac és a munkahely, marad a nyomda és az ujságtördelő reklám design studió... (bár az ékezetekkel lehetnek gondok, de kit érdekel, úgyis külföldre dolgoznak)
  • zozo2001hu
    Munkahelyre való a Mac? Igen ám csakhogy a legtöbb munkahelyen vannak vállalati sql alapú adatbázis szerverek és azokon pedig különböző alkalmazások, a másik oldalon pedig sql kliensek és ügyviteli kliens programok. Szeretnek a kis és közepes vállalatok is integrált ügyviteli renszereket használni az üzleti folyamataikhoz. Továbbá Apeh nyomtatványokat, TB-s programokat használnak és küldenek el általuk elektronikusan adatokat, esetleg bank terminál programokat futtatnak és még sorolhatnám a többi olyan üzleti alkalmazást ami ugye ma Magyarországon kizárólag windows-ra létezik!!!

De van megoldás VirtualPC for Mac wow aminek ugye a legutóbbi normálisabb változata a 7-es csak G5-ön fut...

és a szokásos demó link:
    http://www.microsoft.com/mac/products/virtualpc/virtualpc.aspx?pid=virtualpc

Ja és szoftver csak 40-50 ropi amiben benne van egy WinXp is!!! wow
  • archkoven
    A dzsunka szarokról annyit, hogy nem olyan nagy ördöngösség megfelelő minőségű cuccokból összeállítani a gépet.
    Processzor: Intel vagy AMD. Mindkettő jó, nem is lehet hibázni.
    Alaplap: az új chipsetek mindegyike stabil és szolgáltatások özönét támogatja. Ha közismert gyártótól veszed (MSI, ASUS, Epox, Soltek, stb. van egy csomó) nem lehet baj.
    Memória: ebből valóban van dzsunka dögivel, de a márkás sem sokkal drágább.
    Videokártya: ismert gyártó, rajta Ati vagy nVidia chip. Ennyi.
    Hangkártya: manapság van az alaplapokon. Neves gyártó és nem lehet baj.
    Vinyó: mellé sem nagyon lehet nyúlni.
    CD, DVD: nehéz szart venni.
    Táp: ebből rengeteg a gagyi. Nem árt ebből tényleg márkásat venni mert ezzel szeretnek trükközni, valamint ezzel tényleg meg is lehet szívni (pl. Vargáné táp).

Néha márkás elemeknél is előfordul, hogy nem szeretik egymást (bár nagyon ritka), de ez megy a rizikófaktorba, ettől szép az egész:)))
  • Csaba
    Általában az irodákban is jobban elterjedt a pc...
  • archkoven
    Laci biztosan belátod, hogy nem véletlen, hogy az otthoni felhasználók túlnyomó többsége PC-n vindózt használ és nem Mac-et, vagy PC-n Linuxot. Azonban én veled ellentétben nem hiszem, hogy ez az emberek butasága, tudatlansága miatt lenne így, hanem szerintem vindóz kínálja a legjobb alternatívát egy átlagos júzernek.
    Csak a legfontosabbak:
    A Hardver PC esetében sokkal olcsóbb mint Mac-nél. Gyakorlatilag bármilyen konfigurációt létrehozhatsz a szükségleteidnek és pénztárcádnak megfelelően, vehetsz 60k-ért új gépet (monitor nélkül) netezésre, szövegszerkesztésre, vagy olyat is pár száz ezerért ami agyagba döngöli a G5-ödet (és még mindig olcsóbb), és az upgrade is sokkal egyszerűbb és olcsóbb mint a Mac-nél.
    A Mac-re és a Linuxra gyakorlatilag alig vannak játékok, míg a PC el van árasztva velük, minden játék először PC-re jelenik meg. Otthon sokszor az egész család használja a gépet, tehát nem szabad alábecsülni a játékellátottság szerepét. Sokan kimondottan erre a célra veszik a gépet, persze azért akarnak netezni, filmet nézni, szövegszerkeszteni stb.
    A PC-ben az átlag lámer is szabadon turkálhat, játszhat a kártyákkal, az órajelekkel, a hűtésekkel, sokak kimondottan élvezik ezt a szabadságot.
    És végül szerintem a legfontosabb: PC-re minden programot, játékot vagy magát az op-rendszert is könnyedén beszerezheted kalóz verzióban, tehát gyakorlatilag csak a hardverért kell fizetned, minden szoftver ami rákerül már ingyenes. Persze pénzért is megvehetsz mindent, de te is tudod, ezt a valóságban a PC-sek közül nagyon kevesen teszik. Minden esetre a választás a tied.

