The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Modoknál, és a nem magyarított kiegészítõknél a szövegnek elvileg érintetlennek kellene maradniuk (angol, esetleg német, vagy más nyelvû az egész szöveg)

Nem igazán tudom milyen modokra gondoltál, modolásnál alapszabály, hogy egy-egy területhez lehetõleg csak egy mod piszkáljon hozzá, modot másik moddal ne írjon felül fölöslegesen a játák, mert annál nagyobb esély lesz az összeakadásra.

Fantusz
Amatör hiba, a patchek többsége nem hajlandó feltelepülni, ha módosított fájlokat talál.
Telepítés - patchelés - crack (ha szükséges).

Taylor10
sziasztok.én feltelepítettem a gamet majd crack-eltem utána az 1.2.0416 Eng-el akartam voln patch-elni de nem települt fel a patch.így akartam csinálni hogy utána a magyarosítást telepítsem fel.Én az Obliviont letöltöttem.valaki help.elõre is köszönöm.

Lehet egy nagyon láma kérdésem lesz, sorry.
Magyarítással játszom, csak az ott ajánlott, illetve honosított modokat tettem fel. Viszont itt olvasgattam elég sokat, és a linkeken található néhány mod igen megtetszett. Fõleg azok, amelyek plusz épületeket adnak a játékhoz, meg dungeonokat, ahol kutathatok kincsek után. Ezek fognak akadni a magyarítással vajon? Mármint nincs bennük olyasmi, ami miatt hibák fordulnának elõ? Elvileg ezek csak házak, és annyira nem értek hozzá, a játék a fájlneveket honnan szedi össze, de ha jól értettem a szõke fejemmel, akkor a magyarítás is modként mûködik, tehát ha én plusz épületeket kapcsolok be modként, akkor max ezen új modok szövegei, már ha vannak, angolul fognak megjelenni, minen más marad változatlan?
A Morrowindnél emlékszem volt olyan, hogy egy plusz tornyot tettem a játékba a magyarosítás után, és az abban lévõ dolgok nevei angolul szerepeltek. Ezekután megváltozott az egész játék területén mindenhol az olyan itemek neve s angolra, ami abban a plusz toronyban megtalálható volt, így pl könyvek is visszaváltoztak angolra, fõleg emiatt érdekel, tehát nem fordulhat az elõ, hogy ha most ilyen plusz helyszíneket berakok, és azokban a könyvek angolul vannak (ugye angol a mod is), akkor esetleg minden máshol lévõ könyv is angolra változik, pedig eredetileg magyarnak kéne lennie?
Remélem érthetõ a kérdés, más itemek nem nagyon érdekelnek, mondjuk hogy az alma nem magyarul szerepel a továbbiakban, lényegtelen, de a könyvekhez már nem biztos hogy elég az angoltudásom..

Harcoltam egy vámpírral, és mikor megütött kiírta -2 speed. Utána még voltam két helyen, aludtam is, de még midig pirosba van a Speedem. Ezt hogy tudom levenni magamról?
Lockpicket tudok venni? És ha igen kinél/hol?

Fantusz
A Francesco a telepítés elején rákérdez, hogy mit akarsz a csomagból feltelepíteni, milyen nehézségû lootot szeretnél, mennyi legyen a respawn idõ, stb. Ilyen Opció az Oscuroban nincs.
Amikor Francescoval játszottam creature, és item is játékban volt, nem tudom hogyan mûködik a mod kizárólag csak az itemek játékba pakolásával (talán csak ládákban lehet találni?)

Fantusz
Az ilyen hibát jellemzõen modok okoznak.
A magyarítás megjelenése óta eléggé megszaporodtak a ilyen tipusú bogok, hogy NPC-k nem megszokott módon reagálnak.
Nem állítom 100%-ra, hogy egyértelmûen a magyarítás miatt jött ki a hiba, mert régebben is elõfordult, csak lényegesen ritkábban, de akkor is valamelyik mod kavart be.

