The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ati810
Tehát ha többet lövök bele sikeresen akkor több az xp mintha pl egy jobb íjjal egy lövéssel lelõném ?
koschwarz
a sikeres találatok számítanak.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ati810
Egyébként ha pl az íjászatot fejlesztem akkor attól fejlõdik hogy minél többet lövök vagy attól, hogy minél több ellenséget ölök meg (ha pl van egy 50 életes szörny és egyszer 3 lövéssel egyszer meg 4 lövéssel ölöm meg akkor az egyenlõ xp) ?
Ati810
Rendben.
Fantusz
Felejtõs, ha nem cheatelni szeretnél.

100% alatti chameleon nem jelent láthatatlanságot, ha megvan a 100%, a játékélményt öli meg, láthatatlanul bármit csinálhatsz, kirámolhatod a ládákat a tulaj orra elõtt, sõt agyon is pofozhatod, nem fog visszaütni.

Surranáshoz, elosonáshoz elegendõ egy 10 másodperces invisibily varázslat, ez valóban csak lopakodáshoz használható, ezzel szemben a chameleon elrontott képesség.

Ati810
Most olvastam, hogy lehet olyat csinálni, hogy valamilyen ruhát vagy páncélt láthatatlanná lehet tenni cameleon varázslattal. Ezt próbálta már valaki és ha igen hogyan lehet csinálni ? <#vigyor2>
Fantusz
Cure disease ital, cure disease varázslat, skingradi templom oltárnál imádkozás, esetleg a vadonban lévõ kegyhelyeken imádkozás, ami megszünteti a drain fatigue-t.

Fontos, hogy addig nem szabad aludni, amíg a drain fatigue bejegyzés el nem tûnik a karakterlapról (ellenõrízni kell).

Fantusz
Drain fatigue bejegyzés figyelmeztet, ha vámpír megfertõzött.

Ezt az aktív hatásokat jelzõ lapon lehet megnézni, s még az átváltozás elõtt orvosolni kell,ha nem akarsz vámpírrá válni, s a gyógyulásig aludni sem szabad.

Alvás közben elszenvedett vámírharapás ellen nincs orvosság, menthetelenül vámpír lesz a karakter, kigyógyulni küldetéésel lehet.
A többi (nézd meg a szemed, állj ki a napra, stb) értelmetlen, úgyis rájössz, hogy vámpírrá váltál, erre figyelmeztet is egy felirat, de elég egy pillantást vetni a karakteredre.
Vámpírok sok negatív és pozitív módosítót kapnak tulajdonságra, képességekre, nehezíti a játékot a vámpírság, de ki is lehet használni az elõnyeit.

nekem úgy rémlik, mintha lenne valami lötyi, ami a 3 nap leketyegése elõtt még megment. Talán a cure disease... De lehet, hogy ez viszont tényleg csak a Morrowindben van.
Ati810
Itt is 3 nap alatt leszel vámpír, de elõtte is lehet látni ha megharapott és ha nem akarsz vámpír lenni akkor érdemes figyelni, mert akkor harapás után csak elmész egy templomba és imádkozol, de ha már átalakultál, de mégse szeretnél az maradni akkor kell egy küldi hozzá, hogy visszaváltozz.
de az nem úgy van, hogy csak 3 nap múlva leszel vámpír? Egyébként kiállsz a napra és ha meghalsz, akkor vámpír voltál. Illetve ha minden városban megtámadnak a lakosok. De lehet, hogy ez csak a Morrowindben van <#nemtudom>
Ati810
Egyszerûen nézd meg a karaktered szemét és ha narancssárgás vagy rendellenes színû akkor még vámpír vagy. De ha TAB gomb után rákattintasz az élet-mana-energia csíkokra és azon belül az utolsó menüpontra ott írnak sok mindent, bár külön a betegségeket nem, hanem csak azt mennyi betegített meg.
Sziasztok!

