The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Majd, ha 100%-os lesz a magyarítás, le lesz tesztelve, biztosan új lökést ad a játéknak, de a jelenlegi részmagyarítással nem lesz könnyebben érthetõ a játék.
Figyelmen kívül hagyva azt a nem mellékes dolgot, hogy elõfordulhat játék-bug is a magyar-mod miatt (tesztelés után remélhetõleg nem lesz ilyen), most még lehetnek szövegértelmezés miatt is gondok.

Például megkér egy NPC, hogy vigyél neki Shadowbanish wine-t... ilyet nem találsz, kezedbe akad viszont néhány üveg Árnyékûzõ bor - most vagy rájössz, hogy ezt kérték tõled, vagy sem (ez csak egy példa, sok ilyen lehet a részmagyarítással)

koschwarz
spoilermentesen 😊

megszûnnek. nem kell.<#idiota>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

sambauer
Üdv. Valaki valamennyire spoiler mentesen elmondaná hogy a main quest végigjátszása után megszûnnek e az Oblivion kapuk, vagy mindegyiken átkell szenvednem magam ?

Turn Me On Dead Man

Ombika
PEdig en varom mar nagyon, ugy ertheto lesz minden!

A magyarítást felejtsd el. Megoldást nem ad semmire, ellenben jól összezavar...

KaszaN
Nemhasználok semmiféle módot. De szeretném majd rátenni a magyarosítást.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Oblivion patchek...

Itt válaszd ki a neked megfelelõt. 1.2.0416 a verzió, de függ a nyelvtõl és attól, hogy a SI kiegészítõt használod-e vagy sem...

KaszaN
Szevasztok valaki betudná nekem linkelni a legújab lejobnak mondható petchet? Ha nem akkor csak a verzióját meg a nevét a patchnek. Elõre is köszi.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

koschwarz
jó ez a win7rc?

Tippelj 😊 Én tudom.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

koschwarz
nem tudom miért lenne neki jó vistával, win7-tel meg pláne...<#fejvakaras>

Használsz látványjavító modokat? Ugyanis sok látványjavító mod lyn tlejesítményt kér, ami a tiedénél jóval erõsebb gépeket is megfekteti, illetve nem fut 100 fpsel rajtuk.

És kíváncsi lennék az operációs rendszeredre is, remélem minimum Vistát használsz vagy Win 7-et. Az agp-s 2600XT-het a hivatalos sapphire driver volt a jó, az omega szar. De ez már téged nem érint.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

koschwarz
jaja, ooo-val jobb arra gyúrni, amit használsz is, szükség van rá<#eljen>

Újra feltettem ezt a szuper kis gamet!

-OOO 1.33
-Qarl TP3
-deadly reflexes 5.0

Kemény orc Fightert indítottam és jobban élvezem mint amikor elõször játszottam végig. Végre van kihívás a harcok élvezetesek, nem mûködik a "major is minor" power tápolás. Szal jó lett kellõen nehéz.
Lobsterman
Nekem ugyanezzel a konfiggal tökéletesen megy(mondjuk swappol rendesen).

bazmeg, el se olvassátok ami le van írva. korábban 2600 xt-m volt, elõtte gef 7600gs
geforcéval vígan ment csak lassú volt néha terepen, 2600xt meg már akkor driver gondok voltam. mondták hogy biztos azért mert agps
van is hozzá hotfix. de a mostani rendszer 4 giga rammal, athlon 64 x2 7750-es procival és 4830as kártyával igenis bika, legalábbis ehhez a játékoz, simán mindenféle + textúra moddal jól kéne vinnie. ennek ellenére a legújabb driverrel kint fekete textúrák vannak....

koschwarz
mindenesetre sem atiban, sem amd-ben nem vagyok otthon. a fekete textúrás hibát meg én még sosem tapasztaltam nvidiával, intellel. lehet hogy pont egy régebbi drivert kéne megpróbálni.

Ombika
DE a mostani configod se nevezheto bika gepnek! 😮 C2D-vel es min 4850 vagy inkabb 260 GTX-el gond nelkul futna!

akkor még 1x
hiába modok nélküli telepített játék, meg bivalyerõs gép, lassan fut ahhoz képest. a gef 7600gs el ment így, látszikk hogy néha hogy begyorsul, aztán marad a lassú futtatás, most 4830 radeonom van +amd proc

a távoli objektumok némelyike fekete egy az egyben, és közelebb érve válik normálisra. vadiúj driverrel persze

mivel a gears of warnál látom hogy volt ilyne amd radeon probléma és hozzá driverek, ezért gondoltam hogy talán ide is jól jöhet. de feleslegesen kár telepítgetni bármit, így inkább rákérdeztem hogy valóhjában mit is orvosolnának ezek a kis progik

koschwarz
továbbra sem értem 😊

viszont a korábbi gyengébb géphez képest elõször én sem láttam javulást, amikor egy erõsebbet újítottam. aztán mégis...tulajdonképpen az oblivionnál nehéz észrevenni, mert az isten gépe sem elég hozzá, hogy ne swappoljon. de persze az új géppel pl. eleve mindent maxra tettem, míg a korábbinál nem tudtam ezt megtenni. tehát futni ugyanúgy fut, csak kicsit szebb beállítások mellett 😊

gondoltam hátha ugyanaz a probléma és ugyanúgy lehet is orvosolni...

