The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
ööö, igen 😄
tudnál segíteni, hogy merre is találom meg az egyiket 😄DD

elõre is kösz

How much can you take,before you snap?

Hát akkor kezdek próbálkozni 😛

köszi a válaszodat 😄

Fantusz
"A fekete lélekkövek elõállítása fölöttébb macerás dolog: szükségünk van egy üres Grand Soul Gemre, egy lélekcsapda varázslatra és egy nekromanta oltárra. Ez utóbbit öt helyen találtam: Dark Fissure, Fort Istirus, Fort Linchal, Wendelbek, és Leafrot Cave. Hogy ez ne legyen elég, fekete lélekkövet csak a hét egyetlen napján gyárthatunk (ha jól emlékszem az utolsó elõttin), amikor egy hatalmas fényoszlop burkolja be az oltárt. Ekkor az oltárra kell helyeznünk az üres lélekkövet, majd egy lélekcsapda varázslatot mondani rá, s kész is a fekete lélekkõ."

Valóban macerás, elõfordulhat, hogy napokat kell várni az oltár közelében, amig az aktív lesz.

Oké, és akkor hol tudnám megcsinálni a black soul gemet?

Fantusz
Black Soul gemet kizárólag csak Grand soul gembõl lehet csinálni, kisebbet hiába teszel az oltárba, hatástalan a varázslat.
Fekete lélekkõbe elvileg bármelyik NCP lelke befogható, legyen az bandita, martalóc, koldus, vagy az Aréna bajnoka.

Gyiik
hejhó...
találkozott már valaki a következõvel? Elindítom a játékot, a zene hangos, az összes többi hang pedig ordenáré halk. A játék beállításaiban a zene 1/4-edre van állítva, a többi hang maxra, és így is. A fura, hogy ha kilépek vindozba, a hangbeállítások is megváltoznak, nevezetesen a main-volume csúszka lent van a béka segge alatt. Visszahangosítom, elindítom újra a játékot, és újra mókuskerék... érdekesség az egészben, hogy amikor utóljára volt idõm játszani (1,5 hónapja), minden tökéletesen mûxött...

....................................................................................................

Carmang
Ezt a küldetést effektíve nem tudod befejezni, de pont ez a lényeg. Miután te lettél az aréna bajnoka, jön egy csavar a történetben. Mikor beszélsz a nõvel akkor derül ki.
A nõ észreveszi, hogy mekkora sztár lettél miközben feltornáztad magad a ranglétrán és eszébe jut, hogy ebbõl mekkora show-t lehetne csinálni. Szóval a lényeg a SHOW A NÉPNEK, meg persze egy kis pénz neked. Nem kötelezõ ezt csinálni, nekem is elég volt annyi, hogy én vagyok a bajnok.

A "The Arena" küldetésrõl van szó.
Segítsetek! Az arénában vagyok, és megöltem az összes ellenfelet(örök bajnok lettem) de a gond az hogy miután leadtam az orc(a szürke herceg) páncélját a széken ülõ õszhajú csajnak, nem ér véget a küldetés, részt kell vennem a további csatákban is. Visszamegyek a nõhöz(hetente csak egy meccs) és mondja a választékokat: egy medve, két minotaur, egy medve és két minotaur. Mind a hármat megcsináltam(nem sorrendben) de még mindig nincs vége a küldetésnek. Továbbra is hetente egyszer el kell mennem az õsz csajhoz, és továbbra is ezek közül választhatok(1 medve, 2 minotaur, 1 medve 2 minotaur) és minden felirat szürke, vagyis már nem új a harc. Akkor ezt a küldetést hogy lehet lezárni please?!
koschwarz
elvileg meg lehet csinálni, és biztos hogy a legnagyobb kell.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Hali

meg tudom azt csinálni, hogy egy black soul gembe beleteszem Agronak gro-Malog (az aréna grand championja) lelkét?
valaki próbálta már? mekkora soul gem kell hozzá?
üdv

PiszkosFred
Drain Fatigue fertozest kapcsan meg nem kell egybol "tuzet kialtani" 😊 Ha a disease ismertetoje mellett, az aktiv buffok/debuffok listajaban megjelenik "porphyric hemophilia", na akkor kell panikolni, ha valaki nem akar vampir lenni. Direkt jelzi kulon ezzel a megnevezessel a jatek, hogy itt most nem egy mezei korsagrol van szo, ez itt kerem a "vampir kor". Csak a pontossag kedveert.

