The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

úgy hogy egyet vagy kettõt rax be a majorok közé amibõl +5-el akarod minden szintlépéskor növelni, és "aládolgozol" a minor skillek használatával. én harcos mágus karit szoktam csinálni, de a lényeg ugyanaz a skillek összeválogatásánál :

endurance - armorer, heavy armor, aládolgozol block-al hogy meglegyen a 10 pont szintenként

strenght - blade VAGY blunt, scondary fegyóval és öklözéssel aládolgozol

speed - na itt sztem felesleges majorba rakni bármit, de talán az athletics megéri mivel a kotn-al úgyis lovagolni fox az elejétõl, és így csak a városi futka meg a dungeonban fejlõdik majd

agility - itt is, kis nyilazás, zárnyitás és lopakodás, szintenként simán megvan a 10 pont, csak írni kell hogy tudd mennyi

intelligence - alchemyvel fejleszthetõ

willpower - destruction, restoration miatt kizárólag minorba, és lehet sütögetni ezerrel

tehát majorba sztem :

armorer, heavy armor, athletics, blade - fizikai skillek
illusion, mysticism, alteration - varázsskillek

utóbbiakat azért majorba, hogy egyáltalán a kezdõ varázslatokat is lehessen már használni pénz és trainerelés hiányában

a többi skill könnyedén fejleszthetõ minorból is

lightjack
most jöttem rá hogy hogyan is van ez a fejlõdési rendszer... és ki kell h jelentsem ezt a készítõ teljesen elb*szarintották...mert ugye az lenne a lényeg hogy a major skillek gyorsabban fejlõdnek és ezért is válasszuk azt is... csak most találtam egy részletes leírást a fejlõdésrendszerrõl, és az azt mondja hogy ha 10 et lépünk a major skillekbõl akkor fejldõnük...ez eddig oké is lenne de most jön a csavar. hogy ha már elértük a fejlõdés szinjét akkor azután hiába fejlõdünk a major vagy minor skillekben azt nem számolja bele. így pl én mint mágus, mágus csillagjeggyel születtem és mind a 7 mágikus képesség van benn nekem major skillekbe. de hogyha major skillekbõl elérem a 10 akkor már fejlõdök. és mivel ez úgy van hogy:
ha fõképességhez tartozó tulajdonságaink minor és major skillekkel együttvéve: +1et fejlõdik ha nem fejlõdik hozzá tartozó képességünk
+2-t ha 1-4 ig fejlõdik hozzá tartozó képességünk
+3-at ha 5-7ig fejlõdik hozzá tartozó képességünk
+4 et ha 8-9ig fejlõdik hozzá tartozó képességünk
+5 öt ha 10 felett fejlõdik hozzá tartozó képességünk

így nekem képtelenség hogy a willpwerbõl és az intelligence alaptulajdonságból is minimum +4 et hozzak ki egyszerre... pedig ez nagyon fontos lenne mert ugye mágus vagyok...csak +3 lehet egy szintlépésnél mind1iknek a fejlõdése
de h ha nem major hanem minor skillekbe lenne akkor akár +5öt is fejlõdhetne mind a 2. nahmármost szerintem ez nagyon nagy hülyeség hogy akkor lesz kiegyensúlyozott pl a mage karaktered hogy ha NEM a mágusképességeket teszed be major skillbe hanem vmi használhatatlan szarokat. így tökéletesen kiegyensúlyozott lehet a karakter hiszen akkor fejlõdünk amikor már mind1ikbõl megvan a szintenként 10 fejlõdés... és mivel ha csak +2-t fejlõdsz akkor az ellen jobban fejlõdik nálad és 15 ös szinten már ellehetetlenül a játék...am ezt már így 8 as szinten kezdem érezni de azért még megy... ha nem tette volna be a Betsheda ezt az istentelenül bonyolult gubancos szar fejlõdési rendszert sokkal könnyebben játszható lett volna a játék...
ti ezt a problémát hogy oldottátok meg??

Fantusz
Nem az a kérdés, hogy kitõl, mit kapsz jutalmul, hanem, hogy beárulod-e a redguard nõt, vagy sem.
Ha mindent elmondasz a grófnõnek, a redguard eltûnik a játékból, ha nem árulod el, Chorrorban sokszor találkozhatsz vele.
Destruction trener, bár sok vizet nem zavar, ugyanis csak novice szinten képes oktatni.