koschwarz
gears of war?<#fejvakaras>

problémám a következõ
vadiúj gép, 4830 kari legújabb driver
mégis ua hibát produkálja mint korábban, hogy a távoli dolgoknál fekete a textúra
ráadásul alig látom hgoy javulás lenne a korábbi gépemhez képest, pedig az sokkal gyengébb volt
vmi tipp?
de am sztem a driverrel van gond

http://gearsofwarweb.extra.hu/

egyébként ez miket javít ? lehet telepíteni kéne

Lobsterman
Általában nem szoktam ezt mondani túl sûrûn, de igen: vedd meg. Most már elég olcsó a játék ahhoz hogy ne lehessen azt mondani hogy drága és elég régi ahhoz hogy ne kelljen tesztelni hogy fut 😊

jackcsabi
Megvan a megoldás, marhára bonyolult: MENJ BOLTBA ÉS VEDD MEG! -.-

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Csõ.Van egy kis problémám.
Letöltöttem a The.Elder.Scrolls.IV.Oblivion-RELOADED verziót.Mûködött is,deafult grafikán szaggatás mentesen futott,csak az volt a baj, hogy félóránként kiírt valami hiba üzenetet és kifagyott.
Úgyhogy letöltöttem egy másik verziót mégpedig a The Elder Scrolls 4: Obliviont (ez is reloadedes).Ez is mûködik de ez már nem fagy ki, viszont ugyan olyan grafikai beállítás mellett mint az elõzõ szaggat mint állat.
Az elsõ verzióban csak egy .iso fájl volt (próbáltam fölrakni c-re d-re, powerISO-val, daemon tools-al, de így is úgyis kifagyott félóránként.)a második verzióban meg egy csomó tömörített fájl volt. az utolsót ki csomagoltam amibe a .iso volt utána letöröltem az összeset.(ezt is próbáltam c-re d-re rakni mindig ugyanugy szaggatott deafult grafon,de ha lehuzom annyira minimumra a grafikát hogy már tovább nem lehet még mindig ugyanúgy szaggat)
Mi lehet a baja?
Válaszokat elõre is kössz.

Carmang
Töröld le a problémás játékokat, futtass egy regisztri tisztítást (pl CCleaner), indítsd újra a gépet, és ekkor telepítsd újra õket.
Hátha valami problémás bejegyzés marad bent, ami miatt nem tudsz regelni.

PiszkosFred
Hat en behuztam isoba a dvdt ahogy megkaptam, es ugy jatszottam mindig, barmifele krekk nelkul. Igy ertettem 😊 Mas eredeti jateknal ha csinaltam bekkapot - hogy ne a dvd/cd-t porgesse folyamatosan a meghajtoban - akkor kellett egy krekk mindig, mert nem mindig tetszett neki.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Jagi
ja fõleg ha eredeti a game xD

Hogyne lett volna. Kell neki a dvd a futáshoz, vagy a minidvd image, mountolva...

Lobsterman
Hát épp ez a vicc hogy nem warez. Amikor megjelent warez volt fent jó sokáig a gépen, minden hiba nélkül futott. Pár hónapja láttam olcsón Media Marktban, megvettem, most jutottam el addig hogy felrakom, erre nem tudok vele játszani 😛
Érdekes hogy a szintén eredeti Spore-t egy hónapja nem tudom felrakni, mert a netes aktiválást nem hajlandó megcsinálni. Ezek szerint a gépem nem szereti az eredeti játékokat, csak a warezt xD

PiszkosFred
Oblivionhoz nem kellett sosem krekk, nem volt benne vedelem.

koschwarz
elvileg eredeti.

Exe hiba általában wareznál szokott elõfordulni. Próbáld másik crackkel. Esetleg a kodekkeknél nézz szét. Mivel az intrót már kihagyja neked. Vagy egyszerûen nevezd át a videók mappáját a játék mappájában.

koschwarz
#1 Prior to Installing the Game
Before attempting to install Oblivion, please verify that your computer meets system requirements. We also recommend that you prepare your hard drive for installation by running ScanDisk and Disk Defragmenter prior to installation. These utilities are part of Windows® and can identify and resolve problems with your disk drive which could hinder installation and/or playing of the game. To launch these programs and optimize your hard disk drive:

1. Open "My Computer".
2. Right-click the disk drive you wish to install the game onto (usually C😊.
3. Click on "Properties".
4. Select the "Tools" tab.
5. Click "Check Now" to launch Scandisk.
6. When Scandisk has completed, follow steps 1-3 and click "Defragment Now" to launch Disk Defragmenter. Note that defragmenting your disk drive can take a long time. It's a good idea to start disk defragmenter and let it run overnight.

#2 Error messages when launching Oblivion
This will appear as a missing dll error similar to "d3dx9_27.dll not found."

