The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Érdemes körülnézni itt is, sok hasznos dolgot találhatsz, többek között jónéhány küldetés végigjátszása is megtalálható.

Az elõre borítékolható volt, hogy a magyarítás megjelenése után lesz némi zavar az angol és a magyar szövegekben, de azért ha valakiben megvan a szándék nagy valószínûséggel ki tudja bogozni a szálakat.

Fantusz
Mythic Dawn

Most tartasz annaál a küldetésnél, amikor a Míthic Dawn hívei elõtünnek a homályból, s alkalom adtán rád, vagy más NPC-kre támadnal a városokban.
Nem tudom, hogy elegendõ csak elkezdeni a küldetést, vagy be is kell fejezni, hogy a hívõk "megbolonduljanak".
Köztiszteletnek örvendõ NPC-król derül ki, hogy sötét tanokat követnek, lakásukat, vagy holttestüket átkutatva lehet találni a keresett könyvekbõl is egy-egy példányt.

Ez az csak nem olvastan elég jol a hsz-t de azt még árult már el hol kiknél keresgéljek mert már minden máguscéhben könyvtárban felforhatam a polsokat de semmi a kereskedöknél sincs ill.egyet találtam de az azt mondja már nem fogkaklozik ilyen könyvekel.

Még annyit kérdeznél hogy valaki adjon tanácsot mik azok a DEMAGE és FOTRIFY varázslatok mert magyarul nyomom és egy köldinél kellene ijen varázslatokat lödözni egy oszlopra de nem tudom miker.A tüz és fagy varázslatig rendben is lenne de a másik ketõ...

Ez az a könnyv sorozat amit oda kellene adni az egyetem könyvtárosának amiben le van irva hova vitték el és kik a császár ékövét amit az elején keptam.
Aszem a könyveket eladtam ésnem találom egyik kereskedönél se de a mágus adig nem hajlando beszélni mig le nem szálitom neki a konyveket.

wrye bash nem segít:S
azóta csinálja,mióta egy 256mb-os karival játszom,a 8800gt-vel nem volt ilyen baja...
Fantusz
"Bánat-erõd", "Mitikus hajnal", és a többi magyar elnevezés nekem sem mond semmit, a leírásokból, ha sikerül kitalálni melyik küldetésrõl van szó csak akkor tudok esetleg segíteni.

A Mitikus hajnal nem igazán tudom mi lehet, talán az egyik könyv, amit Baurussal karöltve kell megszerezni, s Tar-Meena-nak átadni?
A gyík kéri az összes kötetet, ennek ellenére csak egyet nem lehet az investoryból kivenni, a többinek elég jelentõs súlya van (5kg).

Ehhez hozzá tartozik, hogy nem egyedüli példányok, a Mythic Dawn híveknél sok ilyen könyvet találni, csak aki ugye nem játszott még a játékkal nem tudhatja melyik NPC-nél kell keresgélni az elvesztett könyv után (ha egyeltalán a Mitikus hajnal valamelyik könyv ezek közül)

koschwarz
ezek a magyar elnevezések...tök szokatlan. egyébként mi az hogy elvesztetted? kiraktad valahová és nem találod?

ha létfontosságú quest item, akkor úgysem engedi kirakni az inventorydból...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ha valaki elvesztette a MITIKUS HAJNAL könyveket akkor nem tudok a föszállal tovább meni?Muszály új játékot kezdeni?

tesnexus.com

Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A tolvajcéh valójában nem egy velejéig romlott társaság, Dark Brotherhood-al ellentétben nem törnek senki életére, sõt kifejezetten elutasítják az erõszakot, a tagokat pedig próbálják védeni (bouty kifizetése).
Természetesen nem tisztességes dolog másokat meglopni, de a történet végén kiderül, hogy Gray Fox egy átok súlytotta személyiség, a karakter segítségével szabadulhat meg az átoktól.
Az egész küldetéssorozat igazi célja az Elder Scroll megszerzése, ami képes az átkot megtörni, a többi quest csak teszt, illetve felkészülés a valódi feladatra...

