400
  • h4x0r
    ték :-)))
  • Killgore
    Még 1 és megvan:D
  • pafi
    iMac G5 teszt PC-s szemszögből.
    Nagyon jó.
    http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=632
    OSX vs XP
    http://www.kernelthread.com/mac/osx/
  • h4x0r
    Csak igy tovabb. Lepjuk tul a 400-as hatart. Ez lenne a legnagyobb flame :-)
  • Amero
    Érdekes hír!!!

Hibásak az Apple egyes Cinema Display monitorai

[the Inquirer] Egyre többen számolnak be minőségi problémákról az Apple szélesvásznú, Cinema Display folyadékkristályos monitorai kapcsán. A felhasználói visszajelzések szerint jellemzően a 23 hüvelykes modellek közé keveredtek hibás panelt tartalmazó monitorok: a képen erőteljes rózsaszínű vagy sárgás elszíneződés tapasztalható, melyet nem lehet színkalibrálással helyrehozni.
    Az Apple LCD-monitorainak paneljét az LG.Philips gyártósorai készítik. Az Apple weboldalának fórumán dühös felhasználók elégedetlenkednek, mivel a meglehetősen borsos áron kínált monitorok közül ugyanis meglehetősen sok gyári hibásat találtak.
    A beszámolók között olvashatunk olyan felhasználóról is, akinek a negyedszer kicserélt monitora volt végre a hibától mentes, de beszámoltak olyan Japánban található Apple termékeket kínáló üzletről is, ahol minden értékesítésre szánt Cinema Display LCD-monitor színhibás volt.

• Laci
    Javítás:
    ..." érte hogy újabb jobb legyen a helyzet..." -> "...újabb..." -> ..újra..

"...Én maradok az olcsó szar "WinPc-nél", amin mindent ugyanúgy meg tudok csinálni..."

És még nem is olyan szuperolcsó ahhoz képest sem ha a MAC-al szemben a technikai felépítését nézzük...

"Szóval ti legyetek el otthon a szuper-modern rendszereitekkel (amik évekre megelőznek minden mást)..."

Igen telitalálat! Van ilyen rendszer, a mostani előző hozzászólásban is ennek nem írtam le a nevét, ez nem a Steve Jobs-os masina, hanem egy másik...:) Sajnos azt a példányt ami ebből nekem volt már a hülye pc/meg az akkori hiszékenységem miatt sikerült meggondolatlanul eladni...
    A zárójelben lévő megjegyzésed erre a gépre például egyes informatikai körökben (amelyekben nemcsak a pécét nyomják) elismerten igaz! Csak sajnos az üzlet ugye amiben az m$ meg a PC-t gyártók a jobbak félredobva a technológiai fejlesztést és satöbbi ugyanott vagyunk mint valamikor az első ilyen hozzászólásnál...

Nah lényeg, hogy szvsz azt kéne elérni hogy ma is tényleg egy olyan rendszert kapjunk a technológiai szinthez képest mint régebben és számítson a pénzen kívül az értékes megvalósítás is. Viszont a PC meg windóz féle termékek erőlködő védelme mintha épp ennek az ellenkezőjét szolgélná. De mindegy véleményt szabad írni:)

"...Egyébként én nem akarlak benneteket meggyőzni semmiről, ti viszont elég kitartóak vagytok velem kapcsolatba..."

Na ezt kérdeztem, hogy akkor mire volt ez a sokoldalas vita?:)
  • Laci
    Nah ez a hozzászólás értelmes mondatokkal van tele:)) Javítás:

"...ha nemekem..." -> ..nekem..
    ""kérte" az neki az ember" -> ..kérte az ember..
  • Laci
    "Ti miért szorultok rá, hogy ennyire reklámozzátok a Macet??? Roppant érdekes és több mint gyanús..."

Ezt én írtam és sokszor és azért logikus (már többször is leírtam) inkább a MAC-et fényezni mert nem az van elterjedve, hanem a pécé ami elégedetlenséget vált ki most. Ennyire egyszerű

"..mert nekem ez a jó"

Ilyenkor mindig kiemelem a "NEKEM" szót. Ez azt jelenti hogy más nem érdekes, ha nemekem elég a szar másnak is legyen elég. Per pillanat nincs is sok választás, jelenleg a PC elérhető emiatt a felfogás miatt is. Ez is ilyen egyszerű.

"kényelmesebb és gyorsabb."

