The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Egyébként most Oblivion kapuját kéne bezárnom, de szerintem én ehhez a küldetéshez még túl gyenge vagyok : D
Nagy nehezen legyõzzük azokat a benga állatokat, aztán még át kell lépni azon a térkapu szerûségen, ahol egyszerûen lehetetlenség megbirkózni az ellenekkel <#shakehead>#shakehead>
Kumiho #2179
mondjuk én az összes 3rd person-ös játékban jobban kedvelem a nõi karaktereket, ezért sem csíptem, hogy pl max payne hímnemû (máshogy pedig elég elképzelhetetlen lenne: D ), és a matrix-ban sem neoval játszottam : D
és bármily fura, én sem lennék hapekkal az Oblivionban, pláne nem orkkal : D
talán azért választanak a fiúk is sokszor nõi karaktert a szerepjátékokban, amiért játszanak a tomb raiderrel : D
egyébként Obliviont is pajtásommal fogom játszani, és elõre látom, min lesz a vita : ) Ami Witchernél nem okozott túl nagy problémát : D
Kumiho #2179
lehet hogy én vagyok túl nemtudommmi macsó, de nekem eszembe se jutna, hogy nõnenmû karaterem legyen<#nevetes1>#nevetes1><#rolleyes>#rolleyes>
Kumiho #2179
Mindenesetre tuti, fel fogom tenni ezt a modot is, nem fog kimaradni, nagyon jól hangzik : )
Kumiho #2179
Az alapjátékban elméletileg veled együtt minden lény szintet lép, ezzel elég nevetséges helyzet áll elõ, azzal a moddal statikussá válik a lények szintje, a patkány marad elsõ szinten, a medve 7-es szintû lesz, de azzal csak a 7.-ik szint után találkozhatol.
No ezt változtatja meg az emelgetettt OOO, ahol már elsõ szinten összefuthatol macival (jobb esetben 3 macival, menekülés közben pedig belefutol egy 8 fõs, day-katanával felfegyverzett bandita csapatba<#mf1>#mf1> )
Az Oscuro Oblivion Overhaul egy mod gyûjtemény, kibontva nagyobb a mérete 1Gb-nál, elég jól átformálja a játékot, sokkal nehezebbé, ugyanakkor életszerûbbé teszi.
Elsõ szinten is összefuthatol kemény (alkalmanként legyõzhetetelen) ellenféllel.
Az alapjátékban ugye zavartalanul lehet "kukázni", jól jön minden egyes arany a játék elején, az OOO-val ez a lehetõség minimális, lopásnak minõsül, de cserébe majd minden kacatnak van értéke.
A kereskedõknek elfogyik a pénze, ha csak eladol nála, soha nem vásárolsz.
Lecserél nagyon sok páncélt, fegyvert, illetve újakat is rak be, de azok illeszkednek a játékba. stb.
Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!
najó, most megpróbálom ablakban indítani a játékot, aztán úgy szkrinsotolni : P
Kumiho #2179
Kumiho #2179
Próbáltad már az OOO-val játszani?
nos igen, pl diablo 2.. én azt hittem, Oblivionnál is el tudom követni azt a hibát , hogy össze-vissza adogatok mindenféle skillekre, kvázi a skillpontokat szétszórom, minden képességem idõvel totál elgyengül, és az utcai csöves lehelletétõl is eldõl a karakter, mert gyenge..
Kumiho #2179
Kumiho #2179
Nézõpont kérdése, hogy ez a szabadság jó-e, vagy sem, nagyon sok rögzített-kasztos játéknál meg azért bosszankodtunk, hogy rengeteg volt a használhtatatlan tárgy, éppen a kasztfüggõség miatt.
Való igaz, hogy az Oblivion játékmenete nem sikerült túl nehézre, de ezen valamelyest segíthet az Oscuro mod használata.
