The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv.
Küldikkel kapcsolatban lenne kérdésem.
1, Harcos céh Maglir 2x is megfutamodott most meg kéne találnom, mert elbújt, de a térkép nem jelezi, így a fene se tudja merre kellene keresnem.
2, Az egyik dungeonben találtam egy buzogányt ami valakinek a férjéé volt, és kaptam egy küldit automatikusan mikor felvettem, hogy a felsége biztos kíváncsi rá honnan van, na a térkép megint csak nem jelez semerre, így honnan lehetne tudni merre keressem?
3, A fõvárosban leszólított egy nõ hogy menjek a férje házába lenne egy feladata, odamentem megbíztak azzal hogy öljek meg egy vámpírt, végül eljutottam a tagnak egy kis faházához aki azt mondta nem õ a vámpír hanem az aki engem bízott meg, és most el kéne dönteni mit tegyek, mit érdemes illetve hogyan? megpróbáltam elintézni 3 megbízót hátha õk a vámpírok az egyiket nem lehet megölni, mindig fel kell, mit érdemes tenni?
Ati810
Már megoldottam de azért kösz<#vigyor0>
Egyébként szerintem is azzal volt baj.
Öhh sahét tapasztalat:
szerintem nem az installal van a baj hanem:
Indításnál van az a Data nevezetû menüpont persze ha nem közvetlenül az exevel indítod szóval ott be kell pipálni még két dolgot a játék indítása elõtt és akkor már jó lesz a magyarítás

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Ati810
Már feltudom rakni<#vigyor>
Ati810
Hello
Mindent jól csináltam.
De most az a probléma hogy leszeretném törölni de ezt a hibaüzenetet írja ki: >SetupDDL/SetupDDL.ccp(390)
PAPP😮blivion
PVENDOR:Bethesda Softworks (http://bethcoft.com)
PGUID:35CB6715-41F8-4F99-8881-6FC75BF054B0
$11.0.28844
@Windows XP Szervízcsomag 2 (2600)IE 6.0.2900.2180
és ez miatt nem tudom letörölni<#rinya>
Letöröltem a mappáját meg minden vele kapcsolatos dolgot de nem tudom újrarakni mivel még mindig azt írja ki hogy play.
Valaki tudna segíteni ?
A 'Dokuments and Settings->My Games...'-bõl kitörölted az ottani 'Oblivion'-t? (persze a 'Saves'-t addig--már ha kellenek a régi kimentéseid--eltéve valahova)
A 'Magyarítás' felrakásakor végigvártad a szövegek átírását?
Ati810
Töröljem le a teljes Oblivion-t ?
Ati810
Letöröltem a magyarosítást, felraktam úgy ahogy kell de még mindig alig van benne magyar szöveg<#rinya>
Sziasztok!
Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy modot. Szerintem nagyon hasznos, és ráadásul még szép is - perze ez izlés dolga. Lovaknak ad egy tényleges funkcióval bíró nyeregtáskát. Egy hosszabb kalandozás esetén nélkülözhetetlen, sok-sok barlang kincsét hordhatjátok haza... 😊 Ami még külön tetszett, hogy teljesen felpakolva, alig vánszorog szegény kis csikóm...
Zira My Horses Compilation
Nekem jó pár moddal nem akadt, bár a gyári lovas páncéllal nem próbáltam - ott szerintem nem lesz jó - vagy, vagy.
Köszönet a készítõnek ! <#taps>
Ati810
Kösz<#vigyor>
1.)Dorsanax ezen az oldalon két linket is ad ehhez a gondhoz(#37610)
2.)Magyarítás után telepítenéd ezeket?(és minden eredeti?)
Bocsi,de kérlek nézd meg, mire válaszoltam így...
Ati810
Hello
Lenne 2 problémám (ismét<#vigyor2>). Az egyik az, hogy felraktam a magyarosítást de alig fordított le valamit. Ennek lehet az az oka hogy mikor telepítettem (magyarosítást) akkor nem pipáltam ki sok dolgot ? Mert mikor telepítem akkor ott kilehet sok mindent pipálni. Ha ez a baj akkor csak telepítenem kell megint a magyarosítást és kipipálni több dolgot ?
A második probléma az hogy beraktam a Shivering Isles és a Knights of the Nine telepítõ lemezét de mikor rakná fel az elsõ csíknál megáll és nem csinál semmit.
A válaszokat elõre köszönöm.
Fantusz
A hozzászólások szerkesztésére, a nyelvtani hibák javítására nincs lehetõség, egy-egy lemaradt, vagy elütött betû miatt nem szoktunk újabb hozzászólást írni.

