The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lovak patáinak a hangja ettõl még megmarad.:
Ez a megoldás csak a zenét tiltja le a játékban.
Viszont amit írtam azoknak elõnyös. akiknek tényleg a gépük egy erõmû és csaták és harcok közben például ennek ellenére teljesen indokolatlan szaggatások rontják a játékélményt.
Ez a megoldás csak a zenét tiltja le a játékban.
Viszont amit írtam azoknak elõnyös. akiknek tényleg a gépük egy erõmû és csaták és harcok közben például ennek ellenére teljesen indokolatlan szaggatások rontják a játékélményt.
igen, sokak nem tudják, hogy az oblivionban sokaknak nem is a grafika, hanem a zene, és a hangok (fõleg a többlábúak, mint pl. a ló patáinak a hangja) okozzák az akadozást.
csak én egyszerûen nem tudom megunni az oblivion zenéjét...
csak én egyszerûen nem tudom megunni az oblivion zenéjét...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Bocs, elõtte mindenképpen mentsétek a fájlt, gondolom ez természetes...
Akinek esetleg probléma adódna a játékkal FPS ügyben és még nem ismeri ezt a beavatkozást esetleg kipróbálhatja a következõt:
Oblivion.ini fájlban (My Documents \ My Games \ Oblivion könyvtárban) a
bMusicEnabled =1-et írja át
bMusicEnabled =0-ra
Ez hangulatilag ugyan valamit ront a dolgokon, viszont zökkenõmentes futást és magasabb FPS számot biztosít.
Én kipróbáltam és teljes max grafikával fut nálam normálisan.
Csodálkoztam idáig, hogy miért "dadog" a játék, mert a gépemen mennie kellett volna rendesen idáig is.
Ezen kívül még a "bUse Joystick=1" sem árt, ha "0"-ba van.
Több információ ITT
Elnézést, ha már volt errõl szó a fórumban...
Oblivion.ini fájlban (My Documents \ My Games \ Oblivion könyvtárban) a
bMusicEnabled =1-et írja át
bMusicEnabled =0-ra
Ez hangulatilag ugyan valamit ront a dolgokon, viszont zökkenõmentes futást és magasabb FPS számot biztosít.
Én kipróbáltam és teljes max grafikával fut nálam normálisan.
Csodálkoztam idáig, hogy miért "dadog" a játék, mert a gépemen mennie kellett volna rendesen idáig is.
Ezen kívül még a "bUse Joystick=1" sem árt, ha "0"-ba van.
Több információ ITT
Elnézést, ha már volt errõl szó a fórumban...
DLC (Downloadable Content), azaz gyári mod. Knight of the Nine.
Igen, modra gondoltam, elképzelhetõ, hogy létezik ilyen, de használata nagyon cheat-szagú, aki rosszfiú, vagy rosszlány szerepet játszik viselje annak következményeit.
Megvan a (hivatalos)lehetõség jó útra térni a leggonoszabb karakternek is, de ezt ha minden igaz nem lehet korlátlanul kihasználni.
Azt sem tudom, a Knight of the Nine küldetés lezárása után hogyan viszonyulnak a karakterhez, ha az ismét sötét utakon kezd járni (felveheti-e a páncélt, adnak-e esélyt neki az újbóli vezekléshez, stb)
A vadonban megtalálható kegyhelyek, oltárak csak "szentéletû" NPC-knek adnak áldást, gyógyulást, ugyanakkor ez nem egy olyan elõny, ami nélkül ne lehessen létezni.
Megvan a (hivatalos)lehetõség jó útra térni a leggonoszabb karakternek is, de ezt ha minden igaz nem lehet korlátlanul kihasználni.
Azt sem tudom, a Knight of the Nine küldetés lezárása után hogyan viszonyulnak a karakterhez, ha az ismét sötét utakon kezd járni (felveheti-e a páncélt, adnak-e esélyt neki az újbóli vezekléshez, stb)
A vadonban megtalálható kegyhelyek, oltárak csak "szentéletû" NPC-knek adnak áldást, gyógyulást, ugyanakkor ez nem egy olyan elõny, ami nélkül ne lehessen létezni.
A hulláknak bizonyis idõ elteltével "illene" eltünni, hacsak valamelyik moddal nem sikerült a repawn idõt agyonverni.
Vitrinekbe pakolás: alapbeállításként Y billentyûvel lehet tárgyat mozgatni...
