The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Természetesen lehet javítani a paladin páncéldarabokat, s a fegyvereket is.
Sajátkezûleg akkor javíthatod, ha legalább 50-es az armorer képességed (ennyi az alapkövetelmény mágikus tárgyak javításához)

Sziasztok!
Még új vagyok itt úgyhogy üdv mindenkinek ,olyan problémám lenne ,hogy amikor belépek a játékba a billentyûzetem egyszerûen nem reagál...próbáltam újra tenni a játékot azóta már a windows telepítés is megvolt de a probléma továbbra is fenn áll...esetleg ötletek?Jahm igen...régen már fent volt a játék és semmi baja nem volt a gépemben csak a videó kártya lett cserélve de gondolom ez nem lehet rá hatással...
Ati810
Hello.
Az lenne a kérdésem, hogy a Lost Paladins of the Divines módban kapható fegyvereket lehet javítani kovácsnál ? Mert nálam nem írta ki a listában mikor a kalapácsra kattintottam.
A válaszokat elõre köszönöm.
Nekem régen FFDShow-val volt hasonló problémám... Ha van, akkor próbáld meg betenni az Oblivion.exe-t berakni a kivételek közé(az FFDShow pedig általában nem textúrahibát szokott okozni, nálam mégis megtette...) Amúgy egy játék reinstallt is próbálhatnál, hátha nem másolta fel a textúrákat, ha pedig ez se oldja meg, akkor próbálj meg valakitõl kérni/tölts le egy másik obliviont(hátha a nálad lévõ lemez/letöltés a rossz), nézd meg, hogy azzal is rossz-e.
tibor16
szerintem ez az a fajta hiba, amikor vagy nincs elég memória a textura kibontására, vagy a textura hiányzik, vagy valamiért hibás, vagy nem bontható ki. Esetleg, ha menet közben változtattál codec pakkot, vagy drivert, ilyesmi elõfordulhat. Ha a konfig és a géped nem változott, akkor gyanakodhatsz a porosodásra vagy az ebbõl fakadó melegedés miatti hibára. Kezdõdnek a melegebb napok, a spiccen járatott gépek, esetleg túlmelegedhetnek... Még egy dolog lehet, ha nagyon a játékterület határán vagy, és ott már nincs is textura - esetleg...
ha nem jól gondolom, az okosok, majd kijavítanak 😊 - de én erre gyanakodnék.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

milyen kártyád van ?
nekem a régebbi radeonommal csinálta, nem tudom a típusát már, de régebbi volt. utána a 7600 gs-el nem, és a mostani 4830-al sem

Más játékkal nem.
És pontosan hol álligassak az atis kezelõpanelnél?

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

PiszkosFred
Probald meg az ATI kezelo paneljen is a beallitasokat, hatha ott akad ossze valami a jatekkal. Mas jateknal nem jon elo hasonlo hiba?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Újra tettem a legújabb drivert+dx, ugyan az... azért kösz

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

jaja, nekem is volt ilyen hiba radeonnal. újra kell telepíteni a vidkari drivert, talán a direktXet is, ha megoldódik akkor jó, ha nem akkor az obliviont is újra. nálam megjavult

Íme a textúrahibák:

Miért csinálhatja?

OBLIVION PATCH v1.2.0416 van fenn
képeket majd csinálok

1.6-os peccs ? ? ? ?

koschwarz
de miben nyilvánul meg a durva textúrahiba???

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

PiszkosFred
friss a directx?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

persze, fennvan a shivering island, meg még asszem 2-3 mod

A SI is fent van, vagy csak a patch? Mert ha csak a patch, akkor lehet, hogy ez a baj...

Üdv all, az a problémám, hogy a játék az új gépemen dúrva textúrahibákat csinál. a vga: Radeon 5750 1gb, am xp sp3+legújabb driverek vannak fenn.
Ja és az 1.6os oblivion és slegújabb shivering isle patch. Vki tud vmi ötletet, hogy mit kellene csinálni?

