41716
  • Hawk06
    Ez nálam is előfordul,nem tudom mitől lehet.Pedig fel van téve az 1.2-ös patch meg az unofficial patch 3.2-ös is.
    Lehet az unofficial patchtól is
    Neked fel van téve?
  • Rambo27
    hali kéne help midndíg lemegy a játék tálcára és sokszor le is fagy mi lehet a gond?
  • Solid Snake
    Pedig nem nehéz
    [URL=http://cdgalaxis.hu/kereses?q=oblivion&platform=minden&x=0&y=0]Oblivion "elérés" [/URL]
    Oblivion magyarítás
  • SAS002
    Hali!
    Légyszi vki segítsen mert elég bonyolultnak tűnik a játék fullos változatának elérése( ezalatt az összes patchet és kieget értem) továbbá a magyarosítással is voltak problémáim.
  • Fantusz
    Ha új karaktert indítottál, s nem szeretnél egyenlőre oblivion kapukkal tarkított térképen bóklászni, hanyagold a főküldetést.

OOO-val játszva alacsony szinten különben sem egyszerű bezárni a kvatchi kaput - megnézheted mi vár ott rád, s ha van elég tudásod a kapuzárásra, megteheted, de Martint hagyd nyugton.

Vannak dungeonok, amelyeket gond nélkül kirámolhatsz, de lesznek olyanok is, amit későbbre kell hagynod - dungeonokon kívül viszonylag biztonságos a térkép, de néhányat kívülről is öriznek.
    Új ayleid romok is kerültek a térképre (pl. Anvil közelében, az úthoz közel is van ilyen - nem fogadnak barátságosan az őrök)
  • Hawk06
    *Mármint 3-4 játébeli napot. :)
  • Hawk06
    Kezdtem egy új játékot az OOO-val.Nagyon tetszik,viszont kár,hogy elég lassú a fejlődés.
    Persze meghagytam a régi elmentetteket,majd he lessz kedven folytatom,tényleg rossz,hogy nyílnak meg az kapuk itt is meg ott is.Jobban szeretek a zöld füvön járni.A barlangokban is néha már azthiszem sose érnek véget :D.
    A varázslatkészítes az egyik legjobb dolog a játékban meg az "enchantolás".Készítettem is egy olyan tűzgolyót ami (legalábbis azt terveztem) egyből megöl egy ellenséget,de nem tudtam tesztelni mert kiderült,hogy 75ös destruction skill kell a használatához és még nem volt annyi.
    Az ooo ban jó kis szajrét lehet találni a barlangokban.Most adtam át a Király amulettjét Jauffrenak és már 5000 aranyam van :D.Igaz vagy 3-4 napot futkoráztam,adogattam el a cuccokat - vissza a barlangba,megint eladás megint vissza a barlangba :D.
  • Fantusz
    Sok előnyöd, vagy hátrányod nem származik abból, hogy Blade-tag lettél.
    Néhány képességnövelő könyvet találhatsz, illetve felveheted a fegyvereket, páncélokat a templomban.
    A főszálon tovább haladva, ha Baurus élve kijut a csatornából tanít néhány képességet (blade, block) - itt ismét annál a pontnál vagyunk, hogy mikor érdemes bizonyos küldetéseket csinálni.
    Bármikor bele lehet vágni a küldetésekbe, magasabb szinten elképzelhető, hogy az ellenfelek is erősebbek lesznek, de a főhős lehetőségei is fejlődhetnek sokat.
    Pl. mágus, miután bejutott az egyetemre, saját varázslatokat kreálhat, tetszés szerint fűzheti egybe azokat a spelleket, amit használni képes.
    Erős támadó spelleket kombinálhat paralyse varázslattal, amikor alkalmanként másra is vigyázni kell, sokkal hatékonyabb tud lenni, ha gyógyítgatás helyett képes már 100% shiled varászlatra, a hatás ideje alatt az NPC csak mágiával sebezhető.
  • Hawk06
    Ja Martint már odavittem a pengék főhadiszállására,már be is léptem közéjük.Érdekes ez a játékba kevert japán kultúra is.Meg a fővárosban a római kultúra.
  • Hawk06
    Köszi a válaszokat.Megnézegettem a módokat.
    A MERP ígéretes. :D
    A deadly reflex-et nagyon jó ötletnek tartom de el van túlozva a mód.
    Ilyesmik,hogy kettévágsz egy embert kardal,még a fejlevágáshoz is írtó nagy csapásra és nagyon éles pengére lehet szükség HA egyáltalán lehetséges csataközben úgy,hogy a nyak nincs nekitámasztva semminek.
    Viszont lehet lóról támadni,amit nagyon hiányolok a játékból.Amint megkaptam az első lovam,már le akartam kaszabolni az első zsiványt róla csakhogy hiába kattogtattam.:)