A felhasználók zöme szarik az elavult architektúrára, ő használni akarja a gépét és mindezt olcsón.
    Mondj még egy platformot ahol olcsó a harver, és minden szoftver beszerezhető ingyen amire csak szükség lehet (beleértve a többszázezres tervezőprogramokat is), és rengeteg játék van rá!!!

Na látod.
    A Mac az irodákba, meg a munkahelyre való, nem otthonra.
  • DW
    Laci: kerülöd a kérdést (#246)...azért mert te sem tudod miben jobb. Persze ha erre válaszolnál, akkor te is fényeznéd a MAC-et, és mi ugyanúgy leszólnánk téged, hogy minek fényezed.
    Akár tetszik, akár nem, a legtöbb hiba abból adódik, hogy dzsunka szarokból van egy gép összerakva. Ezzel nem az a célunk, hogy leplezzünk bármit is, hanem ez tény és tapasztalat. Ahogy látom, MAC-en is van probléma. Persze lehet röhögni, hogy sok szar PC meg hasonlók. Én meg azon röhögök, hogy milyen kevés a MAC, és még azok is szarok:D

Nexus6: Te kérdezted, hogy mi az a játék, ami kihasználja a GF4 tudását. Én írtam egyet, erre meg azt reagáltad, hogy "jó, de hol lehet ma már GF4-et kapni?". Nem igazán értem, hogy erre miért ez a válasz. Amikor a C4 megjelent, akkor a GF3 lehetett a csúcskártya, és még az újabb kártyákat is sűrűn tesztelték ezzel a game-val. No mind1, szerintem itt úgysem tudjuk egymást meggyőzni. Szerintem a játék vitát hagyjuk, mert az egy másik topicba illik.
  • DW
    "Nem vagyok informatikus, csak hobbi és profi felhasználói..."
    Bocs amire ezzel válaszoltál az DW-nek ment..

Mit kavarsz? Én nem mondtam neki semmit, amire ezzel a mondattal válaszolhatna.
  • zozo2001hu
    Ezek az alábbi linkek csak arra jók, hogy egy kicsit lejjebb vegyenek az arcukból a mac-fanok, architektúra ide vagy oda...
  • Laci
    #264 szívonalas hozzászólás volt, de nem is tudom ki írta egy másik topikban ezt a lenéző sort:
    "Jó látni amint a tudósok vitatkoznak az élet eredetéről..."

Zozo2001hu is látom nagyon próbálkozik. De ettől a pécé még nem lesz jobb.
    Azt nem értem ha valaki pécés az minek erőlködik amikor úgyis az van nagyon elterjedve????? Akkor minek a MAC-elleni reklám????
  • zozo2001hu
    Akkor hát álljon itt a Mac-Fanoknak néhány link,
    hátha tudnak segíteni a társaikon:
    Problemak az ekezetekkel!

Dreamweaver MX2004 nem indul

sulyos gondok sw, hw?

Photosmart 7760 nyomtatási gond

Hangerő vs OSX 10.3.5

Java! VALAKI SEGÍTSEN!!!!!!!

PowerBook TFTn csík! HELP!!!

iBook melegedés

egyenlőre ennyi
  • Laci
    Mivel a pécé mellett senki nem tud komolyanvehető érvet:
    Az a divat hogy: Márkás alkatrészek. Ez a technikai érv. Relatíve mindent hibáját ezzel akarják kimagyarázni az általam érthetetlen módon agyonfényezett pécéjüknek. De ez nem konkrétum.