Most direkt nem említem megint a nevét azon gépnek mely annak idején kb. a mai "csúcspécék" procisebbességének többszázadán, a memória többtizedén és a tárolási hely tizedén a pl. irodai munkára használható környezetében egyszerűen teljesen simán, zökkenőmentesen és gyorsan csinálta amire "kérte" az neki az ember. Ezekhez képest tehát rettentően alacsony erőforrás mellett. Nah a multimédiaáról nem is beszélve... Ezt már sokan ismerjük.
    Most viszont nem tudok tapsolni a "jóságos" pécének hogy e helyett (mert ha akkor meg lehetett ma is meg lehetne valósítani az előbbi kiváló állapotot, csak akarat kéne hozzá) az van, ha egy program kell, akkor jó sok kerregés után tolja elő a képét gyorsabb vinyókon egy program, hát még ha több program kell egyszerre (NEKEM szokott), satöbbi, satöbbi meg a többi sokszor megtárgyalt mégalapvetőbb problémák. Nameg a fagyások pffff, a káosz, na jó hagyjuk abba :) Elég. Inkább tegyünk érte hogy újabb jobb legyen a helyzet. Majd én is megpróbálom ezt tenni:)
  • Amero
    Na látom sikerült felborzolni a kedélyeket...
    Egyébként az OS9 szar volt???
    Csak mert sok régi maces szídja az OSX-et...
    Láttam már OSX-et és dolgoztam is vele(mondjuk nem olyan sokat mint az OS9 és 8 változataival). Az kétségtelen, hogy szebb és jobb és kényelmesebb használni. Ezen nem akarok vitatkozni.
    Az USB vitát lezártnak tekinthetjük LaPalma hozzászólása után...
    Lehet hogy mutáns vagyok, de én sajnos nem kapok heresérvet egy telepítéstől. Egyébként az auto funkciók jó részét is kikapcsolom a winbe, mert jobb szeretme a manuális dolgokat.
    Nekem jó így (a szar Pc-vel), nektek meg jó úgy.
    Ha van vírusirtód és tűzfalad, nem lesz vírusos a WinPC-d, ill. a támadások jó részét kivétheted...
    Ha nagyobb biztonságra vágysz akkor pedig vegyél hardveres tűzfalat (ez Macnél is így van).
    Egyébként én nem akarlak benneteket meggyőzni semmiről, ti viszont elég kitartóak vagytok velem kapcsolatba...
    Ti miért szorultok rá, hogy ennyire reklámozzátok a Macet??? Roppant érdekes és több mint gyanús...
    Szóval ti legyetek el otthon a szuper-modern rendszereitekkel (amik évekre megelőznek minden mást)és mormoljatok imát a nagy Steve Jobsonak minden boot előtt.
    Én is találkoztam már ezzel a rendszerrel és engem nem volt képes meggyőzni 8 év után sem...
    Én maradok az olcsó szar "WinPc-nél", amin mindent ugyanúgy meg tudok csinálni, mert nekem ez a jó, kényelmesebb és gyorsabb.
  • Laci
    "Egyébként engem például nem zavar, ha egy drivert föl kell rakni. Sőt szerintem kifejezetten jó, hogy testre szabhatok egy csomó dolgot telepítés előtt és után. Ja és folyamatosan fejlesztik a meghajtókat a legtöbb esetben (Pl.: video kártyák) javítva az esetleges hibákat és a teljesítményt."

Ezt most nem értem. Látom megvan miért is beszél hiába az ember:))
    Az a baj hogy ez tipikusan az a WINDÓZON felnőtt gondolkodásmód, azt hiszik sokan hogy ezek KELLENEK MERT A MICROSOFT ANNYIRA SOXOR ELMONDTA NEKÜNK, HOGY EZ IGAZÁBÓL JÓ -> PEDIG CSAK SZÉGYENTELJES GYENGESÉGEK!!!! Még ott sem tartanak ahol mások már lassan 20 ÉVVEL EZELŐTT!!! Mi ez ha nem szégyen???? Csak persze azok a bizonyos "másik cégek" is rosszul jártak nekik köszönhetően.
    Persze ezt akárhányszor leírhatja az ember, mindig mesedélutánnak meg marhaságnak akarják beállítani (az könnyebb mint megmagyarázni vagy beismerni), de azért mégis egyre többen értesülhetnek róla. És végülis ez a lényeg a sok ködösítés, hazugság ellenére is.

Ehhez az is hozzátartozik hogy a winfosnak még a gyengeségeit is pozitív színben akarja valaki feltűntetni. Ismételten kérdezem: MI EBBEN OLYAN JÓ?? (Hacsak nem az hogy valakinek érdeke - ez már nem paranoia, hanem LOGIKA kérdése!!)
    Így nemcsoda hogy a leggagyib termékek a legjobban eladhatók. És már el is érkeztünk a winfos magasztalásához. Érdekes eddig csak 1-2 ember védte azt is. Most már a WinPC így együtt a nagy hősök vagy mi van?

"Ne hazudjatok már olyat, hogy bármi amit a mac mellé raksz, vagy beledugod az rögtön működik és hozzá is férsz minden funkciójához, vagy max ki tudod használni a teljesítményét. (Pl.: több gombos egér)"

Ja hát igen a #385 hozzászólás PONT ERRŐL SZÓL!!!! Elolvasta egyátalán valaki??

"És megnyugtatlak benneteket van ilyen XP alatt is. Azt javaslom, nézzetek utánna, mert van olyan nyomtató és pendrive ami megy telepítés nélkül..."

#387-es hozzászólás("...USB-ről van szó, az már gördülékenyebb (még windózon is a többihez képest)...)". Egy hozzászólásseal viszzább!

"Mintha azt írtam volna, hogy van amiben egyetértünk=közeledik néhány álláspont."

Jó de miért kell mindenben valakinek egyetérteni azzal az badarsággal, hogy meraPC=MACcsakamacdrágább. Egyátalán minek ezt erőltetni, INKÁBB EZT ÍRJA LE VALAKI!

"szapulod a PC-t, eddig csak rosszat írtál róla."

Igen sokak számára nem világos hogy vajon miért írnak emberek csak rosszat valamiről, mert nem is tudják mihez viszonyítani. Nekem viszont egy alapjaiban jóval fejlettebb termék után volt alkalmam megismerkedni vele és sajnos elég nagy csalódást okozott (nem véletlenül, nem is ok nélkül). Ez számomra is csak később derült ki. Amikor rádöbbentem milyen szar is valójában az elég megrázóan is hatott elhihetitek. Ezek után nincs mit ezen csodálkozni. A PC tényleg szar nem egy ok volt már felsorolva sem ezzel kapcsolatban. Ezt csak az nem tudja aki nem foglalkozik a dolgokkal, a lehetőségekkel, a platformokkal vagy NEM AKARJA TUDNI.

"Szerinted a PC olyan szar és szándékosan úgy csinálja meg a gonosz Ms és Hw gyártók, hogy a gyanútlan júzert jól át basszák, közbe mindenki otthon röhög a pénzel a zsebébe a kiszolgáltattot sok barmon???"