Ha már helyesbítesz...ShiverinG Isles...<#vigyor4>
a Shiverin ISLES kiegészítõ nincs lefordítva csak a sima Oblivion
kill3r21
hogy lehet a shivering islandot magyaritani?
bocs hogy ide irom de a másikba nemigen vannak 😊
Ati810
Rendben<#vigyor>
A megidézem és csapkodom taktikánál már jobb, ha kipakolsz pár barlangot és erõdöt... még nyersz is rajta, a skillek meg amúgy is fejlõdnek... 😊 de lelked rajta... vagy a kõben... vagy csak bolyongsz a sötétben... na, már haikut is tudok írni... 😊
Szóval tedd amit jónak látsz...
Ati810
Már megvan a taktika<#vigyor>
Elkezdem megcsinálok néhány küldit utána felviszek pár skill-t (fõleg a harcos skill-eket úgy hogy pl: megidézek egy lényt és csapkodom) hogy könnyebb legyen a továbbiakban (nem lesz annyira egyszerûbb mivel velem együtt fejlõdnek a szörnyek is<#vigyor2>)
Miután megvan jöhet a 9-ek páncélja majd a fõ történetszál.
Egyébként nem most játszok elõször.
Másik még, ha nem félted a játék élményt, fel is írhatod, mibõl mennyi pontot kapsz. Így tudod "számolgatni" mibõl mennyit kapsz... Tisztára mint régen a kaland, játék, kockázat... 😊 ... na jó, teljesen más... 😊
Fantusz
Teljesen haszontalan dolgokat majorba rakva is csapdába lehet esni : nem fejlõdik a karakter.
Meg kell keresni egy középutat, ahol vannak a majorban használt skillek is, de a fontosabb képességek többsége minorban van.
Itt ismét rengeteg lehet a variálási lehetõség, harcosnál lehet fõ képesség a használni kívánt fegyver (pl. blade), de néha meg kell ragadni a bluntot, vagy trénrel fejlesztettni a megfelelõ képességet.
Nem árt az, ha már a játék elején képes sebezni is a karakter, totál minorból indított képesség gyorsan fejlõdik, de a játék elején így szinte alig képes sebezni (ennek ellenére ez is járható út).

Power-trenelhetõ skillekrõl megoszlanak a vélemények, csupán ezért én nem raknám ezeket majorba.
Talán van benne némi ellentmondás, de én amikor harcost indítottam, akkor is használtam az alchemyt, természetesen minorból.
A cél ekkor nem az intelligencia növelése volt, hanem a pénzszerzés - kellett a trénerek fizetésére...

Rengeteg lehetõség van ebben a játékban, az szinte természetes, hogy az elsõ karakterrel általában csak próbálgatják a játékosok a lehetõséget, némi gyakorlati tapasztalat begyûjtése is szükséges a helyes irány megtalálásához.

A "helyes irány" nem egyetlen, kizárólagosan járható utat takar, nagyon sok a kombinációs lehetõség.

Olyat tegyél be, amit könnyû fejleszteni, de nem létszükség... Bár errõl megoszlanak a vélemények és teljesen játékosfüggõ...
Pl, harcosként beteheted a conjurationt, alchemyt, marksman, sthealt, amit nem, vagy alig szeretnél használni... én fõleg harcosként megyek, de betettem a nehézpáncélt is majorba, mert nem bokszzsák vagyok, hanem fõleg blokkolok. Beteheted, ha karddal szeretnél fõleg operálni, a buzogányt is...stbstbstb...
Ati810
Köszönöm a segítséget.
Akkor nem teszem be major-ba az armor-t hanem valami mást ami úgyis haszontalan<#vigyor2>
Fantusz
Páncélt szerintem sem érdemes major skillek közé rakni, bár ha a kovácsolást használod minorból, akkor elbírja a major páncél skillt a kari - úgyhogy lehet variálni.
A cél az, hogy harcosnak heavy armor+block+armorer képességekbõl szintenként lehetõleg meglegyen a 10 szintnövekedés.
Ez kizárt, ha mindhárom képesség majorban van, 1+2, vagy 2+1 elosztásban azonban elérhetõ.
Ehhez hozzá tartozik, hogy a trénereket is be kell vonni a fejlesztésbe.

