The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volna egy kérdésem. felraktam a két hivatalos kieget, magyarítást, viszont a kiegek elõl kivettem a pipát, mivel nem magyar nyelvûek. Így, mennyi a maximális szint? És kb hány elérhetõ küldetés van a játékban összesen? (kiegek nélkül) Mert most olyan 70 körül járok, 15 megoldatlannal, és egyre nehezebb újakat találni. Másrészt, meg egyre másra nyílnak az Obli-kapuk, nehezítõ körülményként. Most, azt hiszem egyébként, ráfekszem a bérgyilok, és mágus küldetésekre...
http://www.freetvmaci.info/
A csata után Martin hajlandó követni az apátságba, amit érkezéskor a Mythic Dawn hívei ostromolnak.
A játékban ettõl a pillanattól kezdenek nyílni majd az Oblivionkapuk, több mit száz kapu is csúfíthatja a tájat, a körülöttük kószáló pokollakó lények pedig rátámadnak minden arra járó idegenre.
Francesco, Oscuro, TIE használatával elég zûrös alacsony szinten a kvatchi kapu bezárása, ami modok nélkül is a játék egyik legnehezebb csatájában lehetséges.
Csupán ajánlás, hogy a fõküldetést békén kell hagyni legalább 17-20as szintig.
Oblivionban magasabb szinten jó a loot, sok hasznos dolgot lehet ott találni.
A kapuk a fõküldetés végeztével örökre bezárulnak, addig érdemes néhány Sigil követ begyûjteni.
Lehet játszani a játékot úgy is, hogy a fõküldetést el sem kezdi a játékos.
Néha hall ugyan pletykát, hogy Kvatchnál valami rendkívüli dolog történt, de egy bérgyilkos, vagy tolvajt, önfejû harcost, a világ dolgaival nem törõdõ mágust nem igazán hat meg a császári család tragédiája, Kvatch közelébe sem megy.
El lehet vinni fegyvereket, páncélokat is, de ezeknek nem sok hasznát veszed, sokkal jobbakat is lehet találni.
A Blade's miatt sem érdemes nekiugrani a fõküldetésnek, ez a tagság nem ad igazán elõnyöket, az Oblivion-túrákra érdemes magasabb szinten indulni a használhatóbb loot miatt (addig meg, hogy ne nyíljanak pokolkapuk mindenfelé, el sem kell kezdeni a fõküldetést)
Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com
Kösz elõre is.
Egyébként ezt a plusz zene pakkot csak ajánlani tudom betenni a játékba, tényleg nagyon jó zenék vannak benne, nagyon sokat dob a hangulaton 😊
Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com
A Giskard által készített modoknak érdemes utánna nézni, hogy letölthetõk-e a netrõl.
Sajnos néhány hónapja vitába keveredett (mások esetleg ellenszolgáltatás fejében kezdték terjeszteni a modjait?), s akkor néhány modot letiltott.
Van benne ilyen mérgezö gázas nyíl is ha jól emlékszek, nem?
Az angollal nincs gond, jól megy.
De igazából nem csak tolvajcéhes érdekelne, hanem pl a máguscéhhez vagy bármelyikhez tartozó, esetleg céhektöl független nagyobb küldetéssorozatok 😊
Arról, hogy a mod mennyire kidolgozott kérdezd SaGa-t, õ sokat használta (használja?), mindenesetre a mûködtetéséhez kell egy segédprogram és némi angol nyelvismeret a feladatok értelmezéséhez.
Ez a mod nem csak új feladatokat, hanem új fegyvereket is ad a játékhoz, amelyekkel ártatlanná lehet tenni az ellenfelekat, azok megölése nélkül.
Aki viszont nem vérbeli tolvaj-szerepet játszik, annak fölösleges ezzel terhelni a játékot.
De csak olyanra gondolok ami rendesen ki van dolgozva és nem valami selejtes mod..
Maglír már nem tagja a harcos céhnek, ráadásul õ támad rád, ezért nem jár(na) kirúgás.
Céhvezetõként érdektelen lesz a harcoscéh is, teljesen mindegy milyen utasításokat adol Modrynnak (ezt havonta meg lehet változtatni), nagy jelentõsége nem lesz.