Az OOO módban Gothic-szerű a fejlődés?Nem kaptam részletesebb leírást a módhoz.
  • Fantusz
    Kaput valóban be lehet zárni, ez önmagában nem indítja el a folyamatot, de ha a város visszafoglalása után beszélsz Martinnal, kénytelen leszel Brumáig elkalauzolni, ha egyszer megkérted, hogy kövessen.
    Megoldható persze, hogy félre állítod egy sarokban, s ott várakoztatod, de lényegében addig mindíg a nyakadon lóg, amíg Brumában "le nem adod".

Kapuzárás "idejéről" nem szeretnék vitázni, lehet úgy is jászani, hogy először a főküldetésen fut végig valaki, s annak lezártával bezárulnak a kapuk, de jellemzően a főküldetést hanyagoljuk, sőt sokan el sem kezdik, overhaul moddal elég nehéz vállalkozás kezdő karakternek 10-15-ös szintű lények hordáin átvágni magát.
    Mégegyszer mondom, ha úgy tetszik, bármikor lehet menni Oblivionba, ha már elég izmos hozzá a karakter.
    Volt olyan karakterem, amelyikkel több, mint 50 kaput zártam be, némi gyakorlat után ez már rutinfeladat, ugyanakkor értelmetlen is.
    8-10 jól megválasztott sigil kőnél nem kell több, a többi cókmókot pedig máshol is lehet lootolni, csak Oblivionban nagyobb eséllyel.
  • steweee
    oscurohoz érdemes az alternatív szinteződést használni, vagy xp-t kapsz, vagy külön pontos szorzók nélkül fejlődnek a használat függvényében a skilljeid. sztem:

1 játék alapon, itt vigyázni kell, legalábbis célszerő hogy a kiválasztott attribnál két vagy három skillt "aládolgozva" legalább 8, de inkább 10-12 skillpontot szerezz, akkor a modokkal nehezített játéknál is 3*5-ös szorzókkal már 10-15-ös szintre erős lehetsz.

2 játék TIE skilles fejlődéssel a szorzós helyett

3 francesco vagy ooo xp-vel
  • steweee
    nem kvach felszabadítása indítja el az oblivion kapuk nyílását, hanem ha martint vagy hogyhívjákot elviszed a havas kastélyba. ha előtte megállsz velük és kalandozol se nyílnak, csak ha "házhozszállítod"

sztem meg érdemes bezárni amikor már van egy ezüst fegyvered, amit akkor turbózni tudsz az ékkővel amit a bezáráskor kapsz. előtte érdemes menteni, és a tűzet ajánlom, jól jön majd a trollok ellen. ha nem azt kapod visszatöltöd.

• Fantusz
    Nem feltétlenül kell új játékot kezdeni modolás után.
    Szoktuk ajánlani, de ez nem jelenti azt, hogy kell...

Inkább a kvatchi kapu bezárása volt az, amit végig kellene gondolni, s ha van mentésed előtte, elnapolni egyenlőre a bezárást.
    Ennek a játéknak a lényege a szabad kalandozás, amit némileg megzavarhatnak az egyre-másra nyíló oblivion kapuk, ráadásul el is csúfítják a tájat.
    A legerősebb sigil köveket 17-es szinttől kapja a karakter, azért a kövekért már megéri Oblivionba járni, kapukat zárogatni - addig meg bőven lesz más ellenfél a fejlődéshez.

Legegyszerűbb overhaul mod a TIE, ami az Oblivionban lévő fájlok újra hasznosításával kreál új lényeket, s mindez csak néhány Mb-os fájlban rejtőzik.
    Ennél a modnál a játék eleje szinte csak futásból áll, egy szakadt bandita is halálos ellenség - de ez így realisztikus.
    Utak mentén katonai örjárat, nevesített NPC-k segítenek, ha bajban vagy, vadonba óvatosan szabad bóklászni, s végső esetben futás a legközelebbi út felé, alacsony szinten felesleges a harc.
    Elsősorban íjászoknak kedvez ez a mod, könnyebb távolról lelőni az erős ellenfeleket, mint közelharcban lepofozni. (játszottál már néhány órát, rácsodálkozhatsz a változásokra)

Francesco mod rengeteg új tárgyat, kreatúrát ad a játékhoz, megszünteti a lényeg szinthez kötöttségét, de lényegesen nem nehezíti a játékmenetet (telepítéskor viszont állíthatsz különböző nehézségi fokozatokat: respawn idő, loot, stb)

