The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a teljesség igényével akarom végre kidolgozni a dolgot, és az eltel idõben nagyon sok modnak kijött a végleges verziója is, illetve több kisebb mod egybegyúrásra került. illetve van amihez segítséget szeretnék majd kérni. de most el kell mennem, este írok majd

na gyerekek újraindítom a modolás témát. pár modot kapásból leírok amit használok

elsõnek a peccs+"szükséges" javítóprogikat sorolnám fel, és várom az észrevételeket

Megnéztem 1-2 dolgot, hogy miket tartalmaz a mod, és 1-2 mob-al találkoztam már, amit a mod rakott be. Szóval nincs gond.
(:

A beállításokban már mindent néztem, de csak ilyen flee, meg looking for water opciók vannak.

A loot-ot akkor normal-ra állítom.
Fantusz
Hardcore loot-al nem fog sûrûn elit darabokat dobálni, ha az lenne a célod, hogy sok különleges darabot találj normálon kellett volna hagyni a loot-ot.

A Francesco lényeinek megjelenése random, véletlenszerû, s alacsony szinten nem szórja neked tele a pályát magasszintû lényekkel, de nem zárható ki a lehetõség, hogy összefutsz valami erõsebb változattal - bár itt ismét a beállításokon is sok múlhat.

Fantusz
Annak a kis vityillónak is megvan a jelentõsége, haszna.
Mindössze 1000 aranyat kérnek érte, s lesz egy megízható hely, ahol ki lehet pakolni a hátizsákot.
Bizony én kezdetben szétszórtam a cuccaimat a padlón, a nem használt fegyvereket páncélokat pedig azonnal el is lehet adni, ha a kerskedõnek van pénze, fölösleges gyûjtögetni.
Alkímiai felszerelések, alapanyagok, kövek, egyedi tárgyak - minden amit nem szertnénk eladni, de a hátizsákban nyomják a súlyt, lerakhatók otthon.

Ennek a házikónak a berendezése szegényes.
Amit mindenképpen érdemes megvenni: a láda és a két szekrény (ezekbe lehet pakolni)
A székek és a polc megvételével a küldetés lezárul, de ezek nem különösebben hiányoznak.

Igen, mind a kettõ fel van rakva. Egy 40megás, plusz egy 500 megás. A mod mûködik rendesen, higher spawn rate is, 8 gomblin volt 2 helyett stb., de új mobokat nem találok! Új itemeket még nem nagyon néztem melyik alap, melyik nem, de sokkal több varázs cucc van, gondolom a hardcore loot miatt.
Már elfáradtam teljesen, fórumokat bújok, de semmi. :'(
Mindenkinek köszönöm a segítséget(!!!), egyelõre így a játék elején a legolcsóbb kunyhót választottam(Birodalmi Város), de abban nincsen sem szekrény, sem láda(doboz). Csak "Ágy,asztal, TV" izé: kandalló.
Talán ha berendeztetem a Három Testvér Bt.-vel akkor majd lesz. <#confused>
Gondolom ha a ház körül/mellett lévõ helyre cuccolnék azt könnyedén eltulajdonítaná a pórnép...
(Szétszórni a padlón nem akarom, még a végén elbotlom benne!)
<#vigyor0>

Azt hiszem jobban belemerülök az inventory (TA😎 adta lehetõségek tanulmányozásába mert nem akarok alap,egyértelmû dolgokat kérdezni késõbb!

Még egyszer köszi!

Az élet a legjobb méreg...

Fantusz
IC-ben a kalyiba berendezve is szegényes mesz, cuccokat tárolni egy ládában és egy szekrényben tudsz, de ha csak szétszóron a házon belül (amg nincs berendezve) akkor is megmaradnak a cuccaid.

Minden városban lehet házat venni, de igazán széppé varázsolni csak Chorrorban, és Skingradban lehet a lakást, illetve a lkeg elitebb lakóhely a Battlehorn Castle (hivatalos mod).

Különbözõ szemlélet alapján játszunk, van aki egyeltalán nem vesz házat, olyan játékos is van, aki minden városban megveszi, illetve vannak, akik a modok adta lehetõséget használják ki.
Nekem az a praktikus, ha csak egyetlen saját otthonom van (a kastély), a többit fölöslegesnek tartom, aludni guildokban is lehet.

Fantusz
Francesco biztos, hogy jól van feltelepítve?
A helyes mûködéséhez kettõ mod szükséges, a kisebb a beállításokat, a nagyobb a texturákat tartalmazza.

Megvan. Bocs.
Rossz hatású potionokat hogy tudok használni az ellenfeleken?
Meg kell kérni?<#idiota>
nem ez, de ha azt nem találom már meg ez se rossz. köci

pointer4
Múltkor lefikázták a screenshoot-jaimat, pedig ez alapján lett beállítgatva. Szerintetek lehetne még szebb ? És hogy?
Most találtam egy érdekesnek tûnõ OBSE plugint:
Oblivion Stutter Remover - Ez elvileg megszabadít bennünket az Oblivionban egyébként jellemzõ szaggatástól. Sajnos nincs fent a játék, így nem tudom kipróbálni, de valaki megnézhetné😊 OBSE természetesen kell a futtatáshoz.
Nagy hirtelen ezt találtam, bár szerintem ez nem az, amire gondolsz.
De utálom a barlangokat... nem tudok ilyen modról.

