The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy lehetne ezt megtartani és a küldetést is befejezni ?
A mágus szobájából nyílik a titkos folyosó, ahol elõbb náhány Oblivionlakó örködik, aztán vízben kell tovább haladni (víz alatti légzés). A vizes rész elõtt van egy zárt ajtó, ami elõtt Conjurerek sétálgatnak, de az ajtóhoz nincsen kulcs, s nem is lesz.
A víz alatt elég nehéz megtalálni a továbbvezetõ utat, van egy ajtó, ami a tengerre vezet - csali nem arra kell menni.
Figyelni kell az irányjelzõt, s megkeresni a vízbõl kivezetõ folyosót - ha ez megvan eltévedni már nem lehet, az Oblivion lakókra kell figyelni, lehetnek köztük erõsek (modoktól is függ).
Nem egy rövid séta a küldetés, de ami igazán nehezít rajta, az a középsõ részben megtalálni a helyes utat, mert az ajtó kinyithatatlan.
A Restore italnak erõsebbnek kell lenni, mint a sérülés, különben hatástalan (egyszerûbb a másik kettõvel gyógyulni, a varázslatokat pedig szerintem szándékosan kerülöd).
Varázslatok nélkül is gond nélkül végig lehet vinni a játékot, de már sokszor mondtuk, hogy ez nem a "végigvittem" kategóriájú játék - nincsen vége.
Egy kérdés:Megütött egy olyan ellenfél,amely levitte pár tulajdonságomat(szerencse,mozgékonyság) ráadásul a szerencsét kb50-rõl 18-ra 😞( ezek pirosan is vannak jelezve a karakterlapon.
Hogy lehet ezt vissza csinálni???Vissza gyógyulni a régi szintre???
És még egy kérdés:Csak harcolva(tehát kevés mágia használattal) végig lehet nyomni a játékot??
Az elsõ kérdés sürgõs lenne mert játékban vagyok😊 😄
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Hát bizony ezzel is foglalkozhattak volna kicsit a készítõk...
Mindenkinek ajánlom, nagyon hasznos és müködik is! 😊
Minden város varázslócéhében elhelyez egy földalatti szobát, itt elérhetö Enchantolás, Spell készítés, és van egy Titokzatos doboz is amit a mod tett be plusz dolognak. Ez a doboz több dologra is képes.. például belehelyezel egy heavy armort, meghúzod a megfelelö kart a falon és light armorrá változtatja. A kinézet megmarad, de heavy helyett light lesz a tipusa. Vagy például át lehet küldeni egyik tárgyból a másikba az enchantokat 😊
Ja és ami fontos: Nem kell hozzá tagnak lenni a céhben, bárki letud menni 😊
Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com
Mind hivatralos. Elég jó amúgy amikor 4 emberemmel megtámadunk egy barlangot vagy akármit 😊 pillanatok alatt hazavágjuk a népet 😊De jó lenne fasza felszerelésbe látni az embereimet
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Az egyik emberemnek nincs már meg a sisakja, és már csak ököllel harcol.
Hogy lehetne ezeket megoldani hogy fasza cuccokba legyenek,illetve megjavítani a cuccaikat ?
unofficial patch-ek
natural vegetation (natural environment része): magasabbak és dúsabbak lesznek a fák
oblivion stereo sound overhaul (OSSO): felturbózza hangmérnökileg az oblivion alap hangjait. nekem a külsõ és a barlangok szélhangja túl hangos, szerencsére van egy javítás hozzá, aminek most nem jut eszembe a neve.
more immersive sound: plusz hangok a környezethez, a világhoz
audia arcanum: plusz hangok szintén, ezek inkább kísértethangok, távoli üvöltések, plusz jobb spell hangok (atmospheric oblivion is bele van foglalva)
storms, lightning, sounds for AWS, Natural Weather and Vanilla (Storms & Sound): a viharokat turbózza fel hangilag és látványilag
rainbows of tamriel: magáért beszél, nagyon szép.
symphony of violence: nagy kedvencem, eszméletlen jó hangok a harchoz, amikor belecsapsz valakibe egy nagy warhammerrel, az valami szenzációs...
harvest flora: amikor leszedsz egy növényt, tényleg leszeded, szóval eltûnik a szirom, levél, stb... hülyén hangzik, tudom... 😊
darker dungeons, mostanában váltottam a let there be darkness-re: na ettõl tényleg sötétek lesznek a dungeon-ök.
improved water for oblivion and SI
BTmod: na ez egy user interface mod. a legjobb benne, hogy sokkal kisebb lesz az inventory, tehát egyszerre sokkal több tárgyat látsz benne.
no psychic guards harder: nem rohan oda a világ össze õre, amikor valami van, csak akik hallótávolságban vannak.
no load screen on death: ha megölnek, nem ugrik fel rögtön az ablak, hanem még nézelõdhetsz, hogy mi történik a halálod után 😊
reduced backwards running speed mentalorised: hátrafelé haladva lépéslassúságú vagy, tehát nem lehet azt csinálni, hogy csak hátrálsz és nyíllal, vagy tûzlabdával simán megölöd az ellenfeled.
most ennyi jut eszembe...
