The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Elolvaszam a FAQ-ját. Egy perces sem toltam a bevezetõn kívûl még az alappal, de már tûkön ülök, hogy legyen angol verzió.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

helo
az lenne a kérdésem hogy a sötét testvériségben láttam hogy annak a járkáló csontváznak van egy csomó szerkója, de én nem tudok olyat idézni.nem lehet rá rakni vagy ilyesmi? a másik kérdésem meg az lenne hogy a csontokkal mit lehet kezdeni mert az alkímiához nem lehet felhasználni és semmi más értelmét nem találtam eddig.
PiszkosFred
Érdekes fogalom ez az "idõ". Ez nem verseny, ez egy szerep-, de inkább életjáték. Nem kell egy hét alatt "kijátszani - de rühellem ezt a szót", ez nem az a fajta. Élj egy világban, fedezd fel, szerezz hírnevet, vagyont, birtokot, és persze ha gondolod, mentsd meg a világot. Annál teljesebb az élmény, minél lassabban csinálod ezt. Pont az ilyen játékok érik meg a pénzüket, mert hónapokra elegendõ szórakozást kapsz az áráért.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Én pl. nem is emlékszem hogy a játék elején kívül vásároltam volna valamit is boltban. A gold cheatet akkor kezdtem el használni, amikor a modokat kezdtem próbálni.
Lóról való harc: link
Ez van. Én nem azért játszok, hogy kuporgassak, meg rengeteg idõm elmenjen, hanem a küldetések miatt.
hát most már nekem se túl vonzó,de most már egyszer így is végig akarom vinni😄 és köszi benõmenõ
zorrobomber
Agreed, én sem bántásból írtam amit. Még annak is megvan a varázsa hogy fast travel-t sem használsz 😊 Más kérdés hogy ez akkor lenne az igazi ha lehetne lóról harcolni. Ilyen mod nincs véletlenül?

Ha neked felesleges, hogy gyûjtögessél 1 a boltban kiszemelt új páncélra vagy fegyverre (amit egyébként magasabb szinten csak úgy haláluk után dobálnak az ellenek, szal még költeni se kell semmire), akkor ez nem a te játékod...

(Félre ne érts én nem bántani akarlak, csak sarkallni arra, hogy minden ízét kiélvezd 1 ilyen játéknak és ezek bizony igencsak szervesen hozzátartoznak)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én a modok nélkül, cheat nélkül ugyanezeket elértem! Sok idõ volt ugyan, de legalább legálisan csináltam végig! Egyébként 1 ilyen mentést már sok mindenre amúgy sem lehet használni: az ellenfelek nagy többsége max karcolgat, küldetések már nincsenek, sok mindent már nem lehet csinálni.

Ilyenkor ha már az ember nem tud mit csinálni, de még játszana, akkor érdemes újrakezdeni!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

zorrobomber
hát ez olyan mintha azt mondanám hogy végigvittem a doom-ot és csak egy csítet használtam, az iddqd-t köszi sziasztok

Igen, a játékban ha jól emlékszem ezt az egy cheatet használtam... Kár hogy elveszett a savegamem sok munka volt benne😞 (minden guild vezetõje, a mellékküldik 99%-a kész, Lost Spires meg egy rakat másik mod questjei ugyancsak készen voltak...)
RPG-nek pedig ez is szerves eleme lenne... Már ne haragudj, de így csak szétbarmolod az egész játékot, a lényeget veszed el belõle!

Úgyúgy. És is használom. Sok idõm menne el FELESLEGESEN mire öszeszedném a pénzt erre-arra.
Ha jól emlékszem:
player.additem 0000000f #darabszám#
Én csak anyit szeretnék tudni hogy kell beirni a pénszt csalást pontosan

Lol. Felvettem a gray fox sisakját, erre az infamy 100 lett. Eddig ok. De az infamy hatására miért lett mindenki csúnyább, soványabb, meg miért lett fekete a szemük? Fõleg õrök.
Én hagytam a picsába a magyarítást, csak mindent szétbarmol.
benőmenő
Igen, valószínûleg a magyarosítás a ludas.
sziasztok!
Nekem valamiért nem mozog a szájuk a karaktereknek és hangot se adnak ki de a beszéden kivül az összes hang jól hallatszik.
A magyarítást is felraktam lehet h ezzel van a baj?
zorrobomber
sry amúgy a hülyeségekért, ez az elsõ komolyabban elkezdett Oblivion mentésem 😊

zorrobomber
Teljesen jogos, azóta beléptem Dark Brotherhood-ba és a könnyû páncéllal amit adtak kétszer körbefutom a kalapácsos Nord-okat.