Amikor már az NPC "bekattant" nem használ a modok kikapcsolása sem, egy régebbi mentést kellene betölteni, de nagyon makacs tud lenni az ilyen bug, emlékszem hónapokkal ezelõtt egy leányzó a máguscéhes küldetésben akadt el hasonló módon, vagy megtörtént, hogy Jauffre örjöngve támadt a karakterre, pedig tõle várta a segítséget. - nagyon ritkán kibukó, de súlyos hibák.

nekem olyan mod kéne, ami az ooo és/vagy a francesco cuccait belerakja, de csak fegyver ruha meg iyleneket, a többi "életszerûbbé teszlek" modot már én ízlésem szerint felpakolgattam, ahhoz nem akarok hozzányúlni többé

Sikerült köszönöm!
Szia!

Szerintem rosszul csinálsz valamit.
Kiválasztod az adott mod-ot, utána azon az ablakon ahol a leírása van (képekkel stb.) a mod-nak, alul megtalálod a tömörített mod file nevét pl.: xy.rar rákattintasz erre a tömörített rar-ra. Ekkor behozza a fileplanet ablakát, ahol látsz két oszlopot - "free pulblic server" és "subscribers only" mindkét oszlopban ott vannak a szerverek felsorolva ahonnét lehet letölteni, de értelem szerûen ha nincs fileplanet elõfizetésed akkor neked csak a "free public server" oszlop lesz a jó, onnan válassz letöltési lehetõséget a „Download Now!” gombokra történõ kattintással, amelyre rákattintva bejön egy újabb ablak, és ott már a "click here to begin download"-ra kattintva lehet is letölteni. Annyit itt azért meg kell jegyezni, hogy így freeként lassabb a letöltési sebesség, és lehet, hogy várni kell biznyos idõt a letöltés megkezdéséig fõleg nagyobb file-oknál. Egy 200 megás file-nál lehet akár 10-15 perc is ha jól emlékszem. A várakozási idõt ki szokta írni a "Download Now!" gomb alá vagy ha nincs várakozási idõ (kis file-oknál) akkor "Wait Time: None" felírat lesz ott értelem szerûen.

Remélem tudtam segíteni!
Üdv!

Az érdekelne hogy a planezelderscrolls-ról hogyan lehet modokat szeni mert ugyan regisztrálva vagyok az oldalra de amikor tölteni szeretnék azt írja fizzessek elõ fileplanet-re. Ez az oldal pénzt kér alapból a modokért vagy rosszúl csinálok vmit?

Elõre is köszi!
rodzsi
Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék, hogy melyek azok a modok a játékhoz amiket mindenképp érdemes lenne feltelepíteni h még élvezhetõbb legyen a játék kinézetileg és játszahtóságilag is? Nagyon sokat nézegettem de néha össze akadtak a modok, ezért szeretnék inkább megkérdezni tõletek!

Elõre is köszönöm

Igen, magyarítást... most kezdtem el újra a játékot, de a harcos céh küldetéseit anno nem játszottam...

Szóval nem adja át a karakterem a gyûrût (már visszaértünk Chorrolba). Modryn azzal kezdi a beszélgetést, h milyen frankón lenyomtuk a Feketeszívût, aztán meg ennyi... Elõléptetést nem kapok, mert azt kéri, hogy fejezzem be a küldetésemet...

Na itt akadtam el... (a gyûrû nálam van)...

Próbáltam MOD-ok és magyarítás kikapcsolásával is... akkor sem megy...
Fantusz
Magyarítást használsz?

A küldetés normális lezárása úgy názne ki, hogy amikor Modrynnal beszélsz, odaadod neki a gyûrût (ez feltehetõleg még Atatarban megtörténik) a dunmer elindul vissza Chorrorba, te még talán a ládák fosztogatásával vagy elfoglalva, a sötét elf már hazafelé bandukol, átadta a jutalmad, s szólt, hogy a következõ feladatért Cheydinhalban, vagy Anvilban jelentkezz az ottani vezetõnél.

PAtr0n
A Bioshock is zseniális játék, valamilyen szinten megérné megvenni 1ütt a 2õt, de ha nincs benne a kiegészítõ és az említett modok akkor tényleg elgondolkoztató a megvétel.
Biztos kell olyan helynek lennie ahol még kapható önmagában a cucc.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Üdv! A Chorrol Harcosok Céhében megkaptam a Feketeszívû Azani (Azani Blackheart) küldetést. Modrynnal végig is jártuk az utat Leyawiinig, aztán követtem Atatarba, ahol elvettem Feketeszívû Azani gyûrûjét. Visszabattyogtunk Chorrolba, és... és ennyi.
Nem tekinti befejezettnek a küldetést. A térképen Modrynt jelöli célpontnak, aki elmondja, hogy milyen frankón megoldottunk mindent, de a küldetés nem befejezett... a gyûrût pedig nem tudom letenni.