Szerettem ezt a küldetést, van a végén valami életszerû benne: megmentheted a nõt, de ezért hazudni kell, s el kell döntened ki mellé állsz, ha elmondod az igazat anyagilag jobban jársz, ha elhallgatod, találsz egy barátot...

lightjack
nah megvan a küldetés csak nem tudom hogy most melyik utat válasszam. ha megmondom a grófnõnek h az a feka csaj volt a tettes akkor 300 arany a jutalmam. ha azt mondom neki hogy nem õ volt, akkor csak 50 et ad, viszont cserébe kapok a feka csajszitól 1 festményt amit majd 3 hét után tudok átvenni. mivel nem akarok 3 hetet várni h megtudjam vki meg tuná mondani hogy milyen festményt kapok? vmi varázserejû, v csak egy szimpla festmény amivel csak a házamat tudnám díszíteni...mondjuk még nincsnen😄 nah szal melyiket érdemesebb?

Az ebédlõben festékes az egyik szõnyeg...

nekem is leírás kellett hozzá. találsz ikönnyen magyar és angol nyelvût is. vmit elõ kell kotoroni az egyik towerbõl és azzal szembesíteni a festõnõt, vagy ilyesmi.

lightjack
vki help!!! találtam Chorrolban egy mellékküldetést a kastélyban. arról szól h vki ellopta a grófné portréját a grófról és meg kéne találnom a tettest. namost: beszéltem a gyanusítottakkal, azután pedig egy csaj szobájában(nem tom most pontosan a nevét de egy feka csaj nagy göndör hajjal, és õ a kastély mágusa) találtam festõkellékeket, majd kiírta hogy keressek további nyomokat. azután elmentem a west towerbe és ott egy doboz mögötti lejáró felnyitása után találtam egy kész festményt. kiderült hogy valaki festõ a kastélyban, csak még nem tudni hogy ki...és itt elakadtam...sehogy nem jutottam tovább mindent átnéztem de nem találom a következõ nyomot... 2 és fél órát szarakodtam csak ezzel az egy nyamvadt mellékküldetéssel, de még mindig nem jutottam a végére:S:S nah szal ha vkinek van vmi ötlete hogy mit kéne csinálni miután találtam egy festményt(nem a keresett festményt a grófról) az írja le pls! köszkösz

Fantusz
Nem igazán tetszik az összehasonlítás, a varázsló nem feltétlenül álnok, s pláne nem politikus, de az igenis helyénvaló, hogy mágusnak születni kell.
A mesék világában a szegény nincstelenbõl lehet hatalmas harcos, de varázsló csak akkor, ha születésétõl ott lappang a képesség, amit sok tanulással tovább fejleszthet.

Fantusz
Nincs értelme sört borral összehasonlítani - az Oblivion és a Dragon Age összehasonlítása sem szerencsés, a két játékban annyi a közös, hogy mindkettõ szerepjáték, minden másban különböznek.

A Dragon Age méltán lett a tavalyi év szerepjátéka, de stílusában a Baldur's Gate, Neverwinter Nights hagyományait követi, a Morrowind, az Oblivion világa teljesen más.

akkor mi értelme lenne a fajoknak a elég lenne a varázsláshoz ha vki erõs fizikumú ? és átalakítja az erejét manára? sztem ez jól van így. fogadjuk el, hgoy a hétköznapi életben a politikusok és hazugog a varázslók, hiszek nulla fizikumú emberek döntenek a fegyveres erõkrõl, a nemzeketek irányító törvényekrõl és millliók sorsáról. így a fantáziavilágban a varázslók tudnak bármit csinálni a manából, fordítva viszont nem mûködik a csoda 😊

Akkor javaslom a Dragon Age Origins-t ott kb mindenhol minden fixen van, hogy mi eshet a legtöbb helyen ill. szintedhez képest nagyobb vagy alacsonyabb cucc attol függõen, hogy mi örzi. Ugyanakkor az ellenfelek ereje a legtöbb helyen van max és min. erõsség, de a min. erõsség köszönõviszonyban sincs azzal, hogy eltudsz-e jutni odáig. Ha rossz fele indulsz biztos lehetsz benne, hogy futni kell. Az Oblivionban sztem az itemek esésével nincs különösebb god annyi szemét esik, hogy bõven akad benne jó cucc szinte bárhol. Amit a szintedhez képest levõ szörnyeket illeti én ugy vettem észre, hogy az eleén egyre nehezebb lessz aztán utána ujra könnyü lessz, de mivel a nehézségi szint állitható menet közben is emiatt ez korrigálható tetszés szerint. Engem csak az zavar, hogy lehet manábol fatigue-t csinálni forditva viszont nem. Pedig egy harcos kb sz*rik rá, hogy mennyi a manája neki a fatigue a lényeg, hogy jonagyokat üthessen, de egy mage ha no mana akkor aztán jön a szivacs. A másik egy ien spelltipussal át lehetne hidalni azt a problemet, hogy ha nem olyan fajjal akarsz nyomulni akkoris lehessél mage. Modokbol találtam már ien spellt de nekem oan kéne ami a spellmaking-be beteszi ezt a lehetõséget.
koschwarz
szerintem az OOO nagyjából ilyen, amiket írtál.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

