The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koppim
Köszi.
Azt sejtettem hogy megkellene gyújtani azokat a tûzhelyeket csak nem tudtam, hogyan.

GamerAdams007
Hmm hát nemtom, nekem valamivel erõsebb konfigom volt, amin mediumon egész jól ment (AMD A64 3000+, 1GB Ram, 9600XT), reméljük nálad is fog.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Intel Celeron 2,4 Ghz processzor, G-Force FX5900XT 128MB video kártya, 1 GB RAM

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Fantusz
A fáklyát telekinesis varázslattal, vagy az Y-gombbal tudod felvenni, s meg kell gyújtani vele a sarokban álló tûzhelyeket.
Gyorsan kell csinálni, mert egy idõ után kialszanak, amikor mindegyik ég ki tudod venni az amuletet a középsõ tartóból.

A gyöngyre nem pontosan emlékszem, valamelyik koldusnak kellett talán, de a jutalamat a haverja adta
(úgy rémlik egy highelf kereskedõ adott néhány aranyat a gyöngyökért)

koppim
Még mindig a Shivering
Van egy olyan alküldetés aminek valami storm a neve, valami világvégét kell megakadályozni benne, és elkell vinni pár dolgot egy nõnek a fõvárosban, azután vagyok, hogy elvittem neki a Fimion nadrágját, de most elkellett mennem egy várromba, ahol egy tárolóedény féle áll egy terem közepén, de nem tudom kinyitni, mert valami fagy varázslat védi. Találtam itt egy fákját is ami szintén valami fagylággal ég.

Mit kell itt csinálni.

Volt egy olyan küldetés is, ahol 5 gyöngyöt kellett valakinek elvinni, de eltûnt a leírásaim közül. Kinek kellett adni õket?

Fantusz
Koronás - nem lehet megölni, amikor elfogy az életereje összeesik, de késõbb magához tér.

Gyógyíthatod a lovadat, ha van megfelelõ spelled, és erõs a Restoration skilled, +20-30 healtpont a lovakon meg sem látszik, ezért mondtam, hogy felesleges veszõdni vele.

az mi hogy koronásak? nem értem. nem lehet csk simán gyógyítani õket?

az meg hgoy inkább elfutnak mint leölessék magukat,nem hiszem hgoy baj

Fantusz
Lehet gyógyítani a lovat, de sok értelme nincsen, koronásak a pacik, a látványos gyógyításhoz pedig nagyon erõs spell kellene.
Érdekes ötlet volt a harcos csataló ötlete a játék készítõitõl, szegény pacikák többnyire csak zavarónak jók a harcban, a Will-o-wispek elõl meg olykor világgá is futnak <#szomoru1>

a lónak mikor töltõdik az életereje? mikor én alszok? vagy lehet rá healt nyomni?

GamerAdams007
Milyen konfigod van?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

kössz, hát remélem medium-mal fog szépen futni

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

A középkorban még nem voltak a mi folyóink se olyan szennyezettek mint ma <#nezze>

gépigényt valaki tudna mondani?

Fantusz
Az mondjuk nem a realisztikusság jele, ha partról nézve minden víz alatt lévõ követ, romot lehet látni, s a víz alatti látótávolság is hatalmas.(Natural Environments)

Mivel az erdeti terület roppant dombos, kénytelen voltam olyan helyet keresni ahol elfér a farm. Alapvetõen nem akartam a felszínt átalakítani így egy tavat kellett "eltüntetnem". Mivel nagy vízfelület csak IC mellett van ezért ide került a farm. (Ha a másik irányból, azaz
a hídról nézzük sokkal jobban beillik a környezetbe.)

Amúgy erdetileg nem használtam kövezett utat, de úgy nagyon "üresnek" éreztem.

Carmang
Fájintos <#eljen>
Bár tényleg jobb lett volna, ha a karámon belül csak füvet használsz, kövezett utat nem.