Az normális, hogy level 8-on az úton lévõ banditákon még mindig fur (lv1) cuccok vannak? Francesco's leveled creatures/npc-t használok. Tárgyakat megtalálom amiket berakott, de mást nem nagyon... egyszer egy küldiben kellett bemenni egy házba. Na ott elég jól fel voltak szerelkezve,de a természetben nem nagyon vannak ellenfelek, igaz egy Spriggan-t már láttam.

Fran-hoz még használok unoffi patchet (vanilla+SI), hivatalos pluginokat, meg midas magic-et.
nekem még az a mod kellene, ahol nem ajtó van a barlangoknál, hanem bele lehet látni...

link vagy név vkinek ?

a saját házad-BAN lévõ tárolókba nyugodtan pakolhacc, az ott is marad. azért emeltem ki a bant, mert ic dock districtjében lévõ ház elõtt és a verandás is van tároló, oda ne pakolj.

nézd meg az inventorit, hogy van e ott olyan cucc, ami mellett egy piros kéz van. ha igen, akkor az lopottnak minõsül. én mindig is gyûlöltem ezt a dolgot, a morrowindben ha skooma volt nálad nem kereskedtek veled, ki tudja honnét tudta bárki hogy az a zsákomban van...

van rá mod, meg kéne keresni, ha megvan linket kérünk a fórumba....

karakterlapok (életerõ, stamina, mana csíkok) inventory (körben fegyver) spell (körben varázs) térkép és egyéb (jobb alsó a soron) mindenre választ kapsz...

A tab-al elõhozhatsz mindent amire szükséged van. Inventory, spellek, karakter infó. A karakter infónál tudod megnézni az utolsó oldalon, hogy van-e "vérdíj" a fejeden.

Házat még sosem vettem, ezért nem tudok ebben segíteni.
Sziasztok!

Mivel kezdõ vagyok a játékban felmerült bennem pár kérdés:

-Vettem házat a Imperial City-ben a vízivárosban, reméltem hogy lesz ott valamiféle láda vagy konténer amibe a most még felesleges tárgyakat lecuccolhatom, de sajnos nem találok ilyet. <#shakehead>
Ha "berendezem" a házat a megfelelõ lakberendezõvel <#vigyor5> akkor kapok ilyen lehetõséget, vagy egyáltalán nem lehet az Oblivion-ban "raktározni"?
(ismerem a "Hordozható lyuk" nevû mod-ot, de egyelõre nem szeretném használni...)

-Valamiért mindig ha megszólítok 1-1 õrt, azonnal letartóztat lopásért!
(Ha nem szólítom meg akkor semmi gond!)
Mivel nem igazán tolvajkodtam idáig így nem tudom hogy csak figyelmetlen voltam és valóban elemeltem más tulajdonát, vagy valami hiba van nálam a játékban...? <#wow3>
Szval hol tudom meglesni hogy éppen köröznek-e, illetve hogyan tudom a jelenlegi tarthatatlan állapotot megszüntetni?

Elõre is köszi a hasznos válaszokat!
<#eljen>

Az élet a legjobb méreg...

koschwarz
szerintem teljesen megállja a helyét ma is. számomra még mindig szép a grafika, pedig egy textúra modot vagy hasonlót nem használok, és ez a hatalmas világ még mindig sok lehetõséget rejt magában.

ráadásul most készítem az elsõ modomat, ami egy spell és enchanment tweak elnevezéssel illetek...kifejezetten olyan modokhoz, ahol nincs szintezés, mint TIE vagy CUO, ahol sosem tudod, milyen random szintû ellenféllel akadsz össze... vagy van egy legújabb, ami komolyan mondom, jobban tetszik mint a TIE, ami pedig nagy kedvencem. ez a RIBO vagy Realism Immersion and Balance Overhaul, a készítõje nagyon rátalált arra, amit én is szeretnék a játékban. itt egy link: RIBO

nagy része kész van a saját modomnak, de még azért kell tesztelni, és egy feature még nem világos, hogy oldok meg, de majd csak lesz valahogy.

én sem játszok már folyamatosan az oblivionnal, hiszen kijönnek olyan gammák mint mass effect 2 meg fallout 3, vagy most alien swarm-ozok orrba-szájba... de azért sokszor visszatérek, szinte már "honvágyam" van, lol.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

ja ok, akkor még töltés alatt. nagyon köszönjük mindenki nevében, jó kis oldal volt, sok hasznos tartalommal....

kissé fura, hgoy ezzel a játékkal most évek múltán a megjenenését követõen "érdemes" jáccani. nagy monitor vagy lcd tévé, felturbózott kép és hanghatások, elég erõs vas a futtatáshoz, szuper moddolás....

ami érdekes, hogy véletlenül volt egy mentett oldalam a hardwiredrõl, még az obli megjelenése elõtti elõzeteskor. voltak benne képek. és ami feltûnt, hogy ott teljesen féloldalas állásból látszott a lovas. ezt nem is lehetett az alap kamerabeállításokkal. vajon hogy készítették akkor a képet a megjelenése elõtt ?

nemrég láttam ilyet egy elég új kamerakezelõ moddal, azért tûnt fel

cSuwwi
nekem az van.
simán felmegy minden.

shit happens

nem igazán megy az obli HQ...

