The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Roleplaying Oblivion a kulcsszó. Két mod, az egyik új start pontokat tesz be és letiltja a fõ küldetést (felvehetõ, ha felveszed a földrõl a tekercset és a nyakláncot, de nem kell) a másik meg az elõtörténettõl függõ módosításokat csinálja meg. Minden városban, valamelyik kocsmában van egy vándor könyvárus, aki sztorikat gyüjt, vele kell elbeszélgetni...
Roleplaying Oblivion: New Beginnings
Roleplaying Oblivion: Character
Ezt találtam, jó is de hátha van valami jobb. Pl. youtube videókban is láttam ilyen tüzes kardot, ami ennél is jobban nézett ki.
Olyasmi kéne nekem, de ne csak tüzes legyen hanem az összes enchanthoz 😊
Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Az Oblivion nem egy totálisan realisztikus világ, vannak benne visszásságok, így néhány rossz cselekedetért dicsõségpontot adnak.
A mágusok különben is eléggé elvont személyiséggel rendelkeznek, így náluk szinte természetes, hogy a lopás nem bûn, csak akkor ha lebukik az elkövetõ, ellenben egy tökéletesen végrehajott tolvajcéhes küldetésért infamy pont jár (de vajon honnan tudják ki volt az elkövetõ?)
Mágusoknál van néhány lopós feladat, mondjuk Falcar szekrényének kinyitása nem ide tartozik, mert ott a céhvezetõrõl már kiderült, hogy rosszfiú.
Az Oblivion szerepjáték, nem tiltott minden céhhez csatalkozni, de igazi szerepjátékos eldönti, hogy mit is szeretne játszani, s a kiválasztott vonalon mozog.
Egy fõmágus pl. unalmában ne jelentkezzen tolvajnak, mert olyan faramuci helyzettel is szembe kerülhet, hogy a saját mágusbotjának ellopására adnak megbízást <#hehe>#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De a Bruma - i egyik küldetést, amikor be kell jutni Jorundr - hoz, hogy beszélhessek vele, azt pl. ezért nem csinálom meg soha. Az én karakterem mindig törvényes jó... de azért a halott légiósoktól mindig elveszem a páncélt, mert tetszik... 😊
Sajna ha nem rendezed le, akkor így maradsz...<#nevetes1>#nevetes1>
(Én vérdíjjal a fejemen leléptem õrök elõl, s miután levetettem azt magamról, vissza kellett mennem abba a városba minden õrhöz, különben azt írta ki, hogy harcban állok.)<#fejvakaras>#fejvakaras>
Ha mágikus karakter, de nem átall néha lopni, legyen bárd. Illúziót és misztikát használjon, de azt is módjával. A bárd ugyan uriember, nem betörõ, de ha megtetszik egy mutatósabb, értékesebb valami, nem nagyon gondolkodik azon, hogy elviheti-e. A fegyvere a kard vagy a tõr.
Mondjuk, ( vagy írjuk ) én amit még jónak találtam, hogy magamnak készítettem varázslatot, amikor már ilyen magas szinten voltam restorationból. És akkor már nem vacakoltam annyit a potionokkal, bár mindig van nálam belõlük egy rakás... De ez hozzáállás kérdése, de mégis csak "finomabb" mikor a harc közben hátrálok két lépést, elnyomok egy ilyen gyógyítást, blokkolok, majd újra támadok. De ez már tényleg egyéni, "szerepjátékosság" és "bele-élés" kérdése... 😊
Ahhoz hogy spellekbõl igazán hatásos legyen legalább 50es restroration skill szükséges, és nem kevés mana.
Keményebb harc, netalán menekülés közben érdemes lehet egy retore healt potion magunkba tölteni, amihewz meg jó, ha van legalább 75ös alchemy tudomány, s megfelelõ (journeyman, expert) készlet.
Az itóka ugyan csak néhány HP pontot tölt vissza, de ezt elég hosszú edig.
Mágussal, magas szintû alchemyvel kotyvasztott a restore magicka szinte kifogyhatatlanná teszi a manát, ami varázshasználónak létkérdés.