Öntelt?:) Azt nem mondhatnám hogy meg vagyok elégedve magammal. Erre nem is gondoltam hogy figyelmeztetésként megpróbálok rávilágítani a pécé tulajdonságaira és akkor ettől én leszek az öntelt, csak mert utána azt is bejelentem hogy röhejes ez a helyzet és vagyunk akik nem ezen nőttek fel, meg igénytelenség van. Ez nem önteltség akar lenni, csak látom hogy az emberek jól meg vannak vezetve, aztán ezt nem bírom. Én csak onnan tudom hogy olyan helyzetbe kerülhettem nem magamnak köszönhetően hogy tapasztalhattam mást is mint a többség.

Ahogy Pheel is mondta, ha úgysincsenek érvek, emberi oldalról akarjuk lejáratni a vitapartnert. "Szép szokás. Élj vele boldogan" by Pheel.

Már a topik elején is leírtam a problémát meg vagy több tucat más topikban, most már nincs kedvem magamat ismételgetni. De azt sem tartom kizártnak hogy ti is tudjátok igazából hogy miről van szó.
  • archkoven
    Laci végigolvasva a műveidet (függetlenül attól, hogy azokkal egyet értek-e vagy sem), az a véleményem, hogy te egy nagyképű, öntelt faszkalap vagy.
    Bocs, ha megsértettelek, nem volt szándékomban, de különösebben nem is érdekel.
  • NEXUS6
    Ha csak márkás alkatrészeket vennék akkor, meg már egy MAC is össze jönne nem gondolod?
  • NEXUS6
    Tiszta sör;)

Én inkább extra fícsörökre gondolok, mint bump mapping, egyéb fejlettebb shader effektek, nem annyira a sebességre. Úgy az év elejétől jelennek meg olyan gámék, amelyek eccerűen nem hajlandók elindulni GF3 alatt. Viszont ez nem azt jelenti hogy egy GF4-en, vagy fölötte a sebességen kívül másban is javul a megjelenítés!
  • tajfun
    Vegyel markas ALKATRESZEKET, akkor megoldodik szinte minden problemad.

"Nem igazán, nálunk is az van;)"
    Nalam meg windows, akkor ebbol kovetkezik hogy PC-re nincs linux?
  • tajfun
    Figyi, Unixnal is 2 sec double panicot csinalni, ne legyel annyira elszallva az ilyesmitol.
  • tajfun
    A "jól összerakott PC" nem egy Dell fele draga de annal szarabb szutyok, az minosegben es arban is fenyevekkel egyarant kedvezobb annal. Es legfokepp a meknel.
  • tajfun
    "Egy MACet jó pár évig használnak, ez alatt a PC-s ügyfél több generácót leamortizál."
    Kenytelen vagy azt hasznalni mert eszed - nem eszed, nem kapsz mast. Ez nem fejlodes, hanem visszalepes. Ez utoljara a kommunizmusban volt divat.
  • Csaba
    "Úgy a tavaji év végéig simán GF2 volt a gámék átlag színvonala, nézd meg hány gáme használt Kvék3 enginet"

Azért ez nem teljesen igaz. Csak 1 példa: Nfs hot pursuit 2.
    Gf2-őn rángott nekem, elég szépen. Amikor megvettem a GF4-et (amiért ma is áldom az eszemet, mert még mindig kurva jó kártya), azonnal tökéletesen futott. De mondhatnék még játékokat.
  • NEXUS6
    Nézd, én nem úgy pottyantam ki az anyám hasából hogy tudom melyik hardver megbízható, vagy kompatibilis a többivel. Ez tény.

És elegem van abból is, hogy egy kib.szott floppy drájver 2 napig szopasson (a win-ről nem is beszélve de ez más tészta).
    Szerintem jelentős különbség van aközött, hogy veszek egy hulladékból összerakott un. márkás gépet és működik illetve veszek egy kupacot az előbb említett hulladékból egy hónapig szopatom magam és még mindíg nem műxik.
    Én a magam részéről az előbbi filozófiára szavazok, mert az idő pénz!