Hol tudom megnézni, hogy milyen betegségeim vannak? Megharapott 1 vámpír, és nemtom, hogy kigyógyítottam-e már magamat belõle.

kalaposkan
Hány küldetés van körülbelül a játékban? van errõl valami összefoglalás?

pointer4
Ohh, köszi kösz, erre is gondoltam, hogy valami patch lehetne, ki is kapcsolgattam õket, de gyárira nem gyanakodtam 😄
koschwarz
azok is a DATA-ban vannak, tehát oda kell. ha felülírást jelez, okézd le.

gondolom modokat teszel fel.

koschwarz
thieves den dlc fent van?
ha igen, tedd fel az unofficial official mods patch-et és elvileg megoldódik.

pointer4
Valakinek van erre tippje ? Az alap Obli küldik már mind kivannak pipálva, de van egy olyan bug, hogy az arénába nem tudok bemenni. A vénasszony mondja, a kérdésemre, hogy menjek már, mert vár a tömeg. Felrohanok a folyosón, és az ajtó nincs meg, csak a fal. Nem tudok hova bemenni.
Próbáltam már újrarakni a játékot, nem textúra vagy ilyesmi hiba lenne. Valószínûleg a mentésemben lehet valami bug, ezt hogy lehetne kihalászni ? Akár a küldi resetelésével?
Sziasztok!Én még teljesen új vagyok az Oblivion világában,most kezdtem a játékot.Kérdés:a pluginokat hová kell másolni,hogy mûködjenek?Azt tudom,hogy az .esp fájlokat be kell másolni a data könyvtárba,de pl. a meshes,sound könyvtárakat hová kell másolni?Elöre is köszönöm a segítséget...

Ja, bocs a Nehrimrõl írtam, igen.

cSuwwi
nem is volt, ez a mod lehet
jól hangzik, jöhetne már az angolosítás

shit happens

Ez a Nahrim mod, amirõl beszélsz? Mert ércbányászatra, olvasztásra én nem emlékszem az alap Oblivionban.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Már varázsló tanonc vagyok, és nagyon jó a játék.
szakmát is lehet tanulni, ahogy haladok a játékban, ércet bányászni, olvasztani, stb. A Risen volt asszem a játék amire emlékeztet.
Minden nagyvárosban feltûnik egy láda, amibe pakolhatom a cuccaimat, ez is ismerõs valahonnan.
A motor viszont tényleg lassu néha. Egyik küldinél egy bányát kell megtisztítani a patkányoktól, de azok három lyukból özönlenek, mindaddig, amig a lyukakat el nem torlaszolod az ott található kövekkel. Igy utólag már egyszerû, de kétszer kellett újakezdenem, mert derékig álltam a patkányokban, és a játék kezdett egy lassu diavetítéshez hasonlítani.

koschwarz
mi sem lehurrogtunk téged 😊
ahogy mindero is írta, és ami a videókból is látszik, valószínûleg sokkal részletgazdagabb lesz a világ, sokkal több tereptárggyal...a hivatalos fórumon beleolvastam a topikjába, néhányan már tolják a német verziót...és amit olvastam (igyekeztem nem túl sokat 😊)), az alapján nagyon-nagyon ígéretes. minél többet tudok róla, annál jobban várom.

egyébként az angol verzió csak angol feliratokat fog jelenteni, de az eredeti német szinkron (ami nagyon dicsérnek) marad.

Oké, semmi gond.

Valószínû az a probléma h rengeteg objektumot pakoltak a tájra (töménytelen mennyiségû növény stb.), és nem bírja az õsrégi grafikus motor.
Kicsit le kell venni a látótávolságot.

benőmenő
Még mielõtt megköveztek:
1. nem szidtam õket, mivel szabadidõs fejlesztés többet nem is szabaad várti tõle, ráadásul teljesen ingyenes
2.az obliban texture packkal és ini tweak-kel együttsem volt 40 fps-nél kevesebb, ezért gondoltam, hogy a bethesda még tudta optimalizálni a kész játékot, amit esetleg egy amatõr csapat nem tud, vagy legalábbis nem olyan jól.
peace
koschwarz
igen, ez a motor hibája, nem a moddereké. qarl textúra modot meg ne is várj, kizártnak tartom hogy kifejezetten ehhez legyen.

