The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
hát igen, ez a szerepjáték, a te döntésed...pont ez a szép benne.<#taps>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Némelyik Daedra meghökkentõ megbízással áll elõ, a Clavicus Vile által óhajtott kard az Umpra pedig sokkal értékesebb, mint a jutalmul kapott maszk.
A Daedra küldetések igazi jutalma a Hermaeus Mora-tól kapott könyv, az Oghma Infinium (meghökkentõ kéréssel áll elõ ez az istenség is)
Hermaeus Mora csak abban az esetben áll szóba bárkivel, ha az összes többi Daedra-küldetést sikeresen teljesítette.
A könyv hasznos, bár ha már szinte minden skill 100-as nem tudom van-e igazán értelme "elolvasni".

koschwarz
<#worship>

csak ha nálad van

koschwarz
"Skull of Corruption asszem) meg állatul néz ki, azt - már csak a fíling miatt - sem kapja meg Martin"
<#taps>

koschwarz
érdekes módon én még soha nem csináltam meg a skeleton key-s küldetést: ha megvan, akkor megadja a +40-et és kész, vagy csak akkor, ha nálam van a kulcs?

Fantusz
A Skeleton Key egy törhetetlen álkulcs (+40 a security képességhez).

Alteration varázslatok között ott van a zárnyitás, ennek ellenére én inkább az álkulcsokkal nyitogatom a zárakat, amig meg nem szerzem a Skeleton-t, az Agility-t is fejleszteni kell valamivel <#wink>
A key nem annyira fontos kellék, mint az Azura Star, de én magamnál tartom, amg el nem érem vele a 100-as skillt, aztán mehet a vitrinbe 60-as skilltõl lehet tovább zárat nyitogatni.

Duby
Én most a daedra szentélyek ereklyéinek begyûjtésénél vagyok a fõküldetésben. Kicsit csaltam, mert elõtte utánanéztem (hq-n) nincs-e valami olyasmi, mint az Azura Star, és azt már jóval elõtte beszerezte mágus karakterem, pont ez kellett nekem. Azóta bejártam 6-7 szentélyt, szert is tettem mindenféle hasznos dologra.
Az triviális, hogy a Star ott kell lapuljon minden valamirevaló kalandozónál, de a Skeleton Key mire való? Mire és hogy használható?
(a halálfejes bot (Skull of Corruption asszem) meg állatul néz ki, azt - már csak a fíling miatt - sem kapja meg Martin)

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Fantusz
Amikor a Knights of Order-ek inváziója elkezdõdik, a térképrõl eltünik a portál.

Hoszabb küldetés-sorozat, némi csete-paté, túrázás a szigeten, új örzõ megalkotása stb. - a portálhoz, ha jól emlékszem oda kell gyalogolni, de aztán ismét ott lesz a térképen.

Nálad nem tudom, hogy valóban bugról van-e szó, vagy csak elértél ehhez a küldetéshez...

Raptor 2
Ne keverd Cyrodiil-t Oblivionnal, Oblivion a pokol a játékban, nem pedig a sima halandó világ! 😊

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

shiveringben eltünt a kijáratom,tehát bennragadtam,nem tudok visszamenni oblivionba!remélem ez a shiveringes küldi része!vk megnyugtatna!HELP
Fantusz
1. tanulsz valamelyik mestertõl 5 skillt (pl Rhano Anvilban Blade-t oktat)
2. alvó ember körül lopakodol (csalás)
3. I.C.-ben lemászol a csatornába, megkeresed az elsõ patkányt és szétrágatod vele a könnyûpáncélodat (hát ez is csalás)
3. Ugrándozol (az athletics sokkal nehezebben fejlõdik, mint az acrobatics)

Nem éri meg siettetni a szintlépést, ha a fõ attributokra kevés a pont.

Fantusz
Shivering Isles?
A fõküldetés során lesznek olyan helyzetek, amikor lehet páncélt lootolni, illetve ajándékba is kapol egyet, de a legtöbb esetben nincsen loot.