"Akkor gondolom le fog lombozni a hir hogy Alphara is van Windows."
    Nem igazán, nálunk is az van;)

• NEXUS6
    Bocsesz a GF4et télleg használja de hát hol lehet már GF4-et venni, a vlagyivosztoki bazárban talán;))

És ha csak most jelent meg a D3 akkor eddig meg minek porosodott az emberek gépében az a kártya. Ja és mi lesz a következő generációkkal, azok mikor kerülnek sorra?

Persze egy újabb karin jobban fut a d3-is de ez inkább a magasabb órajel meg a jobb memcsik miatt van, és nem azért mer a gém olyan sok DX9 képességet használna.

Úgy a tavaji év végéig simán GF2 volt a gámék átlag színvonala, nézd meg hány gáme használt Kvék3 enginet!!!!

Szal szopatják a népet ezerrel.

Hányan adnak ki évente 25-30 misit új grafkarira, másról nem is beszélve. 3 év alatt mire a régi gép egyáltalán elavul simán összejön az amennyivel a MAC többe kerül.
  • tajfun
    "Talán azt lehetne mondani: hogy PC az amin a M$-oprendszerei többé kevésbé elműködnek. És ennyi."
    Akkor gondolom le fog lombozni a hir hogy Alphara is van Windows.

"Csak szerintem, az aki a XXi-szd ban még büszke is arra, hogy kénytelen beérni egy olyan architektúrával, ami műszaki és programozás szempontból is egy rémálom az enyhén szólva elvakult."
    Az igazan elvakult az, aki beszopja a marketingdumat, es elhiszi hogy amit dupla aron eleraknak ugyanabbol a kinai-vietnami hulladekbol, az jobb mint ugyanaz fele aron. Persze aki nem ert a hardverhez, annak biztos kenyelmesebb ha egeszben ala toljak, neki meg csak fizetni kell, de azt legalabb jo sokat.
  • Laci
    Egyébként milyen tényekre??????
  • Laci
    "A tényekre pedig még egyszer se tudtál meggyőzően reagálni. Mutass egy teszt linket és ha ott kiderül ,hogy árban teljesítményben jobb egy pc, mint egy Mac akkor engem meggyőztél."

Árban és teljesítményben jobb egy pc mint egy MAC az átlagember szemszögéből, úgyhogy ezekszerint pécét kell venni. Tudomásul vettem. Használjátok egészséggel.
  • Laci
    "Nem vagyok informatikus, csak hobbi és profi felhasználói..."
    Bocs amire ezzel válaszoltál az DW-nek ment..
    Csak ne tegyünk úgy mintha a m$ féle diktatúra nem alkalmazna olyan eszközöket amiket a többi is már alkalmazott a történelemben, csak nem az informatikában, mert az akkor még nem (nagyon) létezett.
    PPC=x86. Ha nektek jó akkor úgy legyen, de megpróbálom utóljára megértetni: ezzel másokat is az x86 kényszerű használatása kényszerít mindenki aki azt védi annak ellenére, hogy...stb, stb..
  • Amero
    A tényekre pedig még egyszer se tudtál meggyőzően reagálni. Mutass egy teszt linket és ha ott kiderül ,hogy árban teljesítményben jobb egy pc, mint egy Mac akkor engem meggyőztél.
  • Amero
    Ha neked jobb, akkor legyen úgy.
    Az utolsó mondatod viszont teljesen értelmetlen. A válaszom mégis egyszerű rá: azért mert marhaságokat beszéltek, kb. úgy 60%-ban.
    Én ellentétben veled nem azt nézem, hogy melyik a jobb papíron.
    A válasz pedig erre nagyon egyszerű az a jobb amelyik neked is jobb. (DE kb. ezt háromszor írtam le)...
    Nem vagyok informatikus, csak hobbi és profi felhasználói szinten foglalkozom a számitástechnikával. Én se vonom kétségbe a te szakértelmedet (Pl.: Ha egy Macel lenne bajom biztos téged, vagy egy ahhoz nagyon értő embert kérdeznék, kérdezek meg), azt javaslom te se tedd. Nem tudhatod, hogy más milyen tapasztlatokkal bír, ill. hol és mit tanult...
    Ez alapján kontrázni nem vita, hanem inkább személyes sértés. Én se reagáltam másra csak amit leírtál...
  • Laci
    De félre ne értsetek: jó a pécé is. Nem kell mást venni. csak a MAC lehet hogy jobb...
  • Laci
    Amero nem akartalak bántani, de a te hozzászólásodban is az volt az ELEJÉN hogy mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, egyik kutya másik eb, mindegyiket természetesen nagy tapasztalatokból adódóan ugyanúgy ismeritek, a VÉGÉN meg ugyanabban a hozzászólaásban: "tisztelt nagy macesek" fellengzős felszólítások meg Steve Jobs és a drága Microfos aki olyan jó(aminek ugye nem kehet érdeke hogy lefizessen akákit is ááá biztos nem ilyet ők éppen nem tennének. De miért ne??)
    Szal ez is furcsán vette ki magát igen. A végén már a PC lett a győztes. Ha az elterjedt PC valóban jobb lenne nem lennének ilyen viták, nem lenne egy elégedetlen réteg aki tapasztalt jobbat, számomra ez is egyértelművé tesuzi a problémát. Ezt ellensúlyozandó bizony elképzelhetőnek tűnnek a vitákat csitító szavak.