Némi arany a "jutalék", de olyan jelentéktelen összeg, hogy nem is érdemes foglalkozni vele.
Sajnos minden céhes küldetés gyakorlatilag véget ér, amikor elérte a karakter a gulidmaster rangot, ezen Guskard próbált változtatni, a máguscéh története tovább pörög a Mannismarco resurrection és az Origin the mages guild modokkal.
Ilyen volumenû mod tudtommal a harcosoknak nem készült, a Fighters Guild Contract csak egyszerû küldetéseket ad, amelyek inkább kezdõ harcosoknak jelentenke némi anyagi segítséget.
Egy kis infót kérnék, a Harcos céh mesterré válással kapcsolatban.
A végsõ küldetés az ugye hogy a Szisszfát pusztítsam el. Ez meg is volt visszafele összetalálkoztam Maglirral, rámtámadt kinyírtam de ez által kirúgtak a céhbõl és csak akkor vesznek vissza ha viszek 20 medve irhát.
Na már most ezt másképp nem lehet megoldani csak így? Nem lehet megúszni medve irha gyûjtés és kirúgás nélkül? No meg ha kirúgnak kapok egy olyan mellékküldit is ami a visszajutás, pont ez a visszalépés, de hiába csinálok meg mindent, már mester vagyok ezen az ágon, nem oldódott meg a küldetés, miért?
Mit érdemes választani céh mesterként milyen feladatot lásson el a céh? Toborzás, cucc szerzés vagy mindkettõ kicsit, mivel elõre nem tudom milyen cuccokat hoznak és azt sem mennyi pénzt és csak havonta van történés, jó lenne tudni elõre melyik a jobb.
Kösz az infót elõre is.
Bérgyilkosnak, tolvajnak ad igazán elõnyöket a vámpírság, másféle szerepekben sem kizáró ok, de nekik különbözõ nehézségekkel is meg kell küzdeni - példa erre a skingradi gróf, akit ugye alig-alig lehet megtalálni, egy mágus-küldetés során derül fény arra, mi ennek az oka...
A magyarítás megjelenése után viszonylag sokan most kezdtek Oblivionozni, nekik meglepetés lehet, hogy vámpírrá is lehet változni, azt pedig nem árt tudniuk, hogy az átváltozást többnyire meg lehet elõzni, ha nem szeretne egy speciális élõholt formában létezni a karaktere.
A játékosok többségének a látványos változások tünnek fel, a pozitív tulajdonságmódosítókat sokszor észre sem veszik.
Vámpírok immunisak a betegségekre, palayse varázslatokra (ezt használják elõszeretettel az OOO és a TIE lényei).
Bónuszt kapnak az erõre, akaraterõre, gyorsaságra, és az akrobatika, atlétika, ökölharc, illúziú, lopakodás, pusztító mágia, misztika tudásuk is erõsebb vámpírként.
Szándékosan vámpírnak indított karakternek talán a dark elf a legjobb választás, aki pedig nem szeretné félzombiként járni Cyrodiilt megvan a módja az átváltozás megelõzésének, a visszaváltozásnak.
(nekem sem tetszett, amikor a 22éves breton leányzómból 140éves randa banya lett<#nevetes2>#nevetes2>)
nem rossz az a vámpírság, a hátrányai ellenére is, egy-két a játékot nehezebbé változtató overhaul-lal, mint pl. OOO vagy TIE, még kifejezetten hasznos is lehet egy alacsony szintû karakternek.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Az Oblivionban a vámpírság is egy létforma, a játékos döntése, hogy elfogadja-e, vagy sem.
Azokat az eseteket leszámítva, amikor a karaktert álmában harapja meg vámpír, az átváltozás kivédhetõ, megelõzhetõ, ha a játékosnak nincsen szándékában vámpírkodni.
Átváltozás után már csak egy speciális gyógyital segíthet, amit egy küldetésben lehet megszerezni, illetve a moddal lehet csalni is.