én szeretem ha egy játék ésszerûen nehéz. értem ezalatt hgoy egy patkánnyal azért ne gyûljön már meg a bajom akár elsõ szinten se, de az se jó ha foylamatosan leverhetõ mindenki könnyedén vagy kis erõfeszíteéssel. legyenek életszerûen könnyebb és nehéz vérfakasztó helyzetek is, és néha futni is kelljen.

egy sokkal erõsebb szörnyet is le lehet gyõzni ésszel és ügyességgel, ami a gépi intelligencinak nincs meg. de úgy nem jó hogy a monstra számára elérhetetlen helyrõl 100 nyilvesszõt bele, míg az toporog. ezt kellene egyensúlyba hozni egy játékban, és akkor szuper játékélményt ad.

a kincsesládákat is nem randomra, hanem vmi ésszerûbb módon feltöltve kellene lennie, pl egy erõsen õrzött rom alján nem random vmik, hanem fixen megírt jutalom, stb.

koschwarz
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
de pozitív, hogy úgy játszol, ahogy neked jól esik, és nem a maxolás a lényeg

Magas szinten több mana több manareg több költség. A potikat nem szeretem nyomatni ezerrel me utálok anyagot gyüjteni. Ami a maxos willpower+intelect dolgát jelenti, hát azé az idõ és nem szeretném skillhuzással tölteni. Jobb szeretek rendesen nyomulni és gyakni ozt majd mennek a skillek a használattol idézéssel kezdek valóban paraly-t nem nyomok me drága nagyon még az 1seces se olcsó és amugyis hamar fogy a mana bár megjegyzem a kezdeti idézés elviszi az 1/3-adát helyböl aztán párat rányomok az ellenségre és hopp out of mana. Nekem az igazi bajom ezzel, hogy a pet végzi a munka nagy részét nem pedig én. Egyébként bretonnal mage-ként tolom. Na ez a másik ami egy kicsit zavaró, hogy a mana több mint felét még fullos intellect esetén is a faji születési képességek adják ezáltal, ha mondjuk vki egy nord mage-t akar vagy esetleg egy orkot akkor baromi nagy szivacs. Ugyanakkor breton harcos vmi álatság pár védelmi mágiával tuningolva pont ugy lehet tolni ahogy én szeretem nemkell egyfolytába a potikra figyelni, hogy legyen raktáron párezer és megállni sem kell a gyilkolászásban, de nemszeretek közelharcolni meg ugy párszor már letoltam és kell az újítás. A full mage-hez véleményem szerint pedig az tartozik hozzá, hogy semmi páncél fegyónak bot vagy semmi és lehetõség szerint nem közelharcolunk. Az érintõmágiák valóban jobb mana arányuak de wazz a legtöbb ellenfélnek a közelébe se akarok kerülni me szétszed. És a szimpla para 1secre nos igen az má laza feltéve, hogy 1v1. Illusionnal lehet még nagyokat szórakozni egymás ellen forditani az ellenfeleket meg hasonlók de wazze megint csak nem én végzem a munkát.
lightjack
nem tduja vki azokat a növényeket névszeritn amikbõl elég komoly restore magika löttyöket lehet kotyvasztani?

Fantusz
Varázslónak a 100-as intelligencia, 100-as willpower alap.
Kedvenc karakterem a pusztakazes breton mágus volt, nem voltak mana-gondjai.
A játék elején rágyúrtam az alchemyre, a potik nagyrészét eladtam, a cél az volt, hogy magasabb szintre erõs Restore magicka lötyiket tudjon gyártani.
Mesteri aklímiával egyetlen növénybõl (lenvirág) készíthetõ poti, de egy gombával összekombinálva Restore magicka + Shield itóka is lehet, ami közel 2 percig másodpercenként 28 manát tölt vissza, plusz a willpower mana visszatöltése.

koschwarz
milyen karakterrel indultál?
én igazi, full mágusként csakis high elfet (mage vagy atronach) vagy bretont (mage vagy apprentice, esetleg atronach) indítanék, és maxra gyúrnám az intelligence-t és a willpowert (ez utóbbi a mana visszatöltõdés szempontjából talán fontosabb). így azért mire mondjuk expert vagy a varázslóiskolákból, már rendesen kellene manának is lenni, magas willpowerrel, és a spellek manaigényének sem kellene relatíve nagynak lennie.
mondjuk egyértelmû, hogy a különbözõ varázslatok összekombinálása adja a leghatásosabb fegyvereket.
szerintem alap pl. weakness varázslatok kombinálása a többi spellel, ezzel manát lehet megtakarítani, miközben jóval nagyobbat sebezhetsz.

