The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én se!
Nem tudom mi értelme van?

BattleTag: zydar#2910

Fantusz
A Breton talán a legjobb mágus-képességekkel felruházott faj, s harcosnak sem utolsó... +50 magicka, resist magic 50.

(egy-két jó moddal a breton leányzók is majdnem olyan szépek lehetnek, mint a mystic elfek<#crazya>)

koschwarz
sose raktam luck-ra<#whatever>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

grayfox
Hát én az arany középutat választottam. az az 50+ magica is kell 😊

Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!

Fantusz
A Luck szerepe a játékban már volt néhányszor megvitatva itt a fórumon.
Szintlépésekkor valóban nem éri meg egyesével növelni a Luckot, aki szereti magas értéken tudni a legjobb választás a Thief csillagjegy (+10 Speed +10 Agility +10 Luck)

Hát akkor felejtõs a game!<#levele>
Marad az obli...

grayfox
luck kell. sztem, az egész játék során minimum 55-60. és így jobban megéri mint játék közben egyesével pakolgatni szintenként. (mivel a luckra nem jár szorzó késõbb).
Hp meg imho azért kell, idõt nyersz vele stb. És ha már raksz endurancera, (szintlépésenként az endurancod 1 tizedét kapod meg hp-ban) akkor az elején érdemes, gondolom az magától érthetõ hogy miért. (sûrûbb szintlépés az elején,stb)

Amúgy nem a tökéletes buildra megyek, kb ennyi volt ami mellett az észérvek szóltak 😄 nem fogok egy varázslatot se feleslegesen castolni a + szorzókért 😄

Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!

koschwarz
elején nincs szükség sok hp-re? <#fejvakaras>

A luck nem éri meg szvsz.

Nekem most sima breton+mage battlemage-em van, a restorationt traineltetem és eddig ez a karakter amit a legjobban élvezek, endurance-ra mondjuk én nem rakok mert eleinte nincs szükség sok hp-re, a végén meg már a páncél miatt tökmindegy hogy mennyi a hp mert úgy se tudnak igazán megsebezni

grayfox
kifundáltam egy uj classt:
Death Knight (nem a wow, hanem a wc3 ihlette 😛)

Race: Tetszõleges (én mystic elf lánykával tolom, csak a külseje miatt _😊
Birthsign: Mage (+50magica) vagy Warrior

Combat
Endurance, Luck
(csak azért, mert az elején +5 a luckra jobban megéri, mint egyesével növlelni késõbb, endurance meg alap, hogy kell, abból calculálja a hp-t szintenként, szal elején minél több annál jobb)

Blade, Heavy armor, Block, Restoration, Conjuration, Destruction, Alchemy

Egyenlõre nagyon bejövõs a játékmenet vele. (egy kis summon, kõkemény közelharcok, touchokkal hp/mana leech-el támogatva +pot)

Remélem késõbb is megállja a helyét 😊)

koschwarz
a willpower hozzájárul a fatigue összegéhez, de ha atronach vagy akkor inkább az agility, endurance és strenght-tel érdemes növelni a fatigue-ot, tehát én nem gyúrnék willpower-re.

Fantusz
Altronach csillagjeggyel van értelme a Willpowernek?

grebber
Nagyon szar mondhatni.Ellenfélre ráviszed a kurzort azt akkor nyomod egérgombot megcsapja 2-3x majd vár mire megint tudod csapni.Tehát az kurzort kell figyelned mikor csapkodhatsz megint. 😞

Nemtudom mibõl tartott volna beletenni olyan harcot hogy akkor csapkod ha nyomod az egérgombot.Mint pl Obliba!

Next PC upgrade: 2022

GamerAdams007
Forradalmian elk**ták. Nem kicsit, nagyon 😄 (legalábbis egyik ismerõsöm véleménye szerint)

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Nem jó a harcrendszer?
Nem ez lett volna a forradalmi újítás benne az Oblivionhoz képest?

koschwarz
olvastam a másik topicban, hogy meglepõ módon milyen lineáris lett a witcher, meg nem jó a harcrendszer sem. hát elbizonytalanodtam. viszont a hangulat és az élõ környezet nagyon ott van állítólag.

grebber
Hát semmiben nem veri az tuti harc is olyan béne benne 😞

Next PC upgrade: 2022

Raptor 2
The Witcher 😄 valami új RPG ami az én szememben úgyse veri meg az Obliviont 😛 😊

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

mi az a witcher
koschwarz
ja.

