The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha megint igazad van akkor kabbe<#mf1>#mf1>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Az armor szkilltõl függ hogy a varázslat-hatékonyság mennyi és nem az armor fajtájától, mindkettõé tökugyanaz <#nezze>#nezze>
amúgy direkt alapjátékkal játszom, és hihetetlenül jó, csak pár modot raktam hozzá fel:
better water 1.1
ANB.regeneration - az életerõ is növexik lassan mint a mana
a callsteedet enm tudom használni, nem értem hogy lehet a lónak parancsot adni
faster turning horses - gyorsabban fordul a paci, hasznos és élethûbb
better gold
még vhol láttam olyat hogy külsõ nézetbe is adja a célkeresztet, meg a saddle bagsot is, hogy ló is cipelje cuccokat
az aleyid szobrocskás ember megvan, megvette szép áron, de arról nem szól a nóta hogy hol van a többi rom amiben vannak még
a sigil kövek mire jók? a zöld, a fehérnek más a neve, az a varázsfegyókat tölti
ja és a varázsfegyverek idõvel maguktól is feltöltõdnek? mert nekem van egy tüzes nyilam amit kilövöldöztem, de most megint van már benne vmennyi magia
endurance, strength
skills: blade vagy blunt, light armor, armorer, restoration, a többi, amit akarsz.
light armort viselj a sebesség miatt, és a varázslataid is hatékonyabbak, mint a heavy armorban. armorer: minél magasabbról indulsz, annál hamarabb tudod a fegyvered sebzését +25%-kal növelni és a mágikus fegyvereket saját magad megjavítani, plusz nem kell 15 kalapácsot magaddal cipelni minden kalandra. válassz EGY meelee fegyvert és csak azt fejleszd. restoration alap.
szerintem az oblivionban inkább harccal lehet érvényesülni, legalábbis az elsõ pár szintig, de ez ízlés kérdése.
Szintlépésnél mindig az intelligenciára, willpowerre és erõre rakj, ha valamelyik eléri a 100-at onnantól az agilityre pakolj.
Használd az ÖSSZES szkilledet, varázsolj ÉS harcolj is.
Hordj nehézpáncélt és magad javítsd, vegyél kalapácsokat.
Ne kétkezes fegyvert használj hanem egykezest és pajzsot, BLOKKOLJ is ne csak kaszálj mint egy õrült.
Elõször csinálgasd a mage guild küldetéseit és rendszeresen mászkálj le romokba, nem a küldetések alatt fejlõdsz hanem a romok fosztogatásában.
A fõküldetést el se kezdd 17-es szint alatt.
Csináld pl az ayleid-statue küldetést, jó pénzt fizet és eleve romokba kell menni ja meg a vámpírvadászos küldetést az is fix bevétel, jó loot és tudsz fejlõdni is amíg csinálod.
Nehézségi fokozatban szerintem a normál bõven elég, normálon az 1-4 szint még nagyon könnyû de aztán kezd erõsödni körülötted a világ, nagyon-nehéz fokozaton már unalmasak a csaták mert rengeteg ideig kell ütni az ellent.
A karakter akkor lép szintet, ha a major skillek összesen 10-el növekednek, ezt a feladványt a karakter létrehozásánál kell valahogy megoldani.
Kizárólag fontos skilleket majorba rakva gyenge, esetleg játszhatatlan karakter lesz az eredmény, de ha csak nem, vagy keveset használt skillek vannak majorban, akkor kibirhatatlanul ritkán léphet szintet.
Kell egy középút, ahol néhány fontos skill húzza a karaktert, de a többi minorban marad, és minden szinten érdemes elmenni a mesterekhez tanulni, hogy a fontos Attributera minél több pontot tehess.
Rajtad áll, hogy ezt hogy oldod meg, nekem nem sikerült közel sem tökéletesre:
http://oblivion.gumininjahq.hu/modules.php?name=Karakterlap&akcio=megmutat&id=97
A varázslatokról szándékosan nem írtam, minden iskolának vannak hasznos, és kevésbé hasznos varázslatai, lehet egy számomra kedves irányzat neked haszontalannak tûnik.
Amikor bejutol IC-ben az egyetemre adott lesz a lehetõség saját varázslatok készítésére - ez a cél.
Egyéni megitélés kérdése, a Destruction és a Restoration kivételével minden varázslat minorbol is könnyen felfejleszthetõ, a pusztító és a gyógyító iskolát viszont a játék elején is szeretem "azonnal bevethetõ" szinten tudni.