Oscuro-val érdemes új karaktert indítani, bár nem kötelező.
    Ez a csomag mélyen belenyúl a játékba, még a csillagjegy bonuszokat is átvariálja, s a varázslatoknál rengeteget változtat.
    Rengeteg új, s erős lény, használati tárgy is a hozadéka, sőt küldetéseket is ad.
    Lényei viszonylag kiszámíthatóan jelennek meg (dungeonok), de irdatlan erősek, egy-egy többszintes romot kb.15-ös szint alatt képtelenség teljesen felderíteni (minél mélyebbre jutsz a dungeonban, annál erősebb lények (csoportosan) ellen kell küzdened.
    Mágusoknál felértékelődik az idézés erős gólem(OOO lény), elementál testőrök nélkül szinte esélytelen a varázsló, az ellenfelek is tömegesen idézik a magas szintű lényeket.
  • Hawk06
    Értem,köszi.Az tényleg realisztikusabb ha már a kezdettöl vannak gyengébb meg erősebb ellenfelek.Csodálkoztam is azon hogy eláttam az ogrek baját az ikrek házánál :D.Kicsit vicces,hogy minden a szereplővel fejlődik.Amúgy az NPC-k fejlődése nagyon jó ötlet,de azért ne olyan szinten,hogy minden zsivány ritka mágikus páncéllal rohangásszon.De hogy a farkasokból,hogy lessz oroszlán azt soha nem fogjuk megtudni.
    Ilyen szempontból a gothic jobban meg volt csinálva.Persze azért a gothic-ot és az obliviont azthiszem nem lehet összehasonlítani,bármennyire jó hangulatu volt a G1.
    Amúgy nagyjából minden játék tényleg a módokkal válik igazából jó játékká.

Gondolom ha feltelepítek egy módot új játékot kell kezdjek?
  • Fantusz
    17-es szint alatt jobb messze elkerülni az Oblivion kaput.
    Nem azért, mert képtelenség bezárni, de most elindítottál egy folyamatot: tele lesz a térkép hasonló, lángoló pokolkapuval.

Enchantolt fegyvereket soha nem pénzért töltünk fel, meet ing-gatya rámegy.
    Szerezd meg az Azura Star-t, használd a soul-trap varázslatot, de az is olcsóbb, ha lélekköveket veszel.

A kvatchi kapu bezárása az egyik legnehezebb küldetés (lesz még egy hasonló, amikor a főküldetés során a brumai kaput kell bezárni)

Az Oblivion hangulatos játék, de modokkal válik teljessé.
    Azt pl. érdemes megszüntetni, hogy a lények többsége veled együtt szintet lép, realisztikusabb, ha gyengébb-erősebb kreaturák már kezdetektől ott vannak a játékban.
    Persze ekkor meg kell barátkozni a futás hasznosságával, s esélyed sincs a kvatchi kapu bezárására közel 20-as szintig.
  • Hawk06
    Kösz a válaszokat.

