The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Deadly Reflex-et anno felraktam, sajnos egy kellemetlen bugot hozott elõ, a páncél skillek egyeltalán nem fejlõdtek.
Meglehet már javították a hibát, nem tegnapelõtt használtam az egyébként hangulatos modot.

Heffi
Érdekelnének az ilyen modok engem is, amiben pl a fáradt a karakter akkor rosszabbul lát, belassul, elesik esetleg meg ilyesmik, ha esetleg tudnál név szerint mondani párat 😊
Leszedtem nemrég egy "RealisticFatigue" nevü modot, aminek ez lett volna a dolga hogy ilyen fáradásos dolgokat elöhoz, de nem akart müködni. Egyszerüen még a fatiguem se ment le semmitöl csak a varázslástól és vissza se töltödött. Szóval még ezt is elrontotta, most még megvan a mod, de ki van kapcsolva..

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Igen, azóta már láttam az egyéb lehetõségeket is.😄
Így már értem, viszont én kezdõ vagyok ebben a témában, viszont az a szerencsém, hogy az angol nyelvû fórumokat is böngészhetem.
Szégyen, de idáig azt sem tudtam, hogy létezik az Oblivion Script Extender...
Hozzá kell tenni, a video a karddal elérhetõ lefejezésre és kettévágásra lett kihegyezve, de a Deadly Reflex ennél sokkal több. Pl értékeli, ha eltalálsz valakit nyíllal és aszerint fog a cucca rongálódni, hogy hol lõtted meg. A tied is. Ugyanez igaz a többi fegyverre is, csak a nyílnál lehet legjobban érzékelni a különbséget. Lehet lóhátról varázsolni (nem próbáltam, azt a funkciót mindig kikapcsoltam, mert túl sok billentyûkombináció kellett volna hozzá) és harcolni, stb...

Anélkül el sem indul...

Köszi a kimerítõ választ, most olvasgattam errõl a modról és állítólag OBSE használatával mûködik normálisan...
A legfrissebb verzió és több mint 256 mod van mellette, amikor épp fent van az Oblivion. Most épp nincs. Anno küldtem be ide is modlistát talán...

Sokáig kísérleteztem az FCOM-mal, annak összes ajánlott modjával, plusz Cobl és a hozzá igazított modok, CUO teljes, jópár "reality" növelõ (pl az íjász kezdetben eléggé ingadozva képes célozni, ha hátrafele fut a karakter, gyakorta hanyattesik, elfárad ha futkos és ettõl meglehetõsen rosszul lát egy ideig, stb...), Midas Magick, XUL összes, az illeszkedõ patchekkel, Thieves Arsenal, Roleplaying Dialoges, Roleplaying Oblivion mindkét modja, és hasonlók. Idõjárás befolyásoló, jópár "home" és kocsma/bolt mod, stb...
Az FCOM-ot is jegyzõ csapat oldaláról elérhetõ két quest mod lsita, azok egy része is bele volt applikálva.

A több mint 256 azért biztos, mert az oblivion ennyit képes maximum lekezelni, emiatt a Wrye Bash azon képességét is igénybe kellett vennem, hogy a modok egy részét képes egyetlen "patch"-be összevonni. Ebben benne volt vagy 15 kisebb mod, így alatta maradtam a maximumnak.
Ja: a modok nem ruha/páncél cserélõ cuccok voltak, mert azokból (úgy 60-70 db a TFF és Robert body replacerhez), amiket használok, készítettem egy nagy, összevont esp-t és 6 db bsa-t, amelyek úgy 7 GB-t tesznek ki együtt...

Hozzá kell tennem: több hónapba telt a dolog anno...
Ha újra belevágok az Obliba, megint más lesz a felállás, ami akkor épp érdekelni fog. Utoljára mágussal bohóckodtam, így arra hegyeztem ki a dolgot, elõtte tolvajjal, akkor az ahhoz illeszkedõ modok kerültek elõtérbe, és amit megkedveltem, az jött tovább a mágusos "világba" is, hogy ne térjen el a két Cyrodiil egymástól nagyon. Azt akartam kipróbálni, hogy nagyjából hasonló körülmények között miként tud megélni a kétféle karakter. A fõküldetést egyszer játszottam végig, amikor megjelent a program, egy vegyes (mindent megtanult, amit lehetett) karakterrel. Azóta bele se kezdtem soha, a karaktereim meg igyekeztek megélni a saját korlátaikat. Mint már írtam: a tolvaj nem mágus, a mágus meg nem lop. A bárd nem kezd nehézpáncélosként vagy a természet gyermekeként viselkedni, az erdõjáró meg nem folyik bele a városiak gondjainak megoldásába, csak ha az az erdõhöz köthetõ...

