The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Your crimes have made you unfit to wield the Crusader's Relics. Walk the Pilgrim's Way to repent of yours sins and once again seek the favor of the gods ezt az üzenetet kapom
megtaláltam a viz alatti utat, 1 nagy szikla zárta el, azért nemláttam eddig. Viszont új gondom van, elvittem a szürke rókának a nyilat, átadtam, meg is kaptam a jutalmamat érte. Ami a baj hogy ezért elveszítettem a Knights of the Nine ruhaszettemet (crusader).
Hogy lehetne ezt megtartani és a küldetést is befejezni ?
Fantusz
Nem igazán tudom hol tartasz.
A mágus szobájából nyílik a titkos folyosó, ahol elõbb náhány Oblivionlakó örködik, aztán vízben kell tovább haladni (víz alatti légzés). A vizes rész elõtt van egy zárt ajtó, ami elõtt Conjurerek sétálgatnak, de az ajtóhoz nincsen kulcs, s nem is lesz.
A víz alatt elég nehéz megtalálni a továbbvezetõ utat, van egy ajtó, ami a tengerre vezet - csali nem arra kell menni.
Figyelni kell az irányjelzõt, s megkeresni a vízbõl kivezetõ folyosót - ha ez megvan eltévedni már nem lehet, az Oblivion lakókra kell figyelni, lehetnek köztük erõsek (modoktól is függ).
Nem egy rövid séta a küldetés, de ami igazán nehezít rajta, az a középsõ részben megtalálni a helyes utat, mert az ajtó kinyithatatlan.

Világpolgár
A szúz játékra elsõ dolgom mindig feltenni 2 modot, amik inkább a látványt javítják: Qarl's Texture Pack 3 és ami számomra még fontosabb az a Unique Landscapes mod. Egy kis ízelítõ:

fathis Aren tornyába hogy lehet bejutni ? ott tartok hogy Bavili kastélyba megtaláltam a lejáratot ami a toronyba vezet, de a barlang legvégén van egy faajtó amihez kulcs kell, de seholsem találom.. pedig ott van az ajtó mögött akit keresek.. ez a küdletés: Arrow of Extrication
Fantusz
Menj templomba, vagy használj Cure Disease, esetleg Restore Luck italt.
A Restore italnak erõsebbnek kell lenni, mint a sérülés, különben hatástalan (egyszerûbb a másik kettõvel gyógyulni, a varázslatokat pedig szerintem szándékosan kerülöd).

Varázslatok nélkül is gond nélkül végig lehet vinni a játékot, de már sokszor mondtuk, hogy ez nem a "végigvittem" kategóriájú játék - nincsen vége.

Üdv!!

Egy kérdés:Megütött egy olyan ellenfél,amely levitte pár tulajdonságomat(szerencse,mozgékonyság) ráadásul a szerencsét kb50-rõl 18-ra 😞( ezek pirosan is vannak jelezve a karakterlapon.
Hogy lehet ezt vissza csinálni???Vissza gyógyulni a régi szintre???

És még egy kérdés:Csak harcolva(tehát kevés mágia használattal) végig lehet nyomni a játékot??

Az elsõ kérdés sürgõs lenne mert játékban vagyok😊 😄
Companion Share and Recruit. Bármelyik NPC-t fel tudod fogadni partnernak, követõnek, tudod irányítani, tudod a fegyvereit és a ruházatát, páncélját módosítani, de el is küldheted, hogy vásároljon be magának, csak adj hozzá elegendõ pénzt...

JethroHUN
Az egyik legjobb mod a Midas Magic, sztem sokkal jobbak a spellek mint az alapok.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

sajna lopással nem lehet cuccot átadni a másik karakternek😞
Hát bizony ezzel is foglalkozhattak volna kicsit a készítõk...
Tehát akkor ha jól értelmezem ha tolvajlás betudok tenni 1 jó cuccot hozzá, akkor azt fogja talán használni, más lehetõség pedig csak modokkal ?
Rakd fel a Midas Magic modot abban van olyan varázslat amivel bele tudsz nyúlni a szövetségeseid inventoryjába. Egyébként is jópofa mod , teljesen új varázslatokat ad a régiek mellé ( azokat nem érinti ) amiket különbözõ alapanyagokból lehet elõállítani. Ami mindegyikhez kell az az aranyrög, egyébként a megvásárolható könyvekben van leírva az egyes varázslatokhoz szükséges alapanyagok. A játékot az alapanyagok összevadászása is érdekessé teszi. Ha egyszer elõállítottad az adott varázslatot onnantól bármikor tudod használni.