Hát szvsz ez elég egyértelmű ma már, egyébként jó összefoglalása a helyzetnek! Sokan tagadni próbálják e jelenségek létezését pont azért mert most ez a divat sajnos a termékelőállításnál és falazni kell. Persze erre is könnyű paranoidozni, de ilyen cégek(microfos, intel, ibm...) amelyek a mocskosságaikról közismertek ugyan miért ne használnák ki pont ezt a módszert is a sok ilyen között???? Visszafogják magukat???? Ennyire én sem vagyok hülye ne röhögtessük már egymást:)))
    Ja és a szoftverszabadalmak legújabb és nagyon mocskos botránya is mingyárt két céget tartalmaz fő felelősként a fejjebb felsoroltakból. Erről is kb. csak ennyit.
    Aki tudja miről van szó az ezeken megbotránkozni tud és ezek után nem elképzelhetetlen a felvetésem sem. De nyugalom: nemcsak szándékosan gyártanak ők szart, sok helyről kellett lopniuk is mint azt is leírtuk már, mert saját fejlesztési ötleteik azok nincsenek csak a kizsákmányoláshoz és a minnél profithajhászabb üzletvezetéshez értenek. Ide sem kell paranoia, csak egy kicsi gondolkodás, tájkozódás...

"Én azt mondom nem olyan tökéletes mint ahogy ti mondjátok. Sok a kérdés körülötte, és vannak hibái."

És ezért kell oldalakat vitatkozni??? Ezt nem értem. Egy közhely kijelentés miért olyan fontos hogy valaki ezt fejtegesse, ha egy nempc-s ír ide kritikát??? Már csak ezért is gondolom hogy nem ez az egyetlen ok...

"Ezt egy-két helyen már részben be is ismertétek."
    Jó és AKKOR MOST MI A PROBLÉMA MÉG????

"A WinPC-vel pedig nincs annyi baj mint ahogy azt ti hiresztelitek. Ms ide, vagy oda."

Nos nem vagyok egy szakemberzseni, de annyi tapasztalatom van hogy ezt nem fogadhatom el magyarázatként ezek után. Ezt "egyplatformos" emberkéknek lehet bemagyarázni. De aki látott mást az azért jobban tudja mi nagyjából a helyzek ezen a téren.
  • LaPalma
    Nemtom ez kinek szólt, de ha nekem, akkor a válaszom:
    Én nem szidtam a PC-t. A Macintosh is PC, csak ezt manapság hajlamosak elfelejteni...
    Amit írtam az USB-s eszközökkel kapcsolatban, az tapasztalat, mégpedig a következő dolgokkal: Pendrive (512-es noname és 512-es Kingston), BlueTake BT, Mars M-II 890 Infraport, noname kártyaolvasó, HP DJ1220, FujiFilm Finepix 2800Z
    Gépek: WinXP SP1: A kártyaolvasókból a noname-t egyből felismerte, a Kingston-hoz drivert kért, nem adtam neki, de működött. A HP-hez szintén drivert kért, nem adtam neki, működött, de szarul, ezért kellett neki adnom. A BT-hez és az IR-hez drivert kért, nem adtam neki, ezért nem is használom. A kártyaolvasót egyből felismerte és feltelepített gyorsan 12 drivert, így lett 12 külső meghajtóm, amiből csak egyet látok, a kártyát. A Finepix-hez driver kellett, mert anélkül nem ismerte fel.
    Másik gép: iBook G4 MacOS 10.3.5.: Mindent gond nélkül felismert, kivéve az IR-t, ahhoz kellett drivert szereznem, mert a gyártó nem adott. Bosszantó volt, hogy amikor először használtam pendrive-ot, és Eject nélkül kihúztam, akkor elvesztek az adatok, újra kellett formázni. De ez csak az én hülyeségem, mert a gép szólt, hogy unmountoljam, mielőtt lehúzom.
    Nem istenítem a MAC OS-t, viszont annyit szívtam már a WIN-nel, hogy felüdülés az iBook-ot használni.
    Egy dolog biztos: nem légbőlkapott dolgokat írogatok, ugyanis itthon van egy WinXP gépem, amin dolgozom (rajzolok), a munkahelyemen van egy WinXP gép és van egy iBook-om. Az itthoni gépeken én állítgattam be mindent, tudom, mennyivel könnyebb minden a MAC-en, mint WinXP-n (a biztonságról ne is beszéljünk)
    Viszont javaslom, egyszer próbálj ki egy MAC-et, mert itt a topikos hozzászólásaidból úgy tűnik, hogy néhány percnél többet nem töltöttél még mac előtt (és az is OS9 volt). Ha úgy adódik én is szivesen megmutatom az enyémet, akár most hétvégén is. Vidéki vagyok, de vasárnap megyek a hifi show-ra (lesz Apple pavilon is :D )
  • Amero
    Ez megint egy nagy marhaság.
    Nincs igazán kedvem leírni miért...
    Amit írtok azon meglátszik, hogy nincs valós tapasztalatotok még ezen a téren se.
    Ne hazudjatok már olyat, hogy bármi amit a mac mellé raksz, vagy beledugod az rögtön működik és hozzá is férsz minden funkciójához, vagy max ki tudod használni a teljesítményét. (Pl.: több gombos egér)
    És megnyugtatlak benneteket van ilyen XP alatt is. Azt javaslom, nézzetek utánna, mert van olyan nyomtató és pendrive ami megy telepítés nélkül... De folytathatnám a sort más eszközökkel is...
    Egyébként engem például nem zavar, ha egy drivert föl kell rakni. Sőt szerintem kifejezetten jó, hogy testre szabhatok egy csomó dolgot telepítés előtt és után. Ja és folyamatosan fejlesztik a meghajtókat a legtöbb esetben (Pl.: video kártyák) javítva az esetleges hibákat és a teljesítményt.
    Azt pedig hogy, hogy oldanak meg valami olyat ami részemről jól szuperál, egyszerűen nem érdekel.
    Érdekes hogy még az és betűmbe is belekötnek a kedves mac fanok (ha már nincs más)...
    Mintha azt írtam volna, hogy van amiben egyetértünk=közeledik néhány álláspont.
    Ja és elárulom kedves Laci, hogy ellentmondasz saját magadnak.
    Gondolkozz már el rajta mit írsz!
    Te a MACet isetníted, közbe állandóan szapulod a PC-t, eddig csak rosszat írtál róla.
    Szerinted a PC olyan szar és szándékosan úgy csinálja meg a gonosz Ms és Hw gyártók, hogy a gyanútlan júzert jól át basszák, közbe mindenki otthon röhög a pénzel a zsebébe a kiszolgáltattot sok barmon??? bocs, de tök paranoid vagy.
    Még ha ezerszer leírom akkor se fogod soha megérteni a magad korlátolt módján , hogy azért van olyan akinek nincs vele gondja.
    Én nem írtam egyszer se, hogy a mac szar.
    Én azt mondom nem olyan tökéletes mint ahogy ti mondjátok. Sok a kérdés körülötte, és vannak hibái.
    Ezt egy-két helyen már részben be is ismertétek.
    A WinPC-vel pedig nincs annyi baj mint ahogy azt ti hiresztelitek. Ms ide, vagy oda.
  • pafi
    http://linuxinsider.com/story/37806.html
  • Laci
    Ezt örömmel olvasom, bár USB-ről van szó, az már gördülékenyebb (még windózon is a többihez képest). Remélem hogy a többi csatoló/csatlakozó/slot is kap még valamit ebből.
    "Designed for WinXP, Worked with MacOS"
    Ezt jól jegyezzétek meg!!
  • LaPalma
    No ebben a PluAndPlay-ben van valami (illetve nincs semmi). Érdekes módon az usb perifériáimhoz kivétel nélkül adtak CD-t. Egy kivételével csak win meghajtó van rajtuk. Az XP követeli is a CD.
    Namármost, a mac-be bedugom az usb kütyüt, 5-10 se és láss csodát, működik.
    (Designed for WinXP, Worked with MacOS)
  • Laci
    "...Namost az tuti, hogy inkább osx-re fejesztenek manapság, és azis tuti, hogy a nyomtatóból amit lehet kihagynak, és a driverre bízzák (meg a procidra) a nyomtatás nehezét...."