Fantusz
Márpedig egy képzett mágus nem fogy ki egykönnyen a manából, illetve megvan a módja a folyamatos manapótlásnak.
100-as alchemyvel, expert készlettel kotyvasztott Restore Magicka lötyi mana-visszatöltés az egyik fontos lépés.
A másik pedig a manatakarékos spellek használata.
Paralyse varázslatot pl. érdemes hozzákapcsolni a destructionhoz, s a bénítás ideje 1 sec. (fölösleges több).
Manatakarékos lépés a touch varázslatok használata is, persze nem ezzel kell indítani a karriert, elõbb az idézés, s a távolsági varázslatok, az érintõsek késõbb.

Hát nemtom ti, hogy toljátok de only mágusként nem egyszerü pusztitani az idézéssel télleg könnyü bár az arénában kicsit nehézkes mivel oda az ellen ugy van scriptelve, hogy figyelmen kivül hadja az idézett lényeket. De a többi helyen hiába vok full manára és manaregenre gyúrva 3-4 támadó spell után fuccs a manának 100-as destro skill alatt az ellenfél meg több van kicsit mintsem elég legyen. A bothasználattal tok még rendesen irtani de azt egyfolytában ujra kell töltögetni és az nem olcsó még soul gemekkel sem. Véleményem szerint a játék alapból támadó mágusként neméppen könnyü. A paralyze-rol meg annyit, hogy oan ára van, hogy az no comment nemtom ti mien modokkal játszotok, de hogy nekem nincs ipari mennyiségû manám azis biztos. Egy +100 kezdõ manát még kihozhatnék, de akkor az ellenséges mágiahasználók eléggé gyorsan szétszednének, ha eltalálnak. Ugyanakkor az a +100 nemér olyan sokat, hogy ne kelljen trükközni amikor jön 3-4 ellenfél.
Na asszem ennyi elég is volt a CM partnersbõl, összeakad a nagyszerû Heart of the Dead questmoddal valamiért, szóval megy a levesbe. Heart of the Dead jobb ( amúgy is baromság csapatban menni ebben a játékban: próbából lementem egy ayleid ruinba 3 csapattaggal... hozzám sem ért az ellen, így még fejlõdni se lehet normálisan(fõleg, hogy francesco overhaullal levettem a fejlõdés gyorsaságát a felére))

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Hali!
Köszi, akkor hagyok mindent így, végül is mûködnek úgy ahogy, sõt pl a keychain túl jól is, mivel ahogy beraktam, megkaptam a játék összes kulcsát, gondoltam nem sok vizet zavar, amit lehetett azt kidobáltam (szép rakás volt) a küldi kulcsok pedig bent maradtak! Na mármost az egyik kulcshoz kaptam egy küldetést is, ez sem zavart mindaddig, míg a fõsztori révén el nem jutottam Jauffrehoz, leadni az amulettet. Viszont az a bizonyos küldetés hozzá tartozott, és így már nem lehet vele másról beszélni csak arról a küldetésrõl:\ Erre van megoldás vagy kezdhetem elölrõl?
Nekem ez a sorrend jónak tûnik.
koschwarz
szerintem is. és megmondja, melyik modokat nem tudta elrakni sehová: ezeket kell manuálisan még elhelyezni. szerintem a BOSS jó.

Szerintem a Boss 95 %-ban jól helyezi el a modokat, amiket ismer azt biztosan.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fantusz
Holtak megfélemlítése (7-es szintig): élõhalott ellenfél ellen lehet hatásos, a spell hatóideje alatt nem harcol, menekül.
Páncélban castolva nem 100% a hatékonyság, 7-es szint fölötti ellenfélre meg egyértelmûen hatástalan.

Demoralize up to level 10: Harci morált csökkenti, de jelentéktelen varázslat, harcokban használhatatlan, városokban lehet esetleg szórakozni vele, de nem sok értelme van.

Command varázslatok jók, ha a mágusodnak van elegendõ illusion tudása, ahhoz, hogy a legmagasabb szintû ellenfeleket tudja befolyásolni.
A biztos sikerhez semmiféle páncél nem lehet a máguson, ajánlott a 100-as illusion tudás, amivel legalább 20-as ellenfelekt 20-30sec-ig képes irányítani. (ránézésre nehéz megmondani, hogy az ellenségel lény valójában hányas szintû)

Most beállítottam így ahogy írtad, viszont így meg nem akarnak mûködni a modok :\ Pl Harvest flora, axebane. És még lehet több sem, csak így elsõre ezek tûntek fel.
alapvetõleg nem jó az összeállítás. elsõnek az alapjáték, shivering, peccs, unofficial peccs

utána kotn, területmodok

utána grafikai tuning

utána módosítók játékmeentben

utána minden más

különben összeakad töltésnél is lehet

lightjack
lenne pár kérdésem: mit jelent az h pl: turn undead to level 7, meg az hogy demoralize up to level 10?? ezek mire jók? a command az meg azt hiszem azt jelenti hogy magad mellé állítod az ellent h veled érted harcoljon???