(a "cucc"-ot helyesen így ejtik ki: zabla)

szép! <#eljen>

GamerAdams007
Ezen a képen látható leginkább, hogy mi a gondom vele: nem illik bele a környezetbe a karám, meg a logó grafikailag. Egyébként a lovak fején lévõ cucc (nem jut eszembe hogy hívják 😄 ) szép, meg a nyereg is.

Tesnexusról letölthetõ legújabb modom: Zira IC Horse Ranch

Néhány kép:

(További képek: Itt )

GamerAdams007
Aham oks, akkor azokat feldobom, esetleg más ilyesmi kategóriájú mod van, ami realisztikusabbá teszi a játékot? Planetelderscrollson nézelõdtem, de olyan rohadt sok mod van, mire megtalálok 1-2 hasznosat lemegy a nap. :S

PiszkosFred
Ami a fenyviszonyokba beleszol, az az "Illumination Within Revived", es a "Natural Environments". Elobbi az epuletek ablakainak ad fenyforrast, igy picit eletszerubb egy ejszakai varosi latkep, utobbi pedig az egesz kornyezetet/idojarast reformalja meg, szinten eletszerubbe teve azt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

watto
köszi😊 azt nem irtam hogy AA és AF nélkül😊

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

koschwarz
ha maxon nem is, de elég szépen<#rolleyes>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

watto
na cs!gépfrissités lessz valszeg😊
ilyen gépen menne highon?:
Pentium 3GHz
2GB ram
Ati Radeon HD2600Pro 512mb DDR2

remélem😄

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

koschwarz
<#eljen>

fast travelt én sem használom már jó ideje, és a wait-et is csak akkor, ha kifejezetten szükséges. nice!

GamerAdams007
Elárulnád neked milyen modok vannak fent plz?

PiszkosFred
Van 😊 Ha vadonban ramkoszont az ejszaka, akkor meg faklyaval sem latok 5 meternel elore. (emiatt siman ugrottam mar le sziklafalrol, es kenodtem szet odalenn) Ha veletlenul leterek a foutrol, altalaban csak reggel talalok vissza ra... Ha csak nem bukkan fel egy lovasjaror, es ki nem szurom az o faklyajanak a fenyet. Vagy ha van barlang a kozelben, akkor bemegyek, es annak kipuculasaval kihuzom reggelig.

Vannak alapveto szabalyaim a jatek kapcsan, egyik ilyen az, hogy sosem hasznalom a wait funkciot, max akkor, ha az adott kveszt idoponthoz kotott. (sem fasttravel) Csak "alvassal" szoktam leptetni az idot, igy aztan kalandjaim soran sotetedeskor legtobbszor egy kocsma korul lopom a napot. Kiveve, ha epp sietek, akkor nekivagok az ejszakanak, bar ritkan.

Dungeonban ugyanez, szinte alig latni, leszamitva par beszurudo fenyt, vagy helyi kis fenyforrast, faklya nelkul az orraig sem lat az ember. Nomeg faklya nelkul a ladakat es koporsokat is lehetetlen eszrevenni. (nighteyet, es enchantolt light-t nem hasznalok elvbol, a light spellt meg csak ha nagyon szukseges harc kozben - kiveve persze a viz alatti teruleteket) Sz'al a hangulat miatt, szivatom magam a sotetseggel, mondhatni 😊

koschwarz
akkor a legkirályabb ez a fáklyás vakoskodás, ha még valamilyen sötétséget fokozó mod is fent van...teljesen más a hangulat egy vaksötét folyosón tapogatózni 😊)

koschwarz
ha a konfigod többi részét is nézem, akkor full maxon fog futni erdõben is , kb. átlag 50 fps-sel. a tesztek alapján amiket olvastam, a 320 mb és a 640 mb-os között semmi sebességkülönbség nincs, pontosabban a 320-as picivel gyorsabb (!)

koppim
Shiveringben van egy hely a neve Xiditte itt van 4 szobor amiket elkellett forgatni és villámot belevezetni, így ledölt egy fal ahol végigmenve találtam egy fémládát, vagy koporsót, de nem tudom kinyitni, mert nincs hozzá kulcsom.
Hogyan lehetne kinyitni, már mindent bejártam, de nem találok kulcsot hozzá.

