Örök vita - Macintosh kontra PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem te el vagy tévedve. Teljesítménybeli különbség nincs a mai PC-k és a Mac-ek között (ha ugyanannyiért nézed mit kapsz).
PC-seknél az a gond inkább, hogy a csóró többségnek az alja hardverbõl szerelt gépek jutnak, vagy esetleg selejtraktárból visszamaradtak. Aminél nem is csoda, hogy fagynak a programok. uram bocsá' még a Windows is.
Most lehetne mondani, hogy na igen de a windóz akkor is mekkora egy fos, bezzeg a macOs (bár win2000 óta ezen is vitatkoznék...), de hát ugye linux is van Pc-re...
Pont ezért falrahányt borsó az egész, látom ahogy itt olvasgatok. Most már belétom.
Azonban most hívnám fel a figyelmet arra, hogy nyugodtan lehet ezzel a felfogással is élni, nem kell igényeskedni, de akkor majd senki se csodálkozzon ha pl. a Bill Gates által közhelyesen felvázolt jövõkép esetleges megvalósulása esetén már minden más számítógéppel irányított külyü, eszköz is a reset gomb sûrû nyomkodását fogja igényelni, hogy egyátalán legyen valami.
Akkor jövök én aki hihetetlen "bölcs" módon majd az emberek többségének képébe vágja: "Én bezzeg akkor is megmondtam hogy ez lesz..."
Nem kell a dolgok mögé nézni, meg kutakodni, fogadjuk el azt amit ránk sóznak.
OK. Nem érdames Mac-et venni, mert a pc sokkal elérhetõbb és olcsóbb. Arra jó amire a legtöbbeknek. kell...
Igen, valóban volt már olyan, én is emlékszek, még ha nagyon homályos is az emlék. Viszont azt te is beláthatod, hogy 2394752831 darab példát tud bárki felsorolni, hogy a windows hányszor fagyott. Errõl pedig ennyit. 😊
Röviden : Drága.
Egy új Machintos árából olyan Pc-t vehetsz ami teljesítményben és grafikában is sokszorosan felülmúlja az Apple gépét.
Igazatok van pécések!
Maradjon a pécé mindenhol! Végülis ha jobban belegondolok mégsem az informatika a legfontosabb dolga az embernek. Jó lesz ez. Ha tényleg olcsóbb, akkor legyen. Végülis egy-két mail elküldésére jó, meg alap dolgokra, nem kell vele videózni, meg mindenféle ilyen "baromságokat" csinálni.
Ahogy Dez írta: "Így jó ahogy van, a számok reálisak."
Bizony így jó ahogy van (ha jól értem). Meggondoltam magam, nem akarok senkit sem rávenni semmire. Jó a windóz is meg a pécé is arra amire kell, atb. stb.
Minden jót mindenkinek, használja egészséggel (már ha lehet)!

Ez sajnos megintcsak nagyon valószínû. A többi hozzászólás pontosan olyan relativizálás ami csúsztatással egynértékû és már rég ki van beszélve ezerszer.
"mindenkire egy felsõ-közpékategóriás autót akarnál rásózni fulluxus felszereltséggel, és aztán a Suzukisok érvelnek ellened."
Azt sem elõször írom hogy ameddig a pécé nem volt elterjedve addig a többi MÉG OLCSÓBB IS VOLT nem csak JOBB!!
Én csupán annyit fûznék hozzá a dologhoz, hogy amit te mûvelsz itt a fórumon, azt én ahhoz tudnám hasonlítani, mintha mindenkire egy felsõ-közpékategóriás autót akarnál rásózni fulluxus felszereltséggel, és aztán a Suzukisok érvelnek ellened. Vannak persze nagyon szép és nagyon jó tuningSuzukik is, de nem ugyanaz a kategória. Átlag bambagizi még fel bírja fogni valahogy a gáz-fék-kuplung-segbáltó-kormány ötösfogatot, de a tempomatról, a GPS-rõl, a tolatóradarról, meg a többi hi-tech kütyütõl már megijed.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
- nekem kék rollim van
- nekem zöld
- az enyém jobb
- nesze te köcsög
senki nem különb azért, mert mondjuk mac-je van, de ha pc-je van attól sem, ezek csak eszközök
igen sekélyes dolog ha valaki a vackai alapján osztályozza az embereket
Még csak annyit hogy ezzel nem csak én vagyok így! Van még "egy-két" Amigás emberke aki ezt a dolgot hasonlóan érzi...😊
http://www.macgamedatabase.com/ssps (persze kevesebb)
Az apple szerint fényévekre van az xp-tõl.
(pl. hangal irányítod az egész gépet,nincs regisztri ami szédbaszódna stb..
Amúgy elégedett pc felhasználó vagyok,válogatott alkatrészek,válogatott progik na és persze drive image vagy norton ghost (pár perc alatt letudom ha kezd behülyülni)
Hát ez meg elég szomorú hogy amúgy konvergálnak egymáshoz. Bizony ez a pécésedés sem a minõséget segíti elõ.