This can be corrected by Exploring the Oblivion DVD. On the disk there is a folder named DXREDIST. Open the folder and run the DXSETUP.exe. This will install the version of DirectX required to run Oblivion.

szerintem szedd le, csináld meg a #1 alatt lévõ dolgokat és tedd fel megint.

Lobsterman
Hát ettõl sem akar indulni.

Lobsterman
Xp 32 bites
DirectX most márciusi van fent, de megpróbálkozom h felrakom újra. Hátha.

PiszkosFred
DirectX frissítés?

Melyik oprendszer egyébként? XP v Vista?

Lobsterman
Megtörtént, nem segített :S

Töröld le a régi oblivion.ini-t a dokumentumok mappádból...

koschwarz
ott tényleg meg kell ölni 3 blekvúd kámpáni tagot.<#fejvakaras>

Dick Riddick
Egy problémával találkoztam a harcosok céhének utolsó küldetésénél. A blackwood company épületében kellene megölnöm a bent tartózkodókat, és elvenni az egyikük kulcsait. A gond az hogy nem meghalnak, hanem eszméletüket vesztik, és egy rövid idõ után felélednek. Szinte biztos hogy programhiba, nem tudom találkozott-e vele már más is. Újratelepítettem, de ugyanaz az eredmény.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Lobsterman
Hi. Problémám lenne. Újra felraktam a játékot, játszanék vele, de egyszerûen a fõmenüig nem jut el. Bethesda logó->töltéscsík->kidob exe hibával.
Mi lehet az oka? Semmi nincs fent még hozzá, mod sem, patch sem, csak az alap játék, és mégis kidobál. A játék eredeti amúgy.
MSI Radeon 4830as vidkártyám van, és az vetõdött fel bennem hogy azt nem szereti, mert amikor a loader options menüjébe belépek azt mondja nem ismeri fel a hardvert(mondjuk ennek ellenére jól írja ki a menüben hogy 4800 series)

Carmang
"Ö" gomb?

Heló.
Lenne egy kérdésem
Oblivionba hogy lehet a konzolba 0át írni?
valamiért numpaddal nem tudok bele írni.
Elõre is köszi a választ

Palinko
köszi a tippeket. mostmár lehet nem igazán akad ellenfelem, a fõküldi megoldva, shivering isle úgyszintén, a céhek befejezve, most még kapok mellék küldiket aztán kész is a game 😞 reméljük a következõt jobban össze tudják majd hozni a fejlesztõk, mert ez sztem elmarad a morrowindtõl.
Fantusz
Egy 50 pontos restore healt varázslat 119 mana 50-es skillel, ami a skill emelkedésével csökken, ha már képes vagy legalább kétszer gyorsan elcastolni, akkor hagyatkozhatsz a gyógyító varázslatra, itóka pedig mindíg legyen nálad végszükség esetére.

Restoration varázslatok között vannak Absorb lehetõségek, amelyekkel az ellenfél életerejét, manáját lehet elszívni, de ezek hatékonysága nagyon alacsony, talány fegyverbe érdemes enchantolni.

Palinko
köszi az infókat, a restorem jól kéne álljon, mert acrobaticset szoktam nagy zuhanásokkal növelni és akkor jól jön a gyógyítás. bár lassan kúszik a 300 as élet a 80as manához képest 😞

most vagyok 24 level környékén, lassan lesz idõm az inteligenciára és a willpowerre gyúrni, de az erõt szeretném még maxra hozni.
Fantusz
Ez ismét csak olyan terület, ahol karakterenként változhat, hogy italokkal, vagy varázslatokkal hatékonyabb a gyógyítás.
Ha nem hanyagolta el az intelligenciát, és a restoration képessége is legalább 50-es, gazdaságosabb varázslatokkal gyógyítgatni, de kevés intelligenciával hamar kifogy a manából, alacsony skillel pedig a gyógyítás mértéke lesz minimális.

Ugyanez elmondható a saját készítésû Restore Healt italokról, alacsony alchemyvel kevés HP-t, rövid ideig visszatöltõ potionokat lehet készíteni.
Az életerõt folyamatosan visszatöltõ, saját készítésû, maximális hatású lötyik: másodpercenként 13 pontot, 43 másodpercig - mester készlettel, és tudással.
Kezdõ alchemistaként kotyvasztott 2-3 pontos HP-visszatöltéssel egy harcos nem sokat ér, a skill gyorsan fejleszthetõ, de mester készletet nehéz összeszedni.
Egy 15-ös szintû mágus, 100-as alchemyvel, teljes apprentice készlettel egyetlen növénybõl képes 23 másodpercig ható, 6 pontos HP-vissztöltõ potiont készíteni, egy 50 pontos restore healt varázslat kb 100 mana (kb. 60-as skill).
Varázslónak van elegendõ képessége a gyógyításra, de csupán spellekre hagyatkozni veszélyes játék, ha bekap egy 20 másodperces silence-t.
Dispel, retore magicka, restore healt alapfelszereléshez tartoznak.

Visszatérve a harcosra, náluk a megszerzett képesség függvénye, hogyan célszerûbb gyógyítani, teljesen mágiára hagyatkozni náluk is veszélyes lehet.

A lélekfogdosáshoz a Soultrap varázslat kell.