The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajátkezûleg akkor javíthatod, ha legalább 50-es az armorer képességed (ennyi az alapkövetelmény mágikus tárgyak javításához)
Még új vagyok itt úgyhogy üdv mindenkinek ,olyan problémám lenne ,hogy amikor belépek a játékba a billentyûzetem egyszerûen nem reagál...próbáltam újra tenni a játékot azóta már a windows telepítés is megvolt de a probléma továbbra is fenn áll...esetleg ötletek?Jahm igen...régen már fent volt a játék és semmi baja nem volt a gépemben csak a videó kártya lett cserélve de gondolom ez nem lehet rá hatással...
Az lenne a kérdésem, hogy a Lost Paladins of the Divines módban kapható fegyvereket lehet javítani kovácsnál ? Mert nálam nem írta ki a listában mikor a kalapácsra kattintottam.
A válaszokat elõre köszönöm.
ha nem jól gondolom, az okosok, majd kijavítanak 😊 - de én erre gyanakodnék.
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
nekem a régebbi radeonommal csinálta, nem tudom a típusát már, de régebbi volt. utána a 7600 gs-el nem, és a mostani 4830-al sem
És pontosan hol álligassak az atis kezelõpanelnél?
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Miért csinálhatja?
képeket majd csinálok
Ja és az 1.6os oblivion és slegújabb shivering isle patch. Vki tud vmi ötletet, hogy mit kellene csinálni?
Elidulsz keletre, megkersed a sziklát, ott frissül a küldetésed, ha jól emlékszem.
Keress a közelben egy szobrot, a szobornál lesz jelentõssége a rajznak, a nyíl mutatja a barlang felé vezetõ irányt.
Szép hosszú küldetés, a barlang túloldalán is lesz még némi séta a cél elõtt.
Nem követendõ példa, mert máshogy is lehet csinálni:
Harcos...
Strenght, endurance a két legfontosabb attribute, harmadiknak ajánlott az agility.
Overhaul moddal játszva elég nehéz kizárólag minorban lévõ (5-10 szint) képességekkel felvenni a harcot.
Blade, vagy blunt mehet majorba, s ha keményebb ellenféllel állunk szembe, gondolkodás nélkül vegyük kézbe azt a fegyver, amiben képzettebbek vagyunk.
Rákok, patkányok ellen viszont a gyengébbik fegyverrel is harcolhatunk, sõt esetleg ököllel is (ökölharcnál lehet extra pontokat szerezni az Aréne elõtti harcot szemlélve, de ezzel érdemes néhány szintet várni az elején gyorsan fejlõdik)
Endurance:
Block és (vagy) nehézpáncél major, az armoret én többnyire minorba raktam, a javításra szoruló tárgyakat esetenként összegyûjtöttem, de különösebben ezzel sem kell foglalkozni.
Harcosnál az erõ és a kitartás 50-60 körüli értéken van elsõ szinten (ha nem akkor nem harcos a karakter), 10-15-ös szintre mindkét képesség 100-on lehet, nem kell méricskélni az attribute pontokat.
Agility:
Zárnyitás majorba, nem kell lépten-nyomon zárakat nyitogatni, de a Skeleton key (+40 zárnyitás) használatával jelentõsen lassulhat a képességnövekedés (nem kötelezõ vinni a csontkulcsot).
Lopakodás mehet minorba, dungeonokban osonva gyorsan fejlõdik.
Íjászat harcosnak minor képesség, de alkalmanként szüksége lehet íjra (pl. ha welkynd köveket gyûjt)
Speed:
Athletics major, és ne használj lovakat, járj gyalog, futva!
Lovagolva nem csak az athletics nem fejlõdik, de sok harcot is elkerüls, így a többi képességed is lassabban növekszik.
Akrobatika képességet minorból húzd fel legalább 50-re (urgálj futás közben, amire úgyis szükséged lesz, ha a vadonban jársz).
Kombo támadásik alapfeltétele az 50-es akrobatika.
Nem kötelezõ trénerekhez járni, de ha valaki ragaszkodik a magas attribute szorzókhoz, a trénerek jelentõs segítséget tudnak adni (minor skillt trénelve nem növelik a szintlépés gyorsaságát, de ha a gyors szintlépés a cél, major skillt is tréneltethetünk)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
magamnak kell keresni a küldetéseket... ezt hogy kell érteni?
Párszázszor már le lett itt írva: nincs olyan, hogy "végigtolom". Nincs vége. A fõ küldetéssornak sincs igazán, mert amikor elpusztul a fõgonosz, várnod kell két hetet, hogy megkapd a jutalmadat és mehetsz tovább kóricálni...
Ráadásul, ha alap telepítéssel, modok nélkül megcsinálod a fõszálat, majd belevágsz modolva, komoly meglepetések fognak érni, ami miatt az egésztõl hamar el megy majd a kedved. Olyan helyeken nem jutsz át élve, ahol korábban röhögve, ezen kívül magadnak kell keresni a küldetéseket, nem fog végigvezetni egy sorozaton a játék...
vagy a másik lehetõség: van egy csomó olyan mod, ami a karakterfejlõdést módosítják, általában sokkal "természetesebbre", szerepjátékosabbra. ilyenek: nGCD, realistic leveling. ezekkel nem kell törõdni a karaktered menedzselésével, ráadásul olyan skilleket választhatsz, ami a karakteredhez illenek, nem kell trükközni.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Képtelenség úgy játszani, hogy majorban lévõ skilleket soha nem használsz - hogy akarsz akkor szintet lépni?