Heffi
Room of Enchantment
Mindenkinek ajánlom, nagyon hasznos és müködik is! 😊
Minden város varázslócéhében elhelyez egy földalatti szobát, itt elérhetö Enchantolás, Spell készítés, és van egy Titokzatos doboz is amit a mod tett be plusz dolognak. Ez a doboz több dologra is képes.. például belehelyezel egy heavy armort, meghúzod a megfelelö kart a falon és light armorrá változtatja. A kinézet megmarad, de heavy helyett light lesz a tipusa. Vagy például át lehet küldeni egyik tárgyból a másikba az enchantokat 😊

Ja és ami fontos: Nem kell hozzá tagnak lenni a céhben, bárki letud menni 😊

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Hopp ezt jó tudni, nem modba vannak,hanem az egyik Knights of The Nine lovag, amit adnak, a másik pedig a csatakürtkastélyos katonák.
Mind hivatralos. Elég jó amúgy amikor 4 emberemmel megtámadunk egy barlangot vagy akármit 😊 pillanatok alatt hazavágjuk a népet 😊De jó lenne fasza felszerelésbe látni az embereimet
koschwarz
honnan vannak a kísérõk? ha modból, akkor olvasd el a modleírást. ha nem, akkor dobj a földre cuccokat, hátha felkapják. vagy ha jó a lopakodód, be is lophatsz az invetntoryjukba cuccokat 😊

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

van 2 kisérõ emberem a játékban, lehet nekik adni új felszerelést ?
Az egyik emberemnek nincs már meg a sisakja, és már csak ököllel harcol.
Hogy lehetne ezeket megoldani hogy fasza cuccokba legyenek,illetve megjavítani a cuccaikat ?
koschwarz
kedvenc modjaim, amiket mindig használok, beváltak, és nem tapasztaltam velük hibát (hozzáteszem, én igyekszem kevés modot használni, és csak olyat, ami tényleg jól és úgy mûködik, ahogy azt szándékozták):

unofficial patch-ek

natural vegetation (natural environment része): magasabbak és dúsabbak lesznek a fák

oblivion stereo sound overhaul (OSSO): felturbózza hangmérnökileg az oblivion alap hangjait. nekem a külsõ és a barlangok szélhangja túl hangos, szerencsére van egy javítás hozzá, aminek most nem jut eszembe a neve.

more immersive sound: plusz hangok a környezethez, a világhoz

audia arcanum: plusz hangok szintén, ezek inkább kísértethangok, távoli üvöltések, plusz jobb spell hangok (atmospheric oblivion is bele van foglalva)

storms, lightning, sounds for AWS, Natural Weather and Vanilla (Storms & Sound): a viharokat turbózza fel hangilag és látványilag

rainbows of tamriel: magáért beszél, nagyon szép.

symphony of violence: nagy kedvencem, eszméletlen jó hangok a harchoz, amikor belecsapsz valakibe egy nagy warhammerrel, az valami szenzációs...

harvest flora: amikor leszedsz egy növényt, tényleg leszeded, szóval eltûnik a szirom, levél, stb... hülyén hangzik, tudom... 😊

darker dungeons, mostanában váltottam a let there be darkness-re: na ettõl tényleg sötétek lesznek a dungeon-ök.

improved water for oblivion and SI

BTmod: na ez egy user interface mod. a legjobb benne, hogy sokkal kisebb lesz az inventory, tehát egyszerre sokkal több tárgyat látsz benne.

no psychic guards harder: nem rohan oda a világ össze õre, amikor valami van, csak akik hallótávolságban vannak.

no load screen on death: ha megölnek, nem ugrik fel rögtön az ablak, hanem még nézelõdhetsz, hogy mi történik a halálod után 😊

reduced backwards running speed mentalorised: hátrafelé haladva lépéslassúságú vagy, tehát nem lehet azt csinálni, hogy csak hátrálsz és nyíllal, vagy tûzlabdával simán megölöd az ellenfeled.

most ennyi jut eszembe...

koschwarz
nem tudom, gondolom valami user interface mod lehet. itt gördíts le, van néhány felsorolva.

Ezen az általad említett linken a videón másképp van kijelezve az életerõ meg a többi infó, az melyik mod lehet, ami ezt átváltoztatja?