Bonyolult támadó combokat nehéz tudatosan végrehajtani, helyzettõl adódóan alklalmanként sikerül a karakternek bravúros mozdulatokat tenni, ha megvan hozzá a képessége.
A magas fegyverhasználat képességen túl legalább 50-es akrobatika tudás is kell a mozgás közbeni támadás-kombinációk végrehajtásához.
Vitrinekbe pakolás: alapbeállításként Y billentyûvel lehet tárgyat mozgatni...
Bonyolult támadó combokat nehéz tudatosan végrehajtani, helyzettõl adódóan alklalmanként sikerül a karakternek bravúros mozdulatokat tenni, ha megvan hozzá a képessége.
A magas fegyverhasználat képességen túl legalább 50-es akrobatika tudás is kell a mozgás közbeni támadás-kombinációk végrehajtásához.
Ja még valami érdekel hogy lehet kardal ilyen fordulóvágást csinálni ?
2 kérdésem lenne,van egy kastélyom amit 1 küldetésben lehet kapni, na szóval a martalóc hullákat hogy tüntethetném onnan el ? eléggé zavaró hogy a lépcsõn fexenek.
A másik hogy a vitrinekbe hogy lehet pakolni ? teleraknám ékkövekkel,de nem engedi
A másik hogy a vitrinekbe hogy lehet pakolni ? teleraknám ékkövekkel,de nem engedi
úgy érted, hogy egy mod?
A Knight of the Nine küldetéssorozatban a karakter megtisztulhat minden bûnétõl...
Lehet Listener, vagy Gray Fox, nyomhatja ezer bûn a lelkét, ebben a küldetésben megadatik a lehetõség a jó útra téréshez.
Nem csökkenti az infamy pontokat, hanem lenullázza, a késõbbi bûnök azonban már a karakteren maradnak (hacsak nincs valami nem hivatalos út azok elvesztésére is)
Lehet Listener, vagy Gray Fox, nyomhatja ezer bûn a lelkét, ebben a küldetésben megadatik a lehetõség a jó útra téréshez.
Nem csökkenti az infamy pontokat, hanem lenullázza, a késõbbi bûnök azonban már a karakteren maradnak (hacsak nincs valami nem hivatalos út azok elvesztésére is)
az infamy-t lehet csökkenteni?
Imperial City fõbejáratától nem messze van egy kegyhely, ezeknél azonban csak 0 infamyvel lehetséges imátkozni, gyógyulni.
A kegyhelyek általában valamilyen idõleges bonust (attribute, vagy skill növekedést) is adnak.
Az aktív mágikus hatások között, a "Drain fatigue" bejegyzés elég nagy gáz lehet, a többi csak némi teljesítménycsökkenéssel járó fertõzés.
Security-t, sneak-et lehet tanulni IC-ben is, ha megtalálod a trénert - ami azért nem mindíg egyszerû.
Napközben a város kereskedõnegyedében érdemes dumálni az ott lebzselõ, társalgó NPC-kel, a security tréner is sok idõt tölt közöttük, a sneak oktató pedig az egyik alkímista üzletben tartózkodik sokat (este aztán ki tudja merre járnak, nem törvényszerû, hogy haza mennek)
A kegyhelyek általában valamilyen idõleges bonust (attribute, vagy skill növekedést) is adnak.
Az aktív mágikus hatások között, a "Drain fatigue" bejegyzés elég nagy gáz lehet, a többi csak némi teljesítménycsökkenéssel járó fertõzés.
Security-t, sneak-et lehet tanulni IC-ben is, ha megtalálod a trénert - ami azért nem mindíg egyszerû.
Napközben a város kereskedõnegyedében érdemes dumálni az ott lebzselõ, társalgó NPC-kel, a security tréner is sok idõt tölt közöttük, a sneak oktató pedig az egyik alkímista üzletben tartózkodik sokat (este aztán ki tudja merre járnak, nem törvényszerû, hogy haza mennek)
Samuel Bantien Talos Plaza-ban, és Mandil a Market District-ben minden nap délután 1-tõl este 6-ig, kivéve vasárnap. Samuel a saját házában is eléred, Mandil pedig Othrelos házában lakik az Elven Garden District-ben. Próbáld õket.
Ejha 😉
Érdekes dolgokra van idejük egyes moddereknek..
18-as karika, kiskorúak ne nézzék. <#ejnye1>#ejnye1>
Érdekes dolgokra van idejük egyes moddereknek..