Ha pedig egyszer kigyogyulsz a javasasszony kvesztje utan belole (vagy a hivatalos addonok egyikevel), akkor utana mar elvileg nem lehetsz tobbet vampir. De a vampirok ugyanugy megfertoznek majd a vampir korral (porphyric hemophilia), csak eppen nem fogsz atvaltozni megegyszer harom nap es egy alvas utan. Viszont a disease az disease most is, es a debuffok ugyanugy megjelennek a harapas utan. Es ezt mar nem mindig lehet gyogyitani alap cure disease potionokkal. (de templomokban minden tovabbi nelkul, talan meg sima oltarok is leszedik - bar ennek reszleteire nem emlexem, nem volt eddig meg kigyogyult vampir karakterem) 😊

Ez utobbi miatt kerdeztem, hogy nalad a szokatlanul eros Drain Fatigue nem emiatt a korabbi vampirlet miatt lett olyan amilyen 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fantusz
Nem volt vámpír a kari, sokadik vámpírharapáson van túl.
Ismétlem, az is elképzelhetõ, hogy valamelyik mod miatt csinálja ezt van elég sok mod fent, van pl. amelyikbõl származó fegyverrel a sneak attak 1x a 6x helyett, próbálgatom melyiket érdemes használni, melyeket kell elfelejteni. <#wink>

A lényeg, hogy vámpírokkal csatározás után a varázslatoknál meg kell nézni a karakten lévõ aktív hatásokat, és ha ott Drain Fatigue bejegyzés látható addig nem aludni, amíg lötyivel, varázslattal, vagy oltárnál imádkozva el nem tünik a bejegyzés - persze ha valakinek célja a vámírizmus, nyomás az ágyba<#mf1>.

mama2
Én is segédkezek a fordításban😊.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

PiszkosFred
Voltal mar vampir az adott karakterrel majd kigyogyultal belole? Es utana kaptad a Drain Fatigue fertozest, amelybol nem gyogyitott ki a cure disease potion, csak az oltar?

Fantusz
Drain Fatigue bejegyzés a varázsltok aktívhatásainál a vámpírharapást jelöli, sokan azért lesznek áldozatai a vámpíroknak, mert csak a tulajdonságoknál nézik, hogy sérült-e valamelyik, az aktív hatásokra nem figyelnek.
Lehet valamelyik mod az, oka, de a lötyi-ivás után is Drain Fatigue-s maradt a karim, skingradban az oltár viszont leszedte.

Nem sima drain spell volt (ha igen akkor rajtam ragadt), otthon kezelgettem magamat órákkal a csata után, minden mást leszedett a Cure Disease, kivéve a legfontosabbat.

PiszkosFred
Mert lehet az mar nem disease volt, hanem valami damage/drain attribute spell valamelyik ellenfeledtol. A vampirok hemojat gyogyitja barmelyik cure disease spell/loty/noveny.

Fantusz
Nálam volt többször, amikor hiába ittam meg a lötyit, a Fatigue meggyógyult ugyan, a karakter tulajdonságainál semmi vörössel jelzett csökkent érték nem maradt, de a varázslatoknál az aktív hatások között ott volt továbbra is a Drain Fatigue!

"a Cure Disease italok nem minden esetben gyógyítják a vámpírharapást"

Nekem eddig mindig mûködött a lötyi és a szpell is. <#fejvakaras>

koschwarz
mondjuk amíg magasabb az infamy mint a fame, addig be se tud lépni a harcos céh-be

Fantusz
Harcos céh küldetései, mágus céh küldetései, általában a városi küldetések végrehajtásáért fame pontot kapsz, a tolvajoknál, bérgyilkosoknál teljesített megbízatások infame ponott hoznak, ugyanúgy mint a városban elkövetett többi törvénytelenség.
A két legális céhbe totális bûnözõket nem fogadnak be (hírneved nagyobb legyen, mint a hírhedség), tolvajok, bérgyilkosok szivesen látnak, ha kiállod a próbát.

Totálisan gonosz karakter (nagyobb infamy, mint a fame) templom oltáraknál nem imádkozhat, innen már csak egyetlen lépés a vámpirizmus, a Cure Disease italok nem minden esetben gyógyítják a vámpírharapást, arra a skingradi templom oltára a gyógyír.

Az Oblivion kapuk zárkolása is hõsi cselekedet, de azzal talán érdemes várni, néhány szintet meglépve izmosítani a breton leányzót...