Fantusz
Értelmezni kell a rajzot.
Elidulsz keletre, megkersed a sziklát, ott frissül a küldetésed, ha jól emlékszem.
Keress a közelben egy szobrot, a szobornál lesz jelentõssége a rajznak, a nyíl mutatja a barlang felé vezetõ irányt.

Szép hosszú küldetés, a barlang túloldalán is lesz még némi séta a cél elõtt.

lightjack
kéne help egy mellékküldetésnél...Brumában kaptam, egy csávótól, aki elvezetett a grófnõhöz akirúl kiderült hogy egy szenvedélyes gyûjtõ és bármit megtenne az Akaviri relikviákért...kaptam tõle egy fordítást meg egy térképet és itt akadtam el...elolvastam a fordítást naggyából meg is értettem miket ír le, a térképet is megnéztem, eléggé értelmetlen nah m1... nyíl sincsen, fogadósokat is kérdeztem de semmi...vki meg tudta ezt a küldetést csinálni?? ha igen akkor help pls!! köszi...

Carmang
Túl komolyan veszed a +5-ös fejlõdést. Nekem +4, néha +3-as fejlõdéssel is életképes ork barbárt sikerült csinálnom.

lightjack
jaja az én ork harcosomat is kb így raktam össze ahogy fantusz javasolta és 2 es szintû, +5+5+5 szintlépéssel...am lehet h nekem elég lesz a +4+4+4, az is elég sok, csak így elég lassan fejlõdik a karakterem...a többi 4 naposan már elérte a 6os szintet ez még csak a 2 esen szarakodik...mondjuk siméán beéri majd attributokban a régi kar.eimet, pár szint és már erõsebb is! az nem nagy baj ha +5+5+5 helyett +4+4+4?

Fantusz
Ehhez kell némi játékismeret, amire rámehet néhány próbakarakter, de aztán nem lesz gond a skillek elosztásával, s nyugodtan lehet játszani.

Nem követendõ példa, mert máshogy is lehet csinálni:
Harcos...

Strenght, endurance a két legfontosabb attribute, harmadiknak ajánlott az agility.

Overhaul moddal játszva elég nehéz kizárólag minorban lévõ (5-10 szint) képességekkel felvenni a harcot.
Blade, vagy blunt mehet majorba, s ha keményebb ellenféllel állunk szembe, gondolkodás nélkül vegyük kézbe azt a fegyver, amiben képzettebbek vagyunk.
Rákok, patkányok ellen viszont a gyengébbik fegyverrel is harcolhatunk, sõt esetleg ököllel is (ökölharcnál lehet extra pontokat szerezni az Aréne elõtti harcot szemlélve, de ezzel érdemes néhány szintet várni az elején gyorsan fejlõdik)

Endurance:
Block és (vagy) nehézpáncél major, az armoret én többnyire minorba raktam, a javításra szoruló tárgyakat esetenként összegyûjtöttem, de különösebben ezzel sem kell foglalkozni.

Harcosnál az erõ és a kitartás 50-60 körüli értéken van elsõ szinten (ha nem akkor nem harcos a karakter), 10-15-ös szintre mindkét képesség 100-on lehet, nem kell méricskélni az attribute pontokat.

Agility:
Zárnyitás majorba, nem kell lépten-nyomon zárakat nyitogatni, de a Skeleton key (+40 zárnyitás) használatával jelentõsen lassulhat a képességnövekedés (nem kötelezõ vinni a csontkulcsot).
Lopakodás mehet minorba, dungeonokban osonva gyorsan fejlõdik.
Íjászat harcosnak minor képesség, de alkalmanként szüksége lehet íjra (pl. ha welkynd köveket gyûjt)

Speed:
Athletics major, és ne használj lovakat, járj gyalog, futva!
Lovagolva nem csak az athletics nem fejlõdik, de sok harcot is elkerüls, így a többi képességed is lassabban növekszik.
Akrobatika képességet minorból húzd fel legalább 50-re (urgálj futás közben, amire úgyis szükséged lesz, ha a vadonban jársz).
Kombo támadásik alapfeltétele az 50-es akrobatika.