Lentebb már írtam, hogy a TIE miatt más lesz a játék, de az alchemy jó cél lehet.
Ehhez azonban nem szabad messze eltévedni az utakról, de nem is kell.
- Chorror mellett van egy farm.
- Skingrad mellett van szõlõ, és paradicsom ültetvény is.
- Anvil mellett egy farm, egy bekötõúton egy ültetvény (Lord Drad).
Ezeket érdemes leszüretelni, illetve az utak mentén gyûjtögetni a növényeket, a pénzt pedig mindenek elõtt trénerekre költeni.
Sajnos tegnap lemerészkedtem IC csatornáiba... hát bele is futottam 1 Tomb Raiderbe aki egyböl elkezdett üldözni, szerencsére ott volt egy ör aki lenyilazta nekem.
De nem hiszem hogy mostanában lemegyek oda mégegyszer...
Lehet arra kényszerülök hogy tényleg a rákokra fogok vadászni <#vigyor>#vigyor>
Már csak a halakat is nehéz megölnöm :/
Csak az a gáz mikor sétálok az erdöben és ott egy minotaur, az még az Imperial Forester-eket is lecsapja... ott csak a futás segít :S
Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com
A TIE miatt teljesen más a játékstílus, ahogy említettedis, ha NPC-vel egyedül harcba (fõleg közelharcba) bocsátkozol meghalsz.
Nincs sok választási lehetõséged, el kell futni, s ha szerencséd van mások segítenek, egyedül a vadonban kószálni öngyilkosság, az utakon kell közlekedni.
El lehet azonban indulni óvatosan az I.C. körüli vizek partján, rákokra vadászni - óvatosan, mert erõsebb ellenféllel szemben itt is csak a futás segíthet.
A TIE miatt igazából szükség lenne az íjra, a játék elején azzal nagyobb eséllyel lehet a túlélés reményében harcba szállni, mint közelharcba keveredni.
Tört, kardot gyengébb ellenfelek ellen érdemes csak kézbe venni, ez a kategória kezdõként nem sokkal több, mint rákok, patkányok, esetleg farkasok ellen használni.
Felértékelõdik a trénerek szerepe,velük valóban fontos képességeket kell fejlesztettni, ezeket a képességeket már a karakter generáláskor úgy kell megválogatni, hogy majorban legyenek olyan képességek, amik már a kezdetkot használhatóak, TIE-vel 5-10es szinten lévõ támadóképességgel semmit nem lehet elérni.
(jellemzõ volt, hogy a breton mágusom 40es cunjuration képességgel indulva, az idézett csontvázát 1-2 csapásból csapta szét egy szakadt bandita is, egy scamp sokkal hasznosabb, amelyik távolsági varázslatokkal támad)
Fõküldetésbe semmi képpen nem szabad a játék elején TIE-val belevágni, mellékküldetésekel is óvatosan, lehetõleg "békés" feladatokat elvállalni, a rázósabbat késõbbre halasztani.
A TIE valószínûleg olyanok számára készülhetett, akik már jól ismerik a játékot, s igényelték ezt a nehezítést, ami jól is sikerült, egy néhány megás fájlal feldobták a játékélményt.
Az utak mentén viszonylag biztonságosan lehet közlekedni, az elénk toppanó ellenfelek elõl viszont ha kell futás, a közelben lévõ semleges NPC-k segítenek legyõzni.
Imperial City csatornáiban sem érdemes felkészületlenül lemászni, tele van vámpírokkal a csatornarendszer.
Az utak mentén bejárva a területet 5-10. szint után lehet beljebb merészkedni a vadonban, ahogy azt a karakter képességei engedik, de azt késõbb is szem elõtt kell tartani, hogy akár magasabb szinten is lehet olyan ellenfél, aki elõl kénytelenek leszünk elfutni, illetve távolról megölni (íj, vagy mágia)
A 20ast a karakter szintjére gondoltam..
Az elsö karimmal 30ig mentem el és már 20ason ismert 3 hatást is a növényekböl és elég erös potikat raktam össze 😊
Lehet most azt fogom csinálni hogy elmegyek és szedek növényeket mert jól jönne a hp poti...