Fantusz
Nem érdemes börtönbe kerülni, a skill levonások érzékenyen érinthetnek, az így összeügyeskedhetõ plusz szintlépésnek meg semmi értelme, hisz 30-35-ös szint fölött már féisteni képességgekkel bír a karakter, annyira lényegtelen, hogy 45-ös, vagy 47-es lesz a max elérhetõ szintje.
Elvileg tolvajlás, lopakodás a börtönben fejlõdhet, de én még ilyet egyik karakternél sem tapasztaltam (van néhány küldetés, amit úgy lehet megoldani, ha börtönbe csukják a karit)

Jaa, de hülye vagyok. Most olvasom. Legközelebb 2x átolvasom, mielõtt kérdeznék.<#zavart1><#idiota>
koschwarz
nem, csak a börtönbüntetésed alatt random veszthetsz valamelyik skilledbõl egy pontnyit. így elvileg ha minden major skilled ki van maxolva, de azokból vesztesz egyet (illetve összesen 10-et), akkor akár megint szintet léphetsz.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Bocs a dupláért.

Egy gyors kérdés. Egy gyerek ezt írta.:
"There's an easier way, specially if you are an evil guy, just have a bounty of at least 50,000 gold without being the gray fox, and go to jail, you will be taken off about 50 levels of random skills, do over and over till you are apprentice on each, and level up again. It makes the game even better."

Akkor most az Oblivionban a börtönben fejlõdünk? Még sosem voltam börtönben. 😄 És nem is akarok.
Hmm értem. Sok szerencsét!

Felraktam Midas Magic Spells modot, megtaláltam hol kell stb., de a hozzávaló itemeket szeretném addolni. Vanilla cuccokat tudok addolni, de amiket a mod rakott be azokat nem tudom, mert azt írja nem találja az itemet.

Az alap cuccok 00-val kezdõdnek, de ezek XX-el.
Itt nem ír semmit.
PiszkosFred
Hosszu tortenet, apro de annal vegzetesebb technikai malorrel, de dolgozom rajta hogy nagyjabol visszakeruljon minden ahogy volt, ha a forum nem is, de az oldalak mindenkeppen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Valakinek megvan a játék Game of the year kiadása?

Ha igen mi a tapasztalat vele? Minden normálisan települ, semmi probléma vele, vagy gondok vannak? Ilyesmire lennék kíváncsi.

Sürgõs lenne a válasz.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

De állat. Remélem nem lesz ilyen elcseszett a harcrendszer.

Elszomorító, hogy a moddereknek nagyobb a fantáziájuk, mint maga a játék készítõinek...

Fred, nem a tied a HQ? Mi lett az oldallal??
PiszkosFred
Hamarabb mint gondolnad 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Lesz következõ rész? :o

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

ja, és arról vmi hír, hogy a következõ részben lehet e lóhátról harcolni, kétkezes harcot (nem csak imitált pajzsosat) stb. csinálni ?

vmi hír hogy miért nincs a magyar oldal ?

nálam van egy biztonsági másolat az alap+si+patch - rõl. elég a modokat pakolni rá. rontott obli könyvtára töröl, biztonságit bemásol, nem kell install sem, mert ua megy, és dobod is rá a modokat egybõl

Miért csak félig magyar az Oblivion? 😄
Nem tudom miért, de a skillek fele, a potionok, pár tárgy angol. :/
Ez nem lehet igaz. Végre felmodoltam, új kari, erre senki sem beszél... Pedig már vagy 14 gigát foglalt.<#zavart1> Szerintem a magyarítással ronthattam el, hogy szûz oblivion-nál uninstalláltam, utána installáltam. :/ Mind1, most rakom újra.
tibor16
aztaaaa- bocsi 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Esetleg a Fallout 3 topicban kaphatsz segítséget...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

tibor16
sziasztok, - a mothership zeta-nak elkészült már a magyrítása? - és ha igen, akkor hol találom?
Elõre is köszi a segítséget...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

cSuwwi
shit? 😄

amúgy igen, shift+kattintás = eldobás

shit happens

Molnibalage
Asszem shit lenyomása közben kell ráklikkelni a tárgyra. Ekkor eldobódik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

HEllo az inventoryt h kell uresiteni? Mert meg telt es nem tudok tovabb menni kerlek segitsetek😊
de csak moddal? Akkor tuti, hogy a bátyám kamuzik, mert nincs neki semmilyen modja. Hehe <#eplus2> Köszi
😊

moddal visszanõ...

gondolkodom rajta, ha munkanélküli leszek, és lesz sok idõm, újra nekikezdek felturbózva 😊