Nem kötelezõ trénerekhez járni, de ha valaki ragaszkodik a magas attribute szorzókhoz, a trénerek jelentõs segítséget tudnak adni (minor skillt trénelve nem növelik a szintlépés gyorsaságát, de ha a gyors szintlépés a cél, major skillt is tréneltethetünk)

nekem az nem tetszik az alap pontrendszerben, fõleg ha az ember használ modokat ( se ooo se tie eddig de pl. javított mi, 1,5-2x szorzó lényekbõl fejbõl nem ugrik be a modok neve, javított harc) már elég para az alapjáték is sokhelyen, futni is kell, taktikázni, és akkor jó ha megvan a 3x +5 szintenként. ami ugyen lehetetlen amikor eléri a +10 skill pontot majorban. úgy lenne igazságos, hogy AMIKOR elmegy az ember aludni, az addig összegyûlt pontjai alapján nõhet szintet. az elõzõ morrowindben így volt emlékeim szerint. akár több szitnet is nõhettett vki egyúttal. na mert ha tudom hogy endurancéra összesen van 12-13 pont, speedre 8, erõre meg 7, akkor még kicsit kivárok vele, felviszem mindet 10 fölé és akkor alszok, hiába érte már el hamarabb a +10 majort

koschwarz
az nGCD-t nem próbáltam, de népszerû. a realistic leveling egyszerû formula, nem rossz. én mindenesetre nem használom õket, pont azért mert az OOO vagy a TIE mellé nekem nem szükséges, természetesen játszom, meg õszintén szólva én szeretem a pontelosztogatós-alvásos témát is. de egy próbát megérhet.

ezt nem értem. igaz még sosem vittem végig a fõszálat (sem) hogyan fog nehezedni, mikor az alapjátékban is max 24 szintig erõsödnek a szörnyek ha jól emléxem. több jön belõlük ? moddal tudom hogy 40-es szintig erõsödik az új lények miatt.

magamnak kell keresni a küldetéseket... ezt hogy kell érteni?

Khmm...

Párszázszor már le lett itt írva: nincs olyan, hogy "végigtolom". Nincs vége. A fõ küldetéssornak sincs igazán, mert amikor elpusztul a fõgonosz, várnod kell két hetet, hogy megkapd a jutalmadat és mehetsz tovább kóricálni...

Ráadásul, ha alap telepítéssel, modok nélkül megcsinálod a fõszálat, majd belevágsz modolva, komoly meglepetések fognak érni, ami miatt az egésztõl hamar el megy majd a kedved. Olyan helyeken nem jutsz át élve, ahol korábban röhögve, ezen kívül magadnak kell keresni a küldetéseket, nem fog végigvezetni egy sorozaton a játék...

Igaz, mondjuk úgy, ahogy minden trendy pasy és csajszee mondja: kivcsy...

lightjack
kivi? jaj nemár ne kezdjünk el így beszélni...<#beka3><#beka3><#beka3><#beka3> jah lehet h kipróbálom majd ezeket a modokat csak elõbb végigtolom alappal

na ez két nagyon jó szintezõ mod. sztem ki is fogom próbálni õket késõbb. az OOO-hoz illetve a TIE-hez melyik illik szted jobban ? játszok egyet az alapgaméval normál rendszerben, utána feldobom a két kieget, és egyiket ezzel, másikat azzal akarom tolni. kivi vagyok a véleményedre te melyikhez melyiket tennéd fel

koschwarz
abszolute el lehet lenni az alapjátékkal is, de ha használsz egy olyan modot, ami megszünteti a szintezõdést (mármint hogy a szörnyek a karaktereddel együtt fejlõdnek), mint OOO vagy TIE, akkor ezekkel nem kell törõdni, ugyanis ezekkel minden olyan skillt majorbe kell rakni, amit ténylegesen használni akarsz, ugyanis csak így van esély a túlélésre, illetve mivel a szörnyek nem a te szintedhez vannak kötve, úgyis mindegy 😊

vagy a másik lehetõség: van egy csomó olyan mod, ami a karakterfejlõdést módosítják, általában sokkal "természetesebbre", szerepjátékosabbra. ilyenek: nGCD, realistic leveling. ezekkel nem kell törõdni a karaktered menedzselésével, ráadásul olyan skilleket választhatsz, ami a karakteredhez illenek, nem kell trükközni.