A vámpírrá válás folyamata alvás közben indul, ha a vámpírharapást alvás közben szenvedte el a karakter nem tud ellene tenni, de a legtöbb vámpírharapás harc közben történik, minden vámpíros dungeon után érdemes megnézni a karakterlapon, nem fertõzõdött-e a karink, és ugyanezt alvás elõtt is megtenni.
Aki még nem játszott a játékkal persze ezeket a dolgokat nem feltétlenül tudja, ha nem olyan balszerencsés, hogy többnapos játék után derül ki a Porphyric Hemophylia fertõzés vissza lehet tölteni egy (alvás elõtti) mentést.
Fertõzésektõl templom oltáraknál imádkozva, vagy Cure Disease italokkal, varázslatokkal lehet megszabadulni.
Az Oblivionban a vámpír is játszható létforma, a Sun Demage megnehezíti a nappali életmódot, de a vámpír pozitív tulajdonságmódosítókat is kap, vér-ivás után pedig a napfényt is el tudja viselni.
(ez nem rábeszélés akar lenni a vámpírságra)
Ha jól emlékszek valahol az erdöben él egy nö aki tud ellenszert készíteni, de azt nem tudom hol, mert nem jártam még ott.
De a dark brotherhoodban a vámpír alak megtudja mondani hol találod.
A TIE modból van esetleg már olyan verzió ami Shivering Isles-en is müködik?
Ne csodálkozz, hogy a játékot nem lehet patchelni, magyarítani, sõt esetleg bugos is, az Oblivion csak az adott operációs rendszerre szabályosan feltelepítve mûködik normálisan, hiányzó regisztrációs bejegyzések nélkül már az is csoda, ha elindul.
Nem szoktam a warezért piszkálni senkit, de ha nem eredeti a játékod akkor is a telepítõlemez másolatát érdemes megszerezni, hogy legalább a regisztrációs bejegyzések a helyükre kerüljenek.
Ráadásul az így feltelepített Oblivion minden valószínûség szerint patchelhetõ, magyarítható.
Magyarításról azért nem árt megjegyezni, hogy egyenlõre nagyon bugosnak tûnik, talán még mindíg csak béta verzió, amit azért adtak ki a készítõk, hogy a felmerülõ hibákatz jelezzék nekik, amit a lehetõségekhez mérten megpróbálnak kijavítani.
Amennyiben barlangbejáratot találsz, akkor általában azokon keresztül lehet megközelíteni a fõtornyot, a melléktornyoknak ilyen esetben nem sok szerepe van.
Egyébként ez a kapuzárogatós küldetés csak ajánlás, Jauffre megkért rá, hogy beszélj a cuontokkal, s segíts nekik, de ha Martinnal beszélsz ad másik feladatot, amivel valóban elõre mozdul a fõszálon a történet.(persze a Sigil kövekért megéri sok kaput bezárni, mert a föküldetés lezártával azok elérhetetlenek lesznek, de ezeket a kövek 17es szint fölött érdemes begyûjteni)
Tudna valaki segíteni, mert elakadtam annál a résznél mikor segítséget kell kérni más városoktól és mindegyiknél be kell zárni egy Oblivion kaput.
Az Anvil-i kapunál járok de sehogy se tudok eljutni a fõ toronyig és a két melléktoronyban sincs semmi kar vagy ilyesmi.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Nekem a magyarítás van csak fenn.
Van egy olyan probléma a játékkal hogy pl a mágus céh egyik küldetéseknél nincsenek meg a kulcsfigurák akiknél be lehet ne fejezni a küldit<#falbav>#falbav>
kihuztam az a lényeg,eddig jó!
ez volt a probléma!!!!
a gamepad okozta a galibát,mert belassuláskor,mint ahogy a tanult kolléga írta,megmozdítottama kis "kart" és megint felgyorsult!napok óta szenvedek vele!
még egszer 1000 hála és köszönet 😊😊<#worship>#worship>
Apropó. Skingradban vagyok, a nirnleveles fickót keresem. Azt hol találom? Megvan a +20 levél, de a térkép nem jelzi, (az az aktív küldi) és nem emlékszem, hol kellene megtalálnom. Valami pinceszerüség rémlik, de hogy Skingradon belül hol van?...
mod managgerrel beállítottam a sorrendet,most egyik mod sem piros a wrye-ben...