Játékról van szó, nem kell túldramatizálni a helyzetet, de megéri odafigyelni a képességekre.

Harcosnak az erõ és a kitartás alap, a gyorsaság és az ügyesség lehet még elõnyös a játék elején, késõbb úgyis minden képességet ki lehet maxolni.

Lényeg ugye az, hogy a skillek határozzák meg szintlépéskor, hogy mennyit nõnek az atributjaink - erõ, kitartás, sebesség, intelligencia,stb... pontosan, 3 skill határoz meg egy atributot:
pl - erõ = kard, buzogány, kéziharc.
- speed = akrobatika, atlétika, könnyû páncél...stb
szóval, ha egy atributhoz tartozó skilljeid össznövekedése 10 pont, vagy annál több, akkor kapsz szintlépéskor arra az atributra 5 pontot (maximum).
DE! ha egy skillt majorba teszel, akkor annak a növekedése meghatározza a szintlépésedet - 7 major skillt választhatsz. Ezek ha összesen 10 pontot nõnek, akkor lépsz egy szintet.
Szóval, ha egy olyan skillt választasz, amit használsz, akkor gyorsan fogsz szintet lépni, és nem fogod tudni a többi skillbõl összehozni a megfelelõ szorzót az atributok növeléséhez...
Bocsi, ha bonyolult voltam... vagy értelmetlen... 😊
Meg bocsi mindenkitõl a "magyaros" fogalmazásért...
Ati810
Hello
Azt szeretném kérdezni hogy Major Skill-nek betehetem e a Heavy vagy a Light Armor skill-t ?
Mert HQ-n azt írják hogy igen de fórum azt olvastam hogy azt ne tegyük be mert sokat haszáljuk. (harcos leszek)
De tölteni csak az üres lélekköveket lehet ( hú, de okos vagyok...😊 ) soul trap varázslattal, mysticism 25. szintjétõl. Lélekkövekbõl is több szintû van, ahogy a lényeket is lehet lélek nagyság szerint besorolni. De egy kõbe mindig csak az azonos, vagy kisebb méretû lélek fér el.
Kösz, a vámpír fertõzésbõl való gyógyulást megtaláltam, sokat olvastam az ObliHQ-n csak azokra nem találtam megoldást amiket kérdeztem. A fegyver bûvölés menete is megvolt, csak a feltöltése nem, de így már okés.
Ja, fegyver feltöltést vállalnak a Máguscéhben is, de kemény pénzekért, és ez még az elején nem kifizetödõ... szerintem késõbb sem... Egyébként, a párbeszédnél alul egy csillagszerû ábrás négyzetre kattintva ( ha van ) tudod aktivizálni.
3 - az inventory varázslás részének az utolsó lapján találod meg. Ott van felsorolva az összes Téged ért mágikus, és a különbözõ betegségeknek a rád gyakorolt hatása. Ha rámész kurzorral, megjeleníti a betegség nevét is. A cure disase ital minden betegségbõl kigyógyít. Illetve a varázslat is, de ahhoz kell már egy bizonyos jártasság a gyógyító tudományban - 50.szint.
És ne keverd össze a rontással, ami valamelyik értékedet rontja le. Az pl nem jelenik meg hátul, és kifejezetten csak azokkal a potionokkal növelheted vissza. ... Illetve, ha imádkozol valamelyik templomban az oltárnál, a betegségekbõl meggyógyulsz és az átkokat is megszünteti.
Egyedül a vámpíroktól kapott fertõzés a veszélyes ( polymor...vmi ilyesmi ) mert ha ezzel a fertõzéssel alszol egyet, vámpír leszel.
De tényleg érdemes elolvasni, amit javasolnak kérdezés elõtt... 😊
Hi!
1 - Lélekkövekkel lehet feltölteni, ezekbõl több méret van, és szintén találni lehet öket, vagy vásárolni. De érdemesebb megnézned itt fent - "Mielõtt kérdeznél ide kattints!"
2 - Az alap Oblivionban a szintedhez igazodnak a talált fegyverek... de én úgy tapasztaltam, a barlangokban lehet az elején jókat találni, amiket IMP-ek õriznek - nem sokat, kincseskamrára ne számíts...😊
Helló.
Lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban.
1, A töltéssel bíró fegyvereket hol és hogyan lehet újra feltölteni?
2, Rengeteg barlangot, romot bejártam de elég vacak cuccokat találtam és a városi kereskedõknél is csak gagyikat lehet venni(fegyverek, páncélok), ez azért van mert még alacsony szintû vagyok? Amíg pl nem érem el a 20as szintet addig csak gyenge felszerelést lehet venni?
3, Ha elkapok valami betegséget megtudom nézni a karakterlapon hogy hányat 2-3 stb. de azt hol látni milyen fajta betegséget kaptam el, mivel nem mindegy milyen betegséget gyógyító italt iszok, ha valami kis betegséget ki inná meg a drágább, jobb minõségû italokat?
Ati810
Hello
Azt hallottam hogy a Knights of the Nine-ban megszerezhetõ páncél bónuszai függnek a szintemtõl.
Mit javasoltok melyik szinten szerezzem meg ?
Igen, bár amikor én elõször letöltöttem, akkor még nem volt ilyen "funkció"... most meg csodálkoztam...
Ez az... A játékban akkor jó, ha összefut az ember egy ilyen lila texturával, vagy sárga rombusszal. Van merre elindulni a hiba okának keresésekor...