Fantusz
Lentebb már említettem, hogy az Oblivion olyan játék, amelyben néhány karakter rámehet a kisérletezésre, de ha ráérzel a mûködésére nem kell tudományosan játszani, skilleket méricskéni.

Képtelenség úgy játszani, hogy majorban lévõ skilleket soha nem használsz - hogy akarsz akkor szintet lépni?
Az egyensúlyt kell eltalálni a msjor-minor skillek között, erre nagyon sok út, megoldás létezik - ezt kell kikisérletezni - s játszani.
Attribute pontok korrigálására ott vannak a trénerek, fölösleges jegyzetekkel bonyolítani a játékot.

Carmang
Szerintem elég aládolgozni (ésszel) a Blade-del. A H2H-t hagyd, az egy akkora... használhatatlan izé, hogy csak na!
A Disintegrate Waepon azt jelenti, hogy ha megütöd az ellenfeled, akkor tönkremegy a fegyvere. Néhány ütésbõl a gyengébb képességûek is szétszedik az ellenség fegyverét. Ha te kapsz be ilyent, akkor elég kellemetlen tud lenni, hogy életlen fegyóval próbálod leszúrni a szemben levõt 😊
Van ugyanilyen páncélra is: Disintegrate Armor.

basszus, ilyen kérdést. miért lenne baj ha aládolgozol ? akkor az is fejlõdik, igaz sok haszna nincsen a hand to hand+-nek, de szintenként meg tudod csinálni a +5 strenghtet ha megvan blade+blunt+HtH-bõl a 10 skillpont növekmény. pont ezért kell írkálni mibõl mennyit szereztél, és akkor nincs gond

lightjack
mi az a disintegrate weapon?? mert szereztem 1 sigil stone-t és nemtom eldönteni h mire használjam fel...megéri?? 10pts on strike van? mire jóh? a másik am megnöveli a blade képességem 7 el...szal nemtom mit válasszak

lightjack
még1 kérdés: mivel beraktam majorba a BLADE-t ezért nem azt használom hanem a BLUNT-ot...nahmost mivel +5öt akarok strenght bõl is kénytelen vok 10 et fejlõdni de elég sokáig tart míg bluntból megvan a 10...érdemes aládolgozni közben H2H-el?? mert talán az alacsonyabb szinten lévõ skillek gyorsan fejlõdnek, és akkor néha érdemes átváltani H2H re...bladre meg nem váltok mert akkor túl gyorsan fejlõdnék...majd ha kimaxoltam a Bluntot...szal a kérdés: Érdemes aládolgozni h2h el????

lightjack
ééértem akkor nem adom el mert van és még lesznek is varázstárgyaim...és télleg elég horribilis áron töltik újra.köszkösz...nem tudjátok meg mondani h hol találok szellemeket? mert egy harcos céhe küldihez ectoplasm kéne de azt szellemektõl lehet szerezni...ayleid romokban nem találtam, de lehet hogy csak azért mert 2 es szintû vok még csak(elég lassan fejlõdök, mert +5+5+5öt akarok elérni) és azért nem találok egyetlen szellemet sem...

Ha van varázsfegyvered, el ne add!
A kõ használatával az összes lélek-elemmel mûködõ fegyvered maxra töltõdik. Kisebb kardok 1600-at bírnak, de volt olyan tõröm, amelybe 16000 "milliamperóra 😊" fért. A mágusok céhe pénzért tölti ezeket a fegyvereket, de horror áron.

lightjack
varla stone az mire jóh?? mer 1000 aranyat ér, szal eladnám, de elõtte meg akarom tudni h mire jóh...meg találtam hozzá vmi tartót amin rajta volt az mire jóh?? csak dísz?😮

sikerült a karaktertápolás, most értem el a 2. szitnet a harcos orkommal...lényegesen lassabban fejlõdök mint régebben de speed strenght és endurance is +5 szal köszkösz!!!

lightjack
jah már rájöttem...még novice voltam bluntból és blockból is, mivel minorba vannak és emiatt lehetett az h folyamatosan megbénultam...mert teljesen kiürültem fatiguéból, mert novicében ha blockolok fáradok, de hamarosan átlépek aprrintace-be, szal ott majd nem lesz ilyen gondom...