Kérem, írja meg valaki, hogy mi a megoldás, mert így nem tudok fölvenni másik céhes feladatot...

Thx!
Fantusz
Az sem világos, hogy ebben a Bioshock-Oblivion párosításban pontosan mi is van benne.
Elképzelhetõ, hogy a csomag nem tartalmazza a Kinight of the Nine modjait, és a Shivering Isles kiegészítõt - így már nem is annyira jó vétel, az Oblivion a Shiveringgel, és a hivatalos modokkal teljes játék.

Fantusz
Daedra küldetésekrõl van egy összefoglaló táblázat itt, sõt a küldetések leírása is megtaláljató, ha valaki nem tudná merre kell keresni a szentélyt.

A küldetésekért játó egyedi jutalmakból a fõküldetés során Martin majd egyet elkér (tehát lehetõleg ne adjuk el mindet, amire nincs szükségünk).
Vannak közöttük nagyon hasznos, egyedi dolgok, aki pl. lelkekre vadászik, annak az Azura Star alapfelszerelés, ami egy újratölthetõ lélekkõ, a skeleton key a security képességet növeli meg jelentõsen, ráadásul eltörhetetlen.
A Goldbrand már képzett harcosként lehet a karakter tulajdona, az egyik legjobb tûzsebzésû kard az egész játékban.
Lehetne sorolni még, mi-mindent adhak jutalmul a daedrák, az utolsó jutalom Hermaeus Mora könyve, ami csak akkor lehet a miénk, ha minden Daedra küldetést sikeresen teljesítettünk (vigyázat, mert el lehet bukni küldetéseket).

Heffi
Hiába keresem sehol se látom így külön :/
Én ha jól emlékszek akkor vagy az 576 Kbyte-ban vagy a Media Marktban vettem még régebben.
De most nem látom egyik oldalán se...
Egyébként az a Bioshock + Oblivion se rossz vétel 😊 Mindkettö nagy játék 😊

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

PAtr0n
Köszi szépen a sok segítséget, így már még több kedvem lett a játékoz!
Viszont kéne egy hely,ahol meg tudnám venni. A cd galaxis oldalán csak a Bioschock-al együtt árulják.
Tudtok olyan helyet ahol önmagában megvehetõ?

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Heffi
Jajj a Deadra küldetéseket nagyon szerettem 😄
Tényleg érdekesek általában és még jó jutalom is jár értük 😊
Mondjuk a legjobb szerintem a Seogorath-os volt, az tényleg egy kész örültség 😄

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Fantusz
A TIE egy "fenõtt mod" az valóban nehezítés, ugyanakkor realisztikusabb is.
A másik két mod a nehezítések mellett nagyon sok olyan enchantolt cuccot is hozzáad a játékhoz, amit, ha nehézségek árán is, de sikerül megszerezni, akkor már kényegesen könnyebb dolga lesz a játékosnak.
Mindhárom overhaul moddal sokat játszottam, lebeszélni egyikrõl sem akarok senkit, mert mindegyik jónak mondható, legyen a játékosé a döntés joga melyiket használja.

Fõszálon végigrohanva 10% alatt maradna a küldetések teljesítése, de ennél a játéknál nincs a fõküldetés végén "game over", addig lehet játszani az Oblivionnal, amíg meg nem unod.
Nagyon sokszor ajánlottuk már, hogy a fõküldetésbe bele sem kell fogni a játék elején, különösen nem overhaul modokkal (majdnem biztos halál Kvatchnál).
A játék elején ott vannak a választott guildos küldetések, városi küldetések, kalandozások lehetõsége,ha a TIE mellett döntesz még ezek sem lesznek egyszerú feladványok, sokat kell menekülni, futni, mások segítségére szorulsz.
A fõküldetésben végülis csak az Oblivion kapuk nyitását lehet beindítani, majd a küldetés lezártával ezt a folyamatot leállítani, erre a feladatra nem árt felkészülni.