Personality. De nem haszontalan. Ha sok a speed-ed, meg sem tudnak ütni. Amikor üt az ellen, hátrébb futsz.
zorrobomber
Az király mert akkor ezzel az alap Rogue class-al a két leghaszontalanabb attribute-omat tudom általában 5-el növelni, a Speed-et és a Speechcraft-ot.(?)

A strenght a közelharci sebzést növeli, az agility pedig a marksman damage-t.

Speed csak arra jó, hogy gyorsabban mozogsz + kevesebb az travel idõ, meg nagyobbat ugrasz.
zorrobomber
Kérdés: Rogue vagyok, a leírásban az van hogy a Speed-et használja a harcban. Most akkor ez azt jelenti hogy a sebzésemet is a Speed fejlesztésével növelhetem, vagy ugyanúgy érdemes a Strength-et is tápolnom? Egyáltalán milyen attribute-okat édemes fejlesztenem elsõsorban?

Ez nagyon LOL! XD

Sokan próbáltuk, csak senki nem tud németül. Úgy meg vicces szerepjátékozni ha nem értesz egy kukkot se.
De a moddb-n 95%-os az értékelése, úh nem lehet rossz <#buck>

Molnibalage
A Nehrim MOD-ot próbálta már valaki? Mivel én nem tudok németül várnom kell az angol verzióra. 😞

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én meg arch-mage vagyok, és a saját szobámból kellett lopnom. (:
Ezen én is nevettem egy jót, egyszerre voltam a Blades "szent testõrség" tagja, mestertolvaj, és a Sötét Testvériség végrehajtója...

Nem kell hozzá 0 infamy, a meglévõ infamydet tünteti el. De semmi értelme a tolvajcéh küldetéseivel párhuzamosan csinálni, ha azokat is meg akarod csinálni vidd végig a tolvajos küldetéseket és csak utána a pilgrimaget. A lovagok közül késõbb is kidobhatnak ha infamyt szerzel, csak jól viselkedõ karakter lehet tag.

Hehe, nincs mit.
Oblivion wiki-rõl néztem ki, ott mindenre megtalálom a választ, mint az elõzõ kérdésemre is.
Sajnos ezt a kiegészítõt még nem telepítettem, egyelõre az alapjátékkal játszom: segíteni sajnos nem tudok.

Viszont köszönöm a korábbi tanácsot, a "showracemenu" konzolba való beírásával és a tanácsaid alapján sikeresen változtattam a fizimiskámon...
<#eljen>

Az élet a legjobb méreg...

Tudjátok van a Pilgrime küldetéssorozat amit a knights of the nine ad. 0 infamy kell az elkezdéshez? Most csatlakoztam a tolvajok céhéhez, akkor nem is tudom megcsinálni, vagy mi? :/
Köszi a tippet, kipróbálom "biztonságosan"!
<#eljen>

Asszem' kommanddal is lehet. Megnyomod a 0-t, és oda beírod, hogy showracemenu, showclassmenu, showbirthsignmenu (attól függ mi kell neked), akkor tudsz fajt , meg miegymást választani. Amikor megváltoztattad, ne a Done-ra nyomj, hanem lépj ki a menübõl, ments, és tölts újra, mert ha nem így teszel, a skill-jeidet lereszeteli. Ha bûvölt tárgy van rajtad, akkor crash-elhet a játék.
Ez egy nagyon jó ötlet, hasznos lesz mindenkinek!
(Fõleg egy ilyen kezdõ játékosnak mint ami én is vagyok...)

Más:
Körülnézegettem a TesNexus-on, de komolyabb angol nyelv tudás híján, nem tudtam olyan módot találni amellyel játék közben is lehet a karakterem arc/haj szerkezetét alakítani.
Ha valaki jártában-keltében ráakad ilyesmire, pls gondoljon rám!
Elõre is köszi!
(😎

Argghh. Sikerült szétbarmolnom a játékot.