(a saját karakteremen nagyon hülyén mutatott az egyébkén "csinosnak" mondható arany-páncél, a kovácsoknál készíttethetõ amber, illetve madness páncél, fegyver inkább elviselhetõ)

Még egy kérdés. Hogyan lehet orgyilkos típusú karakterrel gyorsan szintet lépni? Fõ tulajdonságok: Blade, light armor, Sneak, Security, athletics, acrobatics asszem ezeket adtam meg. mondjuk athleticsnél sejtem.
Hi! Egy gyors kérdésem lenn. A kiegben az õrök páncélját meg lehet szerezni vagy van olyan mod ami ezt lehetõvé tesszi? Csak mert eddig ezek néztek ki a legjobban.
Fantusz
Nem is tudom lehet-e drain healt-ot enchantba rakni (elképzelhetõ), a demage healt sokkal hatásosabb sebzés, de nem méreg.
A burden valóban teher, de mérgezésként hat.
Nem biztos, hogy jó válaszás mérgezett fegyvet enchantolni, alchemy-vel rengeteg mérget lehet gyártani, amit csak egyszerûen a fegyverre kell kenni, ha méregre érzékeny az ellen (ogre).
Az élõholtak többsége immunis a mérgekre, azok ellen felesleges a mérgezett fegyver.
Tûz, vagy villám enchant+ alakalmanként méreg...

Az Oblivion HQ nagyon hasznos portál, de sajnost talán az éppen ott olvasott végigjátszás hatására sokan esnek abba a hibába, hogy az Azura Start odaadják Martinnak, pedig õ beéri bármelyik deadráktól származó ereklyével - az Azura Star és a Skeleton Key minden kalandornak hasznos, a többi közül bármelyiket oda lehet adni Martinnak (pl valamelyik mágusbotot, úgyse sok hasznuk van, csak a móka kedvéért érdemes esetleg kipróbálni)

oszitheace
má tudom hogy lehet dodge olni, de a burden az nem a nehezítés? mert én azt hittem, ho az a drain health, vagy a woundos

oszitheace
késõ hallod, odaadtam. a fenébe, pedig jól jönne egy aksi 😊

oszitheace
thx

Fantusz
A Black soul gemekbe fogható lelke mindíg Grand (legnagyobb).
Méreg - Burden.
Sajátkezûleg enchantolt fegyvereknél van egy határ, amit nem tudsz átlépni, lehetõleg mindíg Grand-kövekkel enchantolj, az a legerõsebb, lootban találni fegyvereket, amikenek jóval nagyobb a töltése, illetve a Sigil kövek is erõsebbek a Grand köveknél, de ezeken nem tudsz variálni, fix tulajdonságokkal bír.

Érdemes minél hamarabb megszerezni az Azura Start (és nem odaadni Martinnak!), csinálni néhány soul trap-koktékos destruction varázslatot, s a mágikus fegyverek újratöltésével nem lesz gond.

oszitheace
dodge olni hogy lehet? elméletileg tudok, de eddig nem sikerült

thx
PiszkosFred

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Oblivionhoz mivel lehet modot csinálni mert nekem annó Morrowindhez attak 1 TES Editort de oblivionhoz nincs vagy csak nem tudok róla. Vagy esetleg le kell szedni?
oszitheace
ja, a black soul gemnek több energiája van, mint a többinek? mert ami nagyon akadályozza az enchantot, az az energia, de még inkább a teherbírása.
meg néztem, ho a paralizáló bot, amit egy fehérruhás tag csinált nekem, annak 8000 energiája van!!!! ez hogy lehet?

oszitheace
na jó fiúk, eldöntöttem, ho, nem fogok cheatelni, mert az tényleg elrontja. sztem alchemy t fogok tolni.

ja, és melyik varázslattal, lehet enchantban mérgezést tenni a fegyóba?

na azon kívül milyen modokat, patcheket, stb-t. érdemes leszedni?

PiszkosFred
Ezert van a forum 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Köszönöm és sorry hogy itt zaklatok mindenkit. Csak 2 napja van meg a game azt nem vágom még nagyon.
A falon kívül van, ha körbejárod a várost hamar meglesz, asszem a Talos Plaza kapuján ha kimész és jobbra kanyarodsz akkor hamar megtalálhatod.