Az Oblivionban szabad mozgástere van a karakternek, nagyon ritkán esetleg egy-egy zárt ajtót találhat a játékos, de jellemzõen oda megy, ahová akar.
Pozitívum az is, hogy a küldetéseknél "középen" is el lehet kapni a szálat, tehát a questek felvétele nélkül is aktiválódhat küldetés, ha véletlenül rátalálsz.

Ugyancsak pozitívum, hogy az NPC-k nem kérdõjellel, felkiáltójellel a fejük fölött mászkálnak, élik az életüket, pletykákat lehet tõlük hallani, beszélgetni lehet velük, esetleg õk szólítanak le - így lehet tõlük küldetéseket kapni.
Guildos küldetéseket sorban adják a megbízók, városi küldetéseknél is elõfordul, hogy bizonyos küldetést csak akkor hajlandók adni, ha erre elõzõleg rászolgált a hírnevével a karakter (pl a Honorblade of Chorror visszaszerzése).
Daedra küldetéseknél a karakter szintjétõl is függ, hogy elfogadja-e az áldozatot a megszólított isten (ezekért a küldetésekért egyedi jutalom jár).

Nem kevés azoknak a modoknak a száma sem, melyek új küldetéseket adnak a játékhoz, vannak, akik évek óta Oblivionoznak, cserélegetik a modokat, más stílusú karakterekkel újra kalandozni indulnak - a játék akkor ér véget, amikor a játékos megunja.

Heffi
Igazából nagyon sokáig el lehet szórakozni vele. Hiszen nem csak a küldetésekböl áll. Ha a fösztorit nem is csinálod akkor is van 100+ attól független küldetés. Aztán meg persze ott van a kalandozás, dungeonok felfedezése, kincsvadászat, vagy bármi 😊
Csak rajtad múlik meddig bírsz vele játszani.

Egyébként jó döntés a TIE, én is azt használom 😊

PAtr0n
No nagyjából csak leírtátok amire kíváncsi voltam 😊
SaGa: Igazad van, az nem emuláció, hanem virtuális PC. Asszem az én procim tudja ezt, bár nem sok értelmét nem látom, ha a VGA-t nem fogja kihasználni. Legalábbis gamereknek haszontalan lesz.
Fantusz: Ez jó kiindulási alap, lesz mibõl választanom. De amilyen állat vagyok, úgyis a TIE-t fogom feltenni, imádom ha meg kell küzdeni a dolgokért, nomeg ha így valósághûbb lesz a játék, akkor mindenféleképpen ezzel fogom kijáccani.

Még egy kérdés: Ha az ember megpróbál minden mellékküldit megcsinálni, meg alappól tökölõs, szöszmötölõs, minden zugot megnézõs a játékokban (mint amilyen én is vagyok), akkor kb. mennyire rúghat a játékidõ? Tudom nehéz megsaccolni, de akkor vegyük alapul pl. ha csak végirohannék a fõszálon mondjuk.

Van egy weboldal, amin az összes létezõ exnemized cucc fellelhetõ.

googleval meg lehet találni, bár én is vagy két napig kerestem anno...

lehet, hogy jobban jársz az UFF body replacerrel. Sokkal több cucc van hozzá és megcsinálták az általad is használt mod tff/uff verzióját is.

ÜDV! Tudnátok nekem modokat ajánlani ami mutatós armorokat vagy fegyvereket adnak a játékhoz?(Exnem body replacerrel kompatibilist) Jelenleg az apachii godess store-t használom szóval valami hasonló kéne de az is jó ha csak egy armor-t vagy fegyót ad a játékhoz a mod csak nézzen ki jól!😄
Fantusz
Franceso - Oscuro - TIE.
Talán ez lehet a sorrend az overhaul modok nehézségi szintjeit rangsorolva, ami persze nem teljesen pontos, mert az újjávarázsolt világ is némileg más lehet.

Francesco rengeteg lényt, páncélt, fegyvert rak a játékba, a lények bárhol, bármikor elénk toppanhatnak, egy-két kivételtõl eltekintve a szintjükhöz képest nem túl erõsek.