most látom hogy mi a furcsa. lóra felülve eltûnik a tegez a kari hátáról. korábban ez nem így volt. sztem ezt hagyni kellett volna

amúgy találtam olyan hogy saddle bags 2.5. elég sok minden van benne már. na ez amolyan összefoglaló mod?

koschwarz
bár az obliviont nem hagyom abba még pár évig, az fix, de nemsokára itt a witcher...

grayfox
Rpg éhségemre tekintettel újra felraktam a gémet. Jól elvagyok, most kivételesen heavy armor és közelharc mellett döntöttem (+egy két destruction touch), már a lopakodós stílust kicsit untam, de a hent is nagyon bejön 😊) Tudom a faj nem igazi harcos, de annyira szép egy törékeny lány egy atom páncélban 😄

01
02
03
04

koschwarz
jaja.

ennek a khajit modnak végülis a lényege az, hogy a khajitok "természetes" képességét teszi mindenféle varázslás és enchantolás és egyebek nélkül használhatóvá.

ilyen már csináltam annak idején a morrowindben. de régen volt

PiszkosFred
Gyurube enchantolj nighteye-t (sigil kovel, vagy akar sajat kezuleg tanult varazslatbol/enchanttal), majd a gyurut tedd "gyorsbillentyure". Igy aztan ha akarod, egy gombnyomas, es hordod is, egy masik, es leveszed.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
ha ilyeneket kérdezel, akkor az bonyolult lesz<#dumcsi> se a modolás, se a módhasználat nem így megy.

szerintem ne foglalkozz ezzel, hanem a modhoz mellékelt readme alapján tedd fel a modokat. vannak olyan lovas modok, amelyeket egyébként egybegyúrtak és a fontosabb modokat már így egyben tartalmazzák. keresd ezeket.

hogyan lehet kisebb modokat összeilleszteni egyetlen nagyobbá?

pl:

lovasmodnál egybe lenne rakva a

callsteed3a (benne saddle bags 1.1)
Horses Stay Put
Faster Turning Horses v1.0

és akkor csak egy fájlt kellene kijelölni, amit mondjuk elnevezénénk "lónak"

koschwarz
lehet fegyverre mérget kenni, ehhez csak ki kell választanod a mérget, ha van, és bekenheted vele az aktuális fegyveredet.

víz alatt akkor láthatsz, ha felteszel egy modot ami tisztábbá teszi a vizet.

a modolatlan játékban attól függ inkább, hogy melyik kereskedõ mit ad a cuccért, hogy milyen a mercantile skillje. ha magas, kevesebbet ad.

a zöld kövek a welkynd stone-ok, teljesen visszatöltheted velük a magickádat. ha mágus vagy, érdemes megtartani õket, ha gyorsan kell visszatölteni harc közben, egyébként akár el is adhatod, esetleg egy-kettõt megtartasz vész esetére.

a varla stone-okkal pedig a lemerült varázsfegyvereket lehet visszatölteni teljesen. szerintem ez utóbbit mindenképpen érdemes megtartani, mert hiába ér 1000-et, akkor sem adnak annyit érte, viszont a visszatöltés nagyon sokba kerül a mágus céh-nél. (ha ismered a soul trap varázslatot vagy van ilyen enchantolt fegyvered és van soulgem-ed is, akkor magad is visszatöltheted a fegyvereidet.)

ja igen, melyik kereskedõnél melyik tárgyakat érdemes eladni?

mert azt látom hogy nem egyformák az árak, de pont hogy azok adnának érte keveset akik azzal foglalkoznak, ami azér érdekes, hiszen egy olyan kereskedõnek akinek fingja nincs az adott tárgyról, meg nem is azzal kereskedik, miért adna érte többet

az elsõ romban ami a csatornákhoz van közel találtam vmi zöld lámpásköveket meg egy varla stonet. van bennük pénz, de kinek adjam el a legjobb áron vajon?
és mire lehet még hasznláni õket?

na végre van elég erõs gépem hozzá, úgyhogy feltettem. azt hiszem mostmár míg végig nem játszom marad is fennt.

fantasztikus milyen sokat javítottak az eredetihez képest már.

jól meg lett csinálva mind a varázslás, mind az hogy ha leváltasz fegyverrõl akkor automatikusan visszaveszia fáklyát a kezébe

amd 2800+ bartom
gf 7600 GS
1,5 giga ram

bennt tökéletes, kinnt is nagyszerû látvány, néha PICIT lassul, éppenhogy észrevehetõen, úgyhogy elégedett vagyok nagyon

lehet a fegyverre mérget kenni?
olyan mod érdekelne hgoy lássak a víz alatt

koschwarz
van olyan mod ami a khajitok night eye-át egy gombnyomással kapcsolja be és ki, és nem lesser power, szerintem ez még sokkal természetesebb is.