Nagyon a grafikai dolgokban, és a látvány javító, részletezõ, életszerûbbé tevõ ( ez szép ) modokban nem vagyok én otthon, mert ehhez gyenge a vasam...
Illetve a nagy overhaulok amik jól jöhetnek Neked - ezekben lehet a szintezést, a lootokat, stb állítani. Pl: Francesco és társai. Én a CUO-t használom, és nekem ( lehet azért mert még nem használtam mást 😊 ) ez minden tekintetben megfelelõ. Bár tettem fel egy fejlõdés lassító modot is, így lehet 150 óra után még csak 11 szinten bohóckodni... plusz megváltoztattam a játékbeli idõ múlását is, így életszerûbb nekem.
A társ illetve követõ modokból is rahedli van, csak figyelni kell, mert néhányhoz fel kell rakni más modot is. Javaslom, hogy a TESNexuson a keresõbe beütve azt amit éppen szeretnél, kiad úgyis egy rakást...
Pl: a követõhöz beütöd a companion -t, vagy én szoktam úgy is, hogy beütöm csak a comp -ot, vagy ha merész vagyok csak a co -t, kiad több száz találatot és el kezdek szemezgetni... persze mindezt csak szigorúan munkaidõben szabad... <#papakacsint><#nevetes1>
Ajánlom még ezt is, itt rendszerezve vannak - de nincs annyi mint TES-en.
És még ha nem unod, ezt is megnézheted, szintén mod ajánló...
Hi!
A formID modja itt található. Nekem nagyon bejött, ezzel szoktam át-be-rendezni lakásaimat, házaimat, el lehet vele szórakozni egy darabig... bár lehet constructionTES-sel könnyebb lenne.. 😊
Mivel nem használom a magyarítást, nem is tudom mi van benne, így nem tudom. Ha csak a szövegeket cserélték és azokat a texturákat, amelyek szöveget tartalmaznak, elvileg nem, de a szükséges patchek telepítése közbeni hiba okozhat ilyesmit. Ha van gamedata\textures könyvtár, vagy új *.bsa fájl, akkor mindenképp kötelezõ az archive invalidation, másképp lesz ilyen gond...

Van egy mod, amivel meg lehet nézni az egyes tárgyak ID-jét a játékban. Ha azzal megnézed, hogy a sárga rombusz helyén minek kellene lennie, abból tudhatod, hogy mi nem sikerült, mert az a mod még azt is megmondjh, melyik esp-bõl jönne az adott tárgy. A neve nem jut eszembe, korábban már írtam róla...