18-as karika, kiskorúak ne nézzék. <#ejnye1>#ejnye1>
Nem szeretem a gyorsutazást, inkább gyaloglok az Athletics miatt. 😊
De ha nem számít szintlépésnél akkor mindegy, majd késõbb kigyógyítom.
Még annyit hogy Security trainer (low) hol van IC-ben, mert azt se találom. Chrollba megtaláltam, de ott nem volt olyan opció hogy tanítana, nem tudom miért.
De ha nem számít szintlépésnél akkor mindegy, majd késõbb kigyógyítom.
Még annyit hogy Security trainer (low) hol van IC-ben, mert azt se találom. Chrollba megtaláltam, de ott nem volt olyan opció hogy tanítana, nem tudom miért.
Egyedül ott nincs oltár... a többi városban a templomban meg fogod találni...
A szintlépésnél nem számít az átok, késõbb is meggyógyíthatod magad. Vagy mehetsz még gyorsutazással is oda, és vissza. Vagy ott is aludhatsz... 😊
A szintlépésnél nem számít az átok, késõbb is meggyógyíthatod magad. Vagy mehetsz még gyorsutazással is oda, és vissza. Vagy ott is aludhatsz... 😊
IC-ben talán nincs is ilyen, nem is tudom, hogy a temple of the one-ba be lehet-e menni...<#fejvakaras>#fejvakaras>
"Az attribute sérüléseket lehet templom oltáraknál, kegyhelyeknél imádkozva kezelgetni"
IC-ben hol találok ilyet? Mert én szétnéztem Templom negyedbe, de ott nem láttam sehol. És pont szintet kéne lépnem, de nem merek, mert félek emiatt kevesebb lesz majd a Speedem azután is örökre(most -2).
IC-ben hol találok ilyet? Mert én szétnéztem Templom negyedbe, de ott nem láttam sehol. És pont szintet kéne lépnem, de nem merek, mert félek emiatt kevesebb lesz majd a Speedem azután is örökre(most -2).
Jaj, így jelent meg?
Szóval TM, vagy TFC. Vagy mindkettõ. Az UFO CAM csak leírás volt a TFC-hez.
Jó így levelezni magammal... valaki válaszol nekem is... és nekem is... és nekem is...<#love12>#love12>
Szóval TM, vagy TFC. Vagy mindkettõ. Az UFO CAM csak leírás volt a TFC-hez.
Jó így levelezni magammal... valaki válaszol nekem is... és nekem is... és nekem is...<#love12>#love12>
Szeptember 4-én Fruta kérdezett pont erre... most néztem meg, mit is mondtam akkor... 😊
Konzolt elõhívod - 0-ás gomb - és beírod - TM -
- TFC - UFO CAM
enter, majd zárod a konzolt, szintén 0-val. - Gondolatjel nem kell, csak a bötük... 😊
Konzolt elõhívod - 0-ás gomb - és beírod - TM -
- TFC - UFO CAM
enter, majd zárod a konzolt, szintén 0-val. - Gondolatjel nem kell, csak a bötük... 😊
nehogy vki véletlenül ismét leírja hogy mik is azok ..... 😊
És a konzol parancsok voltak még...
hogy is volt az a kamera mozgatás külsõ nézetben ? R gomb ? meg középsõ egér gomb? de nekem más van rá beállítva, a billkiosztáson meg külön ilyen funkció nincs is...
Leirná valaki, h hogyan kell bemagyarosítani a játékot? Én telepitettem a magyarosiást de sok minden maradt angol. Köszönöm elõre is.
van egy olyan érzésem, hogy ez történt a magyarosítással is. meg lehet oldani tes4edit-tel, ha lesz egy kis idõm, megnézem ezt a magyarosítást.
Nem biztos...
Kérdés, hogy a fordítás csak a szövegek lecserélésbõl áll, vagy egyéb szinten is beleavatkoztak - akár akaratukon kívül - a dolgokba.
Az esm és esp fájlok egy adatbázis részei, amely úgy mûködik, ha egy késõbb betöltendõ fájl tartalmazza egy korábbiban is szereplõ objektum rekordját, akkor az egész korábbi megy a kukába és csak az újban lévõ adatok töltõdnek be. Ez okozhat gondot, ha a fordítók ezzel nem törõdtak, mondván: csak a szövegeket cserélik ki...
Kérdés, hogy a fordítás csak a szövegek lecserélésbõl áll, vagy egyéb szinten is beleavatkoztak - akár akaratukon kívül - a dolgokba.