PiszkosFred
Zarj be oblivion kapukat, csinalj kuldeteseket, viselkedj "hos"-kent 😊

Köszönöm szépen, úgy látszik akad még egy-két igaz hívõm<#vigyor5>

böröczk
hm, és azon hogy tudok javítani?

Kumiho #2179

Valszeg nagyobb az infamy-d mint a fame-ed.

böröczk
basztikuli, még aludni sem alhat így, ameddig bûnhõdik, csak nem értem, meddig mûveli még ezt : D

Kumiho #2179

böröczk
nem, csak kellett a zsé : D

Tolvajok céhét merrefelé találom? Melyik szitében?

Kumiho #2179

koschwarz
miután szétloptál-raboltál mindenkit...az istenek látják mit teszel...<#hehe>

kutasd fel és lépj be a tolvaj céh-be, úgy le tudod szedetni magadról a vérdíjakat

hogy te milyen antiszociális vagy...<#hehe>

böröczk
Namármost, megyek a Chapel-hez, és azt írja ki az oltárnál, hogy bánjam meg a bûneim... mégis hogy? : D

Kumiho #2179

böröczk

Nos, kiraboltam az összes Castle õrét, totál lecsupaszítottam õket, vérdíj volt ugye fejemen, börtönbe vonultam, aztán eladtam a "kacatjaikat", egy ezüst kardot pedig megtartottam magamnak : DDDD

Kumiho #2179

koschwarz
...akit te hoztál létre, tehát az isten meg te vagy<#hehe>

És ha még 100% resist magickát rányomsz, akkor fél-isten <#vigyor>

Egyik sem mászkál 100% shielddel de ettõl még lehet adni ennyit nekik magyarán a szörnyekre (csak az idézetteket próbáltam, ellenségre nem rakok pajzsot hehe) nem vonatkozik a 85%-os armor limit.

Ha egy idézett daedrothra 100% shieldet raksz akkor fizikailag sebezhetetlenné válik, csak varázslattal illetve enchantolt fegyverrel lehet onnantól megölni.

koschwarz
MIVAN????????<#wow1><#conf>

Pl melyiknek? Csak mer eggyel se talalkoztam még^^

Sziasztok!
Olvasgatva a fórumot ismét kedvem támadt elõvenni a "jó régi" oblit és játszani vele csupán az élvezetesség kedvéért.
Kérdésem annyi lenne, hogy hol találhatok leírást (FAQ és HQ kivesézve) arról, hogy ha átlényegül a karakterem a szellemvilágba (mert keményen megüti egy Dremora Lord pl), mit kell tenni és hogyan lehet visszajutni a valós világba? A szellemvilágban emlékeim szerint lehet találni egy ghost sword-öt egy labirintusban, egy híd lábánál egy fényözönben egy kulcsot, ami a várban egy kaput nyit és a várat magát, ahol a rácsos kaput ki lehet nyitni a kulccsal, de a teleportot nem jöttem ár hogyan lehet használni...... Mi a megoldás, ha megint lecsapnának? 😊
Help pls!

www.republiknet.hu

koschwarz
te egy szörnyeteg vagy...<#mf2>

koschwarz

offkorz
helóztok.régebben toltam a gammát.de abba hagytam bizonyos okok miatt.most ismét elõvettem,mert igazán tetszett és most játszani szeretnék.a kérdésem az lenne pedig hogy,láttam már akkor készülõben lévõ nõi karaktereket,meg minden féle skineket,nem tudom pontosan mik voltak azok a modok.szóval nagyon szép nõi karaktereket lehetett kihozni.meg hajszín meg mindne,ez érdekelne pontosan hogy honnan tudnám ezt letölteni.nameg a lényeges modokat.plz help.faq-t olvastam.

Embereknek tényleg 85%-a maximum de szörnyeknek lehet 100% is (<#mf1><#hehe>)

koschwarz
ebben lehet valami, tehát megkapod a szokásos <#mf1>-edet<#hehe>

egyébként úgy tudtam, hogy az maximális védelem amit kaphatsz az 85%. lehet hogy névleg többet mutat az adatlap mert valami varázslatot vagy bármi mást használsz, de 85%-nál soha nem lesz több.