De fortify health is hasznos azért, ha már sokat ad hozzá.
/ MEGJ.:Csak ne rakd majorba... /
A varázslatokkal pedig az NPC-knak az aggresszivitásukat és a hajlandóságukat a harcra - önbizalmukat tudod növelni. Az utóbbi fõleg akkor jó, ha nem akarod,hogy elfussanak elõled egy õrhöz, az elõbbi pedig azért jó, mert ha Téged támadnak, akkor nem lesz fejpénz rajtad, miután kivégezted a sok nyomorultat <#vigyor1>#vigyor1>... most elõtört az állat belõlem... 😊
De a legelsö banditát eltudtam kerülni, hogy mielött hozzámszólt bementem az ajtón felfele. De a végén ígyis lekellett mennem megölni...
Ez a fortify health nem is rossz ötlet, eddig sose volt rá szükségem, de szerintem most majd használni fogom 😊
Most már sejtem, hogy a TIE miatt lett ilyen nehéz a játék... de legalább van kihívás 😊
Egyébként meg az íjjal jól lehet blokkolni... de az ilyen zárt terek még kardos karakterrel is lehetnek rázósak... de ha destruction varázslatot nem akarsz használni, restorationt még használhatsz, fortify health-tal, és társaival. Vagy alterationt, pajzsot. Vagy hasznos lehet még a summon varázslatok széles tárháza... sõt, ilyen esetben azt mondanám, kötelezõ... ha belefér a karaktered elképzelésébe. Lvl 2-n inkább ilyenekkel operálhatsz, mint paralyse-zal.
A Frenzy és a Rally pontosan mit csinál? Eddig még sose használtam öket.
Plusz még egy kérdés, már nem emlékszek régen hogy csináltam, de így lvl2-3 környékén merre érdemes járnom? Mert fejleszteni szeretném például a blade skill-t. Csak hát szinte minden emberi ellenség megöl...
Megoldás lehet majd az említett paralyse varázslat, de ehhez minimum 50es illusion skill szükséges, no meg elegendõ mana.
Meg lehet élni a játékban destruction nélkül, persze vannak ilyen "kutyaszorítós" esetek, mint, amit pl. említettél.
Az íjászathoz hozzá lehet esetleg venni még a méregkeverést sebzés növelõnek, lehetõleg lesbõl támadni, vagy olyan pozícióból, ahol nem érnek el az ellenfelek - mindez magasabb szinten sokkal könyebb lesz, mint kezdõként.
Az említett küldetés pedig íjásznak majdnek olyan, mintha az anvili harcoscéh bolti tolvajos küldetését kellene megoldani, ott is egy zárt térben kell felvenni a harcot három rablóval.
A játékban fontosak az ellenfél képességei, s az is, hogy milyen fegyvert használ.
Sokszor megtörténhet, hogy nagy kínkeservesen legyõzött ellenfeleknél valami egyedi fegyver van, vagy erõs páncélt használ, aminek aztán a karakter is jó hasznát veheti - ilyen esetekkel fõleg az overhaul modokban találkozhatunk sokat.
Össze lehet hozni 100% chameleont ruhába enchantolva, de az egy óriási cheat, agyoncsapja a játékélményt.
Ennél sokkal értelmesebb az invisibility varázslat, ami tökéletes láthatatlansáégot biztosít az elsurranáshoz, de a hatása azonnal megszünik, ha a karakter valamilyen tevékenységbe kezd (zárnyitás, támadás).
Ezek a várázslatok már 25ös illusion tudás mellett is használhatók(10sec. de nem is kell hosszabb idõtartamú), az elosonáshoz tökéletesek.
Persze, ha nincs hová menekülni láthatatlanság varázslattal az ellenfelet nem lehet legyõzni, van viszont az illusion iskolának egy nagyon jó támadó-védõ varázslata a paralyse mellett: command humanoid, command creature. Ezekkel az ellenfelekt lehet egymásra uszítani.