és mégis pár perc játék után belassul a karakterem,ini-tweak oldalakat olvasgatva beállítottam a egy két optimalizációt 2magos procira stb, és mégis....nem tudom mit csináljak ezekután...
Berszélj vele I.C-ben, aztán, amikor felkészültél Anvilban a fogadóban találod (ahol a küldetés kezdõdött)
Az a küldetés is le van írva az oblivionhq-n sok másikkal együtt, a játékosok részérõl kell némi ötlet, logika, próbálkozás - jelen küldetésnél nem fog veled sétálni az NPC Anvilig, ne a fõvárosban erõszakoskodj vele.
Aki tudja a választ, segítsen, legyen oly jó!
Repair ABomb...
"Abomb Animation Slowing" is a slowing a of animations that typically appears around 225 hours into the game (though it may occur earlier or later). Effects are that many animations (spell effects, burning fires, opening/closing doors) have noticeably stop action effects, even while the rest of the scene is rendered normally. In fact the problem is worse in areas with high frame rates (e.g., simple interiors). This is presumably a bug with the game engine, probably something with thread prioritization for animations.
Nem kell a wrye-bash-on keresztül indítani a játékot, sõt szerintem nem is érdemes. Be kell vele állítani a modok betöltési sorrendjét (szépen mutatja, ha valamelyik nem jó helyen van), ki kell takarítani a felesleget a mentett játékból (Remove Bloat), majd kilépni belõle és a normál módon indítani az Obliviont...
Cheydinhaltól délkeletre kb. Imperial city-vel egymagasságban.
A black soul gem töltete "grand" lesz, készíteni kizárólag üres grand soul gemekbõl lehet aktív necromanta oltáraknál, illetve lootban is elõfordulhat (alapjátékban ritka, de vannak modok, amelyekkel viszonylag gyakran találni fekete lélekköveket).
Fekete lélekkövekbe nem lehet állatok, démonok lelkét befogni.
Ismét csak az oblivionhq-t ajánlanám, ott le van írva a fekete lélekkövek készítésének a módja, néhány necromanta oltár helye is meg van említve, de gyanítom a magyarítás miatt nem lesz egyszerû megtalálni, Wendelbek, Dark Fissure és a többi nekromantás dungeon ki tudja milyen magyar nevet kapott. (meg kell keresni a neten, s betájolni a térképen valaemelyiket)
Egyetlen dologban nem szabad követni az oblivionhq ajánlását: az Azura Start nem szabad oda adni Martinnak.
Az egy újratölthetõ lélekkó, bármilyen leket képes befogarni (kivéve NPC-k), Martin bármelyik deadráktól kapott tárggyal beéri, nyugodtan oda lehet adni neki valamelyik haszontalan holmit az Azura Start vagy a Skeleton keyt ne adjuk.
Grand (magyarításban hatalmas) lélekkövet csak bizonyos oltároknál, ott is csak a hét egyetlen napján lehet készíteni.
Itt a felét sem értem mit mondanak csak ami az inventoriban olvashato.
Más:
A fekete léleköveket hogy tudom elkészíteni?
Mindenféle lélekö van nálam de mikor kiszivja az ellent azt irja ki hogy a léleköt nem tudja feltölteni mert kicsi.
A fekete léleköbe több fér?
Két érdekesség:
Harcoscéh "patkányvédõs küldetés", miközben a leshely közelében várakoztam Quill-Weave éppen Chorrorban volt látogatóban.
Dark Brotherhood küldetés, Lorkmir házában hiába vártam Faeliant nem jött, a szállodában találtam meg, békésen aludt a barátnõje mellett.
Lehetne sorolni tovább a "nem úgy volt, ahogy le van írva" eseteket, de ezért sem válik könnyen unalmassá az Oblivion, mert nem mozdulatra ugyanazok az események, mindíg hoz valami újat a játék.
Az ajánlott oldalt már végigböngésztem és csak utalás van de a megoldások hiányosak vagy nem müködnek.