Fantusz
Az Oblivion HQ-n tudod megnézni a pacik tulajdonságait.
<#mf1>http://oblivion.gumininjahq.hu/modules.php?name=Tippek_Trukkok&funkcio=megmutat&pid=64

Shadowmere a legjobb ló egész Tamrielben, megvenni nem lehet a Dark Brotherhood küldi során ajándékba kaphatod.

A fekete lovak a legjobbak az ára csekély 5000arany, a tarka négylábúakat egy erõs athletics skillel akár még gyalog is lefuthatod.

Saját házadban szétszórhatod a felszerelésed bárhol, nem viszik el, idegen ládákból pillanatok alatt eltünhet, kivétel az Aréna, de ott is csak a harc ideje alatt rakhatod le a cuccaidat (fel kell ugye venni a páncélt, és lehet amiatt túlterhelt lennél, a harc ideje alatt nem tünnek el a cuccaid az Arénában)

na közben a mérget már megtalálátam a fegyón kijelezve. csak nem vettem eddig észre

a lónak honnan lehet tudni a tulajdonságait? egy fekete paripa úgy lehagyott mint a picsa, az armored old nagon van még mindig. vannak pontjai amit meg lehet nézni és összehasonlítani?

akkor tárgyakat csak saját tulajdonú házban szabad lerakni? még idegen ház ládájában sem?

ohh, köcce köcce, nagyon jól fog jönni nekem

ha bekenem méreggel a fegyvert, miért nem mutatja a tualjdonságaiban?

PiszkosFred

PiszkosFred
Kiegeszithetjuk meg azzal - bar nem nekem irtad, csak veletlenul 😊 - hogy lockpicket lehet venni harmincassaval egy Shady Dealertol, IC fobejarata mellett, a fal toveben. Naponta van nala 30, meg egy-ket seftes cucc. Cehtol vagy hirnevtol fuggetlenul eladja az arujat barkinek, szereti a penzt, nem problemazik a vevo miatt 😊 Terkep hozza valamelyik korabbi hozzaszolasban...

grebber
Akiknek akár 320 ill 640MB-os 8800GTS-ük van azoknál megy akadásmentesen a game full maxon ?

Next PC upgrade: 2022

Fantusz
Útszéli ládákba ne pakolj, eltünnek a cuccaid.

Lokpicket nagy mennyiségben csak orgazdák árulnak, (ha nem vagy tolvajcéh-tag nem üzletelnek veled)illetve a Sötét Testvériség relytekhelyén a macskánál lehet beszerezni.
Lootban a goblinoknál van a legtöbb locpick, banditáknál kevesebb.

Ez most mni is akart lenni? 😊
C:\patch\oblipeccs\html\ FCOM Convergence Beta 8_8 - Bethesda Game Studios Forums.htmû

PiszkosFred
Hat, ha csak kard van csak a kezedben (1H), es pajzs nem (nem "equip"-elted), akkor harc kozben is fogja a faklyat. Ilyenkor karddal block-olsz, de persze nem olyan hatekonyan, mint pajzzsal. Nighteye-t nem szeretem, light spellt meg nem enchantolok (minden egyeb hasznosabb helyette 😊), varazslatkent van mindig, de hangulatosabbnak tartom a faklyat - szal a dungeonok nagy szazalekaban en is kard+faklya szoktam menni. Ha nagyon nagy gaz van, akkor gyors elokapom a pajzsot, es nyomok egy light spellt, mert persze meghalni nem akarok a konoksagom miatt 😊