Akkor a Bethesdát szidd, a motort õk csinálták.

benőmenő
Jó ez a Nehrim, csak tényleg kéne már az az angol változat, mert egy *rva szót nem értek a curikk-on(nemtom hogy kell írni) kivül. Viszont látszik, hogy nem profi fejlesztõk. Egyszer 75 fps, ha már a nagyobb tér felé fordulok 23<#fejvakaras>.
Amúgy remélem ehhez is lesz quarl textura mod, mert nagyon fura azután.
koschwarz
We are currently working on an English version with translated texts and German voice acting and are making good progress. We estimate that the English version will be available in July or August.

szóval legkésõbb augusztusban...<#vigyor2><#taps><#taps><#taps><#taps>

koschwarz
egyébként elképesztõ milyen munkamennyiség lehet ebben a modban, és elvileg nem professzionális "fejlesztõktõl". elképesztõ...

koschwarz
szóval akár párhuzamosan lehet játszani az alappal? még jobb.

koschwarz
alig várom már az angol változatot (sajnos a némettel semmit nem tudok kezdeni), tegnap is néztem az oldalukat, el is mentettem,
a leírásod alapján meg egyenesen zseniálisnak tûnik <#worship><#taps><#worship><#taps>

Tök jó hogy több ember is figyelemmel kíséri ezeket a modokat.

Minél többször írjuk, annál jobb (ráadásul a tied alaposabb). <#vigyor3>

Mindero a #39246-ban már írt róla.
Leszedtem, felraktam, játszok vele.
Nagyon jó.
A német nyelv kicsit zavaró, de játszható.
Megtartja az Obliviont, tehát ha megunom visszalépek.
Érdemes kipróbálni, veszteni nem vesztessz semmit.

Colt17
Hello!
Aki még nem olvasta volna 😊

Morrowind: Arktwend, Fallout 3: Cube Experimental, és most Oblivion: Nehrim.
A SureAI csoport neve ismerõsen cseng? Õk az a csoport, amelyek a fenti játékokat teljesen átírták, és csak a legalapvetõbb dolgokat hagyták meg belõle, amikre még éppenhogy csak támaszkodhattak.

A lentebbi bemutatón láthatod a legújabb alkotásukat, a Nehrimet. Ez nem csupán egy egyszerû mod.

Több mint négy éven keresztül fejlesztették, így egészen biztos egy mestermû. Most pedig álljon itt pár adat, mivel is van dolgunk:

555.840 tárgy található meg
9622 különálló betöltési területen
1285 nem játékos karakterrel benépesítve, akik közül néhány barátságok, míg mások ellenségesek.
1616 scriptet írtak meg azért, hogy biztosan élvezd a
35 részes fõküldetést, illetve a
30 mellékküldetést. A német verzióban mindösszesen
56 professzionális színész kölcsönzi a hangját a játékosoknak.
50 saját maguk által szerzett zenét hallgathatsz meg, miközben a rengeteg új fegyverrel és páncéllal együtt élvezed a
40-50 óra játékidõt.
Mit gondolsz, a fentiek alapján ki fogod próbálni?
Hadd osszak meg egy kis rábeszélést a fejlesztõcsapattól:

A Nehrimnek több szerepjátékos eleme van mint az Oblivionnak. Nem egy akciójátékot fejlesztettünk RPG elemekkel, hanem pont fordítva! Ez meg is látszik a világon, a játékmechanikán és nem utolsósorban a történeten.
A Nehrim világában mindig van mit felfedezni. Egyhangú erdõk és egyhangú katakombák? Nem itt. És hogy õszinték legyünk: ki akarna a vidékek között futkorászni, ha azt otthon, az ajtón kilépve is megtalálja? Olyan tájak vannak Nehrimben, amelyek ilyen formában sosem voltak egy játékban sem megvalósítva.
A történet sokkal összetettebb annál, mintsem hogy Mentsük Meg a Világot. A karakterek személyiséggel rendelkeznek és változnak. És ki tudja; talán egyszer lesz valami románc is a játékos és egy másik karakter között?
Új hangok kerültek be. Zenészünk, Lukas Deuschel új darabokat szerzett, sõt még mindig dolgozik rajta. Szóval még a zene iránt rajongók is élvezni fogják az új világot. Egyébként pedig kerültek bele népi rock zenék is, egy német együttestõl a Schandmaultól.
A Nehrimben rengeteg kifinomult beszédhang van. És amikor azt mondjuk, hogy kifinomult, nem tíz színészrõl beszélünk két óra monoton szöveggel, hanem az egyik legnagyobb rajongók által készített hangfelvételrõl. És nem, nem vagyunk õrültek. Csak nagyravágyók.

tibor16
köszi - közben visszavittem neki 😊 Hanem, ez khajit ahogy kinéz, hát az megér egy misét 😊