Igaz. Tovább fejlesztem a dolgot: Ha pl. nem is kapcsolom be akkor nincs is vele semmi probléma. Ez remek, ezt az oldalát eddig nem is néztem a dolognak. Nahát. Kikapcsolva milyen csendes ez a gép. DE AKKOR MINEK VAN??????
szvsz a Mac is egy számítógép meg a PC is
túl nagy különbség ma már nincs köztük
PONT ERRÕL VAN SZÓ (soxor említett igénytelenség)!SZERINTED!!. Ennél évekkel ezelõtt sokkal jobb volt a helyzet és most így befogták az emberek pofáját.
"...de mindent összevetve mégis remek teljesitményü :"
Ja órajelben. DE azzal már stabilan egy médiaalkalmazás nem jeleníthetõ meg hiba folyamatossági nélkül. Egy dolog hogy ezzel a többség nem foglalkozik vagy nem veszi észre. Csakhogy ennek nem kéne így lennie. Már csak ilyenek miatt sem lehet a pc soha olyan mint akár egy MAC.
Éljen az inkompatibilitás (ezekszerint én ezt eddig nem becsültem eléggé)!
"LACIKÁM! FIGYELJ DRUSZÁM!" - 😊)Ez nagyon nagy volt ez tetszett!😊) A többi megintcsak elég megcáfolható, de ne fárasszuk egymást😊
Szeretni a lanyokat kell, a gepet hasznalni.
Vagy forditva?

ha stabilitásrol beszélünk... játszok, netezek, letöltök, dvdrip(encode, author, ...), premiere, mspaint 😉 , és még ezer apro program - ennek ellenére nem ritka az egy hetes uptime, és nem azért egy hetes mert lefagyok, hanem pl. vmi miatt ujra kell bootolni. Sztem ez egy otthoni gépen stabilnak számit.
Nemigazán érdekel egy MAC 400 ezerért, ami elérné a mostanim teljesitményét, ráadásul ugyanazokat mint PCn meg sem tudnám csinálni....
Forza.
a teljesitmény objektiv, és jelenleg a PC alacsonyabb áron gyorsabb 😊
emlékeztek még, amikor a g5-rõl kijöttek a hamis fotosop teszteredmények? (opteron ellenében)
a MAC az apple marketingeseinek nagy dobása 😊
Forza.
Persze most itt úgy tûnhet hogy én flémindító vagyok, de az ilyen egy kalap alá hozások miatt van mind a politikában, mind máshol az, hogy egyesek el akarják hitetni ugyanolyan mindkét oldal pl. (persze ez nem igaz) és így marad nekünk az ami van (pl. most a gagyi pécé van és ezzel a felfogással marad is). Ez az amit vakításnak neveznek... És ezért tart itt az informatika is, meg sokminden más is.
Remélem azért lesz valami javulás is..
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
én bizony találkoztam ellenpéldával is..egy kedves barátom régóta dolgozik macen (g3 al kezdett), mint vágó. kezdetben, a g3asok korában a mac TÉNYLEG jobb volt. Most már viszont hihetetlen gyorsasággal cserélték le a maceket pcre. és miért? mert ugyanolyan árból, egy kb 15-20%-al gyorsabb pc-t hoztak ki, ami ráadásul stabilabb volt win2000-el, mint macos-el. a szoftverek? meg ugyanazok. ja és a vágógép architektúrája is lecserélõdött pc-re. szóval ennyit a macrõl.
p.s.: amikor elõször megláttam a macet, bele akartam tenni a felmelegedett sörömet.szvsz úgy néz ki mint egy hûtõláda.
nagyon zsir asztal volt meg az a sok grafika szirszar amit csinalt egy sima ablak megnyitas vagy bezarasnal.. kurvajol nezett ki!
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
A lyúzer meg csak szeresse kétszer háromszor jobban azt, ami van neki, mint a másikat ami nincs neki.
Ezért lyúzer a lyúzer.
Na a végén, ha engem kérdeznek akkor így szavaznák:
PC - 50%
Mac - 50%
mert ez lenne a rendje, mindkét gép sokat tett az IT fejlõdéséért, hogy melyik tett többet, hát félek, hogy itt a válasz már egyértelmüen piszkos lenne.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Neeem, nehheem na nemm. Ezek kétvállra fektetnek! Ekkora orbitáslis baromságokra már commentet sem lehet írni. Nemtudom hogy ennek a baromságnak a kimondatása mennyibe kerülhet valamely cégeknek, de szerintem egy kicsit túlmennek már a célon. Eddig is rengetek ökörséget lehetett olvasni a pécénnevelkedett felfogásból adódó vélemények folytán de ez már annyira primitív paradox, hogy remélhetõleg az is belebukik, aki kitalálta a terjesztését. A pécé jobb minõségû termék pffff, MINÉL???? Az ember már a fejét fogja, hogy le ne fagyjon az is mint a windóz (épp az elõbb vette nekem is zokon öt program párhuzamos futtatásának kísérletét). Ja értem már! Biztos errõl van szó:
- Hogy milyen jó hogy az amúgy a drágalátos pécés romhalmaz elterjedése elõtt használni tervezett SCSI-rõl visszaeshettünk az EIDE meg a PATA szintjére. Éljen!