Az Oscuro lényei már erõsebbek, nagyobb kihívást jelentõ ellenfelek, ami viszont nem igazán tetszett, hogy megjelenésük többé-kevésbé kiszámítható.
Az Oscuro a dungeonokat, s azok környékét pakolta tele igencsak nehéz ellenfelekkel, egy olyan szintezéses rendszerben, hogy alacsonyabb szinten egy többszintes barlangot, ayleid romot képtelenség végigjárni (biztos halál).
Az OOO egyébként az egész játékba belenyúl, már a karaktergeneráláskor megváltozott bónuszokkal szembesül a játékos, átszabja a varázslatokat (alterationban jártas mágus pl erõs elementálokat idézhet - szüksége is lehet rá), megfelelõ képzettség nélkül magasabbszintû zárak kinyitására esély sincs, a dispel varázslat, vagy lötyi itt igazán fontos szerephez jut.
Elõnye lehet az Oscuronak, hogy érdekes küldetéseket is hozzáad a játékhoz, ezekhez viszont kell az angol nyelvtudás, mert csak szöveges információkat kap a karakter, a küldetést nem jelzi semmi.

A TIE egyszerûségében rejlik a zsenialitása.
A modder az alapjátékban meegtalálható dolgokból hozta össze ezt a modocskát, ami ez elõbbiek többszáz megás méretével ellentétben csupán 3-4 Mb.
Béksé, semleges NPC-k kerültek be a játékba, velük lehet az utak mentén kereskedni, számíthatunk rájuk, ha bajban vagyunk, expert szintû trénerek is vannak köztük.
A gonoszok, viszont valóban gonoszra sikerültek, s kezdõként esélyünk sincs ellenük, egyetlen megoldás a gyors futás. lehetõleg az utak mentén ácsorgó õrszemek irányába.
A Francesco, vagy az Oscuro több ezer fegyvert, páncélt ad a játékhoz, a TIE ezzel szemben még a meglévõk többségét is elveszi.
Nem könnyû enchatolt cuccokat találni, de azért nem is lehetetlen, ha másképp nem küldetésekbõl lassan összejön egy alap set (lassan, mert harcos küldetésekbe nem érdemes elsõ szinten bele vágni)

Modolásnál ezzel érdemes kezdeni, hogy a három overhaul közül melyik legyen az alap, melyik szimpatikus a játékosnak.

Heffi
Én xp-n kezdtem az obliviont, egy probléma volt vele, hogy akadozott.
Most már 1 éve vistám van és semmi probléma nem volt vele itt egyszer se. Nem kellett semmit kikapcsolni, át se kellett állítani az indítási beállításokat, rendesen megy. Szóval ez szerintem nem általános probléma.

Patron: Javaslom a TIE-t feltenni, ez nehezít a játékon és sok tekintetben élethübbé teszi.
Nem grafikailag gondolom, hanem például a ritka dolgok nehezebben megtalálhatóak lesznek <így nagyobb a sikerélméyn ha találsz valami jó cuccot 😊>, minden ellenség elérhetö lesz már a játék elején , plusz ha jól emlékszek még 600 új npc-t is betesz a játékba
Ha valamit nem jól írtam akkor nyugodtan javítsatok ki.

koschwarz
igen, már nálam is alap lett, pedig eleinte tartottam tõle, de indokolatlanul.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Az amúgy de árt, ha fönt van, mert a modok túlnyomó része használja. Mármint azoké, amelyek nem csak grafikailag nyúlnak bele a rendszerbe...

koschwarz
SZINTE AZ ÖSSZES SPELL-TÖRLÕ MODHOZ FEL KELL TELEPÍTENI AZ OBLIVION SCRIPT EXTENDER (obse) PROGRAMOT, és azon keresztül kell elindítani a játékot is. nem bonyolult egyáltalán, innen lehet tölteni, és a leírás szerint telepíteni.

nem vagyok ideges csak gondoltam így észreveszitek<#hehe>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

chalezlopez
Mondjuk a legújabb forceware 191.03 beta van fent...ma lecserélem régebbire, hátha az...

Vamos Argentina!

Az akkor videodriver gond.

chalezlopez
Alap Oblivion, patch nélkül, ha HDR on, akkor nincs textúra. Feliratok vannak, ha tab-ot nyomok látom a karaktert, de ennyi. Ha a HDR-t kikapcsolom, akkor van textúra, csak hát...