"a MAC-esek csak tagadni próbálják, hogy bármi közük lenne a PC-hez, pedig tök ugyanaz (szinte! - a hardverelemekre gondolok)"

Tisztelem a végzettségedet, de az látszik hogy sokat az oktatásban sem foglalkoznak a hw-vel és különböző formáival. Ott is megy azért a butítás. Ettől még tudom hogy te lehetsz jó szakember, ne értsd félre!

"DE KORÁN SINCS A PCVEL ANNYI BAJ AHOGY AZT TI BEÁLÍTJÁTOK. (ebben nem tudtok meggyőzni)..."
    De ha a többi jobb akkor ezt minek fényezni. Hogy mégis a legszarabb maradjon? Ez nem sztimmel.
  • DW
    Pl. a DOOM3 egy tök olyan progi, ami full kihasználja a GF4-et (nem MX).
    Pl. nekem GF4 Ti 4200 van (ez igaz). Rátettem a Doom3-at. Felraktam 1024*768@32bit azonbelül Ultra-ra (bent a game-ban). Kiléptem...be az egyik cfg-be (vagy ini volt? - nem tom nem vagyok nagy gamer, ezeket nem jegyzem meg) át átírtam az anizotróp szűrés beállítását...8-ról 0-ra, mert ugye köztudottam ez a gyengée a kártyának az AA mellett. Nos, ezekután olyan szépen szaladt, hogy majd lefolyt a képernyőről.
    Ergó: Doom3 egy nagy átb@szás, amit a marketing szült, és az is fog eltemetni.
    Ellentétben ott a Commanche4. Na az egy ízig-vérig DX8 gém. Milyen szépen kihasználja a GF3 és 4et. Tehát jelent meg ilyen játék.

Ez hülye vita.
    Ott a hiperszuper MAC, azt mi használja ki? A szövegszerkesztő?:DDD