Silence az ellenfél varázslását akadályozza, Frenzy, Rally elmebefolyásoló varázslat, a charm varázslatokkal pedig az NPC-ket lehet meggyõzni, hogy a karakterünk egy szimpatikus, aranyos, kedves figura.
Valaki leírná nekem, lehetõleg magyarul, hogy ezt a bash akármit hogyan kell használni? Leszedtem azt, amire az angol nyelvû wiki mutat, de elindítani sem tudom. (Oké, béna vagyok)
vagy valami egyszerû módszer arra, hogy a korrumpálódott mentést javítsam? Mert vagy 10 órát vissza kellene mennem, az utolsó, biztos jó mentésig... És azt szeretném elkerülni.
Aki tud, segítsen, legyen szíves!
http://www.freetvmaci.info/
Igaz csak lvl2-es vagyok, de egyszerüen nagyon gyenge vagyok :S
Az eddigi karikkal már ilyen szinten is azért túl tudtam élni ilyen 1v1 küzdelmeket, de most 2-3 csapásból levernek szinte mindig..
Csak úgy tudtam megölni öket, hogy egyesével odacsaltam öket az ebédlö részen lévö sarokhoz és az asztal mögül tüzgolyóval lövöldöztem öket.
Olyasmi tolvaj szeretnék lenni, hogy nem használok pl destruction magicot, csak ilyen illusion és hasonlókat. (pl. chameleon, paralyze stb) Szóval a kardot/tört szeretném elsöszámú fegyverként használni.
De lehet nem jó ötlet és ezért vagyok gyenge..
Az elsö tolvajommal varázsoltam is rendesen, ezért nem is volt gondom.
Most felvetödött bennem, hogy destruction és hasonló varázslatok nélkül lehet-e érvényesülni tolvajjal?
Megfontolandó az is, hogy visszatöltesz egy régebbi mentést, sajnos ez egy hiba a játékban, hogy egy kivételével el lehet adni a könyveket, holott a gyík az összeset kérni fogja.
A többi majd a játék során kialakul, rengeteg páncélt, fegyvert találhatsz az alapjátékban is, de modokkal is lehet turbózni.
A Shadowlord armor régebbi verzióját használtam, úgy látom elég sokat alakítottak a modon.
A Lost paladins of the divines kizárólag bûntõl mentes karakterek számára elérhetõ set, még egy fehér ló is várja a gazdiját.
Páncéloknál a nehézpáncél adhat magasabb védelmet (skilltõl is függ), de ezeknek a páncéldaraboknak igen jelentõs a súlyuk - közelharcos tankoknak ajánlott.
Lényegesen kevesebb fizikai megterheléssel jár a könnyûpáncél viselése, ezekben fürgébben is mozoghat a karakter.
Fontos tudni, hogy 100-as skillel kb. ugyanannyi védelmet ad egy üvegpáncél, mint egy deadric nehézpáncél, különbségek a játék elején vannak igazán a két páncéltípus között.
No meg a páncélok kopása között is van különbség: nehézpáncélok jobban bírják a strapát.
Vannak mágikus fegyverek és páncélok, amelyek különbözõ plusz tulajdonságokkal bírnak.
A szellemeket csak a mágikus vagy az ezüst fegyverek sebzik.
válaszotokat elõre is köszönöm
Egy halom pénzt kerestem az ott összeszedett vámpirhamu eladásával, meg a begyûjtött fegyverekkel. Igazából nem is jártam teljesen végig mert közbe jött valami és átmenetileg hanyagolom az Obliviont.
Ha jól értelmeztem a megtalált cetlit, vámpir karakterrel akár részt is vehetnék a vámpir klánok közötti harcban...
...én is csak használom ezeket, de komoly dolgokat nem tudok róluk...<#buck>#buck>
Ma megnézem, köszi...😊
A csészár megmentése föküldiben akadtam el és kéne egy kis segitség.
Az egyetemen van egy könyvtáros akinek oda kellene adnom 4 könyvet ,de utközben ezek a könyvek valahogy elkerültek tölem egyedül a 4 könyv van nálam mert az eladhatatlan és eldobni se lehet .Namármost tud valaki olyan helyet ahol a többi 3 könyv lehet a mgyarításban a Mitikus hajnal felytegetések a címe.