Ha a pajzsot kétkezes fegyverrel használod akkor megkapod az enchantját és a varázslatok hatásfoka is 100% marad, ha egykezessel használod akkor viszont a hatásfok lemegy 100%-ról akár 88%-ra is (5-ös armor szkillnél) de 95%-nál jobb soha nem lehet még 100-as armor szkill mellett sem ami azért elég gáz fõleg 25-ös szint feletti genyák ellen mert pl a command csak 100%-os hatásfoknál mûködik rajtuk, magyarán ha akarsz pajzsot használni blokkoláshoz akkor fel kell tolni a hozzátartozó armor szkillt is hogy legalább a 95% hatékonyságod megmaradjon de ha már akár egyetlen páncéldarabot is hordasz létrejön ez a hátrány szal ha pajzsot akarsz akkor nyugodtan hordhatsz mellette teljes vértezetet is, ez egy ilyen mindent vagy semmit szituáció.

A Conjurationt és az Alteration is megéri szerintem master szintre fejleszteni mert onnantól már lehet az oltárnál pl egy perc hosszúságú daedroth idézést gyártani amire rögtön rá lehet rakni egy 100-as shield varázslatot ami szintén egy percig tart, master szinten ez nem is kerül sok manába és egy ilyen summon garantáltan életbenmarad amíg le nem jár a szpell.

A varázslatok manaigény csökkenése 75 és 100-as szkill között hatalmas, ha már másért nem hát csak ezért is megéri mindegyik iskolát master szintre fejleszteni.

A mysticism szerintem elég béna iskola, én a soul trap kivételével nem használok onnan semmit.

Ja és ebben a formában és szabályokkal szerintem a multi teljesen értelmetlen lenne, túl könnyû legyõzhetetlen karaktert csinálni 😊

Ha a summon közelében mászkálsz akkor tényleg rád is támadni fognak, ha hagyod hogy elõre fusson akkor általában mindenki õt fogja támadni (a genyák többnyire a közelebbi célpontra mennek fõleg ha az már aktívan támadja is õket közben) pont ezért a legjobb summonok szerintem a clanfear, a daetroth és a dremora lord mert ezok rögtön az ellen nyakába ugranak, a xivilai, lich, spider daedra meg hasonlók nekem nem jönnek be mert miután megidézem õket elkezdenek hátrálni hogy a gagyi szpeljeiket lövöldözhessék, a xivilai szpellt csak azért veszem meg mert grand soul-juk van ami a legjobb az enchanthoz.

Fantusz
http://www.gamebanshee.com/oblivion/searchspells.php

Itt meg tudod nézni, hogy milyen spellek vannak,kinél kell keresni.

Mivel nincs multi a játékban, ezért neked adok igazat, de különben harcosra kéne gyúrni. (Máskérdés hogy csak mágikus skillekkel durvább harcost össze lehet hozni, mint amilyet eredetileg is "annak szántak". Tehát egy mágusnak mindössze egy robe-ra, egy jó kardra és pajzsra (Umbra és Escutcheon of Chorrol) és a fontosabb mágiákból 100-as - (des, res), a többibõl skillbõl (mys, alt, ill, conj) 75-ös szintre van szüksége (nah meg az alchemy magasabb szinten még egy kis "boost"-nak. (A mágiák fontosságáról lehetne vitatkozni, de a myscticizmus szerintem minden igazi mágusnak kötelezõ, gondoljunk csak a reflect spell/ spell absorption párosra. A conjuration se olyan rossz, full daedric armort és egy segítõt (mondjuk egy xiviliat) megidézve.)

koschwarz
lehet hogy az ooo miatt van, de nagyon ritkán támadják a summont, inkább mindig engem....<#nemtudom>

Már miért kéne egy mágusnak futnia?

A conjuration pont arra van hogy lényeket lehessen idézni amik lekötik az ellent, Summon Daedroth és nézed a showt vagy esetleg besegítesz a summonodnak.

Illusion -> command humanoid és az ellen egymást kezdi írtani helyetted.

Master destructionnál a feléd futó ellen meghal mielõtt hozzádérhetne, a spell making oltár azért van az universityn hogy használd is.

A mágus nem egy "mágia-íjjász" aki hátrálva futás közben nyílvesszõk helyett tûzgolyókat lövöldöz hanem ennél sokkal több és pont ezért nem is íjjászként kell használni hogy élvezetes legyen vele a játék <#nezze>

koschwarz
mondjuk én meg azt a harcmodort nem szeretem a mágusságban, hogy destruction varázslat, majd futás, majd varázslat majd futás...legalábbis egy jó shield varázslat megtanulásáig.

<#hehe>