Carmang
Járkálj a fal körül, és megtalálod.
Asszem amint kilépsz a városból a fõkapun, jobbra kell elindulni, az istálló után van, közvetlen a fal tövében álldogál.

Nem tudjátok hogy a Potion of Lycanthropy-t hol lehet beszerezni? Mert azt olvastam hogy vmi Shady Sam-et keressek közel az "Imperial City walls" de nem rég van meg a játék és nemtom hogy ez 1 konkrét hely vagy járkálja az imperial city falai körül?
Fantusz
Vámpírvadászat: általában Temple District-ben sétálva kapod az Order of Virtuous Blood küldetést, s, ha jól döntesz (kitalálod ki a vámpír valójában, s azt ölöd meg)a megérdemelt jutalmon túl bevesznek a vámpírvadászok közé, minden egyes vámpírhamuért 250 aranyat fizetnek.
Nem jelöli a játék a küldetést, észben kell tartani, vámpírhamut nem kell bekeverni a lütyikbe, inkább itt eladni <#wink>
Jó bevételi forrás a vámpírvadászat, de szerintem az alchemy-nél nem hoz több pénzt, bár kétségtelenül izgalmasabb (a vámpíroknál lootban is jó cuccok vannak)
A vámpírharapásra érdemes odafigyelni, ha nem akarsz élõholttá válni - visszagondolva, nem is találkoztam eddig khajit-vámpírral <#mf1>

(Nem játszom ogame-mel)

küldibe kapod valakitöl!
oszitheace
vámpírra hogy lehet pénzért vadászni?

oszitheace
ja, alchemy re én es gondoltam. egybként khajiit vok

te fantusz, te játszol ogame mel? me ha ott benn vagy a WW klánban, akkor sztem én ismerlek

Én inkább a vámpírvadászatot használom korai pénzszerzésnek, 250 arany minden vámpírért szinttõl függetlenül <#finom>

Köszi.
Fantusz
Alchemy-vel lehet a legkönyebben pénzhez jutni csalás nélkül. (persze, ha beraktad majorba nem tudod korlátlanul használni a játék elején, 100-as skill után mindegy)
Rengeteg dudvát be lehet gyûjteni, de még a fogadókban, boltokban megvásárolt alapanyagokból is érdemes potionokat gyártani, ha kell a sok pénz...

A játék idõigényes, de csalással meg nem játék...

felgyurom magam arénában kicsit'dark elf 47es karim van,elég zord,Necromorto néven fut.
faj?---------el se indulok,csak 20körül.
oszitheace
15 ös level. hogy érted ho cast?

hányas levelen vagy?cast?
oszitheace
ja ja, nekem se stílusom, csak az a baj ho kóterban vok egész héten, és a maradék 2 napban se kéne egész nap tolni, szal nincs túl sok idõm csak arra, ho gyûjtögessek.

egybként én es azt csináltam, ho leugrottam oblivioni nyaralómba, de sokáig tart, és nem kaszál túl sokat, arénában mindíg a legdurvább leosztást kérem, de heti 1 az nem sok. pedig az jó bevétel. meg most eladtam az összes fölös cuccom (10 varázsgyûrû, 50 potion...)
lehet, ho meek majd lopkonni<#hehe>

de azér jó vóna tunni

aréna,kis szöke woodelf ládájában 500arany büntetlenül megszerezhetõ már az elején!pár barlangot kipakolsz,anvilben eladod,pikkpakk meglesz az összeg,ráadásul közben fejlödsz,tehátnecsalj.sztm
menni lére van szükséged?
oszitheace
mivan?!

nemkéne!!!!!!
csak annyit kellet volna beírni google-be hogy "7z" 😞

egyébként ez egy tömörítési forma és a 7-zip kezeli 😊

How much can you take,before you snap?

oszitheace
szasztok!

lehet, ho volt nemrég kérdés, de nincs túl sok idõm olvasgatni, szal nem szép dolog, de kéne pénz az enchanthoz, amit kóddal szereznék meg, de amikor beírom (player.additem 0000000f 'összeg'), vmi countert hiányol
szal pls segítsetek