Carmang
Az arénában -tapasztalataim szerint- a védekezésre kell fektetni a hangsúlyt, tényleg ügyes ellenfeleket raktak be. Az ellenfél támadása után lehet egy azonnali ellentámadással eredményt elérni.
Ha az elején keresztül verekszed magad, akkor meg ott lesz a 3 gyík, na õk tényleg dúrvák 😊

lightjack
ööö nemtom lehet hogy abban van a hiba ahogy én harcolok, de most harcoltam az arénában, lenyomtam az elsõ 4 ellent, de abból 3om kardos volt és még a legelsõvel is meggyûlt a bajom:S:S:S mondjuk lehet hogy azért mert Bluntot használok és azt nem raktam be major skillekbe mert ugye endurance meg strenght +5öt szeretnék v +4 et...lehet hogy ez a gond?? nemtom miért tudtam õket ilyen nehezen legyõzin:S a másik meg az hogy ahányszor õk megütöttek szinte mindig megszédültem én meg amikor õket ütöttem nekik csak a hp-juk ment le...:S:S:Smikor kell ütni h megszédüljön?

Carmang
A harmadik, vagy negyedik karakterem, amivel már elboldogultam a fejlõdési rendszer kiismerése után egy ork harcos volt, az alap harcos csillagjeggyel. Endurance, Strength, és Agility-re gyúrtam, általában +3, +4-es attribut növekménnyel, és nem volt nagy gondom belõle 15-20-as szint között. Eleinte egykezes fegyvert használtam pajzzsal, késõbb mikor volt elég életerõm, és magas block-om, akkor tértem kétkezesre kalapácsra.

lightjack
nah megcsináltam az ork karakteremet ezekkel a major skillekkel:
Armorer,Blade,Heavy Armor,Conjuration,Illusion,Mysticism,Marksman
Bluntot használok ezenfelül heavy armort, armorer,blockot és az alchemyt tolom fel mivel kellenek a potik majd... most irogatom h mi mennyit fejlõdik a szintben és remélem sikerül majd +5+5+5öt nyomni vagy legaláb +4+4+4et ...sztetek ez így jó?? am kösz a segítséget mindenkitõl(Y)

elég szopacs, amikor olyan helyen vagy ahol jól és sokat kell harcolni. és a fõvegyvercsoportot tolod mert kemény a harc, pl: blade, meg mondjuk abból van jó fegyód. de nem növexik csak 3-öt szintlépésig, mert a páncélok és a blokkolás miatt hamar összejön a 10 másból, pláne ha varázsolgatsz is és majorban van destruction vagy restoration. na akkor erõre máris csak 2 pontot tehetsz, pedig +5 lenne a jó szintenként. az illusion, mistycizm, alteration azért jó majorba, mert úgyis alig használod, vizosnt kezdetben tréner nélkül is tudsz már sütni hasznos dolgokat meg tanulni.

teljesen szarul. én nem ezt mondtam. a rendszer maga jó alapokra épül, de hibája, hgoy nem veszi számításba azt, hogy azután is szerzel pontokat amiután elérte a karakter a 10 major skillpont növekedést. és így nem is lehet felmaxolni a szorzókat. akkor lenne jó a rendszer, ha akármikor tudnál szintet lépni amikor megvan a 10 major skillpont, de minden begyûjtött skillpontot számba venne a szorzókra.

egyébként meg kis odafigyeléssel megvalósítható a 3*5 szintenként, csak írkálni kell hozzá mibõl mennyit nõtt.