És újra olyan dolog ami fontos és valaki ezt is végre megemlíti (én ugyanis ebben a topikban elfelejtettem:).
    Hát igen a jó öreg drivermánia. A "drága jó" WinPC elterjerdése előtt ilyen gondok általában nem voltak a hw-kkel, csak a PC-n nem ment semmi driverkutakodás nélkül, de a többi platform kiválóan, legtöbbször AUTOMATIKUSAN boldogult.
    Mi történt? Tudhatjuk mindannyian: A microsuxx meg az intel szépen összetákolt egy gyenge utánzatot az AutoConfigról majd Plug&Play néven kezdte hírdetni hogy elsőként az ő rendszerükben van hw-felismerés automoatikusan. ÉS MÉG EZ IS POFÁTLAN HAZUGSÁG VOLT! Uganis dehogy ismert az fel automatikusan annyi hw-t, ahhoz is el kellett indítani a "varázsló"-szerüségét és akkor vagy működött vagy nem. De nekik megérte mert ezzel is lehetett a népet etetni.
    Mi is történt ezután is? Hát csak az mint a többi ilyen funkcióval. Szépen ellopták a jobbaktól és persze csak egy gyenge utánzat formájában tudták reprodukálni, úgy hogy a saját rendszerükbe próbálták megjelentetni. Ezzel persze a konkurenciák, amelyek kitaláltak és sokkal jobban meg tudták valósítani, rosszul jártak, újabb tereke nyert a fosadák windózospécé. Ezért is lehet hogy mivel az m$ "szabványosított" mindenféle hw-t ("Designed for Windows XP") már leginkébb azon hajlandó úgya-ahogy windózszerűen működni -> tehát ott sem nagyon működni a legtöbb. Köszönjük!
    Ez lehet az oka annak hogy a nyomtatóból kihagyva a driverre és az azzal való cseszekedésre hagyják a dolgokat.

Hát én ehhez se keljen már hogy tapsoljak!

Tehát -> "Most kit szídjak???"
    - Bármennyire meglepően hathat bizony ezt is a drága jó pécé és legfőbb kölcsönös terjesztője a microsuxx érte el a fenti okok miatt. Szóval meg is van kit lehet szidni.
  • pafi
    Persze hogy nem! De sajnos a HP olyan szemeteket gyárt mostanság, hogy az több mint elkeserítő! Amit írtál az ha jól látom usb-s tintás, os9-alatt. Namost az tuti, hogy inkább osx-re fejesztenek manapság, és azis tuti, hogy a nyomtatóból amit lehet kihagynak, és a driverre bízzák (meg a procidra) a nyomtatás nehezét.
    Sajna az újabb lézerek is olyan trágyák, hogy valóban csak sírni van oka az embernek. A régi igazi PostScript LJ6P-nket sem lehet lecserélni semmire, ez az utolsó, amivel még lehet pauszra nyomtatni. Az újaknak átlátszik a feketéje, meg teleteszi PS hibákkal a szar PS driver miatt. (Van mundjuk feketítő spray, de akkoris ez szemétség) (Mert ugye az újak csak driverben PS-ek).
    Ezért mondtam, hogy biza a HP nyomival lehet gond dögivel.
  • Laci
    De figyelj Amero!:)) Minek itt bárkinek tartani a frontot?
    Valaki írta hogy úgy tudja az értelmes vita során általában közelednek egymáshoz a két fél érvei.
    Nem tudom szerintem nem FELTÉTLENÜL, CSAK ez lehet értelmes vita.
    Szerintem a vitában ha általában a kérdést nézzük akkor lehet hogy mindkét félnek ebben-abban egyatánt igaza van, de más szemszögből nyilván az egyiknek van igaza a másikkal szemben.