Az esm és esp fájlok egy adatbázis részei, amely úgy mûködik, ha egy késõbb betöltendõ fájl tartalmazza egy korábbiban is szereplõ objektum rekordját, akkor az egész korábbi megy a kukába és csak az újban lévõ adatok töltõdnek be. Ez okozhat gondot, ha a fordítók ezzel nem törõdtak, mondván: csak a szövegeket cserélik ki...
normál esetben nem lehet konfliktus, de ez függ a modkészítõk hozzáértésétõl is, ugyanis elõfordul, hogy olyan dolgokat is változtatnak, ami mást is befolyásol, de arra nem terjedt kia szándék, ilyenkor van a baj.
De ettõl még mûködik? A konfliktus kimerül abban, hogy nyelvi problémák vannak, ugye? A játékot nem befolyásolja ezen kívûl..
minden mod, ami nem az oblivion.esm-bõl veszi a betett dolgok elnevezését, "konfliktusban" lesz a magyarítással, ami annyit jelent, hogy azok a dolgok nem lesznek "magyarok". a legtöbb mod feltehetõen ilyen lesz.
ezt érdemes fejben tartani.
ezt érdemes fejben tartani.
szinte biztos hogy van olyan mod is, ami betesz ilyen NPC-ket a játékba, akik mindent megvesznek.
csak keress rá a fence szóra a tesnexus.com-on, kidob kétoldalnyit.
csak keress rá a fence szóra a tesnexus.com-on, kidob kétoldalnyit.
<#vigyor2>#vigyor2><#worship>#worship><#puszis>#puszis>
aki több pénzt akar a kereskedõknél, annak ajánlom a living economy modot vagy az enhanced economy modot. ezek a modok tulajdonképpen nem feltétlenül több pénzt adnak a kereskedõknek, hanem dinamikussá teszi amkereskedelmet, amiben az is benne van, hogy egyes kereskedõknek több aranya van, illetve ez változik a kereslettõl, kínálattól, a kereskedõ által lebonyolított egyéb üzletektõl függõen. szerintem valamelyik ilyen mod ALAP! a vanilla kereskedõ-rendszere ezekhez képest nagyon láma.
Megjegyezném: van olyan mod, ahol tényleg. Nem pont Lucien startol rá a bûnös karakterre, de van egy csapat, akik megpróbálják levadászni a túl infámis karaktert, elõször 2 infamy pontnál, majd folyamatosan, egyre erõsebb scapat jön. A túl jó karaktert meg egy másik csapat, így az élet mindenképp veszélyes...
Player Hunters Fame and Infamy
Player Hunters Fame and Infamy
Stimmel...
Üdv!
Ha valakinek hozzám hasonlóan befagy egy NJK vagy küldetés, akkor javaslom EZT az oldalt. Kell egy kis angol tudás... de át lehet ugrani beakadt küldetéseket a konzolról... persze csak saját felelõsségre.
Ha valakinek hozzám hasonlóan befagy egy NJK vagy küldetés, akkor javaslom EZT az oldalt. Kell egy kis angol tudás... de át lehet ugrani beakadt küldetéseket a konzolról... persze csak saját felelõsségre.
ki az a lucien? a dark brotherhood-tól a csákesz aki megkörnyékez?
Növelheted a limitet. Ha elég magas a barter képességed, akkor beszállhatsz a kereskedõ boltjába 500, majd 1000, meg talán még 2000 arannyal. Attól kezdve annyival több nála a pénz és százalékot fizet a bevételébõl.
Próbabák vannak bármelyik testcserélõ modhoz (Reznod mannequins változatok), így szépen be tudod rendezni velük a házat. Ha fáklyát is adsz a kezükbe, akkor kandellábernek is jók...
Próbabák vannak bármelyik testcserélõ modhoz (Reznod mannequins változatok), így szépen be tudod rendezni velük a házat. Ha fáklyát is adsz a kezükbe, akkor kandellábernek is jók...
Kereskedõ-modokat nem különösebben ismerem, Francescoval is játszottam sokat, realisztikusabb volt az adás-vétel, hogy a kereskedõnél lévõ összeg is változott.
Írtam, magasabb szinten nincs nagy jelentõsége a pénznek, de az is igaz, hogy realisztikusabb lenne a játék, ha néhány módosabb NPC is élne Cyrodiilban, nekem pl. azért nem tetszett a kleptomániás játékmód, mert lopni kevés kivételtõl eltekintve csak értéktelen kacatokat lehetett, egy Ayleid rom meg tele van kincsekkel. Lopakodás, lesbõl lövöldözés, vagy csendes elosonás az ellenfelek mellett, tárolók kirámolása - s még azzal sem volt gond, hogy kinek adom el a cuccot.
