The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
az ékezetekárt bocs, angol nyelvû a billentyûzet és én meg nemtok vakon írni 😊 de néha sikerül (ezért ütök mást xD)

Jagi
még benne vagyok, sajna...
a fószer elment bemegyek, de amikor kijövök mindíg üldöznek a rohadák õrök, mert nem akarom odaadni a könyvet.
Náluk meg egy opció van, ha nem adod meghalsz... olyan nincs hogy meggondoltam magam bocs az elõbbiért...

bementem Toronirhoz nyakamon az összes negyed kapuõrével... beszéltem vele, úgyhogy már tudom mit kéne megcsinálni erõszak nélköl. Most arra gondoltam levetkõzök hogy ne kavarjon a csizma meg a tehervonat (heavy armor)

Fantusz
Szerencsés esetben érkezhetsz úgy is Dark Fissure közelébe, hogy aktív az oltár, tehát nem kell sokat várakozni, de ez nem törvényszerû, az is lehet, hogy 4-5 nap múlva aktiválódik.

sambauer
Fuhh.. hát elég sok minden történt velem a játék során de nem hittem volna hogy pont ezt felejtem el fullosan.. Bár az is lehet hogy Xboxon máshogy oldották meg ezt a küldetést.

Turn Me On Dead Man

Fantusz
Amikor Dark Fissure elõtt kell várni, leskelõdni a necromanta oltár közelében.
Az oltár a hét egyetlen éjszakáján aktív, napközben el is lehet menni bóklászni a környéken, messzirõl látszik a fényoszlop, ha aktív az oltár, de akkor is várakozol, az oltár miatt vagy a közelben. (alternatív lehetõség, hogy bemész a barlangba neciket verni, fekete lélekkövet keresni)

sambauer
"A mágusoknak az egyetemi karrier során van egy küldetés, ahol esetenként napokat kell várni egy kopár hegytetõn" És az melyik is volt ? Én már befejeztem a Mages Guildet de ilyenre nem emlékszek :S

Turn Me On Dead Man

Fantusz
Az egyik legrosszabb "várakozós" küldetésbe vagy (voltál) benne.
A csókát ugye éjjel követed hazáig, s másnap délután 4-5 óráig otthon van, csak akkor lehet bemenni a pincébe.
A mágusoknak az egyetemi karrier során van egy küldetés, ahol esetenként napokat kell várni egy kopár hegytetõn, ahhoz képest Agamir háza elõtt nem is kell sokat ácsorogni.

Jagi
na ez az amit ritkán teszek...

mondjuk nem flémelnék ide ha elolvasnám a quest logot 😊
ez most vagy jó, vagy rossz :_)

koschwarz
figyelj arra, hogy lesz még egy-két ilyen küldetés, ahol egy megadott idõpontban lesz csak ott az npc, ahol lennie kell, vagy esetleg megy el arról a helyrõl, ahová neked kell menned 😊

mindig olvasd el és értelmezd, mi a következõ lépés a questben.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Jagi
na bevárom a gyökeret akkor 😊
1. tényleg van 2 õr aki folyamatosan arra kolbászol,
2. osonásügyileg nem vagyok eleresztve, asszem kb 30-as a skillem

8 tájban. Amikor nincs otthon, fel tudod törni az ajtaját, míg otthon van, nem...
Én azt szoktam csinálni, hogy beállok az ajtajával szemben a fal mellé és órás várakozásokkal léptetem az idõt. Amikor kijön, észre fogod venni...

Jagi
kb hány körül megy el? Mert lehet "túlléptettem az idõt...

Várj reggelig, majd ha elment, törj be (óvatosan, mert két õr folyamatosan ott grasszál és a pincében is megtalálnak,ha nem osonsz...), le a pincébe, el kell lopni a "fõkönyvet" és elvinni a boltos csajnak. A könyvbõl tudod meg, hova kell majd menni.

Jagi
meglett ez a rész, követtem a faszit, de semmi extra. bement a házába oszt jó. Mondom feltöröm, de azt írja el van torlaszolva... próbáltam a csatornát, de már fáradt voltam hozzá.
Melyik kripta? 😊

na emberek, kis kihagyás után visszatértem 😊

Palinko
köszi az infókat, akkor gyakorlás következik 😊
forogva ütés - journeyman fegyver szkill
földre fektetés - expert fegyver szkill

gyakorolj többet és fejleszd a szkilljeidet 😊

Fantusz
50 fölötti acrobatics (journeyman szint)kell a kombinált támadásokhoz.
Alapvetõen harc közbeni elmozdulás lehetõségét kapod meg (block + ugrás), de mozgás közben támadhatsz is.