Régebben végigvittem a fõszálat,bezártam az összes kaput,aréna bajnoka és az összes céh vezére voltam(kivétel mágus)stb...de mire ezeket megcsináltam 9es szintü voltam <#nemtudom>#nemtudom>.
Most gondoltam komolyabban nekiállok mert legkönnyebben semmi élvezet nincs a játékban.
A modot most megnézem na meg a karaktert is tesztelem,de varázslatot nem mondtál(azokhoz totál hülye vagyok😊)azért igy is köszi az infót.
Késõbb ha normális karakterem van felrakom a The Shivering Isles-t és a Knights of The Nine-t.
Szerintem a legjobb harcos-varázslós faj a breton, kap 50+ magickát, és 50% mágia-ellenállssal bír alapból.
Vannak jobb harcos fajok (redguard), de azok varázslásban gyengék, ezért ajánlanám a bretont, saját kaszttal,mágikus csillagjeggyel.
A harcos-csillagjegyek többsége a játék elején elõny,de idõvel elenyésznek.
Érdemes a szabadulás után, még a kijárat elérése elõtt felfejleszteni a karit, ha ez nem idegen a játékstílusodtól (block, heavy ill. light armor, sneak), így minor skillkén is jó értékrõl indul.
A mod kényes téma lehet, mert szerintem egy Francesco csomagot érdemes lenne felrakni, ha mást nem is, javít néhány problémát, ugyanakkor a játékba kevésbé nyúl bele.
Játékot kezdeni céhes küldetésekkel érdemes, de ez sem szabály, kezdheted a fõküldivel is, ekkor azonban gyenge Sigil-köveket gyûjthetel csak (legjobbak 17-es szint fölött érhetõk el)
Amíg Martint vissza nem viszed a bladekhoz nem nyílnak Oblivion kapuk mindenfelé, a játék elején ez könnyítés lehet.
Jah, és itt van egy szép zöld felirat valami olyasmi áll ott, hogy "MIELÕTT KÉRDEZNÉL KATTINTS IDE!" - ajánlatos <#bee1>#bee1>
Most kezdem el újra obliviont és pár tanács kellene.
Elõször is milyen fajjal,classal és csillagjeggyel érdemes elkezdeni?
Inkább olyan harcolós-varázslós karakter kéne ami megállja a helyét.<#vigyor4>#vigyor4>
Varázslatokból pedig mit érdemes megtanulni?
Mivel érdemes kezdeni a játékot? pl:kapuk bezárása,fõtörténetet végigvinni,valamelyik céhnek a vezetõjének lenni stb..
Ja és a legfontosabb hogy legnehezebben szeretném elkezdeni és minimum 25ös szintet elérni vele!!!!!
Bármilyen tanács jó lenne(hol találok jó fegyvereket,páncélokat stb)MOD NÉLKÜL
Akinek van ideje és türelme leirni pár dolgot azt nagyon megköszönném!
Sziasztok<#vigyor4>#vigyor4>
Odabent néhány neci és csonti ácsorgott, Palos nevû alakot nem találtam (lehet késõbb kellett volna jönnöm?), a víz alatti részen a lépcsõ mellett egy ládában megtaláltam a Paladin-páncél light változatát (kinyitás elõtt megkérdezte normál, avagy mágikus felszerelést szeretnék-e)
Lehet hasznosabb lett volna egy normál páncélzatot saját enchanttal ellátni, mert ugyanazokat a tulajdonságokat kapták, mit a heavy cuccok, de nagy jelentõséget nem tulajdonítok neki - szép mind a két változat, a harmadik meg hasznos <#crazya>#crazya>
Köszi még egyszer a segítséget...
A Duskfang/Dawnfang 30-as szint fölött került hozzám, de jobban szeretem az enchantolt daedric kardomat, a hullaszámlálós-változós játék nem szórakoztat <#crazya>#crazya>
A Heaven's Glory (lentebb a képen) is daedric-szintû fegyver állandóan lángol, fáklya sem kell a dungeonok mélyén<#wink>#wink>
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Persze ez nem az elsõ játéknál alakult így, akkor még sokmindent nem tudtam (és van amit most sem).