Vamos Argentina!

A véglegesben sincs benne. Legalábbis abban, amit a "nagyfogyasztóknak" (Enterprise Edition) adtak ki...
Késõbb lesz letölthetõ...

Az XP emulációval vigyázat, ugyanis nem emuláció, hanem virtuális gép. Csak akkor mûködik, ha a processzor tudja a hardveres virtualizációt, egyébként csak foglalja a helyet.
Mivel virtuális gép, nem képes kihazsnálni a videokártya képességeit. Gyakorlatilag olyan, mintha egy virtal PC-t tennél föl, abba egy XP-t, csak itt nem kell a VPC hozzá...

Windows 7-en még nem teszteltem az Obliviont, Vista-n két dolog kellett neki: kikapcsolni az UAC-t és XP SP2 módra állítani az indítóikont. Lehet, hogy itt is segítene.

Azért azt mindenkinek javasolnám, aki a magyarítással bajlódik, hogy tegye föl a programot, rá a hivatalos patchet, amjd indítsa el, nézze meg, mit tud a program. Ez után tegye föl a magyarítást, és nézze meg a különbséget...

Én elhiszem, hogy jó a magyarítás, de az is csak egy mod, aminek a telepítése bele tud kavarni a dolgokba. Jobb lenne, ha omod verzióban adnák ki a fordítók, akkor lehetne kezeltetni az OBMM-el és könynen tesztelhetõ lenne a kikapcsolt és bekapcsolt állapota...

PAtr0n
Köszönöm a választ, akkor majd tesztelni fogok elõször, hisz igazad lehet ezt illetõen!
Win7 kérdés:
RC alatt jáccok minden játékkal, és mondhatom egyiknek se volt komolyabb baja eddig, mindegyik szépen futott. Némelyiknél a kompatibilitási módot meg kell változtatni, hogy egyáltalán elinduljon, de ez is ritka. Win XP emuláció-ról nem tudok, hogy benne lenne az RCben, úgy halottam csak a véglegesben lesz benne.

Fantusz
A Sacred2 fórumon szeptember másodikán valaki felrakott egy képet a Win7 emulációjáról.
Nem próbáltam még a Win7-et, dicsérik sokan, de régebbi programokkal nincs mindíg jóban, sõt pl. a Savred2-t sem szereti, ami azért nem évekkel ezelõtti játék, ott az XP-emuláció megoldotta a játékos problémáját.

Ismétlem, egy tipp volt, hogy próbáld ki, nem az OP rendszerrel van-e incompatibilitás gond, az is lehet teljesen más okozza a hibát.

chalezlopez
Van még másik gond is... a fû árnyéka, és az árnyékszûrés opció szürke, nem lehet állítani és ki van kapcsolva. gyakorlatilag a karaktereknek nincs is árnyékuk... Ha a HDR be van kapcsolva, akkor meg nincs semmi textúra...
Lehet esetleg driver gond is? Legújabb forceware...

Az emulációt meg nem talátam meg...

Vamos Argentina!

Fantusz
Tipp: a Win7 nem tudom mennyire szereti az Obliviont, de régebbi játékokkal elõfordul, hogy haragban van, viszont be lehet rajta kapcsolni valahol az emulációt.

chalezlopez
Skacok. Van egy gondom. Felteszem a játékot, full minden, + magyarítás, és ha a HDR be van kapcsolva, nincsenek textúrák a játékban. Hovatovább az egész játékképernyõ egy db adott színböl áll. Szövegek vannak. Konfigom itt lent... win7 op. Tipp valakinek?

Vamos Argentina!

Fantusz
Állandóan visszatérõ kérdés, amire nincs válasz...
Meg kell ismerni valamilyen szinten a játékot, s ha már tudod mi az ami kevésbé tetszik azokon lehet modokkal változtatni.
Az Oblivionhoz több ezer mod készült, ezek között van néhány száz, ami realisztikusan használható, de még ez is hatalmas mennyiség "vakon" nincs értelme ajánlani közülük, neked kell valami elképzelés, mi az, amit változtatnál.