Ez jól hangzik, hogy stílusos legyek..
Tudom, hogy több ezer mod van, de olyan lista nem készült, amik a legjobban beváltak, illetve megdobják a játékot? Most nem a top letöltésre vagy a top 100 modra gondolok pl atesnexuson, hanem amivel ti játszottatok. Az a baj, hogy akkor a a kínálat, hogy egy magamfajta kezdõ (remélem nem vagyok egyedül ezzel), elvesz a sok mosd között, ráadásul soknak feltételei is vannak, mivel megy, mivel nem.. Néhányan ne tudnátok leírni, ki mit használ egyben, amik biztosan mennek stb.. A fél fórumot végigolvastam sztem hétvégén, és rengeteget kigyûjtöttem, de egyben, hogy mi akad mivel, vagy melyiknek mik a menet közben kiderült hibái, nem láttam.
Nem azt kérem, hogy szabjátok testre a játékot nekünk is, mert az lehetetlen nyilván, de jó mások hibáiból tanulni.. <#vigyor5>

koschwarz
szeretnék ajánlani egy nagyon jó hangulatos modot. oblivion sound set: a játékos karakterének ad hangokat, anélkül, hogy bármilyen plusz gombot kellene nyomogatni, a helyzettõl függõen (mintegy belsõ monológként) tesz a karaktered megjegyzéseket (városban, harc közben, természetben, dungeon-ben, stb.). harc közben még arra is figyelmeztet, ha nagyon lemegy az életerõd 😊

van nõi, férfi, gonosz, jó, semleges, varázsló, tolvaj (garret hangja megint rulz!!!), harcos karakterhang, amit akarsz. a legtöbbjét más játékokból szedték ki (thief, baldurs gate, stb.), és kifejezetten jó minõségûek, és jól is használták fel õket, van egy-két modderek által írt és felmondott hang is, ezeknél a hangminõségen lehet érezni egy kicsit, hogy nem "gyári". szerintem eszméletlen hangulatossá teszi a játékot. van preview is. az én kedvencem valygar.

egy jó kis hang-mod

Csacsi
Igen....észrevettem a ládát 😊 Kicsit késõbb.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
ha érdekel...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
meg fogod kapni hozzá a szükséges eszközöket
😊

Csacsi
Én csak varázsolok. Csak köpenyt hordok. A fizikai fegyverektõl távol tartom magam. Csak most beleszaladtam, abba küldetésbe, hogy be kell mennem valakinek az álmába, és ott nem tudok varászolni, mert le vagyok némítva (silenced). És ott, hogy hogy ölöm meg a két minoatourt. Nah azt nem tudom 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

koschwarz
ja, azt akartam még hozzátenni, hogy mivel varázslóval még nem nagyon játszottam, most viszont egy ilyet is ki akartam próbálni, na pont ezért használom most az OOO-t.

koschwarz
pedig ezt tartom az OOO nagy erõsségének. van egy csomó mod, ami a varázslást erõsebbé teszi (pl. midas magic vagy LAME), de szerintem olyan szinten, hogy az már csalás.
viszont az OOO-ban szerintem ésszerûen módosították az egész varázslást: kicsit többe kerülnek a varázslatok (egyébként általánosságban pont hogy kevesebbe), de többet is érnek, én pl. az alap tûzlabda varázslattal már egész szépen lehet aprítani, nem egy használhatatlan xar mint az alapban. egy csomó szinte már csítként is használható varázslatot (a hírhedt drain health, chameleon, invisibility) átvariált, hogy ne lehessen annyira exploit-ként használni õket se varázsláskor, se enchant-ként. sokkal differenciáltabbá tette a harcosokat és a mágusokat azzal, hogy sokkal jobban számít a páncélod súlya (kevésbé hatékonyabbak a varázslatok nagyobb súly viselésekor), tehát nem lehet egy full heavy armoros harcos majdnem olyan erõs, mint egy full varázsló, sõt, tamriel egész varázslóközösségéhez hasonlóan ha te is hatékony mágus akarsz lenni, köpenyt vagy sima ruhát kell hordani (még a light armorok is keményen levesznek a magic efficiency-bõl).
kevesebb magickával indul minden faj, de ha az intelligence-re gyúrsz, akkor sokkal több magicka lesz a jutalmad (tehát nem 2x-es a szorzó, hanem nagyobb).

Csacsi
Nekem tetszik az OOO. Igaz eddig mod nélkül játszottam xbox-on, de most gondoltam kipróbálom az új notin. Annyiból jobb, hogy könyebben célzok támadó varázslatokkal 😊

Amúgy ebben az OOO-ban jóval nehezebb csak varázsló karakterel játszani. Sokkal többe kerülnek a varászlatok, és mintha lassabban töltõdne vissza. Ráadásul, mintha nem lenne olyan ital, ami egybõl feltölti, max olyan, ami folyamatosan tölti. Valamint jóval lassabban fejlõdnek a skillek.