Csacsi
Nem tudja valaki, hogy van-e valami enchantja az Arch Mages Robe-nek?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

ITT van egy YouTube errõl, de állítólag a fórumok szerint nem mûködik normálisa bizonyos esetekben.
Leírnád, hogy milyen a verziószámod és milyen modokkal mûködik jól a Deadly Reflex nálad?
Pedig jó az...

én nem mertem felrakni a deadly reflex modot...

Alapból nem sok jelentõsége van a kajának, de vannak modok, ahol fontos enni és inni. Ha nem eszel, iszol vagy alszol bizonyos idõközönként, akkor az állóképességed, a koncentrációd egyre jobban lecsökken addig, míg nem pótolod. 24 óránként minimum 4 óra alvás kell, de ahhoz, hogy normálisan mûködjön minden, napi 8 óra kell. Enni 4-6 óránként, inni 2-4 óránként (ez faj függõ, vannak, akik hamarabb kiszradnak, mások tovább bírják). Pl a Hungry, Thirst, Sleepy mod, de van még néhány. Alvós mod mindenképp olyan kell, ahol lehet legalább egy hálózsákot szerezni. Érdemes a Common Obliviont (Cobl) használni olyan kiegészítõvel, ami ennek a dolgait képes hasznosítani. A cobl lehetõvé teszi a fõzést, favágást, fegyver és páncél készítést, stb...

Lóhátról harcnak is van modja. A Deadly Reflex modban is van horse combat lehetõség. Ez talán a legjobb harcmódosító mod. Új mozgások, fegyverhasználat kombinációk és sok egyéb...

Én pl. teljesen összehaverkodtam azzal a lóval, ha bármi baja esne, már tölteném is újra. 😊

A magyarításról meg annyit,hogy több 100 ember játszik vele, ha van hiba azokat elküldik és kijavítják,és majd kiadnak egy új verziót.
A végén csak jó lesz 😊
Amúgy van jelentõsége az alvásnak meg az evésnek, azon kívül hogy szintlépéselhez kell, az evés emg hogy visszamenjhen az életerõ?
Alig szoktam aludni, enni meg szinte soha.
Heffi
Én most már egyáltalán nem használok gyorsutazást, így sokkal élethübb és érdekesebb a játék, hiszen az erdöben vagy bárhol is találkozhatsz valami érdekességgel útközben.

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Heffi
Elsö karakteremmel megcsináltam pár Daedra küldetést. A skeleton keyt is megszereztem, de igazából ez szerintem teljesen elveszi a zárfeltörés nehézséget. (Persze tudom, így is sokszor egyszerü, de úgy semmi tétje nem volt már)

A kedvenc jutalomtárgyam az a Wabbajack volt <#gonosz1>. Ezzel véletlenszerüen átlehet változtatni a nem emberi lényeket valami más állattá/szörnnyé. (Vicces is volt mikor a minotaur változott birkává <#smile>)
Meg még volt valami Skull of Corruption (ha jól emlékszek ez a neve), ami a célpontról csinált egy klónt és az megtámadta az igazit 😄

Hi!
Megvédem a tarka gebét! 😊 Szegény kalandozónak mi jár, ha nem egy "szánalomló"... Egyébként akkor viheted el, amikor a nyakláncot viszed vissza az uralkodótól. Pontosan, utána még beszélned kell Prior Maborel - lel, és rákérdezni az ASSISTANCE -ra.
A gyors utazás utáni lovas üzenetre pedig létezik megoldás - ne utazz gyorsan ... 😊 - ugyanis most nem arról beszélgettek, hogy milyen jó gyalogolni? <#vigyor1>
De tényleg van megoldás, egy apró modocska, amivel több ilyen "zavaró" értesítést el lehet tüntetni. pl- autosave, quicksave, fast travel "nem lehet" 😊 ...
Igazad van, mea maxima culpa. (régen volt.)