Ott van pl. a Shivering fõküldetése során megszerezhetõ kard a Duskfang/Dawnfang, ami sajnos nem fejlõdik a karakterrel, 30-as szint fölött érdemes csak megszerezni, ha használni is akarod (nálam vitrinben van), de a Mehrunes' Razor küldit sem mertem még a játék elején bevállalni (az igazi jutalom nem a kard, hanem a sokat emlegetett öltözék: a Bladeturn hood és a Spellturn cloak, plusz a rengeteg mágikus nyílvesszõ)
Elakadni igazán nem tudsz, legfeljebb bizonyos küldetéseket késõbbre halasztol, ha nem boldogulsz vele (Daedra Szentélyeknél is csak akkor áll szóba veled az istenség, ha bizonyos szintet elértél).
Jelen esetben az a kérdés, hogy magasabb szinten erõsebb Staffot lehet-e összeállítani, vagy csak a páncélzatod lesz késõbb erõsebb, a karaktered izmosodik-e tovább?
Jól fejlesztett karakterrel 20-as szint fölött már nincsen ellenfél - addig még lehet - rajtad áll, hogy birkozol vele, vagy késõbbre halasztod a csatát (egy jó kalandor nem könnyen futamodik meg)<#mf1>#mf1>
Amúgy a küldi a Heaven's Fury light armort említi, azt kell a csókához elvinni.
45-ös szinten jutottam oda, ahol most jársz, néhány castolás elég volt a gyõzelemhez, nem tudom a szint mennyire befolyásolja a sikert (estleg gyengébb a bot?), a Staff rengeteget eszik, viszont elég sok feltöltött lélekkövet találtam, plusz mindíg nálam van az Azura Star...
A dokumentumaim között találtam az idézett szöveget, 500 arany a papiros értéke (nekem már jelentéktelen összeg), egy-egy kalandos küldetés sokkal jobban érdekel, mint a pénz.
Csak ezzel kell rá lövöldözni, és hányszór kell eltalállni? Csak 20-as töltése van.
Ha rálövök elkezd pirossan izzani vagy mi, rögtön lehet rálõni a következõ adagot, vagy meg kell várni míg elmúlik az izzás?
Találtam két Shivering Isles "állományt", az egyik 1.08 GB, a másik 3.21 GB (mind a kettõ Proper-Reloaded). Melyiket "szerezzem be" ?
Az új heavy armor kézhezvétele után úgy döntöttél, hogy a light armort nyugdíjazni kellene Palos nevû havernál. Aki megõrzi neked a lépcsõje alatt. Elenglynn-ben lakik Palos, de valami balhé van ott, szóval késõbb kellene meglátogatni. Addig is elmehetsz Chorrol-ba, hogy beolajozd a páncélt, vagy Skingrad-ba, ahol egész Tamriel legjobb mézsöre található.
Upon receiving my new set of heavy armor, l have found that my light suit of armor (Heaven's Fury) needs to be retired.
I called upon my old, if not slightly paranoid, friend Pelos.
Pelos said that he would keep my armor chest at the base of the stairs for me.
I should go back to Elenglynn and visit Pelos when tings settle down.
Afterwards, i can either go directly Nord to Chorror and aquire some fine oil for my armor or l can go due south to Skingrad for the best mead in all of Tamriel.
Valaki volna szives ezt lefordítani nekem?
Elõre is köszönöm <#wink>#wink>
A látványon van a hangsúly, mert bár minden egyes darab mágikus tulajdonságokkal bír, nincsenek eltúlozva, de együttesen elég jók, és látványnak sem utolsó, bár a kedvenc viseletem továbbra is a Bladeturn hood és a Spellturn cloak marad <#crazya>#crazya>
A skingradi tempomban meggyógyul a vámpírharapás okozta kór, de az intelligencia sérülés nem, azt pl. a brumai temlomban imádkozva lehet kezelni.
Cure disease italok, varázslat a legjobb megoldás nem kell keresni a megfelelõ oltárt.
Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!
Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!
már bejártam egész chorrolt, a fõvárost, és a temple districtben sem találtam senkit
Bladeturn hood : Resist normal weapons - 15
Reflect Demage - 15
Shield - 17
Spellturn cloak : Resist magic - 15
Reflect spell - 15
Spell absorption - 15
+ enchantolt kesztyû és csizma...