engem is érdekelnének ezek a dolgok,pont ebben a sorrendben😊
Hmm nos igen... mint mondottam volt a bõség zavara..
nah szóval amit szeretnék:
Anno láttam hmm mondjuk ugy hogy reálisabb karaktereket... életszerûbb arcokkal stb. igaz ebbõl láttam páratami számomra még fontos lenne az egy szebb világ ebbõl is láttam pár verziót gondolok (most nem a különféle shader model 25 re meg ilyesmire gondolok hanem kidolgozottabb világ.. pld asszem valamelyiknél írtak olyantot hogy madarak halak stb. ill ebbõl volt még jó pár
illetve a fejlödést kicsit rendbe rakni ugye itt is olvastam hogy megvan ugyan az a hiba mint anno a morrowind ben hogy 50. szinthez a falu melletti kis viskóban is 50. szintû ellenfél lesz és ezt orvosolják de ezt is láttam hogy több mod ban javították..
hmm találtam npc kísérõt.. mondjuk ez anno a morrowindben igen csak érdekesre sikerült de hátha itt van valami jobban sikerült darab
az új fegyverek páncélok mondjuk jöhetnek bár inkább csak színesítésnek szóval nem szeretnék valami cheat jellegû addont pld irtóztató sebzésû tõrrel esetleg új küldetések de azt hiszem ez a legkevésbé fontos azt hiszem jó darabig elleszek aGOTY val is.

A magyarításban elõfordulhat ilyen hiba?
CSak a az van fenn!<#wow1>
De ne add fel! 😊
Csak kérdezz konkrét dologra, és aki tud úgyis segít...
De nem árt néha visszakeresni sem, témára a lap alján...
Sõt, tavaly én a mod keresésben felhasználtam azt is, amikor a SaGa írta le milyeneket használ - köszi SaGa 😊 - és úgy kerestem utána TesNexuson. Csak regisztrálnod kell, és Tiéd az egész "világ"...
koschwarz
játssz a játékkal, találd ki, mi nem tetszik benne, és a modokkal megtalálod rá a megoldás. több 1000 mod létezik, melyiket ajánljuk?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
A "segítsetek modokat válogatni" kérdés sajnos igazából megválaszolhatatlan.
Egyénileg változik, hogy ki, mit szeretne változtatni az alapjátékon, grafikai modoknál pedig a gép config is szabhat korlátokat.

Az overhaul modok közül (Francesco, Oscuro, TIE) érdemes kiválasztani valamelyiket, de már ez is szeretem-nem szeretem kérdése lehet, a kisebb modoknál pedig majdnem végtelen a variáviós lehetõség.
Egy nagyon fontos dolog: egy dolgot lehetõleg csak egyetlen mod piszkáljon meg.
Meg kell nézni, hogy a választott overhaul mit módosít az alapfelálláson, pl. megszünteti az ellenfelek a karakter szintjéhez méretezését, így ahoz már nem kell egy kisebb moddal hozzápiszkálni.

A pudingot sem szereti mindenki, az Oblivion modjaival is az a helyzet, hogy ami az egyik játékosnak nagyon tetszik, attól egy másik idegenkedhet.

üdv
egy kis segítséget szeretnék kérni:
szóval esetleg kaphatnék valami össze foglaló ajánlót moddokról?

Igen utána olvastam de gyakorlatilag az a helyzet hogy szal a bõség zavara 😊

illetve tegnap mintha találtam volna egy magyar?? (úgy emlékszem magyar volt) oldalon egy 1,5 gigás mod packet vagy valami hasonlót a hozzá leírtak tetszettek is szebb NPCk szebb táj javított párbeszédek ilyesmik de sajnos azóta nem találom.. igen tudom rutintalan vagyok könyvjelzõk közé is berakhattam volna.

elõre is köszönöm

Én igen, de nem mertem még kipróbálni, félek, nehogy annyira belekavarjon, hogy újra kelljen rakni a játékot...😊
Javaslom ezt az ARMAMENTARIUM modot, nekem nagyon tetszik... Sok mágikus fegyvert, botot tesz be, és a csak átszínezett páncéloknak még az áruk is magasabb - ezt Neked kiemeltem, mert tudom, Te nehezíteni szereted a játékot 😊 - de nem muszáj mindet elvinni...😊
koschwarz
nem ismerem ezt az armamentarium modot, de számos mod van, ami a pajzs helyére fegyvert rak, így valóban olyan mintha dualban nyomhatnád, csak kár, hogy olyan moddal még nem találkoztam, amivel a pajzs helyén lévõ fegyvert ténylegesen használni lehet, nem csak védekezni vele.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Én még arra is gondoltam, hogy a rendes egykezes kardhoz, a másodikat esetleg pajzs helyett venné elõ... de ez csak találgatás, meg van amikor kétkezes kardnál is szerepel a második... most írtam a Tesre, majd még próbálok ott a fórumba is. Ha van valami, azért írok... bár lehet, csak engem foglalkoztat ez a téma...😊
Kösz!