Ott a pont! Én voltam a hülye, hoszen milyen jó is a HDD "lágy" kerregését hallgatni állandóan, addig sem kell a gépen nagyon sok mindent csinálni (ti. nem is lehet..)
. Vagy talán azért vagyok hülye hogy nem örülök az ócskavas elterjedtségének, mert a külsõ zajokat elnyomó "pihentetõ" ventillátorhang (a "kiváló elhelyezés és rendfezés mellett") nem is lehetne ilyen mértékben a "segytségünkre" ha nem mindenhol eme "csodának "örülhetnénk"?
- Jajj hát persze a "nagyszerû" x86-os architektúrát ne felejtsem már ki van itt minden jó! Igaz hogy az egész egy erõltetett (több száz MHz-n egyre instabilabb) teljesen elmaradott "technológián" nyugvó, miden tulajdonságában kiterjesztett meg sokszorozott teljesítményû igénytelen kacat, de ugye nekünk szövegszerkesztõ meg 3Dkártyával játszadozó embereknet meg kell hogy feleljen, ne legyünk má telhetetlenek! Ja jó ez a pécé!
- Biztos bennem van a hiba hogy a Plug&Play-nek elnevezett amúgy gyenge utánzat-szégyen látszatmûködésének nem tudom már úgy örülni, de hát én már elõtte úgy hozzászoktam a mûködõ változathoz hogy sajnos ez most nem vidít fel Bocsánat érte
.
És még lehetne sorolni a rengeteg "jó" tulajdonságot aminek örülni "KELL" és pofa befog! De a jóból is megárt a sok úgyhogy errõl mára ennyit.
"Windows operációs rendszereket használó személyek 60 százalékának a Windows elterjedettsége és az általa nyújtott szabványosítás tetszik, 46 százaléka pedig a széles kínálat miatt választotta ezt a platformot."
Ó igen végre a magam fajta balga ember is láthat ogazi "technikai érveket" Csak így tovább! Az erõltetett szbvány, igen. Amióta van, azóta más platformok is megszabadulhattak a zökkenõmentes hw-illesztésektõl, éljen!!

"Azt azonban már csak a felhasználók 20 százaléka gondolja, hogy a Windows technikailag fejlettebb a Macintoshnál"
Ezt meg nem értem szintaktikailag sem. Mi az hogy a Macintosh a windóznál? Nem éppen "egy síkon" elhelyezkedõ a két dolog, vagy én tudom rosszul. Talán MacOS-et akartak írni. A windóz technikai fejlettsége😊)) Viccgyüjteménybe emlegy, de technikailag inkább a "no comment" kategória, ezt szvsz inkább tényleg hagyjuk...
"ám 12 százalék szerint a windowsos PC-t könnyebb kezelni, mint a konkurenst."
Ó hát ez is biztos így van. Attól függ mire kell. Aki a mechanikához ért jobban annak biztos
Ugye ez mind milyen szép és jó. Csak azért nekem lenne egy nagyon kicsi kérdésem: KÖNYÖRGÖM MÉG MEDDIG, MEDDIG KELL EZT CSINÁLNI???? MIÉRT KELL MINDENKINEK AZ IGÉNYTELENSÉG CSAK AZÉRT MERT EGYESEK ÚGY ÁLLNAK HOZZÁ "NEKEM ez is jó, mindenki más aki nem elégedett ezzel a LÁMER"??? Ez lenne a minõség, mert akkor én ezek szerint a szó ellenkezõ értelmét tanultam meg
Mert ugye az ilyen hozzáállás miatt kell még mindenkinek a "jó kis" pécével fosakodni. De hajrá, nehezítsük meg mindennapjainkat!
Meg most az is hogy egyesek minnél nagyobb hatalmat akarnak, legyen már elég és adják már át a helyüket valami minõségibb dolognak is(biztos meg fogják tenni
).
Mûvigyor az arcomon és a resetelésektõl nem megy el a kedvem! Éljen. Mége szerencse hogy van remény, mert ahogy másutt olvasom kezd az Apple feljönni és kezd új területekre a reklámozást illetõen is bejutni. Csak így tovább, legyen legalább egy kis versenyhelyzet!
Sorry...
Ezek soha nem is halottak a Macrõl..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Azt viszont alaírom hogy videotvagni, grafikai munkat vegezni 10000000x gyorsabb egy "elerhetõ árú" pc nél.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
PS: ha bármilyen amerikai filmet megnézünk, azokon mindig Macintosh látszik.