én ezt javasolnám az orknak:

blade - strenght
armorer - endurance

athletics - speed/ illusion
heavy armor - endurance/ alteration

marksman - agility / light armor - speed

mysticizm
cunjuration

ezek a hasznos skillek, illetve a restoration + destruction kombóval a willpower, az alchemyvel az intelligence minorból is könnyedén növelhetõ +5-ös szorzókkal, hamar utoléred ha használod játék közben mintha majorból kezdenél velük. Csak ki kell jelölni minden szintlépésnél az irányt, hogy mibõl akarsz 5-ös szorzót. azt kell erõltetni. az erõt és az állóképességet mindig megéri, és hozzá választod a speedet elsõ pár szintnél, utána az willpowert, intelligenciát, végül agilityt. personality nem lényeges...

lightjack
akkor az jóh h pl orkkal tolnám full harcos és vhogy így lenne:
Major: Blade,Block,Light armor,Alchemy,Mercantile,Speechcraft,Sneak...

ezekbõl a Blockot és az Alchemyt használnám és minorba mennének a többi használatos skillek: Blunt, Heavy armor, Armorer, Athletics, meg talán H2H

így tudnám szabályozni hogy kb mikor lépek szintet, mert a Blade-t,Light armort, Mercantile-t, Speechcraftot meg ugye a Sneak-t(ami tök felesleges egy tankszerû harcosnak sztem) nem igazán használnám...az alchemyvel meg simán el tudom érni h ha megvan már a +5 akkor azt feltolva kotyvasztással készen álljak a szintlépésre...

nekem ezzel csak az a bajom, h eredetileg azért lettek kitalálva a major skillek h harcosnak minden harcos képessége oda mennyen:S a Betsheda nem gondolt utána kicsit sem, hogy ez a rendszer milyen következményeket von maga után és a kemény szerepjátékos kockák mint jómagam nem szívesen játszik harcossal aki a képességei szerint nem is harcos...mióta áll le a harc közepén egy harcos dumálni az ellennel h hé haver megveszed tõlem ezt meg azt?...

mit gondoltok jól raktam össze?

ami bejön a réven elmegy a vámon. majorba rakott használt skillekkel igaz magasabb az induló pontértéke, viszont hamarabb is lép szintet a karakter, és 5 szintenként erõsödnek az ellenfelek. nálam 15 szint felett volt nehéz mindig

ha viszont a fejleszteni kívánt tulajdonságokból csak 1 van majorban, akkor elég ügyesen alá tud dolgozni az ember minorban, hogy a szintlépés ne úgy történjen, hogy vmelyik növelni kívánt attribnak nincs meg a 10 skilles növekménye a +5-höz

lightjack
értem...hát igen elég bonyolult, sokkal egyszerûbben megcsinálhatták vna mint pl a Mass Effectben. nam1 ezen már nem tudunk változtatni, ettõl függetlenül egy jó játék... akkor lehet hogy megint újra kell kezdenem a game-t amit már 3adszorra csinálok, emiatt a hülye fejlõdési rendszer miatt.. de most már tom h hogyan megy szal azzal ha minden jól kijön akkor végigtolom...sztem harcos karaktert fogok, és vagy imperial v ork...még nem tudom...de ti hogy raknátok össze egy harcost ami csakis a harchoz ért???? harcos képességekbõl miket majorba miket minorba?

Fantusz
Az elgondolással egyet értek, de konkrét skillekre nem adnék tanácsot senkinek, ugyanis rengeteg a variációs lehetõség, mindenki a saját elképzelése szerint variálhat.
Ehhez tudomásul kell venni, hogy az Oblivion olyan játék, amelyikben néhány karakter rámehet a kisérletezésre, én speciel két karakteremet csak 14-15-ös szintig vittem, a harmadik már matuzsálemi kort megélt.
Fel lehet róni a játék hibájának (én nem teszem), de ha egy karakterrel sikerül elérni a 20-as szintet, onnan már elvileg egyre könnyebb lesz a játék, nehézségek 10-20 szint között jöhetnek, ha a karakter kevés attribute pontokkal lép szintet.

Major-minor skilleket szépen össze lehet kombinálni, a játszani kívánt stílushoz igazítani.
Használt skilleket is nyugodtan lehet (overhaul modokkal szinte kötelezõ) majorba rakni, a lényeg, hogy minorból is legyen, amivel az attribute növelhetõ.