Van még egy küldetés, ahol egy néptelen Nine apátságot találtam, a lakóépületben van egy óriási kör, amely valami titkos bejárat, és ahhoz kinyissam valami gyémánt kellene. Gondolom, ez valami mod része lehet, mert a magyarítással játszom, de ez angol. Inkább csak az érdekelne, hol lehet ezt a küldetést felvenni... - elõre is köszi

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Fantusz
Napközben a fogadóban van egy khajiit (nem a fogadósnak kell a krumli). Ha visszaviszed a macskának a burgonyákat, ad néhány pitét cserébe - a küldetés ennyi, de ha ízlett a pite, vásárolhatsz tõle.

tibor16
öööö<#zavart1> upsz, ezt itt alul a keresõbe akartam írni 😊 - de ha már így alakult - az ogrés óriásburgonyás küldetést csinálnám, de a zöld nyílnál semmi nincs, megcsinálta ezt valaki? - mert korábban egy ogrét leszedtem, volt nála krumpli (össz 6 db), de nem tudom, hogy csak azt kell-e odaadni, vagy van-e még? - vagy elég azt odaadni a fogadósnak...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
burgonya

Nekem csak a fõsztoriszál nem tetszett a mellékküldetések mint például a dark brotherhood-os vagy a tolvaj céh küldetései nagyon ötletesek. Mire végigviszem az összes céhes küldit addigra hátha kijön az angol verzió a Total Conversionból és akk azzal is teszek egy próbát.
koschwarz
én tartom annyira vészesnek az oblivion történetét, bár kétségtelen, hogy a legtöbb mellékküldetés igen egyszerûcske. ugyanakkor az a töménytelen quest mod, meg egyáltalán, bármilyen mod, amit rá lehet pakolni...soha rosszabb játékot ne kapjak a kezembe 😊

Nekem nem a körítéssel volt a bajom, hanem magával a történettel. Szerepjátékot, mélységet vártam mint a Morrovind, meg a Fallout 3 (na az egy nagyon kellemes csalódás volt).

De ez a mod tényleg jónak ígérkezik ebbõl a szempontból is.

ha lesz angol része mindenképpen megér egy misét. viszont azért az alap oblivonnal már valóban jáccanék, de felmodolva..... 😊😊😊 lapos lenne ? 😊😊😊

ez egy végtelen történet, remélem a következõ részben már alapban bekerül a lóról harc, harci mozgások, nyilazás lóról stb. egyéb kezelõfelületi + térkép tuning, intelligens ellenfelek, bár moddal most is okosabbak azért...

nem tudom ezen kívül mit lehet még egylátalán kitalálni

koschwarz
ez nagyon jól néz ki, ha megjelenik az angol verzió, instant letöltés/telepítés.<#taps><#taps><#taps>

REPS0L
a hiba:
Error Code: -5006 : 0x8000ffff
Error Information:
>Kernel\ServiceProvider.cpp (109)
>Kernel\ServiceProvider.cpp (87)
>Kernel\ObjectHolder.cpp (442)
>Kernel\FileGroup.cpp (520)
>Kerne>SetupDLL\SetupDLL.cpp (1284)
PAPP😮blivion
PVENDOR:Bethesda Softworks (http://www.bethsoft.com)
PGUID:35CB6715-41F8-4F99-8881-6FC75BF054B0
$11.0.0.28844
@Windows XP Service Pack 2 (2600) BT_OTHER 53640.24

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

fúú, hát ez tök jó 😊 és én tudok németül 😛
REPS0L
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek, játszani szeretnék újra, Windows 7 64-en, de egyszerûen már a telepítõ sem indul 😞

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

És itt egy videó is:

Sziasztok!

Ráakadtam egy zseniális Oblivion modra. Total Conversion, a motoron kívül semmi köze az Oblivionhoz. Akinek túl lapos volt az eredeti (mint nekem), nyugodtan tegyen vele egy próbát.
NEHRIM

Egyelõre csak német verzió van belõle, talán augusztusra jön az angol.

Infók:
- min 50 óra játékidõ
- új világ kb. akkora mint a Morrovindben, minden kézzel készítve
- szerepjáték elemek, történet dominál
- teljes szinkronizálás (egyelõre német)
- új zenék, fegyverek, küldetések stb.
- 4 éve fejleszti kb 20 ember

Tegyetek vele egy próbát, szerintem nagyon jól sikerült, kár hogy németül nem értek semmit. Várok az angolra.