ÜDV! Egy lore-al kapcsolatos kérdésem lenne. Az Elder Scrolls (amit el is kell lopni a thief guild küldijében) mik? Mármint mi a történetük miért ez a nevük mit tartalmaznak?
én végignyomtam a mentéseknél mindent,és eddig úgy néz ki az segített,hogy a bash-on keresytül indítottam a game-t...
melyik az a "megfelelõ opció" amivel meg lehet javítani?
Fehercsoki
Hol van fennt a legtöbb mod hozzá?

sikerült...
a python t is leszedtem,de nem tudom hogy a wyre bash-t hogy kell elindítani...
letöltöttem a Wrye Bash-t!de nem értek hozzá!help me!😊
Fantusz
Minden céhnél taglehet a karakter, sõt mindegyinek lehet a vezetõje...
Más kérdés, hogy ez a szerepjátszással mennyire fér össze.
Van néhány "súrolós" küldetés, ami fõleg akkor faramuci, ha archmagusként kezdi a karakter a thieves guild küldetéseit (teljesen logikus, hogy egy köztiszteletnek örvendõ fõmágus zsebtolvajnak áll <#nyes>)

Volt karakterem, amelyikkel minden guildos küldetést végig csináltam, ennek fõleg az volt az oka, hogy egy céhvezetõ csak unatkozik, semmi dolga... ezen lehet változtatni modokkal, s ha új feladatok jönnek nem igazán érdekli a fõmágust a saját varázsbotjának ellopása <#nevetes2>

Nem véletlenül említettem a mágus céhet, Giskard ezt a vonalat nagyon szépen tovább fejlesztette, s az archeologus guild (The Lost Spires) is szépen illeszkedik a varázslók világába.

Nem kell crack, tessék már végre felfogni. Meg kell keresni a neten a miniimage-t, amivel használható törés nélkül is. Létezik, mert védendõ a gyári DVD-t én is azzal használom. A lelõhelyet is megadtam...
Nem kell yasu...

Egyébként bármily furcsa is, memóriaprobléme a jelenség, amirõl írtál. Azért jön helyre ki-belépés után.
Egyrészt a mentésben van egy halom felesleges tárgy, aminek a felszaporodása képes ilyesmit okozni, másrészt ha az ini-ben nincs rendesen kialakítva a gépednek (memória méret, processzormagok száma) a memóriakezelés konfigja, akkor is belassul.

A mentés kitisztításához a Wrye Bash-ra van szükséged, keresd meg (rengetegszer be lett linkelve ebbe a topikba is) és használd a megfelelõ opcióját. Ezen kívül keresd meg az oblivion tweak leírásokat (ezekrõl is rengeteg link van korábbról), mekkora ramhosz mennyi puffert érdemes definiálni a minél simább futáshoz...

Dante73
Én azért léptem be, hogy lebuktassam a szürke rókát. Gondoltam, valahogy a közelébe lehet férkõzni, ha tag vagy. Ezek szerint nem. Nem gond, lopkovic tovább.

http://www.freetvmaci.info/

Dante73
Tudom, hogy nem memória gond. Mert úgy van, ahogy írod. Csak az én karakterem nem hajlandó rendes sebességgel haladni, körülöttem minden marad a régiben.
Lehet akár crack hiba is, vagy védelem. (Bár gyanítom, az SG-t ismerve, hogy akkor 100-an ugrottak volna a torkomnak, hogy no warez) Csak sajnos a win7 nem engedi, hogy a yasu a megfelelõ mappába kerüljön, én meg a lemezt nem fogom napjában 6x cserélgetni... Az ini turkáláshoz pedig nem igazán értek. Gyanítom, marad ebben az esetben a játék restartja. Szerencsére nem tart sokáig, menteni meg bármikor lehet.

Csak a kíváncsiság miatt, mégis milyen, de akkor gondolom olyan mit a többi céh, kapok majd küldiket és ezek végrehajtása kapcsán lépek feljebb a ranglétrán. Mindegy van mentésem elõtte, a lényeget megtudtam, ha nem akarok lopni nincs értelme belépni. Kösz.
JethroHUN
Igen, igaz okoz hibákat, de ha már raktál be vmi modot, egyedi cuccokat a játékba akkor már az nem kompatibilis a magyarosítással. Nekem csak emiatt voltak gondok.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

koschwarz
ÖSSZEFOGLALVA: nagyon úgy tûnik, a magyarítás rengeteg hibát okoz. aki használja, és tudja hol lehet jelezni, az jelezze a készítõknek.

No warez. Egyébként meg van hozzá miniimage, nem kell crack. A játékmásolatvilágon megtalálod...

Nem. A tolvajcéh fõnöke lehetsz, ha akarsz... Ha nem, és nem is lopsz, akkor minek álltál be?