Tudom, hogy több ezer mod van, de olyan lista nem készült, amik a legjobban beváltak, illetve megdobják a játékot? Most nem a top letöltésre vagy a top 100 modra gondolok pl atesnexuson, hanem amivel ti játszottatok. Az a baj, hogy akkor a a kínálat, hogy egy magamfajta kezdõ (remélem nem vagyok egyedül ezzel), elvesz a sok mosd között, ráadásul soknak feltételei is vannak, mivel megy, mivel nem.. Néhányan ne tudnátok leírni, ki mit használ egyben, amik biztosan mennek stb.. A fél fórumot végigolvastam sztem hétvégén, és rengeteget kigyûjtöttem, de egyben, hogy mi akad mivel, vagy melyiknek mik a menet közben kiderült hibái, nem láttam.
Nem azt kérem, hogy szabjátok testre a játékot nekünk is, mert az lehetetlen nyilván, de jó mások hibáiból tanulni.. <#vigyor5>#vigyor5>
van nõi, férfi, gonosz, jó, semleges, varázsló, tolvaj (garret hangja megint rulz!!!), harcos karakterhang, amit akarsz. a legtöbbjét más játékokból szedték ki (thief, baldurs gate, stb.), és kifejezetten jó minõségûek, és jól is használták fel õket, van egy-két modderek által írt és felmondott hang is, ezeknél a hangminõségen lehet érezni egy kicsit, hogy nem "gyári". szerintem eszméletlen hangulatossá teszi a játékot. van preview is. az én kedvencem valygar.
egy jó kis hang-mod
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
viszont az OOO-ban szerintem ésszerûen módosították az egész varázslást: kicsit többe kerülnek a varázslatok (egyébként általánosságban pont hogy kevesebbe), de többet is érnek, én pl. az alap tûzlabda varázslattal már egész szépen lehet aprítani, nem egy használhatatlan xar mint az alapban. egy csomó szinte már csítként is használható varázslatot (a hírhedt drain health, chameleon, invisibility) átvariált, hogy ne lehessen annyira exploit-ként használni õket se varázsláskor, se enchant-ként. sokkal differenciáltabbá tette a harcosokat és a mágusokat azzal, hogy sokkal jobban számít a páncélod súlya (kevésbé hatékonyabbak a varázslatok nagyobb súly viselésekor), tehát nem lehet egy full heavy armoros harcos majdnem olyan erõs, mint egy full varázsló, sõt, tamriel egész varázslóközösségéhez hasonlóan ha te is hatékony mágus akarsz lenni, köpenyt vagy sima ruhát kell hordani (még a light armorok is keményen levesznek a magic efficiency-bõl).
kevesebb magickával indul minden faj, de ha az intelligence-re gyúrsz, akkor sokkal több magicka lesz a jutalmad (tehát nem 2x-es a szorzó, hanem nagyobb).
Amúgy ebben az OOO-ban jóval nehezebb csak varázsló karakterel játszani. Sokkal többe kerülnek a varászlatok, és mintha lassabban töltõdne vissza. Ráadásul, mintha nem lenne olyan ital, ami egybõl feltölti, max olyan, ami folyamatosan tölti. Valamint jóval lassabban fejlõdnek a skillek.
Illevte hiába idézek meg akármilyen lényt, azt sokkal gyorsabban szétcsapják. Szóval lassan utána kéne olvasnom, hogy hogyan is csináljam. Persze ha van valakinek tippje szívesen veszem 😊
lehet hogy most már a fõszálat is végigviszem <#hehe>#hehe>
Erõsek, méf magasabb szinten is kihívás lesz velük a harc, kezdõként egy többszintes dungeonban biztos halál vár a karakterre, ha idõben nem fordul vissza.
Talán ezt a szintezõdést kellett volna valahogy véletéenszerûbbé tenni, nagyon ko overhaul mod az Oscuro, de ez eléggé bosszanó volt, amikor használtam.
Mágussal minél hamarabb el kell érni, hogy erõs lényeket tudjon idézni, az Osuro NPC-i között sok lesz az idézõ, akik ráadásul 100as lényeket (storm atronach) idéznek csapatokban.