Hali!
Kéne egy kis segítség. Az alant látható modokat használom, és jó lenne ha valaki tudna segíteni a helyes sorrend beállításában, ugyan használom a BOSS nevû programot, de nem nagyon bízok benne:\ Szóval jó lenne ha valaki tudna tanáccsal szolgálni. Illetve hogy egyes modok nem ütik-e ki egymást. Elõre is Kösz!

Oblivion.esm
HorseCombatMaster.esm
Unofficial Oblivion Patch.esp
Oblivion Citadel Door Fix.esp
Natural_Weather_HDR_by_Max_Tael.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
IlluminationWithin.esp
Creatures Alive v1.3.esp
Amajor7 Imperial Furniture.esp
xuldarkforest.esp
xulStendarrValley.esp
xulTheHeath.esp
XulEntiusGorge.esp
xulFallenleafEverglade.esp
xulColovianHighlands_EV.esp
xulChorrolHinterland.esp
xulBeachesOfCyrodiilLostCoast.esp
xulBravilBarrowfields.esp
xulLushWoodlands.esp
xulAncientYews.esp
xulAncientRedwoods.esp
xulCloudtopMountains.esp
xulArriusCreek.esp
xulPatch_AY_AC.esp
xulRollingHills_EV_withoutWheat.esp
xulPantherRiver.esp
xulRiverEthe.esp
xulBrenaRiverRavine.esp
xulImperialIsle.esp
xulBlackwoodForest.esp
xulCheydinhalFalls.esp
xulAspenWood.esp
xulSkingradOutskirts.esp
Natural_Vegetation_by_Max_Tael.esp
Harvest .esp
Axebane_Hunters25.esp
P1DkeyChain.esp
Axebane_RealHunger25.esp
RealisticForceHigh.esp
RealSleep.esp
No psychic guards v1.1.esp
RenGuardOverhaul.esp
Combat Behavior 2.11b.esp
Deadly Reflex 5 - Timed block and 150% damage.esp
DeadlyReflex 5 - Combat Moves.esp
Visually Enchanted 2.1 No Shock Particles.esp
Visually Enchanted 2.1.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.esp
NPCSTATICLEVEL.e.02.esp
Unofficial Equipment Rarity Patch V1.1.esp
IlluminationWithout.esp
slaughterfish addon.esp
nekem is kellene csak egy olyan kis mod, amivel az ellenfelek is tudnak tereptárgyakon át is üldözni. elég szivacs amikor egy 30 centis kõrakásban megakadnak és elég lenne lenyilazni õket....

Fantusz
Szerintem ilyen ügyeskedésekkel nem érdemes foglalkozni, inkább bonyolításnak nevezném, n em könnyítésnek (amire mellesleg nincs is szükség)
Való igaz, hogy sokszor bambák az ellenfelek, éppen ezért fölösleges az idézést összekapcsolni a láthatatlansággal, elég, ha a mágus a háttérben marad, ha erõs summonja van csak mozizni kell.
A paralyse varázslat megtanulása után pedig próbáljon valami-valaki a közelébe menni - de ekkor már a mágus sem rejtõzködik, aktívan támad.
Annyit kell megtanulni, hogy melyik lény immunis a bénításra, azoknál viszont van más lehetõség (vámpír pl. érzékeny a tûzre)
Illuzio mestereként a command varázslatok ismét egy másik harcstílust tesznek elérhetõve a mágus számára.

Harcosok általában nem az Arcane egyetemre bejutásért güriznek, nekik meg azért problémás a mini-spellek használata.

Felvehetõ NPC is elõre definiáltak, ha így nézzük. Egyébként meg pont ezért tetszik, mert nem a meglévõ NPC-ket "használod el", hanem a létezõ világ érintése nélkül új szereplõket tesz elérhetõvé, akiket a játékos választ ki. Mondjuk azt nemtudom, hogy ad-e ugyanannyi lehetõséget CM partners, mint Comp. share and recruit mod, de amit ad az is talán elég lehet, majd ha lesz idõm letesztelem. Mi baj lehet ugyan belõle? (költõi kérdés)

Kombinator: Éppen, hogy nem akarjuk könnyíteni a játékot, legalábbis én, sõt még az alap is túlságosan könnyû szerintem. Mindenhol szintednek megfelelõ ellenség, köszönöm nem. Egyébként általában harcos vagyok szóval nem nagyon varázsolgatok.

koschwarz
ja, félreolvastam amit írtál.
azt ráadásul nem is ismerem 😊

? videókártya memóriát ? ez a válasz ? nem vágom...