Illevte hiába idézek meg akármilyen lényt, azt sokkal gyorsabban szétcsapják. Szóval lassan utána kéne olvasnom, hogy hogyan is csináljam. Persze ha van valakinek tippje szívesen veszem 😊

koschwarz
nekem az OOO-ban nem is ezzel a kiszámíthatósággal volt bajom, hanem azzal a töménytelen mennyiségû loot-tal, amit egy dungeon-bõl összeszedtem. most megint az OOO-val játszok, de van egy nagyo faxa új kereskedõs mod, enhanced economy, amiben pl. beállíthatod magadnak, hogy mennyiért vesznek meg tõled loot-ot a kereskedõk, stb. beállítottam ésszerûen hardcore értékeket, így hiába van rengeteg loot, nem tudok belõle gyorsan meggazdagodni. plusz indítottam egy breton kardforgató varázslót, aki nem tud sokat cipelni, úgyhogy...meglátjuk mi lesz 😊

lehet hogy most már a fõszálat is végigviszem <#hehe>

Fantusz
Az Oscuro lényei fõleg dungeonokban és azok környékén találhatóak.
Erõsek, méf magasabb szinten is kihívás lesz velük a harc, kezdõként egy többszintes dungeonban biztos halál vár a karakterre, ha idõben nem fordul vissza.
Talán ezt a szintezõdést kellett volna valahogy véletéenszerûbbé tenni, nagyon ko overhaul mod az Oscuro, de ez eléggé bosszanó volt, amikor használtam.

Mágussal minél hamarabb el kell érni, hogy erõs lényeket tudjon idézni, az Osuro NPC-i között sok lesz az idézõ, akik ráadásul 100as lényeket (storm atronach) idéznek csapatokban.
Az OOO átvariálta a varázslatokat, így, ha valaki az alterationra fejleszti a karakterét, azon az iskolán belül is lesz lehetõség idézésre, egy magas szintû gólem hatékony társ lehet.
Nagyon sok, az alapjátékban lényegtelennek tartott mágia az Oscuroval új értelmet kap, a Dispel pl. nagyon fontos lesz (mágikus hatások megszüntetése).
Az erõs lények elleni harcban be lehet vetni az illusion Command varázslatait, ez azonban nem kezdõ spell, mesteri illusion tudás szükséges hozzá.

Csacsi
Ez az Oscuro tényleg elég nehéz. Éppen csak sétálgattam egy kicsit. És két olyan mágussal futottam össze, akiket nem tudtam kinyírni. Az idézet csontvázamat megölték 2 tûzlabdával. Engem is hamar legyaktak. És hiába dobáltam õket kis varázslattal, esélyem sem volt 😊

Csacsi
Már meg van, én voltam béna 😞

Csacsi
Sajnos sehol nem találom. Pár dologban elõrébb jutottam, de nem tudom, hogy a main esp-et kell betölteni, vagy a az OOO-t elõbb 😞

Csacsi
Kösöznöm a segítséget. Megnézem.

Az oscurohoz biztosan van betöltési sorrend a mod telepítési leírásában.
De ha nincs, keress rá a tesnexuson az fcom load orderre. Egy szövegfájlt lehet letölteni, amiben egy csomó mod fel van sorolva és az is, hogy azokat milyen sorrendben kell betölteni, hogy ne akadjanak össze. Abból kiválogatod, amid neked van és azokat a feltüntetett sorrendben betöltöd.
Az biztos, hogy a külön említett mododat a legvégén kell betölteni.

Csacsi
Közben már mûködik mindkettõ. Már csak azt kéne kitalálni, hogy milyen sorrendbe töltse be az OBMM. Azt hogyan tudom meg, hogy minden mûködjön is? 😊

Ha dobok egy screenshotot, akkor tud valaki segíteni?

Mindent ki kell pipálni, de nem biztos, hogy jó lesz.
Kellene egy OBMM is, amivel beállítod a betöltési sorrendet is. Az OOO túl sok részbõl áll össze...

A másik mod nem biztos, hogy együtt mûködik az OOO-val, de ha mégis, akkor mindenképp az OOO összes esp-je után töltõdjön be...

Csacsi
Modolásban kérnék segítséget.

Letöltöttem az OOO1.3-at. Kicsomagoltam a Data könyvtárba a könyvtárakat, és az .esp-ket.

Mikor indítom a játékot, ott van olyan, hogy Data files, ott kiváûlasztom az esp-ket. És gondolom az eredetit meg nem választom ki.

Illetve van ez a mod, ami a quest item-ek level szintjét emeli olyanra, mintha, akkor találtam volna meg, és azt írja, hogy az inventoryba rak egy cuccot, de én nem találom új játék indításakor, illetve elméletileg kéri a main esp-t, de ugye én Oscurot használok.