Az egyensúlyt kell eltalálni a msjor-minor skillek között, erre nagyon sok út, megoldás létezik - ezt kell kikisérletezni - s játszani.
Attribute pontok korrigálására ott vannak a trénerek, fölösleges jegyzetekkel bonyolítani a játékot.
A Disintegrate Waepon azt jelenti, hogy ha megütöd az ellenfeled, akkor tönkremegy a fegyvere. Néhány ütésbõl a gyengébb képességûek is szétszedik az ellenség fegyverét. Ha te kapsz be ilyent, akkor elég kellemetlen tud lenni, hogy életlen fegyóval próbálod leszúrni a szemben levõt 😊
Van ugyanilyen páncélra is: Disintegrate Armor.
A kõ használatával az összes lélek-elemmel mûködõ fegyvered maxra töltõdik. Kisebb kardok 1600-at bírnak, de volt olyan tõröm, amelybe 16000 "milliamperóra 😊" fért. A mágusok céhe pénzért tölti ezeket a fegyvereket, de horror áron.
sikerült a karaktertápolás, most értem el a 2. szitnet a harcos orkommal...lényegesen lassabban fejlõdök mint régebben de speed strenght és endurance is +5 szal köszkösz!!!
Ha az elején keresztül verekszed magad, akkor meg ott lesz a 3 gyík, na õk tényleg dúrvák 😊
Armorer,Blade,Heavy Armor,Conjuration,Illusion,Mysticism,Marksman
Bluntot használok ezenfelül heavy armort, armorer,blockot és az alchemyt tolom fel mivel kellenek a potik majd... most irogatom h mi mennyit fejlõdik a szintben és remélem sikerül majd +5+5+5öt nyomni vagy legaláb +4+4+4et ...sztetek ez így jó?? am kösz a segítséget mindenkitõl(Y)
egyébként meg kis odafigyeléssel megvalósítható a 3*5 szintenként, csak írkálni kell hozzá mibõl mennyit nõtt.
én ezt javasolnám az orknak:
blade - strenght
armorer - endurance
athletics - speed/ illusion
heavy armor - endurance/ alteration
marksman - agility / light armor - speed
mysticizm
cunjuration
ezek a hasznos skillek, illetve a restoration + destruction kombóval a willpower, az alchemyvel az intelligence minorból is könnyedén növelhetõ +5-ös szorzókkal, hamar utoléred ha használod játék közben mintha majorból kezdenél velük. Csak ki kell jelölni minden szintlépésnél az irányt, hogy mibõl akarsz 5-ös szorzót. azt kell erõltetni. az erõt és az állóképességet mindig megéri, és hozzá választod a speedet elsõ pár szintnél, utána az willpowert, intelligenciát, végül agilityt. personality nem lényeges...
Major: Blade,Block,Light armor,Alchemy,Mercantile,Speechcraft,Sneak...
ezekbõl a Blockot és az Alchemyt használnám és minorba mennének a többi használatos skillek: Blunt, Heavy armor, Armorer, Athletics, meg talán H2H
így tudnám szabályozni hogy kb mikor lépek szintet, mert a Blade-t,Light armort, Mercantile-t, Speechcraftot meg ugye a Sneak-t(ami tök felesleges egy tankszerû harcosnak sztem) nem igazán használnám...az alchemyvel meg simán el tudom érni h ha megvan már a +5 akkor azt feltolva kotyvasztással készen álljak a szintlépésre...
nekem ezzel csak az a bajom, h eredetileg azért lettek kitalálva a major skillek h harcosnak minden harcos képessége oda mennyen:S a Betsheda nem gondolt utána kicsit sem, hogy ez a rendszer milyen következményeket von maga után és a kemény szerepjátékos kockák mint jómagam nem szívesen játszik harcossal aki a képességei szerint nem is harcos...mióta áll le a harc közepén egy harcos dumálni az ellennel h hé haver megveszed tõlem ezt meg azt?...
mit gondoltok jól raktam össze?
ha viszont a fejleszteni kívánt tulajdonságokból csak 1 van majorban, akkor elég ügyesen alá tud dolgozni az ember minorban, hogy a szintlépés ne úgy történjen, hogy vmelyik növelni kívánt attribnak nincs meg a 10 skilles növekménye a +5-höz
Ehhez tudomásul kell venni, hogy az Oblivion olyan játék, amelyikben néhány karakter rámehet a kisérletezésre, én speciel két karakteremet csak 14-15-ös szintig vittem, a harmadik már matuzsálemi kort megélt.
Fel lehet róni a játék hibájának (én nem teszem), de ha egy karakterrel sikerül elérni a 20-as szintet, onnan már elvileg egyre könnyebb lesz a játék, nehézségek 10-20 szint között jöhetnek, ha a karakter kevés attribute pontokkal lép szintet.
Major-minor skilleket szépen össze lehet kombinálni, a játszani kívánt stílushoz igazítani.
Használt skilleket is nyugodtan lehet (overhaul modokkal szinte kötelezõ) majorba rakni, a lényeg, hogy minorból is legyen, amivel az attribute növelhetõ.