Na megvan hogykell szal az ucsó 2 mage spell ami oan erõs, hogy azmár cheat:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. Egyszerüen húzd fel az illusiont 50-re ez elég könnyen megtehetõ ha ezzel megvagy akkor a sima dps spellhez amit irtam tedd be a láthatatlanságot 3secre ügyelj rá, hogy a mana költsége továbbra se lépje tul a maximumot, és nehagyd abba a kasztolásást amig van ellenfél akit leakarsz öllni inkább lõdd a falat ha menekül de ne hagyd abba amig ellenfelek vannak a közelben akik láthatnak ha felhagsz a kasztolással! 2. Legyen egy láthatatlanság spelles és egy különálló idézés spelled idézel 1 erõs lényt harcol az ellenséggel ozt ha meghal megidézed ujra aztán megint mész láthatatlanba bármennyi és bármien ellenfél kinyirható mindkét trükkel csak idõ kérdése.
Harcost anyival kiegésziteném a sima szörnyek ellen, hogy használjon kétkezes nagy kardot és tartson megfelelõ távolságot az ogrekon kivül a többi nemüt vmi nagyon messzire, de a kétkezes kard messzire elér.
Véleményem szerint nemkell mod ami könnyebbé teszi a játékot van elég trükk hozzá
Íjász: magas akrobatika és felugrasz mindig vmi helyre alapbol nincsenek az npc-k bescriptelve, hogy ugorjanak, de keresek már egy ideje vmi MI update modot mert ezek az npc-k szánalmasan h*lyék.
Harcos: sima szörnyek ellen nemtok semmi különösebben okosat az adok-kapok játéknál, talán annyi, hogy legyen egy specz heal spelled amit majd bõvebben kifejtek a mage-nél, de kardos human harcosokat a legkönnyebben úgy lehet bedarálni, hogy pajzs nélkül vmi könnyü fegyó. és 1-szer blokk aztán futsz mögé és ütöd a legtöbb játékkal ellentétben itt az npc-k fordulási sebesége viszonylag alacsony. Ellenséges mágiahasználók ellen pedig rohanj és csapd szét a fejüket és kész.

Mage: itt vannak a legaljasabb trükkök de én csak 2-t írok a gyengébbeket:1. kereskedéshez érdemes 2 spellt berakni a másik az "elbúvölés" érintéssel csináljunk az arcane egyetemen egy spellt ami elbüvöli a másikat érintéssel 100 pontra mondjuk 5-sec-re és nemkell lefizetni vagy a kerékkel tökölni az ára pedig 0 illusion skillel is eléggé alacsony bár ez nemsokat számit ennél. A másik csináljunk ugyaniet ha vámpirok vagyunk/voltunk a kereskedés képzettség növelésére 3-secre ez se tul nagyszám de a 100-at nem lehetetlen kihozni vele alapbol sem és akkor ezt a kettõt eltoljuk és az eladási árainkon nagy mértékben javithatunk.
2. Harchoz 3 spellt érdemes gyártani a legegyszerübb amit taktiktol fügetlenül harcosnak és ijásznak is ajánlok egy magicka (mana) növelés 100 3secre és mellé heal vmi gyors 1-seces de erõs ha nem hordasz páncélt az ára max 50 legyen ha hordasz akkor max 40 ezt a spellt ha egyszer elkasztoltad utána folyamat kasztolással bármennyiszer eltod nyomni.
2.1 A másik spell a sima én csak magic shell -nek hivom mana növelés 100 4secre elég olcsó de növeli a manádat nagyon nagy mértékben utána pedig elis veszi de addigra már elhasználtad és 0 alá nem mehetsz ezáltal drága spellek elnyomhatók kevés manábol csak elõtte elkell tolni ezt a 4-sec miatt ha marad kis manád a spell ujra eltolható miután már eltoltál vmit és mielõtt lejárna így ujra lessz manád és ujra lehet castolni.
2.2 Ugyanaz mint a legelsõ mage trükk csak sebzésre korlátlan ideig DPS itt annyit javasolnék még, hogy a dps spelled mind3 tipusus alapsebzést tartalmazza kis szinten nehezebb ugyan igy érzékennyé tenni az ellenfeleket, de ugyse lessz rá manád hosszu távon. Ugyanakkor jobb a mana sebzés arány ha lassu a dps vagyis keveset sebzõ hosszu távon ill. a simán keveset sebzõ spelleknek jobb a sebzés/mana aránya és 3 spellel mivel mind kicsi ezért jó az arány, de összeadva elég szépen sebez és ellenféltöl függetlenül tolható teljesen mágabiztos lények ugysincsenek.

még van 2 trükköm de azok oan erõsek, hogy már csalás, de nemkell hozzá semmien külsõ program, de ezeket csak úgy irnám be ha tudnék ien fehér szöveget tenni ami csak kijelöléskor látszik, de azt nemtom hogyan kell, de ha vki leirja berakom azokat is, csak nem akarom, hogy vki itt elolvassa és aztán elsõ alkalommal használja és a játékélményt már haza is vágta vele.
A CM partners nem tetszett, mert elõre definiált partnereket lehet benne csak felvenni, mindhez külön modok kellenek.