Köszi elõre is.

Ja, akkor csak edzenek? A katonákból kiálló 6-7 nyílvesszõbõl nem így láttam, de ezeXerint tévedtem. 😊

koschwarz
ilyesmi fõleg akkor fordul elõ, ha elkezdtek valamivel harcolni, és esetleg a harcban megsebzik egymást.
egyébként ezért szeretem a a TIE-t vagy akár az OOO-t, mert tök élvezetes nézni, ahogy mások is harcolnak egymással, és nem én vagyok a világ központja.

Fantusz
Ebben nincs rendkívüli, szoktak párbajozni az NPC-k, Bruma közelében nem egyszer voltam már tanúja hasonló esetnek.
Abból a karakternek gondja lehet, ha egy ilyen párharcba beleavatkozik, ha csak szemlélõ marad szert tehet némi felszerelés kiegészítésre.

Sima, gyári állapotú Oblivion, minden modtól mentes.
Sztori: A Brotherhood betrayxed küldetés után épp mászom vissza a város felé a hírrel, hogy megmurdált a vámpírvadász, amikor érdekes jelenet tanújává válok: Két imperial legion forrester egymnást lövi íjjal. Kicsit csodálkoztam rajta, de gondoltam, megnézem a meccset. Döntetlen lett, ugyanis addig helyezkedtek, míg kettejük közé nem került egy szikla, és ettõl leálltak...

Heffi
Na most ez a 4 mod eléggé megváltoztatta a játékmenetet... (Real Hunger, Real Thirsty, Real Sleep, Better Encumbrance)
Ha több órát alszok, akkor egyböl éhes, szomjas lesz a karakter, ez kicsit zavaró tud lenni, mert ilyenkor mindig kell szerezni valami enni, innivalót. Az hogy alvásra is szüksége van az nem gond. A harcok meg a Better Uncumbrance-el sokkal nehezebbek lettek, mert ha pl lemegy a fatigue egyböl elesik a karakter. Ha pedig már a terhelöképesség 80% fölött van, nem töltödik vissza a fatigue, és ha lement akkor elesek és fel se tudok kelni amíg el nem dobálok pár nehezebb cuccot...

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

PiszkosFred
Ahonnan "szerezted". Szepen visszaballagnak, ha uj lora ulsz.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Heffi
Egy lovad lehet egyszerre

Van 2 lovam, az egyiket otthagytam a szállásomnál,elmentem a másik lóért. Vittem azt is a karánba, de eltünt az elsõ lovam! Hol találom meg ?
Csibusz
hello! megszeretném kérdezni hogy mitõl van az hogy játszok a játékkal, és az inventoryban jó a hangminõség de a játékban meg olyan mintha egy rossz minõségû zenét hallgatok. Csak ezzel a játékkal van ez.. válaszotokat elõre is köszi
Heffi
Alap hogy van obsem... Így se müködik.
Na de most leszedtem egy másik modot ami végre müködik 😊

Jó a Realsitic Fatigue is, csak kell hozzá az OBSE legalább 0015-ös...

Fantusz
Arch Mages Robe-nek nincs enchantja.

A Knight of the Nine csomaggal játékba került Bladeturn hood (Resist normal weapons 15, Reflect Demage 15, Shield 17) és Spellturn cloak (Resist magic 15, Reflect spell 15, Spell absorption 15) kiváló viselet mágusoknak.
A játék legnagyobb dungeonjának végén lootolható, ahol a Mehrunes Razor megszerzése a cél - rengeteg a loot, gõleg (mágikus)nyílvesszõk, s a kard is egyedi darab, de unarmored karakternek a kétrészes ruha igazi kincs.
Másik kedvencem a The Lost Spires, belépéskor adnak egy Robe-t (unarmored +150 HP, és némi védelmet adó cókmók)
A 150 HP a játék kezdetén rengeteget jelent, majdhogy nem cheat szerûen megemeli az életerõt, viszont így képes vagy páncél nélkül életben maradni még a TIE-vel is (persze így is futás-menekülés az élet).
A küldetések során aztán ezt a viseletet lehet majd lecserélni egy lootvan megszerezhetõ csinos (kék alapon ezüstfehér díszítés) Wizard Robe-ra, ami már kifejezetten mágusnak készült.

Valamiért nem megy tovább az Acrobatics-om. 41 volt, szereztem egy mágikus cuccot ami adott rá +8-at. Csináltam egy questet Anvilba,aminek a végén a nõ is felemelte egyel (a patkányos küldetés). Inentõl kezdve akárhogy ugrálok nem nõ valamiért. Mi a baj?