Palinko
ellenem csináltak már forogva ütéseket, sorozásokat, földre fektetést stb, ezeket hogy tudom megtanulni? mert egyes erõsebb ellenfeleket könnyebben legyûrhetnék ha tudnék combokat és az arénában is jobban szerepelnék szerintem, a 2 wood elf nõnél...
Fantusz
Nem kell lopakodni, nem zavartatják magukat, ha odaállsz a pofájukba. - primitívek<#vigyor5>

A kriptában majd nézz körül, valamit ott ne felejts <#nevetes1>

Fantusz
Az Oblivion magyarítása 82%-nál tart, az oblihun-ról le is lehet tölteni egy korábbi verziót (0.4), de az kb arra jó, hogy összezavarjon az angol-magyar szókeveredés.

Másrészt pedig kellemetlen bugok forrása is lehet teszteletlenül a mod, még a txt file is felhívja a figyelmet erre:
"Elõfordulhat, hogy egyes npc-k nem úgy fognak viselkedni ahogy kéne... nem szólalnak meg, nem ismernek fel téged." - az Oblivionban egy ilyen hiba elakadást is jelenthet a küldetésekben.

Jagi
merhogy csörgök csattogok még 😊

(bocs a spamért nem direkt csinálom)

Jagi
lopakodni kell vagy csak simán?

Jagi
le kell verni... azzal nem lesz gond str meg endurance már az egekben (veri a 90-et lvl 8-on 😉) agilityre kell már gyúrni, a hand to hand támadók miatt... soxor fekszek 😊

Fantusz
Közel kell menni hozzájuk, hogy halld a beszélgetésüket, akkor frissül a quest, különben hiába követed a másik NPC-t(Agamir).
Lesz még egy hosszabb várakozási idõ a küldetés alatt, a végén pedig egy kis harc.

Jagi
zsír 😊

hali!
a játéhoz keresem a magyar menü módot de már nincs fent az oblivion HQ oldalán esetleg vki tud segiteni? pls
koschwarz
végülis igen.

Jagi
thx, de 2x is követhetem 2 egymást követõ éjszaka nem?

koschwarz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ebben a küldetésben nem érdemes ténylegesen követni az elfet, mert nagyon sokáig csak bóklászik össze-vissza. inkább az üzlete mögötti kertben várakozz, nem vagyok benne biztos, de kb. úgy éjszaka 11-12 között odamegy és ott találkozik valakivel...

Jagi
akkor itt basztam el... a köcsög elfet követtem
megpróbálhatom a következõ éjszaka is vajon, vagy töltsek vissza egy korábbi mentést?

Amúgy milyen szintû vagy? A buli végén egy (agy két) meglehetõs ellenfél lesz, 3.-4. szintig nem túl esélyes a leverésük...

Nem mentél elég közel hozzájuk, amikor ott ácsorgott az ipsével szemben. Ha jó távban vagy, hallod a beszélgetésüket. A másikat kell utánna követni...

Jagi
Az unfriendly competition questet hogy kéne megcsinálni?
mert követtem a sunyi elf fajtáját egy éjszakén ét de nem történt semmi.
Beszélt egy tolvaj csajjal aki azt mondta hogy megtanítják neki a lockpick alapjait aztán 8 órán állt egy másik faszival szemben az egyik sikátorban és hazament... na ezt hülyét... ötlet?

Jagi
a WoD világa szerint a vámpír vérivásnál kiszolgáltatottabb (hülye szó)
de utána sem erõsebb sem gyengébb nem lesz utána. egyfajta euforia lesz úrrá rajta is meg az áldozatán is stb bla bla.
A vérét használja hogy erõsebb legyen.

itt azt tudom elképzelni hogy merthogy izé... ez egy másik fiktív világ.
Itt az emberi vér "gyengesége" (hatalommal telítettségének hiánya) hat(hat) a vártestvérre. a vámpír vére felhígul nem olyan tömény esszencia mint addig... de ez által képes a napon járni szóval lehet benne logika

sambauer
hát én eladtam a csávónak hogy teljesítettnek vegye a küldetést aztán pickpocket 😄 Bár lehet hogy ez már csalásnak számít, hiszen kihasználtam egy bugot.

Turn Me On Dead Man

Pl a Sprading Vampirism moddal. Ebben beállíthatod, hogy a megharapott NPC-k tovább fertõzzék-e a többieket, vagy sem.