A Companion share and recruit ellenben bármely NPC-t felvehetõvé tesz, ha megfelelõ velük a viszonyod. Amint az adott NPC-vel jban vagy, megjelenik a lehetõség a beszélgetéseknél.

Van benne néhány alap NPC, akik elõbb-utóbb rád találnak és követnek akkor is, ha nem "fogadod fel" õket, de nem neked segítenek, épp csak arra járnak, de azt mindig. Pl alszol a jól védett kis zugodban és becsörtet egy nehézpáncélos hölgyemény, aki - ha mást nem mondasz neki - akkor is ott dübörög a nyomodban, ha épp be akarsz osonni valahová, ellopni valamit...

Nem teszik könnyebbé a játékot, de érdekesebbé igen. Minden NPC-nek van valami képessége, amit a szolgálatodba tudsz állítani. Az alkimistát elküldheted nyersanyagot gyûjteni, vagy otthon hagyod, hogy szabadidejében fõzõcskézzen mindenféle létyókat. Csak abból tud dolgozni, amit talál a szekrényekben, vagy amit összeszedettél vele korábban.

Ruházni, fegyverrel ellátni is neked kell õket. Lehet simán a hátizsákjába pakolni (beszélgetés közben elõjön egy ilyen opció), és a legjobbat, illetve az általa leginkább használhatót fogja felvenni, használni,, De el is küldheted, hogy menjen és vásároljon be magának a legközelebbi boltosnál. Ehhez a pénzt te adod neki.
Figyelni kell, hogy legyen ruhájuk és páncéljuk, mert ha napirenddel bírnak és pl éjjel alszanak, ha van rá lehetõség akkor a páncélt félreteszik és ha nem adtál nekik valami ruhát, egyszál p/cs.csben flangálnak, míg megint nem lesz szükség a páncéra...

Meg lehet kérni õket, hogy kísérjenek el, de azt is mondhatod, hogy tekintse otthonának a házadat és akkor ott fog várni.
Az összeszedett cuccokat az õ hátizsákjukba is be lehet pakolni, de csak a teherbírásuk mértékéig.

koschwarz
én sosem használtam ilyen modot, bár meglehet a hangulata, de olyan modot sosem használok, ami könnyíti a játékot.

Most nagyon foglalkoztat ez a CM partners mod, melyben társakat vehetnék fel magamhoz. Ami egyedül visszatart az az, hogy nem tudom nem rontja-e el az élményt: nem könnyíti-e meg a játékot túlzottan. Nincs valakinek ezzel a moddal kapcsolatosan valamilyen tapasztalata? Francesco féle overhaul mellé használnám, de nem akarom, hogy hamár az overhaul izgalmasabbá tette a játékot a Partners mod megkönnyítse... De annyi jó partner lenne: Egy Leonidász, Legolas, vámpír, night elf csapat király lenne.
Ui: Hogy ezek a modderek miket meg tudnak csinálni! Szinte filmhatású minõségben van némelyik csapattárs megcsinálva a képek alapján.

koschwarz
videókártya memóriát. egyébként ha kész a modom akkor én is újra játszani fogok vele, és akkor ki akarom próbálni qarl-t 😊

ez vajon mibõl tud többet mint az extreme graphics HQ 1.09 ?
én még csak azt használtam, de az is több mint gyönyörû volt

koschwarz
az tényleg szuper, de készülj fel, hogy egy kissé megnõ a gépigény!

Daell Drow
ja még annyi hogy talaltam egy grafikai modot:
Elder Scrolls IV: Oblivion - Qarl's Texture Pack III Full v1.3 OMOD (1.7G😎
ezt még leszedem remelem jo lesz.
Daell Drow
vissza olvastam de nekem tul sokminden volt es kesze kusza.
Igy most osszefoglalva es le irva mar jobban atlatom a dolgokat.
modokat ugyan nem akarok kesziteni annyi turelemem nincs hozza.
De amit itt felsoroltal azok nagyreszet le is szedem.
koszi szepen.
Számtalan lehetõségbõl választhatsz, most kapásból nem is tudom mit tudnék javasolni. Esetleg egy overhaul-t tudnék javasolni, dicsérik az OOO-t, Francesco-t (nekem ez van, de még túl sokat nem tudtam tesztelni), TIE-t, Giskard féle Cyrodiil overhaul-t.