Carmang
Nekem ebbõl sosem volt bajom. Kiraktam gyorsbillentyûre a pajzsot meg a fáklyát is és amelyik kellett azt nyomtam be. Automatikusan bal kézben levõ pajzs helyére tette a fáklyát, mikor rányomtam.
Lehet, hogy rossz sorrendben adtad rá elõször a cuccokat.
Elõbb add a kezébe a kardot az inventory-n keresztül (ezt rakja jobb kézbe).
Utána a fáklyát (ezt berakja balba). Aztán ha rákattintasz a pajzsra, akkor azt is automatukisan a balba rakja (ha ott a fáklya akkor lecseréli).
Asszem így mûködik...

azért egyvalamit nagyon elrontottak benne, mégpedig hogy nincs benne kétkezes harc. bár én még kibírnám hogy ne lehessen két karddal aprítani, mert úgyis inkább kard+pajzs kombót szeretem, viszont az nagyon idegesítõ tud lenni, hogy nem lehet azt sem beállítani, hogy a balkézben maradjon a fáklya, a jobba meg elõveszi a kardot. dungeonokban nagyon idegesítõ tud lenni hogy nem látok

amúgy egy sima útszéli ládába ha pakolok ottmaradnak a holmik?

PiszkosFred
egyszer lesz 😊

1 - a vándorló lovakat be lehet fogni vhogy ?
2 - hol tudnék venni nagyobb mennyiségû lockpicket ? kellene

amúgy a játékbalansz sztem az alapjátékban is kitûnõ
(obli->knight of->shivering isle->utolsó patch)most vagyok 6-os szintû, és már conjujerekkel futottam össze egy romban. tök jó ahogy megidézik a nagy impeket vagy miket, meg felkenik magukra a harci varázslataikat, aztán jönnek közelharcra. elég komolyan lesebeznek néha, futni is kell meg taktikázni, nem lehet csak úgy durrbelebumm módjára. szóval fasza

PiszkosFred
Lopd vissza a cuccaid, a sitten, a bortonor mogotti ladabol. Talan ott lesznek a kvesztitemek is.

Nem lenne rossz ötlet, ha nem lenne Quest Item, így nem lehet eldobni... Tudom, nem is számít lopottnak, de mégis elveszik ezek a gyíkok mindig. Egyébként meg, bemegyek a házba, nem látja senki, üres az utca... Akkor honnan a jó édes ****** tudják az õrök, hogy odabent vagyok. Még a házba is bejönnek értem... Ennyit az OOO realizmusáról, Francesco-ban nem volt ekkora marhaság. Kicsit túl "teak"-elték a városi örséget. Ma majd kipróbálok még ezt azt, de ha valakinek van kivitelezhetõ ötlete, MOD-ja, várom...

ThanX
lesz egyszer magyarositás?

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

sztem dobáld le a cuccot mielõtt kimész az emeleti ajtónál, aztán ha elkapnak sem tudják elvenni tõleg ami nincs nálad. késõbb visszamész értük és kiviszed

de ez most tényleg csak hiretelen tipp, lehet nem mûködik majd

Hi!

Vicces ez az OOO, gondoltam úrja elkezdem az Oblit, de most OOO-val.
Imperial City-be vok, a Thoroniros küldit csináltam volna, amikor a tahó egy hullarablótól veszi a portékáját. Ugye miután elmegy a hullarabló arc otthonról, be kell lockpickelni a lakásába, és a pincébõl elhordani a bizonyítékot. Na most a mod miatt már kint várnak az õrök, (volt hogy már odabent is elkaptak), és elkobozzák a lopott cuccokat, vele bizonyítékot is (persze sittre is tesznek), amit le kellene adnom Jenis-nek a végén. De így az ásó megvan, amit a kriptából elviszek, de a könyv nincs, így meg nincs vége a kületésnek.
Valami tipp, mit csináljak a gyökér falon is átlátó õrökkel?

ThanX