Amúgy Kvatch felszabadítását másnál is csak Savlian Matius élte túl?
    Elég lehetetlen játék ez az oblivion,pedig nagyon tetszik.De az idegeimre megy néha néha.Valahogy becsuktam az Oblivion kaput,akkor Flame Atronach meg Scampok ellen harcoltam.A Flame Atronach-okkal alig bírtam el.Megpróbáltam felszabadítani a vársot de nem sikerült,gondoltam kicsit erősödöm és visszajövök késöbb.Na minden oké,beléptem a mágusok közé,kaptam egy varázsbotot,idáig fasza minden.
    Visszamegyek Kvatchba,hát láss csodát most valami óriás pókokal meg gyíkokal és Frost Atronachokal találom szembe magam.Szerencsére a villámmal feltöltetett bottal elég könnyen elbántam velük és 1 embert vesztettünk.Sajnos a botot minden második csata után már fel kellett tölteni,ez elég sok aranyamba került.Na de ez mind nem baj,elég jó hasznát is vettem.Miután a templom alatt átjutottunk és a kastély mögé kerültünk,2 Storm Atronach-al kerültem szembe,ami ellen a bot semmit nem ért.Azt a csatát csak az őr amelyiknél volt a kulcs (mert minden erömmel életben tartottam :D) meg egy Imperial íjász élte túl,de megis haltak ahogy tovább haladtunk mivel ismét 2 Storm Atronachal kerültünk szembe,plusz a velük járó kiséret termsézetesen:gyíkok,póknénik meg miegymás.
    Mivel egyedül maradtam,legalább fél órát futkoráztam velük a városban miközben kis tüzgolyókkal szórtam öket mire sikerült valahogy legyöznöm.Közben léptem 1 levelt is,aludtam egyet a templomban.Az az 1 level természetesen egyenlő a semmivel.Na és most jött a végső idegpróba :D,kinyítom a kastély kapuját és szembefutok 5 Storm Atronachal meg volt 1 pók és pár olyan triceratops féle dinosaur.
    Itt természetesen mindenki elesett kivétel Savlian Matius.Ezekkel a vihar elemekkel legalább 1 órát biztos futkároztam a városban.Az volt a szerencsém,hogy amikor a templomba befuttam 2 elmaradt és már csak 2 üldözött.De azután hiába futtam át ilyen ajtókon ahol kell loadingoljon,mert az a 2 hüségesen követett.Na kb így bántam el velük.
    :D
    Azért írtam mindezt le,hogy megnyugodjak természetesen. :)
    És hogy megtudjam vajon csak én ügyetlenkedek a skill fejlesztéssel vagy valami egyébbel,vagy esetleg ti is ennyit kinlódtatok a játék során?
  • Morlan
    Overrides original entry in 'Mart's Monster Mod.esm'
    Conflicts with Mart's Monster Mod.esp
    Pontosan ezt írja ki. Vagy ennek semmi köze ahhoz, hogy kidob a játék hibával?
  • Morlan
    És az OBMM-ben megnézve ez a hunting-crafting kiegészítő csak a saját (MMM) esm-jével és esp-jével akad. Mással nem. Más készítő mod nincs fent.
  • Morlan
    Részben ehhez kapcsolódik az én kérdésem is... például az MMM-ben is van ilyen... szóval feltettem az MMM-et OMOD-ként, ( remélem jól fogalmaztam ) és OBMM-ben csináltam egy new conflict detector-t és az egész piros lett. A vicc az egészben, hogy Majdnem Minden Modnál ( ez is MMM :) ) amit az MMM tett fel azért lett piros, mert conflict-tól az MMM esm-jével illetve esp-jével. Bocsi a hülye és antimagyar fogalmazásért, de így talán érthetőbb ( remélem ). Igazából az a gondom, hogy feltesz egy páncél-fegyver készítő kiegészítést is, de ha a játékban használni szeretném, a legtöbb esetben kidob hibával - mondjuk csont nyílvesszőket készítettem, de bőr páncélt már nem tudtam.
  • Morlan
    Vagy teszel fel egy olyan modot amivel porrá zúzhatod, és felhasználhatod alkimista alapanyagként.
  • koschwarz
    eladod :D
  • Hawk06
    Még egy ilyen kérdés: :)
    A drágaköveket fel tudom majd használni valamire?
  • Hawk06
    Értem,kösz.Ezekszerint csak helyet foglalnak.:)
  • Fantusz
    Ha nem használsz olyan modokat, amelyek értelmet adnak ezeknek a tárgyaknak, akkor semmi hasznuk.
  • Hawk06
    Helló,
    Van értelme tartogatni az értéktelen tárgyakat?
    pl.:kés,olló,csákány stb?Főleg a tinta meg a toll érdekel.Használhatóak lesznek valamire?
  • gyonax
    Mondjuk ha már archmage vagy, akkor van olyan mod, hogy ne vágjanak ki.
  • Fantusz
    Szép feladat, ezek a dudvák alapvetően ritkaságok.

Vannak a neten térképek, meg lehet nézni pontosan merre is van belőlük, ehhez persz tudni kellene az angol nevüket.
    Árusoknál sok nem lesz, mindenképpen gyomlálni kell, ha nincs tartalékban.

Meg is érdemli, aki mágusoktól lop, s olyan ügyetlen hogy lebukik
    (van ebben hülyeség is, mert archmágusként is kivágnak a céhből, ha tiltott tárgyat elemelsz, ergo nem a főmágus a főnök, hanem az AI)
  • Novotsik
    próbáld árúsokknál a főárosban vagy esetleg vendéglőkben,én fokhagymát nem találtam amikor a vámpírizmus ellenszerét kellett megszereznem vagy 6 órán keresgéltem 6 db fokhagymát. :)
  • peet78
    sziasztok! segítséget szeretnék kérni, kidobtak a mágusok maguk közül, mert loptam tőlük :)) a feladat hogy visszavegyenek: 20 sárkánynyelvet és 20 rőtvirágot kell vinnem, de merre is keressem???
    előre is köszi.
  • steweee
    a gigapeccs oldaláról vmi hír ?
  • 38tibi38
    Köszi. Nem is tudtam hogy van ilyen:D
  • Fantusz
    Túl vagy terhelve.
    Dobj el néhány kevésbé hasznos cuccot, vagy ami még segíthet az alchemy (ha a nálad lévő alapanyagokból lötyiket gyártasz, az sok esetben súlyveszteséggel is jár, pl. egy káposzta+salátafel 1kg, a belőle készült potion 0,1 kg)