Fantusz
Mannimarco Resurrection, Origin the Mages Guild. - minkét mod a Mages Guild küldetéseit pörgeti tovább, mután a karakter elérte az arch mages rangot, nem unalmas hétköznapok, új feladatok várják.

The Lost Spires - régészkedés, egy új (Archeolgy) guild tagja lehet a karakter.
Lootban nagyon sok mágusoknak való cuccot lehet begyûjteni (enchantolt ruha, otthon felállitható oltár enchantoláshoz, stb)

Midas Magic - Spells of Aurum - ennek a modnak érdemes utána nézni, tetszik-e, vagy sem, a játékban alapvetõen ismeretlen varázslatokat lehet készíteni, használni, illetve különbözõ eszenciákat kivonnis Sigil-kövekbõl, amit aztán a varázslatkészítéshez lehet használni.
A játékban mindenfelé található kacatok, értéktelen tárgyak kapnak értelmet - a varázslatkészítéshez különbözõ tárgyak, ékkövek szükségesek.

TIE, Oscuro, Francesco overhaul modok közül csak egyet érdemes használni - amelyik szimpatikus, utána kell olvasni, miben különböznek.

Csacsi
Kicsit eltévednék. Egyébkéánt egyéni tapasztalatokra gondoltam. Mint mondam. Leginkább teljesen átfogóra gondoltam. Halottam már a TIE-ról, vagy az OOO-ról. Esetleg ezek mellé valami külön mágus cucc. Illeteve, hogy melyik miért ajánlott.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Sziasztok. Eddig Xboxon játszottam a játékkal. De most úgy néz ki, hogy kipróbálnám Laptopon is. Tudtok ajánlani olyan oldalt, ahol jó kis modok vannak? Leginkább valami teljes átfogó modra gondoltam.

Mindenféleképp egy olyan Mágust szeretnék indítani, aki nem foglalkozik semmivel, csak varázsolgat.

Én sem használok már lovat, tényleg jobban fejlõdik a karakter így.
Igen, köszi, visszamentem egy mentéssel és valóban loptam a lovat, mert nem arra ültem fel, amelyikre jogsim volt.<#nevetes1>
koschwarz
én soha nem is használok lovat.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
A randa tarka gebét ajánlják fel a csóró ágrólszakadt börtönlakónak <#vigyor4>
Azt hiszem a Knight of the Nine küldetéssorozatban is van lehetõség "szolgálati" lovat igénybe venni, úgy emlékszem a monostornál egy barna paci lenne az, de ahogy már írtam, nem szeretek lovon száguldozni, így fel sem ülök a hátasokra még akkor sem, ha egyébként az nem tiltott.

A lovaglás az Oblivionban kidolgozatlan maradt, meglehetõsen félszeg módszer, hogy ha harcolni akarok le kell szállni a lóról, de a lényeg, hogy lovon ülve semmilyen képesség nem fejlõdik.

Az atlétika és az akrobatika képesség gyalog-kalandoroknál szinte észrevétlenül fejlõdnek, növelik az állóképességet.
Sokan mindkét képességet jelentéktelennek vélik, holott szükség lehet rá, elég csak a combo-támadásokra gondloni, ezekhez a legalább 50-es akrobatika tudás alapfeltétel.

koschwarz
az apátságnál lévõ lovak közül csak az egyiket lehet szabadon elvinni, amelyiknek nem piros a jele, ha közel mész.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A magyarítás telepítési leírásában talán benne van, hogy mindenképp új játékot kell vele kezdeni. Ha folytatsz egy megkezdettet, szinte biztos, hogy el fog valahol szállni. Megjegyzem, ez a legtöbb "komoly" moddal így van, a magyarítás meg igen komoly, mert mindenhez hozzányúl.

Fantusz
Reflext demage cuccokat magasabb szinten lehet találni, sajátkezûleg szerintem nem enchatolható.

Néhány reflect demage cucc:
Ring of the iron Fist: Fortify Hand to hand - 25, Reflect demage - 33
Escutcheon of Corror : Fortify endurance - 10, Reflect demage - 35

Fantusz
Halott, szarvatlan unicornisra nehéz lesz felülni <#crazya>

Nem legelészik sok egyszarvú Tamriel mezõin, de vislekedésükre jellemzõ, hogy kivont fegyverre agresszív támadással reagálnak.