Obse+deadly reflex+ new loading screens. Elindítom. Loadoltam már a meglévõ játékot. Ismeretlen helyen vagyok, kószáló emberek, hiányzó textúrák, prisoner ruha. Király. Kikapcsoltam mindent, de még mindig ugyanolyan szar.
64 bites rendszerre annak van szüksége, akinek meghaladja a 3,2 gigát a RAM+video RAM.
alapjáték unofficial patch is hasznos.

az mibõl más ? nekem a hétvégén lesz két új vinyóm, egyik xp sp3, másik win7-el lesz telepítve. meglátom mi lesz a különbség.

jó, akkor el is dõlt. a több nem biztos hogy jobb elve alapján, mivel nekem egy megfelelõen telepített oblivion sose lépett már ki (alapjátéknál volt jellemzõ) ezért a Oblivion Crash Prevention System-et is elfelejthetjük sztem.

akkor ami kell :
obse (modokhoz)
obge (vmelyik mod kéri)
OBMM (manuális berendezed a modokat korábbal leírt elvek szerint)
BOSS (futtatod, hogy mit talál hibaként az általad szortírozott modok között, és javíjta a betöltési sorrendet)

na fejbõl akkor még én is hozzáadok picit, a munkahelyen vagyok épp, nem todok pontosan íri, de azért:

alapjáték
si
si peccs végsõ 1.2xxxxx
si unofficial patch
official kiegészítõk (horse armor, KOTH, battlehorn castle stb.)
unofficial official kieg peccs
KÉPFÁJL használata és nem crack exe ! (különben bigyózik a KOTH-al)

egy peccset kihagytam, majd leírom még, fejbõl most nem megy

PiszkosFred
Az 5x szorzo nem kovetelmeny. A jatek nem koveteli meg hogy minden szintlepesnel mindenbol a maximumot hozd ki. Evekig lehet ugy jatszani, hogy nem foglalkozol a szorzokkal, hanem elsz a vilagban, majd ha megvan a szint, alszol egyet es csokolom. Persze aki maximalisan ki akarja hasznalni a fejlodesi rendszert, annak sajnos kinlodnia kell hogy ezt elerje. Ez benne van a pakliban 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kár, hogy 64 bites rendszerem van. :/
Na akkor oblivion crash prevention system egy nagyon hasznos program.

Nekem bizony az oblivion és fallout 3 is ctd-zet elég sûrûn (rakhattam én rá bármilyen patch-et, telepíthettem akárhányszor újra az egészet és a ctd-t modok nélkül is csinálta) , ezzel viszont, ha nem dobod le kisablakba a játékot, akkor nem ctd-zik (ha lerakod kisablakba utána tuti ctd), szóval hasznos. Ehhez ugye OBSE kell, hogy mûködjön is.

OBMM alap, BOSS hasznos (nem kell a legtöbb dolgot manuálisan pakolgatni, õ szépen elrendezi pár mod kivételével, amit nem ismer azt nem tudja besorolni).

A többi alkalmazást nem ismerem, nem használtam!

nem, hétvégén lesz idõm, akkor írok majd egy komplett telepítési, tweakelési útmutatót, és modcsomagokat név szerint. úgy keresõvel meg lehet õket találni, illetve obli oldalakat majd linkelek ha csak ott van bizonyos mod.

amúgy az elsõ és talán legfontosabb telepítést megkezdõ hsz.-emre se jött még érdemben reagálás senkitõl, pedig jó lett volna, mivel én se nagyon hazsnáltam még a programokat (boss, scriptoptimizer....) és nem a saját káromon szereném kipróbálni - 39.460 hsz.

Fantusz
Mindenki maga tudja, mit szeretne változtatni, legfeljebb véleményt kéthet a khasználni kívánt modokról.
Teljesen más modok hasznosak egy aktív tolvajlással foglaltoskodó karakternek, mint egy mágusnak.
Lehet persze mindent játszó karaktert csinálni, de azzal több esélyed lesz a modok összeakadására.

Midas magic spell alapötlete nagyon jó (varázslat készítés), de a játékba integrálása nagyon nem lett eltalálva.
A játéknak egyébként is alapproblémája, hogy a 30-35-ös szint fölötti karakterek legyõzhetetlen félistenek, nem hiányzik még néhány atombomba erõsségû varázslat.
Nem volt kidolgozva a következmény rendszer sem, egy idézett darázsraj pl. minden következmények nélkül kiirthatott egy szakasz városi õrt.
Egyedül a fehér tigris tetszett, jó poén, hogy egy kis macskából lesz a tigris, amit ló helyett, és harcban is használhat a karakter.

Linkelnél 1-2 hasznos modot?
Eddig csak francesco van fent, meg midas magic.
zorrobomber
talán ennyi off belefér, mount&blade ftw! 😊

pointer4
Már csak ki kéne adni egyben 😄