KaszaN
Hi, fel tettem a játékot, majd egy patchet (amit itt javasoltak) és aztán a magyarosítást. De ezután már nemlehetett elindítani, mert azt írta nincs meg az indító exe.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

nekem is csinálja!most kezdte el,amikor mentem az arénába!és okoskodni vágyóknak,ez nem kevés memória probléma,mert a játék megy rendes ütemben,harcolok rendes sebességen,ugrok stb,csak a futás olyan mint a lassított felvétel!levideoztam,csak nem engedi idelinkelni!...
A tolvajcéhet meg lehet buktatni? rájuk találtam fel is vettek, de nem akarok lopkodni, inkább tisztességes lennék és lecsukatnám õket 😊
Ati810
A magyarosításnál fel kell tenni patch-et és az a v1.2.0416 ?
Ha nem akkor megmondaná valaki melyik mert olyan crack-et kell letöltenem.
Fehercsoki
Milyen vérfarkas modok vannak a játékhoz?(csak olyan érdekelne amiben vérfarkassá is át lehet változni)

Fantusz
Nem állítottam, hogy a magyarítás mindíg problémát okoz, de az itteni hozzászólásokból itélve benne rejlik a hiba lehetõsége.
Koschwar is említette, s én is azon a véleményen vagyok, hogy az 1.2es patch után a játék stabil, ha valami komolyabb hiba jön elõ, azt modok okozzák.

DeDy küldetésnaplója üres, legnagyobb valószínûséggel a magyarítás okozza a hibát.
Nem azt állítom, hogy a magyarítás rossz, de a telepítés során felléphetett valami hiba.
Amennyiben több modot használna, úgy lehetne variálni, hogy összekeadtak, vagy egy másik mod a bûnös, de mégegyszer mondom, az alapjátékra nem jellemzõ az ilyen hiba.

Ati810
Hello
Tudna valaki egy crack-et mondani amivel tudnák CD nélkül játszani (csak kölcsönbe kaptam a játékot) és ha crack-elem vagy késõbb rakom fel a kiegészítõket akkor elvesznek a mentések ?
<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>
Egy másik hozzászólásra reagálva, én is magyarítással játszom, nekem semmi gondom nincs.. a kiegek és egy-két dolog angol, de ezekkel nem foglalkozok, közel negyven óra játékidõ után eddig egy bugba vagy küldetésbeli problémába nem botlottam (a Magliros küldetés is ment szó nélkül, ere célzok).

sziasztok

vki meg tudja mondani, h miért nem tudok belépni az alap oblivion menübe? csak a térkép jön be, amin halad a kamera, a fõlogo beugrása után, semmelyik gombra sem reagál, csak alt+tab-bal tudok kilépni belöle...
Fantusz
A megoldás egyszerû: vissza kell menned az erõdbe, s rögtön a bajárat után van egy rács, amit eddig nem lehetett kinyitni - a rácson túlra lépve lehet kinyitni a kaput.

DeDy: A magyarítás is egy mod, amit ugyan én még nem próbáltam, de a kommenteket olvasva elõfordulnak vele gondok, úgyhogy én valahol ott keresném a hibák okát.

Ég az arcom, de elakadtam.
Bravilban egy nõ adott egy küldetést, hogy szerencsejátékos férjét mentsem meg az õt kisegítõ uzsorás orktól. A Bánat-erõdbe vezetett a küldetés, kiálltam az ork próbáját, levágtam a végén õt és a kísérõjét is, mert átvágott. Az erõdbõl viszont nem tudok kijönni, a kapu "távolról nyitható".
Honnan? Ott kuksizok már fél órája, és nem látok sem kart, sem kallantyút, semmit.. A hullánál volt egy kulcs, de nem tudom hová való..
<#confused><#csodalk>
Befelé a kapu mellett ott volt egy kar, de bent mindent átvizslattam, semmi..

koschwarz
én a legutolsó hivatalos patch-csel, illetve az unofficial patch-ekkel gyakorlatilag semmilyen hibát nem találok, csak legfeljebb olyat, amirõl tudom, hogy valamelyik mod okozta.

Semmilyen modot nem használok, csak a magyarítás van fent.
Egyébként sikerült megoldani a vámpíros küldit így már illetve a buzogányost is, (visszavittem a nõnek) de mivel nem jelezte a térkép tippem se volt hogy hogy a nõ Anvil közelében él egy kunyhóban.
Köszönöm a helpet.
Fantusz
Eredeti játélkba is kavarhatnak a modok, elsõsorban ott kellene keresgélni a hiba okát.
Maglírt Bravilban találod, de fölösleges keresned, ha nem jelzi a küldetéseket úgyis szinte minden lépésnél elakadsz, javítsd ki a hibát...