A lejárat a városba a mágustorony külsõ udvarán lévõ kútban van. Vízlégzés kell, meg jó bicskás képesség, mert van egy vízalatti labirintus, tele mészároshallal...
A már említett Thieves Arsenal-ban is jó ha képzett íjász a karakter, mert a megbízó többféle hasznos nyílvesszõt árul. Vizes vesszõ a lámpák kioltására, illetve ha megfürdeted a templomok szenteltvíz kútjában, akkor vámpír és szellem elleni vesszõ lesz, kábítógáz vesszõ, kötél rögzítõ vesszõ, falra mászáshoz, zajkeltõ az õrök elcsalásához és "grease" a talaj csúszóssá tételéhez.
Nem teljesen becsületes a karakter, mert lopni kell, de gyilkolni tilos. Ha egy patkánynál értékesebb lény meghal az akció közben, bukott a feladat. 25-ös snake képesség felett jelenik meg a kissrác IC-ben, aki a levelet hozza Basso-tól.
A modhoz kell az OBSE is, aminek a telepítése nem nehéz, de más mint a modoké. Be kell másolni fájlokat a program fõkönyvtárába, és az obse starterrel kell indítani, nem az eredetivel.
Egész Cyrodilban nem tudsz várni??? vagy csak nem akarsz arrébb menni?<#bee1>#bee1>
Mágus meg teljesen más irányú fejlesztést igényel, mint egy íjász, marad tehát a harcos céh.
A fighters guilds contract mod a fõküldetéseken túl ad kisebb melléküldetéseket, amelyek az íjászhoz elég jól passzolnak, bár magasabb szinten nem különösebben nehezek.
Ettõl a modocskától függetlenül, és a harcos céhtõl függetlenül is lehet becsületes íjászod, aki a vadont járja, kalandozik, felfedez, harcol: a vadász.
Egy veszélyesebb fokozat lehet a vámpírvadász, aki nem csak a véletlenül útjába kerülõ vámpírokkal végez, hanem célzottan vadászik rájuk.
Egy küldetésben lehetõség lesz a vámpírvadászok titkos szervezetéhez csatlakozni, ami ugyan nem aktív küldetésként lesz jelen, de a vámpírhamuért fizetnek...
Egy jó vámpírvadász az alkímiában is otthonosan mozog, lesbõl támadva mérgezett nyílvesszõivel képes egylövés-egy halál szintet elérni.
Az eddigi karaktereimmel is nagyon utáltam a kapukban mászkálni.
Vettem egy kis költségü invisibilityt és végigfutottam az egész tornyot vele, aztán fent meg elloptam a sigil követ <#vigyor>#vigyor>
A sorra nyíló Oblivion kapuk csúfítják a tájat, a közelében kószáló lények pedig rátámadnak mindenkire, aki a közelükbe merészkedik, megnehezítve a karakter küldetéseit is (majd minden küldetési célterület közelében lehet oblivion kapu)
Jónéhány karakterem volt, Oblivionban a breton mágussal tudtam a legjobban boldogulni (persze 20as szint körül, felfejlesztett képességekkel).
A breton alapból 50%os mágiaellenálással indul (mundane ring, s a bretont mágiával szinte lehetetlen sebezni), a pokolbéli lények többsége pedig érzékeny a villámra.
Harcosoknak, tolvajoknak is ajánlott a villámsebzésû fegyver, ha már kénytelen a kapuk közelébe menni.
Végig kell csinálni a fõküldetés ahhoz, hogy a kapuk végleg bezáródjanak.
Bravilnál egy kvatchihoz hasonlóan kemény csata várja a karaktert, ahol ráadásul Martinra is figyelni kell, s a nagy kaput 15 percnyi idõn belül kell bezárni (megoldható - nem szabad minden utunkba kerülõ lénnyel leállni verekedni).
Az alapjátékban is messze 100 fölötti küldetést lehet találni, csak be kell barangolni a terepet...