Érdemes figyelni a cuccok súly-érték arányára, kezdetben kell a pénz, de értéktelen kacatot ne cipelj magaddal.
  • 38tibi38
    Hali. Még az 1. pályán kinyitottam egy ládát de nemtudtam megmozdulni utána. Ki is írt vmi olyat hogy over endermed vagy vmi ilyesmi.
  • Fantusz
    Oscuro meg fog lepni, ha kezdőként a játékmenet könnyítése a cél.
    Való igaz, hogy az alapjátlkban idiótán van megoldva a szinteződés, a lények többsége a karakterrel együtt fejlődik (patkány, farkas mondjuk kivétel), így elég idióta helyzet, amikor egy bandita talpig deadric páncélba öltözve kéri a 100 aranyat.

Az Overhaul modok realisztikusabbá teszik a lények szinteződését, a játék elején is jöhetnek lényegesen magasabb szintű lények, ezek elől el kell futni, alacsony szinten még esélytelen ellenük a karakter.
    Az Oscuro rengeteg itemet is ad a játékhoz, ráadásul küldetéseket, úgyhogy a magyarítást szét fogja vágni, angol-magyar keverék felirat lesz a játékban.
    Összességében jó mod, de kiszámítható, egy dungeonban haladva egyre erősödnek a lényei (alacsony szintzen már a bejáratnál jöhet egy halálos pofon).

Francesco küldetéseket nem ad a játékhoz, de rengeteg itemet, így csak az inventory-ban keveredik az angol-magyar, lényeinem többsége kevésbé félelmetes, megjelenésük random (bárhol, bármikor jöhet egy alapjátékban nem létező szörnyike)

TIE előnye, hogy az alapjátékban meglévő dolgokat újra feldolgozva kreál rengeteg új NPC-t, creaturát, megszünteti a szinteződést is, mindezt egy néhány MB-os moddal.
    A játékban ezzel együtt sokáig a futás lesz a leghasznosabb képesség, kezdetben még egy szakadt útonálló is halálos ellenség (ez így realisztikus)

Ha csak a szinteződés mechanizmusát akarod megváltoztatni elég lehet egy leveling mod, új lényeket, tárgyakat így nem kapsz (nem jellemző az ilyen használata, inkább valamelyik overhault teszik föl)
  • Dead
    Szólok, hogy a patkány az egyik nem dinamikus lény. Ő nem fejlődik egyáltalán. Az Oblivion wikin van leírás, hogy melyik az melyik nem. A csillagosak fejlődnek csak, a többi meg az adott szinten jelenik meg.
  • mousee
    Én 64 bites win7 alól játszom, semmi gondom nincs. Próbálj videókártya drivert frissíteni, hátha.
  • mousee
    Én ezt találtam. A leírása a következő:
    Az Oblivion-ban alapból a szörnyek és a megtalálható tárgyak úgy erősödnek, ahogy szintet lépsz. Oscuro's mod-ja elég érdekesen változtat ezen az egészen. Minden terület más és más nehézségi szintű lesz, ha feltelepíted ezt a módosítást, így a vadon még inkább veszélyesebb lesz. Ám nem csak ez az egy funkció van beépítve ebbe a mod-ba, hanem például ott van a könyebb mágia elsütés, fejlettebb MI a különféle bestiáknak, akik szinte már realisztikusan viselkednek. Továbbá boss-ok is szét vannak szórva a világban, akik bár elég kemények, a zsákmány is igen szép amit őriznek. Néhány kisebb extrát is tartalmaz, úgy mint a fegyverek erősségének módosítása, valamint több száz új tárgy és a kalandozásainkhoz elegedhetetlen gyilkoló eszközök.

Otthon felraktam, rá tudtam tenni magyarított oblivionra, kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle :P

Csak azért kérdeztem, hogy hátha tudtok valami olyat, ami 100% bevált dolog :)
  • Wittmann13
    format c:
  • pointer4
    Igen ez így jó lenne, csak hogy nincs ennyiféle szörny :D
    Talán ha így menne a 15. szintig lennének, azután meg mindegyik 1 suhintás lenne.
    Bár valami ilyesmi módról olvastam ugyan régebben, de ott azt hiszem csak a banditák voltak firtatva, meg pl a patkánya ne támadjon már rád.