Az egy jogos felvetés, hogy mennyire életszerû, ha a karakter minden céhben guildmessterré küzdi fel magát, s mosolyogva hallgatja az olyan beszédet, hogy befellegzett a Dark Brotherhoodnak, új vezetõ áll a harcos céh élén <#wink>#wink>
Kumiho #2179
fõleg akkor igaz ha olyan modokat használsz, mint ooo vagy francesco, ahol az ellenfelek szintje meghatározott, és nem a te szintedhez igazodik, mint az alapjátékban. ezekkel a modokkal már a kezdetektõl találkozhatsz durva ellenfelekkel, amik elõl futni kell. szó szerint.
Eladó xbox360 játékaim, BONTATLANUL, FÓLIÁBAN : Madden NFL 2008, Army of Two Ajánlatokat priviben!
szerintem pont az az igazi kihívás, ha valaki tiszta mágust vagy tiszta harcost akar fejleszteni. úgy értem, nehéz megállni, hogy ne fejlessz egy másik kaszt skilljeire, ha pl. már kimaxoltad a fõ képességeket. a harcos gyakorlatilag heal-en kívül nem is varázsol, míg a mágus legfeljebb egy tõrt tart magánál (ha szalonnázni akarna esetleg...<#idiota>#idiota>).
Megoldható, de egy saját ízlésednek megfelelõen összeválogatott skillekkel könyebb, kalkuláld ki, hogy milyen kasztot választol, végülis mindegyik játszható.
Azt hiszem, csillagjegyem thief, aztán személyiségem Mágus...
Kumiho #2179
Kumiho #2179
A Breton mágus-harcos, de a játék elején még nem egy földbe-döngölõs tipus, (ez a kompromisszum ára)
Egy Warrior csillagjegyû Redguard a jó példa, a vérbeli harcosra, de ahogy már leírtuk a harcos csillagjegyek elõnyei egy idõ után elenyészõdnek, a Warrior kap ugyan +10 pontot az Endurance és Strength értékéhez, de a max ugyanúgy 100 pont lehet, mint bármely más fajnál, csak néhány szinttel hamarabb elérheti, míg a plusz mannapontok mindíg jól jönnek. (persze, aki nem akar sokat varázsolni, annak felesleges)
Kumiho #2179
Apropo O. mod manager, nem mûködik : / hibát ír, kilép. majd azzal is újrapróbálkozom. Mert tervezem a textúra turbózását minden téren. Mondjuk én még így is elégedett vagyok vele, annak ellenére is, hogy mostanában vadizsírúj játékokkal játszottam, szerintem ennek is remek a grafikája. nodehát , ha lehet jobb is : D
Értelek. Olvastam a vámpirizmusról, de nem így elsõre nekem nem tetszik, úgyhogy nem szánnám a karakternek azt az életvitelt : D
Most valószínû, kezdek egy Bretonnal, ketten is ajánlottátok, próbára teszem, meg magamat is : D
Kumiho #2179
A modok csak akkor aktiválódnak, ha a Data-menüben engedélyezed (pipa a mod neve elé), a modok ivfo-ját pedig el kell olvasni.
Kezdõként ajánlatos a Francesco-mod, és néhány kiegészítõ modocska (sokszor leírtuk már, érdemes visszaolvasni is)
Összeakadás kivédésére Oblivion Mod Manager ajánlatos, ha sok modot szándékozol használni.
Az elõzõ hozzászólásokban már leírták, hogy bármelyik fajból csinálhatsz bármit, vannak elõnyei, és hátrányai mindegyik fajnak.
A High Elf érzékeny a mágikus támadásokra, a Breton 50% resest mágicka képessége nagyon hasznos. Vámpírkodáshoz a Dark Elf 75% tûz elleni immunitása lehet elõny, de a High Elf is lehet jó vámpír a tûz elleni érzékenysége ellenére, stb. - rajtad áll, mennyire vagy kreatív.