Laci: miben tud többet? Konkrétumok érdekelnek, nem holmi kisebb-nagyobb gigahertzek meg mittoménmi. Mint Amero is elmondta, a MAC-esek csak tagadni próbálják, hogy bármi közük lenne a PC-hez, pedig tök ugyanaz (szinte! - a hardverelemekre gondolok). Dzsunka szar, csak egy szépen csillogó házban. Pl. a FireWire Apple szülemény, míg az USB2 meg huhh most nem is tudom hirtelen, de talán Intel (???). Mégis létezik MAC-en. Akkor csak nem lehet olyan szar, ami PC.
    Ja és tényleg paranoiás vagy:D
  • Amero
    Hát Laci, nem akarlak megsérteni, de te tényle paranoid vagy egy kicsit... Nem akarom magamra venni amit írtál, de azért megnyugtatlak, hogy sehol nem állok szerződésbe nagy cégekkel, és nem vagyok tagaja a basszuk át az emberek fejét klubnak.
  • Amero
    Laci te aztán megmondod az igazat, de jó részére nem tudtál kontrázni amit írtam. Mért hallgattok a negatívumokról??? (ezek tények)Nem azért írtam, hogy 30% részesedése van a Microfosnak mert ott dolgozó marketinges vagyok. Képzeld nem szeretem a WIn-tés nem szeretem a Microfost. Az utobbit használom, a másikat pedig kénytelen vagyok eltürni, ahogy te is részben. A Win mellett bizony van alternatíva, és akár milyen meglepő, de én is el tudok képzelni jobbat. DE KORÁN SINCS A PCVEL ANNYI BAJ AHOGY AZT TI BEÁLÍTJÁTOK. (ebben nem tudtok meggyőzni)...
  • Laci
    Egyébként valaki elébb említette, hogy lassan az az érzése, hogy ezeket a vitákat azért gerjesztik, hogy elvonják a figyelmet a cégek turpiszságairól. Nekem még az ellenkezője is megfordul itt a gondolataimban.
    Érdekes egy sereg ember jött ebbe a topikba is hogy ugyan már ne vitatkozzatok ez gyerekes, meg olyan mint más hasonló viták, tök felesleges. Nekem meg ez gyanús! Egyrészt ha idegesíti a vita, akkor egyátalán minek ír/olvas a fórumba? Mit érdekli? Érdek. Hát én már csak ilyen paranoid vagyok. Nyilván lehetetlen hogy ilyen nagy cégek terjesszenek butító dolgokat úgy mintha azok akik írják pártatlanok lennének.
    Általában ha egy hatalom, értve ezen cégek hatalmát is tudják hogy akkor tudnak hülyíteni, ha elérik hogy velük és vetélytársaikkal kapcsolatban nem legyen vita és minnél kevesebbet is beszélgessenek róluk. Lényeg: mindenki fogja be a pofáját és örüljön annak ami van. Ezt főleg a sz@r terméket forgalmazó cégek érdeke alkalmazni. Így nem gondolkodnak az emberek, nem beszélnek róla és nem is derül ki ezekről a termékekről hogy mennyire sz@r, vayg jó. Szóval akit nem érdekel a vita az szerintem furcsa hogy úgy ír ide oldalakat mindenki mást elvakultnak nevezve, mintha mondjuk az egyik vitatkozó fél lenne.
    Mert nem igaz, hogy a vita mindig értelmetlen, sőt tanulni is lehet belőle, csak erről egyesek nem hallottak, vagy olyanok akik el akarnak hallgattatni másokat.
  • Laci
    #239-es egy újabb bődületes relativizálás. Persze 86k=PPC=x86 mi? Ezt ne akarják bemagyarázni nekem, még akkor sem ha nem vagyok processzorfejlesztő. Ennyit azért én is sejtek hogy az egyenlősegjelek ezek között sem de sok más között sem áll fennt pc meg a többi gép esetében.
    " A kedvenc cégetek pedig már nem is lenne, ha a nagy mértékben utált Microsoft nem bírna 30% részesedéssel benne."

És még marketingszagú is ahogy sejtettek...Sorry
  • Laci
    "Az tényleg olyan jó lett volna?"
    Abban biztos lehetsz:)
  • Laci
    "Épp ez a baj: Te mindenáron be akarod bizonyítani, hogy ha PC, akkor tuti van valami baja"

Miért ez a baj???? Nem inkább az hogy egy jóval gagyibb dolgot erőltettek a népre, ami meg sem közelíti a többi létező rendszer tudását?? És innen végtelen a ciklus ezt már sokszor lejátszottuk. Lehet hogy csak felfogáskülönbség van köztünk.