A Francescoban még volt olyan tráfa is, hogy tomb raiderek járták a romokat, kirámolták azt a karakter elõtt - békés, ártatan NPC-k lévén, ha legyilkolta a karakter valamelyiket, Lucien már ült is fel Shadowmere-re <#vigyor1>#vigyor1>
Írtam, magasabb szinten nincs nagy jelentõsége a pénznek, de az is igaz, hogy realisztikusabb lenne a játék, ha néhány módosabb NPC is élne Cyrodiilban, nekem pl. azért nem tetszett a kleptomániás játékmód, mert lopni kevés kivételtõl eltekintve csak értéktelen kacatokat lehetett, egy Ayleid rom meg tele van kincsekkel. Lopakodás, lesbõl lövöldözés, vagy csendes elosonás az ellenfelek mellett, tárolók kirámolása - s még azzal sem volt gond, hogy kinek adom el a cuccot.
A Francescoban még volt olyan tráfa is, hogy tomb raiderek járták a romokat, kirámolták azt a karakter elõtt - békés, ártatan NPC-k lévén, ha legyilkolta a karakter valamelyiket, Lucien már ült is fel Shadowmere-re <#vigyor1>#vigyor1>
2000 a limit? Ez a max a kereskedõknél? ne már.. <#rinya>#rinya>
Akkor kellene egy morrowindhez hasonló goblinos mod is, aki mindent megvett, remélem ilyen is van.. nem értem, a 2000 az nagyon kevésnek tûnik, némelyik cucc amit találtam majdnem tízezerbe kerül, legalábbis amit kiír értéknek..
Akkor kellene egy morrowindhez hasonló goblinos mod is, aki mindent megvett, remélem ilyen is van.. nem értem, a 2000 az nagyon kevésnek tûnik, némelyik cucc amit találtam majdnem tízezerbe kerül, legalábbis amit kiír értéknek..
Próbababa mod létezik, el lehet bíbelõdni a lakosztályok berendezgetésével, csak a fontos dolgaidat ne szórd szét <#crazya>#crazya>
Lopott cuccokat csak orgazádáknál lehet eladni, akik kizárólag tolvajcéh tagokkal üzletelnek, nem fizetnek túl sokat a szajréért (viszont lebukás esetén a tolvajcéh némi segítséget nyújt)
A játékban nagy értékû tárgyakat csak mélyen ár alatt lehet eladni, kereskedõknél nincs 2000 aranynál több.
Magasabb szinten értékes páncélok, fegyverek potyognak, a kleptománia nem anyagi kérdés a játékban, hanem elhivatottság <#vigyor1>#vigyor1>
Lopott cuccokat csak orgazádáknál lehet eladni, akik kizárólag tolvajcéh tagokkal üzletelnek, nem fizetnek túl sokat a szajréért (viszont lebukás esetén a tolvajcéh némi segítséget nyújt)
A játékban nagy értékû tárgyakat csak mélyen ár alatt lehet eladni, kereskedõknél nincs 2000 aranynál több.
Magasabb szinten értékes páncélok, fegyverek potyognak, a kleptománia nem anyagi kérdés a játékban, hanem elhivatottság <#vigyor1>#vigyor1>
Kb. hetven órát játszottam eddig, de ebbõl kb háromnegyede lopással telt <#vigyor2>#vigyor2>.. kicsit jövedelmezõbbnek tûnik, mint goblinokat kergetni a csatornákban párszáz pénzért a harcosok céhében, persze ízlés kérdése.. a karakterem is ennek megfelelõ, talán majd egy másikkal csinálók varázslót is, érdekes tekercseket emeltem el, kedvencem az, amelyik pucérra változtatja célpontot, érdekes jelenetek vannak.. több ezret érõ dolgokat csentem el eddig, igaz, még nem tudom kinél fogom ezt eladni. Szerintem nem véletlenül tettek bele annyi ládát meg szekrényt, bár kicsit elégedetlen vagyok, ugyanis néha egy-egy nagyon nehéz zár mögött sem rejtezik más, csak 20 arany, máshol meg szabadon hevernek az öt-hatezret érõ botok, fegyverek..
Szeretnék minden szirszart, páncéltípust és fegyvert könyvet összehalmozni egy nagy házba, gondolom eltart egy darabig. A Morrowindhez volt egy próbababa-mod is, ahol a páncélokat fel lehetett aggatni bábukra, ez is marha nagy ötlet.