Teljesen összekevertük a legtöbben a két dolgot:
    A gépek árát és a gépek techniaki jellemzőit. A kettőt keverve, együtt figyelembe véve nem egyszerű a kérdés, az igénynek megfelelően lehet mindkét félnek valami igaza, ha az ár/szükséglet arányt is figyelembe vesszük. Csakhogy sokszor az volt hogy sokan kijelentették hogy az ára miatt a pc a megfelelőbb aztán technológiai kérdések felvetée után elkezdődőtt annak a MAC-nak a fikázása, amiről egy-két hozzászólással előtte elismerték hogy az lehet technikailag jobb de ára miatt nem jó választás.
    Akkor most azt nem értem utána mégis miért fikázzák, de nem is ez a legfőbb mert persze minden típusnak lehetnek hibái, tehát lehet kritikát írni róla, hanem legfőképpen MINEK ILYEN TÉREN IS EGYBEMOSNI A KETTŐT MIKOR EGYÁTALÁN NEM UGYANAZ A FELÉPÍTÉSÜK??? Nem mindegy melyiknek mennyi hibája van!!!!
    Szal ezt nem értem...
  • Amero
    Egyébként részben én is igazat adok nektek.
  • Amero
    Részben igazat adtatok nekem. Végre eljutottunk idáig.
    Biztos vagy benne, hogy a HP miatt kellett resetelni a MAC-et???
    Én egyébként már többször is leírtam, ha tényleg olyan sok gondom lenne az itthoni PCvel és még lenne is pénzem biztos vennék egy Macet.
    Egyébként most már csak én tartom a frontot a másik oldalon. Ez nem fair.
  • Laci
    Érdekes ide mindig beír egy két pécés ember és leírja hogy itt milyen hülyeségeket hordanak össze az emberek. Persze ezt csak akkor csinálják ha nem teszünk úgy mintha a PC=MAC lenne és nem maszatoljuk össze a kettőt nagy semmitmondásokkal.
    Nem értem! Jó csinálják ezt néhányan de csak kiváncsiságból: Mire jó ez?
    Először az van hogy hú de hülyeségeket írnak itt aztán meg jön az hogy a MAC-el mennyi probléma van, sőt hogy a PC meg még tán jobb is (persze van aki pécén kívül nem is sokat használt mást).
    Ez elég érdekes:)) Na mindegy:)

Persze lehet hogy ára miatt sokak úgy érzik hogy a pécé jobban megéri nekik, hát legyen.
    Csak azért leszek ilyenkor idegesebb mert én tudom hogy velem/velünk az informatikában hogyan csesztek ki ezzel a sz@rsággal mindezt CSAK azért hogy egyes cégeknek még több pénz legyen. A minőség és a színvonal meg csak nyugodtan süllyedjen semmi gond igaz? LOL.
  • pafi
    "Most kit szídjak???"
    A HP-t!
    "IGENIS VAN VELE GOND!!! ÉS MAGYARORSZÁGON NEM ALTERNATÍVA DRÁGASÁGA MIATT A PC MELLETT!!!"
    Még jó hogy ezt nem azelőtt olvastam, hogy megjött a G5!
    Azért ha valaki megtudja fizetni, melóra szerintem sokkal jobb.
  • LaPalma
    Nem tökéletes a mac sem. Nekem az X is jónéhányszor lefagyott, viszont nem kellett újraindítani. A Force to Quit eddig minden alkalommal megoldotta a lefagyást.
    Az sem igaz, hogy minden egyszerűbb mac-en, de ez leginkább a win-re írt marha sok program miatt van. Nem a micro$oft programoknak köszönhetően használható a win.
    És hogy miért váltottam mac-re? Mert az otthoni XP-m már annyira belassult a feltelepített programok és ezáltal a kismillió beágyazástól, hogy elegem lett. És nem akarok érteni már az oprendszer lelkéhez ahhoz, hogy tudjam használni a gépet.
    Az ékezetkezelés valóban gázos volt az office-ban, egészen az office2004-ig (na jó, nagyon hiányolom az elválasztás funkciót)

De egy valamit nem szeretek, ha valaki tudatlanul és mindenféle ismeretek nélkül hurrog a macintosh oprendszerre.
  • Amero
    Már rég néztem be ide és már megint elharapódzott a hülyeség...

Ja ma képzeljétek akartunk nyomtatni Macről és csontra befagyott a gép, újra kellett indítani egy egyszerű nyomtatási task miatt...
    Aszem egy G4es volt OS9-el amivel egy 1220C HP A3-mas nyomtatóra próbáltunk adatot küldeni mondjuk hálózati volt). Lehet, hogy egyszerű lett volna megoldani a problémát, de erre akkor nem volt időm...
    Most kit szídjak???
    Na jól van, mégegyszer leírom nem azért írtam és írták mások (voltak kivételek), hogy a MAC-el vannak hibák, hogy a Pc-t istenítsük (amivel szintén van hiba bőven), hanem azért, hogy a nagy MAC fanok ne írogassanak olyan baromságokat, hogy az tökéletes és azzal nincs gond.
    IGENIS VAN VELE GOND!!! ÉS MAGYARORSZÁGON NEM ALTERNATÍVA DRÁGASÁGA MIATT A PC MELLETT!!!
    Egy probléma megoldása pedig a PC-nél is idő és hozzáértés fügvénye.
    A teszteknek igazán öröülök és végre azért bekerült egy-két érdekes hozzászólás aminek a hülyeségen és negyvenszer letárgyalt marhaságokon kívül van némi értelme és tartalma.
  • pafi
    Baz ez giga LOL!
    ááááááá
    Szétrörögöm az agyam!
    Ilyet égni!
  • pafi
    Valóban szívás a fontkezelés, de csak azoknak, akik nem képesek megérteni, hogy váltani kell. Mégpedig a régi billenty? kiosztásról, ami nem szabványos, az apple (és a szoftvergyártók) által támogatott unicodeosra. Az a baj, hogy a régi, (15 éves) is használható, de mivel az már nem szabványos, sok proggi nem támogatja, viszont a régi fontok miatt kell.
    Az unicode-os hungariannal, és unicode-os fontokkal nincs baj.
    A 2004-es word nyitja, és menti is ékezethelyesen a pc-s doc-okat. Sőt van OOo is, az is.

Egyébként láttár te már Macintosth-t, vagy csak találtál egy mac-es fórumot, ahol problémákról írnak, és örülsz mint majom a farkának, hogy van mit ide idézni?