Az OOO átvariálta a varázslatokat, így, ha valaki az alterationra fejleszti a karakterét, azon az iskolán belül is lesz lehetõség idézésre, egy magas szintû gólem hatékony társ lehet.
Nagyon sok, az alapjátékban lényegtelennek tartott mágia az Oscuroval új értelmet kap, a Dispel pl. nagyon fontos lesz (mágikus hatások megszüntetése).
Az erõs lények elleni harcban be lehet vetni az illusion Command varázslatait, ez azonban nem kezdõ spell, mesteri illusion tudás szükséges hozzá.
De ha nincs, keress rá a tesnexuson az fcom load orderre. Egy szövegfájlt lehet letölteni, amiben egy csomó mod fel van sorolva és az is, hogy azokat milyen sorrendben kell betölteni, hogy ne akadjanak össze. Abból kiválogatod, amid neked van és azokat a feltüntetett sorrendben betöltöd.
Az biztos, hogy a külön említett mododat a legvégén kell betölteni.
Ha dobok egy screenshotot, akkor tud valaki segíteni?
Kellene egy OBMM is, amivel beállítod a betöltési sorrendet is. Az OOO túl sok részbõl áll össze...
A másik mod nem biztos, hogy együtt mûködik az OOO-val, de ha mégis, akkor mindenképp az OOO összes esp-je után töltõdjön be...
Letöltöttem az OOO1.3-at. Kicsomagoltam a Data könyvtárba a könyvtárakat, és az .esp-ket.
Mikor indítom a játékot, ott van olyan, hogy Data files, ott kiváûlasztom az esp-ket. És gondolom az eredetit meg nem választom ki.
Illetve van ez a mod, ami a quest item-ek level szintjét emeli olyanra, mintha, akkor találtam volna meg, és azt írja, hogy az inventoryba rak egy cuccot, de én nem találom új játék indításakor, illetve elméletileg kéri a main esp-t, de ugye én Oscurot használok.
Köszi elõre is.
egyébként ezért szeretem a a TIE-t vagy akár az OOO-t, mert tök élvezetes nézni, ahogy mások is harcolnak egymással, és nem én vagyok a világ központja.
Abból a karakternek gondja lehet, ha egy ilyen párharcba beleavatkozik, ha csak szemlélõ marad szert tehet némi felszerelés kiegészítésre.
Sztori: A Brotherhood betrayxed küldetés után épp mászom vissza a város felé a hírrel, hogy megmurdált a vámpírvadász, amikor érdekes jelenet tanújává válok: Két imperial legion forrester egymnást lövi íjjal. Kicsit csodálkoztam rajta, de gondoltam, megnézem a meccset. Döntetlen lett, ugyanis addig helyezkedtek, míg kettejük közé nem került egy szikla, és ettõl leálltak...
Ha több órát alszok, akkor egyböl éhes, szomjas lesz a karakter, ez kicsit zavaró tud lenni, mert ilyenkor mindig kell szerezni valami enni, innivalót. Az hogy alvásra is szüksége van az nem gond. A harcok meg a Better Uncumbrance-el sokkal nehezebbek lettek, mert ha pl lemegy a fatigue egyböl elesik a karakter. Ha pedig már a terhelöképesség 80% fölött van, nem töltödik vissza a fatigue, és ha lement akkor elesek és fel se tudok kelni amíg el nem dobálok pár nehezebb cuccot...
Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Na de most leszedtem egy másik modot ami végre müködik 😊
A Knight of the Nine csomaggal játékba került Bladeturn hood (Resist normal weapons 15, Reflect Demage 15, Shield 17) és Spellturn cloak (Resist magic 15, Reflect spell 15, Spell absorption 15) kiváló viselet mágusoknak.
A játék legnagyobb dungeonjának végén lootolható, ahol a Mehrunes Razor megszerzése a cél - rengeteg a loot, gõleg (mágikus)nyílvesszõk, s a kard is egyedi darab, de unarmored karakternek a kétrészes ruha igazi kincs.
Másik kedvencem a The Lost Spires, belépéskor adnak egy Robe-t (unarmored +150 HP, és némi védelmet adó cókmók)
A 150 HP a játék kezdetén rengeteget jelent, majdhogy nem cheat szerûen megemeli az életerõt, viszont így képes vagy páncél nélkül életben maradni még a TIE-vel is (persze így is futás-menekülés az élet).
A küldetések során aztán ezt a viseletet lehet majd lecserélni egy lootvan megszerezhetõ csinos (kék alapon ezüstfehér díszítés) Wizard Robe-ra, ami már kifejezetten mágusnak készült.