A játékban van 15 deadra szentély, ahol a különbözõ feladatok elnyeréséhez általában valamilyen áldozatot kell bemutatni.
Érdemes ezekkel a küldetésekkel foglalkozni, mert a jutalom valamilyen egyedi tárgy, s a küldetések is érdekesek.
A jutalak közül természetesen nem mindegyik használható, mágusbotok, kardok, könnyû és neházpánvélok, gyûrûk közül legtöbb csak vitrinben fog díszelegni.
Lélekvadászoknak az Azura Star alapfelszerelés lehet (vámpírvadászat, az egyik vámpírnál általában rengeteg mágikus nyílvesszõ a loot), a Skeleton key pedig egy eltörhetetlen álkulcs, nem kell locpickek után futkározni az ügyetlenebb zárnyitóknak sem.

Deadra küldetéseknél lehet szint-követelmény is.
Hircine általában csak 17-es szint fölött hajlandó szóbaállni bárkivel - õ várja az unikornis szarvat, jutalmul egy enchantolt könnyûpáncélt ad érte.

Csacsi
Van olyan varázslat, ami refect Damage-t ad? Illetve ilyennel tudom enchantoni a ruházatomat?

Pozitív értelemben véve ez volt a "nap hozzászólása" szerintem...
Majdnem levertem a monitoromat a vigyorgástól.

"Igen elvettem tõle a szarvat, sejtettem hogy questhez kell mivel nem tudtam kidobni, (se megenni)...<#smile>
Heffi
Igen elvettem töle a szarvat, sejtettem hogy questhez kell mivel nem tudtam kidobni, (se megenni <#gonosz1>)

Szóval ha nincs kint a fegyverem akkor bármikor feltudok rá ülni? Ha kintvan akkor meg mindenképp megtámad? Ha jól értem.

Fantusz
Nos, ha minden igaz, akkor most van az investorydban egy unicornis szarv <#crazya>
A szarv egy deadra küldetésben kap szerepet ( a megszerzése a feladat, már teljesítetted)

Az unikornisra fel lehet ülni, de ha fegyverrel a kézben közelít hozzá valaki rátámad, függetlenül attól, hogy ez a karakter, vagy más NPC.
A játékban az unikornis nem lehet hosszútávon a karkater hátasa, még ha az ilyen helyzetekbõl sikerül is kimenteni, amint leszálsz róla, s békés a vidék, elindul "haza".

Fantusz
Breton mágus Mage csillagjeggyel jó választás.

Major-minor skillek összeválogatása attól is függ milyen modokat használsz, egy TIE-vel nehezített játéknak öngyilkosság nekifutni hatékony varázslatok nélkül, de ha a körülötted lévõ világ megengedi minorból felfejlesztve sokkal szabadabban használhatók a varázslatok.

Bretonnal a játék kezdetén közelharcokba belemenni nem szabad, endurance levonással indul a karakter, nem sok HP-ja van kezdetben, nem egy pofozkodós-pofontûrõ figura.

Idézésnél oda kell figyelni arra, hogy vannak jó és majdhogynem használhatatlan summonok.
Majorban lévõ skillekhet alapból adnak néhány varázslatot, minorban lévõkhöz I.C-ben lehet venni alap spelleket (kezdetben egy castolás egy szintlépés)
Kezdetben scampot érdemes idézni, a csontváz gyenge.

Mágus lévén jelentõs szerep juthat az alkímiának, ezt a képességet mindenképpen minorba rakom, innen korlátozás nélkül hatékonyan használható - fejleszti az intelligenciát, és jelentõs pénzszerzési forrás.
Restore magicka, restore healt lötyikkel a mágusodnak nem kellene életveszélybe kerülni (ehhez persz néhány szintet át kell vészelni)

Mágussal én úgy játszom, hogy lehetõleg páncél nélküli, fegyvertelen a karakter, varázslatoknál, ha lehetséges touch (érintõ) mágiát használ.
Természetesen nem így kezdi, alacsony szinteken jól jönnek a summonok, és a távolsági varázslatok.

Köszönöm, majd felhasználom az infót...