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1040759332
    ilyen itt is van....
    http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=35&id=1090 9700pro vpu hőfok gondok!!, Connect 3d 9600 256mb fagyás...hajajaj
    meg még mennyi más helyen írnak pc-s bajokról... ezt csak úgy hirtelen....
    Ha még tényleg nem láttál Mac-et és csak ez telik tőled akkor ez lol! (sőt rotfl!) :-D
  • LaPalma
    Figyusz zozo! Mivel te is csak más fórumokról szedett infóval ütlegeled a mac oprendszert, ezért engedd meg nekem, hoagy hasonlóan járjak el:
    zozo2001 hozzászólása a beszeljukmac fórumán (http://beszeljukmac.com/forum/threads.php?id=3950_0_2_0_C)

Üdv mindenkinek!

PC-ről szeretnék áttérni, de van egy csomó főleg ügyviteli és egyéb adatbázis jellegű program, ami tudomásom szerint csak windows-on fut (pl. Apeh nyomtatványkitöltő progi).

Érdeklődnék hogy milyen a windows emulátor mac-en? Hány százalékosan teljesít pl. egy win98-at?

Ugyanez a fórum, későbbi hozzászólás:
    Hát tanulságos amit leírtatok tv tuner capture témában is. Átgondolandó a váltás mac-re, az biztos hogy pl. egy komplett imac G5 megoldás, megfelelő memória bővítéssel, plusz szoftverekkel (pl. video vágó progi) sajna sokkal drágább mint egy PC:(

Aztán egy másik hozászólás(http://beszeljukmac.com/forum/threads.php?id=4130_0_3_0_C)

Üdv mindenkinek!

Áruld már el milyen munkahely az olyan, ahol a programozók és a rendszergazdák be tudnak vásárolni 430.000 Ft-os iMac G5 gépeket otthonra. Egyáltalán Magyarországon van ez a cég? Szólj ha van üresedés, megyek jelentkezek én is örömmel.

Tehát a fentebb idézettekből egyértelműen kiderült, hogy a mac-et te csak messziről ugatod, mert dolgozni még nem dolgoztál vele. A problémákról eddig csak olvastál, de magad még nem találkoztál vele. Ellenben szeretnél egy mac-et, csak nem tudom megfizetni. Csak nem savanyú a szőlő?

(Ezt is mac-ról írom, megfelelő ékezetekkel. A word-ben mindennap dolgozom, ezredannyi gondom van vele, mint bármelyik microfos oprencerrel.)
  • Laci
    No hát igen ezek tények és nem is tesznek jót az Almának.
    Majd meglássuk mi lesz.
    Lehet hogy a hardware fejlődése jobb ha vissza van fogva kicsit mondjuk a pécével, mert így kevésbé fenyeget a "fejlett" virtuális valóság terjedésének veszélye.
    Lehet hogy ezzel most hülyeséget írtam de komolyan tartok attól hogy "elgépiesedik" pl a személyi számítógép bizonyos lehetséges fejlődésével az emberi társdadalom azon része amelyik hozzáfér. Tehát ezt tényleg nem cinizmusból írom, a pécé szvsz lehet ebben visszafogó tényező és ilyen szempontból szerintem sem is biztos hogy teljesen haszontalan.
    Viszont arra kiváncsi vagyok melyik platform mennyi ideig marad uralkodó helyzetben. Majd kiderül...
  • zozo2001hu
    Laci, az alábbi probléma is rávilágít arra, hogy nem kényelmes használni a Mac-et, ezek után hiába jó a hardver:

"Tudom, hogy már soxor gyűrtük itt a fórumon a magyar billentyűzet problémát, mégis felteszem most újra: Mac OS X 10.3.5 + Word 2004 + MySpellX-et szeretnénk használni egyszerre, lehetőleg nem kizárólag (az amúgy méltán népszerű) Times New Román fonttal.
    De nem megy. Mert ha az általam amúgy DTP-re bevált (9-es alól menekített) 'Magyar-H' kiosztást használom, akkor a MySpellX nem ismeri fel az "őŐűŰ" betűket, ha viszont a gyári Apple 'Hungarian' kiosztást használom, akkor a word hiszi azt, hogy Times-szal akarok írni, pedig dehogy.
    Nem tudom mi a speciális ebben a Times-ban, gondolom az Office 2004/Office/Fonts mappából szedi, és ott a többi (amúgy technikailag hasonlónak tűnő) font máskép viselkedik. (azokról elugrál times-ra, illeteve az "ő és ű betű marad times, a többi vált.)
    Olyan embert keresek elsősorban, akinek a fenti konfiguráció működik élesben. Kicsit gáznak érzem, hogy még mindig a 4-es Kvark lektorja a legjobb helyesírás ellenőrző OS X-re. Jó, elismerem, hogy InDesignban is lehetne ellenőrizni, de miért kell nekem megtanítanom egy új kiadványszerkesztő progit valakinek, csak mert helyesírásellenőrizni szeretne? Egyébként az ID azért nem jó szerkeszteni, mert kellenek a word-nek bizonyos okosságai (pl. autocorrect), amit az ID nem tud. Ha valaki tud olyan szövegszerkesztőt, ami tud autocorrectet, akkor nem biztos, hogy ragaszkodnánk a word-höz."

vörd - magyaroknak?

Szóval 2004-ben nevetséges, hogy ilyenekkel kell szarakodni Mac-en!!! A magyar ékezetek kezelése már az ingyenes Linux alapú rendszereken is megoldódott...
  • Laci
    "AMD Operton 248 győz, Alienware veri a g5-öt, mondjuk drágábbak is..."

Miben győz?? Majdnem kettőször akkora órajelen győz valamit a számítási teljesítményben. De ez csak egy dolog és ez is jóval gyorsabb procival sikerülhet csak. A többit meg már kitárgyaltuk. És a többiben ennél jóval súlyosabb dolgok vannak mint ahogy azt már említettük úgyis.
    Erre megint Pheel-t tudom idézni másodszor:
    "Egy dolog a számítási teljesítmény, egy másik a mögöttes szolgáltatás, amit kapsz. Sokkal inkább egy erősebb Audi tökéletes assistance megoldással, mint egy Ferrari, ami ha lerohad, akkor meg vagy lőve."