JuanG
kösz a válaszokat!! 😊)

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Még egyszer mondom, ez egy lesser power, amit naponta akárhányszor használhatunk. (Annyiban igazad lehet, hogy a macsekoknak még van az eye of fear képességük, amit asszem csak napi 1x lehet)

UI.: Rühellem a khajiitokat, illusiont meg nem használom szal enm kell gyõzködni 😊

Fantusz
Nem túl hasznos skill, naponta csak egyszer lehet használni, érdemesebb picit gyúrni az illusionra, s, ha tegja a macsek a Dark Brotherhood-nak az ottani cirmos-testvértõl megvenni a night-eye varázslatot, ami 3percig tart.

Igen, a khajiitnak vane gyolyan lesser powerje, ami night-eyet ad.

GamerAdams007
Gondolom ez egy skillre vonatkozik, amit minden Khajit kap. Ha azt használod, akkor majd látsz a sötétben.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

JuanG
Hali!

Elkezdtem elejétõl újra a játékot, Khajiit választottam, azt írja hogy a Khajiit-ok látnak a sötétben, de én ezt nem tapasztaltam, hogy van ez?

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

LOL, de jó h leszedtem <#nyes>

Csero90
Srácok leszedtem ingyért a fighters strongholdot és fel is raktam be is pipáltam és nincs ott a Black Road végén 😞 miabaja?

PiszkosFred
Mar az sem, csak egy hetig volt ingyenes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
talán még a fighters stronghold ingyenes, a többi sosem volt az.

koppim
Már sikerült, nagy nehezen eljutottam a konyháig, kikellett figyelni az õrök mozgását és apránként haladni.

tarti19
ps3-ra nemakarom megevnni az obliviont így is mire összespóroltma ráa dellát😊
játékokat szoktam cserégetni általában^^
bár rmeélem megjön majd a warez is ps3-ra jöv tavasszal😛
Na igen 6600-as nem mai vga 😊 de sebaj a cél nem a max grafika hanem a játékélmény megízlelése😄

http://obliviondownloads.com/StoreCatalog_ProductList.aspx?SubCategoryId=1

ezek a modom megszerezhetõek non-payment akciósan is ?

Fantusz
1 - alapjáték ( Oblivion)
2 - Knight of the Nine (az alapjáték nyelvével megegyezõt - egyenként- ebben van a lópáncél is)
3 - Shivering Isles (az alapjátékkel megegyezõ nyelv)
4 - Patch Shivering Isles

GamerAdams007
Úgy tudom benne van. a telepítési sorrend jó, a patchet a legvégén kell felrakni, van külön 1.2 SI-hez, azt tedd fel.

hogyan kell telepíteni? vki írta már, de hiába keresem vissza nem találom

Elder Scrolls IV: Oblivion
-Elder Scrolls IV: Knights of the Nine
-Elder Scrolls IV: Shivering Isles

a peccset az alapjáték után kell telepíteni és utána a többit? (OBLIVION PATCH v1.2.0416)

ja és a lópáncél mod az már alapban benne van a knights of the nine-ban?

Fantusz
Leírhattad volna a küldetés nevét, akkor talán könyebben segítenek...

Nem tudom melyik küldi ez pontosan, Thadont, Mania hercegét kellett megmérgezni (errõl van szó?)

Ennél a küldinél Wide-Eye délben lemegy a titkos alagútba, õt kell követni, megszerezni a mérget és azt beletenni Thadon ételébe és borába.
A Shiveringes küldiket ajánlott már felfejlesztett karakterekkel csinálni, úgyhogy 100-as lopakodó skillel nem nagyon háborogtak az õrök.
Alacsonyabb skillnél esetleg invisibility, ill. chameleon varázslat, vagy ital jöhet szóba.

koppim
Shiveringben van egy olyan küldetés, hogy bekell lopózni egy épület konyhájába és meg kell mérgezni valakinek az ételét és a borát. A baj az, hogy 2 õr is van bent, már akkor rohan felém mikor még nem is lát.
Hogyan lehet ezt megcsinálni?