Aztán majd ráérek a történettel is foglalkozni, eddig ebbõl nem sokat láttam.. <#crazya>#crazya>
Szeretnék minden szirszart, páncéltípust és fegyvert könyvet összehalmozni egy nagy házba, gondolom eltart egy darabig. A Morrowindhez volt egy próbababa-mod is, ahol a páncélokat fel lehetett aggatni bábukra, ez is marha nagy ötlet.
Aztán majd ráérek a történettel is foglalkozni, eddig ebbõl nem sokat láttam.. <#crazya>#crazya>
Mondjuk egy csóró tolvajhoz a fõváros kikötõjében lévõ kalyiba illik <#beka3>#beka3>
Minden városban lehet venni egy házikót, de az igazán fontos cuccokat a "fõhadiszálláson" kell lepakolni, különben egy idõ után azt sem tudod mit merre keress, ha szükség lesz rá.
Vannak a Knight of the Nine modcsomagban is lakóhelyek, tolvajok egy Anvil alatti barlangrendszerbe költözhetnek.
Ebbõl a modcsomagból kimaradt a harcosoknak szánt lakosztály, amit késõbb adtak ki: egy kastély rengeteg szobával, személyzettel (Fighters stronghold)
Természetesen a nem hivatalos modok között is vannak hangulatos jó lakóhelyek, válassz egy karakteredhez illõt <#wink>#wink>
Minden városban lehet venni egy házikót, de az igazán fontos cuccokat a "fõhadiszálláson" kell lepakolni, különben egy idõ után azt sem tudod mit merre keress, ha szükség lesz rá.
Vannak a Knight of the Nine modcsomagban is lakóhelyek, tolvajok egy Anvil alatti barlangrendszerbe költözhetnek.
Ebbõl a modcsomagból kimaradt a harcosoknak szánt lakosztály, amit késõbb adtak ki: egy kastély rengeteg szobával, személyzettel (Fighters stronghold)
Természetesen a nem hivatalos modok között is vannak hangulatos jó lakóhelyek, válassz egy karakteredhez illõt <#wink>#wink>
értem.kösz.de ha telepítem meg patch-elem utána meg cracke-elem akkor meg marad a feltelepített patch verzió??
Olyat modot szeretnék, mely egy adott területen egy új házat - kastélyt stb. ad, ahová a cuccaimat pakolgathatom, könyvtárral, sok szobával, ilyenekkel.. A hivatalos kiegben is vannak ilyenek, de a neten elég sokat találni, amelyek szebbek ennél, és tudom hogy a játékban is lehet venni, de egy-két modder olyan szépeket csinált, bûn lenne nem használni. ilyenek pl ITT vannak. Ezekbõl egyet-kettõt tennék fel.
Más modok nincsenek fent, csak ami a magyarítás csomagban is voltak, egyelõre nem is szándékozok mást, de plusz házak hiányoznak, ahová kedvemre rendezgethetem a (fõleg lopott) cuccaimat.
Más modok nincsenek fent, csak ami a magyarítás csomagban is voltak, egyelõre nem is szándékozok mást, de plusz házak hiányoznak, ahová kedvemre rendezgethetem a (fõleg lopott) cuccaimat.
Az attribute sérüléseket lehet templom oltáraknál, kegyhelyeknél imádkozva kezelgetni, vagy gyógyitalokkal kúrálgatni, esetleg gyógyító varázslatokkal megszüntetni.
Vámpírtól sokkal veszélyesebb fertõzést is be lehet szedni: a Porphyric Hemophylia fertõzéssel aludni tilos, hacsak nem szeretnél vámpírrá változni.
SOHA ne aludj, ha elõzõleg vámpírral harcoltál, s nem nézted át az aktív mágikus hatásoknál, nem vagy-e fertõzött (természetesen ha vámpír a karakter is, akkor nincs jelentõsége)
Vámpírtól sokkal veszélyesebb fertõzést is be lehet szedni: a Porphyric Hemophylia fertõzéssel aludni tilos, hacsak nem szeretnél vámpírrá változni.
SOHA ne aludj, ha elõzõleg vámpírral harcoltál, s nem nézted át az aktív mágikus hatásoknál, nem vagy-e fertõzött (természetesen ha vámpír a karakter is, akkor nincs jelentõsége)
Nem kell az obliviont törni. Van hozzá mûködõ miniimage, már többször leírtuk.