Figyelem ezt nem csak a lefagyásokra kell érteni! A médiamegjelenítés mutatja a súlyos problémákat pécén, erről járattam itt végig a pofám hibába!

"Én személy szerint nagyon hálás vagyok neki ezért, még akkor is, ha az egészet csak azért csinálta, hogy maradjon konkurenciája az MS-nek, meg azért, hogy megalázhassa Jobs-ot."

Ja csak ha nem szemétkedik a microsoft akkor meg a többi platform is sokkal jobb helyzetben maradt volna, ezek közül kb. kettőt tudok ami ALAPJAIBAN jobb mint az Apple a pécéről meg ugye mint tudjuk nem is beszélve.

Az m$nek lehet hálálkodni (én nem fogok!) de ne felejtsük el hogy ezt a fost is ő terjesztette el a nyakunkra amit ma ki tudja minek hívank (leginkább pc-nek régebben ibm-pc-nek). Ha ez nincs akkor mint írtam sokkal jobb lenne a választék. Persze a legelején az Apple meg hasonló rendszerekre az m$ írta a basicet, de anélkül meg lehet hogy meglettünk volna.

Az m$ ezzel akarja legalizálni magát hogy ő nem is rosszalkodik, meg kihúzta a bajból a MAC-et. Ha nem lenne m$ már rég előbbre tartanánk, nem feltétlenül kellene ahhoz pont a MAC, csak per pillanat ez van ami versenyben is van a pécé mellett.
  • pafi
    http://barefeats.com/pentium4.html
    alakul, csak találok még érdekes teszteket
    Meg érdekes fórumot. Máshol is ugyanez a téma! :-D

Szóval tesztek itt vannak.
    Én nem mondtam hogy hibátlan a Mac (nem is gondolom úgy) sőt szívni kell ezzel is! Csak azért annyira nem szar mint ahogy sok pc-s állítja. Persze a pc se az, otthoni athlon XP-met se raktam újra kb karácsony óta. (Amikoris a harmadik epox 8kha+ is elszállt belőle, de ez elszigetelt eset, soha senki nemhallott ilyenről). Szóval azótra egy dfi-vel jól muzsikál, ha van időm játszok vele eleget, szóval a pc-se olyan szar, mint ahogy sok mac-es állítja.
    Billi fiú szerepéről az Apple életében, meg annyit: a hír igaz, valóban a microsoft pénze hajtja az apple-t. (illetve az húzta ki a szarból 98-ban) Én személy szerint nagyon hálás vagyok neki ezért, még akkor is, ha az egészet csak azért csinálta, hogy maradjon konkurenciája az MS-nek, meg azért, hogy megalázhassa Jobs-ot. De ez kellett ahhoz, hogy Jobs visszakerüljön, és hogy az Apple túlélje (Az előző góré Scully kiszorította Jobsot a saját cégéből). Azóta már lett iMac, Cube, G4, Bólogatós iMac, G5, iMac G5, Nameg iPod, iBook, 17" és 12" os Powerbook. Az is fontos, hogy Jobs leállította a klónok gyártását, azóta az Apple már régen megsz?nt volna, és nem lenne miről vitázni. Én meg nem szeretnék olyan világban élni, ahol az MS monoplhelyzetben van. (A linuxokat nem számítva, mert ugye azok is PC-n futnak)
    A Poén az, hogy bár tudtommal nagyrészt már kivásárolta az apple billt, és hogy elég agresszív Switch kampányt folytatott a Windows ellen. (Miközben a háttérben szvsz nem állnak annyira egymással szemben.)
    Akit érdekel a Számító emberek (Pirates of silicon valley) c. film erről szól.
  • pafi
    mini test
  • pafi
    G5 tesztek (régiek):
    http://www.barefeats.com/g5op.htmlhttp://www.pcinpact.com/actu/news/Athlon_64_3200_vs_PowerMac_G5

Ez biztos tetszik a PC-seknek (AMD Operton 248 győz, Alienware veri a g5-öt, mondjuk drágábbak is):

Ha valamelyik PC-s kollega komolyan érdeklődik, (és nem csak anyázni jár ide) valamelyik viszonteladónál van olyan akció, amiben 3 napra odaadnak egy G5-öt kipróbálásra, hogy lásd milyen is az. (Persze ez gondolom inkább cégekre igaz). Asszem az egyik magyar HW oldalon láttam egy kellemesen elfogulatlan tesztet PC-s szemszögből. Ők is egy ilyen gépet teszteltek.

Na ez egy qva érdekes cikk. Itt egy qvanagy digitális kamera képeit dolgozzák fel: "This BetterLight digital camera has 48 megapixels in stationary mode; in rotating panorama mode Nicholas was able to acquire a 921.5 MB file for a single photograph. Other photos were 628 MB. The minimum shot is 137 MB"
    Mondjuk itt nincs különösebb indoklás, egyszer?en a G5-öt tartják jobbnak.

Na ez az a cikk amiben arról írnak, hogy az apple csalt a tesztekkel, és hazudott mikor úgy reklámozta a g5-öt, hogy a világ leggyorsabb asztali gépe. (Aki nem emlékszik ez még 2003-nyarán volt, a pc-s teszt nem volt kellően optimalizálva.)