Kumiho #2179
Na megyek játszani, meg tapasztalatot gyûjteni : )
Kumiho #2179
"gyáá, akkor most Tolvaj vagy Mágus? : )"
Simán lehetsz egyszerre mind a kettõ is, nincsenek kõbe vésett kasztok, csak a szkillek számítanak és azt MINDENKI szabadon fejlesztheti, volt már olyan karakterem ami full tolvajnak indult de a végén mégis mágus lett (valamiért az összes karakterem elõbb-utóbb mágusként végzi <#idiota>#idiota>)
gyáá, akkor most Tolvaj vagy Mágus? : )
Kumiho #2179
Viszont ahogy olvastam, Dark Elfek jók a destruktív mágiában is, meg a kardozás is megy nekik... Ezért is találtam szimpatikusnak...
Aztán csillagjegy meg annyi volt, mint a kutyagumi, nem is tudtam magamtól választani..
Azt gondolom, nem mindegy, hogyan kombinálod a fajt, csillagjegyet és skilleket... Ha jól sejtem a main skilleké a fõszerep, azoka kell odafigyelni..? mert egy idõ után, ha össze vissza adogatok képességekre, totál elgyengül a karakter, nem specializálódik semmire... mitn a többi szerepjátéknál általában : )
Kumiho #2179
Fajnak szinte mindegy hogy mit választasz (szerintem a Breton az ami mindenre jó), csillagjegynél a "The Mage" a legjobb egy kezdõnek, csak elõnye van ami mindenfajta karakternek hasznos és nincs semmilyen hátránya, az atronachot NE válaszd, teljesen másfajta játékstílust követel mint egy "normális" karakter (magyarán szar 😛)
Mindezzel együtt bármelyik csillagjeggyel élvezetes lehet a játék, a mana-növelõ csillagjegyek nálam elõnyben vannak, ugyanakkor a Thief is nagyon hasznos csillagjegy - kár, hogy csak egyet lehet választani <#mf1>#mf1>
Sok kérdésre a válasz!
imho thief jobb lenne csillagjegynek, a naponta egyszer használható skillek szerintem nem túl elõnyösek...
Még az elején járok, de már elég sok mindent értek, ennek ellenére majd lesznek hülye kérdéseim, de gondoljatok csak arra, mi volt, amikor még Ti kezdtétek a játékot, és kérlek, segítsetek : D
Szóval kezdésnek Ritual csillagjegyû bérgyilkos Night Elfet választottam, aztán majd meglátom , mi sül ki belõle : )
Viszont légyszi írjatok, szeritnetek baromi jó kombinációkat, amiket érdemes kreálni : )
Kumiho #2179
Na ez a Jedi aztan marhara illeszkedett Vvardenfellbe 😊 Es megis, csak jottek a levelek ezzel kapcsolatban, csak jottek... Nagy az Isten allatkertje 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A Maddogs Fantasy modról van szó, George Lukas sem álmodott akkora csudákat,mint amit ebbe a modba belepakoltak az alkotók.
Van benne zsebben hordozható ûrsikló, hátascsirke, csodás páncélok (fortify athletics 1000pt, és hasonlóak),talán még lézerágyú is - csupa olyan dolog, ami illik az Oblivion világához...
bár nemrég láttam egy dobócsillagos modot
The complete formula for Blades, Blunts and Bows is:
Damage = WeaponRating * (Fatigue/MaxFatigue + 1)/2 * SneakMultiplier * PowerAttackMultiplier
* OpponentArmorRating * OpponentWeaponResistance
* The WeaponRating (WR) for Bows is the WR for the Bow + the WR for the Arrow.
Én is gondoltam arra, hogy esetleg összeadódik az íj és a nyílvesszõ, de akkor sokkal nagyobb értéket kaphatunk, mint bármelyik kézifegyver esetében.
A nyílvesszõknek van egy sebzésértéke, ezen túl esetleg még bírhat mágikus sebzéssel is, az íjaknak is van egy alapsebzés-értékük, plusz esetzleg a mágikus sebzés.
Az Agility-t és a Marksman skillt figyelmen kívül hagyva hogy alakul a nyilak valós sebzése?
Leegyszerûsítve azt kérdezném, az íj, vagy a nyílvesszõ minõsége befolyásolja nagyobb mértékben a sebzést?