Majdnem minden játékban gond van a hátasokkal ilyen szempontból sajnos.
Heffi
Én most nem rég találtam egy unikornist, 4 minotaur örizte, ott mászkáltak körülötte, én meg egy sima invisibility spellt magamra téve elloptam. Úgy tudtam ezek agresszívak és támadnak ha a közelükbe megyek, de csak úgy simán engedett felszállni <#fejvakaras>
Persze amikor meg egy fogadóhoz leálltam vele akkor rátámadt 2 ott örjárözö ember és megölték 😞

bajgunar
Nah, megnéztem, mind a 2-t (magyarjavítás.esp-t + a morrohun.esp-t) ki kell kapcsolni és továbbmegy a quest, jön a vízió.
Na megyek is, összeszedem a "relikviákat".
Am nagyon zsír a magyarítás!!! Köszi MorroHUN Team!
Fantusz
Nem szeretem a játékban a lovakat, de ha jól tudom Kvatchba még nem viheted a tarka gebét, csak amikor Martinnal visszatész, s hármasban indultok tovább a hegyekbe.
A játékban a legjobb paci Shadowmere, gyors, erõs állat, ráadásul koronás, nem lehet megölni, az apátságnál kapott lóval viszont ha nagyobb csatába keveredik a karakter könnyen feldobhatja a patáit.
Shadowmere sajnos. vagy sem, de csak a D.B. küldetéssorozatban megszerezhetõ - ha pedig valaki idegenkedik a lovaktól a felajánlás ellenére se üljön rá, hagyja figyelmen kívül, mert ezt követõen a "lovad a közeli istálóban várakozik" üzenet várja minden városba lépéskor.

Köszi a választ, igazából az a lényeg, hogy így tovább lehet itt menni.
bajgunar
Háát az a helyzet, hogy kikapcsoltam mind a kettõt!
Szombaton egész nap az oltárokat jártam, összevissza, azt hittem nem jónál imádkozok, sehogy se frissítette a küldit. Videókat néztem, térképeket, mindent pontosan megtalálok, semmi.
Gondoltam kinyomom a magyarítást ( kinyomtam mmindkettõt ).
Oltár mellett mentettem el, gyorsan betöltöttem, és imádkoztam egyet, aztán egyböl jött a látomás.
De minnyár meggnézem, hogy ha csak a magyarjavítást kapcsolom ki, akkor frissíti e a quest-et.
Heffi
Nekem még a "Black Horse Courier'd" tetszett nagyon 😄

Carmang
😄

"Being Chuck Norris"

"Oh, wait..."

Heffi
Na hogy ne csak az unalmas szöveg legyen 😊

"100 mód rá hogy meghalj Oblivionban"

Szerintem jó 😄

Csacsi
#38009, #38010. Ezekre valaki?

Most akkor hogy volt ez pontosan?
Elég volt a "magyarjavítás.esp"-t kikapcsolni + a morrohun.esp"-t?
bajgunar
Én olyan BUG -ot tapasztaltam a magyarítással kapcsolatban, hogy ha fennt volt a SI meg a KoTN kieg, de még nem csináltam meg a KoTN fõ küldijét, feltettem a magyarítást, elkezdtem a A zarándoklat - Pilgrimage küldetést, de utánna ahogy megkaptam a 9 oltár lelõhelyét, hiába imádkoztam az oltároknál, nem frissítette a quest -et.
Ablak se jött elõ, pedig rendesen megtaláltam midet, a varázslatot is megkaptam. Aztán kikapcsoltam a magyarítást, meg a magyarjavítást, és imádkoztam egyet az egyik oltárnál. Utánna egybõl bejött a vízió. És folytatódik a küldetés. Még nem toltam végig, majd megnézem, ha most bekapcsolom a magyarítást, menni fog e tovább a küldi, vagy kiakad.
Jah és a kulcscsomó -t nem tudtam még bekapcsolni. Vagy eltünik minden kulcs, vagy az összes kulcsot megkapom ami a játékban van, vagy csak 2-3 kulcsom lesz. Nah mind1, elférnek egymás alatt.
Köszönöm, kipróbálom.
Annyira kezdõ vagyok, hogy nem is tudtam, hogy ilyen jellegû mod is létezik.
A grafikai javításokat és a "Better Cities" és egyéb nyalánkságokat azért használom(szebb gyûrûk, szebb amulettek és egyéb ízléses dolgot, ami esetleg a ruházaton és fegyverzeti grafikán javít...