Radikalmod: itt a 2.5-ös vízh?téses h?tőjéről írnak. Ugyanaz a cég gyártja, aki a corsair hidrocool-t.
    (A légh?téses G5-t is qva csendes, elhihetitek, arről írok :-D)

Aki tényleg kiváncsi, sok almás bolt van, be lehet sétálni, meg lehet nézni.
  • Amero
    Hehehe...
  • Cat #366
    ha ki is hal, majd jön egy mac hir, és ujra kezdődik előről :D
  • Amero
    Na kezdenek kihalni a hozászólások...
    Pafi!!! Én felajánlottam, hogy írjanak egy tesztet. (meggyőzhető vagyok)
    Leírtam, hogy mindenki használjon azt amit, szeretne és amin jobban tud dolgozni,játszani stb. Nekem mindegy.
    Én nem zárkozom el a Mactől és nem is dicsérem a PC-t. Az viszont nem igaz, hogy a MAC tökéletes és nincs vele gond, igenis megvannak a hibái, és ezért ne istenitsük, ahogy egy-két kivételtől eltekintve a másik fél se tette ezt. A másik, hogy azért egy-két esetben elég nagy hülyeséggel támadták a PC-t, ami számomra elég felszínes ismertnek tünik.
    NEXUS6 utolsó hozászolása azonban nagyon érdekes volt és én tökéletesen egyetértek vele. Inkább ilyeneket írt volna korábban is.
    Laci te ne haragudj, de egy kicsit tényleg paranoid vagy, de a te utolsó hozzászólásaid is értelmesebbek voltak...
    Na ennyi, remélem nem hal ki ez a topic...
  • pafi
    Hát (szvsz) a Mac-esek ezt a fórumot bebukták. (Most volt időm ide nézni)
    Ha ilyen elvakuktan próbál valaki védeni valamit abból csak rossz sülhet ki. (De azért a PC-s bagázs sincs lemaradva elvakultságban picit sem)
    Azt csodálom, hogy ilyen gyenge dologgal meg lehetett fogni a Mac-eseket, mint a beszeljukmac fóruma. (Ellenpéldát nem keresek, de a HWSW, PROHARDWARE fórum nagyrésze lehetne /szvsz/)
    Sajnos semmi lényeges nem sült ki a végére, kb. ott tart a vita mint az UFO kérdésben. Vagy az Intel-Amd kérdésben. Vagy az Ati-Nvidia kérdésben. Vagy a....
    En úgy tudom, hogy a vitáknak az az értelmük, hogy az vitatkozó felek nyitva hagyják a lehetőségét annak, hogy az érvek hatására készek megváltoztatni a véleményüket. Itt semmi ilyet nem láttam, csak azt hogy mindenki szidja a másikat. Én optimista vagyok, szerintem mindkét platform jó. (Szívni mindkettővel lehet.) Ha pesszimista lennék, azt mondanám: mindkettő szar. (Mert szívni mindkettővel lehet.)
    Egyébként:
    PC-sek: Ha tényleg olyan szar a mac, akkor miért veszi a fáradságot az a pár ember, hogy ennyire védje? Miért hajlandókak pénzt adni érte? Miért nem PC-t vesznek inkább?
    Mac-esek: Ha tényleg olyan szar a PC, akkor miért veszi a fáradságot az a pár ember, hogy ennyire védje?
    Már a topic elején írtam a véleményem, a PC-mac vitáról. (Aki esetleg nem olvasta #90 142)

• Laci
    Végülis igaz nincs itt mit vitázni meg nincs értelme az egésznek mert ELVILEG egyértelműnek kéne lenni. De ezt a vitát gerjesztik a HÜLYESÉGGEL nem pedig észérvekkel. Így persze hogy állandóan ez megy. Ne is csodálkozzatok. Aki pedig tudja mi a különbség a kettő között annak meg úgysem lehet kérdés hogy pl. melyik a jobb. Hogy hol melyik a gazdaságosabb az lehet hogy lehet más kérdés. Attól függ...
  • Laci
    Most jutott eszembe hogy nem csak a pécéhez értőknek meg a pécén dolgozóknak hanem a pécéboltosoknak is lehet érdeke a MAC-et lejáratni:) Kezd összeállni a kép:)
  • Laci
    Megmondom őszintén egy kicsit tartottam tőle hogy ez az egész MEK fikázás végül valami pécé reklámozásába fog kikötni:))

Az a helyzet hogy egyes emberek (köztük én is) számára már nincs olyan hogy "brutál PC" meg "állat PC" meg "igényes PC". Ez mese nálam már nem jön be.
    Az a helyzet hogy azelőtt (talán ha jól vettem ki Nexus-sal ellentétben) én elhittem hogy pl. az Amigát PC-re kell cserélni (sajnos meg is történt, csak a PC maradt) mert azt mondták az a jó gép, annak van itt az ideje (valójában az ideje technológiailag kezdettől fogva lejárt mint később számomra is kiderült, ennél visszamaradottabb platform talán nem is nagyon létezik).
    Irigykedve néztem akkor a pécéseket, pedig lényegesen roszabb jellemzői voltak azoknak a gépeknek, de valahogy az tetszett benne hogy másmilyen. Na aztán évek múlva kicsit felnyílt a szemem ilyen értelemben és azóta kezdek a pécé szó hallatán is ideges lenni a többit meg már ismeritek meg ismeri az is aki így járt mint én.

Az akkori m$+intel féle hülyítés volt a legnagyobb amit az informatikára addig mértek. Stb. stb. és most itt tartunk, stb.

Szóval ezért nem értem minek itt most pécét fényezni meg reklámozni a MACet meg lejáratni. Egy csomó jellemzője miatt a pécé az amin nem lehet segíteni (alapjaiban fejlődésképtelen) és még más platformokat is visszafejlődésre kényszerített annak idején hogy kompatibilisek legyenek a terjedő régi-új jövevénnyel. Most mire jó ez???

Persze tudom ilyet itt senki nem mondott, de azért minek teleírni egy fórumot hogy azt a csúsztatást bizonygassa valaki hogy nincs különbség, mindegyik szar meg ilyenek? Ezzel minek itt erőlködni? Megmentitek az embereket a gonosz AppleMAC gépektől?? Engem meg a pécétől mentsen már meg valaki!! Úgy örülnék neki. De lehet hogy igazatok van. Csak akkor ne a semmit ragozzuk. Ilyennel meg kár jönni hogy nem kötelező használni mert ez ma már csak ha egy kicsit is körülnézünk tudjuk hogy NEM IGAZ. De ezt magunknak is köszönhetjük.