Fantusz
A Honorblade of Chorror, mivel küldetési tárgy ki sem lehet ütni a kézbõl.
A Boots of Springheel Jak a küldetés lezárta után is a karakternél maradhat, eldobni, elhagyni, eladni nem lehet, a Honorblade of Chorror-t elõbb-utóbb vissza vittem a kastélyba.
Mágusnak nem kellett a kard, íjásznak kiegészítõként sokáig hasznos, de csak másodlagos fegyver, harcosnak pedig a Goldbrand, vagy egy enchantolt daedric penge mellé az a pajzs sem utolsó, amit a kardért cserébe adnak.
(Escutcheon of Corror: Fortify endurance +10, Reflect demage 35%)

Harcosnál 20-as szint fölött, 100 strenght, 100 blade skill mellett nem számottevõ egy deadric fegyver súlya sem, a sebzése nagyobb, igaz néhány ellenfél esetenként kiütheti a kari kezébõl, ami a Honorblade of Chorror estében kizárt - a pajzs viszont a sebzés 35%-át visszatükrözi az ellenfélre.

sambauer
hát én sajnos csak késöbb tudtam meg hogyha nem használom fel az adott questnél nagy hasznát vehettem volna késöbb.. Nálam quest által szerzett legjobb cucc az kétségkívül a Honorblade of Chorrol ami 17-es sebzésével együtt szószerint 0 helyet foglal az inventoryban és még ÁLmágikus sebzést is csinál (tehát szellemek ellen is hatásos)

Turn Me On Dead Man

Fantusz
Az egész Thieves Guildos küldetés-sorozatban a Boots of Springheel Jak a legjobb cucc, volt karakterem, amelyikkel csak azért csináltam a tolvajcéhes küldetést, hogy az enyém legyen a cipõ.

Palinko
köszi szépen épp ott nem mentem tovább azt hittem kifelé megyek majd a mapról, és hogy az egy másik ág ahol el lehet jutni a nagy szoborhoz, hát nem, sikerült! 😊
Fantusz
A kapcsológomb egy másik teremben van.

Palinko
én épp elõtte esek le ha ugrással próbálkozom 😞
jackcsabi
bocs arra már nem emlékszem, amúgy nekem nemkellett kinyitnom az ajtókat mivel nagy volt az acrobatics-om 😛

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Palinko
olvastam a végigjátszást, és igen jól mondod. csak az ajtókat elõbb ugye ki kell nyitni! és én a kapcsolót keresem jelenleg, mert ebben a pillanatban jöttem rá, hogy a zárt ajtó mögötti kõ gomb amit nyomkodtam csak a lenti folyosót nyitja, zárja, semmi mást. gondolom nem emlékszel, hol van az a kapcsoló ami a lövõ állást nyitja...
jackcsabi
A szoborral szemben van vmi magaslat szemben, szinte egy szintben van a szoborral és 2 ajtó van a két oldalán a magaslatnak, na onnan kell a nyilat löni vhova a szoborra. Ennyire emlékszek még. De lehet nem egészen így, azt tudom hogy énis sokat vacakoltam ott :d

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Palinko
Tolvaj céh utolsó küldetés, ott vagyok a szobor terembe, ahol van a két kicsi és a nagy. A nagy szoborral szemben van egy zárt kapu, ezt elvileg a szobortól balra elhelyezkedõ gombal tudnám kinyitni, fel is törtem a zárat, be is nyomtam a gombot, de nem nyíllik fel a kapu, és a nagy szobor hasán sem látok nyíllást ahová lõhetném a quest arrowot.... mit lehet ilyenkor tenni?
jackcsabi
<#bdead><#eljen>

Carmang
Kíváncsi leszek erre a vámpírságra mit dobhat a dolog a 100-as Attributokon 😊
Ezzel a karakteremmel elõbb végégnyomom SI-t aztán lemászok valami barlangba. Persze nem is igazán a kíváncsiság hajt, hanem a "beleélés". Már elég régen eldöntöttem, hogy most tuti vámpír leszek, hogy az idõk végezetéig szolgálhassam Night Mother-t.

Fantusz
Breton a kedvenc fajom, az 50% resist magic nagyon hasznos, de a vámpírok terjesztette disease nyavalya ellen hatástalan, úgyhogy neked valami nagy mázlid lehet <#nevetes2>

Egyetlen egyszer próbálkoztam komolyabban vámpír karakterrel, gondoltam belakom a Dunbarrow Cove-t, nem igazán jött be, a Battlehorn Castle-hoz meg nem illik a vámpírság.
Persze ez hülyeség, de engem zavart az is pl, amikor az egyik mindenes karakterem fején a Gray Cowl of Nocturnal-al mászkáltam a kastélyban, az örség meg örvendezett, hogy végre láthatják a híres Gray Foxot<#nevetes2>