A breton leányzó teljes harci díszben:
Resist magic -115
Resist normal weapons - 15
Shield - 17
Reflect demage - 83
Reflect spell - 50
Spell absorption - 33
Fortify magicka -200
"
Kérdezték hogy hogyan kell összerakni egy közel sérthetetlen állapotot:
- Breton születés 50% magic resistance
- Mundane Ring 50% resistance to magic 25% reflect spell (fõküldiben lehet elvenni a Mystic Dawn-osoktól a fõváros csatornájában, mikor Baurus is velünk van)
- Base Amulet of Reflection 14% reflect spell (ebbõl lehet jobbat szerezni)
- Escutcheon of Chorrol pajzs 35% reflect damage (Chorrol-ban vissza kell adni a Honor Blade of Chorrol kardot a kastélyban a stewart-nak)
- 50%shield glass armor (sisak+cuirass+greaves+gauntlets+pajzs mindre 10%shield) csináld magad, enchantolva grand soulgemekbõl
- Ring of Iron fist 33% reflect damage 25 hand to hand skill (loot valamelyik küldiben, már nem emléxem)
Ennyi. Ha pedig az ember lopakodni akar akkor elég a 100%+ chameleon ruciban."
Next PC upgrade: 2022
Még dungeonokba sem kell bemenni, hogy 6-7 fõs bandita csapattal (day-katanával felszerelt némelyik), medvével, és más barátságos lénnyel randizzon a kari, mindezt elsõ szinten.
20-as szint fölött valóban már szinte legyõzhetetlen a karakter, nem csak a páncéloknak, ha nem a képességeninek is köszönhetõen, de addig a szintig el is kell jutni.
Akik már benne vannak a játékben nem hiszem, hogy ez gondot jelentsen, de egy kezdõnek lehetnek nehéz pillanatai, mert igenis el lehet rontani egy karaktert, hogy menthetetlenül elakadjon.
Nem mindenki kezdi Oblivion-kapuzárkolással, Sigil-kövek gyüjtögetésével, és tankszerû nehézpáncélben se szaladgál mindenki.
Inkább NAAAAAGY túlzással, a 85% a plafon de 50-60 védelm is már über azt még végképp pillanatok alatt meg lehet szerezni, onnantól meg tiéd a világ! <#gun>#gun>
Persze hogy igazam van NEKEM MINDIG IGAZAM VAN!!!!!!! <#hehe>#hehe>
(kéne az végre az sg-re egy megalomániás-szmájli, gyakran használnám! <#idiota>#idiota>)
CSAK, ha az ember egy kicsit kalandosabban akarja az obliviont játszani, akkor nem teheti meg, hogy kis túlzással minden dungeon-bõl pár lépés után ki kell rohannia, mert ha nem goblinnal, banditával vagy egy nyeszlett ghost-tal találkozol, akkor minden küzdelem kemény (OOO-val persze)
Így is úgy is meghalsz ha maradsz...
Amit le tudsz verni egy baltával azt megölöd, ha túl erõs akkor lelövöd, ha még így is esélytelen akkor meg elfutsz, ilyen egyszerû egy harcos élete! <#hehe>#hehe>
Még a legesleggyengébb sigil-kövek is 10 elementál shield-et adnak szal már EZEKBÕL is össze lehet rakni egy 85%-os páncélt már nagyon alacsony szinten is, nem is beszélve a késõbbiekrõl!
A legtöbb ember elfelejti hogy a futás is opció, a speed SOKKAL többet ér mint az endurance + a restoration egy mászthev mindenkinek, lassan fejlõdik szal megéri inkább trainerhez menni, legalább van mire költeni a pénzt.
<#nezze>#nezze>
nem tudom miért nem fontos a hp az elején. az egyértelmû, hogy magas páncélszkillel tényleg nem fontos...lécci magyarázd el, de ne kiabálj velem, mert megijed az aranyhalam <#mf1>#mf1><#crazya>#crazya>
Minden Luck-ra rakott 5 pont 2-vel növeli láthatatlanul a szkilleket (de ez a szkillhatárokba nem számít bele szal hiába 75 a luck-al a szkill az expert perket nem fogod megkapni), 60-as Luck a háttérben 4 (négy) pontot ad a szkillekhez -> nem éri meg
ha jól értem kb befolyásolja a sebzést, de még azt is, hogy az éppen elcastolt spell mennyi manádba került. (persze ha 50 -es a luckod se pozitiv se negativ hatast nem gyakorol)
tudom, hogy a breton jobb lett volna, de nem sikerült számomra szép "modellt" találni :> de ha jol emléxem ennek is van 40% magic resistje, igaz +50 magica nincs 😞