Rá kell szánni néhány órát, s visszaolvasni, itt a fórumon is sok mod neve felvetõdött, de ami az egyik játékosnak tetszik, attól a másik lehet idegenkedik, vagy totál fölösleges a karaktere stílusától, szerepétõl teljesen eltérõ.
Modokkal kapcsolatban úgyis felvetõdnek még kérdések, amikre lehet megtalálod a választ, ha mondjuk az elmúlt 1-2 hónap hozzászólásait átnézed.

Alapnak érdemes lehet valamelyik overhaul modot felrakni (Francesco, Oscuro, TIE) ezeknek is utána lehet nézni, melyik szimpatikus, létezik próbálkozás a Francesco és az OOO összeolvasztására (FCOM), azt nem javasolnám, elég bugveszélyes, ráadásul már a telepítéskor el lehet rontani.
Van lehetõség a játék teljes áttexturázására (errõl is volt szó néhány hete, és régebben is), az új textura kéri a géptõl és a videokártyától ez erõt, ki-ki döntse el, hogy megéri-e belevágni.
Aki még nem játszott az Oblivionnal, s rögtön textúracserével indúl nem is tudja mit cserélt le, legalább addig érdemes eljutni, hogy nem tetszik, vagy már unalmas az eredeti textura.

PAtr0n
Sziasztok!

Kis segítség kellene, nemsokára elkezdem a játékot.
Kérdésem az, hogy milyen patch-eket, modokat érdemes felrakni hozzá miellõtt elkezdeném? Illetve milyen kiegészítõk vannak, és hogy ezek önmagukban függetlenül játszhatók, vagy kibõvül tõlük az alap játék?
(FAQ-t már olvastam, abból igazából ezekre nem kaptam választ, csak a modokra, de azok nekem nem elég meggyõzõek)
Szeretek nehéz fokozaton jáccani mindent, szóval minden ezzel kapcsolatos mod érdekel, illetve olyanok amik a grafikán javítnaak, meg sok új cuccot (felszerelést) raknak a játékba.
Elõre is köszönöm a segítséget!

Amúgy ilyen célra van egy spellbook (vagy valami hasonló nevû) mod. A spellekb könyvet csinál, amit le lehet rakni egy ládába, vagy ki a konyvespolcra, amíg nem kell. Ha ismég kell, elég elõszedni, elolvasni és máris aktív spell lesz belõle. Kell valami, hogy mûködjön (papír, toll, már nem emlékszem), de jó, mert nem kell eldobálni a nehezen megszerzett spelleket, de nem kell többoldalas listán keresztültallózni...

nálam sem mûködött, shift-del megvan adva a redme jében, de hiába...

Heffi
Azzal is próbáltam, de semmi :S

Azt hiszem, SHIFT-Del kell neki, mint a normál tárgyak kidobásánál...

Heffi
Én most leszedtem egy Delete Spell modot, amivel elvileg ha rámegyek a spellre és nyomok egy DEL-t akkor törölhetném. De nem akar müködni, pedig jól jönne.
Azt hittem neked is ilyen modod volt.

Fantusz
A paladin páncélzat deadric minõségû, az enchantjai nincsenek eltúlozva, inlább az esztétikára, a látványra helyezte a hangsúlyt a modder, de azért jól be is ágyazta a questet, nem csak a kezedbe nyomják a páncélt, meg kell találni, s egy szentéletû paladin felszerelését csak bûnöktõl mentes karakter kaphatja meg.
A fegyverek enchantja sem eltúlzott, a lángoló kard használható fáklya helyett, a hosszabb ideig tartó enyhe fire demage pedig a megütött ellenfeleket is lángba borítja.
A paladin fehér lova is várja új gazdáját a bejáratnál - nem különösebben szeretem a lovakat, nem is tudom, hogy a paci halandó-e, vagy koronás lény.
Annak igazából nem sok értelmét látom, hogy a kiválasztott páncéltípus (light, vagy heavy) után a másikat is fel lehet venni egy távolabbi ayleid romban.

rodzsi
aha köszi. Aztán azóta párszor megnéztem a kettõ között a különbséget 😄 meg kis angol szótár és igazából ennél a settnél semmi különbség nincs statokba a normal és a reflective között csak annyi h az egyiknek ilyen tükrözödö hatása van a másik meg sima semmi tükrözödés vagy fényvisszaverõ hatás