Egy gép meg technikailag nem attól jobb hogy több program van rá de ezt mindannyian tudjuk is hanem a felépítése miatt lehet az. Ez nem érv a pécé mellett mert ez ördögi kör. Azt veszik amire legtöbb program van és arra írnak amit legtöbben vesznek... Mind közhelyek úgyhogy nincs már vitaalap köztünk. Én innen, te onnan nézed a dolgokat.
    Csak én meg azt nem szeretem ha mások igénytelensége miatt nekem is azt a sz@rt KELL használnom amivel azok a mások megelégednek mert el sem tudják képzelni hogy más is létezik.
    Ennyi köztünk a különbség úgy látszik.
  • Amero
    Szerintem mindenki másról beszél amiről kéne. Vegyétek már észre a dolgokat!!! Ez ugyanolyan faszság mint a Intel/AMD vita, vagy a Ati/vs. Nvidia... sose érünk a végére. Higgyétek el mindkét platformnak megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt. Én inkább úgy látom, és a saját bőrömön is ezt tapasztalom, hogy a macesek hajlamosak túl dimenzionálni a csodás masinájukat.
    Milyen istenverte X86-ról beszéltek, mikor volt az, ez olyan mintha minden számítógépre azt mondanánk, hogy a Nauman elvek alapján pontosan definiálható. Az X86 alapokra épülő processzorról, már inkább beszélhetünk, de a mai Intel/AMD otthoni/félprofi termékvonal már rég nem egyezik azzal amit anno lefektettek. A Mac nem jobb mint a Pc, hanem csak egy alternatíva amit használhatsz, ha akarsz és ha te ebben tudsz a legjobban melózni, vagy akármit csinálni akkor legyen. Ennek ellenére én az mondom, hogy itt Közép-Európa kellős közepén, bizony nem éri meg Macet venni. Az I-mac-el, vagy E-mac-el árban és teljesítményben is simán felveszi a versenyt egy jól összerakott PC. A G5-ről meg annyit, hogy bizony abból a pénzből nagyon durva Pc- lehet összerakni. Ezek nem fagynak nem kell őket havonta újra telepíteni, ha hozzáértő ember kezeli.
    Szóval a Mac is akkor mutatja ki az előnyeit, ha hozzá értő ember kezeli, vagy azt egy hét alatt meg lehet tanulni??? Annak aki nem ért ezekhez a dolgokhoz teljesen mindegy mi elé ül le, ha magától csinálja úgyis tönkre fogja tenni előbb-utóbb (igaz ebből tanul is). Láttam már agyon vágott Macet eleget.
    Mi más egy macbe az alaplapon és a procin kivül, ugyanazt a DVD írót használja csak más firmware van alatta, a vinyóval (aszem maxtor)is ez a helyzet, a videokártyával is, a memória is DDR, ugyanolyan USB/firewire port van benne. Ezt is mindig el kell hallgatni tisztelt nagy macesek. Lehet hogy ettől még nem Pc és sokkal jobb is annál, de ezzel ahogy az apple susmusol erről szerintem mindent elmond az úgymond spéci architektúrájáról. Mielőtt felhozzátok a folyadékhűtést-jé ugyan olyan gondokkal küzd az apple mint a PC proci gyártok- már évek óta van PC-re. Még egyszer felteszem a kérdést ki gyártja azokat a procikat??? (mintha IBM-nek hívnák)
    Mutassatok egy független tesztet ahol a két rendszert (hasonló áru és tudásu hardveren) tüzetesen összehasonlították. Nem nagyon van ilyen.
    Képzeljétek azon a maces oldalon aminek a linkjét itt találtam, van hiba fórum, nem is kevés topikkal.
    Szóval nem kell úgy az apple-t meg a macet úgy beállítani, mint ha egy nagy sérthetetlen szentség lenne. Steve Jobs is a Xeroxtól lopott ha jól tudom. A kedvenc cégetek pedig már nem is lenne, ha a nagy mértékben utált Microsoft nem bírna 30% részesedéssel benne.