Nem tudom megmondani a küldetés nevét, mert mondom nem jelent meg a naplóba semmi leírás így a neve sem, Maglirt kell megtalálnom, mivel kapott valami második esélyt és azt is elszúrta.

A páncél védelem értéket meg a felszerelés ablakban mutatja alul a pajzs jel mellett (összértéket mutatja).
Melyik küldetés? Nincs olyan, hogy elsõ meg második. Melyiket mikor veszed föl, annyiadik lesz...

A védelmi érték nem csak a páncéltól, hanem az adott fajta Könnyû, nehéz) páncélhoz tartozó tapasztalatodtól is függ. Meg attól, hogy milyen állapotban vagy, van-e rajtad valami módosító átok, vagy áldás. Stb...
Amikor felveszed és amgasabb értéket mutat, azt hol látod?

Szinte biztos hogy bugos a game, valamilyen szinten.
Bármikor cserélek valamilyen páncélt változik a védelmi érték, ami okés is lenne de hogy 1et cserélek és felugrik +10el érdekes, invent bezárás majd újra megnyitás akkor már kisebb értéket mutat az eredetit. Másik pont a Mgaliros küldi (második)nem hogy a térképen nem jelez semerre de a naplóban sincs semmi bejegyzés mint ha meg sem kaptam volna, de megkaptam mert mikor a küldetés adóval beszéltem aktiválódott a küldetés.
Egyébként eredeti a game (1.2-es patchel)
koschwarz
"na, már haikut is tudok írni"<#hehe><#hehe><#hehe>

Érdemes lenne elolvasnod a "Mielõtt kérdeznél.." pontot itt felül a memória foglalással kapcsolatban az Oblivion.ini-ben.Lehet hogy az segít.
Dante73
Nemrég csináltam meg, a könyvesbolti fickó segített. Ha sárga marad valamelyik opció beszélgetésnél, és olyasmit makog, hogy nem bízik benned, akkor vesztegesd meg, vagy játszd a megkedveltetõs minijátékot. Nekem 120 aranyamba fájt, hogy válaszoljon.

És egy kérdés; Egyre sûrûbben esik meg, hogy belassul a karakterem. Mintha lassított felvételben mozogna. Ilyenkor egy mentés, kilépés betöltés hozza csak helyre. Egyébként a vámpíros küldinél kezdte, a faháznál. Mi lehet a gond?

Fantusz
Nagyon régen csináltam már azt a küldit, de úgy emlélszem, hogy mikor a farmon bújkáló NPC-vel beszéltem, miután meggyõztem, hogy neki hiszek, õ annyit tudott segíteni, hogy Seridur sokat jár a könyvesboltba, ott talán tudni fogják a rejtekhelyét, mert õ azt nem tudja...

Elképzelhetõ, hogy ez a lépés marad ki, félbe maradt a beszélgetésed.

A másik eshetõség, hogy bugos a játékod, három küldetést is említettél, ahol nem jelzi hová kellene menned.

Egész pontosan a küldi neve hogy "Az erkölcsös vér rendje" (vámpíros).
Elmentem a könyveshez de semmi infót nem mondott, nem volt ilyen opció az árustól.
Fantusz
1. Nem tudom pontosan mire gondolsz Maglir második megfutamodásával, de ha jól az elsõ vele kapcsolatos küldetésnél Skningradban, a másodiknál Bravilban ténfereg (itt már ráadásul Blackwood Company tag).

2. A buzogányt Anvil mellett találtad?
Ha igen a város fõkapujával szemben van egy farm, ott találod a nõt, de ha hasznát tudod venni a fegyvernek használhatod is, nem jár érete különösebb jutalom, ha visszaviszed.

3. Megölheted a bújkáló NPC-t, de akkor nagy pofára esés lesz, mert valóban nem õ a vámpír...
A fõvárosban kell nyomozni keveset, hogy Seridur nyomára bukkanj, konkrétan IC kereskedõnegyedében a könyvesboltban tudnak segítei.
Ha jól döntesz ebben a küldetésben aktiválódik egy rejtett küldetés, amit késõbb ugyan nem jelöl semmi, de a vámpírhamuért a vámpírvadászok extra aranyat fizetnek, ha átadod nekik.