Több élet a tájban egyértelmûen a unique lanscapes mod szerintem, mely az eléggé egysíkú cyrodiil-t kicsit változatosabbá teszi. UL mod több mint 23 részegységgel rendelkezik, tehát 23 kisebb nagyobb területrészletet változtat meg: ilyen pl. a panther folyó környéke, dark forest ( Fõvárostól délre, Braviltól északra fekvõ erdõs terület), keleti mocsaras vidéken egy mangróve erdõs lápos vidék, illetve a városok környéki területek feldobása. Túl sok erõforrást nem eszik ez a mod, de változatosabbá teszi a tájat.

Több állat, szörny modokra én a fentebb említett overhaulokat ajánlanám, amik nem mellékesen megnehezítik a játékot. Általában az ellenfél szintezõdését leveszik, így még 1-es szinten is összefuthatsz magasabb szintû ellenfelekkel, ami kellõképpen változatossá teszi a harcot, sose tudod mire számíthatsz a köv. barlangban. OOO kiszámíthatóbb, ahogy mész barlangokban egyre lentebb egyre erõsebb ellenfelek vannak, francesco-éban teljes kiszámíthatatlan. Minden overhaul számtalan + szörnyet, állatot, fegyvert pakol a játékba, egyesek még akár új küldiket is, általában a zsákmány elosztást megváltoztatják (pl.: arena-t ne tudd már 10-es szinten bajnok szintig vinni, de a haladásért több pénzt kapsz, ha gazdagabb házakba törsz be gazdagabb "lehet" a jutalom a ládákban stb. stb. stb.

Emberekre javaslat: Crowded Roads advanced: ha meg akarod töltetni az utakat utazókkal, akkor ez neked való. Különbözõ típusú kalandozók járkálnak majd az úton.

Másik hasonló cucc a Travellers valami, mely úgyanezt csinálja csak kereskedõ utazókat rak az utakra, velük lehet kereskedni is.

Ha társakat, illetve csapatban szeretnél menni, akkor CM partners mod: különbözõ csapattársakat rakhatsz be magad mellé. Ez utóbbi lehetõségnek több válfaja is létezik pl.: Mercenaries (pénzért felfogadható zsoldosok), illetve egy olyan mod is létezik, melyben bármely Cyrodiil-i npc-t felveheted magad mellé, ha barátságban vagy vele.

Szóval a lehetõségek tárháza közel végtelen: További kutakodásra javaslom az Oblivion Nexus-t, illetve a Planetelderscrolls oldalakat.

Viszont ha mod használatra adod a fejed készülj fel, hogy egy két fontos progi kell majd hozzá és nem kevés idõ lesz, míg minden királyul belõsz:

Legfontosabb progik: 1. Oblivion mod manager-- modok kezelésére a legegyszerûbb tool, emellett az omod kiterjesztésû modokat csak ezzel tudod feltelepíteni

2. Obse- Sok modhoz alap program, mely csupán 3 db fájlból áll, csak be kell másolni a data könyvtárba

3. Weocps- Oblivion Crash Prevention system -- Általános jelenség, hogy az oblivion sajnos fagy, mindig, ez a cucc megszünteti a fagyást, de fontos tudni, hogy az alt-tab-ot nem szereti, de ha ez utóbbit nem nyomkodod nem lehet baj. Must have program.

4. Unofficial Oblivion Patch- Bethesda patch-eibõl kimaradt dolgokat javítja, érdemes feltenni. Van külön a shivering isleshoz és a knights of the nine-hoz hasonló fejlesztõk által kiadott Mod patch is.

Én is nemrég (pénteken) raktam újra a gémet, modokkal mindennel, hát ráment 5-6 óra hosszám mire mindent beállítottam, de egy részét a modoknak még akkor szedtem.

koschwarz
pont olvass vissza egy kicsikét, rengeteg ilyen modot soroltak fel.

Daell Drow
Sziasztok, mar regebben is sokat oblivionoztam most is elokaptam egy kicsit jatszani. De a modolasban nem vagyok othon annyira.
Most Oblivion+patch+magyaritas van fent. Olyan modot keresek ami a grafikan egy kicsit javit, nem feltetlenul tobb gigas texturakra gondolok. Hanem ami a fenyeket latotavolsagot stb javitja. Illetve egy olyan mod kene ami kicsit tobb eletet visz a tajba, tobb allat, szorny, ember legyen.
meg koszonem ha 2 ilyesmi modot tudnatok ajanlani.
cSuwwi
mit ír az adatlapon az oblivion exe?
ilyen?

shit happens